∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Basligin "Guneydogu" olarak verilmesinin tek nedeni fenomenal yanasimin cografi bolgesini ortaya ortak bir nokta olarak koymak icindir. Guneydogu sorunu uc ana dalda ele alinabilir. Toplum ve farkli halk (Kurd halki) sorunu Teror ve terorizm Sorunu Siyasi ve iktidari sorun Bu uc dalda konuya bakildiginda, Toplum ve kurd halki sorunu, tamamen devleti ilgilendiren bir sorundur. Buradaki en buyuk sorunda, TC'de devletin hic bir zaman olamamis olmasi, sadece siyasi iktidarin elinde bir yonlendiren ve yoneten aygit olmasidir. Burada olmasi gereken, kurd halkinin kimlik ve hak ve ozgurluklerinin antiayrimci bir sekilde insan haklari ve evrensel hukuk temelinde dil, kultur, kimlik olarak taninmasi ve temsil edilmesinin saglanamamis olmasi sorunudur. Bu konuda devlet, referanduma giderek halkin ne istedigini, neden onu istedigini nasil istedigini arastirmasi ve ortaya bir istatistik cikarmasi gerekir. Buradan uc turlu gorus cikabilir, ayrilma, ozerklik ve antiayrimci hak ve ozgurluklerin taninmasi ve temsil edilmesi. Yapilan istatistikler Kurd halkinin ayrilmak ve ozerklikten ziyade antiayrimci olarak hak ve ozgurluklerinin taninmasi ve temsili temelinde TC bunyesinde yasam surmeleridir. Sorunun siyasi kismina gelindiginde, burada hangi siyaset ve ne icerikte olura olsun, TC toplumunu ve farkli halklarini dusunur, kisaca devletin olmasi gereken gorevini yuklenir bir siyasi icerik yoktur. Aksine sadece bu devletin vermesi gereken hak ve ozgurlukler bir oy ve duygu somurusu olarak her siyasi gorus bunyesinde degerlendirilmektedir. Burada bir sorun da bu bolge kurd halkinin parlementoya soktugu siyasi partinin halkinin yerine terorist gucun gudumundeki izledigi ve terorizmi "destekler" tavridir. Teror ve terorizm sorunu ise, hem ulke butunu hem de bolge adina guvenlik sorunudur. Burada da sorun devletin olmasi gerekirken, iktidarin kendi siyasi politikalari temelinde yurutulmesi bolge halkinin guven ve desteginden yoksun olmasi ve bolgede guvenligin saglanamamis olmasi sorunudur. Buradan da ozetlersek bir devlet yoksunlugu sorunu ve siyasi sorunun hem teror iciceligi hem de toplum ve halkinin hak ve ozgurluklerine yonelik olmayan ve ustelik bu hak ve ozgurlukleri politik cikar ugruna, her turlu somuruye maruz kilan sorundur. Buna hem genel hem de bolge siyasi parti ve gorusu dahildir. Bu acidan guneydogu cografi bolgesinin her turlu sorununun cozumu, devlet ve siyaset farkinda ve kararliliginda teror ile olan guvenlik mucadelesinde ve bunu siyasete karistirmama da, bolge kurd halkinin devlet olarak guven ve desteginin kazanilmasinda ve bu bolgedeki her turlu teror ve terorizm baginin kesilmesinde ve teror ve terorizm guvenliginde yatmaktadir. Devlet politikanin gudumunde kaldikca, teror ile siyaset birlikte oldukca, bolge kurd halkinin guven ve destegi alinmadikca ve teror ve terorizmden temizlenmedikce, o bolge halkinin hak ve ozgurlukleri tanimi ve temsili saglanmadikca, o bolge devlet disinda kalan her turlu agalik ve teror duzeninden kurtulmadikca, referandum ile kurd halkinin ne istedigi tespit edilmedikce cografi sorun uc farkli koldan ve derinleserek devam eder. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 cok guzel anlatmissiniz ama benim sahsi kanahatim su ki ; kurt meselesinin anlattiginiz sekilde cozulmesi demek ; o meselenin yerine ya yeni bi mesele cikmasi demek ya da cozulen meselenin yeni bir boyut kazanarak daha icinden cikilmaz hale gelmesi demek : )) benim sahsi gorusum bu . catisma ve fitneyi benimseyecekleri bir siyasal sebebi surekli yaratma politikasi gudeceklerine dair bir kanahatim var her istediklerini verirsek ; bir gun daglarda oldurulen kurtleri soykirim olarak tanimamizi bile isteyebilecek kadar ileri gidebilirler .. aci ama gercek .. gercekten sanatta, bilimde , cagdas medeniyette adimlar atan bir halk olsalardi, sporda, felsefede, entellektuel kulturde on plana ciksalardi elbette ki samimiyetlerine inanirdik ama millet olarak illete bulanmislar masum olanlarini tenzih ederim onlarin isleri gercekten hic kola ydegil .. forumda kurt kokenli kardesler varsa beni dusman bellemesinler acik fikirli oldugumdan dolayi Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 cok guzel anlatmissiniz ama benim sahsi kanahatim su ki ; kurt meselesinin cozulmesi demek ; o meselenin yerine ya yeni bi mesele cikmasi demek ya da cozulen meselenin yeni bir boyut kazanarak daha icinden cikilmaz hale gelmesi demek : )) benim sahsi gorusum bu . Bu yazdiklarinizi daha detayli aciklamaniz, mumkun mu? ]catisma ve fitneyi benimseyecekleri bir siyasal sebebi surekli yaratma politikasi gudeceklerine dair bir kanahatim var [/b] her istediklerini verirsek ; bir gun daglarda oldurulen kurtleri soykirim olarak tanimamizi bile isteyebilecek kadar ileri gidebilirler .. aci ama gercek .. Neden sadece "onlarin" dusunceleri olarak konuya bakiyorsunuz? ]gercekten sanatta, bilimde , cagdas medeniyette adimlar atan bir halk olsalardi, [/b]sporda, felsefede, entellektuel kulturde on plana ciksalardi elbette ki samimiyetlerine inanirdik Ayni sekilde "biz/onlar" ayrimi yapiliyormus algisi aliyorum, yaniliyor muyum? ]ama millet olarak illete bulanmislar masum olanlarini tenzih ederim onlarin isleri gercekten hic kola ydegil .. [/b] forumda kurt kokenli kardesler varsa beni dusman bellemesinler acik fikirli oldugumdan dolayi Bence sizin boyle bir algiyi onleyebilmeniz icin, "biz/onlar" ayrimi icerikli dusunce dile getirmemeniz ve toplumu farkli halklari ile ayirarak degil, birlestirerek otekilestirerek degil, icsellestirerek degerlendirmeniz soz konusu. Sonucta Turkiye topraklari bunyesinde birlikte bir yasam var. Bunu saglamanin da tek yolu, farklarin farkindaki antiayrimcilik. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 [/i] Bu yazdiklarinizi daha detayli aciklamaniz, mumkun mu? daha detayli aciklayayim kurt sorununun bitmemesi icin herseyi yapicaklardir ; cunku kurt sorunu olmazsa turkiye son derece hizli yol katedebilen ve dogudan batiya heryoresini kalkindirabilecek bir ekonomiye ulasan bir ulkedir .. lakin halkin fikir ayriliklari turkiyeyi yavaslatmaktadir ve fikir ayriliklarini iyice kullanan dis gucler bu kozu israrla oynamaktadir .. gercek su ki her ulkenin uzmani dunya tarihinde Turkiyenin yeni rolunu iyi bilmektedir .. dunyanin en guclu ve sarsilmaz ulkesi ne rusya ne amerikadir turkiyenin ezik bir dunya ulkesi zannedilmesi ise gaflettir .. turkiyenin dunya politikasini yonetebilme reflexi vardir .. bugun butun dunya liderlerinin politikasi kilitlidir, bi tutukluk hali global dunyayi etkisi altina almistir ve liderler debelenmektedir : ) bu kilidi turkiye acicaktir bugun butun dunya ulkeleri gizliden gizliye cokmektedir : )) amerika gibi super bir ulke bile bi anda krizin sokunu yasayabilmistir ve ipleri gevsetebilmistir ... amerikayi buyutmeyin gozunuzde derim.. zira son donemde gorduk ne hale gelebilecegini ... Neden sadece "onlarin" dusunceleri olarak konuya bakiyorsunuz? sadece onlarin dusunceleri olarak bakmiyorum cnm .. ben, kurt liderlerin gercekten de kendi halklarinin cikarlarini koruyan ama bununla birlikte isin arkasinda da belli seyleri tahrik etmeye hazirlanan cirkef bir politika izleyeceklerini soleyebilirm .. cunku turkiyenin butun problemlerini cozdukten sonra ne kadar guclu olabilecegini herkez biliyor .. en azindan her basarili tahminci biliyor turkiyeyi oyalamak icin israrla musallat edicekler bazi seyleri .. ama faydasiz .. isler sadece kendiliginden cozulucudur .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2012 daha detayli aciklayayim . . . turkiyeyi oyalamak icin israrla musallat edicekler bazi seyleri .. ama faydasiz .. isler sadece kendiliginden cozulucudur .. Politik yanasimlar yerine, hak ve ozgurrluklerin tanimi, temsili ve kurd halkinin kendi kimlik ve kisilik degerlerini yasam ve iliskiye tasimasi acisindan konuyu degerlendirebilir misin? Sonucta Turkiye topraklarinda kendilerine kurd etnik kimlik ve kisiligini veren bir halk kitlesi var. Bu bir olgu ve gozlem veriyor. Dolayisi ile konuya bu halk kesiminin hak ve ozgurlugu temelinde bakabilir misin? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Politik yanasimlar yerine, hak ve ozgurrluklerin tanimi, temsili ve kurd halkinin kendi kimlik ve kisilik degerlerini yasam ve iliskiye tasimasi acisindan konuyu degerlendirebilir misin? tabi ki degerlendirebilirim onlari topluma katmamiz gerek .. biz ise disliyoruz hak ve ozgurluklerini savunma yollarina gore verebilecegimiz tepkiler degisiyor ; ben jandarmaya tuzak kuran, karakollari bombalayan, doguya atanan ogretmenleri olduren teror orgutunun hak ve ozgurlukler icin didindiklerini sanmiyorum ... kaldi ki bizim sivil halk uzerinde daha etkililer .. Sonucta Turkiye topraklarinda kendilerine kurd etnik kimlik ve kisiligini veren bir halk kitlesi var. Bu bir olgu ve gozlem veriyor. Dolayisi ile konuya bu halk kesiminin hak ve ozgurlugu temelinde bakabilir misin? bakabilirim ; ama yukarida da anlattigim gibi bir insana hak ve ozgurluklerinin verilmesi taraftariyim ama Kurtlere hak ve ozgurluklerinin verilmesi taraftari degilim en azindan su surecte .. bu benim kendi kanahatim : )) haklarimizi istiyoruz diye didinen bir kitleye haklarini veririz ama daglarda yaptiginiz soykirimi taniyin dedikleri zaman avrupa bile tanir ama biz tanimadan kala kaliriz bunlari yineliyorum cunku sinirdaki tehlikenin bu oldugunu dusunmekteyim ... senin soruna gelince soyleyebilecegim en ilgili sey su ; halk kesimindeniz, sahsen kurt arkadaslarim vardi lisede , bir kismi bicakli , ustu basi facali tiplerdi bir kismi super caliskandi , bi tanesi okulda matematik birincisiydi benim de arkadasimdi .. sahsen birebir kurt kokenli kisilerle kendi capimda iyi iliskiler kurdugumu soleyebilirim .. soylemekten cok yapabilecegim seyler halklari ile bi sikintim yok ama politikalarina dikkat etmek lazim , halklarina verilicek olan bir ozgurluk politik emellerindeki kademe atlamalari icin icine girdigimiz bir tuzak hukmundedir cunku ... ilimli liderleri bile yok Abdullah Ocalani hala desteklemekteler .. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Güneydogu sorunu adi altinda tartisilmaya acilan bu baslikta iki degisik fakat ayni zamanda ülkenin üniter yapisina tamamen ters ve AKP siyasetinin izlerini tasiyan fikirler görmekteyim. Önce suradan basliyacagim:Türkiye'nin ne bir Kürt Sorunu ve ne de bir Güneydogu Sorunu vardir,Batinin senaryosunu yazdigi ve icimizdeki isbirlikcilerin figuranlagini yaptigi oyunlar vardir. Surasi bir gercek ki;Lozan antlasmasinin 39.maddesinin bilerek veya bilmeyerek uygulanmiyor olmasi,dünkü isgal güclerinin parcalayamadigi Türkiye'yi icimizdeki isbirilikcilerin yardimiyla yanlis siyasetler yürütülerek olusturulan demokratik olmayan Türkiye havasi ile ortaya cikarilan Kürt Sorunu denilen ucube yillardir Türkiye'nin gündemini isgal etmektedir. Türkiye Lozan ile bagimsizligini elde etmis ve Lozan'da Türkiye'nin yükümlülükleri ve haklari tescillenmistir.Simdi kalkip ta Lozan artik OUT demokratik haklar IN demek SEVR'in yeniden hortlatilmasi demektir.Bir ülkenin bagimsizligini tescil eden antlasma asla OUT olmaz.Bu antlasmanin hicbir maddesi ne degistirilebilir ne de revize edilebilir.Bugün maalesef Lozan üzerinde birtakim tertipler düsünülmekte ve bu tertiplerde hep "DEMOKRASI,INSAN HAKLARI"sloganlari esliginde hazirlanmaktadir. Yani simdi Kürtlere Özerklik,birtakim demokratik haklar verelim.Öyle diyor bu ülkenin bazi aydinlari!Peki Türkiye'nin dört bir tarafinda yasayan Kürtler ne olacak.Yani hem özerklik verilecek ama hem de Kürtler yine istedikleri gibi ülkenin balini kaymagini imkanlari nispetinde yiyeceklerdir.Dünkü Dersim isyanlari,devletin cikarmis oldugu yasayi kabul etmeyen asiret reislerinin kiskirtmasiyla baslamis ve sonucunu hepimiz biliyoruz.Bugün de o isyanlar bastirildi diye o dönemin siyasetcilerine katil denmektedir.Bugün eger özerklik olayi gerceklesirse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin o cografya da artik hükmü sona erer.Bunun adinada kibarca bölünme denir yani SEVR. Üniter bir yapi icersinde,Kürt,Cerkez,Laz vs yoktur,o devletin vatandaslari vardir.Bu vatandaslara sartlara göre demokratik bazi haklar taninmasinda sakinca yoktur demokratik hak ayricalik degildir.Bugün Kürt aktivistleri devletten ayricalik talep etmektedirler ki bu da kaba anlatimla özel bir statü demektir.Bugün Kürtlere özel statü yarin digerlerine özel statüler vererek nereye varilacaktir. Ayrica bugün Güneydogu sorunu denilen sorun Kürt sorunu sözcügünün farkli bir versiyonu olarak gündeme sokulmaktadir ki bu sorun aslinda dünkü isgal güclerinin güneminde olan SARK SORUNU'dan öte bir tuzak degildir.Dün isgal gücleri SARK SORUNU diyerek sinirlarimizi tartisiyorlardi bugünde bazilari Kürt Sorunu veya Güneydogu Sorunu diye isgalcilerin sözcülügünü yapmaktadirlar. Türkiye'nin ezikligine gelince;Türkiye'yi eziklestirenler 1950 yilindan beri iktidardadirlar.Bu gercekten kimse bahsetmez cünkü gercekler bazen tokat gibi gelir gercekleri inkar edenlere. Cumhuriyetin ilanindan sonra,Atatürk ve arkadaslarinin baslatmis olduklari kalkinma atilimlari DP'nin iktidar olmasiyla tek tek kapilarina kilit vurularak devreden cikarildi. Gecenlerde,basbakan Tanktan bahsederek,"yerli tank yapiyor olmanin verdigi hararetle,gecmisten hesap sormaya kalkmisti"Belli ki basbakanin tarih bilgisi yeterli degil veya nasil olsa yuttururum hesabiyla atip tutmustu.Halbuki Türkiye ilk tanki 1941 yilinda yapmisti.Basbakanin bunu bilmemesinin imkani yoktu.Aynen yerli araba imalati,yerli ucak yapimi gibi.Türkiye'yi 60 yildir borc batagina sokarak,milli ekonomisini yok edenlerin bugün gecmisten hesap adi altinda cumhuriyeti kuranlarla hesaplasmaya yeltendiklerini ibretle izliyoruz.Eger Türkiye'yi yönetenler Milli Ekonomiye Atatürk'ün biraktigi yerden devam edebilselerdi bugün ne Amerika,ne Rusya ve ne de AB Türkiye ile dalga gecemezdiler.Atatürk döneminde yapilan demiryollarinin uzunlugu kadar demiryolu eger 1950'den sonra yapilabilseydi,demiryolu rayi yapan fabrikalar kapanmasaydi,araba yapan fabrikalarinm kapisina kilit vurulmasaydi,ne yabancidan demiryolu rayi,tren vagonu almaz bugün cadde ve sokaklarmiz banka kredileriyle satin alinmis Hans'in,Sam Amca'nin,Berlusconi,nin;Sarkozy'in arabalari ile dolu dolu olmazdi. Türkiye'yi dünkü isgal güclerine peskes cekenler 60 yildir iktidardadir,yine bu iktidar sahipleri,Lozan'a bile sahip cikamamis Türkiye'yi Sevr'in sartlarina getirmislerdir.AKP'yi savunmak sonucta kisilerin kendi özgür iradeleridir ama AKP'yi savunmak demek asla Türkiye'nin satilmis oldugunu inkar etmek demek olmamalidir. saygilarla Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Güneydogu sorunu adi altinda tartisilmaya acilan bu baslikta iki degisik fakat ayni zamanda ülkenin üniter yapisina tamamen ters ve AKP siyasetinin izlerini tasiyan fikirler görmekteyim. . . . saygilarla Sana tek bir soru. Bugun turkiyede kendilerine milli ve etnik koken olarak kurd diyen bir halk toplulugu var mi yokmu? Eger sen ideolojik inancsal dogrun ile bu olguyu gormemezlikten geliyorsan, bu senin gerceklerden kacisindir. Iste senin bu kacisin, seni sadece ve sadece bu kendisine kurd etnik kimligi veren halki sadece otekiler ve ayirir. Bu da resmen milliyetciliktir. Milliyetcilikte de hic bir zaman kendi milliyeti disinda kalan kokenler algilanmaz ve karsi cikilir, bu da diktatorluktur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 daha detayli aciklayayim . . . turkiyeyi oyalamak icin israrla musallat edicekler bazi seyleri .. ama faydasiz .. isler sadece kendiliginden cozulucudur .. Ayrim once kavramin olgu olarak algilanmasindan sonra gelir. Bu olgu da Turkiye'de kebndisine kurd diyen milli etnik kokensel bir halk toplumunun verdigi gozlemdir. Once bu olguyu algilamak gerekir. Tartisma, ideoloji, politika v.s. ise bundan sonra baslar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Ayni sinirlar icersinde yasayan türlü etnik kökene sahip toplumlarin bir cati altinda birlesmesi neden gücünüze gidiyor ki?Biz burada Lozan'dan ve ülkenin birlik ve bütünlügünden taviz verilemez noktasindayiz.Eger Lozan'a sahip cikmak milliyetcilikse "EVET BEN MILLIYETCIYIM,bölücü degilim" Milliyetci denerek tüm degerler tukaka ediliyor ve bunun adina demokratik haklar deniyor.Bana bir tane örnek gösterin ki;icinde etnik kökenlere sahip toplumlari barindiran ve bölünmüs bir ülke:Eski Yugoslavya disinda tek bir örnek veremezsiniz,Yugoslavya sonucta Abd'nin planlari cercevesinde bölünmüs ve Sirplarin o cografyadaki gücü elimine edilmistir.Bugün gerek Bosna,gerek Hirvat,gerek Kosova denilen devletcikler SIRP TOPRAKLARI üzerinde kurulmustur,yapay devletlerdir. Kürtleri dislamis,ötekilestirmis olmamak icin Türkiye'nin Güneydogusu'nun onlara birakilmasimi gerekiyor.Bunu acikca yazin da bilelim.Yani Türkiye bölününce tam demokratik olacak di mi?SEVR bu anlamda tam demokratikti demeye getiriyorsunuz sanirim veya Kurtulus Savasi hic gereksiz yere verildi mi demek istiyorsunuz. Kürtlerin haklarinin ezildigini kabul etmemek mümkün degildir ancak Kürtlerin ezilmemesi icin Türkiye'den bir parcanin onlara verilmesimi gerekiyor? saygilarla Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 o olguyu anladim ama anayasanin ilk maddeleri bu olguyu yeterince karsilamaktadir -türkiye cumhuriyeti anayasası- madde 1. türkiye devleti bir cumhuriyettir. madde 2. türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. madde 3. türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 madde 4. anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Kurt partisinin degistirmek istedigi maddelere bakarsak isin nereye varicagini goruyoruz ... turkiye cumhuruyeti topraklari icinde yasayan herkez turktur ... bu kime yetmez yahu ... dil din irk ayrimi yapilmiyor olmasi sinirlama degil ozgurluktur ... ama boyle algilanmiyor .. demek ki isin altinda baska seyler var bu seyleri vurguladikca vurgulamayi sanirim kutsal sayiyorum Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 madde 4. anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. . . . demek ki isin altinda baska seyler var bu seyleri vurguladikca vurgulamayi sanirim kutsal sayiyorum Bak soyle dusun, diyelim bir ulkede yasiyorsun ve sen o ulke resmi kokeninden degilsin. Yani kendini kurd olarak algila ve empati kur. Ben burada ulke butunlugunun dagilmasindan bahsetmiyorum, ama; ayni butunlukteki farkli halklarin hak ve ozgurluklerinin taninmasindan temsilinden bahsediyorum. Sana soyle bir soru, TC ilan edilmeden once osmanli imparatorlugunda, milliyet ya da etnisite algisi milli koken olarak var miydi? 1923 oncesi doganlar, ki bana gore bir nesil, en fazla bugune gore 3. nesil; kendini nasil milli bir koken olarak algiliyordu. Zaten osmanlida milli etnik bir algi olsa, osmanli parcalanmazdi. Cunku osmanliyi sona erdiren TC dahil hemen hemen tum osmanlidan bagimsizligini alan ulkeler, milli savasla bu bagimsizligi aldilar. Cunku 17. ve 18. yuzyil ile birlikte, Avrupa da patriotizm hakimdi. Aslinda sehirlesme ilebirlikte milliyet ve onun dusuncesi milliyetcilik tarih sahnesine cikti. Ayrica irk ayrimi yapilmamasi ayrimciliktir. Cunku senin herkesi turk kabul etmeden, kendisini turk olarak gormeyeni ayirir ve otekilestirir. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Bak soyle bir ortnek vereyim. Kendini turk olarak algilayan bir kimligin "sen turk degilsin/sen kurdsun" demesi ayrimciliktir. Yani kendi milli kimligine gore kendinden olmayani distalamakta ve otekilestirmektedir. Halbukji buradaki olgu ve alinan gozlem; Bir Turk'un Kurd'e bakis acisi degil; bir kurd'un kendine bakis acisidir. Yani "ben kurdum" diyen kurddur. Iste buna karsi cikmak, mudahele etmek, turklestirmek v.s. hak ve ozgurluk ihlalidir. Burada butun yapilan, milli bir ideolojik inancsal dogru ile degil; notr bir gozlem ile kurd olgusunu algilamaktir. Cunku kurd olgusu, her bir kendine turk diyenin iradesinden bagimsiz olan bir olgudur ve gozlem verir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Bak soyle dusun, diyelim bir ulkede yasiyorsun ve sen o ulke resmi kokeninden degilsin. Yani kendini kurd olarak algila ve empati kur. ewt .. Ben burada ulke butunlugunun dagilmasindan bahsetmiyorum, bahsetmedigini biliyorum .. ama oyle .. suna benzetiyorum ; kimse sismanlamak niyetiyle tatli seyleri yemez .. sevdigi icin yer ama cok yerse kilo alir .. niyetinin iyi olmasi bazi kotu yan etkilerinin onune gecebilecegin anlamina gelmiyor .. Sana soyle bir soru, TC ilan edilmeden once osmanli imparatorlugunda, milliyet ya da etnisite algisi milli koken olarak var miydi? Zaten osmanlida milli etnik bir algi olsa, osmanli parcalanmazdi. Ayrica irk ayrimi yapilmamasi ayrimciliktir. irk ayrimciligi derken ; asagi irk yukari irk ayrimciligindan bahsolunuyor .. dil din irk yani onyargi tasimamaktan ve adaletten bahsolunuyor ... Cunku senin herkesi turk kabul etmeden, kendisini turk olarak gormeyeni ayirir ve otekilestirir. kendisini turk olarak kabul gormeyen kisi Turkiyede ne yapiyor ? kaldi ki kendini ne olarak goruyorsa gorsun, bu ulkenin turk vatandaslarindan ne ustun ne alcaktir ... esit haklara sahiptir .. demokratik bir ulkeden baska belasini mi istesin baska ulkelere gidebilir Kurtlugunun taninmasi icin ama bu ulkeyi seviyorlar mesela iraga gidebilir, suriyeye gidebilir , iraka gidebilir .. madem dunya meselesi yapti bu isi neden Turkiye ? cunku en demokratik ulke turkiyedir .. diger arap ulkelerinden cok daha ileridedir .. sukretmeleri lazim .. cunku bisey var ; ) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 ewt .. . . . cunku bisey var ; ) Osmanli'da milli etnik koken algisi olmadigini soylemistik. O zaman tarihinde hic bir donemde tek bir milli ya da dini inanca sahip olamamis olan Anadolu'yu teklestirerek turk yapan kimdir/nedir? Politik ve patriotizm olarak turk kavrami ilk defa Ataturk'un de bulundugu ittihat ve terakki cemiyetinin 1902 yili toplantisinda telaffuz edilmistir. O yuzden kimse Anadolunun yerlisine turk kokenine sahip degil diye, baska ulkeye gitmesini oneremez. Cunku turk kokeni kadar, kurd ve de diger etnik kokenlerinde Anadoilu'da yerli olarak yasam haklari vardir. O yuzden de etnisite olarak algilanmazlar. Cunku etnisite bir ulkeye sonradan gelmis ve oranin halkindan olmayan ve zamanla oranin vatandasligini kazanandir. Halbuki kurdler ve diger milli kokenler Anadolu'ya sonradan gelmemislerdir, oranin Turkler kadar yerlisidirler. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2012 Kürtler millet olamamis bir toplumdur,Türkler ise tarihte onlarca devlet kurmus millet olma özelligine sahip bir halktir.Binlerce yil önce Anadoluyu kendine yurt edinmis olan Türkler Anadoluyu Kürtlerden almamislardir,Türklerin Anadoluda oldugu tarihlerde Anadoluda Kürt diye bir tanimlama yoktu,simdi kalkip TÜRKLER KÜRT TANIMINI ORTADAN KALDIRDI diyebilirsiniz ama sadece kendinizi aldatirsiniz. Bakin ben sizden örnek istedim,dedim ki;Yugoslavya disinda bana bir örnek gösterin ve diyin ki;falan devlette de falan etnik kökene mensup olan filancilara özel haklar verilmistir.Ben sadece Yugoslavyayi örnek verdim ve Yugoslanyaninda nasil parcalandigini özetledim.Yani aslinda Yugoslavya örnek olamaz.Bakin Amerika'ya tek bir bayrak altinda onca insan yasiyor:italyani,Yunani,Polonyalisi,Yahudisi falani filani ama bunlarin TEKSAS disinda hicbiri ayrilik istemiyor.Siyahiler onca azap ve zulüm gördükleri halde sporda kazandiklarinda Amerikan Bayragini sirtlarina alip Amerikanin Milli Marsini gururla söylüyorlar.Bizde Kürt bölücüler kongrelerinde Türk Bayragi bile asmiyorlar. Bugün Almanya'da yasayan yabancilar cifte vatandaslik almak icin ugrasiyorlar ama Almanya vermiyor.sadece Alman vatandasligi gecerlidir diyor.Yani simdi Almanya'da demokrasi yok milliyetcilik var dememiz mi gerekiyor.Orada dogmus büyümüs insanlara Alman vatandasligini vererek onu kendi vatandaslarina tanidigi tüm haklarin sahibi yapiyorsa bunun kötü olan yani nedir.Asimile etmek mi?Asimilasyon silah zoruyla olur.Zorlama ile olur.Türkiye'de kimse kimseyi su olacaksin bu olacaksin diye zorlamaz,yasalar neyi gerekitiriyorsa ona uyulmasi gerekir.Her devlette oldugu gibi Türkiye'de de milli yasalar mevcuttur ve bu yasalar farkli uluslarin yasalarindan farki olmayan yasalardir. TC.Osmanlidan kopmus bir cumhuriyet degildir,TC.Devleti artik cürümüs,ayakta durmaya mecali olmayan,isbirlikci padisahlarin elinde,can cekisen bir yikinti halindeyken kurulmus bir devlettir.Türkiye Cumhuriyetini kuranlar Türklerdir asirlara sigmayan tarihine uygun olarak Türkiye Devletini kurmus olanlarin tek hedefi,Türk Milletini refah seviyesinin en üstüne cikarmak,dogusu, batisi, güneyi ,kuzeyi ile müreffeh bir Türkiye yaratmakti.Bu anlamda adimlar atildi ama emperyalizmin yeni taseronlarinin iktidara gelmesiyle bu atilimlar sona erdi. saygilarla 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 turk kavrami ilk defa Ataturk'un de bulundugu ittihat ve terakki cemiyetinin 1902 yili toplantisinda telaffuz edilmistir. O yuzden kimse Anadolunun yerlisine turk kokenine sahip degil diye, baska ulkeye gitmesini oneremez. Ataturkun ortaya cikardigi Turkluk, zaten osmanlidan kalan karisik irka verilen genel ve cagdas bir ifadeydi.. bunun icinde kurtler de vardi, lazlar da butun osmanli azinligi da .. Turk demek zaten belli bisey degil ; kucaklayan ve catisi altina alan bisey : )) Ataturk yunanliydi , silah arkadaslari anadoluluydu , ama Turklerdi .. unvani da Allahin dilemesiyle ortadadir ; ATA_TURK ! kendi ifadenle solemissin iste .. politika doru solemis ; Kurtler millet olamamis bir toplumdur .. isin kotusu Turkiye de onlara sahip cikamamaktadir .. Turkiyeyi yavaslatmaktadirlar .. aci ama gercek Alıntı
Φ tubaceylanli Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Sorunları çıkaran faşistlerdir. İsrail ve Amerika tüm dünya biliyor. Neyi anlatıyorsunuz. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 neyi mi anlatiyoruz ; laf lafi aciyor o kadar .. muhabbetine : )) simdi ben acaip bir teori ortaya atsam ( ki gercek tarihin akisi bunun uzerinden isliyor ) desem ki ; Yahudilerden bir grup kiyamete kadar lanetlenmistir ve kiyamet kopuncaya kadar gizliden ve acikta fitneyi tetikliyeceklerdir Kuran dunya tarihinde ilginc bir girift noktaya deginmistir ; bu fitneci kavim Turkiye degildir , yunanistan degildir , afrika degildir , rusya degildir .. tam isaret edildigi gibi israilogullaridir .. elbette ki halkini tenzih ederim ama yuruttukleri politika ve dunya uzerindeki telkinsel provakasyonlari ile insanlari etkileyen ve cahillestiren, uyutan ve aldatan bir uzun vadeli yildirma politikasini benimsemislerdir ... tam da Kuranda haber verildigi gibi .. cozumu nedir ? buyrun soyleyin bakalim bu isin cozumu nedir ? isin cozumunu yine en koklu sekilde Kuran cok ilginc bir tuyo ile haber veriyor ; )) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 bu da isin paralel alemlerdeki boyutu , denklemin de cozumu : ) Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gül'e gül demesen de gül,gül gibi kokar. Irk ve inanç üzerine politika üretenlerin tümü ihtiras zavallılarıdır. Hem sömürücü hem zalimdir.İnsan olmayı ve sevgiyi taşıyamazlar.Diğerlerine karşı acımasız ve hoşgörü fukarasıdır. Onların adaleti sadece yandaşlarınadır.Yaptıkları zalimlikleri ve adaletsizlikleri,kendi kimliklerindeki din yada ırk pınarlarında yıkarlar. Ne evrensel kültür ile ilgilenirler ne de evrensel bilim umurlarındadır. Tüm söylemlerinde diğerleri vardır. Hamaseti sonuna kadar kullanırlar. Hep soyulan,sömürülen,asimile edilen,örselenen,hakları gasp edilen onlardır. Yolları olmayan,suyu olmayan işkence gören onlardır. Şarkıları ya ilahi ya da acılı baladdır. Tıpkı o minin kutup ayısının annesine söylediği cevap gibi; -Peki ben neden üşüyorum ??? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Ataturkun ortaya cikardigi Turkluk, zaten osmanlidan kalan karisik irka verilen genel ve cagdas bir ifadeydi.. bunun icinde kurtler de vardi, lazlar da butun osmanli azinligi da .. Turk demek zaten belli bisey degil ; kucaklayan ve catisi altina alan bisey : )) Ataturk yunanliydi , silah arkadaslari anadoluluydu , ama Turklerdi .. unvani da Allahin dilemesiyle ortadadir ; ATA_TURK ! kendi ifadenle solemissin iste .. politika doru solemis ; Kurtler millet olamamis bir toplumdur .. isin kotusu Turkiye de onlara sahip cikamamaktadir .. Turkiyeyi yavaslatmaktadirlar .. aci ama gercek Bakin, butun mesela farkli bir etnisite ve milli-koken olgusudur. Bunu sen TC olareak cozemezsen, emperyalist zihniyet gelir senin adina ve kendi politik/diplomatik ve ekonomik cikari adina cozer. Sen kendi bunyendeki farkli halklari icsellestiremezsen, emperyalist zihniyet gelir, soros ideolojisinin mikroayrimcil;igi ile onlari kiskirtir ve sana dusman kilar. Senin ile onu savastirir, kendisi de parseyi toplar. O yuzden butun mesele kurd olgusunu algilayabilmek ve gorebilmektir. Gormezsen gosterirler, onemsemezsen onemsetirler ve senin bu moaik tarihi ve etik farklarini senden ayirir ve seni bolerler. Zaten su anki emperyalist zihniyetin emrindeki esbaskanli iktidar da bu yolda ilerlemektedir. Bir farki inkar ederek, gormemezlikten gelerek, yok sayarak v.s. onu ancak otekilestirir ve kendinden kopmasi adina hareket edersin. Zaten mikroayrimci emperyalist zihniyetin de istedigi budur. Eger farklarin farkinda olarak antiayrimci olamazsan, zaten geriye mikroayrimcilik kalir, bu da TC butunlugunun parcalanmasi demektir. Not; Bu mesajda kullanilan "sen" senin sahsina yonelik degil; sadece bir yazi dili kullanimidir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Ataturkun ortaya cikardigi Turkluk, zaten osmanlidan kalan karisik irka verilen genel ve cagdas bir ifadeydi.. bunun icinde kurtler de vardi, lazlar da butun osmanli azinligi da .. Turk demek zaten belli bisey degil ; kucaklayan ve catisi altina alan bisey : )) Ataturk yunanliydi , silah arkadaslari anadoluluydu , ama Turklerdi .. unvani da Allahin dilemesiyle ortadadir ; ATA_TURK ! kendi ifadenle solemissin iste .. politika doru solemis ; Kurtler millet olamamis bir toplumdur .. isin kotusu Turkiye de onlara sahip cikamamaktadir .. Turkiyeyi yavaslatmaktadirlar .. aci ama gercek Kurdlerin ne olupolamadigi degil; soz konusu olan ulkede bir kurd varliginin olgusudur. Bu olguyu algilayamamak ve distalamak tam da emperyalist zihniyetin istedigidir. Sonucta bu olgu bugune kadar politik olarak hep politik cikar temelinde bir duygu somurusu olarak kullanilmistir. Konunun ve olgunun hak ve ozgurluk degerlendirmesi hic olmamistir. Iste bu hak ve ozgurluk konusu da, emperyalist zihniyetin elinde bir ayrimcilik silahi olarak yansir. Cunku kendi farkina sahip cikamayanin farkini ondan ayirirlar. Sonucta kurd olgusu senin ideolojik inancsal inkar dogrun ile ortadan kalkmaz. O yuzden buradaki ana sorun zaten kurd olgusunu goz ardi etme sorunudur. Ayrica konu irk degildir. Turk bir irk degildir, irk beyaz irktir ve biyolojik deri rengi farkidir. Burada turkluk her bir milli inancsal koken gibi milli bir ayrimciliktir. Bir kisinin bir milliyeti olmasdi baskadir, bunu milliyetcilige tasiyip baska milliyetlerle mukayese etmek baskadir. Mesela Buyuk Britanya'da, vatandaslik britishtir. Bu british vatandasligi altinda her bir kisinin kendi etnik milli kokeni vardir, buna ingiliz de dahil. Bir kisinin icinde bulundugu ulke vatandasi olmasi onun ayni vatandaslik kimligi tasimasini getirmeyebilir. Kisi TC vatandasi olarak, baska bir milli kokene sahip olabilir. Hatta disaridan ulkeye gelip TC vatandasligini almis olabilir. Vatandaslik ile milli koken ve etnisete farkli konulardir. O yuzden konu irk degildir. Sadece kisinin kendi yasam ve iliskisinde kendisine kisilik ve kimlik degeri olarak sectigi bir milli kokendir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Kürtler millet olamamis bir toplumdur,Türkler ise tarihte onlarca devlet kurmus millet olma özelligine sahip bir halktir.Binlerce yil önce Anadoluyu kendine yurt edinmis olan Türkler Anadoluyu Kürtlerden almamislardir,Türklerin Anadoluda oldugu tarihlerde Anadoluda Kürt diye bir tanimlama yoktu,simdi kalkip TÜRKLER KÜRT TANIMINI ORTADAN KALDIRDI diyebilirsiniz ama sadece kendinizi aldatirsiniz. Bakin ben sizden örnek istedim,dedim ki;Yugoslavya disinda bana bir örnek gösterin ve diyin ki;falan devlette de falan etnik kökene mensup olan filancilara özel haklar verilmistir.Ben sadece Yugoslavyayi örnek verdim ve Yugoslanyaninda nasil parcalandigini özetledim.Yani aslinda Yugoslavya örnek olamaz.Bakin Amerika'ya tek bir bayrak altinda onca insan yasiyor:italyani,Yunani,Polonyalisi,Yahudisi falani filani ama bunlarin TEKSAS disinda hicbiri ayrilik istemiyor.Siyahiler onca azap ve zulüm gördükleri halde sporda kazandiklarinda Amerikan Bayragini sirtlarina alip Amerikanin Milli Marsini gururla söylüyorlar.Bizde Kürt bölücüler kongrelerinde Türk Bayragi bile asmiyorlar. Bugün Almanya'da yasayan yabancilar cifte vatandaslik almak icin ugrasiyorlar ama Almanya vermiyor.sadece Alman vatandasligi gecerlidir diyor.Yani simdi Almanya'da demokrasi yok milliyetcilik var dememiz mi gerekiyor.Orada dogmus büyümüs insanlara Alman vatandasligini vererek onu kendi vatandaslarina tanidigi tüm haklarin sahibi yapiyorsa bunun kötü olan yani nedir.Asimile etmek mi?Asimilasyon silah zoruyla olur.Zorlama ile olur.Türkiye'de kimse kimseyi su olacaksin bu olacaksin diye zorlamaz,yasalar neyi gerekitiriyorsa ona uyulmasi gerekir.Her devlette oldugu gibi Türkiye'de de milli yasalar mevcuttur ve bu yasalar farkli uluslarin yasalarindan farki olmayan yasalardir. TC.Osmanlidan kopmus bir cumhuriyet degildir,TC.Devleti artik cürümüs,ayakta durmaya mecali olmayan,isbirlikci padisahlarin elinde,can cekisen bir yikinti halindeyken kurulmus bir devlettir.Türkiye Cumhuriyetini kuranlar Türklerdir asirlara sigmayan tarihine uygun olarak Türkiye Devletini kurmus olanlarin tek hedefi,Türk Milletini refah seviyesinin en üstüne cikarmak,dogusu, batisi, güneyi ,kuzeyi ile müreffeh bir Türkiye yaratmakti.Bu anlamda adimlar atildi ama emperyalizmin yeni taseronlarinin iktidara gelmesiyle bu atilimlar sona erdi. saygilarla Size verecegim tek yanit, kurd olgusunu algilayabilmeniz uzerine olacaktir. Cunku ancak bu olgu tek milliyetcilik ideolojik inanci ile inkar edilebilir. O yuzden de konu irk degil, milli inanctir. Irk deri rengi olarak biyolojiktir, ama; bunu dusunceye tasimak ise irkciliktir. Ayni bir kisinin milliyeti olmasi ile kisinin bu milliyetini dusunce ye tasiyip milliyetci olmassi gibi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.