Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNLENİLEN MÜZİK İNSANIN YAPISINI BELİRLERMİ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

DUYGU DÜŞÜNCE OLARAK KARAKTER OLARAK DÜNYA GÖRÜŞÜ OLARAK..

TÜRK SANAT MÜZİĞİ DİNLEYEN BİRİ ..

POP MÜZİK DİNLEYEN.

ROCK MÜZİK DİNLEYEN BİRİYLE ..

AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜP AYNI DÜŞÜNCELERİ PAYLAŞIYOR OLABİLİRMİ?

BEN SANAT MÜZİĞİ DİNLEYENLERİ ..

1- YAŞ OLARAK İLERLEMİŞ YAŞLARDA

2-YAŞ GENÇ OLARAK OLMASA BİLE RUH YAŞI İLERLEMİŞ

3-GELENEKÇİ

4-MUHAFAZAKAR

5-DURAĞAN

6- YENİLİKLERE KAPALI

OLARAK GÖRÜRÜM..

BÜTÜN OLAYLARA BAKIŞ AÇISIDA BU AÇIDA ŞEKİLLENİR OLARAK DÜŞÜNÜRÜM.

ROCK MÜZİK DİNLEYENSE..

1- RUH YAŞI DAHA GENÇ

2- HAREKETLİ

ARABESK DİNLEYEN..

TÜRKÇE POP DİNLEYEN

DİNLEDİĞİ MÜZİK TÜRÜNDEN İNSANIN OLAYLARA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ BELLİ OLUR GİBİ..

YA SİZCE...

Gönderi tarihi:

BEN MÜZİK EVRENSELDİR DİYE DÜŞÜNÜR HER TÜRLÜ MÜZİĞİ DİNLERİM.BU DURUMDA BAZEN İÇE KAPANIK BAZEN MUHAFAZAKAR BAZEN DELİ DOLU BAZENDE GELENEKÇİ OLUYORUM.

DİNLEDİĞİM MÜZİKLER GENELDE RUH HALİMLE ALAKALI.GÜN OLUYOR SAPLANTILI OLARAK BİR ŞARKIYI DİNLİYORUM GÜNLERCE HÜZÜNLENİYORUM.GÜN OLUYOR EN HAREKETLİ PARÇALARDA KENDİMİ BULUYORUM.

AMA SONUÇTA DİNLEDİĞİM MÜZİK NE OLURSA OLSUN DİĞER İNSANLARLA AYNI HAYAT GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞMAMAN İÇİN BİR GEREKÇE GÖRMÜYORUM.YANİ KARŞIMDAKİ İNSAN ARABESK, ROCK ,SANAT MÜZİĞİ DİNLEYEBİLİR HEPİMİZ İNSANIZ SONUÇTA ORTAK NOKTA BULURUZ ELBET.AYNI ŞARKICI SEVMEYİZDE AYNI TAKIMI TUTARIZ AYNI MEMLEKETLİYİZDİR ...ÖRNEKLER ÇOĞALIR GİDER.

Gönderi tarihi:

ben yıllardan beri

Olmayacak düşlerin peşindemiydim

Durmadan usanmadan şarkı söyledim

Rüzgara karşı söylenen şarkılarmıydı

Çalıştım çalıştım yapılar yaptım

Boşa harcanan emeklermiydi onlar

Aşık olup kafdağından aşmıştım

Yollara düşmem gereksizmiydi yoksa

Dünyayı değiştirirken ölmüşlerdi

Boşa harcanan hayatlarmıydı onlar.

Yoksa...

Bulutsuzluk Özlemi

Fena halde canımın sıkkın olduğu bir anda gözüme çarpan

ilk yere yazdım, konuyla da yandan ilgiliymiş

başlık sahibinden özür dileriz... :(

Gönderi tarihi:
Ben savaş müziklerini dinlerim.

Benim tarzımda müzik dinleyenlere pek rastlamadım. Gördüklerim ise hep sosyal sorunları olan genelde toplumdan uzakta insanlar olduklarını tespit ettim (Kendim gibi).

17445[/snapback]

Savaş müziği dinleyen birini hiç tanımamıştım..seni tanıdıkça bu tür müzik dinleyenler konusundada gözlemlerim olabilecek :D

Gönderi tarihi:
Ben savaş müziklerini dinlerim.

Benim tarzımda müzik dinleyenlere pek rastlamadım. Gördüklerim ise hep sosyal sorunları olan genelde toplumdan uzakta insanlar olduklarını tespit ettim (Kendim gibi).

17445[/snapback]

sosyal sorunları olan biri gibi gözükmediğini söyleyebilirim

Gönderi tarihi:
BEN MÜZİK EVRENSELDİR DİYE DÜŞÜNÜR HER TÜRLÜ MÜZİĞİ DİNLERİM.BU DURUMDA BAZEN İÇE KAPANIK BAZEN MUHAFAZAKAR BAZEN DELİ DOLU BAZENDE GELENEKÇİ OLUYORUM.

DİNLEDİĞİM MÜZİKLER GENELDE RUH HALİMLE ALAKALI.GÜN OLUYOR  SAPLANTILI OLARAK BİR ŞARKIYI DİNLİYORUM GÜNLERCE HÜZÜNLENİYORUM.GÜN OLUYOR EN HAREKETLİ PARÇALARDA KENDİMİ BULUYORUM.

AMA SONUÇTA DİNLEDİĞİM MÜZİK NE OLURSA OLSUN DİĞER İNSANLARLA AYNI HAYAT GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞMAMAN İÇİN BİR GEREKÇE GÖRMÜYORUM.YANİ KARŞIMDAKİ İNSAN  ARABESK, ROCK ,SANAT MÜZİĞİ DİNLEYEBİLİR HEPİMİZ İNSANIZ  SONUÇTA ORTAK NOKTA BULURUZ ELBET.AYNI ŞARKICI SEVMEYİZDE AYNI TAKIMI TUTARIZ AYNI MEMLEKETLİYİZDİR ...ÖRNEKLER ÇOĞALIR GİDER.

17421[/snapback]

Bende senin gibi her tür müziği dinleyen biriyim..

benim söylemek istediğim..

sadece sanat müziği

sadece pop

sadece arabesk

sadece klasik

yada çoğunlukla tek bir müzik türünü dinleyenler..

Bu insanların yapıları birbirinden çok farklı gibi geliyor..

sadece türk sanat müziği dinleyen biri ile sadece klasik müzik dinleyen birinin sosyal olaylara bakış farklılığı oluyor diye düşünüyorum..

Örneğin rock müzik dinleyenin cinselliğe bakış açısı veya tek eşliliğe bakış açısıyla sanat müziği dinleyen birinin bakış açısı aynı olmuyor..

Gönderi tarihi:

kizma sezar abisi ama hayatta en sevmedigim sey su veya bu sekilde siniflandirmaktir, buna burclarda dahil.. her tür kategorilestirme cabalari beni huylandirio... bi kaliba sokulmak beni feci sekilde rahatsiz edio

Gönderi tarihi:
kizma sezar abisi ama hayatta en sevmedigim sey su veya bu sekilde siniflandirmaktir, buna burclarda dahil.. her tür kategorilestirme cabalari beni huylandirio... bi kaliba sokulmak beni feci sekilde rahatsiz edio

17786[/snapback]

Belli bir sınıflamaya gitmek değil tabiki amacım..

Burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum :D

olaylara farklı düşünülmesinin nedenlerinden birini ortaya koymaya çalıştım..

Gönderi tarihi:

ben önce pop dinlerdim yasar özellikle

sonra arabesk cengiz kurtoglu ferdi falan :wub: asiktim o zamanlar.. :blushing:

sonra rock haluk hastasi oldum kafa sallamaktan basim agridi..simdi kafam dayanmiyo yaslandim galiba :online2long:

sonra ahmet kayaya tutuldum ^_^

simdi de ahmet kaya ve Türk halk müzigi (özelde erkan ogur) tasavvufi müzik (ney taksimleri de..)ve ilahi dinliyorum

son zamanlarda osman öztunc ahmet safak fatih kisaparmak dinlemeye basladim ahmet kayayla denge kurma cabasi iste..

ingilizce hizli müzikten nefret ederim :angry2: dinleyenleri de sevmem film müziklerine bisi demem italyanca fransizca ya da ispanyolca gibi kulaga hitap eden müzikler ise arada dinlerim..

sanirim dünya görüsüyle biraz ilgisi var, mesela bazi arkadaslarim bana ideolojik müzikler dinledigim icin kiziyor, ama ahmet kaya dinlemek beni komünist yapmaz dimi.. :D

sanirim en cok siyasi sarkilari seviyorum

ask sarkilari asik olmayani bayiyo tabi :D

Gönderi tarihi:

sonra arabesk cengiz kurtoglu ferdi falan :wub:  asiktim o zamanlar.. :blushing:

sonra rock haluk hastasi oldum kafa sallamaktan basim agridi..simdi kafam dayanmiyo yaslandim galiba :online2long:

simdi de ahmet kaya ve Türk halk müzigi (özelde erkan ogur) tasavvufi müzik (ney taksimleri de..)ve ilahi dinliyorum

son zamanlarda osman öztunc ahmet safak fatih kisaparmak dinlemeye basladim ahmet kayayla denge kurma cabasi iste..

ingilizce hizli müzikten nefret ederim :angry2:  dinleyenleri de sevmem film müziklerine bisi demem italyanca fransizca ya da ispanyolca gibi kulaga hitap eden müzikler ise arada dinlerim..

sanirim dünya görüsüyle biraz ilgisi var, mesela bazi arkadaslarim bana ideolojik müzikler dinledigim icin kiziyor, ama ahmet kaya dinlemek beni komünist yapmaz dimi.. :D

17827[/snapback]

haklısın aşık olmayana aşk şarkıları bi anlam ifade etmez..dinlemediğin müzik türü kalmamış gibi..klasik müzik le.. marşlara ne zaman merak salarsın bilemiyorum ..onlar eksik kalmış:)

Gönderi tarihi:
bence dinlediğimiz müzik kişisel özelliklerimizi ortaya koymaz....mesala ben genelde rock müzik dinlerim ama giyim tarzım,duruşum,konuşmam,hareketlerim...hiçbir şekilde rockçı olduğumu belli etmez...

19771[/snapback]

Hımmm..

bir çifçinin sabah traktörüne atlayıp tarlasını sürmeye gidişini düşündüm..

Görüntü şöyle tabi..

takım elbise kravat ..lacivertleri çekmiş abimiz.. sanırım tarlaya gittiği anlaşılmasın diye..

rock müziği kastederken ..türkiyede bu müziği yaptığını sanıp..ufaklıklara yedirenleri kastedmiyoruz..

mesela son rock parça..YILDIZLArIN ALTINDA...

tamburi celal beyin rock bestesi..

adama telefon ettim..

tamburi celal valla benim suçum değil abi dedi :D

Gönderi tarihi:

michael jackson u ibrahim tatlısesin ayağında kundura şarkısını söylerken ki görüntüsünü ve çiğ köfte yapışını..

ibrahim tatlısesinde.. triller albümünde dans ederek şarkı söyleyişini göz önüme getiriyorum..

hadi hep beraberrr :D

Gönderi tarihi:

sonra arabesk cengiz kurtoglu ferdi falan :wub:  asiktim o zamanlar.. :blushing:

ingilizce hizli müzikten nefret ederim :angry2:  dinleyenleri de sevmem film müziklerine bisi demem italyanca fransizca ya da ispanyolca gibi kulaga hitap eden müzikler ise arada dinlerim..

17827[/snapback]

haklısın aşık olmayana aşk şarkıları bi anlam ifade etmez..dinlemediğin müzik türü kalmamış gibi..klasik müzik le.. marşlara ne zaman merak salarsın bilemiyorum ..onlar eksik kalmış:)

17882[/snapback]

mars dinlemem mi cok severim..

eskiden bethowen ve mozart dinlerdim artik dinlemiyorum kapi zilleri disinda..

türk sanat müzigi de türk filimlerinden dinledim :D muazzez ersoyun söylemedigi türk sanat müziklerini de dinlerim herhalde..

dinlemedigim müzik var hip-hoptan nefret ederim...

Gönderi tarihi:

17827[/snapback]

17882[/snapback]

mars dinlemem mi cok severim..

eskiden bethowen ve mozart dinlerdim artik dinlemiyorum kapi zilleri disinda..

türk sanat müzigi de türk filimlerinden dinledim :D muazzez ersoyun söylemedigi türk sanat müziklerini de dinlerim herhalde..

dinlemedigim müzik var hip-hoptan nefret ederim...

19783[/snapback]

Anladım..

yapını dinlediğin müziğe bakarak çıkaramıyacağız..

başka bilimsel bir yol bulmamız gerekiyor :D

Gönderi tarihi:

Buda çok karmaşık aslında..

Çünkü..

Bir insan için..Türklük önemli olursa... müslümanlık önemli olamaz..

Müslümanlık önemliyse Türklük önemli olamaz..

Şu olabilir biraz türklük biraz müslümanlık önemli dersen olabilir..ama sen ikisi çok önemli demişsin..

bak senin için esnelik bıraktım :D

Gönderi tarihi:
İkisinin birden önemli olamaması icin ne engel var ki.... Anlayamadım... :unsure:

19859[/snapback]

Bu tür bir konunun açıklaması insanlara yapılmamalı..

neden böyle olduğunu anlatamazsınız..

ama nedenini söylememeyi saygısızlık olarak ele alabilirsiniz diye..kısaca bir açıklama yapabilirim..

dediğim gibi söylediğimin doğruluğunu kanıtlama amacında değilim..insanın kendi zekası bunu bulmalı..

Türklüğe önem vermek..yani bir ırka karşı düşkün olmak..kısacası ..ırksal milliyetcilik anlamına gelir..bu önemliyse ..müslümanlık önemli olamaz.. çünkü islam böyle bir düşünceye..milliyetçiliğe ve ırkçılığa şiddetle karşıdır..

Diğer yandan eğer islam önemliyse..ırklar veya milliyetçilik ..müslümanlığı önemseyen birinin önemsemesi gereken düşünce olmayacağı için..

iki düşünce bir arada olamaz..

Ya biri benimsediğiniz bir düşünce olur..ya diğeri..

Gönderi tarihi:
İkisinin birden önemli olamaması icin ne engel var ki.... Anlayamadım... :unsure:

19859[/snapback]

Bu tür bir konunun açıklaması insanlara yapılmamalı..

neden böyle olduğunu anlatamazsınız..

ama nedenini söylememeyi saygısızlık olarak ele alabilirsiniz diye..kısaca bir açıklama yapabilirim..

dediğim gibi söylediğimin doğruluğunu kanıtlama amacında değilim..insanın kendi zekası bunu bulmalı..

Türklüğe önem vermek..yani bir ırka karşı düşkün olmak..kısacası ..ırksal milliyetcilik anlamına gelir..bu önemliyse ..müslümanlık önemli olamaz.. çünkü islam böyle bir düşünceye..milliyetçiliğe ve ırkçılığa şiddetle karşıdır..

Diğer yandan eğer islam önemliyse..ırklar veya milliyetçilik ..müslümanlığı önemseyen birinin önemsemesi gereken düşünce olmayacağı için..

iki düşünce bir arada olamaz..

Ya biri benimsediğiniz bir düşünce olur..ya diğeri..

19873[/snapback]

aslinda haklisin

ama ben irkci degilim sadece vatanimi cok seviyorum

ve ugruna ölecegim iki sey var dinim ve vatanim...ikisi birbiriyle catisirsa bir gün dinimi secerim

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

insan psikolojik durumuna göre müzik dinler bence efkarlıysa ağır takılır çok damardan türküler falan neşeliyse pop dinler kimi zaman gelir uçuşa geçer vivaldinin muhteşem kemanını dinler çoşar içinden oynamak gelir oyun havası dinler bir bakarsın efkar yapar sezen bunalım yapar adamın adını hatırlayamadım söyler kimdi bu titreyerek arabesk söyleyen adam dilimin ucunda ama çıkaramadım onu dinler herşey psikolojiktir aslında durum neyse ona göre dinlersin..

Gönderi tarihi:
insan psikolojik durumuna göre müzik dinler bence efkarlıysa ağır takılır çok damardan türküler falan neşeliyse pop dinler kimi zaman gelir uçuşa geçer vivaldinin muhteşem kemanını dinler çoşar içinden oynamak gelir oyun havası dinler bir bakarsın efkar yapar sezen bunalım yapar adamın adını hatırlayamadım söyler kimdi bu titreyerek arabesk söyleyen adam dilimin ucunda ama çıkaramadım onu dinler  herşey psikolojiktir aslında durum neyse ona göre dinlersin..

20033[/snapback]

dimi

katiliyorum

ben birazdan cenaze marsi dinleyecem de bende yok :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.