Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bak sana soyle ornek vereyim. Eger ...e goremizx insan haklari evrensel hukuk hak ve ozgurlukler ise; ve nasil sucluluklari ispat edilemeden iceride tutulanlar ve demokratik eylem gosterirken uzerine biber gazi s1kmak bu ...e goreye tesr ve bu ...e gorenin ihlali ise; herkese turk demek ve dedirtmek te ayni ihlaldir.

Iste burada ilki AKP'ye gore "demokrasi" ikincisi de turk diyenler ve dedirtenlere gore "demokrasi" dir.

Yalniz her iki "demokrasi" de yukaridaki ...e goreye gore ihlal ve suctur.

O yuzden burada belirli olan demokrasi degil; ....e gorenin ne oldugudur.

Gönderi tarihi:

Bak, sana insan haklari evrensel hukuk hak ve ozgurluklere gore soyle aciklayayim.

Sen kendi adina ve kendin icin "ben turkum" dersin. Bu senin zaten hak ve ozgurlugundur.

Ayni hak ve ozgurluk kendisine "ben kurdum" v.s. diyen icin de gecerlidir.

Senin baskasi adina O KENDINI OYLE SOYLEMEDEN "SEN TURKSUN" YA DA KIMSENIN KENDISI KENDI ADINA SOYLEMEDEN "HERKES TURKTUR" DEMEK, HAK VE OZGURLUK IHLALIDIR VE SUCTUR.

Herkesin hak ve ozgurlugu kendi ile sinirladir. Baskasinin alanina girer ve onun adina o demeden ya da kabul etmeden onu kendi gibi gostermeye calisir ya da onu kendi gibi yapmaya calisirsa, bu hak ve ozgurluk ihlalidir.

Iste hic bir demokrasi tanimi ve algisi buna girmez. Cunku birisinin demokrasisi baskasina diktatorluk, baskasinin demokrasisi de birisine diktatorluk gelebilir.

Sonucta demokrasi bir YONLENDIRIM VE YAPTIRIMDIR. Bu yonlendirim ve yaptirimi "herkese turk demek/dedirtmek" gibi; kabul etmeyenler icin bu bir demokrasi degil, diktatorluktur. 

Ayni iceride tutulanlar acisindan AKP'nin "demokrasi" sinin diktatorluk oldugu gibi.

Ya da biber s1kma "demokrasisinin" s1k1lanlar uzeriunde diktatorluk olmasi gibi.

Kisaca HER DEMOKRASININ O DEMOKRATIK UYGULAMAYI KABULLENMEYEN ACISINDAN YUZU DIKTATORLUKTUR.

Gönderi tarihi:

Demokrasi vatandaslarin organizasyon ve devlet politikasini sekillendirmede esit hakka sahip oldugu yönetim bicimidir

Aristo ve Eflatun Demokrasiyi elestirmislerdir.O zamanlarda "ayak takiminin yönetimi"gibi tanimlamalar asagilayici kavramlar kullanilmistir.Ancak Demokrasi diger yönetim bicimlerinin arasindan siyrilip en uygun olan devlet sistemi olmustur.

Siyaset Bilimciler hangi sistemin daha iyi islediginden cok hangi demokrasinin daha iyi isledigi tartismalarini yapmakta ve Liberal,Komünist,Sosyaylist,Muhafazakar,Anarsist ve Fasist düsünürler kendi demokratik sistemlerinin erdemlerini ön plana cikarmaya calisirlar.Hepsi insan odakli olan bu tanimlar yüzünden cok sayida demokrasi tanimi olmustur.

Demokrasiye farkli atiflar:

1- Cogunlugun yönetimi,

2- Azinlik haklalrini güvenceye alan yönetim,

3- Fakirin yönetimi,

4- Sosyal esitsizligi yok etmeye calisan yönetim,

5- Firsat esitligi saglamaya calisan yönetim,

6- Kamu hizmetinde bulunmak icin halk destegine dayanan yönetim-

Cumhuriyet bir rejim demokrasi ise cumhuriyetin uygulanis sekillerinden biridir.

Birey ve toplumun mutlulugu  hak ve hukuk bu sistemde ön planda gelir.

Cagimizin devleti Ulusal Devlettir ve bu devletin  insan unsuru "ulus"niteliginde bir toplumdur.Türk Ulusu'nu bir arada tutan unsur"dindir"sözleri  yanlistir ve cok tehlikeli bir yaklasimdir.

Ulusu bir arada tutan unsur din ve mezhep bagi degil Türk Ulusalligi bagidir.

Osmanli'da Ulusal bir vatan yoktu,irk,dil,din tarih ve kültür bakimindan farkli topluluklari barindiriyordu.Istanbul,Bagdat,Selanik,Sam,Kudüs,Tunus ayni devlet icinde ayri ayri milliyetlerin vataniydi.Cumhuriyet bu duruma son vererek ulusal bir vatan Türk vatani yaratmistir.

Yari bagimli Osmanli Imparatorlugundan tam bagimsiz Türkiye Cumhuriyetine gecilmistir.

Türkiye Cumhuriyeti hicbir etnik köken,dil,din irk,kültür,mezhep ayirimi yapmadan herkese firsat esitligi tanimis olan bir devlettir.Bu devletin icinde,Kürtlük,Cerkezlik,Lazlik  gibi ayristirici fikirler olamaz.

saygilarla

"

Gönderi tarihi:

Konu demokrasinin algiyagore ve tarihe gore degisen tanimi anlam ve icerigi degil; insan haklari evrensel hukuk hak ve ozgurlukler olarak toplumlara ve farkli halklarina ne saglayip/saglamadigidir.

Sen bana herhangibir cografya da ve toplumda demokrasi olarak getirilen ve uygulanan bir sistemin tum toplumu ve farkli halklarinin yararina oldugunu gosterebilir misin? 

Demokrasi sadece iktidarlarin politik cikarlarina razi olan v e oy veren kesim icin gecerlidir. Diger kesim zaten o politikayi desteklemediginden oy vermemistir. Dolayisi ile getirilenler oy vermeyenler acisindan bir demokrasi degil; istemedikleri bir politikanin yonlendirim ve yaptirimina boyun egmesidir.

Ayrica TC hic bir zaman bagimsiz olamamistir.

Neyden bagimsizoldugunu aciklar misin?

Cagimizin devleti de ulusal devlet degil; birey devletidir.

"Hic bir etnik koken tanimamak" demek; onlarin hak ve ozgurlugu olani gasp ve ihlal etmek demektir.

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin bagimsizligini bagimli yapan faktörlerin icinde AB basta gelir.Ancak ondan önceki Yani 1950 dönemi Türkiye'nin bagimsizliginin peskes cekilmeye baslandigi dönemdir.Amerikan yardimlari ve degisik adlarla yapilan ikili-üclü anlasmalar ve bunlarda bagimsizligi tehlikeye düsürecek sartlarin iyice incelenmeden veya umursanmadan imzalanmasi Türkiye'yi bagimli bir konuma tasimistir.

Ulus Devlet cagdas ve bagimsiz devlettir.Cagdas devlet bireylerin haklarinin tanindigi devlettir.Türkiye'de bireylerin haklarinin taninmiyor olmasi veya cignenmesinin sucunu Ulus devlete yüklemek kolaya kacmaktir.Ülkeyi kimlerin yönettigine bakacaksiniz.Yönetenlerin milli bilincine bakacaksiniz yok öyle bos keseden atar gibi birey haklari diye ortaya firlamak.

Bugün yapilanlar, 1950 yilindan bu yana yapilmak istenenlerin fiiliyata gecirilmis halidir.

Demokrasinin tanimini verdim ben;senin savundugun demokrasi degil mi?Ama sen kendi demokrasini savunuyor ve onun iyi oldugunu söylüyorsun bir baskasida senin demokrasinin degil kendi demokrasisinin iyi oldugunu söylüyor.Avrupadaki demokrasi Türkiye'de ki demokrasinin daha gelismis seklidir.Türkiye'de demokrasinin gelisememis olmasi sistemden degil sistemi kontrol edenlerden kaynaklanir.Senin farkliliklara hak ve özgürlük savunman demokrasi degildir ama sen öyle veriyorsun bunu.Dünyanin hicbir yöresinde homojen bir yapi yoktur ve bu homojen olmayan yapi farkli kültürlerin ve milliyetlerin birlesmesi ile tek bir  millet olmustur.Asil sorun bu tek millet olmayi hazmedemeyenlerdir.Cagdas toplumlarda yasanmayan bu sorun geri kalmis toplumlarda yasanmaktadir cünkü,cagdas toplumlar genel anlamda küresel emperyalizmi olusturan toplumlardir bu toplumlar kendi dislarinda ulus devlet istemedikleri icin bu toplumlarin geri kalmisligindan birtakim dini ve milliyetci akimlarindan faydalanarak o toplumlari ayristirma planlarini devreye sokarak hak ve özgürlük kiskirtmasi ile bölünmeyi gerceklestirerek olasi bir rekabetin önüne gecmis olurlar.Yugoslavya böyleydi,Balkanlarin en güclü ülkesi durumunda olan Yugoslavya parcalanmasi gerektigi icin küresel güclerin isbirligi ile parcalanmis ve bircok devletcik üretilmistir.Bu devletcikler Avrupa Birligi potasina alinarak eritilmeye baslanacaktir ama eritilmeden önce iyice yumusatilmasi ve erimenin kolay olmasi saglanacaktir.Slovenya Avusturyanin arka bahcesi oldugu icin hic vakit kaybedilmeden AB'ne alinmistir,Digerleri icin henüz vakit dolmamistir.Türkiye icinde ayni seyler söylenebilirse de Türkiye'nin farkli sartlari nedeniyle AB'ne alinmayacagi zaten bilinmektedir.AB görüsmeleri veya müzakereleri tamamen Türkiye'nin bölünmesine endekslidir ve Türkiye'yi yöneten kisiye verilmis olan BOP Esbaskanligi ile bu bölünme adim adim gerceklestirilmek üzeredir.

Türkiye'nin bölünmesi sadece AB'nin ABD'nin degil Israil'in ana hedeflerinden biridir.Israil'in Türkiye'den özür dilemesini sevinc cigliklariyla karsilayanlarin bu bölünmenin tarafi olmalari ilginc degil bilinen bir gercektir.

Hak ve Özgürlük teraneleri tamamen bu amaca yöneliktir,Türkiye'nin bölünmesi amacina yöneliktir.Yani bir milletin parcalara ayrilmasi icin öne sürülen paravandir.Her özgürlüge sahip olanlarin hak ve özgürlük diye ortaya cikmalari hak ve özgürlük aramak degil ülkeyi bölme amaclidir.Diyarbakirda yasanan rezalet bu amaci gözler önüne sermesi bakimindan cok önemlidir.Devletin orada olmamasi orada acilan pankartlar,bayraklar,posterlere degilde Ankarada TÜRK BAYRAGI acanlara saldirmasi bizleri yönetenlerin kirli amaclarinida gözler önüne sermistir.

Hak ve Özgürlük ancak olmayan yerde aranir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben demokrasinin hang tanimi olursa olsun; o tanimin bir ideolojik inancsal dogru cikari temelinde verildigini izah etmistim zaten. Ayrica burada onemli olanin DEMOKRATIK TARAFLILIK degil; tum toplumu kapsayan insan haklari evrensel hukukun hak ve ozgurlugu oldugunu da belirtmis ve hic bir demokrasinin tum toplumu kapsamasinin politik cikar olarak mumkun olmadigini da soylemistim.

Son paragrafina da artik yanit vermeyecegim. Cunku onca aciklamaya ragmen hala "herkes turktur" un bir ayrimcilik oldugunu ve hak ve ozgurlukleri icermerdigini ve hak ve ozgurluklerin uniter bir devlet yapi ve isleyisinde tanimi ve temsilini "boluculuk" olarak algilamak; bu konudaki iman duzeyli ideolojik inancsal milliyetcilik millet carpitimli dogrunun sorgulanmaz oldugunu ve o yuzden de dile gelenlerin verilmek istendigi sekilde algilanamama adina ortada bir noncognitivizm oldugunu da gozlemlemisd bulunuyorum.

Ne zaman sorgulanmazlar imandan cikarilip sorgulanirsa, belki o zaman yazilanlarin ne oldugu ve ne vermek istegini kavranabilir, algilanabilir idrak edilebilir v.s. duzeyine gelir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.