Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 12 yıl Bugun artik iktidarin da aciklamasi ile, hukumet, devlet ve kurumlarinin; Imrali ile gorustukleri artik, ayen/beyan ortada. Ustelik bu gorusmelerin yakinda degil de, belirli bir suredir yap[ildigi da aciklandi. Gerci iktidarin bir konuya onceden karsicikp verip/veristirip; sonrasanki onlari kendi soylememis gibi tam tersini soylemesine toplum da alisti. Nitekim Imrali konusunda da belirli bir zaman once iktidar "hukumet ve devletin boyle bir gorusme yapmadigini, bunu soyleyenlerin soyle boyle oldugunu" o "Kasimpasa agzi" ile soylemisti. Ayni soylemler, Esbaskan konusunda ve Libya konularinda da gundeme geldi. Yani once inkar ve "soyleyen sudur/budur" sonra oyle oldugunun kendi tarafindan aciklanmasi. Gerci burada iktidari tek basina "suclamamak" lazim, ne de olsa emir kulu. Emirleri yerine getirmek adina, iste boyle ilk soyledigini ikinci ile bozuyor. Gelelim konuya. Bugun ulkede ve toplumunda terorun bitmesini kim istemez? Onca sehitin onca ailesi toplum ve farkli halklari ve farkli kesimleri elbet terorun bitmesini ister. Yalniz bu teror konusu, sadece ulkenin ic meselesi degil. Hem komsularin hem de emperyalist zihniyetin her iki kanadi (kisaca ABD/Israil ve Rusya/Cin) ni cok yakindan ilgilendiriyor. Ayrica bilindigi gibi ulkenin her komsusu ile arasi bozuk. Yani Irak resmi hukumeti, Iran ve Suriye ile. Konular hem Iraktaki Kurd destegi, Ulkeye konuclandirilan patriot fuzeleri ve Nato askerleri ve de Suriye'deki teroristleri destekleme ve Esad'i devirme adina yapilan yardimlar ve yatakliklar. Peki terorun bitmesini kim istemez? Tabiki teroru ulkeye karsi bir koz olarak kullanmak ve bundan cikar saglamak isteyen herkes, kisaca; ABD/Israil, Rusya/Cin, Iran, Irak ve Suriye. Aslinda burada bir celiski var gibi gorunuyor. Yani hem terorun bitmesini istemeyen ABD/Israil nasil olurda imrali ile bu "baris" gorusmelerini ister? Cunku emperyalist zihniyetin cikarlari ve plani baska. Bu planlari uygulayabilme adina, en azindan bu "baris" kandirmacasi adi altinda teroru ve saldirilarini bir muddet dondurabilir. Tabi burada terorun nerede konuclanacagi ve barinacagi soz konusu. Iste bu noktada da komsular ile arasi bozuk olan ulkenin yardimina kosmak ve terorun ulkelerinde konuclanmasina izin vermek Iran, Suriye ve Irak resmi kesiminin pek isine gelmeyecektir. Aksine onlar kendi cikarlarini teroru korukleme de bulacaklardir. Iktidarin bu gorusmelerden ne gibi bir hesabi olabilir. Secimler ve Anayasa ve de Cumhurbaskanligi adina, iktidarin hem oy hem baskanlik sistemi, hem eyaletlesme hesaplari var. Bu temelde Kurd kesiminin oylarini alma pesinde. Zaten pek rakibi de yok. Muhalefetin her uc kanadi da sadece yaptiklari ile iktidarin ekmegine yag suruyorlar. Hatta bu teror konusunda iktidar MHP'nin de devreye girmesini istiyor. CHP zaten dunden razi BDP' nin de bu gorusmelerden kendine cikaracagi pay az buz olmayacak. AslindaEsad'in aciklamasindan Nato'nun yerlesmesinden ve Fuzelerin konuclanmasindan sonra, ABD/Israil ikilisi iktidardan Esadin fiziki devrilmesini isteyecek ve dayatacaktir. Bu acidan bile terorun bu basarilana kadar sessiz kalmasi onlarin isine gelecektir. Goruldugu gibi Imrali gorusmeleri hem belki de butun sene ulke ve gundemini isgaledecege benzer. Hem de iktidarin ve ulkenin tek basina cozebilecegi bir sorun degil. Ustelik konu bunyesinde olanlarin her birinin bu terorden bekledikleri ve umduklari da farkli. Evet, basta dedigim gibi, terorun ve sorununun bitmesini kim istemez? Bunun icin "kaz gelecek yerden de tavuk esirgenmez" Yalniz sorun, kazin kimden gelecegi, tavugu kimin verecegi ve her tarafinda bu alis veristen kendi adina nasil memnun olacagi. Ulke, toplumu ve farkli halklarimi? Onlari dusunen mi var?
Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 12 yıl Imrali'da Türkiye AKP eliyle pazarlaniyor.Pazarcibasi basbakan Erdogandir.Hatirlayin n demisti basbakan Erdogan:Ben Türkiye'yi pazarliyorum.Bu söz belki o zamanlar espri anlaminda algilanmis hatta basbakan ne sakaci diyenler bile olmustu. Ben ta basindan beri ayni seyleri söylüyorum.Basbakan Erdogan Türkiye'ye yeniden SEVR'i getirmek icin ABD tarafindan angaje edilmis,Fetulah Gülen himayesinde görevini yerine getirmektedir.Yalniz burada isim vermiyecegim arada bir cikip ta "beni AKP'yi yanlis yorumlamakla elestirenler oluyor"Ben tekrar ediyorum.Türkiye bölünecektir ve Türkiye'yi Recep Tayyip Erdogan ve ortaklari bölecektir.Yani kimse yemiyorANALAR AGLAMASIN"teranelerini.Analar aglamasin diyeteröristlerle pazarlik yapanlar ne hikmetse Suriye'ye saldirmak icin sabah aksam Allaha dua ediyorlar.Peki Suriye'ye saldirildiginda ölecek olan askerlerin analari ana degil mi onlar aglamayacak mi yoksa Sultan Erdogan'in ugruna evlatlarimiz feda olsun mu diyecekler. Ihanetin baska bir anlatim tarzi yoktur.Ihanetin ne oldugunu hala anlamayan varsa AKP'nin yaptiklarina baksinlar. saygilarla
Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 12 yıl Yazar Imrali'da Türkiye AKP eliyle pazarlaniyor.Pazarcibasi basbakan Erdogandir.Hatirlayin n demisti basbakan Erdogan:Ben Türkiye'yi pazarliyorum.Bu söz belki o zamanlar espri anlaminda algilanmis hatta basbakan ne sakaci diyenler bile olmustu. Ben ta basindan beri ayni seyleri söylüyorum.Basbakan Erdogan Türkiye'ye yeniden SEVR'i getirmek icin ABD tarafindan angaje edilmis,Fetulah Gülen himayesinde görevini yerine getirmektedir.Yalniz burada isim vermiyecegim arada bir cikip ta "beni AKP'yi yanlis yorumlamakla elestirenler oluyor"Ben tekrar ediyorum.Türkiye bölünecektir ve Türkiye'yi Recep Tayyip Erdogan ve ortaklari bölecektir.Yani kimse yemiyorANALAR AGLAMASIN"teranelerini.Analar aglamasin diyeteröristlerle pazarlik yapanlar ne hikmetse Suriye'ye saldirmak icin sabah aksam Allaha dua ediyorlar.Peki Suriye'ye saldirildiginda ölecek olan askerlerin analari ana degil mi onlar aglamayacak mi yoksa Sultan Erdogan'in ugruna evlatlarimiz feda olsun mu diyecekler. Ihanetin baska bir anlatim tarzi yoktur.Ihanetin ne oldugunu hala anlamayan varsa AKP'nin yaptiklarina baksinlar. saygilarla Onerin nedir? 1980 oncesine donus mu/1960 oncesine donus mu/1923'e donus mu? ya da......
Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 12 yıl Öneri zamani gecmistir,Türkiye elden gidiyor,ne yapilmasi gerekiyorsa yapilacak ya da giderse gitsin denilecek. saygilarla
Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2013 12 yıl Yazar Öneri zamani gecmistir,Türkiye elden gidiyor,ne yapilmasi gerekiyorsa yapilacak ya da giderse gitsin denilecek. saygilarla Sen ne yapiyorsun ya da diyorsun?
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2013 12 yıl ANAP-MHP-DSP iktidari 2000 li yillarda Apo yakalanmadan önce gizlice konusarak, antlasmalar yaparak Türkiye'ye gelmesi saglandi, kendisi iicn özel olarak idam cezasi kaldirildi, bir ada ve otel gibi bir yer kalmasi icin önerildi ve hatta ada özel olarak korununuyor bile. AKP'de bayragi eski iktidardan teslim aldi ve kaldigi yerden devam ettirdi. Baris icin PKK ile görüsülmesinde sakinca yoktur. AKP en azindan görüstüklerini itiraf ediyor, digerleri gibi gizli yapmiyor. Ama önemli olan her iki tarafinda samimi olmasi.
Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2013 12 yıl PKK ile görüsmek muhakkak ki PKK hakkinda yeterli bilgi sahibi olmak anlaminda dogru bir anlayistir ve dünyadaki tüm terör örgütleri ile devletlerinin gizli istihbarat birimleri bilgi alisverisinde bulunurlar,bunun gizlisi saklisi yoktur,aciklanmasi da gerekmez,dolayisiyla AKP'den önceki istihbaratin Apo ile görüsmüs olmasida olaganüstü bir durum degildir ve bu rutin calismalari halka anlatma geregi zaten olamaz, Terör örgütü ile bilgi alisverisi anlaminda görüsmeler yapilmasiyla Terör örgütüyle masaya oturarak pazarlik yapilmasi ayni seyler degildir.Isinize geldigi gibi yazip cizmekle bu isler olmuyor.Dagdaki Karayilan defalarca aciklama yapti:Iktidar,secimlerden önce bize geliyor,Secim süresince terörü durdurun diye bizimle pazarlik yapiyordu diyor.Diger yanda basbakan;Terör örgütüyle müzakere yaptigimizi iddia eden Se.... dir.diyerek kamuoyunu aldatirken iki gün sonra savcinin MIT Genel Sekreteri icin acitigi sorusturmayi önlemek amaciyla HAKAN FIDAN'a özel yasa cikartiliyor.Simdi de acik acik terör örgütüyle pazarlik yaptiklarini itiraf ediyorlar.Bunun adina da ihanet denir. Idam cezasina gelince:Idam cezasi uzun yillar ülkemizde uygulanmadi uygulanmasina ara verildi.Ancak,Avrupa'da yuvalanmis olan Türkiye Cumhuriyeti karsiti terör organlarinin elemanlarini Avrupa Türkiye'de IDAM CEZASI var diye iade etmiyordu.Idam cezasinin kaldirilmasi Apo'ya özel bir durum degildir,AB'nin müzakerelere baslamak icin ileri sürdügü kriterlerden biri oldugu icindir.Bu gercegi saptirmakla AKP'den önceki iktidari tukaka ederken AKP'ye destek veriliyor. Terör örgütü yandaslarinin AKP'ye destek vermeleri cok dogaldir.Ne demisti Leyla Zana;Bu isi ancak Sayin Erdogan cözer!Terör örgütü ve yandaslarinin dolayli olarak AKP'ye verdikleri derstek Türkiye'nin bölünmesi icin verilen destektir bunuda söylemis olalim.Yani burada Insan haklari,analar aglamasin paravanlari arkasinda PKK ile gizli pazarliklar yapilmakta ve Büyük Kürdistan'in haritasi cizilmektedir. :Basbakan,Apo'nun ev hapsi diye bir sey asla olamaz dedi.Burada vurguluyorum;Apo cikarilacak ve ev hapsi adi altinda önce bir süre gözaltinda tutulacak sonra da özel bir yasa ile serbest birakilacaktir.Sistem böyle istiyor.Bunu degistirmek ancak AKP'siz bir Türkiye ile mümkündür. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2013 12 yıl Bu "bilgi alisverisi anlamindaki görüsmeler" nasil oluyormus aciklarmisiniz? MIT ve PKK gizlice bir araya gelip taraflarin birbirlerine karsilikli gücleri hakkinda, neler yaptiklari ve planladiklari ,.... isler hakkinda bilgi alisverisimi yapiyorlar? Yoksa birbirlerine karsilikli akil alisverisimi yapiyorlar? Devletin kurumlari savastiuklari bir örgütler masaya oturuyorsa bu karsilikli bili alisverisi icin degil bilakis karsilikli kim nasil ve nerede bir adim atacaktir, olaylari nasil durudururuz,.... gibi meselelerin konuslmasidir. Siz kendi hikayenize inanin ama bizler asla inanmiyoruz. Devlet AKP iktidarinda ve öncesinde PKK ile masaya oturmustur ve amac karsilikti durum degerlendirmesi gibi sacmaliklar degil bilakis savasi nasil durudururuz olmustur. Bu görüsmeler yerindedir, barisin hemen gelmesi gerekli. Tabii bu ortami devamli bazi gücler (derin devlet) baltalamistir.
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2013 12 yıl Hep carpitma.Öyleki Idam cezasini bile Öcalan icin kaldirdilar diecek kadar sartlanmislik. Istihbarat örgütleri her örgütle görüsür,evet bilgi alisverisi yaparlar bu onlarla masaya oturarak degil ajanlar vasitasiyla ki buna biz casuslarda diyebiliriz.Bunlarla iliskiler gizlice yürütülerek örgüt hakkinda bilgi elde edilir.Bu tüm dünyada böyledir. Biz inanmiyoruz diyerek aslinda terörisllerle pazarlik yapilmasi mesrulastirilmaktadir.Teröristlerle pazarliklar Akp ile baslamistir,bunu saga sola yatmakla inkar edemezsiniz ve de AKP'yi aklayamazsiniz. Fransada öldürülen PKK'li teröristlere gelince,cok büyük ihtimalle,Öcalan'in örgüte yaptigi ihanete karsi ciktiklari icin bu kisiler katledilmistir.Aynen TSK icinde pkk ile pazarliga karsi olanlarin tutuklanmalari gibi.Öcalan kendi cikarlari ugruna kendi kurdugu örgüte ihanet etmektedir, saygilarla
Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2013 12 yıl Carpitma falan yok, sadece yasananlari sorgulama var. Neden mesela idamin kaldirilmasi Apo'nun yakalanisina denk geldi acaba? Bu gercekten bir tesadüfmü? Bunlari sorgulamak neden carpitmak olsun. Apdullah Öcalan salakmida Italya'yi terk etti dersiniz? Apo icin Italya'dami yargilanmak daha kötü yoksa Türkiyede'mi? O dönemler yasananlar sadece senaryo icabiydi. Yoksa Italya'ya ayak basmis olan Abdullah Öcalan ister orada yargilanacak tehditi alsin ister baska sartlar sunulsun asla Italya gibi saglam bir ülkeyi terk etmezdi. Dolayisiyla PKK ile pazarlik Apo'nun yakalanmasi öncesi baslanmistir ve sonrasinda da devam etmistir. Ben bunlari söylerken neden AKP'yi aklayimki? Benim dikkat cektigim nokta sadece bu islerin sadece AKP döneminde baslamadigidir. Bir devlet kendisine karsi savasan bir örgütle ne bilgi alis verisi yaparki? Böyle bir sacmalik olmaz. Birbirine düsman iki güc asla birbileriyle bilgi alisverisi yapmazlar sadece müzakere yaparlar. Ülkede yasananda müzakereden baska bir sey degildir. Bu müzakereler Apo yakalanmadan öncede vardi ama aralarinda samimiyet olmadigi icin, savasin devamindan rant saglayanlarin sabotaj eylemleri sayesinde defalarca yapilan müzakereler sonucsuz kalmistir. Firansa'da yasanan olaylar aynen her müzakere döneminde barisi baltalamak adina pusuya düsürülülen askerlerin durumuna benziyor, faili mechule giden yüksek rütbeli TSK komutanlarinin durumuna benziyor,.....
Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2013 12 yıl Apo Italya'yi kendisi terketmedi,Türkiye'nin baskilari sonucu gönderildi.Kenya'da yakalandiginda Yunanistan'daki hükümet krizi kimlerin parmaginin icin icinde oldugunu gösteriyordu zaten. Tekrar ediyorum,AKP'den önceki görüsmeler müzakere degil sadece örgüt hakkinda bilgi alisverisiydi.Dün MIT'e örgüt hakkinda para karsiligi bilgi verenler bugünde para karsiligi veya daha iyi bir yasam sözü verilerek GIZLI TANIK olarak görev yapiyorlar.Bugünse resmen terör örgütü ile pazarlik yapilmaktadir isin gercegi budur. Fransada ki cinayet olayi carpitilmak ve müzakere sürecini baltalamak icin bir eylem seklinde gösterilmektedir bu yanlistir.Dogrusu cikacaktir ortaya. saygilarla
Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2013 12 yıl Ben halen bunu kabullenemiyorum ; "Gerci iktidarin bir konuya onceden karsicikp verip/veristirip; sonrasanki onlari kendi soylememis gibi tam tersini soylemesine" İnsanların birgün başka diğer gün başka bir şey söylemesi tutarsızlık denilebilir. Ama burada resmen kendini eylemini yalanlama var! Ve buna rağmen bu parti halen oylarını artırabiliyor. Şu an görüşülsün yada görüşülmesin noktasında değilim. Çünkü biliyorum ki korkudan kendini yalanlayan bir zihniyet bu olayı çözemez!
Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2013 12 yıl PKK ile görüsen ********* dedi yine oyu artti,demek ki bu millet se.....lere oy vermeyi seviyor,bunun baska aciklamasi olamaz. saygilarl
Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2013 12 yıl 30 yili askin aha bitirecegiz deyip sadece halk cocuklarini kurban olarak ölüme yollayanlardan vatandas bikti. Bu kirli savasin bitmesi gerekli ve kimki bunu bitirir gelecek dönemlerin kesin iktidaridir. Bu savastan rant saglayanlar savasin bitmemesi icin ellerinden geleni yapiyorlar, baris isteyenleride "vatan haini" gibi seylerle sucluyorlar. Savas isteyenlerin kac tanesinin cocugu acaba askere gidip savasta sehit oldu acaba? Ben hic bir politikacinin, komutanin, valinin,...... cocugunun savasin oldugu bölgelerde askerlik yaptigini duymadim. Insanlari seven, Türkiyeyi seven,.... bu savasi sonlandirir, gerisi bos laf.
Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2013 12 yıl Yazar Ben halen bunu kabullenemiyorum ; "Gerci iktidarin bir konuya onceden karsicikp verip/veristirip; sonrasanki onlari kendi soylememis gibi tam tersini soylemesine" İnsanların birgün başka diğer gün başka bir şey söylemesi tutarsızlık denilebilir. Ama burada resmen kendini eylemini yalanlama var! Ve buna rağmen bu parti halen oylarını artırabiliyor. Şu an görüşülsün yada görüşülmesin noktasında değilim. Çünkü biliyorum ki korkudan kendini yalanlayan bir zihniyet bu olayı çözemez! Yalniz buradan cikan gozlemsel tecrube sudur. Basbakan ne diyorsa, tersi olacak demektir. Simdi de "Ocalan'a ev hapsi verilmeyecegini" soyluyor. Gerci, kendi tarafindan olan kanallari iceren, bir TV verdirdi.
Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2013 12 yıl En son terörist temizleninceye kadar bu savas bitmeyecektir..Türkiye'nin huzura kavusmasi teröristlerin silahlarini birakip teslim olmalari ile mümkündür.Türkiye'de baris saglanmaz aksine daha cok kan dökülür.Teröristleri mesrulastirmaktan,bebek katiline taviz vermekten uzak durulmalidir.Türkiye üzerinde oynanan oyunlar.TSK'nin Nato ordusu kapsamina alinip asil görevinden uzaklastirilmasi,Türkiye'nin üniter yapisina zarar verecek bir anayasanin hazirlanmasi Türkiye'ye baris degil kaos getirir.Gerci,AKP iktidari böyle bir kaosu arzulamaktadir cünkü Türkiye'de kaos olursa AKP kazanir.Bugün PKK ile yapilan pazarliklarin perde arkasinda Erdogan'in baskanlik hayalleri vardir.Yani Türkiye'yi satarak baskan olma hevesindedir Basbakan Erdogan ve bunun adinada "analar aglamasin ambalajini sarmis"Bu milletin anasi hep aglamistir.Bu milletin anasini aglatanlar 60 yildir iktidardadir.Din sömürüsü ile,ABD'nin taseronlugu ile iktidar olarak yillardir bu milletin anasini aglatmaktadirlar. Baris getiriyoruz diyerek bu ülkenin yapisini degistirmeyi hedefleyenler ayni zamanda ilelebet iktidarda kalmayida hedeflemektedirler.Aynen ecdatlari olan Osmanli gibi,oguldan ogula bir saltanat bir dikta sultasi.Türkiye dikta ile yönetilmektedir.Tek parti tek iktidar tek Sultan hevesi Erdoganin damarlarina dolmustur.Daha simdiden milletin vergilerinden kendisine danisman olarak atadigi kizi Sümeyye'ye 50 binin üzerinde aylik vererek aile iktidari olmanin adimlarini atmistir.Memuruna emeklisine zam yapmayi kendisine zul sayan bir basbakan kizina olaganüstü bir gelir kapisi acmistir. Sevim Tanürek,ses sanatcisiydi.Erdogan'in belediye baskanligi döneminde yani 1998 yilinda,oglu Burak Erdogan Kirmizi isikta durmayarak o anda yoldan gecen Sevim Tanürek'e carpmis,agir yarali olarak hastahaneye kaldirilan Sevim Tanürek maalesef yasam savasini kaybetmistir:Kazadan hemen sonra aldiklari talimat geregi kaza mahalline gelen Istanbul Itfaiyesi kaza mahallini arazözlerle iyice yikayarak polisin elde edecegi tüm izleri delilleri ortadan kaldirmislardir.Burak Erdogan'a öldürdügü Sevim Tanürek icin 3 ay hapis cezasi veren mahkeme bu cezayi paraya cevirerek Burak Erdogan'i serbest birakmistir.Beraber yürüdük biz bu yollarda sarkisini polisle birlikte söyleyen Erdogan bugün basbakandir.Üc tane terörist icin üzülen ve aglayan Bülent Arinc acaba Sevim Tanürek'in öldürülmesini hatirlar mi? saygilarla
Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2013 12 yıl Yazar Savasimin adi terorist degildir, bunun ismi olan teror ve de izmi olan terorizmdir. Teroristle yapilan savasin, terorizm kaldikca bitmeyecegi aciktir. Sonucta vucut olarak ne kadar oldurursen oldur, beyin ve zihniyet olarak tureyecektir. O yuzden teror terorizmin hareketi terorist de uygulayanidir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.