Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Alaturkam harika cevaplar vermektesin  ^_^

17230[/snapback]

ama niye benim cevaplarimi es geciolar Armanim? :(

• Cevaplar 93
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ben su arapca dinleme ve etkilenme duyulanma kismina takildim, yine baska bir yerden el atcam konuya, ama kizmayin lütfen..

bazen italyanca, ispanyolca her neycese, sarki dinlersin, ve bu parcanin mutsuz bir ask sarkisimi, yoksa birseyler protesto eden bi parca mi anlarsiniz, her ne kadar dil yabanci olsada, ve hatta ve hatta sarkidaki duygulari kapabilirsiniz...

klasik müzikte cok güzel bir örnek, sadece melodiyi algilayarak bestecinin hangi duygulari ifade etmeye calisitigini anlarsiniz...

yani dostum yam yam, bazi seyler evrenseldir, ve hassas ve duygusal insanlar senin isitemedigin, algilayamadigin tinilari hisseder...

sen haytinda hic bir zaman hissetmedigin bir sey hakkinda konusuyorsun, en basta yanlis burda... benden sana söylemesi...

Askta mantik yoktur, hele Ilahi askta hic yoktur, sen istedigin kadar hor gör..

17203[/snapback]

Ben de yabanci müzik dinlerim. Ingilizcem fena olmasa da çogu zaman sözleri anlayamiyorum (çok hizli söylüyorlar yahu) Evet müzik evrenseldir. Ancak bana sözler hiç bir anlam ifade etmez. Ben sadece müzigin ahengine bakarim. Bunu ilahi bir olayla bagdastirmam. Sadece müzik olarak görürüm. Kutsallastirmam. Mevlid dinlemek isteyenler de bunu bir müzik olarak görüyorlarsa sözüm yok. Buradaki sey baska. Bu örneginiz bu anlamda geçersizdir.

17216[/snapback]

aglamazsan neden agladiklarini anlayamazsin ki!

duygu iste imanin getirisi olan duygu..

sen asikken ask sarkilari dinleyip aglamaz misin, müslümanlar da Allah ve Peygamberine asik olduklari icin mevlidle duygulaniyorlar..

Gönderi tarihi:

Bana Mevlid dinlemeye giden herkesin sadece o tiniyi dinlemeye gittigini söyleyebilir misiniz? Aradaki fark bu. Ben yabanci müzik dinlerken sadece tinisi için dinliyorum. Halbuki diger taraf o tinida ilahi bir seyler bulmak için gidiyor. (Sadece o tinida nasil ilahi bir seyler bulacaklarsa)

Gönderi tarihi:
Bana Mevlid dinlemeye giden herkesin sadece o tiniyi dinlemeye gittigini söyleyebilir misiniz? Aradaki fark bu. Ben yabanci müzik dinlerken sadece tinisi için dinliyorum. Halbuki diger taraf o tinida ilahi bir seyler bulmak için gidiyor. (Sadece o tinida nasil ilahi bir seyler bulacaklarsa)

17266[/snapback]

o tini de ilahi bir sey bulunur Allaha iman etmiyorsan sen bulamazsin tabi bunun icin sacmalama daha fazla.. ask

Gönderi tarihi:
Alaturkam harika cevaplar vermektesin  ^_^

17230[/snapback]

ama niye benim cevaplarimi es geciolar Armanim? :(

17243[/snapback]

Çünkü canım kelime oyunlarına sapmadan yapabilecekleri bir yorum yok haklısın diyemiyorlar çünkü bu cümle onların tartışma lügatında yok

Gönderi tarihi:

yaaa hakkatten bende fark ettim ama dilim varmadi söylemeye, bazi insanlar "haklisin" diemiolar ...

cok üzücü bi durum bana kalirsa, bi nevi duraklamak demek, baska görüsü kabul etmemek

Gönderi tarihi:

Konuyu saptirmada gösterdiginiz üstün basaridan dolayi sizleri kutluyorum arkadaslar... Insanlarin mevlid dinlerken sadece o müzikten etkiklendiklerini kabul ediyor ve hala kendinizi hakli çikariyorsunuz. Bir de bunu marifetmis gibi gösteriyorsunuz..

Gönderi tarihi:
Konuyu saptirmada gösterdiginiz üstün basaridan dolayi sizleri kutluyorum arkadaslar... Insanlarin mevlid dinlerken sadece o müzikten etkiklendiklerini kabul ediyor ve hala kendinizi hakli çikariyorsunuz. Bir de bunu marifetmis gibi gösteriyorsunuz..

17290[/snapback]

mevlide bu kadar cok takma mevlid dinin emri geregi degil Süleyman Celebi 15. asirda Rasulullahi övmek ve anmak amaciyla yazmis, iyi de yapmis..ayrica Türkcedir de..

bir adettir daha cok..

Ol idi cân içre bizüm cânumuz

Ol idi her derde hem dermânumuz

Bize onsuz dahi ne dirlik gerek

Badezin bize ölümdür yiğirek

Geliniz ol Mustafâ’ya gidelüm

Mustafâ’suz bu cihânı nidelim”

Gönderi tarihi:

17290[/snapback]

mevlide bu kadar cok takma mevlid dinin emri geregi degil Süleyman Celebi 15. asirda Rasulullahi övmek ve anmak amaciyla yazmis, iyi de yapmis..ayrica Türkcedir de..

bir adettir daha cok..

Ol idi cân içre bizüm cânumuz

Ol idi her derde hem dermânumuz

Bize onsuz dahi ne dirlik gerek

Badezin bize ölümdür yiğirek

Geliniz ol Mustafâ’ya gidelüm

Mustafâ’suz bu cihânı nidelim”

17294[/snapback]

Dilku sen ne yaptın öyle neden yam yam kardeşin bilgisizliğini yüzüne vurdun ki şimdi adam sabahtan beri mevlidi islamiyetin emirlerinden sanıyordu da ne güzel bizde onun bu durumuna :D

Gönderi tarihi:

Baska yaptiginiz bir sey yok, konuyu saptirmaktan baska. Ne demek istedigimi pekala anladiniz. Kandil gecelerinde sadece eser olarak mevlid mi okunuyor(Kaldi ki su anki türkçeye yabanci bir çok kelime oldugundan onunda anlasilabilirligi tartisilir). Ben geneli kastediyorum.

Gönderi tarihi:
Baska yaptiginiz bir sey yok, konuyu saptirmaktan baska. Ne demek istedigimi pekala anladiniz. Kandil gecelerinde sadece eser olarak mevlid mi okunuyor(Kaldi ki su anki türkçeye yabanci bir çok kelime oldugundan onunda anlasilabilirligi tartisilir). Ben geneli kastediyorum.

17312[/snapback]

yok tabi Kuran da okunuyor sohbet falan veriliyor (Türkce)

Gönderi tarihi:

17312[/snapback]

yok tabi Kuran da okunuyor sohbet falan veriliyor (Türkce)

17319[/snapback]

Madem bana budala numarasi yapiyorsunuz.

Hani anons yapilir ya "falanca gün camimizde mevlid okunacaktir" diye. Hani o mevlid okunurken Kur'an-i Kerim de okunur ya... Sizin için zor olacak ama bir zahmet bu sekilde anlayin...

Gönderi tarihi:
öyle mi yapilir ben bilmiyorum..ayni anda hem mevlid hem Kuran.. ???..

17344[/snapback]

Arkadasim ne yapmaya çalisiyorsun ? Beni sinirlendirmeye çalisiyorsan yaniliyorsun. Birakin artik aptal numaralarini... Konuyu baslattigim mesajim belli.

Bir yigin sey söylemisim birinin ucundan tutup laf ebeligi yaparak konuyu saptiriyorsunuz. O maddedeki mesaj açik...Bilmediginiz, anlamadiginiz bir dilde sadece ezberleyerek ibadet ediyor, anlamadiginiz dilde bir seyler dinliyorsunuz ve sadece onun tinisindan duygulaniyorsunuz. Bir fatiha suresini ya da baska bir arapça duayi 10 kisiye söylet bakalim karsina kaç tane telaffuz çikiyor. Dogru dediginiz bu mu?

Gönderi tarihi:
ana dilde ibadet konusu ha...

hicbir dilin baska bir dile tam ve eksiksiz dogru dürüst cevirisi mümkün degildir, sen ibadetlerinde Arapca okur icinden türkce anlamini gecirirsin böylece husu olur..

o aglayanlara gelince sevgiyi tatmis olanlar ask atesiyle yananlar aglarlar

sevgiye ac olanlar kibirliler ise icin icin ic cekip o hali kiskanip disindan yadirgar ve dalga gectigini sanarlar..halbuki o o halin tadina ernek icin neler vermezdi..

Kuran Türkce okundugu zaman Arapcadaki kadar manevi hava vermez, cünkü Kuranin öyle bir uslüb ve belagati vardir ki su gibi akar ayrica da ayetlerin arapcasini hem okumak hem ezberlemek Türkce okuyup ezberlemekten daha kolay ve kisadir..dene istersen..

Kurani anlamak istiyorsan meal oku sifa bulmak istiyorsan Arapcasini oku..

16913[/snapback]

sayfa 3 te yazmisim demek ki sadece mevlid konusunda yazmamisim ayrica bu yazinin altinda da var okuyorsan yargilamazsin...

Gönderi tarihi:
öyle mi yapilir ben bilmiyorum..ayni anda hem mevlid hem Kuran.. ???..

17344[/snapback]

Arkadasim ne yapmaya çalisiyorsun ? Beni sinirlendirmeye çalisiyorsan yaniliyorsun. Birakin artik aptal numaralarini... Konuyu baslattigim mesajim belli.

Bir yigin sey söylemisim birinin ucundan tutup laf ebeligi yaparak konuyu saptiriyorsunuz. O maddedeki mesaj açik...Bilmediginiz, anlamadiginiz bir dilde sadece ezberleyerek ibadet ediyor, anlamadiginiz dilde bir seyler dinliyorsunuz ve sadece onun tinisindan duygulaniyorsunuz. Bir fatiha suresini ya da baska bir arapça duayi 10 kisiye söylet bakalim karsina kaç tane telaffuz çikiyor. Dogru dediginiz bu mu?

17351[/snapback]

dogrudur anlamadigimiz icin tinisinden duygulaniyoruz bir de anlasak kimbilir ne duygular fiskirir yüreklerden..

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Safiyane iman sahibi kardeşler...okumamanın, sorgulamadan takliden iman havuzuna dalmış mü'min kardeşler...!

görün işte;Uzağa gitmeye bile gerek yok...hemen dibimizde küfrü seçebilmiş, entellektüelliği inkarda olduğu zannına kapılmış bu zavallı yamyam kardeşin demagojilerinde sloganik savunmalardan başka kelime bulamıyorsunuz...hoş en delilleri gözüne soksanda mühürlü kalp ne anlarki...

şimdi yamyam (alınmıyordur sanırım, kendi demiş kendine...dimi yaani..) dostumuza 2 kelimede ben deyim de bi virgülde bırakayım...

inşallah bi katkı sağlar sislenmiş - entel beyinlere...

her cümleye cevap vermeyede lüzum yok....emin olur israf olur...

ömer özsoy'un sünnetullah kitabını, rudi paret'in kur'an üzerine makaleler ve fazlur rahmanın ana konularıyla Kur'an'ını salık vericem öncelikle yamyam dostumuza....

sanırım az daha çalışması lazım dersine...

fecr yayın evinden çıkan 3 tane kitap var baljon, jansen ve özsoy o kitapları okusyasın. ha bu arada halefullah'ın Kur'an'da Anlatım Sanatı, Ankara Okulu

.........................

bilimsellikten bahsediyorsan göstermen gerekir. maxime rodinson diye bir marksist oryantalistin hz. muhammed adlı kitabında iki üç yerde onu değerlendirirken o günün mantığını dikkate almak gerekir bugünün genel geçer ve evrensel düşünceleriyle onu yargılamamalıyız diyor.

hiçbirini bilmeden veya biliyorum zannıyla yanlışları doğru kabul ederek konuşuyorsun. vahyi halisünasyonla açıklama cahilliğine ne demeli...

özellikle cinsel dürtülerini bastırdığından.... çünkü hatice başkasıyla evlenmesine izin vermediğinden cinselliğini bastırmıştı şeklinde temel tezden yola çıkmana...

ama zeynebin evliği konusunda tam tersi bir tavır sergilemene.... wattan etkilenerek...

daha ne diyeyim ...

az daha çalış dersine sevgili yamyam ... sizlerin yaklaşımları tarihte çok tekrarlandıda... hep aynı noktaya gelip temcid pilavına niye döndürüyosunuz malum konuları...

iman hakikati bambaşka ...lezzeti dille tadılmıyoki...

tezatlar...tezatlar... az dah çalış dersine....

Kimbilir belki hidayet nasibolur....

duamız bu be kardeş...

Gönderi tarihi:

alaTurka bi elma örneğini vermiş. örnek çok hoşuma gitti teşekkürler. İnanmayıpta karalayanlara çok güzel bi örnek.

yukarda bi arkadaş ana dilde ibadet mevzuunu sormuş.

ana dilde ibadet mevzuunu çıkaranların, ibadette gözü varmı acaba ?

bir tartışma praogramı vardı, bir kadın Türkçe iabdet edilmesi gerektiğini şiddetle savunuyordu, program sunucusu kadına ;

- eğer Türkçe ibadet edilseydi, siz ibadet edermiydiniz. ?

.

kadın, :blushing:

....

kadının verdiği cevabı tahmin eden varmı arkadaşlar. ???

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SELAMETLE KALALIM.

Gönderi tarihi:

alaTurka bi elma örneğini vermiş. örnek çok hoşuma gitti teşekkürler. İnanmayıpta karalayanlara çok güzel bi örnek.

yukarda bi arkadaş ana dilde ibadet mevzuunu sormuş.

ana dilde ibadet mevzuunu çıkaranların, ibadette gözü varmı acaba ?

bir tartışma praogramı vardı, bir kadın Türkçe iabdet edilmesi gerektiğini şiddetle savunuyordu, program sunucusu kadına ;

- eğer Türkçe ibadet edilseydi, siz ibadet edermiydiniz. ?

.

kadın, :blushing:

....

kadının verdiği cevabı tahmin eden varmı arkadaşlar. ???

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SELAMETLE KALALIM.

Kadının ne cevap verdiği veya vermediği önemli değil ama sön günlerde önemli bir dedikodu ortalığı kasıp kavuruyor ve söylenti şu...

Cehennemi özelleştirmişler ve artık doğal gazla ısınıyormuş... :lol::lol::lol::lol:

Gönderi tarihi:

selamün aleyküm

ben bu siteye yeni üye oldum..

ilk önce şunu belirteyim bütün konuşmalarım insanlık çerçevesinden çıkmamasını ricaediyorum..

şimdi ateist ler ne derse deisn ellerinden geldiğince bizlere çamur atsınlar. bu bizim durumumuzu değiştirmeyecektir........

ama bizim konuşmalarımız ve tartışmalarımız onların imana gelmemesinde az da olsa etki yapabilir..

lütfen bu riske atılmayalım..

evet halen tartışmak isteyenlere bunu öneririm hemde doktor tavsiyesiyle:

l.De ki: "Ey kafirler."

2."Ben sizin taptıklarınıza tapmam."

3."Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz."

4."Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim."

5."Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz."

6. "Sizin dininiz size, benim dinim bana."

kafirun süresi..

evet bundan başka bişey demek düşmez bana..

ha buarada ateistlerde korkup kaçtı demesinler, zira ben onları kendime muhattap olarak görmüyorum.....

kalın sağlıcakla....

ha eğer atesit arkadaşlar illaki konuşmakta ısrar ederlerse bekliyorum inşaAllah

[email protected]

Gönderi tarihi:

O zaman soruyu çogullastiralim."Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesenize bana kuzum, siz islamiyetin neresindensiniz?

Yam yam kardeşim bazen size öyle hak veriyorum ki ! neye inandığınızı neye inanmadığınızı açık açık ifade ediyorsunuz....bu tavrınız harika !

şu cümlen çok hoşuma gitti ; SİZ İSLAMİYETİN NERESİNDENSİNİZ ?

bak ayet ne diyor ;

63/MUNAFİKUN-6: Sevâun aleyhim estagferte le hum em lem testagfir lehum, len yagfirallâhu lehum, innallâhe lâ yehdîl kavmel fâsikîn(fâsikîne).

Onlar için mağfiret dilesen de, dilemesen de birdir. Allah, o münafıkları asla bağışlamaz ve Allah fasık milleti asla hidayete erdirmez ( Allah'a ulaştırmaz).

Şimdi sormak lazım topluma sizler HİDAYETE ERDİNİZ Mİ ?

bu ifadem tepki alacak ancak hakikat ortada...Allah ayetinde HİDAYETE ERMEYEN TOPLUMUN FASIK olduğunu ifade ediyor..Ben demiyorum vallahi ALLAH SÖYLÜYOR....

Eğer din adına farklı farklı söylemler ortaya çıkmış sa orada TEVHİD YOKTUR....

TEVHİD, teklik demektir....Tek bir ifade ile DİN anlatılır....tevhidi yaşayanlar AYNI ŞEYİ söylerler AYNI ŞEYE DAVET EDERLER, YAŞADIKLARI İÇİN HİDAYET YOLUNU GÖSTEREBİLİRLER...

31/LOKMAN-15: Ve in câhedâke alâ en tuşrike bî mâ leyse leke bihî ilmun fe lâ tutı’humâ ve sâhibhumâ fîd dunyâ magrûfen vettebi’ sebîle men enâbe ileyy (ileyye), summe ileyye merciukum fe unebbiukum bi mâ kuntum ta’melûn (ta’melûne).

Bilgin olmayan bir şey hakkında, şirk koşman için seninle mücâdele ederlerse, ikisine de itaat etme! Ve dünyada onlara güzellikle sahip ol. Bana yönelenlerin ( Bana ulaşmak üzere yola çıkanların) yoluna tâbî ol. Sonra dönüşünüz Banadır. O zaman yaptığınız şeyleri size haber vereceğim.

BANA YÖNELENLERİN YOLUNA TABİ OL diyor....KİM BU ALLAH'A YÖNELENLER diye sorarsak ;

3/AL-İ İMRAN-20: Fe in hâccûke fe kul eslemtu vechiye lillâhi ve menittebean(menittebeani), ve kul lillezîne ûtûl kitâbe vel ummiyyîne e eslemtum, fe in eslemû fe kadihtedev, ve in tevellev fe innemâ aleykel belâg(belâgu), vallâhu basîrun bil ibâd(ibâdi).

Eğer seninle tartışmaya kalkarlarsa, o zaman de ki: “Ben ve bana tâbî olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah’a teslim ettik.” O kitap verilenlere ve ÜMMÎ’lere de ki: “Siz de (fizik vücudunuzu Allah’a) teslim ettiniz mi?” Eğer teslim ettilerse o zaman (onlar) andolsun ki; hidayete ermişlerdir. Eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen (görev) ancak tebliğdir. Allah kullarını BASÎR’dir (görendir).

Demek ki HİDAYETE ERMEK ASIL OLAN GÖREVDİR....KİM HİDAYETE ERMEYİ ALLAH'TAN İSTERSE O MUTLAKA HİDAYETE ERDİRİLİR.....Bu hidayete ermiş olanlar ise SADECE ALLAH'A HİDAYETE ERMEYE DAVET EDERLER......ANCAK TEBLİĞ EDERLER......DAVET EDERLER.....ayrıntıların peşine düşmezler canım kardeşim.....

selametle kal canım kardeşim..... :)

Gönderi tarihi:

Ya sen harbiden uçmuşsun anlamadın mı hala ciddiye alınmıyorsun senin fikirlerini fikir olarak gören yok sen azılı bir din düşmanısın bu kötü niyetin yüzünden kimse seni muhatap almak istemiyor tartışmalar fikirleri anlatmak için olmalıdır ama senin anlatma ya anlama gibi bir amacın yok senin tek bir amacın var o da ne yapsamda ne desemde şu müslümanları aşağılasam derdindensin bu yüzden de hiç kimse tarafından ciddiye alınmıyorsun yam yamım benim :D

16187[/snapback]

Sayin arman, beni muhatap almiyorsaniz geregini yapin ve cevap vermeyin. Yok benim fikirlerimin bos ve yanlis oldugunu düsünüyor ve bunu bana bildirmek istiyorsaniz bunu bos sözlerle degil de fikirlerimin nerelerinde yanlislik oldugunu gösteren karsit fikirlerle yapin lütfen. Forumu anlamsiz sözlerle isgal etmeyin.

16193[/snapback]

Forum bekçiliğine mi soyundun ? Kim oluyorsun ki forum işgalinden bahsedersin ? Bana diyorsun ki fikirlerimin yanlışını belirt. İyide baştan aşağı yanlışsın hangi birini belirtiyim ayrıca kötüniyetli bir yaklaşım içindesin adım gibi biliyorum ki gerçekleri gözüne soksam dahi ben görmedim ben duymadım diyeceksin kabullenmeyecek islama ve müslümanlara hakaret etmeye devam edeceksin ayrıca sen bu kötüniyetli ve cahil tavır içerisindeyken seni dengim tutmam mümkün değil bu sana haksızlık olur sen olduğun yerde müslümanlara olan kinini kusmaya devam et ben ambulans çağırdım bile

Saygılar....

sen bir müslümanin hayatini mi anlattigini saniyorsun müslüman Allah emrettigi icin hacca gider haci desinler diye degil O emrettigi icin kurban keser, etinden fakirlere dagitir, günün bes vakti namazini kilar calismayi namaza feda etmez cumalarina gider bayram namazlarina da icki icmez tek bir yudum bile hayatinda hic tadina bakmamistir, ihtiyaci olan yere okul, hastane yaptirir, bunlarin sevabinin bilincindedir, Allah rizasi icin zekat ve sadaka verir, komsusu acken tok yatmaz, her isinde Allahin rizasini gözetir, kendi menfaatini degil, müslüman kibirli degildir. alcakgönüllüdür, haksizliga karsidir, mazlumun yanindadir, yoldan cikmislara küfretmek yerine dua eder.. müslüman budur ve daha bir cok iyilik müslümandadir müslüman gercek askin tecellisidir

Yine cahillikle suçlandik.. :D Rica ederim efendim...O sizin kendi cahilliginizden. "Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesene bana kuzum, sen islamiyetin neresindensin?

17176[/snapback]

Cahilliğinle kastettiğim buydu işte ben dinimi senin gibi çok zeki ! ateistler sorgulasınlar diye yaşamıyorum ki ve soruna verilebielecek en mantıklı cevap SANANE olur :D

hahaha ya harbi sen cok boş bi insansın ya :lol:

adam bi konu açmış Diyorki Yalansa diyen varsa desin..

diyen demiş zaten tek diyebildikleri yalan olmuş.. madem bir acıklamanız yok yalan demeye hakkınızda yok..

o koskoaca yazının arasında 1 ufak nokta bulup oraya yüklenmiş yada Yam yam a yüklenmişsiniz..

SANANE diyor ya hayret vallahi.. sananeyse YALAN DEme kardeşim..

vallahi forum kirliligi yapıorsunuz ya.. Bİ TANENEİZ SU ADAMA ADAM AKILLI BİR ACIKLAMA YAPAMADI..

Kendi kendinize yalan yalan demeye devam :stuart:

arman sende assalamaya devam.. eger ki biri senin yapamadıgını yapıp kendini savunursa..

hemen ona destek ver yok cok güzel msjlar yazıyosun falan filan.. abi vallahi aciyorum ben sana.

şimdi bu zeki ! insan banda cahil felan der ki zaten dedi sıkışınca adam konuyu baska yere cekiyor.. :stuart::lol:

yok cahil yok söyle yok böyle hey allam ya yam yam gül geç arkadaşım.. ben öyle yapmaya devam ediyorum.. :D

Gönderi tarihi:

buraya yeni olduğumdan çoğu yazıyı okuyamadım ama yamyam'ın okuduğum tek yazısında bile ne çok ALLAH'a şükredecek şey buldum...

hakkatten bakmak ve görmek arasında çok fark vardırda uçurum yoktur ya...olabilir inanmıyosundur ALLAH hidayet versin ama insanların ''İŞİTTİK İTİAT ETTİK''dedikleri dinleri imanları bu kadar eleştirilmez ya...bütün yanlışları çok güzel görmüşsünde be insan şunuda gör:hani demişsin ya hayvanları kesip en güzel yerlerinide kendilerine ayırıyorlar ve tabi hacca gitme olayınıda beraberinde eleştirmişsin bu yıl hacca giden insanlar orda kesicekleri kurbanların paralarıyla pakistana ve aceye yardım olarak gönderdiler.emin ol bu parayla hem fakir insanlara yardım edilir hemde beraberinde okul, hastaneler yapılır...

ALLAH HİDAYETE ERDİRSİN İNŞALLAH...

Gönderi tarihi:

buraya yeni olduğumdan çoğu yazıyı okuyamadım ama yamyam'ın okuduğum tek yazısında bile ne çok ALLAH'a şükredecek şey buldum...

hakkatten bakmak ve görmek arasında çok fark vardırda uçurum yoktur ya...olabilir inanmıyosundur ALLAH hidayet versin ama insanların ''İŞİTTİK İTİAT ETTİK''dedikleri dinleri imanları bu kadar eleştirilmez ya...bütün yanlışları çok güzel görmüşsünde be insan şunuda gör:hani demişsin ya hayvanları kesip en güzel yerlerinide kendilerine ayırıyorlar ve tabi hacca gitme olayınıda beraberinde eleştirmişsin bu yıl hacca giden insanlar orda kesicekleri kurbanların paralarıyla pakistana ve aceye yardım olarak gönderdiler.emin ol bu parayla hem fakir insanlara yardım edilir hemde beraberinde okul, hastaneler yapılır...

ALLAH HİDAYETE ERDİRSİN İNŞALLAH...

Kurban, para olarak verilemez. Kurban, kurban olarak kesilmelidir. Çünkü özünde, tanrı için kan akıtmak vardır. Diyanetin açıklaması (Kurban ile ilgili ayetler sıralandıktan sonra):

"Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır. "

Umarım, artık akıllarına bunları değerlendirmek gelmiştir. Zira arap zihniyeti, hac sırasında kesilen kurbanlar değerlendirilemediği için, kesilen hayvanları toprağa gömüyordu...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kurban, para olarak verilemez. Kurban, kurban olarak kesilmelidir. Çünkü özünde, tanrı için kan akıtmak vardır. Diyanetin açıklaması (Kurban ile ilgili ayetler sıralandıktan sonra):

"Bu ayetlerde zikredilen hayvan kesiminin, et ihtiyacı temini için kesilen hayvanlar olmadığı, bunların ibadet amaçlı birer uygulama oldukları gayet açıktır. Et ve kanların Allâh’a ulaşamayacağının, asıl olanın ihlas ve takva olduğunun bizzat ayetin nazmında yer alması bunu açıkça ortaya koymaktadır. "

Umarım, artık akıllarına bunları değerlendirmek gelmiştir. Zira arap zihniyeti, hac sırasında kesilen kurbanlar değerlendirilemediği için, kesilen hayvanları toprağa gömüyordu...

selamün aleyküm

ben bu siteye yeni üye oldum..

ilk önce şunu belirteyim bütün konuşmalarım insanlık çerçevesinden çıkmamasını ricaediyorum..

şimdi ateist ler ne derse deisn ellerinden geldiğince bizlere çamur atsınlar. bu bizim durumumuzu değiştirmeyecektir........

ama bizim konuşmalarımız ve tartışmalarımız onların imana gelmemesinde az da olsa etki yapabilir..

lütfen bu riske atılmayalım..

evet halen tartışmak isteyenlere bunu öneririm hemde doktor tavsiyesiyle:

l.De ki: "Ey kafirler."

2."Ben sizin taptıklarınıza tapmam."

3."Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz."

4."Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim."

5."Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz."

6. "Sizin dininiz size, benim dinim bana."

kafirun süresi..

evet bundan başka bişey demek düşmez bana..

ha buarada ateistlerde korkup kaçtı demesinler, zira ben onları kendime muhattap olarak görmüyorum.....

kalın sağlıcakla....

ha eğer atesit arkadaşlar illaki konuşmakta ısrar ederlerse bekliyorum inşaAllah

[email protected]

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.