Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Akşam annemle babam televizyon seyrediyorlardı. Annem, "Geç oldu" dedi "zaten yorgunum, ben yatıyorum. " Annem kalktı, mutfağa gitti. Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu. Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi. Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu. Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.

Sonra çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu. Banyodaki çöp sepetini boşalttı. Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı. Bir gömlek ütüledi,kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı. Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı, okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabını aldı, masanın üstüne koydu.

Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu. Sonra gitti, 3\'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı,dişlerini fırçaladı. Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü. Tırnaklarına baktı, törpüledi. İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin " diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabını doldurdu. Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı, gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı. Bana geldi, "haydi yat artık, biraz da yarın çalışırsın " dedi. Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı. 6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.

Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi. İşte o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum " dedi ve gitti yattı.

Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz? ÇÜNKÜ BİZİM YAPIMIZ UZUN ÇEKİŞLİ (ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz)!

Gönderi tarihi:

malesef arkadaşım,bayanlar güçsüzdür erkeklere göre derler ama bırçok iş bayana yıkılır :excl:

bayansanız çalışıyor olsanız da;

yemek yapan bayan

çocuk doğuran bayan

bebekle ılgılenen bayan

çamaşır yıkayan bayan

yemek yapan bayan

evi temzıleyen bayan vs. vs.

sonra da bayan güçsüz olur değilmi,ama bırçok iş bayanın sırtına yıkılır..

oğluna kız arayanlar şunu der;çalışıyormu,hamaratmı,iyi yemek yapar mı

ee başka ısteğiniz..erkek eve gelsın gıtsın bıde ayağına çay ıstesın

bayan arkadaşım var karı koca öğretmenler,karnı burnunda yemek yapıyordu ve eşi hala beğenmıyordu..

sonra erkekler bayanlardan güçlü olur değil mi,gücünüzü bırazda boyle yardımlarda görsek erkek mılleti :online2long:

(bu arada butun erkekler böledır demıyorum,nadırde olsa son örneklerı hala hayatta :) )

Gönderi tarihi:

kusura bakmayın ama bütün kadınlar böylemi sanki. ben aksini kanıtlayan bi çok kadının günlüğünü yazabilirim buraya.

bu bir istisnadır. istisnalar da kaideyi sallamıyo bilirsiniz.

şimdi bunu okuyup evet bizim işimiz zor, biz erkeklerden daha çok çalışıp yoruluyoruz, bize haksızlık yapılıyo gibi düşünen bayan arkadaşların çoğunlukta olduğunu görebiliyorum.

ama unutmayın ki bütün kadınlar rahibe teresa değil!!!

Gönderi tarihi:

çevrene bak emrecim,mesela annene tanıdıklarına.ancak maddi olanakları çok iyi olup hizmetçisi olan bayanlar ıstısna olabilir..

ben açık söylıyeyım benım çevremdeki çalışan bayanlar anlattığım gibi.bazılarının eşi çok anlayışlı yardım edıyorlar.ama çok az evlılılıkte..

Gönderi tarihi:

çevrene bak emrecim,mesela annene tanıdıklarına.ancak maddi olanakları çok iyi olup hizmetçisi olan bayanlar ıstısna olabilir..

ben açık söylıyeyım benım çevremdeki çalışan bayanlar anlattığım gibi.bazılarının eşi çok anlayışlı yardım edıyorlar.ama çok az evlılılıkte..

tamamen çevre farkından kaynaklanıyo görüş ayrılığımız. benim çevremde gördüğüm bayanlar çocuğunu okula kahvaltı yapmadan gönderme pahasına sabah koşusunu ihmal etmeyen, eşine yemek yapmasından geçtik daha ilkokula giden çocuğunu dışarda yemek yemeye alıştıran, herhangi maddi imkansızlık yüzünden dediği olmayınca olmadık tartışmalar çıkartan, bu yazının içinde yalnızca cep telefonunu şarja takmayı unutmayan bayanlardır. zaten onların yüzünden hayatımın belli bir bölümünde kadınlara karşı önyargıyla yaklaştım.

bütün bunların dışında benim söylemeye çalıştığım kadın veya erkeğin tek tip canlı olmadıkları, içlerinde birini diğerinden ayıran büyük farklar olduğudur(aldığı kültürün, yetişme tarzının, doğuştan gelen insanı vasıflarının etkisiyle) yani kadınlık zor zanaat değil bence. o ve onun gibi kadınların kadınlıkları zor zanaat :clover:;)

Gönderi tarihi:

anlıyorum senın ortamın farklı,ama bırçok yerde kadınlık zor zanaat.özellıkle de kırsal alnda erkeğin kahvede oturduğu tarla vs. bırçok işin kadının yaptığı yer çok..ben genel anlamda ülkemız kadınından bahsedecek olsam,benım anlatımımdaki kadın sayısı daha yoğunlukta.araştırmaların sonuçları bunu gösterıyor.

Gönderi tarihi:

anlıyorum senın ortamın farklı,ama bırçok yerde kadınlık zor zanaat.özellıkle de kırsal alnda erkeğin kahvede oturduğu tarla vs. bırçok işin kadının yaptığı yer çok..ben genel anlamda ülkemız kadınından bahsedecek olsam,benım anlatımımdaki kadın sayısı daha yoğunlukta.araştırmaların sonuçları bunu gösterıyor.

bildiğim kadarıyla erkeklerin kahvede oturup kadınların tarlada çalıştığı yerler karadeniz yöreleri. eğer orada yetiştiysen böyle düşünmen kaçınılmaz. ama türkiyede senin bahsettiğin kadınlar mı çok benim ki mi orasını bilemem. açıkçası istatistik de bir bilim dalı olsa da çok fazla inandığımı söyleyemem.

ayrıca o kahvede oturan erkekler de fıkra yazıyo akşama kadar biz gülelim diye :D o da amme hizmeti yani

Gönderi tarihi:

Akşam annemle babam televizyon seyrediyorlardı. Annem, "Geç oldu" dedi "zaten yorgunum, ben yatıyorum. " Annem kalktı, mutfağa gitti. Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu. Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi. Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu. Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.

Sonra çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu. Banyodaki çöp sepetini boşalttı. Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı. Bir gömlek ütüledi,kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı. Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı, okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabını aldı, masanın üstüne koydu.

Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu. Sonra gitti, 3\'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı,dişlerini fırçaladı. Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü. Tırnaklarına baktı, törpüledi. İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin " diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabını doldurdu. Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı, gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı. Bana geldi, "haydi yat artık, biraz da yarın çalışırsın " dedi. Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı. 6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.

Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi. İşte o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum " dedi ve gitti yattı.

Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz? ÇÜNKÜ BİZİM YAPIMIZ UZUN ÇEKİŞLİ (ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz)!

:clover::clover::clover: bu çiçekler annene..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.