Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Müslümanlığın Kur’an’daki tanımına göre, Tanrıya inanan herkes müslümandır.

Sokrat --- Eflatun

Thales --- Phisagor

Spinoza --- Whitehead

Bruno --- Hume

Kant --- Voltaire

Pascal --- Diderot

Acaba yanlış mı okudum dediğinizi duyar gibi oluyorum..

Bunlara yabancı bilimadamlarını, devlet adamlarını ekleyerek konuyu uzatmayalım..

Kısaca açıklayalım ;

İslam, Hristiyan , Musevi olarak bildiğimiz semavi din mensupları ile deist, panteist, panenteist gibi görüşlere mensup tüm Tanrıya inananlar müslümandır..

Bunu ilk defa ben söylüyorum herhalde..

Saçma gelebilir ama tamamen doğru..

Müslümanlar 4'e ayrılır:

1-Muhammedi'ler

2-İsevi'ler

3-Musevi'ler

4-Tanrıya inanan dinsizler

Aşağıdaki ayet “Galu bela” diye bildiğimiz büyük toplantıyı özetleyen ayettir..

ARAF:

172 . Hani ; Rab'bin âdem oğullarını zürriyetlerinden bağımsız olarak alıp ta onları kendi nefisleri üzerine şâhit tutmuştu da ; "Ben sizin Rab'biniz değil miyim?." Diye sormuştu. Onlar da “Evet şâhidiz” demişlerdi. " Bu kıyâmet günü biz bundan habersiz idik" diyemiyesiniz diye idi..

173. Veya, “ Atalarımız daha evvel ortak koşanlardandı. Biz de onların zürriyetinden geliyoruz diye bizi de o batıl işleyenlerin yaptıkları yüzünden cezalandıracak mısın?. Diyemiyesiniz diye idi..

Siz ayetleri düşüne durun. Ben yazının devamını hazırlayayım.

Gönderi tarihi:

arkadaşım

bence burada müslüman olanlar değil de inananlar dörde ayrılır desen daha iyi olur.çünkü sonuçta senin dediğin gibi herkes allaha inanıyor.ama onların itaat ettikleri peygamberler var.allah bize yani daha doğru bir tabirle tüm insanlığa son gelen peygambere inanılmasını emretmiş.yani allah ve rasulüne inanalar müslüman oluyor.hepsina birden müslüman demek doğru bir anlatım olmaz.ama yazının devamını yazıcam demişsin inaşallah.devamını okuduktan sonra belki ne anlatmak istediğini daha iyi anlarım

selamlar.

Gönderi tarihi:

Yani, peygamberler ve onlara inananlar müslüman değil miydi size göre?

Bugün Şili'de, Arjantin'de, Avustralya'da sade bir hayat yaşayan, Tanrı'ya inanan, ölümden sonrasına inanan bir insan müslüman değil mi?

Yüzlerce inanç arasında hangisinin doğru olacağına karar verememiş ama bildiği ve inandığı tek bir gerçek var. O da bu kainatın bir yaratıcısı olduğu gerçeği. Dünya yaşamının geçiciliği ve dünyada iyilerden olmak, çevresine, insanlara yararlı işler yapmak düşüncesinde olanlar müslüman değil mi?

Ebedi cehennemlik mi sizce?

Tüm güzel vasıflara ve karakterlere sahip, insanların daha iyi yaşaması için çırpınan ve buluşlar ortaya çıkaran bir bilim adamı Arap Muhammed ile Yahudi İsa veya Musa arasında gerçeğe ulaşamadıysa ama adı gibi Tanrı'nın varlığına ve birliğine inanıyorsa, Allah bu bilim adamını cehennem ehli arasına mı layık görür?

Bir örnek vereyim:

Taywan'lı bir iş arkadaşımız soruyor ;

"Hristiyanlık ile Müslümanlık arasında tereddütteyim...

Kur'an'ı ve Tevrat'ı incelediğimde bulduğum çelişkilerden sadece 10 tanesini (aslında yüzlerce ama) sorsam ne cevap verirsiniz? Ben bir karar vermek istiyorum ama içinden çıkamıyorum."

1- Nuh’un gemisi , Cudi dağına mı Ararat dağına mı oturdu?

2- Gemiye sadece Nuh’un ailesi mi yoksa inananlar mı bindi?

3- Havva’yı kandıran yılan mı şeytan mı?

4- İbrahim’in babası Azer mi Terah mı? Azer amcası mı?

5- Kurban adayı oğul İsmail mi İshak mı?

6- Haman Firavun’un taş ustası mı Pers Kralının yardımcısı mı

7- Tufan Nuh kavmine mi dünyaya mı?

8- Süleyman kral mı peygamber mi?

9- Tanrı’nın adı Allah mı Elohim mi Yahve mi ?

10- Putlara tapmadığı için ateşe atılan İbrahim mi yoksa başka 3 yahudi mi?

"Bir de siz Tevrat ve İncil için tahrif edilmiş diyorsunuz. Tahrifat olsa ;"

1- Niçin ve ne amaçla bu kadar çok tahrifat yapılsın?

2- Bu tahrifat Hz.Muhammed'den önce mi sonra mı yapılmıştır?

3- Önce yapılmışsa Kur'an'da bunlar niye düzeltilmemiştir?

4- Sonra yapıldıysa , eski tarih tevratlar da aynı , buna ne diyeceksiniz?

Hadi buyrun bu Taywan'lıyı müslüman yapalım ikna edebilirsek...

Edemezsek kızmayın ona dinlere sadece Tanrıya inanıyor, İslam'a inanmıyor diye...

Gönderi tarihi:

Sayın Panteidar; oldukça güzel ifade etmişsiniz...

"2- Bu tahrifat Hz.Muhammed'den önce mi sonra mı yapılmıştır?" diye sormuşsunuz...

Kur'an'da, Muhammed zamanında bu kitapların bozulmadığı açıkça ifade ediliyor. Ancak, nedense teist arkadaşlarımız bunu bir türlü kabul edemiyorlar. Hatta bir çoğunun Tevrat'ın Musa'dan sonra, İncil'in de İsa'dan sonra yazıldığından haberleri olduğunu sanmıyorum...

Gönderi tarihi:

Bu soruyu ve diğer soruları Taiwan'lı arkadaş soruyor. Müslüman olma ihtimali var, tatminkar cevaplar olursa. İnsanları niçin müslüman olmuyorlar, bunlar cehennemlik diye suçlamak yerine onları ikna edebiliyor muyuz ona bakalım.

Siz o soruların yanıtlarını düşünürken ben konuya devam edeyim:

Hani ;

- Müslüman mısın?

- Elhamdülillah.

- Ne zamandan beri?

- Galu beladan beri.

- Galu bela ne demek?

- “Elestü birabbiküm” ün hitabının Yani “ Ben sizin Rab’biniz değil miyim “ sorusuna “Galu bela” yani “evet şahidiz” cevabından beri..

şeklinde öğrendiğimiz Müslüman oluşun kökeni budur..

Şimdi açıklayalım:

O büyük toplantıda dünyada yaşam sürdürecek olan tüm insanlar mevcuttu. O sıra ne bir din, ne peygamber, ne kitap, ne mezhep, ne ane-baba-dede-ata hiçbir etken yok iken ve tek bildikleri “Rab” iken , Rab tarafından kendilerine sorulan bu soruya belki de çok şaşırmışlar ve anlamsız bulmuşlardı.. Ne demekti bu? En iyi bildikleri hakikatin –Rabbin olup olmadığı gibi bir soru nasıl olurdu?

O toplantıda bu soruya şaşanların bir kısmı belki de bugün inanmayanlardandır!!

Dolayısıyla Orada sorulanın dünyada sınavı verilmektedir. "Ben bir hazine idim, bilinmek, bulunmak istedim"diyerek.

Müslümanlığı ifade eden, tanımlayan bu ayetler de Araf/172-173 tüm insanları kapsamaktadır.

Dünya yaşamında Tek tanrıya inanan herkes Müslüman demektir.

İster Musevi, İsevi, Muhammedi olsun, isterse bunların dışında yer alsın.. Rabbe inanması Müslümanlık için gerek ve yeter şarttır..

Gönderi tarihi:

sayın pante

ben sana müslümanlığın tanımını yaptım.allaha ve rasulü olan muhammede inanan herkes müslümandır.bu müslümanın tanımıdır.sen iyilik yapan buluşlar yapan insanların cennetlik olup olamıycağından bahsediyorsun.

güzel kardeşim evet onlarda allaha inanıyorlar ama yüce rabbim bizden bunun yanı sıra peygamberimize de inanmamızı yoksa cennete layık olamıyacağımızı söylüyor.ve bu kuranın her yerinde vardır.bu insanlar müslüman oluyor.yani farklı bir tabirle cennete gitmeye hak kazananlar.sence cennete gidecek olanlarla olmayanlar allah katında bir midir?haşa tabiki değildir.

insanlar yaptıkları iyiliklerdende kötülüklerdende sorulacaktır.ama önce iman sorulacaktır.yani iman etmemiş bir insan elektriği icat etsin dünyayı kurtarsın olmaz.

bu belki sana saçma geliyordur.ama yüce allahın bize verdikleri karşısında iman etmek az bile.

biraz düşünürsen söylediklerimin ne kadar da işe yarar olduğunu anlayacaksın.

selamlar

Gönderi tarihi:

Selef_61;

Senin inancın sana, İnsanların inancı insanlara.

Ama akıl var mantık var:

Sen geliyorsun diyorsun ki;

-Allah beni elçi olarak gönderdi. Allah vardır, birdir, ona inanın

-Ben zaten inanıyorum

-Ama, bana da inanmalısınız, aksi halde Allah sizi yakar.

Şimdi, İskender Evrenesoğlu diye biri çıkmış, benzer şeyleri söylüyor. Bahai dini ve peygamberleri Bahaullah da aynı.

Yani, neden her önüne gelen kendisine de inanılmasını bekliyor. Kendisi için de birşeyler bekliyor.

Diyeceksin ki ;

"Peygamber efendimizle onları bir mi tutuyorsun?"

Hayır. Ama elçilik yapıp da kendisi için de beklentileri ve menfaatleri olan herkes Allah'ın çizgisinden sapmıştır. Elçilerin hepsi insandır. Hiçbir kutsal, ulu tarafları yoktur. Sadece liderlik özellikleri ve durugörü, duruişiti, telepati gibi yüksek hassasiyette duyuya sahiptirler. Onların da zaafları, hataları olmuştur. Onların da Allah tarafından uyarılanları olmuştur.

Müslümanlığın tanımını herkes kafasına göre yapamaz. Kur'an'a göre İbrahim peygamber de müslümandır. Hz.Muhammed'e inanan diye bir tanım yoktur. Bunların hepsi hadis-mezhep dininin beynimize işlediği yanlışlardır. Kur'an'ı daha doğru incelemenizi tavsiye ederim.

Gönderi tarihi:

Selef_61;

Senin inancın sana, İnsanların inancı insanlara.

Ama akıl var mantık var:

Sen geliyorsun diyorsun ki;

-Allah beni elçi olarak gönderdi. Allah vardır, birdir, ona inanın

-Ben zaten inanıyorum

-Ama, bana da inanmalısınız, aksi halde Allah sizi yakar.

Şimdi, İskender Evrenesoğlu diye biri çıkmış, benzer şeyleri söylüyor. Bahai dini ve peygamberleri Bahaullah da aynı.

Yani, neden her önüne gelen kendisine de inanılmasını bekliyor. Kendisi için de birşeyler bekliyor.

Diyeceksin ki ;

"Peygamber efendimizle onları bir mi tutuyorsun?"

Hayır. Ama elçilik yapıp da kendisi için de beklentileri ve menfaatleri olan herkes Allah'ın çizgisinden sapmıştır. Elçilerin hepsi insandır. Hiçbir kutsal, ulu tarafları yoktur. Sadece liderlik özellikleri ve durugörü, duruişiti, telepati gibi yüksek hassasiyette duyuya sahiptirler. Onların da zaafları, hataları olmuştur. Onların da Allah tarafından uyarılanları olmuştur.

Müslümanlığın tanımını herkes kafasına göre yapamaz. Kur'an'a göre İbrahim peygamber de müslümandır. Hz.Muhammed'e inanan diye bir tanım yoktur. Bunların hepsi hadis-mezhep dininin beynimize işlediği yanlışlardır. Kur'an'ı daha doğru incelemenizi tavsiye ederim.

panteidar

bence sen okusan daha iyi edersin.ya da okudum diyorsan okuduğun yerleri tekrar okumanı tavsiye ederim.eğer beni dinlersen herşeyi daha iyi anlayacağından emin ol.allah sırasıyla peygamberler gönderdi.ve her gönderdiği peygambere inanılmasını istedi.fakat bir peygamber öldü.diğeri geldi.bu peş peşe devam etti.haz. muhammedin zamanına kadar.kimisi hristiyanlığı kimisi yahudiliği getirdi.ve yüce allah bu dinlere inanılmasını istedi.örneğin yahudilik zamanında yahudiliğe inanılmasını istedi.sonra diyelim hristiyanlık geldi ve allah bunada inanılmasını istedi.sonra müslümanlık geldi.ve allah son elçisiyle bu dini gönderdi.buna inanılmasını istedi.evet bunada inandılar.ama bazıları inanmadı.müslümanlık hz. ibrahimden sonra gelmiştir.sen kalkıpta bana hz. ibrahim müslümandır diyorsun.ya zaten o dönemde gelen dine inanan herkes cennete gidecektir.onlarda inandı.ama şimdi müslümanlık hakim.bu nedenle buna inanılmalı.

ben müslümanı allaha inanan ve üstüne basarak peygambere inanan kişiye denir dedim.sen müslümanı nasıl tanımlıyorsun.yani senin sözlüğünde müslüman ne demek.bana söylermisin?

Gönderi tarihi:

Müslümanın tanımı, yazımda da belirttim. "Galubela" sözünü dünyada da yerine getiren kişidir. Allaha inanan ve salih ameller, yani faydalı işler yapan insanlar ise Kur'an'a göre cennetliktir. Bunun dışında bir dine bağlı olanlar, o din içindeki inanç ve ibadetleriyle değerlendirilecektir.

Allah'a inanan her insan tartışmasız müslümandır. Ancak öğrendiği, bildiği, doğruluğunu gördüğü halde İslam'ı kabul etmeyen müslüman olarak kabul edilemez. Yine de takdir Allah'ındır. Yani, diyelim ki bir Kanadalı Allah'a inanıyor, dinlerle de ilgileniyor. Ona İslam'ı anlatıyorsunuz. Kur'an'ı açıklıyorsunuz. Kitaplar okuyup öğreniyor. Sonuçta, " Haklısınız, İslam doğru bir din ama benim atalarım, çevrem hep Hristiyan. O nedenle din değiştiremem."diyor. Bu insana müslüman diyemeyiz. Çünkü doğruya ulaştığı halde, çekicelerinden ya da çıkarlarından dolayı reddetmiştir. Ayrıca Allah'a şirk koşanları, örneğin İsa aleyhisselam'a kutsallık sıfatları verenleri de müslüman sayamayız.

Dünyaya geldiği çağ, zaman, ülke, aile, maddi şartlar, eğitim, çevre, arkadaş etkisi, genlerinden gelen karakteristik yapı, akıl, yetenek, hafıza, fiziksel güç, duyu oırganlarının hassasiyeti, yaşadığı dönemde kendisini etkileyen olay ve olgular ve sayamadığım tüm faktörlerin bir puan karşılığı vardır. Bu sahip olduğu puan, dünya yaşamındaki iman ve salih amel derecesine etkili olacağından, verilen/alınan benzeri bir hesaplamayla değerlendirmeye tabi tutulacaklardır.

Örneğin, müslüman bir anne babadan dünyaya gelen biri, iman konusunda, ateist ya da hristiyan bir aileye mensup biriyle eşdeğer olarak değerlendirilmeyecektir. Biri hazır imana konarken, diğerinin imkanları nispetinde o imanı araması söz konusudur. Müslümanım diye, diğer insanlara yukardan bakılmasın, hazırlop imanın faydası yoktur. (Ana-baba-akraba- çevre-eğitim-küçük yaşta şartlanım) ile kazanılmış iman yeniden sorgulanıp kişisel gayretle tazelenmedikten sonra yarar sağlamaz. Örneğin farklı inançtan bir insanın, inançlarını sorgulayıp, araştırıp-inceleyerek elde ettiği iman çok çok daha değerlidir.

Gönderi tarihi:

Arkadaşım söylediklerin akıl ve mantıktan ne kadar uzak...

GAlubela olayında evet herkes Allah'ın rab olduğunu kabul etmiştir... Çünkü Allah'a inanan inanmayan herkesin Rabbidir o. Ve O'na inanan inanmayan herkes onun kuludur... Bunun müslümanlıkla ne alakası var... Bunu düşünen ancak *************...

Gönderi tarihi:

Müslümanlığın tanımı Allaha itaat eden teslim olan demektir.ordaki olay biz senin rabbimiz olduğunu anlayamadık anlaymazdık denmemesi içindir.Müminlikte Allaha ahiret gününe meleklere peygamberlere ve kitaplara inananlar demek olması lazım.tabi bunları yaparken ortak koşarsanız hiçbir değeri kalmaz gene helak olursunuz.

• 3 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

.

.

.

ARAF:

172 . Hani ; Rab'bin âdem oğullarını zürriyetlerinden bağımsız olarak alıp ta onları kendi nefisleri üzerine şâhit tutmuştu da ; "Ben sizin Rab'biniz değil miyim?." Diye sormuştu. Onlar da “Evet şâhidiz” demişlerdi. " Bu kıyâmet günü biz bundan habersiz idik" diyemiyesiniz diye idi..

173. Veya, “ Atalarımız daha evvel ortak koşanlardandı. Biz de onların zürriyetinden geliyoruz diye bizi de o batıl işleyenlerin yaptıkları yüzünden cezalandıracak mısın?. Diyemiyesiniz diye idi..

Siz ayetleri düşüne durun. Ben yazının devamını hazırlayayım.

ALLAH Katında din islamdır bütün peygamberlerin getirdiği din islamdır müslümanlık muhammedi islam dır siz onu karıştırıyorsunuz ewt bütün insanlar islam fıtratı üzerine yaratılmıştır yani herkes islamdır yani tekliğe inananlar ..ölee iştee

Gönderi tarihi:

ALLAH Katında din islamdır bütün peygamberlerin getirdiği din islamdır müslümanlık muhammedi islam dır siz onu karıştırıyorsunuz ewt bütün insanlar islam fıtratı üzerine yaratılmıştır yani herkes islamdır yani tekliğe inananlar ..ölee iştee

Senin de karşı bişey ösylemediğini düşünerek eklemek istiyorum.

Günümüzde Müslüman olabilmek için Amentü'yü kabul etmek gerekir. İsterse her günahı işlesin Amenrü'yü kabul eden herkes Müslüman...

Gönderi tarihi:

Kimin cennete kimin cehenneme gideceğini yalnız göklerin ve yerin RABBİ ALLAH(C.C.) bilir..

hiç bir kul bu konuda hüküm veremez...

sayın Panteidar ilginç bir tespit ama KURAN'I KERİM bize yahudi ve hıristiyanların saptıgını bildirir...

bismillahirrahmanirrahim

Tevbe 31

(Medenî 113) Yahudiler hahamlarını, Hıristiyanlar rahiplerini ve Meryem'in oğlu Mesih’i Allah’tan başka Rab edindiler.Halbuki onlara bir tek İlâha ibadet etmeleri emr olunmuştu. Ondan başka İlah yoktur.O, onların ortak koştukları şirkten münezzehtir.

En’âm 91

(Mekkî 55) Bazı Yahudiler de Allah'ı gereği gibi tanımadılar. Çünkü “Allah hiçbir insana hiçbir şey indirmemiştir.” dediler.Sen onlara de ki: “Peki, Mûsâ’nın insanlara bir nûr ve rehber olmak üzere getirdiği ve sizin de parça parça kâğıtlar haline koyup işinize geleni gösterdiğiniz, fakat çoğunu gizlediğiniz ve sizin de babalarınızın da bilmediğiniz birçok şeyleri sayesinde öğrendiğiniz o kitabı kim indirdi?”Ey Resulüm sen: “Allah indirdi.” de! sonra bırak daldıkları batıllarında oynaya dursunlar. [10,2; 17,94-95]

Bakara 113

(Medenî 87) Yahudiler: “Hıristiyanlar hakikî bir din üzere değil.” Hıristiyanlar ise: “Yahudiler hakikî bir din üzere değil.” dediler. Halbuki her iki topluluk da kitabı (Tevrat ve İncîl'i) okumaktalar. Dini bilmeyenler de onlarınkine benzer sözler söylediler. Allah, kıyamet günü anlaşamadıkları hususlarda hükmünü verecektir. [22,17; 34,26; 2,62 )

Bakara 120

(Medenî 87) Ne Yahudiler ne de Hıristiyanlar, sen onların dinlerine tâbi olmadıkça asla senden razı olmazlar. Sen de ki: “Allah'ın hidâyet yolu olan İslâm, doğru yolun ta kendisidir. Sana gelen bunca ilimden sonra onların heva ve heveslerine uyacak olursan, Allah’a karşı hiçbir koruyucu ve yardımcı bulamazsın.

Bu ayetlerden anlaşıldığı gibi ne yahudiler nede Nasâra'lılar RABBÜL ALEMİN,ini yolunu tutmamış aksine saptırmıştır..

saygılar

.....ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD.....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.