Φ politika Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gercekleri asla inkar edemezsiniz. Kürt varliginin kabul edilmesi Kürtlerin bir millet oldugunu kanitlamaz.Kürtler tarihleri boyunca hep emperyalistlerin güdümünde olmuslardir. Türkiye'nin isgalinde,Ingilizlerle isbirligi yaptiklarinda görüyoruz.O dönemin bölücü liderlerinin Ingilizlere yazmis olduklari mektuplar arsivlerde mevcuttur,isterseniz burayada aktarabilirim o mektuplardan bir ikisini. Kürtler Osmanli döneminde de Osmanli ile isbirligi yaparak yüzbinlerce Türkmen Alevisini kilictan gecirmislerdir.Dedim ya Kürtler tarihleri boyunca bir millet olamadiklari icin bir devlette kuramamislar baskalarini tarihlerini calarak kendilerine tarih yaratma yanlisina düsmüslerdir. Burada benim amacim Kürtleri ötekilestirmek degildir,gercekleri anlatmaya calismaktir.Kürt Irkcilarinin sahne aldigi her dönemde Türkiye'de Kürtcülük sorunlari yasanmistir.Buna ragmen Kürtler Türkiye Cumhuriyetinin esit haklara sahip birinci sinif vatandaslaridirlar. saygilarla Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Not; Bu mesajda kullanilan "sen" senin sahsina yonelik degil; sadece bir yazi dili kullanimidir. Estafurullah : )) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gercekleri asla inkar edemezsiniz. Kürt varliginin kabul edilmesi Kürtlerin bir millet oldugunu kanitlamaz.Kürtler tarihleri boyunca hep emperyalistlerin güdümünde olmuslardir. Türkiye'nin isgalinde,Ingilizlerle isbirligi yaptiklarinda görüyoruz.O dönemin bölücü liderlerinin Ingilizlere yazmis olduklari mektuplar arsivlerde mevcuttur,isterseniz burayada aktarabilirim o mektuplardan bir ikisini. Kürtler Osmanli döneminde de Osmanli ile isbirligi yaparak yüzbinlerce Türkmen Alevisini kilictan gecirmislerdir.Dedim ya Kürtler tarihleri boyunca bir millet olamadiklari icin bir devlette kuramamislar baskalarini tarihlerini calarak kendilerine tarih yaratma yanlisina düsmüslerdir. Burada benim amacim Kürtleri ötekilestirmek degildir,gercekleri anlatmaya calismaktir.Kürt Irkcilarinin sahne aldigi her dönemde Türkiye'de Kürtcülük sorunlari yasanmistir.Buna ragmen Kürtler Türkiye Cumhuriyetinin esit haklara sahip birinci sinif vatandaslaridirlar. saygilarla Gercekler insanoglu yapilandirilmisligidir. Ayrica sizin gerceginiz sizin inancinizin kendinize dogrulanarak gerceklesmis olmasidir. Bu da milliyetci bir tabana dayanmaktadir. Halbuki ortada sizden bagimsiz bir kurd olgusu vardir ve konu budur. Ayrica bu olgu sizin inancsal ve ideolojik gormek istediginiz gercegi yansitmaz. Bu gercek sadece sizin gerceginizdir. Kurd olgusu ise tartisalamayan bir gozlemdir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Kürtler hakkinda onlarca kitap yazilmis arastirmalar yapilmistir,kendinizi kandirmaya calismayin bizi zaten kandiramazsiniz.Bu yapilan arastirmalar da yerli arastirmacilar degil yabanci arastirmacilardir yani han idersiniz belki sizin arastirmacilariniz ancak o kadar arastirir diye.Kürtlerin bir millet olamadigi gercegi tarih sahifelerinde yerini alir.Bu benim görüsüm degildir sadece,tarihin ve arastirmalarin verdigi sonuctur.Ha Kürtler millet olamadiklari icin hep baskalarinin uyrugunda yasamislardir.Yani dün Bizansin,Perslerin uyrugunda yasayan Kürtler simdi Türk uyruklu olarak yasiyorsa bu Türklerin sorunu degildir ama kalkip ta bize özerklik veya bagimsizlik verin gibilerden hak iddiasinda bulunmak bence biraz olayi abartmak olur. saygilarla Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 konu Kurtlerden acilmisken Beduizzaman Said Nursiyi cok severim .. derin bi saygi duyarim .. eserlerini de harika buluyorum Ama kurtler degerini bilmezler .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Kürtler hakkinda onlarca kitap yazilmis arastirmalar yapilmistir,kendinizi kandirmaya calismayin bizi zaten kandiramazsiniz.Bu yapilan arastirmalar da yerli arastirmacilar degil yabanci arastirmacilardir yani han idersiniz belki sizin arastirmacilariniz ancak o kadar arastirir diye.Kürtlerin bir millet olamadigi gercegi tarih sahifelerinde yerini alir.Bu benim görüsüm degildir sadece,tarihin ve arastirmalarin verdigi sonuctur.Ha Kürtler millet olamadiklari icin hep baskalarinin uyrugunda yasamislardir.Yani dün Bizansin,Perslerin uyrugunda yasayan Kürtler simdi Türk uyruklu olarak yasiyorsa bu Türklerin sorunu degildir ama kalkip ta bize özerklik veya bagimsizlik verin gibilerden hak iddiasinda bulunmak bence biraz olayi abartmak olur. saygilarla Sence kurdler neden millet olamamislardir?, ya da millet olmaktan kastin nedir? Sadece kendi adina bir topraga sahip olamamak mi? Ayrica Turk nedir? Kime ve neden ona turk denir?, aciklar misin? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.