Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Adnan Adıvarı kim takar Kuranı Kerim cinler vardır dedikten sonra

Ya da sizin bilimle izahlama çabası içerisindeyken bir türlü izah edemeyişinizi kim sallar ki ben apaçık yaşadıktan sonra

sayın arkası dönük arkadaş olmayan şeyi nasıl bilimle izah edeceğiz

• Cevaplar 91
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Olmayan şey mi? Valla arkadaş sen görmemiş olabilirsin ama ben tanık oldum ayrıca bana parapsikoloji nedir bi açıklayıver bakiim ?

Gönderi tarihi:

parapsikoloji modern çağın yeni dinidir

:lol::lol: MUHTEŞEMSİN resmen dağıldım artık bu müthiş bilgin karşısında kıvaranak eğiliyorum ( karnım ah karnım ağrıdı gülmekten )

Gönderi tarihi:

arkası dönük kardeş çatlamada sosyolog arkadaşım söyledi bunu ben değil

Bak bunu bir sosyolog söylediği zaman anlamlı oluyor ama sen söyleyince çok komik oluyor elli kere söyledim arkadaşım benimle tartışırken kelime oyunu yapmayın diye sana gayet açık ve net sordum bir daha soruyorum Parapsikoloji nedir açıkla ?

Gönderi tarihi:
Bak bunu bir sosyolog söylediği zaman anlamlı oluyor ama sen söyleyince çok komik oluyor elli kere söyledim arkadaşım benimle tartışırken kelime oyunu yapmayın diye sana gayet açık ve net sordum bir daha soruyorum Parapsikoloji nedir açıkla ?

baskılı yazıyı yazarken yazdıklarını tekrar gözden geçirdin mi?

yeni modern çağın dini

Gönderi tarihi:

baskılı yazıyı yazarken yazdıklarını tekrar gözden geçirdin mi?

yeni modern çağın dini

Sende dağıldın anlaşıldı madem bilgin yok ne diye bilgiliymişsin gibi davranırsın ki be kuzum bilmiyorum desen ne olur sanki hem bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :D

Gönderi tarihi:
Sende dağıldın anlaşıldı madem bilgin yok ne diye bilgiliymişsin gibi davranırsın ki be kuzum bilmiyorum desen ne olur sanki hem bilmemek değil öğrenmemek ayıptır

istesem internetten googleden parapsikoloji yazarım copy paste yapar gönderirim ben para psikolojiyi saçma buluyorum psikologlarda saçma buluyor onunda zaten uzmanlığı üniversite öğretimi yok dinler herzaman ayakta kalabilmesi için bulunduğu ortama ayak uydurmalı para psikolojide bunu tamamlıyor ve içinde metafiziğin olduğu hiçbirşey bilimsel olamaz parapsikoloji asla bir bilim dalı olamaz

Gönderi tarihi:

1. Uluslararası Parapsikoloji Konferansı,

14-15 Mayıs 2005 , İstanbul

Dünyanın önde gelen parapsikoloji, enerji alanları, kuantum felsefesi, bilinç ve ölüm ötesi araştırmacıları 14-15 Mayıs 2005'te İstanbul'da düzenlenecek olan 1.Uluslararası Parapsikoloji Konferansında buluşuyor. Üniversite ve vakıflarda bilimsel çalışmalar yürüten bu araştırmacılar deneyimlerini ve çalışmalarından elde ettikleri en son bulguları bizlerle paylaşacaklar.

Konferans boyunca ele alınacak konular:

Duyular Dışı Algılamalar: Telepati, zihnin madde üstündeki etkisi (telekinezi), geleceği önceden biliş (prekognisyon), değişik bilinç halleri (ipnoz, rüya çalışmaları), durugörü.

Enerji Çalışmaları: Şifa, Biyo enerji, Aura, Alternatif Tıp.

Kuantum Felsefesi: Holografik evren modeli, kuantum şifa, eşzamanlılık.

Bütünsel Yaşam: Pozitif Düşünmek ve Yaşamak, Yoga, Meditasyon, "Yeni Bir İnsan-Yeni Bir Dünya" oluşturmak.

Ölüm Ötesi: Ölüme Yakın Deneyimler, Ölümden Sonraki Yaşama ilişkin kanıtlar, tekrardoğuş.

Vay be sen dedin ya artık parapsikoloji bir saçmalıktır diye olay bitmiştir :D

Gönderi tarihi:

Sanırım bu ifadeleri bana karşı kullanmışsın. Kitap okumamak alışkanlığı gibi bir ithamda bulunmuşsun. Seni tatmin edecekse ben her hafta en az bir kaitap okurum. Bunun 2-3 kitaba çıktığı zamanlarda olur. Bu yüzden her ay bir sürü kitap parası vermek durumunda da kalıyorum tabiki. Dini hususlarda ahkam kesecek düzeyde olmadığım için kesinlik belirtmeyen ifadeler kullandım. Yoksa senin yaptığın gibi internetten yada bir kitaptan konu ile ilgili yazıları bulup kopyala yapıştır ile foruma ekleyebilirdim tabiki. Benim uzmanlık alanım değil. sadece cinler ile ilgili olduğu ifade edilen bir olay yaşadığım için ilgimi çekti ve var olduğuna inandığımı ayrıca inanılması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ayrıca ben konuyu başlatan arkadaşa cevap vermiştim. senin yazdıklarını oklumadık. ihtiyaç ve gerekte duymuyorum ayrıca vaktimde yok.

Kürek çekeceğim diye kendini fazla yorma. Su akar yatağını bulur. ;)

20784[/snapback]

Bu kadar insanın içindenden kimse gık demedi de sen neden alındın. Demekki yaran var ki gocunmuşsun. Kitap okuyanlarla okumayanlar belli oluyor zaten. Genelde okumayanlar iyi komedyenlik yapıyor. Öyle saçma şeyler yazıyorlarki gülmekten kırılıyorum. Ayrıca burala bilgi getir de ne olursa olsun. İster kopyala ister yaz. Zaten şahıslarla işimiz yok. Şahısların yazdıklarıyla işimiz.. Biliyorsan yazarsın, bilmiyorsan araştırırsın gene yazarsın. Amaç yazanın kim olduğu değil, yazının ne olduğudur. Amaç bilgidir..

Saygılar-Sevgiler..

EN'AM SURESI : 100 Allah'a bir de cinleri/gözle görülmeyen yaratıkları ortak koştular. Oysaki, onları O yaratmıştır. Bilgisizce O'na oğullar ve kızlar isnat etme saçmalığını gösterdiler. Şanı yücedir O'nun! Onların nitelemelerinin ötesindedir O!

EN'AM SURESI : 112 İşte böyle, biz peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine lafın yaldızlısını fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Bırak onları, düzdükleri iftiralarla başbaşa kalsınlar;

EN'AM SURESI : 128 Gün olur şöyle diyerek onları huzurunda toplar: "Ey cinler/görünmez varlıklar topluluğu! Şu insanlara gerçekten çok ettiniz/insanların birçoğuna göz diktiniz." Onların insanlardan olan dostları şöyle derler: "Rabbimiz, kimimiz kimimizden yararlanmıştı. Bizim için belirlediğin sürenin sonuna geldik." Buyurur ki: "Barınağınız ateştir. Allah'ın dilediği zamanlar hariç orada süreklisiniz." Senin Rabbin Hakîm'dir, Alîm'dir.

EN'AM SURESI : 130 Ey cinler ve insanlar topluluğu! İçinizden, size ayetlerimi anlatan ve şu gününüzle yüz yüze geleceğiniz hususunda sizi uyaran resuller gelmedi mi? "Kendi aleyhimize tanıklık ettik." dediler. İğreti hayat onları aldattı da küfre saptıklarına ilişkin, öz benlikleri aleyhinde tanıklık ettiler.

A'RAF SURESI: 38 Allah buyurdu: "Sizden önce gelip geçmiş cin ve insan topluluklarıyla iç içe girin bakalım ateşe." Her ümmet girdiğinde, yoldaşına/kızkardeşine lanet eder. Nihayet, hepsi orada bir araya gelince, sonrakiler öncekiler için şöyle derler: "Rabbimiz! Bizi bunlar saptırdılar. Ateş azabını bunlara bir kat daha fazla ver." Allah buyurur: "Her biri için bir kat fazlası var, fakat siz bilmezsiniz!"

A'RAF SURESI: 179 Yemin olsun ki, biz, cehennem için, cinlerden ve insanlardan, birçok kişiye vücut verdik/birçoğunu döllendirip yaydık. Kalpleri var bunların, onlarla anlamazlar; gözleri var bunların, onlarla görmezler; kulakları var bunların, onlarla işitmezler. Davarlar gibidir bunlar. Belki daha da şaşkın. Gafillerin ta kendileridir bunlar.

HÛD SURESI: 119 Rabbinin rahmet ettikleri müstesna. O, onları işte bunun için yaratmıştır. Rabbinin, "Yemin olsun ben cehennemi, tümden insanlar ve cinlerle dolduracağım!" sözü tamamlanacaktır.

HİCR SURESI : 27 Cini/İblis'i de daha önce kavurucu ateşten yaratmıştık.

İSRA SURESI : 88 De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler şu Kur'an'ın bir benzerini getirmek üzere bir araya toplansalar, birbirlerine de destek olsalar, onun bir benzerini yine de ortaya getiremezler."

KEHF SURESİ : 50 Hani, biz meleklere "Âdem'e secde edin" demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. İblis, cinlerdendi. Kendi Rabbinin emrine ters düştü. Şimdi siz, benim beri yanımdan, onu ve onun soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Hem de onlar sizin düşmanınızken. Zalimler için ne kötü bir değiştirmedir bu!

NEML SURESI : 17 Cinlerden, insanlardan ve kuşlardan orduları, Süleyman'ın huzurunda bir araya getirildi. Onlar, düzenli bir biçimde sevk ediliyorlardı.

NEML SURESI : 39 Cinlerden bir ifrit şöyle dedi: "Sen daha makamından kalkmadan, onu sana getirebilirim. Ben bunu yapacak güçteyim ve gerçekten güvenilir biriyim."

SECDE SURESİ : 13 Biz dileseydik, her benliğe hidayetini elbette verirdik. Fakat benden şu yolda söz hak olmuştur: "Yemin olsun, cehennemi tamamıyla cinlerden ve insanlardan dolduracağım."

SEBE’ SURESİ : 12 Süleylan için de sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay olan rüzgârı görevlendirdik. Onun için erimiş katran/bakır kaynağını sel gibi akıttık. Cinlerden öylesi vardı ki, Rabbinin izniyle onun önünde iş yapardı. Onlardan hangisi buyruğumuzdan yan çizse, alevli ateş azabını kendisine tattırdık.

SEBE’ SURESİ : 14 Sonunda, Süleyman için ölüm hükmünü verdiğimizde, onun ölümünü, değneğini yiyen dâbbetül arzdan/ağaç kurtçuğundan başkası onlara göstermedi. Süleyman yere yığılınca, açıkça anlaşıldı ki, eğer cinler gaybı bilmiş olsalardı, o alçaltıcı azap içinde bekleyip durmazlardı.

SEBE’ SURESİ : 41 Melekler derler ki: "Tespih ederiz seni! Bizim Velî'miz sendin, onlar değil. Doğrusu şu ki, onlar cinlere tapıyorlardı. Onların çoğu cinlere iman etmekteydi."

SAFFAT SURESİ : 158 Allah'la cinler arasında bir nesep oluşturdular. Yemin olsun, cinler de bilmiştir kendilerinin Allah huzuruna mutlaka getirileceklerini/cinler de bilmiştir, bunların Allah'ın huzuruna mutlaka çıkarılacaklarını.

FUSSİLET SURESI : 25 Biz onları birtakım yakınlarla/dostlarla çevreleyip sardık da onlar, önlerinde ve arkalarında ne varsa bunlara süslü gösterdiler. Kendilerinden önceki cin ve insan ümmetleri için hak olan söz, bunlar aleyhine de hak oldu. Çünkü bunlar, hüsrana uğrayanlardı.

FUSSİLET SURESI : 29 O küfre sapanlar şöyle diyecekler: "Rabbimiz, cinlerden ve insanlardan bizi saptıranları bize göster ki, onları ayaklarımızın altına alalım da en aşağıda kalanlardan olsunlar."

AHKAF SURESI : 18 İşte bunlar, kendilerinden önce gelip geçmiş cin ve insan ümmetleri içinde, üzerlerine azap hak olanlardır. Hiç kuşkusuz, onlar, hüsrana uğrayanlardır.

AHKAF SURESI : 29 Bir zaman, cinlerden bir topluluğu, Kur'an'ı dinlemeleri için sana yöneltmiştik. Onu dinlemeye hazır hale geldiklerinede: "Susup dinleyin!" dediler. Dinleme bitirilince de uyarıcılar olarak kendi toplumlarına döndüler.

ZARİYAT SURESİ : 56 Ben, cinleri ve insanları bana ibadet etmeleri/benim için iş yapıp değer üretmeleri dışında bir şey için yaratmadım.

TUR SURESİ : 29 Artık hatırlat, öğüt ver! Rabbinin nimetine yemin olsun ki, sen ne kâhinsin ne de cin çarpmış.

RAHMAN SURESİ : 15 Cini de ateşin dumansızından yarattı.

RAHMAN SURESİ : 31 Ey ağırlıklı ve onurlu iki toplum/ey insan ve cin toplulukları! Sizinle de meşgul olacağız.

RAHMAN SURESİ : 33 Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye gücünüz yeterse, hadi geçin gidin. Bilgi ve güç dışında bir şeyle geçip gidemezsiniz!

RAHMAN SURESİ : 39 O gün günahlarından ne cin sorguya çekilir ne de insan.

RAHMAN SURESİ : 56 O cennetlerde, bakışlarını eşlerine dikmiş öyle dilberler vardır ki, daha önce onları ne cin kirletmiştir ne de insan.

RAHMAN SURESİ : 74 Daha önce onları ne cin kirletmiştir ne de insan.

KALEM SURESİ : 2 Ki sen, cin tasallutuna uğramış değilsin; Rabbinin nimeti sayesinde,

KALEM SURESİ : 51 O küfre sapanlar, Zikir'i/Kur'an'ı işittiklerinde az kalsın gözleriyle seni devireceklerdi. "Bu tam bir cinlidir." diyorlardı.

CİN SURESİ : 1 De ki: "Cinlerden bir topluluğun dinleyip şunu söyledikleri bana vahyolundu: 'Gerçekten biz, hayranlık verici bir Kur'an dinledik."

CİN SURESİ : 5 "Biz sanmıştık ki, ne insanlar ne de cinler Allah hakkında asla yalan söylemezler."

CİN SURESİ : 6 "Gerçek şu ki, insanlardan bazı erkekler, cinlerden bazı erkeklere/cinlerin şerrinden bazı erkeklere sığınırlardı da onların şımarıklık ve azgınlığını artırırlardı."

TEKVİR SURESI : 22 Ve arkadaşınız bir cin çarpmış değildir.

NAS SURESI : 6 Cinlerden de insanlardan da olur o!"

Gönderi tarihi:
. Uluslararası Parapsikoloji Konferansı,

14-15 Mayıs 2005 , İstanbul

Dünyanın önde gelen parapsikoloji, enerji alanları, kuantum felsefesi, bilinç ve ölüm ötesi araştırmacıları 14-15 Mayıs 2005'te İstanbul'da düzenlenecek olan 1.Uluslararası Parapsikoloji Konferansında buluşuyor. Üniversite ve vakıflarda bilimsel çalışmalar yürüten bu araştırmacılar deneyimlerini ve çalışmalarından elde ettikleri en son bulguları bizlerle paylaşacaklar.

onlar kendi kendine eğleniyorlar ben sana soruyorum üniversitelerde parapsikoloji bçlümü var mı?ve ya psikoloji bölümünde ciddi ciddi parapsikoloji dersi anlatılıyormu?psikologlar dalga geçiyorlar sizinle

Gönderi tarihi:

Kendi ayağınla düştün arkadaşım şimdi siz materyalistlere de tüm dünya gülüyor varmı üniversitelerde materyalizm diye bir bölüm ya da hangi bilim adamına doktorasını verirlerken Ateistmisin diye soruyorlar ki ? :D

Gönderi tarihi:

Kendi ayağınla düştün arkadaşım şimdi siz materyalistlere de tüm dünya gülüyor varmı üniversitelerde materyalizm diye bir bölüm ya da hangi bilim adamına doktorasını verirlerken Ateistmisin diye soruyorlar ki ? :D

avrupa ve amerikada liselerde evrim dersi var sadece ingilterede yeni öğretim müfredatında ateizm dersi görülüyor üniversitelerde sosyoloji bölümlerinde ateizm konusu herzaman ciddi ciddi geçer ama parapsikoloji psikoloji derslerinde geçmez sadece öğretim görevlisi para psikolojiyi anlatırken dalga geçerek anlatır

Gönderi tarihi:

Sanırım bu ifadeleri bana karşı kullanmışsın. Kitap okumamak alışkanlığı gibi bir ithamda bulunmuşsun. Seni tatmin edecekse ben her hafta en az bir kaitap okurum. Bunun 2-3 kitaba çıktığı zamanlarda olur. Bu yüzden her ay bir sürü kitap parası vermek durumunda da kalıyorum tabiki. Dini hususlarda ahkam kesecek düzeyde olmadığım için kesinlik belirtmeyen ifadeler kullandım. Yoksa senin yaptığın gibi internetten yada bir kitaptan konu ile ilgili yazıları bulup kopyala yapıştır ile foruma ekleyebilirdim tabiki. Benim uzmanlık alanım değil. sadece cinler ile ilgili olduğu ifade edilen bir olay yaşadığım için ilgimi çekti ve var olduğuna inandığımı ayrıca inanılması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Ayrıca ben konuyu başlatan arkadaşa cevap vermiştim. senin yazdıklarını oklumadık. ihtiyaç ve gerekte duymuyorum ayrıca vaktimde yok.

Kürek çekeceğim diye kendini fazla yorma. Su akar yatağını bulur. ;)

20784[/snapback]

Bu kadar insanın içindenden kimse gık demedi de sen neden alındın. Demekki yaran var ki gocunmuşsun. Kitap okuyanlarla okumayanlar belli oluyor zaten. Genelde okumayanlar iyi komedyenlik yapıyor. Öyle saçma şeyler yazıyorlarki gülmekten kırılıyorum. Ayrıca burala bilgi getir de ne olursa olsun. İster kopyala ister yaz. Zaten şahıslarla işimiz yok. Şahısların yazdıklarıyla işimiz.. Biliyorsan yazarsın, bilmiyorsan araştırırsın gene yazarsın. Amaç yazanın kim olduğu değil, yazının ne olduğudur. Amaç bilgidir..

Saygılar-Sevgiler..

MATTA: Mat.4: 24 Ünü bütün Suriye'ye yayılmıştı. Türlü hastalıklara yakalanmış bütün hastaları, acı çekenleri, cinlileri, saralıları, felçlileri O'na getirdiler; hepsini iyileştirdi.

MATTA: Mat.7: 22 O gün birçokları bana diyecek ki, 'Ya Rab, ya Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?'

MATTA: Mat.8: 16 Akşam olunca birçok cinliyi kendisine getirdiler. İsa onlardaki kötü ruhları tek sözle kovdu, hastaların hepsini iyileştirdi.

MATTA: İki Cinlinin İyileştirilmesi

MATTA: Mat.8: 28 İsa gölün karşı yakasında Gadaralılar'ın memleketine vardı. Orada O'nu mezarlık mağaralardan çıkan iki cinli karşıladı. Bunlar öyle tehlikeliydi ki,kimse o yoldan geçemiyordu.

MATTA: Mat.8: 31 Cinler İsa'ya, "Bizi kovacaksan, şu domuz sürüsüne gönder" diye yalvardılar.

MATTA: Mat.8: 32 İsa onlara, "Gidin!" dedi. Cinler de adamlardan çıkıp domuzların içine girdiler. O anda bütün sürü dik yamaçtan aşağı koşuşarak göle atlayıp boğuldu.

MATTA: Mat.8: 33 Domuzları güdenler kaçıp kente gittiler. Cinli adamlarla ilgili haberler dahil, olup bitenlerin hepsini anlattılar.

MATTA: Mat.9: 32 Adamlar çıkarken İsa'ya dilsiz bir cinli getirdiler.

MATTA: Mat.9: 33 Cin kovulunca adamın dili çözüldü. Halk hayret içinde, "İsrail'de böylesi hiç görülmemiştir" diyordu.

MATTA: Mat.9: 34 Ferisiler ise, "Cinleri, cinlerin önderinin gücüyle kovuyor" diyorlardı.

MATTA: Mat.10: 8 Hastaları iyileştirin, ölüleri diriltin, cüzamlıları* temiz kılın,cinleri kovun. Karşılıksız aldınız, karşılıksız verin.

MATTA: Mat.11: 18 Yahya geldiği zaman oruç tutup içkiden kaçındı, ona 'cinli' diyorlar.

MATTA: Mat.12: 22 Daha sonra İsa'ya kör ve dilsiz bir cinli getirdiler. İsa adamı iyileştirdi. Adam konuşmaya, görmeye başladı.

MATTA: Mat.12: 24 Ferisiler bunu duyunca, "Bu adam cinleri, ancak cinlerin önderi Baalzevul'un* gücüyle kovuyor" dediler.

MATTA: Mat.12: 27 Eğer ben cinleri Baalzevul'un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Bu durumda sizi kendi adamlarınız yargılayacak.

MATTA: Mat.12: 28 Ama ben cinleri Tanrı'nın Ruhu'yla kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.

MATTA: Mat.15: 22 O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, "Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutuldu, çok kötü durumda" diye feryat etti.

MATTA: Cinli Çocuk İyileştiriliyor

MATTA: Mat.17: 18 İsa cini azarlayınca, cin çocuktan çıktı, çocuk o anda iyileşti.

MATTA: Mat.17: 19 Sonra öğrenciler tek başlarına İsa'ya gelip, "Biz cini neden kovamadık?" diye sordular.

MATTA: 17:20-21 Birçok Grekçe elyazması, "Ama bu tür cinler ancak dua ve oruçla kovulabilir" sözlerini de içerir.

MARKOS: Mar.1: 32 Akşam olup güneş batınca, bütün hastaları ve cinlileri İsa'ya getirdiler.

MARKOS: Mar.1: 34 İsa, çeşitli hastalıklara yakalanmış birçok kişiyi iyileştirdi, birçok cini kovdu. Cinlerin konuşmasına izin vermiyordu. Çünkü onlar kendisinin kim olduğunu biliyorlardı.

MARKOS: Mar.1: 39 Böylece havralarında Tanrı sözünü duyurarak ve cinleri kovarak bütün Celile bölgesini dolaştı.

MARKOS: Mar.3: 14-19 İsa bunlardan on iki kişiyi yanında bulundurmak, Tanrı sözünü duyurmaya göndermek ve cinleri kovmaya yetkili kılmak üzere seçti. Seçtiği bu on iki kişi şunlardır: Petrus adını verdiği Simun, Beni-Regeş, yani Gökgürültüsü Oğulları adını verdiği Zebedi'nin oğulları Yakup ve Yuhanna, Andreas, Filipus, Bartalmay, Matta, Tomas, Alfay oğlu Yakup, Taday, Yurtsever* Simun ve İsa'ya ihanet eden Yahuda İskariot.

MARKOS: Mar.3: 22 Yeruşalim'den gelen din bilginleri ise, "Baalzevul* O'nun içine girmiş" ve "Cinleri, cinlerin önderinin gücüyle kovuyor" diyorlardı.

MARKOS: Cinli Bir Adamın İyileştirilmesi

MARKOS: Mar.5: 15 İsa'nın yanına geldiklerinde, önceleri bir tümen cine tutulan adamı giyinmiş, aklı başına gelmiş, oturmuş görünce korktular.

MARKOS: Mar.5: 16 Olayı görenler, cinli adama olanları ve domuzların başına gelenleri halka anlattılar.

MARKOS: Mar.5: 18 İsa tekneye binerken, önceleri cinli olan adam O'na, "Seninle geleyim" diye yalvardı.

MARKOS: Mar.6: 13 Birçok cin kovdular; birçok hastayı, üzerlerine yağ sürerek iyileştirdiler.

MARKOS: Mar.7: 26 Yahudi olmayan bu kadın Suriye-Fenike ırkındandı. Kızından cini kovması için İsa'ya rica etti.

MARKOS: Mar.7: 29 İsa ona, "Bu sözden ötürü cin kızından çıktı, gidebilirsin" dedi.

MARKOS: Mar.7: 30 Kadın evine gittiğinde çocuğunu cinden kurtulmuş, yatakta yatar buldu.

MARKOS: Cinli Bir Çocuğun İyileştirilmesi

MARKOS: Mar.9: 38 Yuhanna O'na, "Öğretmenim" dedi, "Senin adınla cin kovan birini gördük, ama bizi izleyenlerden olmadığı için ona engel olmaya çalıştık.

MARKOS: Mar.16: 9 İsa, haftanın ilk günü* sabah erkenden dirildiği zaman önce Mecdelli Meryem'e göründü. Ondan yedi cin kovmuştu.

MARKOS: Mar.16: 17-18 İman edenlerle birlikte görülecek belirtiler şunlardır: Benim adımla cinleri kovacaklar, yeni dillerle konuşacaklar, yılanları elleriyle tutacaklar. Öldürücü bir zehir içseler bile, zarar görmeyecekler. Ellerini hastaların üzerine koyacaklar ve hastalar iyileşecek."

LUKA: Luk.4: 33-34 Havrada cinli, içinde kötü ruh olan bir adam vardı. Adam yüksek sesle, "Ey Nasıralı İsa, bırak bizi! Bizden ne istiyorsun?" diye bağırdı. "Bizi mahvetmeye mi geldin? Senin kim olduğunu biliyorum, Tanrı'nın Kutsalı'sın sen!"

LUKA: Luk.4: 35 İsa, "Sus, çık adamdan!" diyerek cini azarladı. Cin adamı herkesin önünde yere vurduktan sonra, ona hiç zarar vermeden içinden çıktı.

LUKA: Luk.4: 41 Birçoğunun içinden cinler de, "Sen Tanrı'nın Oğlu'sun!" diye bağırarak çıkıyordu. Ne var ki, İsa onları azarladı, konuşmalarına izin vermedi. Çünkü kendisinin Mesih* olduğunu biliyorlardı.

LUKA: Luk.7: 33 Vaftizci Yahya geldiği zaman oruç tutup şaraptan kaçındı, ona 'cinli' diyorsunuz.

LUKA: Luk.8: 2-3 Kötü ruhlardan ve hastalıklardan kurtulan bazı kadınlar, içinden yedi cin çıkmış olan Mecdelli denilen Meryem, Hirodes'in* kâhyası Kuza'nın karısı Yohanna, Suzanna ve daha birçokları İsa'yla birlikte dolaşıyordu. Bunlar, kendi olanaklarıyla İsa'ya ve öğrencilerine yardım ediyorlardı.

LUKA: Cinli Bir Adamın İyileştirilmesi

LUKA: Luk.8: 27 İsa karaya çıkınca kentten bir adam O'nu karşıladı. Cinli ve uzun zamandan beri giysi giymeyen bu adam evde değil, mezarlık mağaralarda yaşıyordu.

LUKA: Luk.8: 29 Çünkü İsa, kötü ruha adamın içinden çıkmasını buyurmuştu. Kötü ruh adamı sık sık etkisi altına alıyordu. Adam zincir ve kösteklerle bağlanıp başına nöbetçi konulduğu halde bağlarını paralıyor ve cin tarafından ıssız yerlere sürülüyordu.

LUKA: Luk.8: 30 İsa ona, "Adın ne?" diye sordu. O da, "Tümen*" diye yanıtladı. Çünkü onun içine bir sürü cin girmişti.

LUKA: Luk.8: 31 Cinler, dipsiz derinliklere gitmelerini buyurmasın diye İsa'ya yalvarıp durdular.

LUKA: Luk.8: 32 Orada, dağın yamacında otlayan büyük bir domuz sürüsü vardı. Cinler, domuzların içine girmelerine izin vermesi için İsa'ya yalvardılar. O da onlara izin verdi.

LUKA: Luk.8: 33 Adamdan çıkan cinler domuzların içine girdiler. Sürü dik yamaçtan aşağı koşuşarak göle atlayıp boğuldu.

LUKA: Luk.8: 35 Bunun üzerine halk olup biteni görmeye çıktı. İsa'nın yanına geldikleri zaman, cinlerden kurtulan adamı giyinmiş ve aklı başına gelmiş olarak İsa'nın ayakları dibinde oturmuş buldular ve korktular.

LUKA: Luk.8: 36 Olayı görenler, cinli adamın nasıl kurtulduğunu halka anlattılar.

LUKA: Luk.8: 38-39 Cinlerden kurtulan adam İsa'nın yanında kalmak için O'na yalvardı. Ama İsa, "Evine dön, Tanrı'nın senin için neler yaptığını anlat" diyerek onu salıverdi. Adam da gitti, İsa'nın kendisi için neler yaptığını bütün kentte duyurdu.

LUKA: Luk.9: 1 İsa, Onikiler'i* yanına çağırıp onlara bütün cinler üzerinde ve hastalıkları iyileştirmek için güç ve yetki verdi.

LUKA: Cinli Bir Çocuğun İyileştirilmesi

LUKA: Luk.9: 42 Çocuk daha İsa'ya yaklaşırken cin onu yere vurup şiddetle sarstı. Ama İsa kötü ruhu azarladı, çocuğu iyileştirerek babasına geri verdi.

LUKA: Luk.9: 49 Yuhanna buna karşılık, "Efendimiz" dedi, "Senin adınla cin kovan birini gördük, ama bizimle birlikte seni izlemediği için ona engel olmaya çalıştık."

LUKA: Luk.10: 17 Yetmişler sevinç içinde döndüler. "Ya Rab" dediler, "Senin adını andığımızda cinler bile bize boyun eğiyor."

LUKA: Luk.11: 14 İsa adamın birinden dilsiz bir cini kovuyordu. Cin çıkınca adamın dili çözüldü. Halk hayret içinde kaldı.

LUKA: Luk.11: 15 Ama içlerinden bazıları, "Cinleri, cinlerin önderi Baalzevul'un* gücüyle kovuyor" dediler.

LUKA: Luk.11: 18 Şeytan da kendi içinde bölünmüşse, onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? Siz, benim Baalzevul'un gücüyle cinleri kovduğumu söylüyorsunuz.

LUKA: Luk.11: 19 Eğer ben cinleri Baalzevul'un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak.

LUKA: Luk.11: 20 Ama ben cinleri Tanrı'nın eliyle kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.

LUKA: Luk.13: 32 İsa onlara şöyle dedi: "Gidin, o tilkiye söyleyin, 'Bugün ve yarın cinleri kovup hastaları iyileştireceğim ve üçüncü gün hedefime ulaşacağım.'

YUHANNA: Yu.7: 20 Kalabalık, "Cin çarpmış seni!" dedi. "Seni öldürmek isteyen kim?"

YUHANNA: Yu.8: 48 Yahudiler O'na şu karşılığı verdiler: "'Sen, cin çarpmış bir Samiriyeli'sin*' demekte haklı değil miyiz?"

YUHANNA: Yu.8: 49 İsa, "Beni cin çarpmadı" dedi. "Ben Babam'ı onurlandırıyorum, ama siz beni aşağılıyorsunuz.

YUHANNA: Yu.8: 52 Yahudiler, "Seni cin çarptığını şimdi anlıyoruz" dediler. "İbrahim öldü, peygamberler de öldü. Oysa sen, 'Bir kimse sözüme uyarsa, ölümü asla tatmayacaktır' diyorsun.

YUHANNA: Yu.10: 20 Birçoğu, "O'nu cin çarpmış, delidir. Niçin O'nu dinliyorsunuz?" diyordu.

YUHANNA: Yu.10: 21 Başkaları ise, "Bunlar, cin çarpmış bir adamın sözleri değil" dediler. "Cin, körlerin gözlerini açabilir mi?"

Pavlus'tan KORİNTLİLER'E BİRİNCİ MEKTUP: 1.Ko.10: 20 Hayır, yok! Dediğim şu: Putperestler kurbanlarını Tanrı'ya değil, cinlere sunuyorlar. Cinlerle paydaş olmanızı istemem.

Pavlus'tan KORİNTLİLER'E BİRİNCİ MEKTUP: 1.Ko.10: 21 Hem Rab'bin, hem cinlerin kâsesinden içemezsiniz; hem Rab'bin, hem cinlerin sofrasına ortak olamazsınız.

Pavlus'tan EFESLİLER'E MEKTUP: 3:10 "Göksel yerlerdeki yönetimler ve hükümranlıklar": Şeytan'a hizmet eden ruhsal varlıklardan (örneğin cinlerden) oluşan yönetimler ve hükümranlıklar.

Pavlus'tan EFESLİLER'E MEKTUP: 6:12 Sözkonusu yönetimler vb., cinler ve Şeytan'a hizmet eden öbür kötü güçlerdir.

Pavlus'tan KOLOSELİLER'E MEKTUP: 2:15 "Yönetimler ve hükümranlıklar": Şeytan'a hizmet eden ruhsal varlıklardan (örneğin cinlerden) oluşan yönetimler ve hükümranlıklar.

Pavlus'tan TİMOTEOS'A BİRİNCİ MEKTUP: 1.Ti.4: 1-3 Ruh açıkça diyor ki, son zamanlarda bazıları yalancıların ikiyüzlülüğü nedeniyle aldatıcı ruhlara ve cinlerin öğretilerine kulak vererek imandan dönecek. Vicdanları adeta kızgın bir demirle dağlanmış bu yalancılar evlenmeyi yasaklayacak, iman edip gerçeği bilenlerin şükranla yemesi için Tanrı'nın yarattığı yiyeceklerden çekinmek gerektiğini buyuracaklar.

YAKUP'UN MEKTUBU: Yak.2: 19 Sen Tanrı'nın bir olduğuna inanıyorsun, iyi ediyorsun. Cinler bile buna inanıyor ve titriyorlar!

YAKUP'UN MEKTUBU: Yak.3: 15 Böylesi "bilgelik" gökten inen değil, dünyadan, insan doğasından, cinlerden gelen bilgeliktir.

VAHİY: Va.9: 20 Geriye kalan insanlar, yani bu belalardan ölmemiş olanlar, kendi elleriyle yaptıkları putlardan dönüp tövbe etmediler. Cinlere ve göremeyen, işitemeyen, yürüyemeyen altın, gümüş, tunç, taş, tahta putlara tapmaktan vazgeçmediler.

VAHİY: Va.16: 14 Bunlar doğaüstü belirtiler gerçekleştiren cinlerin ruhlarıdır. Her Şeye Gücü Yeten Tanrı'nın büyük gününde olacak savaş için bütün dünyanın krallarını toplamaya gidiyorlar.

VAHİY: Va.18: 2 Melek gür bir sesle bağırdı: "Yıkıldı! Büyük Babil yıkıldı! Cinlerin barınağı, Her kötü ruhun uğrağı, Her murdar* ve ********* kuşun sığınağı oldu.

106. Mezmur(1Ta.16:34-36): Mez.106: 37 Oğullarını, kızlarınıCinlere kurban ettiler.

LEVİLİLER : Lev.16: 8 İkisi üzerine kura çekecek. Biri RAB için, biri Azazel*fi* için.D Not 16:8,10,26 "Azazel": Çölde yaşayan bir cin olduğu sanılıyor.

LEVİLİLER : Lev.17: 7 İsrail halkı taptığı teke ilahlara*fk* artık kurban kesmeyecek. Bu yasa kuşaklar boyunca geçerli olacak. D Not 17:7 "Teke ilahlar" ya da "Teke görünümlü cinler."

LEVİLİLER : Lev.19: 31 "'Cincilere, ruh çağıranlara yönelmeyin. Onlara danışmayın, kirlenirsiniz. Tanrınız RAB benim.

LEVİLİLER : Lev.20: 6 "'Kim cincilere, ruh çağıranlara danışır, bana ihanet ederse, ona öfkeyle bakacak, halkımın arasından atacağım.

LEVİLİLER : Lev.20: 27 "'Cincilik yapan ve ruh çağıran ister erkek olsun, ister kadın olsun kesinlikle öldürülecektir. Onları taşlayacaksınız. Ölümlerinden kendileri sorumludur."

YASANIN TEKRARI : Yas.32: 17 Tanrı olmayan cinlere,Tanımadıkları ilahlara,Atalarınızın korkmadıkları,Son zamanlarda ortaya çıkanYeni ilahlara kurban kestiler.

1.SAMUEL : 1.Sa.28: 3 Samuel ölmüş, bütün İsrail halkı onun için yas tutmuştu. Onu kendi kenti Rama'da gömmüşlerdi. Saul da cincilerle ruhlara danışanları ülkeden kovmuştu.

1.SAMUEL : 1.Sa.28: 7 Bunun üzerine Saul görevlilerine, "Bana bir cinci kadın bulun da varıp ona danışayım" diye buyruk verdi. Görevliler, "Eyn-Dor'da bir cinci kadın var" dediler.

1.SAMUEL : 1.Sa.28: 9 Ama kadın ona şu karşılığı verdi: "Saul'un neler yaptığını,cincilerle ruhlara danışanları ülkeden kovduğunu biliyorsun.Öyleyse neden beni öldürmek için tuzak kuruyorsun?"

2. KRALLAR : 2.Kr.23: 24 Bundan başka Yoşiya, Kâhin Hilkiya'nın RAB'bin Tapınağı'ndabulduğu kitapta yazılı yasanın ilkelerini yerine getirmek amacıyla, cincileri, ruhçuları, aile putlarını, öteki putları, ayrıca Yahuda ve Yeruşalim'de görülen bütün *********likleri silip süpürdü.

1. TARİHLERAdem'in Soyu(Yar.10:2-31; 11:10-26) : 1.Ta.10: 13-14 Saul RAB'be ihanet ettiği için öldü. RAB'bin sözünü yerine getirmedi. Yol göstermesi için RAB'be danışacağına bir cinciye danıştı. Bu yüzden RAB onu öldürdü. Krallığını da İşay oğlu Davut'a devretti.

MEZMURLAR (ZEBUR) DEVAMI : Mez.106: 37 Oğullarını, kızlarınıCinlere kurban ettiler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.