Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ortadogu Turkiye'si


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bu son Reyhanli'daki vahim katliam, T.C. tarihince ve Turkiye cografyasinda bir tarihi donum noktasidir.

 

Bugun Reyhanli'da olan olaylar, konan yasaklar, AKP'nin oraya gidememesi, yapilan aciklamalar, multecilerin "guvenlik" nedeniyle, multeci kaplarini terk edip, Suriye'ye donmeleri, Reyhanli olayi olmadan once oradaki multecilerin bolgeyi bosaltmis olmalari, Reyhanli'da acilmis bomba yapim merkezleri, Reyhanli halkinin susturulmaya calisilmasi, "caresiz/sahipsiz" bir sosyo-psikoloji uygulanmasi, Bomba olayindan sonra multecilerin de bolgeyi terk etmesi, bombalamadan hemen kisa sure sonra yapilan hedef gostermeler ve cark etmeler v.s. bugun artik gormek isteyene AKP'nin "Avrupali" maskesini dusurmus ve gercek yuzu olan Ortadogulu goruntusunu ortaya cikarmistir.

 

Evet, AKP'nin AB masalinin bir oy somurusu oldugu ortaya cikmistir. AKP Turkiye'yi cografi ve devlet olarak bir Ortadogu ulkesi yapmak durumundadir.

 

Aslinda bu girisim tarih olarak uc koldan 1980 sonrasi baslamistir.

 

Kurdculuk-Ocalan

 

Kurdculugun resmiyeti-Ozal

 

Arap sunniligi-F. Gulen

 

Burada emperyalist gucler ile yapilan andlasma da sudur; O.Dogu'yu kendi ekonomik politik ve diplomatik cikari temelinde sekillendirmek isteyen ABD artik oralara kendi askerlerini gonderemeyecek durumdadir. Irak ve Afganistan'da bu tecrubeyi yasamis ve artik bu tecrubeyi yasayacak durumu kalmamistir.

 

Israil, bolgede her turlu fiziki ve zihinsel hakimiyeti saglama adina kendine bagli bir bolge yaratmak durumundadir ve bunun da en politik somuru uygunu bolgede bir kac ulke de yasayan kurdculuk gerilla ve terorizminin bu turanci kurdculuge sicak bakmasidir.

 

Hatay bolgemiz ilginctir. Hem ulke topraklarina oy ile katilmis hem de tum O.Dogu'nun sembolu olarak O.Dogu'nun Avrupali tek bolgesidir. Her turlu etnik ve mezhepsel fark toplum olarak bir arada ve kardesce yasamaktadir.

 

Hatay'in "gozden cikarilmasi" nin bir ana nedeni de, adi gecen ve bir kac ulkeyi bunyesine alacak olan Israil yonetimli kurdistan'nin Akdeniz'e acilan tek kapisidir. Her turlu petrol aktariminin da ana merkezlerinden biridir.

 

Evet, takke dustu kel gorundu, kral artik ciplak.

 

Tabi bu arada eski "Misak-i Miili"de hortlatilmis ve bu temelde Kurulacak  Kurdistan ile Islam Cumhuriyeti topraksal bir butunluk kazanacaktir.

 

Burada bir benzerligi de dile getirecegim.

 

11 Eylul ile cokertilen ikiz kuleler ile Reyhanli Katliami arasindaki bazi benzerlikler sasirticidir.

 

Orada bush hemen cikip El-Kaide'yi hedef gostermistir.

Reyhanli'da da Suriye rejimi hemen hedef gosterilmistir.

 

Coken binalarda ogun Israilliler islerine gitmemistir.

Reyhanli'da da multeciler orada degildir.

 

Kuleler icerden dosenen bombalarla cokertilmistir.

Reyhanli multecilerin bomba insa merkezi haline getirilmistir.

 

Ikiz kuleler sonrasi halk Afganistan'a saldiriya ikna edilmistir.

Reyhanli katliami ile toplum Suriye'ye saldirilmaya ikna edilmektedir.

 

Ikiz kuleler yeni emperyalizmin O.Dogu'ya fiziki saldirisinin baslangici olmustur ve hala devam etmektedir.

 

Reyhanli ile hedeflenen Turkiye'nin O.Dogu'ya fiziksel saldirisinin baslangic olmasidir.

 

Butun bunlarin yaninda, AKP'nin 1923 Turkiyesi ile gelen her turlu yeniligine saldirisi ve toplumun hafizasindan silme girisimi de O.Dogu Turkiyesi'nin Sunni Cumhuriyeti'nin hazirlik asamalaridir. 

 

Burada Turkiye bir cesit emperyalist emeller ile O.Dogu islam cografyasinin basi, halifesi, onderi v.s. yapilmak istenmektedir.

 

Iste bunun icin de ulke ve toplumunun her turlu kullaniminin ve harcaniminin karari alinmistir.

 

Amac Turkiye cografyasinda T.C.'ne mumkun oldugu kadar bati'da ve az bir toprak birakmaktir. Bu da yapilacak olan ic savasla belirlenecektir.

 

Evet bundan sonra hala AKP'yi oylari ile destekleyenler iyi dusunsunler ve destekleme temellerini;

 

O.Dogu Turkiyesi

Sunni Teokratik Otokrasi

O.Dogu tipi bir yasam ve iliski duzen ve sistem. Yani hergun bombalamalarla birlikte yasam.

Tamamen Araplasmis bir inanc anlayisi ve uygulamasi

 

Evet, nasil ikiz kuleler Yeni emperyalizmin kapisini acti ise; Reyhanli Katliami'da O.Dogu Turkiyesinin baslangicidir.

 

Esbaskan ABD'ye talimat almaya giderken "Ben gelene kadar buyuk degisim yasanacak" demistir.

 

Evet, Esbaskan ordan yeni direktiflerle donecektir. Bunlarin ne oldugunu da hep birlikte gelen gunlerde yasayacagiz.

 

Evet "takke dusmus, kel gorunmustur" Kral artik "ciplak" tir.

 

AKP'nin amaci artik bellidir. O.Dogu Turkiyesi.

 

Isteyenler bu yazilanlara "komplo teorisi" yaftasi yapistirabilirler, yalniz Aydin, ilerici,, devrimci, bilge v.s. olabilmek te iste boyle "persembenin gelisini Carsamba'dan gorebilmek" ile ilgilidir.

 

Cunku Persembe geldiginde is isten gecmis olacaktir. O yuzden ne yapilacaksa, AKP'ye karsit nasil bir muhalefette her bir fark birlesecekse biran evvel birlesmeli ve AKP'ye ilk darbe 2014 secimlerinde ve sonra da ana secimlerde verilmelidir.

 

Bu arada kisa not, bunu tam olarak benimsemeyen iktidarin diger kasnadi A.Gul ve cemaatciler de kendi partilerini kurma girisimlerine baslamislardir.

 

Tabi burada emperyalizmin ve basta Israil ideoloji cikarin, hala Esbaskan'da mi oldugu, yoksa F.Gulen onderli cemaate mi kaydirilacagi da gorulecektir.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye’nin en uzun sınırını paylaştığı, ortak tarihimizin olduğu Suriye’deki gelişmeler yalnızca bizim değil, sınırın iki yakasındaki gelecek nesillerin de kaderini çizecek.

Ceyda Karan’ın ardından sınırın öte tarafını çok iyi bilen, o toprakları, bölge insanını ve idari yapıyı, hatta eleştirilen rejimi çok yakın takip eden araştırmacı gazeteci yazar Hüsnü Mahalli ile Suriye’yi konuştuk.

Arap Baharı Suriye’nin bugünün şekillenmesinde ne derece etkili?

“Arap Baharı” şeklinde nitelendirilen süreç tamamıyla bölgesel bir projeden ibaret… Suriye’de toplumsal eleştirinin bir anda silahlı mücadeleye dönüşmesi, Dera’da ortaya çıkan tüneller ve bu tünellerdeki silahlar hep gösterdi ki hepsi planlı programlı bir sürecin hamleleri.

12-13 yaşındaki çocukların duvar yazıları yazarak başlayan bir isyan ateşi söz konusu değil. Bu I. Dünya Savaşı’nda Avusturya Macaristan veliaht prensinin öldürülmesi gibi sembolik vakalardı. Aslında bir isyan ateşi yakılıp rejimin el değiştirmesini istiyorlardı. Bunu isteyenler Batı yanlısı politika izleyen ve Arap Baharı projesinin destekleyicileri.

Peki, neden Dera?

Olayların Dera’da başlaması tesadüfi değil.. O bölge coğrafi açıdan Golan tepelerine yani İsrail’e yakın. Orada Durziler de var peygamber torunları Seyitler de… Ancak trajikomik olan şu ki Faruk El Şara dâhil olmak üzere birçok üst düzey bürokrat, siyasetçi, asker de Deralı…

Türkiye neden bu süreçte taraf olma ihtiyacını hissetti?

Türkiye iktidarı Müslüman Kardeşlerle paylaşması fikriyle Esad’a gittiği iddia ediliyor. Hatta direk bunu Esad dile getiriyor. Yani demokrasiyi kurgula, reformlar yap demekten ziyade bir dayatma söz konusu.

Ancak Esad bu noktada Hem Davutoğlu’na hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bu hemen yapılacak bir iş değil diyor. Hatta şunu dile getiriyor; “Türkiye demokrasisini 90 yılda anca oturtabildi. Benden 5 yılda demokrasi getirmemi istiyorsunuz.” Esad sınırları açtığında, ortak bakanlar kurulunu topladığında ve reformlara başladığında isyanlar olmasaydı Türkiye gibi olabilirdik diye dert yandığı iddia ediliyor

Türkiye neden bu kadar acele etti?

İşte film aslında bu sorunun cevabında kopuyor. Türkiye büyük bir yanılgı içerisinde…

1-Türkiye bölgesel bir projenin uygulayıcısı konumunda ve bu projenin işlemesi için tüm şartları zorluyor. Libya’da Tunus’ta Mısır’da başarıya kısmen de ulaştı ama Suriye karşı çıkınca elindeki tüm kozları sunmaya karar verdi.

2-Batının oyununa geldi. Batı merkezli bir düşünce içerisinde hemen kısa yoldan sonuca gitmeyi düşündü.

3-Suudi ve Katarlı şeyhler Türkiye’yi yine kandırıyor. Tarihte olduğu gibi bugün de yine Türkiye üzerinden oyun oynuyorlar. Suriye bataklığına çekip Türkiye’nin zor durumda kalması için finansal olarak desteklerini esirgemiyorlar

Türkiye Müslüman Kardeşlerin şekillendirdiği bir Ortadoğu’yu neden istiyor? Liderlik için mi?
Şartlar Türkiye’nin istediği gibi gitse dahi Türkiye’nin bölgesel bir lider olma ihtimali yok.

Düşünün tüm bölgelerde Müslüman Kardeşler iktidara gelse bile Mısır bu sefer sahne alır. Müslüman Kardeşlerin kurulduğu topraklar olarak kendi sözünün Ortadoğu coğrafyasında hüküm sürmesini ister.

Suriyeli muhalifleri Türkiye’nin örgütlediği iddiaları söz konusu? Suriyeli muhalifler bölge için iyi bir müttefik mi?
Suriyeli muhalifler denilen yapı bölgede güvenilmesi en son oluşum. Türkiye bu insanlara inanarak bir dış politika yürütüyor ve bu yanılgının bedellerini de ödüyor. Düşünün “Esad 2 aya gider, Esad yazı görmez, Esad Mayıs’ta bırakıyor” diye diye Türkiye’yi de kandırdılar. Suriyeli muhaliflerin verdiği bilgiler yalan. Kandırılıyor Türkiye

Texas senatörü Charlie Wilson’ın SSCB’yi zayıflatmak adına Afgan mücahitlere silah yardımı yapması ve bunu Amerikan dış politikasına dönüştürmesi filmlere bile konu olmuştu. Buradan da bir El Kaide türemişti. Şimdi Suriye’ye gelelim
Suriye’deki muhaliflere silah yardımı yapılması ne derece doğru?

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür derler… Hatta bu konuyla ilgili en güzel sözü Milli şairimiz Mehmet Akif dile getirmiş;

“Geçmişten adam hisse kaparmış… Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
‘Tarih’i ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?”

1950’lerde başlayan Amerikan yakınlaşması Türkiye’nin yarım asırlık tarihini oluşturdu. 1950’ye kadar 1 tane ABD üssü olmayan Anadolu toprağında 60 sonrasında 160’tan fazla ofis, üs, dinleme tesisi ortaya çıktı. O dönemde Suriye sınırına 1 milyon mayını Adnan Menderes dizdi.
ABD’nin Ortadoğu konusundaki dış poltikası Türkiye’nin hem iç hem de dış politikasının temelini oluşturuyor. Hatta dönemin ABD’ başkan yardımcısı Nelson Rockefeller bu tespiti “Türkiye oltadaki balık” şeklinde özetleyebiliyor.

Suriye’yi ne bekliyor?

Esad gitmeyecek. Esad’ın gitmesiyle ilgili politika üretenlerin bunu bilmesi gerekiyor. Ama olur da giderse hem bölgede hem de tüm ortadoğuya yayılacak bir iç savaşa herkesin hazırlıklı olması gerek.

Reyhanlı saldırısından bir iki gün önce inanılmaz bir Suriye diplomasisi vardı. Bir hafta içerisinde Obama, David Cameron, Putin, François Hollande görüşmeleri yapıldı.

Rusya ve Amerika’nın hem fikir olmasıyla 30 Mayıs’ta Suriye konferansı düzenlenecek. Bu konferans Suriye meselesini çözecek bir konferans olacak. Kısacası 30 Mayıs Suriye meselesi için bir milat olacak.

VATAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Bundan bir iki sene once, iktidarin, ulke ve toplumunu ayni Ortadoğu'da yasananlar seklinde bir fiili gorunume getireceğini soylemistim.

 

Avrupa Birligine uye olmak ile yola cikan iktidar, bugun dogalgazi bile katardan almaya yoneliyor.

 

Aslinda buradaki Ortadoğu olmak konusu bu degil.

 

Konu, ayni Ortadoğu rejimleri gibi, iktidarin kendi halkina ve farkli kesimlerine yonelik topyekun, sindirme, biat etme, korkutma savasi acmis olmasi

 

Bir ortak ozellikle, ayni Ortadoğu'da oldugu gibi, her turlu hak ve hukuk ihlallerinin sayiya dokulmesi ve artik guncel, olağan ve takip edilemez bir hal almasi.

 

Bugun guneydogu il ve ilceleri can pazarı ve yangın yeri, yine bu bolgedeki ve yurdun dort bir yaninda, saldirilarinin, devlet teroru, gozaltilar, tutuklamalar, hakaret davaları ve sorusturmalar,katledilenlerin v.s. artik takibi guc sayi ve konuma geldi.

 

Kim iktidara karsi icerigi ne olursa olsun, bir eylem ve soylem ortaya koydugunda hemen devlet teroru uygulanıyor.

 

Bu oyle bir hal aldi ki iktidarin soylemlerini bile dile getirenler tutuklaniyor, herhangibir haberi vermek bile, aciyi yasamak bile suc.

 

Kisaca ulke ozeli de geneli de nerdeyse artik yasanamaz hale geldi.

 

Bugun yasananlar devlet vahşet ve terorunun, T.C. tarihinde de cogu yasam alaninda yaratildigi fiili durum olarak ilkleri icerdigini soyleyebiliriz.

 

Kisaca ulkede insanoglunun iktidarin biatcisi olma disinda hic bir yasam ve iliski hak ve ozgurlugu kalmadi.

 

Hal boyleyken, ulkenin bilhassa batisinin sanki hic bu fiili durum yasanmiyormus gibi,yasama gule oynaya devam etmesi de farkli bir konu.

 

Sormaktan kendimi alamıyorum, nerede bu gezi ve onun fiili yaygin, kitlesel ve surekli eylemleri?

 

Su an ulkede olanlar,gezi sokakta iken olanlardan daha mi az vahim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

57c53e8867b0a9213cc9135b.jpg


 Adı açıklanmayan bir kadın emniyet müdürü bugün Taksim'de törene başörtüsüyle katıldı. Karşı devrim zafere doğru adım adım ilerliyor. Bugün meydanda türbanlı polisimizi de gördük. Kafa yapısı doğmatik,empatiden uzak insanların adil olabileceğine inanabiliyormusunuz? Bir ateistin bunların eline düştüğünde olabilecekleri düşünebiliyormusunuz? Bu islamcıların özgürlükleri kendilerinden başka kimseyi kapsamaz,çünkü arkadaşların inancına aykırıdır..Kamuda ki diğer inanca sahip insanları kamu düzenine aykırı bulurlar. Örneğin,daha fazlası da olabilir. Ateist olduğunu ifşa etmiş bir insanı bırak devlet memuru yapmayı canından ederler. İslamcılara özgürlük adına tanıdığınız her hak size şiddet ve kan olarak geri dönecektir.

 

original.jpg?w=600&h

 

 Merve Kavakçı Yeni Akit'teki köşesinde kadın polislerin türban yasağının kaldırılmasını değerlendirdi.

 O kadınlar artık devlet... Yakın bir gelecekte yargıda sakal dönemi de başlayacak.

 

Henüz daha zaman var ama bu yola girildiğini düşünüyorum. Laik kesim sessiz. Kimse de cikip ne yapiyorsunuz, cumhuriyetin temellerini yikiyorsunuz bu bir suctur ve cezasi ağırdır demiyor. Laik kesim organize olamiyor, ve bu da dinci gerici yobaz tayfanin önünü açıyor. Dinciler laik kesimin sindirildigini dusunup rahatca hareket ediyor. Bir babayigit cikip da laik kesimi gaza getirip meydanlara dokmedikce bu boyle gider ve karsi devrim er ya da gec gerceklesir. İslami yönetimin cesasi recm, idam ve uvuz kesmedir. Gec olmadan gezi ruhu dirilmelidir, cumhuriyetin baska turlu kurtulusu yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.