Φ Panteidar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Diyalektik Tasavvuf benimdir zaten. Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 1- Herkes Allah'a ( Tanrı'ya) inanır mı? Ateistler : Allah'a inanmaz. Agnostikler : Bilinmezcidir. "Varlığı ya da yokluğu bilinmez" der. Deistler : "Tanrı vardır ama dünya ile, insanlarla ilgilenmez, müdahaleci değildir." der. Panteistler : "Tanrı evrendir, Herşey Tanrıdır" der. Evrenin dışında bir Tanrı kabul etmez. Panenteistler :"Herşey Tanrıdan'dır. Tanrı hem evrendir, hem de Evrenin dışında yetkindir." der. Diyalektik Tasavvuf : Herşey Tanrıdan'dır ve Tanrı'ya dönecektir. Tekamül esastır. İnisiyelerde ilham esastır. Teizm : Allah'a, meleklere, nebilere, kitaplara, ahirete, kadere, cennete, cehenneme inanır. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İslam'a göre Kur'an'ın aslı nerededir? Levh-i Mahfuz'da. Levh-i Mahfuz nerededir? Sidret-ül Münteha'da. Sidret-ül Münteha nerededir? Evrenin en son katında. Evrenin en son katı dünyadan ne kadar uzaklıktadır? Tahminen 500 milyon ışık yılı. Cebrail'in kanat çırpa çırpa Sidret-ül Münteha'dan Dünyaya ışık hızı ile geldiğini varsayalım. 500 milyon yıldan vazgeçtik.Hadi 5 milyon yıl olsun. Hadi ondan da vazgeçelim. 5 bin yıl olsun. Hadi ondan da vazgeçelim 5 yıl olsun. Gelen ayetler arasında kimi zaman 3 ay, kimi zaman 1 ay, kimi zaman 1 gün aralık var. Hatta sabah ayet geliyor. Akşam da geliyor. Hatta ayet geliyor. 10 dakika sonra bir daha geliyor. Örnek mi? Hadise göre; Nisa 96 ayeti geliyor; Mü'minlerden (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü'minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Ayet yazdırılırken, içeri bir özürlü müslüman giriyor. Diyor ki; "Ben de savaşa katılmayı çok isterdim ama özrüm engel oluyor" Bunun üzerine biraz sonra yeniden vahiy gelir: "Özrü olanlar müstesna!" Şimdi sizce Cebrail, Sidret-ül Münteha'ya ne zaman gitti, ne zaman geldi? Bu ilham değildir de nedir? selamun aleyküm allah katında herşeyin bir kolaylığı vardır.meleklerin kanat çırparak oraya geldiklerini mi düşünüyorsun.ya da hadi kanat çırparak geldi diyelim.bu kanat çırpma kuşlarla aynı mı sanıyorsun?bence yanılıyorsun.melek her şekilde gelebilir.zaten nasıl geldiği de önemli değildir.ne getirdiği önemlidir. bence çok derinlere inme.bildiklerindende şaşarsın.seni yanlışa götürebilir fazla düşünmek.bazı bilinmeyen ama gerçek olan şeyler vardır.bunların gerçek olduğuna inanırız.çünkü inanmamız için içimizde kuvvetli bir allah inancı ve güveni vardır.zaten buda yeter.bir meleğin nerden nasıl neyle geldiğini öğrenmek için gerçeklerden şaşılmaması lazım bence.allah bize bunu sormayacakki.ya da ahirette ihtiyacımız olan bu değil ki. o yüzden fazla kurcalamamanı öneririm. Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Diyalektik Tasavvuf benimdir zaten. ilk defa duyuyorum biraz bilgi verebilirmisin mesala bu inancın ilk kurucusu kim bu inanç nerde doğdu neye dayanıyor kaynağı ne delilleri nelerdir? Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Diyalektik Tasavvuf benim. Bu bir din ya da mezhep değil. Sadece bir bakış açısı. -http://www.blogcu.com/Pante/517454/- Selef kardeş; Onu düşünme, bunu hesaplama. Körü körüne inan. Ya yanlış yoldaysan? Yarın Allah'a nasıl vereceksin hesabını? "Ben size düşünesiniz, hesaplayasınız diye akıl verdim" derse cevabın ne olacak? Ya Allah sınıyorsa insanları? Ben basit bir örnek veriyorum. Hesaplamaya korkuyorsun. Yahu ışınlanarak gelse Cebrail, 500 milyon yıl eder. Sen bugün faksı, interneti kullanıyorsun, Allah'a daha kudretli sistemleri layık mı görmüyorsun? Direk olarak cebrail, kalbine ilham olarak indiremez mi ayetleri? Ya da tersi Hz. Muhammed, durugörü, duruişiti, telepati gibi üstün özellikleriyle gaybden ilham alıyor olamaz mı? Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 selamun aleyküm allah katında herşeyin bir kolaylığı vardır.meleklerin kanat çırparak oraya geldiklerini mi düşünüyorsun.ya da hadi kanat çırparak geldi diyelim.bu kanat çırpma kuşlarla aynı mı sanıyorsun?bence yanılıyorsun.melek her şekilde gelebilir.zaten nasıl geldiği de önemli değildir.ne getirdiği önemlidir. bence çok derinlere inme.bildiklerindende şaşarsın.seni yanlışa götürebilir fazla düşünmek. bazı bilinmeyen ama gerçek olan şeyler vardır.bunların gerçek olduğuna inanırız.çünkü inanmamız için içimizde kuvvetli bir allah inancı ve güveni vardır.zaten buda yeter.bir meleğin nerden nasıl neyle geldiğini öğrenmek için gerçeklerden şaşılmaması lazım bence. allah bize bunu sormayacakki.ya da ahirette ihtiyacımız olan bu değil ki. o yüzden fazla kurcalamamanı öneririm. Tipik bir teist düşünce mantığı... Fazla düşünme...Kurcalama.!.. Düşündükce...Sorguladıkça...Kurcaladıkca altından çapanoğlu çıkıyor çünkü.! Dogmalar sarsılıyor... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 bir meleğin nerden nasıl neyle geldiğini öğrenmek için gerçeklerden şaşılmaması lazım bence. karşılık olarak; o yüzden fazla kurcalamamanı öneririm. Zihniyete bakın lutfen !... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 İyide tüm bunları yazan kişide Allah'a inandığını söylüyor.....Nasıl bir tezadlıktır bu? yanlışın var şuheda,arkadaş imanımızı ölçüyor bence Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Diyalektik Tasavvuf benim. Bu bir din ya da mezhep değil. Sadece bir bakış açısı. bakış açısı derken yani sende tam teferruatlı bilmiyon yada sana bir takım görüşleri mantıklı geldi,öylemi demek istiyon? ama genede tam anlamış değilim görüşünü anlayabileceğim bir şekilde izahta bulunsan diyorum, çünkü imam gazali şöyle der! bilmediğin bir şeye atıp savurmak karanlığa taş atmaya benzer ki bunda fayda yoktur bu yüzden sonunda fayda vermeyecek bir münazaraya girmek istemiyorum bana söylermisin konu başlığında masal ve hikaye olarak sıralanmış o fikirler diyalaktif tasavvuf dediğin inancın görüş açısımıdır?eğer böyleyse adem ile havva masal ise diyalaktif tasavvufa göre masal olmayanı nedir yoksa bu konu hakkında bir görüşü yokmu neye dayanarak masal diyorsunuz tüm bu sorularıma tek tek mantıklı bir vermenizi isteyeceğim yoksa hikaye ve masal demeniz hiç bir şeyi ifade etmeyecek sayın panteidar Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Selef kardeş; Onu düşünme, bunu hesaplama. Körü körüne inan. Ya yanlış yoldaysan? Yarın Allah'a nasıl vereceksin hesabını? "Ben size düşünesiniz, hesaplayasınız diye akıl verdim" derse cevabın ne olacak? Ya Allah sınıyorsa insanları? Ben basit bir örnek veriyorum. Hesaplamaya korkuyorsun. Yahu ışınlanarak gelse Cebrail, 500 milyon yıl eder. Sen bugün faksı, interneti kullanıyorsun, Allah'a daha kudretli sistemleri layık mı görmüyorsun? Direk olarak cebrail, kalbine ilham olarak indiremez mi ayetleri? Ya da tersi Hz. Muhammed, durugörü, duruişiti, telepati gibi üstün özellikleriyle gaybden ilham alıyor olamaz mı? selamun aleyküm pante sen diyorsun ki allah bize akıl vermiş.bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmeyipte düşünerek bulma.evet doğru katılıyorum.birde "allah bize düşünmeden hareket etmemenin hesabını sorarsa "gibi bişey demişsin.ya tamam çok ciddi konularda bunun hesabını sorabilir.ama akıl var mantık var.allah bize cebrail vahyi peygambere nasıl iletir diye sormayacak.ben de sana bunun için onları olduğu gibi kabul et.çünkü aslı budur dedim.yani bunları düşünerek gerçeği bulamazsın.sadece zaman kaybedersin.bence bunlar yerine ebedi hayatın için bişeyler düşünsen daha iyi olacak. allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun amin Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gazali ve benzerlerinin her görüşünü, düşüncesini kendinize ölçü almayın, yanılırsınız. Birçok konuda saçmaladıkları bugün gün gibi ortadadır. Yazdıklarından bir demet çıkarıp sunsam burada, nefret edersiniz. Özellikle bayan arkadaşlar. Tabi ki doğru sözleri de vardır. Ama her okuduğuna kapılmamak, sorgulamak, farklı bakış açılarını da değerlendirmek lazım. Ben şunu söylüyorum. Allah'ın kanunları bilimseldir. Hiç bir olay da bilime aykırılık göremezsiniz. Bu yaşa geldiniz. Var mı rastladığınız bilim dışı bir olay. Asılsız söylenenlere bakmadan, kendi yaşadığınız, gördüğünüz. Hiç bir zaman da olmadı. Bazı simgesel, sembolik anlatımları gerçekmiş gibi inanmak yerine ardındaki gerçeği araştırmak gerek. Adem ile Havva konusuna takılmayın. Ama takılıyorsanız eğer, İslamda tekamülü/evrimi savunanların yazılarını da bir okuyun da Darwin'den, evrim teoricilerinden çok çok önce İslam alimlerinin neyi savunduğunu görün. Bir mucize iddiasını sorgulamaz, gerçeği aramazsanız, zincirleme olarak ardından gelenlerin hepsine inanmak zorunda kalırsınız. Hz. Muhammed'in ayı ikiye böldüğüne, Miraç'ta Allah ile namaz pazarlığı yaptığına, parmağının ucundan muslık gibi su akıtıp tüm ordusunu suladığına vs.vs. Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gazali ve benzerlerinin her görüşünü, düşüncesini kendinize ölçü almayın, yanılırsınız. Birçok konuda saçmaladıkları bugün gün gibi ortadadır. Yazdıklarından bir demet çıkarıp sunsam burada, nefret edersiniz. Özellikle bayan arkadaşlar. Tabi ki doğru sözleri de vardır. Ama her okuduğuna kapılmamak, sorgulamak, farklı bakış açılarını da değerlendirmek lazım. Ben şunu söylüyorum. Allah'ın kanunları bilimseldir. Hiç bir olay da bilime aykırılık göremezsiniz. Bu yaşa geldiniz. Var mı rastladığınız bilim dışı bir olay. Asılsız söylenenlere bakmadan, kendi yaşadığınız, gördüğünüz. Hiç bir zaman da olmadı. Bazı simgesel, sembolik anlatımları gerçekmiş gibi inanmak yerine ardındaki gerçeği araştırmak gerek. Adem ile Havva konusuna takılmayın. Ama takılıyorsanız eğer, İslamda tekamülü/evrimi savunanların yazılarını da bir okuyun da Darwin'den, evrim teoricilerinden çok çok önce İslam alimlerinin neyi savunduğunu görün. Bir mucize iddiasını sorgulamaz, gerçeği aramazsanız, zincirleme olarak ardından gelenlerin hepsine inanmak zorunda kalırsınız. Hz. Muhammed'in ayı ikiye böldüğüne, Miraç'ta Allah ile namaz pazarlığı yaptığına, parmağının ucundan muslık gibi su akıtıp tüm ordusunu suladığına vs.vs. SELAM sayın pante bu saydıklarınız mucizeler değil mi?evet mucizeler.bunlara hiç şüphesiz inanılması lazım.hem bunlar sadece bizim peygamberimizin başından değil tüm peygamberlerin başından geçmiştir.zaten mucizeler bişeyleri kanıtlamak için vardır.mucizeler zaten kuranda belirtiliyor.bu mucizeler olmuştur gerçekten.bunlara inkar etmek kuranı inkar etmektir.buda düpedüz ******** değil midir?evet hem de ********** alasıdır.zaten bir çok insan bu mucizelerle dini kabul etmemişmidir?neyse galiba ben ne dersem diyeyim siz inkar etmekte ısrarcı olacaksınız heralde. ben sadece bu başlık altında değil her konuda öne sürdüğünüz düşüncelere dayanarak size şunu sormak istiyorum.kanıtlamak istediğiniz nedir?yani allahı inkar etmiyorsunuz ama kuranı evet.yada başka dindede böyle şeyler var demişsiniz.yani bu gibi aslında gerçek olan ama size saçma gelen mucizeler.farklı bir dinide savunmuyorsunuz?ama çok merak ediyorum.benim bilmediğim farklı bir inanış tarzımmı var?hangi dinin mensubusunuz söylermisiniz?ama lütfen konuyu saptırmadan allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun amin Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 bu mucizeler olmuştur gerçekten.bunlara inkar etmek kuranı inkar etmektir.buda düpedüz ********* değil midir?evet hem de ********** alasıdır. Şiddetle reddediyor, daha bilinçli yazmanızı temenni ediyorum.... Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gazali ve benzerlerinin her görüşünü, düşüncesini kendinize ölçü almayın, yanılırsınız. Birçok konuda saçmaladıkları bugün gün gibi ortadadır. Yazdıklarından bir demet çıkarıp sunsam burada, nefret edersiniz. Özellikle bayan arkadaşlar. Tabi ki doğru sözleri de vardır. Ama her okuduğuna kapılmamak, sorgulamak, farklı bakış açılarını da değerlendirmek lazım. Ben şunu söylüyorum. Allah'ın kanunları bilimseldir. Hiç bir olay da bilime aykırılık göremezsiniz. Bu yaşa geldiniz. Var mı rastladığınız bilim dışı bir olay. Asılsız söylenenlere bakmadan, kendi yaşadığınız, gördüğünüz. Hiç bir zaman da olmadı. Bazı simgesel, sembolik anlatımları gerçekmiş gibi inanmak yerine ardındaki gerçeği araştırmak gerek. Adem ile Havva konusuna takılmayın. Ama takılıyorsanız eğer, İslamda tekamülü/evrimi savunanların yazılarını da bir okuyun da Darwin'den, evrim teoricilerinden çok çok önce İslam alimlerinin neyi savunduğunu görün. Bir mucize iddiasını sorgulamaz, gerçeği aramazsanız, zincirleme olarak ardından gelenlerin hepsine inanmak zorunda kalırsınız. Hz. Muhammed'in ayı ikiye böldüğüne, Miraç'ta Allah ile namaz pazarlığı yaptığına, parmağının ucundan muslık gibi su akıtıp tüm ordusunu suladığına vs.vs. sayın panteidar ben hz muhammet mustafa (s.a.v) ne getirdiyse ne söylemişse içine bir şey katmadan ve içinden bir şey çıkarmadan olduğu gibi kabul ettim allah nasip ettiği sürece bu yolun dönmez davacısıyım o ne söylemişse doğrudur. ikincisi imam gazali ,imam rabbani bunlar müctehid imamlar alimdirler allah onlardan ebedi razı olsun şefaatlerine bizleri nail eylesin en azından onları seven ve onların izinden gitmek isteyen herkeze üçüncüsü sayın panteidar bana doğru dürüst net bir cevabınız olmadı hep yönlendirme yapıyorsunuz bu ise belirsizliğe sonuç almamaya götürür kısacası karanlığa bir taş atmışsınız Alıntı
Φ emree Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 pan kusura bakma ama sana guldum biraz 500 milyon yil gibi bisey soyledin sen gittin geldin biliosun herhalde:)ya bu dunyayi yaratan Allah isterse bi snde de gonderir melegini.hersey bilimsel gerceklerle aciklanir diosun evet haklisin mesela elimdeki bardagi birakirsam duser dogrudur ama bu benim icin gecerlidir.peygamberler ozel olarak gonderilmis insanlardir ve birtakim mucizeler getirmislerdir insanlari hak yola davet etmeleri icin.son olarak da sanirim Allah iste ben sizi daha farkli sinamistim fln derse diosun.bir an icin senin dediginin dogru oldugunu kabul edrsek en azindan benim Allaha Allahim sen bize dunyada boyle gostermistin ve hicbir yanlis sey sezemedim deme hakkim olur;ama eger hak din olan islama uymazsak ve obur tarafta sorguya cekildigimizde ne diyecegiz??Allah kulum sana yol gostermistim oysa diyecek bizse oyle kalakalacagiz maalesf Allah yardimcin olsun Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Panteidar kardeşim genel dediğine bir katkı olarak şunu söylemek istiyorum ben inanıyorum eğer sende inanıyorsan Allah bütün bu cihanı yarattı sebepleri ile beraber yani ilime uygun olarak. Bu Allahın sebeplere muhtaç olduğunu gösteririmi? tabiki hayır bunu düşünerek bulduk bundan sonra bocalamanın anlamı yoktur diye demek istemiştir belkide selef kardeşim mevlam isteseydi herşey heran bir mucize gibi geçerdi BİZde öküzün trene bakma rekorunu geçerdik bu dünyada olanlara anlam veremezdik. Bu dünyada olanların atıyorum %90 ı belki daha fazlası bilime uygundur kıyametin kopmasıda dahil ancak belirli olayların yerine gelmesi kazanın gerçekleşmesi için misal mucize gerçekleşir Rabbimin izni ile hoşuna gideceği sınavda mucizeyi binevi kıyağı hak edecek olana vermek onun kudretini aşmaz aşamaz zaten bu durumun olabilceğine inanmak yani Allahı noksan görmek inançtan bir eksiklik değilmidir. Hayatımda islam adına bir çok soru geldi aklıma hala cevaplayamadığım bir kaç sorum var zihnimde ancak ben biliyorum ki bu benim ilmimin eksikliğinden sorularımı daha önce birilerine sormaya karar verdim vaz caydım sonra çoğunu sadece bir anlık hissiyatla aklımda çözdüm(Biiznillah) ben bunu tefekkür anından sayıyorum bence sormak gereki bilmiyorum ama benim aklıma ve eminim bir çok insanın aklına öyle sorular takılıyorki ancak Allahın izniyle hak ilmi hakkiyle almışlar ancak cevaplar bende cevap alamayacağımı büyük ihtimalle bildiğim için önce neden cevap yok dedim sonrada kendim buldum(biiznillah) elbette ilmine güvendiğimiz kişiler varsa sorularımızı sormalıyız ancak öyle sorular vardır ki bunların çoğunun kaynağı bence nefistir insan yakapaça olunca o sorularla bir gün biiznillah ansızın çözer. Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Bakın siz gerçeklere çok uzaksınız. Çünkü herşeyi olduğu gibi kabul ediyorsunuz? Halbuki Allah tarafından sınanıyorsunuz, farkında değilsiniz? Yarın din gününde, cevap veremiyeceksiniz bütün bunlara? Allah'ın sınavına inanıyorsunuz, ama sınavın gereğini yapmıyorsunuz? Ödevinizi yapmıyorsunuz yani? Doğruyu-yanlışı ayırmıyor, gerçeği araştırmıyor, hazırlop edindiğiniz imanla cenneti bekliyorsunuz? Çok beklersiniz siz! Görüşeceğiz, kim yanılıyor, kim doğru yolda o gün gelince belli olacak. Ben Allah'ın dinindeyim. Başka dine-mezhebe ihtiyacım yok. Yaşamın anlamını ve amacını biliyorum. Üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Şimdi, siz sünnet diyorsunuz, hadis diyorsunuz, dini yaşamak istiyorsunuz, laiklik size ters geliyor, şeriat gelsin amacındasınız, böylece dini görevinizi, müslümanlık görevinizi yerine getirmiş olacaksınız öyle mi? Avucunuzu yalarsınız!.. Ben size bir müslümanlık görevlerini çıkarıp yazayımda, bakın bakalım içinden bir tanesini yaptınız mı, yapıyor musunuz? Size bir soru: Hz.Muhammed, 52 yaşında iken, sadece 6 yaşında bir çocuk olan Ayşe ile neden evlendi ve hayızını bekleyip, 9 yaşında da zifaf yaptı? Hadi, bu evlilik olayının ardındaki gerçeği düşünün bulun bakalım..Nedir bunun sebebi? Yalnız, bunun doğru olmadığını düşünenler, kendileri araştırsın. Artık bilinen bir konu üzerinde tartışarak zaman harcamayalım gereksiz yere. Ya da aksini iddia eden kanıtıyla gelsin. Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Bu iftira yetti artık.gerçi biraz araştırsan onun yaşının 17-18 olduğunu görürsün ama bunu hadisciler temizlesin hadi.madem hadisi kabul ediyorsunuz bunu açıklamak sizin göreviniz. Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Azure; Konu o değil. Niçin öyle olduğu.. Ama senin konu hakkında, aklama yalanı /17-18 hakkında bir tarihi kanıtın varsa buyur koy ortaya. Nedenini açıklama konusuna gelince, düşünün, kafa yorun biraz bakalım. Zen koanlarını duydunuz mu hiç budistlerin? Koanlar bir çeşit bilmecedir.. İki elin sesi var. Peki bir elin sesi nedir? gibi sorular. Bu soruların cevabı verilmez. Yıllarca düşünülür, cevaplar verilir. Sonunda doğru bulunur. Siz de düşünün bakalım, yıllarca olmasa dahi, biraz düşünün.. Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Bakın siz gerçeklere çok uzaksınız. Çünkü herşeyi olduğu gibi kabul ediyorsunuz? Halbuki Allah tarafından sınanıyorsunuz, farkında değilsiniz? Yarın din gününde, cevap veremiyeceksiniz bütün bunlara? Allah'ın sınavına inanıyorsunuz, ama sınavın gereğini yapmıyorsunuz? Ödevinizi yapmıyorsunuz yani? Doğruyu-yanlışı ayırmıyor, gerçeği araştırmıyor, hazırlop edindiğiniz imanla cenneti bekliyorsunuz? Çok beklersiniz siz! Görüşeceğiz, kim yanılıyor, kim doğru yolda o gün gelince belli olacak. Ben Allah'ın dinindeyim. Başka dine-mezhebe ihtiyacım yok. Yaşamın anlamını ve amacını biliyorum. Üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Şimdi, siz sünnet diyorsunuz, hadis diyorsunuz, dini yaşamak istiyorsunuz, laiklik size ters geliyor, şeriat gelsin amacındasınız, böylece dini görevinizi, müslümanlık görevinizi yerine getirmiş olacaksınız öyle mi? Avucunuzu yalarsınız!.. Ben size bir müslümanlık görevlerini çıkarıp yazayımda, bakın bakalım içinden bir tanesini yaptınız mı, yapıyor musunuz? Size bir soru: Hz.Muhammed, 52 yaşında iken, sadece 6 yaşında bir çocuk olan Ayşe ile neden evlendi ve hayızını bekleyip, 9 yaşında da zifaf yaptı? Hadi, bu evlilik olayının ardındaki gerçeği düşünün bulun bakalım..Nedir bunun sebebi? Yalnız, bunun doğru olmadığını düşünenler, kendileri araştırsın. Artık bilinen bir konu üzerinde tartışarak zaman harcamayalım gereksiz yere. Ya da aksini iddia eden kanıtıyla gelsin. seni anlamak çok güç sayın panteidar anlayan varsada yazsın lütfen nereye varmak istiyorsun böyle davranmakla sünnete mi karşısın? peygambere mi karşısın? yoksa ben allaha inanıyorum peygamberin getirdikleri beni bağlamaz mı demek istiyon? lütfen açık konuş yoksa bu konuyu burda kapatalım. "Ümmetim 72 fırkaya ayrılacak, içlerinden yalnızca biri cennete girecek. O da ehl-i sünnet ve'l cemaattir." bu hadise göre sen ehl-isünnet ve'l cemaatten misin yoksa bunun dışındamısın onu söyle? çünkü yazdıklarından ateistler seni ateist sanıyor bi bakıyorlar değilsin müslüman bir kardeşimiz bakıyor müslüman diyor bi bakıyor içinde küfür dolu kısacası ne olduğuna karar veremedik sayın panteidar yam yam da karar verememiş bi iletisinde okudum Buna cevap verecek olan Panteidar'ın kendisidir. Zira O, açıklamaları ile deist tanımlamasına da uymuyor... Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 O hadis te uydurma. Hem de en büyük uydurmalardan. Dini bölenlerin, parçalar içinde kendilerini doğru göstermek maksadıyla uydurdukları bir hadis. O hadis yazılırken parçalanmıştı İslam zaten. Benim mezhebim falan yok. Eskiden şöyle okurdum. Rabbim allah. Dinim din-i İslam. Kitabım Kur'an-ı azimüşşan. Kıblem Kabe-i Şerif İtikatte mezhebim ehli sünnet velcemaat. Amelde mezhebim imam-ı azam Ebu Hanefi. Adem Aleygisselam'ın zürriyetindenim. İbrahim Aleyhisselam'ın milletindenim. Muhammed Aleyhisselam'ın ümmetindenim. Müminim. Müslümanım. elhamdülillah. Bunu öldükten sonra, melekler kabrine gelp sorduklarında okuyacaksın diye öğretmişlerdi. Yoksa kabir azabı var kıyamete kadar diyerek. Yalanmış. Ehlisünnet yalanlarından biri. Kur'an'da yok öyle birşey. Böyle önemli bir konuyu Allah 1 ayette belirtemez miydi, Ayşe'yi, Zeyneb'i yazana kadar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gazali ve benzerlerinin her görüşünü, düşüncesini kendinize ölçü almayın, yanılırsınız. Birçok konuda saçmaladıkları bugün gün gibi ortadadır. Yazdıklarından bir demet çıkarıp sunsam burada, nefret edersiniz. Özellikle bayan arkadaşlar. Tabi ki doğru sözleri de vardır. Ama her okuduğuna kapılmamak, sorgulamak, farklı bakış açılarını da değerlendirmek lazım. Yağmur; Şu anda zamanım yok. Belki akşama sana bir cennet tasviri çıkarayım İslam'da. Bakalım kabul edecek misin? Sayın 'Panteidar' bu başlığı dikkatle izleyenler farkındaki ileri sürdüğünüz görüşlerinizle birden fazla kişiyle mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz... Ve doğal sonucu olarak konular birden fazla yere dağıldığı için daha önce açıklayacağınızı belirtiğiniz (Yukarıda alıntı yaptığım) şeyler ister istemez unutulup göz ardı edilebiliyor...Eğer bunları sırasıyla not alır yada iletilerinizi tekrar gözden geçirip değerlendirme yaparsanız sizde göreceksiniz....Ve yanıtsız kalmamış olacak... Açıklamayı ve sunmayı belirtiğiniz şeylerin yanıtlarını merakla bekliyorum.? Çünkü yanıtsız kalması ifade etmeye çalıştığınız görüşlerin anlaşılmasını eksik bırakabiliyor... Saygılar. Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Bakın siz gerçeklere çok uzaksınız. Çünkü herşeyi olduğu gibi kabul ediyorsunuz? Halbuki Allah tarafından sınanıyorsunuz, farkında değilsiniz? Yarın din gününde, cevap veremiyeceksiniz bütün bunlara? Allah'ın sınavına inanıyorsunuz, ama sınavın gereğini yapmıyorsunuz? Ödevinizi yapmıyorsunuz yani? Doğruyu-yanlışı ayırmıyor, gerçeği araştırmıyor, hazırlop edindiğiniz imanla cenneti bekliyorsunuz? Çok beklersiniz siz! Görüşeceğiz, kim yanılıyor, kim doğru yolda o gün gelince belli olacak. Ben Allah'ın dinindeyim. Başka dine-mezhebe ihtiyacım yok. Yaşamın anlamını ve amacını biliyorum. Üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Şimdi, siz sünnet diyorsunuz, hadis diyorsunuz, dini yaşamak istiyorsunuz, laiklik size ters geliyor, şeriat gelsin amacındasınız, böylece dini görevinizi, müslümanlık görevinizi yerine getirmiş olacaksınız öyle mi? Avucunuzu yalarsınız!.. Ben size bir müslümanlık görevlerini çıkarıp yazayımda, bakın bakalım içinden bir tanesini yaptınız mı, yapıyor musunuz? Size bir soru: Hz.Muhammed, 52 yaşında iken, sadece 6 yaşında bir çocuk olan Ayşe ile neden evlendi ve hayızını bekleyip, 9 yaşında da zifaf yaptı? Hadi, bu evlilik olayının ardındaki gerçeği düşünün bulun bakalım..Nedir bunun sebebi? Yalnız, bunun doğru olmadığını düşünenler, kendileri araştırsın. Artık bilinen bir konu üzerinde tartışarak zaman harcamayalım gereksiz yere. Ya da aksini iddia eden kanıtıyla gelsin. selam sayın pante gerçekleri yalanlamaktan sıkılmadın mı?düşündüklerin ya da yazdıkların diyeyim.gerçeklerden o kadar çok uzakki.bence bu kadarı fazla.bilmeden yazı yazman yada yorum yapman çok yanlış.allah aşkına yeter. Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gecekuşu haklısın. Zaten zamanım kalmadı. 2-3 gün sonra yaz boyunca olmayabilirm. Onun için müdahalelere muhatap olmamaya çalışarak konuyu tamamlamaya çalışacağım. Tamamlanmazsa gelince devam ederim. Önce cennet-cehennemden başlayalım bir şiirle, galiba Ömer Hayyam'dandı: NEDİR O CENNET CEHENNEM Sen sofusun, hep dinden dem vurursun; Bana da sapık, dinsiz der durursun. Peki, ben ne görünüyorsam oyum; Ya sen? Ne görünüyorsan o musun? Molla fahişeye demiş ki: -Utanmaz kadın; Her gün sarhoşsun, onun bunun kucağındasın. Doğru demiş fahişe, ben öyleyim; ya sen? Sen bakalim şu göründüğün adam mısın? İçin temiz olmadıktan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tesbih, post, seccade güzel ama; Lan, Tanrı kanar mı bunlara? Seni kuru softaların softası seni! Seni cehenneme komür olası seni! Sen mi Hak'tan akıl dileyeceksin bana? Hak'ka akıl öğretmek senin haddine mi? Ben kadehten çekmem artık elimi; Tutmam senin kitabını, minberini. Sen kuru bir softasın, ben yaş bir sapik; Cehennemde sen mi iyi yanarsın, ben mi? Toprak olup gitmişlere sorarsan Ha gavur olmuşsun ha müslüman. Kimler bu dünyada eğlenmemişse Otekinde yalnız onlar pişman. Kim gormüş o cenneti, cehennemi? Kim gitmiş de getirmiş , haberini? Kimselerin bilmediği bir dünya Ozlenmeye korkulmaya değer mi? Bir elde kadeh bir elde Kuran Bir helaldir işimiz bir haram Şu yarım yamalak dünyada Ne tam kâfiriz ne tam müslüman "Göklerde öküz yıldızı Ülker vardir, Bir başka öküz de altta derler vardır... Gerçekleri aklın ile gör etrafta, Alt üst arasinda çok eşekler vardır!.." "Koydun yemi, kurdun tuzak ey yaradan! Tuttun avı, verdin ona bir ad: insan! Her hayrı ve her şerri düzenler, sonra Herkeste bulursun yine sen bir noksan!..." Madem ki elinde yok açık bir gercek, Boştur bir ömur şüphe edip beklemek... Keyfince iç, olmuyor gidişten haberin! Sarhoş ol, ayık ol, o da farketmez pek... Hep böyleyim işte! sarhoşum çok zaman Alnım apaçık, bende temizdir vicdan! Sarhoş edebilseydi diğer haramlar, Kalmazdı cihanda bir tek ayık insan... Kadeh alırım bir ele, bir elde Kuran, Bir yanda haramdayım, helal bir yandan! Gök kubbenin altında geçer ömrümüz, Kafir değiliz biz, ne de tam müslüman.. Dilberleri Rabbim bize hem gönderdin Hem onlara bakmanız günahtır dedin! Uymaz yasagın emrine, dersin bana: "Ters tut onu sen dokülmesin kadehin"! Mezhep ile din peşindeler bir halk var, Bir halk da kesinle şüpheden gördü zarar, Birden bire seslendi gelip bir tellal! "Heyhat! ne odur yol ne bu, ey şaşkinlar..." Dostum, çaresizsen gamı koy bir yana! Boş şeylere takma sen kıyılmaz cana... Gel dünyada bir hoşça geçir ömrünü, Alem yaratıldığında kim sordu sana? "Hayyam! gunahım çok diyerek gamlanma! Yoktur sana bir faydası, tek gamlanma! Gelmezdi bağiş eger günah olmasa, Af var gunahın sonunda pek gamlanma..." Zerdüşt şarabından içiverdim, kime ne! Kafir ya mecusi, putperestim, kime ne? Benden yana bir şüphesi var herkesin, Benim bana sahip, karışan kim? Kime ne? " Kurdun bana yüzlerce tuzak, olmaz bu! Daldım gama attıkça ayak, olmaz bu! Hem dünyada her zerreye hükmün geçsin, Hem sonra "asisin" de bırak, olmaz bu!..." Et, denmede gündüz gece mutlak tövbe, Yok kadehi artik ele almak, tövbe!... Gül mevsimi geldi, gam keder yok şimdi, Rabbim ederim tövbeye ancak tövbe!..." Onlar diyor ki hurili cennet sana hoştur Yok yok derim, üzüm suyu içmek bana hoştur Sen bak peşin gelen şeye boşver o hayale Zira davul uzakta çalarken daha hoştur Beni özene bezene yaratan kim? sen!.. Yolumu da çizmişsin önceden Madem bana günah ileten de sen Öyleyse nedir o cennet cehennem?.." Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 AHİRET İÇİN İSLAM NE DİYOR Ahiret, kıyametin kopmasıyla başlayacak olan ve sonsuza kadar devam edecek olan âlemin/hayatın ismidir. Dünya nasıl Yüce Allah'ın kudretiyle kurulmuş ve hazırlanmış bir alemse ahiret de öyledir. Yüce Allah ahireti de kudretiyle yaratmış ve içinde farklı bir hayat hazırlamıştır. Kıyametin kopması, sûra üfürülmesi, ölülerin diriltilmesi, amel defterlerinin dağıtılması, mizanın kurulması, kulların allah huzurunda, dünyadaki yaptıklarından hesap vermesi, şefaat, Sırat, Cennet, Cehennem vardır, haktır ve ahiret gününde olacaktır. Ahiretten önce kıyamet alametleri, kabîr hayatı ve suâli vardır. Ahiret hayatı, bütün hak kitapların bahsettiği bir gerçektir. Bütün peygamberler o hayatı ümmetlerine anlatmışlar ve dehşetinden sakındırmışlardır. Yüce Rabbimiz bütün kullarını şöyle uyarmıştır: "Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar edersa tam manasıyla sapıtmış olur." "Bizim sizi boş yere yarattığımızı ve sizin bize döndürülmeyeceğinizi mi zannettiniz." Ahireti Yüce Allah yaratmış ve hazırlamıştır. Bize ilk defa hayat veren Rabbimiz, bizi tekrar diriltecektir. Bu iş, bizim için zor gözükse de O'nun için kolaydır. Ahirete iman akla, içtihada, tecrübeye değil; doğru habere dayanır. Bu tür konulara "sem'iyyat" yani işitme yoluyla öğrenilen şeyler denir. Ahirete iman, oraya hazırlık içindir. ahirete iman, Allahu Teala ile buluşmaya iman etmek demektir. Bu en büyük saadettir. Ahiret günü ölülerin dirilme günüdür. O gün, insanların kabirlerinden çıkıp alemlerin Rabbinin huzuruna doğru sevk edildikleri gündür. Gözleri zillet ve dehşetten düşmüş olarak , sanki yayılan çekirgeler gibi kabirlerinden çıkarlar. (Kamer Suresi, 7) Allah'ı sakın zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir. Başlarını dikerek koşarlar, gözleri kendilerine dönüp-çevrilmez. Kalbleri bomboştur. (İbrahim Suresi, 42-43) Şimdi inkar edenlere ne oluyor ki, boyunlarını sana uzatıp koşuyorlar. Sağ yandan ve sol yandan bölükler halinde. Onlardan her biri, nimetlerle donatılmış cennete gireceğini mi umuyor ? (Mearic Suresi, 36-3 O gün, herkesin dünyada yaptıklarının karşılığını eksiksiz bulduğu gündür. O gün, iyilerin kötülerden ayrıldığı; iyilerin cennete, kafir ve münafıkların cehenneme sevk edileceği gündür. O gün, bütün çekişmelerin ve ihtilafların çözüldüğü gündür. Ruh ve meleklerin saflar halinde duracakları gün; Rahman'ın kendilerine izin verdikleri dışında olanlar konuşmazlar. (Konuşacak olan da,) Doğruyu söyleyecektir. (Nebe Suresi, 3 Kuran'da bildirildiğine göre Allah ahirette kullarına en yüce makamda azametini gösterecektir. O gün Allah'ın arşını sekiz melek taşır: Melek(ler) ise, onun çevresi üzerindedir. O gün, Rabbinin arşını onların da üstünde sekiz (melek) taşır. Siz o gün arz olunursunuz; sizden yana hiçbir gizli (şey), gizli kalmaz. (Hakka Suresi, 17-1 O gün, Allahu Teala'nın bütün müjdelerinin görüldüğü ve tehditlerinin gerçekleştiği gündür. O gün, bütün peygamberlerin ve onlara tabi olan müminlerin haklı çıkacağı, sevineceği, rahmete ereceği ve cennete gireceği gündür. O gün, kafirlerin, münafıkların, zalim ve günaha dalıp tövbe etmeyenlerin âh-vâh çekeceği ve gözyaşı dökeceği gündür. O gün, dehşetinden çocukların ihtiyarlayacağı gündür. O gün, herkesin kendi derdine düşeceği; babanın evladından, kocanın hanımından, dostun dosttan kaçacağı gündür. O gün, dünya malının ve saltanatının hiçbir işe yaramayacağı, sadece temiz kalbin ve güzel amelin fayda vereceği bir gündür. Ahiret, gerçek hayatın başladığı gündür. Alıntı
Φ Panteidar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 NE DİLERSEN ANINDA : "Eğer Allah seni cennete koyarsa, orada canının her çektiği, gözünün her hoşlandığı şey bulunacaktır." [(Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 431/14] Orada nefislerinizin arzuladığı herşey sizindir ve istediğiniz herşey de sizindir. (Fussilet Suresi, 31) ... Onlar nefislerinin arzuladığı (sayısız nimet) içinde ebedi kalıcıdırlar. (Enbiya Suresi, 102 UÇABİLECEKSİN Eğer nasip olur da cennete girersen, "Kızıl yakuttan bir beygire bineyim" dersen binersin. "Uçayım dersen uçarsın." [Ramuz el-Ehadis-1, s. 149/5] YEDİĞİN YENİDEN CANLANACAK Cennette senin canın kuş isteyecek. Hemen kızartılmış olarak önüne getirilip konacaktır. [büyük Hadis Külliyatı-5, s. 414/10123] kuşun etinden yemek o kimsenin hatırına gelir ve bunun üzerine hemen çeşitli et yemekleri halinde onun önüne varır. Cennet ehli ondan istediği kadar yer. Doyduğu zaman, kuşun kemikleri toplanır. Sonra uçar, dilediği gibi cennette otlamaya başlar. [Tezkire-i Kurtubi-1, s. 58] Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.