Φ bozan Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir. Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir. Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar) Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan. Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz. Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen... Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki.. Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir. Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh. Münafiklar düsünsün... Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin.. 16122[/snapback] MADEM SEN İSTEDİN ''Yalansa "yalan" deyin..'' SÖYLÜYORUM 'YALAN' NE OLDU RAHATLADINIZ MI ? BANA YALAN DEDİRTMEK İÇİN BU KADAR YAZIYA GEREK YOKTU. İLK İKİ CÜMLE YETİYOR ZATEN. AYRICA İSTEDİĞİN HER AN SANA YALAN DİYEBİLİRİM. SEVGİYLE KAL Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Iste yine ayni sey. Karsit fikir yok. Sadece karsindakini asagilama, yerme var. Haydi arkadaslar biraz gayret edin. Eminim ki yapabilirsiniz. Karsit fikirlerinizi bekliyorum. 16182[/snapback] Ya sen harbiden uçmuşsun anlamadın mı hala ciddiye alınmıyorsun senin fikirlerini fikir olarak gören yok sen azılı bir din düşmanısın bu kötü niyetin yüzünden kimse seni muhatap almak istemiyor tartışmalar fikirleri anlatmak için olmalıdır ama senin anlatma ya anlama gibi bir amacın yok senin tek bir amacın var o da ne yapsamda ne desemde şu müslümanları aşağılasam derdindensin bu yüzden de hiç kimse tarafından ciddiye alınmıyorsun yam yamım benim 16187[/snapback] Sayin arman, beni muhatap almiyorsaniz geregini yapin ve cevap vermeyin. Yok benim fikirlerimin bos ve yanlis oldugunu düsünüyor ve bunu bana bildirmek istiyorsaniz bunu bos sözlerle degil de fikirlerimin nerelerinde yanlislik oldugunu gösteren karsit fikirlerle yapin lütfen. Forumu anlamsiz sözlerle isgal etmeyin. 16193[/snapback] Forum bekçiliğine mi soyundun ? Kim oluyorsun ki forum işgalinden bahsedersin ? Bana diyorsun ki fikirlerimin yanlışını belirt. İyide baştan aşağı yanlışsın hangi birini belirtiyim ayrıca kötüniyetli bir yaklaşım içindesin adım gibi biliyorum ki gerçekleri gözüne soksam dahi ben görmedim ben duymadım diyeceksin kabullenmeyecek islama ve müslümanlara hakaret etmeye devam edeceksin ayrıca sen bu kötüniyetli ve cahil tavır içerisindeyken seni dengim tutmam mümkün değil bu sana haksızlık olur sen olduğun yerde müslümanlara olan kinini kusmaya devam et ben ambulans çağırdım bile Saygılar.... 16214[/snapback] Bence ambulans çagirdigin iyi olmus. Zira agzindan sactigin köpükleri görür gibi oluyorum. Söylediklerim hala geçerliligini koruyor. Karsit fikir göremiyorum. Saçma sapan "bakar kör muhabbetleri , cahillik " ithamlari devam ediyor. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir. Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir. Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar) Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan. Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz. Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen... Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki.. Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir. Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh. Münafiklar düsünsün... Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin.. 16122[/snapback] MADEM SEN İSTEDİN ''Yalansa "yalan" deyin..'' SÖYLÜYORUM 'YALAN' NE OLDU RAHATLADINIZ MI ? BANA YALAN DEDİRTMEK İÇİN BU KADAR YAZIYA GEREK YOKTU. İLK İKİ CÜMLE YETİYOR ZATEN. AYRICA İSTEDİĞİN HER AN SANA YALAN DİYEBİLİRİM. SEVGİYLE KAL 16226[/snapback] BU ARADA SEN BAYAĞI EĞLENCELİ YAZIYORSUN. EĞLENCE BÖLÜMÜN DE YAZSANA. YALAN. YALAN SEVGİYLE KAL Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Kradeşim dini ben sana nasıl savunayım. Hani var ya anlatılmaz yaşanır... Öyle birşey Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir. Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir. Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar) Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan. Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz. Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen... Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki.. Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir. Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh. Münafiklar düsünsün... Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin.. 16122[/snapback] YUKARIDAKI YAZININ GÖRÜNÜSE GÖRE, HIC OKUNMADIGINI ANLAYINCA ADAM DA KACAR TABI Ben simdilik yalnizca birini aciklamaya caliscacagim. BIR KERE KIM NERESINDEN UYDURUYOR KURBANLIK KOYUNUN KESILMEDEN ÖNCE KATIL BICAGIN ALTINA HUZUR ICINDE BOYNUNU UZATTIGINI? KIMI KANDIRIYORLAR? HER KURBANDA ISTANBUL VE TÜM SEHIRLER HAYVAN CIGLIKLARIYLA KANA BULANIYOR, BICAKTAN KACAN HAYVANLAR OTOYOLLARDA SILAHLI ADAMLARCA ÖLDÜRÜLÜYOR. HUZUR ICINDE BOYNUNU BICAGA UZATIYORMUS. KURBAN, EN ILKEL INSANLIGIN TANRININ GAZABINDAN KORKTUGU ICIN ADADIGI COCUGUNUN YERINE, HAVANA CEVRILMIS SEKLIDIR. NEDEN KISILERLEM UGRASACAGINIZA YORUMLARA HIC BIRINZ CEVAP VERMIYOR, ANLAYAMADIM YUKARIDAKI YORUMUN TÜM ICERIGINI BANA ACIKLAYIN YALAN OLDUGUNU, YA DA KARSITINI!!!! BEKLIYORUM ARKADASLAR. YADA KIMSEYI KISILIK OLARAK DEGERLENDIRMEYIN. Lütfen su adi gecen sayfaya girin, cocuklariniza ASLA göstermeyin; hayvanlarla ilgilidir. http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ saygilar Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir. Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir. Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar) Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan. Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz. Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen... Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki.. Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir. Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh. Münafiklar düsünsün... Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin.. 16122[/snapback] YUKARIDAKI YAZININ GÖRÜNÜSE GÖRE, HIC OKUNMADIGINI ANLAYINCA ADAM DA KACAR TABI Ben simdilik yalnizca birini aciklamaya caliscacagim. BIR KERE KIM NERESINDEN UYDURUYOR KURBANLIK KOYUNUN KESILMEDEN ÖNCE KATIL BICAGIN ALTINA HUZUR ICINDE BOYNUNU UZATTIGINI? KIMI KANDIRIYORLAR? HER KURBANDA ISTANBUL VE TÜM SEHIRLER HAYVAN CIGLIKLARIYLA KANA BULANIYOR, BICAKTAN KACAN HAYVANLAR OTOYOLLARDA SILAHLI ADAMLARCA ÖLDÜRÜLÜYOR, KALKIMIS HUZUR ICINDE BOYNUNU UZATIYOR DIYORSUNUZ. KURBAN, EN ILKEL INSANLIGIN TANRININ GAZABINDAN KORKTUGU ICIN ADADIGI COCUGUNUN YERINE, HAVANA CEVRILMIS SEKLIDIR. NEDEN KISILERLEM UGRASACAGINIZA YORUMLARA HIC BIRINZ CEVAP VERMIYOR, ANLAYAMADIM YUKARIDAKI YORUMUN TÜM ICERIGINI BANA ACIKLAYIN YALAN OLDUGUNU, YA DA KARSITINI!!!! BEKLIYORUM ARKADASLAR. YADA KIMSEYI KISILIK OLARAK DEGERLENDIRMEYIN. Lütfen su adi gecen sayfaya girin, cocuklariniza ASLA göstermeyin; hayvanlarla ilgilidir. http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ saygilar 16300[/snapback] Kurban kesiliş şekilleri ile ilgili problemler yaşanmaktadır evet buna katılırım ve bu problenmleri çözmek gerek en azından daha modern kesim şartları oluşturulmalı ama kurban kesilmeli mi kesilmemeli mi konusunda ise ateistler kendini boş yere yıpratmasınlar çünkü Allah emretmiş kurban kesilecek Allahın sözünün üzerine kimse canuğuru ya da yam yamı takmaz heralde Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Her seferinde gülesim gelir Kandil gecelerinde camilerden naklen yayinlanan mevlid okunusunda. Hoca bir makam esliginde arapca bir seyler okur. Bizim millet de el pence dinler. Kimi aglar, kimi kendinden gecer, kimi bagirir. Sorsan "ne anladin" diye, cevap koskoca bir HIÇ . Ibadet geregi namaz kilar. Ancak söyledigi dualarin hiçbirini anlamaz, üstelik onlari ezberlemek için de bayagi ugrasmistir hani. "Ana dilde ibadet" dersin, ortalik ayaga kalkar "olur mu hiç öyle sey" diye. Ama diger taraftan "Kur'an tüm insanliga inmistir. Evrenseldir" , ibadete gelince arapcadan baskasi gecersizdir. Ibadeti geregi hac vazifesi görür. Gözünün önündeki aç sefili görmezden gelir.Onlar nasilsa bulur bir çaresini. Hacca gitmek daha önemli. Illa ki araplara dökecek parasini. Üstelik çogu için bir kerede yetmemektedir. Onun için bir statüdür çünkü "Haci" olmak. Artik çevredekilerin gözünde de itibar kazanmistir. Ibadeti geregi kurban keser. Hayvan nasilda huzur içinde uzatmistir boynunu biçaga. Pes yani. Vallahi biliyor Allah için kesildigini. Halbuki kendisini o hayvanin yerine koysa. Ehliyetsiz, beceriksiz, amatör bir elin tuttugu bicagin boynuna dayandigini düsünse... Ama bu onun için normaldir. Insanlar etçildir. Bu da hayvanlarin 15-20 bicak darbesiyle kurban!!!! edilmesini hakli çikarir. Aksam haberlerinde bicak darbeleriyle agir yaralanmis can havliyle kacan hayvanlari, kurban keserken orasini burasini da kesen insanlarin görüntülerini izlerken bunlari çok dogal karsilar. Üstelik çocuklarin izlemesinde de bir sakinca görmez. "Alissinlar simdiden." Ondan sonra da kendisine "barbar" dediklerinde "vay sen misin...". (Bu arada aramizda kalsin etin en güzel yerlerini de kendine saklar) Domuz eti haramdir. Kesinlikle yemez. Içki de haramdir. Ama zaten çok içmemektedir. Çolugunun çocugunun nafakasindan da kesmemektedir. Olur o kadar "Allah affeder" der geçer. Üstelik üç aylarda, hele Ramazan da asla içmemektedir. Olur mu öyle sey canim. Ramazan ayinda içki mi içilirmis. Hem zaten cennette de vaad edilmez mi en güzel saraplardan. Oruç ibadet geregidir. Ramazan da 30 gün boyunca oruç tutar. Is namaza gelince, çalismaktadir. Çalismak da ibadettir. Üstelik elinden geldigince Cuma namazlarina da gitmektedir. Hele Bayram namazlarini asla kaçirmaz. Ne zaman ki yas 50 yi geçer, artik bir ayak çukurdadir. O zaman 5 vakit namazi kaçirmaz. Caminin eksikleri vardir. En kisa zamanda tamamlanmasi gerekmektedir. Her Cuma ve Bayram namazlarinda pamuk eller cebe gitmekten geri kalmaz, ne de olsa Allah içindir. Ama çocuk okuldan gelmistir. Okulun eksigi vardir. Su kadar para istemektedirler. Vay sen misin para isteyen... Hocalar ulvi kimselerdir. En iyi doktordan da daha doktordur. "O kadar doktor dolastik/dolasti fayda etmedi, falanca yerde bir hoca var, Allah seni inandirsin bir okudu üfledi, ertesi gün hiç bir seyim/seyi kalmadi." Hem doktorlar ne anlar ki.. Yalan söylemek günahtir ama, zaten kim yalan söylemiyor ki. Zaten önemli olan inanmaktir canim. Ne kadar günah islerse islesin bir tevbe yetmektedir. Ondan sonra gelsin cennette en güzel meyveler, en lezzetli saraplar, memeleri yeni çikmis huriler, bir elin yagda bir elin balda sonsuza kadar devam. Ohhhhhh. Münafiklar düsünsün... Vs.vs.vs. liste uzaaaar gider. Yalansa "yalan" deyin.. 16122[/snapback] YUKARIDAKI YAZININ GÖRÜNÜSE GÖRE, HIC OKUNMADIGINI ANLAYINCA ADAM DA KACAR TABI Ben simdilik yalnizca birini aciklamaya caliscacagim. BIR KERE KIM NERESINDEN UYDURUYOR KURBANLIK KOYUNUN KESILMEDEN ÖNCE KATIL BICAGIN ALTINA HUZUR ICINDE BOYNUNU UZATTIGINI? KIMI KANDIRIYORLAR? HER KURBANDA ISTANBUL VE TÜM SEHIRLER HAYVAN CIGLIKLARIYLA KANA BULANIYOR, BICAKTAN KACAN HAYVANLAR OTOYOLLARDA SILAHLI ADAMLARCA ÖLDÜRÜLÜYOR, KALKIMIS HUZUR ICINDE BOYNUNU UZATIYOR DIYORSUNUZ. KURBAN, EN ILKEL INSANLIGIN TANRININ GAZABINDAN KORKTUGU ICIN ADADIGI COCUGUNUN YERINE, HAVANA CEVRILMIS SEKLIDIR. NEDEN KISILERLEM UGRASACAGINIZA YORUMLARA HIC BIRINZ CEVAP VERMIYOR, ANLAYAMADIM YUKARIDAKI YORUMUN TÜM ICERIGINI BANA ACIKLAYIN YALAN OLDUGUNU, YA DA KARSITINI!!!! BEKLIYORUM ARKADASLAR. YADA KIMSEYI KISILIK OLARAK DEGERLENDIRMEYIN. Lütfen su adi gecen sayfaya girin, cocuklariniza ASLA göstermeyin; hayvanlarla ilgilidir. http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ saygilar 16300[/snapback] Kurban kesiliş şekilleri ile ilgili problemler yaşanmaktadır evet buna katılırım ve bu problenmleri çözmek gerek en azından daha modern kesim şartları oluşturulmalı ama kurban kesilmeli mi kesilmemeli mi konusunda ise ateistler kendini boş yere yıpratmasınlar çünkü Allah emretmiş kurban kesilecek Allahın sözünün üzerine kimse canuğuru ya da yam yamı takmaz heralde 16304[/snapback] Sayin arman; Sonunda kismen de olsa ayni dilden konusmaya basladik. Baslangiç önemlidir. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Kurban kesilislerinde yöntemleri düzeltmekte fayda var ama kurban kesilmesinde hic bir beis yoktur. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 ana dilde ibadet konusu ha... hicbir dilin baska bir dile tam ve eksiksiz dogru dürüst cevirisi mümkün degildir, sen ibadetlerinde Arapca okur icinden türkce anlamini gecirirsin böylece husu olur.. o aglayanlara gelince sevgiyi tatmis olanlar ask atesiyle yananlar aglarlar sevgiye ac olanlar kibirliler ise icin icin ic cekip o hali kiskanip disindan yadirgar ve dalga gectigini sanarlar..halbuki o o halin tadina ernek icin neler vermezdi.. Kuran Türkce okundugu zaman Arapcadaki kadar manevi hava vermez, cünkü Kuranin öyle bir uslüb ve belagati vardir ki su gibi akar ayrica da ayetlerin arapcasini hem okumak hem ezberlemek Türkce okuyup ezberlemekten daha kolay ve kisadir..dene istersen.. Kurani anlamak istiyorsan meal oku sifa bulmak istiyorsan Arapcasini oku.. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 sen bir müslümanin hayatini mi anlattigini saniyorsun müslüman Allah emrettigi icin hacca gider haci desinler diye degil O emrettigi icin kurban keser, etinden fakirlere dagitir, günün bes vakti namazini kilar calismayi namaza feda etmez cumalarina gider bayram namazlarina da icki icmez tek bir yudum bile hayatinda hic tadina bakmamistir, ihtiyaci olan yere okul, hastane yaptirir, bunlarin sevabinin bilincindedir, Allah rizasi icin zekat ve sadaka verir, komsusu acken tok yatmaz, her isinde Allahin rizasini gözetir, kendi menfaatini degil, müslüman kibirli degildir. alcakgönüllüdür, haksizliga karsidir, mazlumun yanindadir, yoldan cikmislara küfretmek yerine dua eder.. müslüman budur ve daha bir cok iyilik müslümandadir müslüman gercek askin tecellisidir Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 sen bir müslümanin hayatini mi anlattigini saniyorsun müslüman Allah emrettigi icin hacca gider haci desinler diye degil O emrettigi icin kurban keser, etinden fakirlere dagitir, günün bes vakti namazini kilar calismayi namaza feda etmez cumalarina gider bayram namazlarina da icki icmez tek bir yudum bile hayatinda hic tadina bakmamistir, ihtiyaci olan yere okul, hastane yaptirir, bunlarin sevabinin bilincindedir, Allah rizasi icin zekat ve sadaka verir, komsusu acken tok yatmaz, her isinde Allahin rizasini gözetir, kendi menfaatini degil, müslüman kibirli degildir. alcakgönüllüdür, haksizliga karsidir, mazlumun yanindadir, yoldan cikmislara küfretmek yerine dua eder.. müslüman budur ve daha bir cok iyilik müslümandadir müslüman gercek askin tecellisidir 16918[/snapback] Yani yukarida yazdiklarimi yalanliyorsunuz? Sizce %97 si müslüman denen Türkiye'nin kaçta kaçi sizin tanimlamalariniza, kaçta kaçi benim tanimlamalarima uyuyor? Allah hac olayini 1 defa farz kilmistir. Ama her sene kayit yaptirmaktan geri kalmaz. Yalan mi? Evet kurban keser (Benim buradaki asil itirazim din adina yapilan vahsettir). Ancak etin en güzel yerlerini kendine saklar. Yalan mi? Içki içmezmis.. Sence milyonlarca litre içkiyi %3 dilimindeki gayri müslimler mi içiyor? Geçiniz efendim.... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Dilku bir müslümanın nasıl davranması gerektiğinden bahsetmiş Yam yam ise müslümanlığı hakkıyla yerine getirmeyen kimseleri örnek vermiş Bir çuval elma içinde elbette çürükleri de olacaktır ama o bir kaç çürük yüzünden koca br çuval elmayı çürük olarak nitelendirmek haksızlıktır öte taraftan isteyen istediği kadar hacca gidebilir buna da kimse karışamaz başkaları seyşellere hawailere ya da herhangi başka tatil yörelerine defalarca kez giderken müslümanın hacca her sene gitmesinde hiç bir sakınca yoktur adam çalışmış kazanmış ve her sene o kutsal topraklarda huzura ermek istiyorsa bundan kime ne ? Kurbanların en güzel taraflarını kendine saklayanlar var sa bu onların vicdanlarını ilgilendirir sonuçta onların yaptıklarını Allah görür siz din düşmanları işinize geldiği zaman '' Allahla kul arasına giremezsiniz '' demiyormusunuz o zaman aynı çizgiye siz neden mutabik kalmıyorsunuz Alkol konusunda en ufak bir kısıtlama getirildiği zaman etrafı ayağa kaldıran sizler değilmisiniz adam namazını kılmış sonrada gitmiş içki içmiş vay efenim nasıl yapar bir insan hem namaz kılar hem içki içer mi diye şeyhülislamlığa soyunmaktasınız ama size ne lafın kısası her zaman yapılanı yapmaya ve gülünç olmaya devam ediyorsunuz mantık kazazedeleri sizi.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Dilku bir müslümanın nasıl davranması gerektiğinden bahsetmiş Yam yam ise müslümanlığı hakkıyla yerine getirmeyen kimseleri örnek vermiş Bir çuval elma içinde elbette çürükleri de olacaktır ama o bir kaç çürük yüzünden koca br çuval elmayı çürük olarak nitelendirmek haksızlıktır öte taraftan isteyen istediği kadar hacca gidebilir buna da kimse karışamaz başkaları seyşellere hawailere ya da herhangi başka tatil yörelerine defalarca kez giderken müslümanın hacca her sene gitmesinde hiç bir sakınca yoktur adam çalışmış kazanmış ve her sene o kutsal topraklarda huzura ermek istiyorsa bundan kime ne ? Kurbanların en güzel taraflarını kendine saklayanlar var sa bu onların vicdanlarını ilgilendirir sonuçta onların yaptıklarını Allah görür siz din düşmanları işinize geldiği zaman '' Allahla kul arasına giremezsiniz '' demiyormusunuz o zaman aynı çizgiye siz neden mutabik kalmıyorsunuz Alkol konusunda en ufak bir kısıtlama getirildiği zaman etrafı ayağa kaldıran sizler değilmisiniz adam namazını kılmış sonrada gitmiş içki içmiş vay efenim nasıl yapar bir insan hem namaz kılar hem içki içer mi diye şeyhülislamlığa soyunmaktasınız ama size ne lafın kısası her zaman yapılanı yapmaya ve gülünç olmaya devam ediyorsunuz mantık kazazedeleri sizi.. 17113[/snapback] Bir kaç çürük elma mi dediniz? Arkadasim sen bazi seylerin farkinda degilsin galiba...Ya da farkinda degilmis gibi davraniyorsun. Kurbanlarin en güzel yerlerini kendine saklayanlar var efendim. Bahse girerim her kurban kesen 5 kisiden 3 ü etin en güzel yerlerini kendine sakliyor. (Gözlemlerimle sabittir) Seyhulislamliga soyundugumuz falan yok. Yozlasmisligi anlatiyoruz burada arkadasim. Söyleyecek bir sey bulamadiginizda "size ne" deyip geçiyorsunuz. Bu baslik altinda yazdigim ilk mesajimda siraladiklarimi inkar edemez ya da bir kaç çürük elma diye geçistiremezsiniz. Ben bunlarin hiçbirene tanik olmadim ya da çok az tanik oldum diyebilecek 1 kisi çikar mi bu forumda. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ne kadar cahilsin ya yukarda söylediklerin doğru olsa ne olacak bu bizi islamdan uzaklaştıracak mı sanıyorsun peygamberimiz buyurmuşlar ki '' Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir '' diye... Bu hadisin üzerine yok ahmet şöyle yapmış yok mehmet böle yapmış gibi kötü örnekler versen ne olacak ki bunlarla islamiyeti kötüleyemezsin sadece o örneklerdeki insanların yaptıklarından bahsetmiş olursun ayrıca her zaman yaptığınız gibi mübalağa üzerinde cirit atmaktasınız Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 sen bir müslümanin hayatini mi anlattigini saniyorsun müslüman Allah emrettigi icin hacca gider haci desinler diye degil O emrettigi icin kurban keser, etinden fakirlere dagitir, günün bes vakti namazini kilar calismayi namaza feda etmez cumalarina gider bayram namazlarina da icki icmez tek bir yudum bile hayatinda hic tadina bakmamistir, ihtiyaci olan yere okul, hastane yaptirir, bunlarin sevabinin bilincindedir, Allah rizasi icin zekat ve sadaka verir, komsusu acken tok yatmaz, her isinde Allahin rizasini gözetir, kendi menfaatini degil, müslüman kibirli degildir. alcakgönüllüdür, haksizliga karsidir, mazlumun yanindadir, yoldan cikmislara küfretmek yerine dua eder.. müslüman budur ve daha bir cok iyilik müslümandadir müslüman gercek askin tecellisidir 16918[/snapback] Yani yukarida yazdiklarimi yalanliyorsunuz? Sizce %97 si müslüman denen Türkiye'nin kaçta kaçi sizin tanimlamalariniza, kaçta kaçi benim tanimlamalarima uyuyor? Allah hac olayini 1 defa farz kilmistir. Ama her sene kayit yaptirmaktan geri kalmaz. Yalan mi? Evet kurban keser (Benim buradaki asil itirazim din adina yapilan vahsettir). Ancak etin en güzel yerlerini kendine saklar. Yalan mi? Içki içmezmis.. Sence milyonlarca litre içkiyi %3 dilimindeki gayri müslimler mi içiyor? Geçiniz efendim.... 17101[/snapback] benim ailem veya cevremde senin tanimladigin gibi müslüman yok ama müslümanin günahini islama giydirmeyelim Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ne kadar cahilsin ya yukarda söylediklerin doğru olsa ne olacak bu bizi islamdan uzaklaştıracak mı sanıyorsun peygamberimiz buyurmuşlar ki '' Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir '' diye... Bu hadisin üzerine yok ahmet şöyle yapmış yok mehmet böle yapmış gibi kötü örnekler versen ne olacak ki bunlarla islamiyeti kötüleyemezsin sadece o örneklerdeki insanların yaptıklarından bahsetmiş olursun ayrıca her zaman yaptığınız gibi mübalağa üzerinde cirit atmaktasınız 17163[/snapback] Yine cahillikle suçlandik.. Rica ederim efendim...O sizin kendi cahilliginizden. "Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesene bana kuzum, sen islamiyetin neresindensin? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 sen bir müslümanin hayatini mi anlattigini saniyorsun müslüman Allah emrettigi icin hacca gider haci desinler diye degil O emrettigi icin kurban keser, etinden fakirlere dagitir, günün bes vakti namazini kilar calismayi namaza feda etmez cumalarina gider bayram namazlarina da icki icmez tek bir yudum bile hayatinda hic tadina bakmamistir, ihtiyaci olan yere okul, hastane yaptirir, bunlarin sevabinin bilincindedir, Allah rizasi icin zekat ve sadaka verir, komsusu acken tok yatmaz, her isinde Allahin rizasini gözetir, kendi menfaatini degil, müslüman kibirli degildir. alcakgönüllüdür, haksizliga karsidir, mazlumun yanindadir, yoldan cikmislara küfretmek yerine dua eder.. müslüman budur ve daha bir cok iyilik müslümandadir müslüman gercek askin tecellisidir 16918[/snapback] Yani yukarida yazdiklarimi yalanliyorsunuz? Sizce %97 si müslüman denen Türkiye'nin kaçta kaçi sizin tanimlamalariniza, kaçta kaçi benim tanimlamalarima uyuyor? Allah hac olayini 1 defa farz kilmistir. Ama her sene kayit yaptirmaktan geri kalmaz. Yalan mi? Evet kurban keser (Benim buradaki asil itirazim din adina yapilan vahsettir). Ancak etin en güzel yerlerini kendine saklar. Yalan mi? Içki içmezmis.. Sence milyonlarca litre içkiyi %3 dilimindeki gayri müslimler mi içiyor? Geçiniz efendim.... 17101[/snapback] benim ailem veya cevremde senin tanimladigin gibi müslüman yok ama senin dedigin gibi bir müslümanin günahini islama giydirmeyelim öyle bir müslüman sözde müslümandir ve islama göre yasamiyordur Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 O zaman soruyu çogullastiralim."Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesenize bana kuzum, siz islamiyetin neresindensiniz? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 O zaman soruyu çogullastiralim."Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesenize bana kuzum, siz islamiyetin neresindensiniz? 17181[/snapback] hilafetin islamin geregi olup olmadigi konusunda bi seyler karaladim bakarsaniz Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ben su arapca dinleme ve etkilenme duyulanma kismina takildim, yine baska bir yerden el atcam konuya, ama kizmayin lütfen.. bazen italyanca, ispanyolca her neycese, sarki dinlersin, ve bu parcanin mutsuz bir ask sarkisimi, yoksa birseyler protesto eden bi parca mi anlarsiniz, her ne kadar dil yabanci olsada, ve hatta ve hatta sarkidaki duygulari kapabilirsiniz... klasik müzikte cok güzel bir örnek, sadece melodiyi algilayarak bestecinin hangi duygulari ifade etmeye calisitigini anlarsiniz... yani dostum yam yam, bazi seyler evrenseldir, ve hassas ve duygusal insanlar senin isitemedigin, algilayamadigin tinilari hisseder... sen haytinda hic bir zaman hissetmedigin bir sey hakkinda konusuyorsun, en basta yanlis burda... benden sana söylemesi... Askta mantik yoktur, hele Ilahi askta hic yoktur, sen istedigin kadar hor gör.. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ne kadar cahilsin ya yukarda söylediklerin doğru olsa ne olacak bu bizi islamdan uzaklaştıracak mı sanıyorsun peygamberimiz buyurmuşlar ki '' Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir '' diye... Bu hadisin üzerine yok ahmet şöyle yapmış yok mehmet böle yapmış gibi kötü örnekler versen ne olacak ki bunlarla islamiyeti kötüleyemezsin sadece o örneklerdeki insanların yaptıklarından bahsetmiş olursun ayrıca her zaman yaptığınız gibi mübalağa üzerinde cirit atmaktasınız 17163[/snapback] Yine cahillikle suçlandik.. Rica ederim efendim...O sizin kendi cahilliginizden. "Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesene bana kuzum, sen islamiyetin neresindensin? 17176[/snapback] Cahilliğinle kastettiğim buydu işte ben dinimi senin gibi çok zeki ! ateistler sorgulasınlar diye yaşamıyorum ki ve soruna verilebielecek en mantıklı cevap SANANE olur Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ben su arapca dinleme ve etkilenme duyulanma kismina takildim, yine baska bir yerden el atcam konuya, ama kizmayin lütfen.. bazen italyanca, ispanyolca her neycese, sarki dinlersin, ve bu parcanin mutsuz bir ask sarkisimi, yoksa birseyler protesto eden bi parca mi anlarsiniz, her ne kadar dil yabanci olsada, ve hatta ve hatta sarkidaki duygulari kapabilirsiniz... klasik müzikte cok güzel bir örnek, sadece melodiyi algilayarak bestecinin hangi duygulari ifade etmeye calisitigini anlarsiniz... yani dostum yam yam, bazi seyler evrenseldir, ve hassas ve duygusal insanlar senin isitemedigin, algilayamadigin tinilari hisseder... sen haytinda hic bir zaman hissetmedigin bir sey hakkinda konusuyorsun, en basta yanlis burda... benden sana söylemesi... Askta mantik yoktur, hele Ilahi askta hic yoktur, sen istedigin kadar hor gör.. 17203[/snapback] Ben de yabanci müzik dinlerim. Ingilizcem fena olmasa da çogu zaman sözleri anlayamiyorum (çok hizli söylüyorlar yahu) Evet müzik evrenseldir. Ancak bana sözler hiç bir anlam ifade etmez. Ben sadece müzigin ahengine bakarim. Bunu ilahi bir olayla bagdastirmam. Sadece müzik olarak görürüm. Kutsallastirmam. Mevlid dinlemek isteyenler de bunu bir müzik olarak görüyorlarsa sözüm yok. Buradaki sey baska. Bu örneginiz bu anlamda geçersizdir. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Ben su arapca dinleme ve etkilenme duyulanma kismina takildim, yine baska bir yerden el atcam konuya, ama kizmayin lütfen.. bazen italyanca, ispanyolca her neycese, sarki dinlersin, ve bu parcanin mutsuz bir ask sarkisimi, yoksa birseyler protesto eden bi parca mi anlarsiniz, her ne kadar dil yabanci olsada, ve hatta ve hatta sarkidaki duygulari kapabilirsiniz... klasik müzikte cok güzel bir örnek, sadece melodiyi algilayarak bestecinin hangi duygulari ifade etmeye calisitigini anlarsiniz... yani dostum yam yam, bazi seyler evrenseldir, ve hassas ve duygusal insanlar senin isitemedigin, algilayamadigin tinilari hisseder... sen haytinda hic bir zaman hissetmedigin bir sey hakkinda konusuyorsun, en basta yanlis burda... benden sana söylemesi... Askta mantik yoktur, hele Ilahi askta hic yoktur, sen istedigin kadar hor gör.. 17203[/snapback] Ben de yabanci müzik dinlerim. Ingilizcem fena olmasa da çogu zaman sözleri anlayamiyorum (çok hizli söylüyorlar yahu) Evet müzik evrenseldir. Ancak bana sözler hiç bir anlam ifade etmez. Ben sadece müzigin ahengine bakarim. Bunu ilahi bir olayla bagdastirmam. Sadece müzik olarak görürüm. Kutsallastirmam. Mevlid dinlemek isteyenler de bunu bir müzik olarak görüyorlarsa sözüm yok. Buradaki sey baska. Bu örneginiz bu anlamda geçersizdir. 17216[/snapback] mesele ilahilestirmek diil ki, senin dert ettigin mevzu (anladigim kadariyla) insanlar niye agladigi,veya nasil anlamdiklari seylerde duygulanbiliorlar... verdigim örneklerde buna dayali... tamamen his abi Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Alaturkam harika cevaplar vermektesin Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 O zaman soruyu çogullastiralim."Islamiyetin gereklerini yerine getirseler böyle olmaz" diyorsunuz, bazi arkadaslar "islamiyetin gereklerini yerine getirelim" deyince (hilafet, seriat vs) agir buluyorsunuz. Söylesenize bana kuzum, siz islamiyetin neresindensiniz? 17181[/snapback] ozaman bende çoğullaştirim..sen peki inkarcılığın we bahaneciliğin neresindensin kuzum:)orası burası yok ialamiyeeetin işte senin gibi düşünce sahipoleri kafalarına göre islamı sınıflandırıyor.. eğer islam kümeler halinde olsaydı bunu allahın kitabuında belirtirdi..Sözüm ona sen allahın kitabı kurana inansaydın zaten böle sapkın düşünceeler içinde bulunmazdın...İSlam ayrıca H.z muhammedin bize bildirdiği üzerdir.. amenna diyenlerdeniz...SEn we senin gibi düşünenleree bOL şans ne diyellim.. MewLana'nın da dediği üzere: Ne kadar anlatsanda anladığı kadar anlarlar demiş.. NAfile ibadets enin bu inkarcılığın we islama karşı bahanelerin.. İnsanın hapishanesi örümcek tutmış beyni'dir SAygıLar.. 17194[/snapback] "Kafalarina göre siniflandiriyorlar" ithaminizi kabul etmiyorum. Zira buna siz müslümanlar sebep oluyorsunuz. . Siz hep islamin güzelliklerinden bahsediyorsunuz. Ortaya bir din çikariliyorsa, elbetteki güzellikleri emretmek zorundadir. Zira toplumsal açidan geçerliligi olmayacagi için bastan kendini yok etmis olacaktir. Ancak Kur'an in emrettigi çagdisi çirkin uygulamalarda var. Seriat hükümleri gibi. (Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.) Maide 38 (Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.) Maide 33 (Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!) Tahrim 9 (Kadinlarla ilgili ayetleri sanirim burada siralamama gerek yok) Siz simdi sadece güzelliklerinden (ki bunun zorunluluk oldugundan bahsetmistim) bahsedip, çirkin ve çagdisi yönlerini görmezden gelirseniz biz de elbette siniflandirma yapacagiz. Bunlarin çirkin ve çagdisi olduklarini kabul etmiyorsaniz "örümcek tutmus beyin" ifadesini sizin için kullanilacagindan süpheniz olmasin. "Yok efendim o dönem öyle gerekiyormus, artik devir degisti bunlara gerek yok" derseniz biz de elbette "Hani Kur'an tüm zamanlar için gönderilmisti" diyecegiz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.