Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Kuzey Yamacı - North Face - Nordwand (2008)

1936 yılında genç alman dağcıların (Toni Kurz ve Andreas Hinterstisser) Avusturyalı dağcılarla girdikleri tırmanma yarışını konu alan film oldukça etkileyici ve gerçekçi çekilmiş diyebilirim. Tırmanış filmleri arasında benim için zirveye oynayan bir filmlerden birisi oldu. İsviçre Alplerindeki Eiger Tepesine ilk çıkan takım olmak için Kuzey Yamacından tırmanma maceralarını konu alıyor. Almanyanın şanına uygun bir zafer olması için daha önce tırmanan dağcıların başarısız olduğu ve bu yeni tırmanışın mutlaka başarı ile sonuçlanacağı düşünülürken... Gerçek yaşamdan uyarlanan film sinematografi açısından oldukçe güzel çekilmiş kaçırmayın...

Yönetmen: Philipp Stölzl

Oyuncular: Benno Fürmann, Johanna Wokalek, Florian Lukas, Simon Schwarz, Georg Friedrich, Ulrich Tukur

post-2-0-14198400-1355262547_thumb.jpg post-2-0-87219200-1355262547_thumb.jpg

In 1936, young German climbers Toni Kurz and Andreas Hinterstoisser face off against a rival Austrian duo in an attempt to be the first team to scale the infamous north face of the Eiger in the Swiss Alps.

Director: Philipp Stölzl

Cast: Benno Fürmann, Johanna Wokalek, Florian Lukas, Simon Schwarz, Georg Friedrich, Ulrich Tukur

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

450px-Hillary_and_tenzing.jpg

Andreas Hinterstoisser ve Toni Kurz

Bu akşam izledim ben de, filmin gidişatı boyunca sürekli bir gerginlik hissettim. Dağcılıkla ilgili ilk 5 film arasında yer alacak, izlenmesi gereken filmlerden birisi olduğunu düşünüyorum.  Filmde gerçek hikayenin dışına sadece boşluklar nedeniyle çıkılmış, o boşluklar da eldeki bilgilere göre mantıklı kurgularla doldurulmuş. Gerçeklikle ilgisi olmayan tek olay  ise Tony Kurz ile Luise Fellner arasındaki aşk, o da olaya daha dramatik bir etki sağlamak için kurguya eklenmiş.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.