∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2012 Bugun Turkiye'de aciklamalara gore; 300 bin ogrenci ogretmensizve egitimden yoksun iken; ayni zamanda 300 bin ogretmen de acikta ve yerlestirilmeyi bekliyor. Yani issiz ve ogrencisiz. Aslinda basit bir aritmetik ile bu iki acik biribirini tamamlar ve her iki acigin sorunu da boylece bitirilmis olur. Yani ogrenciler ile ogretmenler biribirlerine kavusurlar. Ama, her nedense ne atamalar gerceklesiyor, ne de ogrenciler egitime kavusuyor. Boyle bir basit aritmetigin uygulamaya konmayisinin nedeni sizce ne olabilir? Yoksa bu aciktaki ogretmenler, iktidara gore; aciktaki ogrencilere onlarin istedigi "dindar/kindar yetistirme" egitimini veremeyecek mi? Ne dersiniz? Bu basit aritmetik acigin birbirini tamamlamamasinin altinda yatan neden, toplumun cemaat ve ummetlesmesinin altinda bir engelk oldugu mu? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2012 "Matematik gereklidir ama yeterli değildir" Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2012 "Matematik gereklidir ama yeterli değildir" Peki, bu karsilikli sorunun biribirini cozumlemesi icin, sizce; ne olmasi gerekli? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2012 S.Demirel'in gerçek ruhunu açıklayan bir saptama; "Her çözüme sorun üreten bir başbakan" İktidarlar için sorun,varlıklarının sebebidir.Sürekliliklerinin temelidir. Her sorunun çözümü aynı zamanda diğer bir sorunu da tetikliyor ise bu tip sorunlar altın bonuslardır. Yeteri kadar açıkladım umarım. Sevgilerimle, Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2012 S.Demirel'in gerçek ruhunu açıklayan bir saptama; "Her çözüme sorun üreten bir başbakan" İktidarlar için sorun,varlıklarının sebebidir.Sürekliliklerinin temelidir. Her sorunun çözümü aynı zamanda diğer bir sorunu da tetikliyor ise bu tip sorunlar altın bonuslardır. Yeteri kadar açıkladım umarım. Sevgilerimle, Evet ne demek istediginizi algiladim. Yalniz burada "ureten" yerine "urettirilen" daha uygun. Cunku sonuctadirektifler ve emirler/gorevler yerine getiriliyor. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Subat'ta ongorulen ogretmen atamalari yeni bir aciklama ile Temmuz'a kalmis. Dogru ya senenin gunleri aylari tukenmez, bu sene tukense yeni sene baslar. O yuzden bu gidisle atamalar "cikmaz ayin son carsambasinda" yapilacak herhalde. Alıntı
Φ SasukeUchîhâ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Atamalar yapilmazken dershanelerin kapatilmasi ile bu aciga bir miktar daha eklenecek gibi dusunuyorum. Ogrencilerin yetersiz egitim aldigi yetmiyormus gibi takviyeleri de ellerinden alinacak. Hayirlisi… Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Atamalar yapilmazken dershanelerin kapatilmasi ile bu aciga bir miktar daha eklenecek gibi dusunuyorum. Ogrencilerin yetersiz egitim aldigi yetmiyormus gibi takviyeleri de ellerinden alinacak. Hayirlisi… Bu arada ozel okullara kayitlar da artmis. Bakarsin devlet ogrenci bulamaz. O zaman milli egitim de ozellesir ve "uluslararasi sunni egitimi" haline doner. Okul=imam hatip olur. Alıntı
Φ SasukeUchîhâ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Vallahi su an kendimi 1970'lerin İran'indaymis gibi hissediyorum basimiza Humeyni'de geldi. Yandik diyecek lafim yok… Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Vallahi su an kendimi 1970'lerin İran'indaymis gibi hissediyorum basimiza Humeyni'de geldi. Yandik diyecek lafim yok… Evet, 1974'te Iran birdenbire "ters arap bahari" yasamaya basladi. Alıntı
Φ SasukeUchîhâ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Bizde basladik ya Arap Bahari'na(!) bakacagiz bu bahar ilkbahar mi yoksa sonbahar mi? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Eger hatirlanirsa, bir zamanlar Almanya'da "saf kan Alman" yetistirme cabalari vardi. Hatta bu klonlama seklinde filme de yansidi. Ulkemizde de "dindar/kindar nesil yetistirme" donemi 4+4+4 ile baslatildi. Bunun kindarligi herhalde 1923 tarihten silinince ve 1919 gunumuze baglaninca bitecek. Hani su 2023 var ya? Dindarligi ise hic bitmeyecek. Tabi ki iktidarin cumhurbaskani/F.Gulen/cemaat temelli evengalistler, kanadi"dinler arasi dialog" adi altinda, islami Yahudilige baglamazlar ve adapte ya daasimiliye etmezlerse. O yuzden dindarlik savasimi Erbakan/basbakan/Polis/parti devleti temelli teokratik otokrasi ile diger kanadin teokratik demokrasisi arasinda bir yerlere varacak. Bunu da boyle giderse, 2071 belirliyecek. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Bizde basladik ya Arap Bahari'na(!) bakacagiz bu bahar ilkbahar mi yoksa sonbahar mi? Hic ilkbahar olarak dunyada bir arap bahari oldu mu? Alıntı
Φ SasukeUchîhâ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Hic ilkbahar olarak dunyada bir arap bahari oldu mu? Orada kinaye yapmak istemistim… Diger soylediklerinizde kesinlikle haklisiniz. Ulkenin parasini simdi Amerika'da harciyorlar. Bir de dindarliktan bahsediyorlar… Ben bu dindarligi hic samimi bulmuyorum… Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Orada kinaye yapmak istemistim… Diger soylediklerinizde kesinlikle haklisiniz. Ulkenin parasini simdi Amerika'da harciyorlar. Bir de dindarliktan bahsediyorlar… Ben bu dindarligi hic samimi bulmuyorum… Cunku hani su gunumuzde kullanilan genetigi bozulmus terimi varya, iste bu dindarligin genetigi bozulmus. Yani dindarlik sadece uzerine baski kurulana yonelik, bu baskiyi uygulayana yonelik degil. Hani bir atasozu vardir, "benim dedigimi yap, yaptigimi yapma" diye burada tam bir terslik soz konusu, yani "benim dedigimi yapma, yaptigimi yap." 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2013 AKP'nin iktidara atanmasiyla (halka sectirilerek) Türkiye'de Türk Bahari'nin esintileri esmeye basladi ve her gecen yil bu esintilerin yerini biraz daha sertlesen rüzgarlar esmeye basladi.2007 yili itibariyle,Atatürkcü ve Anti-Amerikanci subaylarin birtakim tahrif edilmis ve sonradan üretilmis belgelerle tutuklanmalari ile baslayan ve akademisyen gazeteci kimlikleri kapsayan tutsak alma eylemleri ile firtinaya dönüstü.Özel zevkleri beni ilgilendirmeyen Mit'in hizmetinde calisan bir haham'a verilen misyonla Türkiye'de tam bir cadi avi baslatildi. Graham Fuller'in "siyasal Islami'ni"hayata gecirmek icin hükümet,bu yönteme basvurmak zorundaydi.Siyasal Islam demek laiklige ade demekti ve de öyle olmaya basladi. Meydanlarda,atip tutmalar,din iman konusmalari,anayasinda laik yazan ülkenin basbakani bir ordu koruma esliginde cuma namazlarina giderek dinden bihaber saf yiginlara "müslüman basbakan"dedirterek,oy gaspina giristi.Ve de basarili oldu.Herkes basbakan icin iki rekat sükür namazi kilsin, o bizim icin bir peygamberdir diyen milletvekilleri hem müslümanliktan bahsedip hem de son peygamberi unutmus gibi basbakani peygamber olarak gördüklerini ifade ediyordular.Bunlarin hepsi oy amacli manevralardi. Ögretmen acigi denilen olay tamamen bir siyasi oyundur ve bu oyunun ucunda oy avciligi yatmaktadir.Yerel secimler yaklasiyor,eger secimlere kisa bir süre kala bu acikta olan ögretmenlere atama cikarsa AKP bircok belediyeyi kazanacak demektir. Basbakan "analar artik aglamasin"sloganini gelistirerek teröristlerle Türkiye'nin pazarlamasini yapiyor.Bunun arkasindaki amac ta PKK'lilarin oylarini almaktir. Son dönemlerde baslattigi,sanki vicdani sizliyormus gibi tutuklu subaylar hakkinda yaptigi konusmalar bütün bunlarin hepsi oy avciligidir.Yillardir icerde nahak yere yatan subaylari düsünmeyen,Ergenekona savci olan basbakan öyle kolay kolay vicdan muhasebesi yapacak kapasitede degildir. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.