Φ fat_coz Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2012 13.12.2012 HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur,"yargı, devletten yana taraftır" anlayışını eleştirdi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, "yargı, devletten yana taraftır" anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi. İbrahim Okur, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Söyleşileri” kapsamında düzenlenen toplantıda öğrencilerle bir araya geldi. İstiklal Mahkemeleri ile birlikte yargıya, rejimi ayakta tutmak gibi bir görev verildiğini söyleyen Okur, bu anlayışın doğru olmadığını savundu. Okur, şunları söyledi:"Bundan sonra demokrasi her kesintiye uğradığında, her muhtıra, darbe vesaire girişimlerden sonra yargı bu görevine daha da pekiştirerek devam etti. Öyle bir noktaya geldi ki, yargının devleti korumak görevi olduğu gibi bir algı başladı. 'Yargı, devletten yana taraftır’ deniliyor. Bu düşüncenin değiştirilmesi gerekiyor. Doğrumudur bu hayır arkadaşlar. Hakim olarak son sözü söyleyen biri olarak siz taraflıysanız ben vatandaş olarak nereye gideceğim. Devlet zaten güçlü. Benim haklarımı kim koruyacak. Vatandaş olarak beni devlete karşı kim koruyacak? Bu soruyu cevapsız bırakmamalıyız.” Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2012 Devletten yana bir yargi zaten yargi degildir ve bugünkü yargi attigi adimlarla "DEVLETTEN YANA"bir yargi oldugunu belgeliyor,bunu HSYK'nin baskaninin kabul etmemesi gercekleri degistirmiyor.Günes balcikla sivanmaz. Vural Savas'in kitabinda söyle bir baslik vardir:"Cumhuriyet Savcilari tarafsiz olamazlar"der Vural Savas,ilk bakista bu sözler biraz ilginc geliyor insana ancak akil ve mantik cercevesinde incelenirse Vural Savas bu sözüyle bir gercegin altini cizmistir.Cumhuriyet Savcilari ancak Cumhuriyetin tarafinda olurlar cumhuriyete karsi degil.Peki bugün ne görüyoruz:Kliselesmis Cumhuriyet Savcisi ünvani altinda calisan savcilar özellikle ÖZEL YETKILI SAVCILAR kimin hesabina calismaktadirlar.Cumhuriyet icin mi yoksa basbakan Erdogan icin mi? Peki hangi savci bugüne kadar,biz gerekirse terör örgütüyle yine görüsürüz diyen basbakan hakkinda inceleme baslatti?Ama basbakan hakkinda inceleme baslatmayan veya incelemeleri engelleyen basbakana karsi mücadele vermeyen savcilar,Kilicdaroglu "SILIVRI TOPLAMA KAMPI"dedi diye inceleme baslatmislardir. BDP'li milletvekilleri teröristlerle kucaklastilar diye dokunulmazliklari kaldirilmak isteniyor ama terör örgütünün Avrupada Kirmizi Bülltenle aranan sorumlusu ile pazarlik edenler hakkinda hicbir inceleme baslatilmiyor.baslatilmak istenmesi engelleniyor ve bu engellemeye hicbir savcidan itiraz gelmiyor.Peki tekrar soruyorum yargi kimlerin hesabina calisiyor? saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.