Φ Insomnia Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Merhaba Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çoğu insan gibi bende başta Televizyon olmak üzere diğer basın yayın organlarından sıkça faydalanan biriyim. Televizyon günümüzde hala ucuz bir eğlence aracı olarak hayatımızda ister istemez büyük bir yer kaplıyor. Seğretmeyen veya evinde Televizyon dahi bulundurmayan insanları saymazsak çoğumuz az veya çok vaktimizin bir kısmını Televizyon karşısında geçiriyoruz. Özellikle devlet kanallarının ötesinde özel kanalların açılması ve sayılarının hızla artmasıyla günümüzde ülkemizde yayın yapan çok sayıda yabancı(uluslararası),ulusal ve yerel TV kanalı mevcut. Ülkemizde Televizyon Yayıncılığını da kapsayacak şekilde faaliyet gösteren basın sektörünün yeterli derecede ilkeli ve sorumlu bir anlayış içeriside hareket ettiğini düşünmüyorum. Çoğu basın yayın örgütünün yayınları son derece subjektif(%100 objektif olmalarını beklemiyorum elbet),gerçek dışı(masa başı ürünü), ülke gerçeklerinden uzak,seviyesiz ve daha da önemlisi Türk halkına ve onun değerlerine saygı göstermeyen bir yapıda. Eğitim,kültür ve bilinç düzeyi hala çok yeterli olmayan, ne verilirse alan,sorgulamayan,ezberci bir eğitimle yetişmiş halk tam anlamıyla bu kirli basının hedefi... Gittikçe daha yoz,dejenere ve zaafları olan bir topluma dönüşmekteyiz.. Basın "halk bunları istiyor" bahanesinin arkasına sığınarak,biraz da ticari kaygıyla,kötü olanı,faydasız ve düzeysiz olanı maalesef Türk halkına dayatıyor.. Hatta öyle ki TV lerdeki bazı programlar ya da yayın politikaları direkt Türk halkına hakaret gibi... Bu konuda çok sayıda örneği sizlere ileriki yazımda vereceğim... Lütfen Türk halkı ve tüketicisi olarak daha bilinçli ve eleştirel hareket edelim... Tepkimizi ortaya koymaktan çekinmeyelim ve gerekli merciilere başvuralım... Sizi en çok rahatsız eden TV programları ve yayıncılık anlayışları neler yazın tartışalım.... saygılar... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 sabah programları su aydın nın seda sayanın falan sundugu allahtan o saaatlerde uyuyorum Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 bende daha once bu konuya deginmistimmmm turk televizyonlari gercekten bilmiyorum ama gidisleri bozuluyoo Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Merhaba Dönemlik reyting sonuçları beni hep şaşırtmıştır.. "Türk halkı en çok haberleri ve tartışma programlarını seğretmeyi seviyor!???" şeklinde sonuçlar açıklanınca insan istem dışı seviniveriyor birden-) Gelgelelim ülkemizde yayın yapan Televizyonların haberlerine ve tartışma programlarına bir göz attığımızda durum hiçte iç açıcı değil. Önce Haberlere değinmek lazım elbet. Bilinçli bir birey eğer dünya insanı olmak istiyorsa mutlaka gündemi takip etmeli bence.. Her yeni gün Dünyada ve ülkemizde neler olup bitiyor bilmeli. Bu nedenlede haberleri seğretmek çok önemli bir gereklilik. NTV,Skytürk,Habertürk ya da CNN-Türk gibi asıl uzmanlığı haber olan kanalları bir tarafa bırakırsak çoğu kanlların haberleri maalesef hiçte doyurucu değil. Herşeyden önce subjektif ve maalesef çok fazla magazin içerikli. Ülkemizde yaşayan nüfusun büyük bir kısmını hiç te ilgilendirmeyen magazinel içeriğe sahip. Seğrederken hiç kendi kendime "adamlar ne uğraşmış bu haberi yapmak için" ya da "gerçekten tüm ülkeyi ya da dünyayı ilgilendiren önemli bir haber yakalamış bu kanal" dediğimi hatırlamıyorum ya siz? Haberlerin arasına konulan reklamlarda ayrı bir uygunsuzluk ve saygısızlık... Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 sen klipleri gorr artik nerelerini acicaklarini sasirdilarrr Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Bence sabah kuşağında kadın programları adı altında sundukları bazı programlar çok düzeysiz gerçekten. Butür programları ekranları başında izleyen ya da daha karga kahvaltısını etmeden stüdyolara koşup izleyen kadınlar için çok üzülüyorum ve merak ediyorum gerçekten bu tip programları hak ediyor musunuz? Daha önemlisi eğleniyor musunuz? Yukarıda JÖN arkadaşında belirttiği programı bende gördüm elbet.. Çok vahim... Hangi aklıbaşında insan normalde evinde ve özelinde yaşaması gereken şeyleri ekranda yaşar ve hangi aklı başında insan bu tür bir acayipliği seğreder? Gerekli merciilere şikeyet edilicek tabiki.... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Hayal et gerçektende çok haklısın... Aşırı ahlakçı veya muhafazakar bir insan kesinlikle değilim...Öyle gözükmekte istemem ama çoğu zaman "yuh artık" demekten kendimi alamıyorum... Hadi klipler bir derece ama ürünle hiç alakası olmadığı halde reklamların çoğunda kadının ve kadın bedeninin bir meta olarak kullanılması kadınlar açısından üzüntü verici... Modern olmak ya da medeni olmak kadını yüceltmeye yetmiyor herzaman.. Aksine kadın günümüzde hayatın pek çok alanında ticari bir meta olarak kullanılıyor ve çoğu bunun farkında olmasada hak ettiği saygıyı görmüyor... Sakın kimse alan memnun satan memnun sana ne oluyor be kardeşim demesin kahrolurum o zaman-) Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 sadece türk televizyonları bu durumda değil ama benim şaşırdığm aydını vesayreyi sen eleştiriyorsun ben eleştiriyorum peki bu programların reytinglerini bu kadar yükseltenler kim Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 buna benzer bi topic açılmıştı zaten ve orda yazdıklarımı burdada söylemek istiyorum.insanların bunları istiyor birşey yapamazsınız şuan için.çünkü sanata saygı yok.aynı örneği vericem Engin Alkan,Özlem Türkad çok başarılı tiyatrocular (ekşi sözlükden ve kendi izlediğim bi kaç diziden gördüklerim,7 numara,Kısa Devre ve Ters Köşe) bi kaç ay oluyor Çeşmi Bülbül diye bir diziye başladılar 1. bölümden sonra yayından kaldırıldı.hadi şimdi halk beğenmedi (anlamamış da olabilirler) ama bu tv kanalı yöneticilerinden herhangibiri çıkıp böyle saygısızlık olmaz dizi kalacak demez mi ? Sanata,sanatçıya saygı yok bu yüzden.hele hele sanattan anlayan (kendilerini öyle sanan) yöneticiler saygı göstermezse ne yapsın halk ? ikinci bi örnek Acun Firardayı bilmeyen yok dimi ? dünyayı gezdi iyi hoş ama bana ne İspanyol kadının oarasından Amerikalının burasından falanca ülkenin kadınının güzelliğinden ? bana tarih lazım sanat lazım YAŞAM'ı lazım o ülkenin.yazık günah o kadar yere gitti verdiği hiç birşey yok ama izleyeni çooook.Bakın TRT'nin Kırılma Noktası (yanlış hatırlamıyorsam ismi buydu.birde Türkiyeyi gezen doğa fotocusu vardı hep isimlerini karıştırırım bu 2 programın) programına adam gezdiği yerlerde üst düzey insanları buluyor geziyor anlatıyorda anlatıyor bana bu lazım işte!!! Kalitesiz yapımları yücelten elbette halk ama halkın eğitim seviyesi ortada.Peki ya ama üst düzey insanlar ne yapmaya çalışıyor ? Birde söylemeden geçemeyeceğim her davet edildi yerde uyuyan Kültür Bakanımız varken bunların olması pekde şaşırtıcı şey diil Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 eğitimli insanların eleştirdiğimiz programları izleyip izlemesine de"ben sosyolojik açıdan izliyorum.ruh tahlili yapıyorum." diyerek bahane bulduklarını gördüm Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Sara k gerçektende bu tür programları seğredenler var elbet ne yazık ki... Hemde çok sayıda.. Öyle ki seyirci profili hiçte sanıldığı gibi tek tip değil... Seyircileri arasında eğitim düzeyi çok farklı ve farklı kültürel çevrelerden gelenler var... En ticari tanımlamayla "arz talep meselesi". Seğreden olmazsa yayınlanmaz elbet.. Ama birde ülke gerçekleri var... Sanata,sanatçıya daha da önemlisi Türk insanına,kültürüne ve geçmişine saygı var. Basın yayın ahlakı ve ilkeleri var. Bu programları görmeye bile tahammül edemeyen çok sayıda insan var... Sonra her zaman talep arzı belirlemeyebiliyor. Günümüzde Arz da talebi şekillendirebiliyor... Bu tür yayıncılığın ardında bazı bilinçli niyetlerde gizli olabiliyor... Ben gönül rahatlığı ile sadece Televizyon değil tükettiğim herşey ile ilgili çok seçici olduğumu söyleyebilirim... Ayrıca tepki göstermekten çekinmiyorum... Zevkler ve renkler tartışılmaz denir ama kimse kimseden düzeysizliğe ve kalitesizliğe saygı duymasını beklememeli... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 7 gün Tv izleyeceğine (İstanbulda yaşayanlar için diyorum) bi gün 5 YTL ver git Tiyatroya.Okan Bayülgen'in bi lafı vardı bakalım ne kadar hatırlıycam çok güzeldi 'tvde dışarıdan beslenirsiniz ama Tiyatroda doğrudan beslenirsiniz' gibi bişidi Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Marti Name Bazı Televizyon kanallarında son derece kaliteli yapımlar yer alıyor elbet.. Bunların hepsi senin söylediğin akıbete uğramıyor diye düşünüyorum. Herhangibir ticari işletmenin öncelikli amaçları kar elde etmek ve işletmenin devamlılığını sağlamaktır. İşletme yöneticisi rasyonel davranmak istiyorsa bunu dikkate almak durumunda. Ancak Televizyon yayıncılığı herhangibir işletmeden bazı özelliklerinden dolayı ayrılır. Günümüzde herhangibir işletme bile yukarıda saydığım temel amaçların ötesinde sosyal sorumluluk ilkelerini yerine getirmek zorundalar. Kaldı ki eğer kitle iletişim araçlarında ve basın yayın sektöründen söz ediyorsak bunun önemi çok daha fazla.. Ben ""dizi" anlamında ülkemizde rekabetinde etkisiyle kaliteli yapımlar yapıldığını ve Televizyonlarda yayınlandığını düşünüyorum. Tabi aralarında kötü olanlar yok değil. Mesela Melekler Adası diye bir dizi vardı yere göğe sığdıramadıkları. Gaza gelip birkaç bölüm izledim. Bu kadar yoz bu kadar dejenere ve bu kadar yanlış mesajlarla dolu bir dizi yapılmamıştır herhalde. Ne mi oldu Rtük e şikayet ettim o kadar... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Açıkçası Tiyatroya gitme alışkanlığına pek sahip değilim. Hep heves etmişimdir. Hatta festivalleri takip edip broşürlerini bile almışımdır. Ama maalesef hayatım boyunca gittiğim Tiyatro oyunu sayısı 5'i geçmez. En son Oidipus a gitmiştim... Tabiki Tiyatronun lezzeti başkadır elbet. Ancak Toplumsal düşünüş,şartlanma ve algılamalar bu konuda çok sağlıklı değil. Ya çoğu insan Tiyatrodan bi haber yetişiyor ve/veya yaşıyor ya da Tiyatroyu sanki belli bir kesimin tekelindeymiş gibi algılıyorlar. Kültür popüler kültür olunca istekler ,algılamalar, beklentiler,beğeniler hep tek tip oluyor.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 şiddet içeren diziler sonucunda öğrencılerımız karakterler gibi yürümeye başlamıştır.. herkesın göryşu farklıdır ama,kurtlar vadısı türü filmlerden nefret edıyorum,ve bu tarz mafya ve şiddet içerenn.çunku sonuçlarını bır eğitimci olarak yeterınce çektım ayrıca m.ali erbılın bır olayı gündemde,nasıl oldu bilemıyorum çevreden duydum.bır adamın pantolonu derken tamamen soymuş galıba canlı yayında bızler her eve gıremeyız ama tv her evde malesef.gençleri artık tv.eğitir hale geldi.. sanatçılara özentı,onlar gibi yaşama merakı arttı..hangi gencımız bılımadamlarımızı biliyorkı ben tv açmıyorum açıkçası,eleştırdığım proğramıda asla kendımde izlemem.. ınsanımızın beynı gelin kaynana tarzı şeylerle yeterınce uyuşturuldu.. özelşlıkle de vaktının çoğu evde geçen evhanımları için tehlıkelı bır durum.çunku geleceğin gençlerini anneler yetiştiriyor evde.. anelerimiz nerde hıpnoz edilmiş gibi saçma sapan proğramlar başında bıde oy felan verıyorlar,arayıp ağlaıyorlar felan.. faydalı bır proğram var ben tavsıye edıyorum öğrewncılere.kadının sesi proğramı.çunku bırçok açıdan uyarıyor hıpnoz olmuş halkımız ne zaman uyanacak devlet nıe mudahale etmıyor onu da anlamadım,sanırım halk devlet sorunlarını görmesın dıye oluşturulan sunı gündemler bunlar... çok üzülüyorum çokk Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 şiddet içeren diziler sonucunda öğrencılerımız karakterler gibi yürümeye başlamıştır.. herkesın göryşu farklıdır ama,kurtlar vadısı türü filmlerden nefret edıyorum,ve bu tarz mafya ve şiddet içerenn.çunku sonuçlarını bır eğitimci olarak yeterınce çektım evett yaa bizim okulda da öle şeyler olmuştu hazırlıklardan (gerçi artık kalktı) biriyle arkadaş sürtüşmüşmü noğolmuş sonra çocuğun teki geldi sen benim adamıma ne dediğini zannediyosun falan aynı o dizilerdeki tavırlar,sözler... inanamazsınız bu kadar özentilik olur nese tabi biz büyüğüz daha olgun davrandık hepsini dövdük adam oldular ve evet o prgramları eleştirenlerin çoğuda onları ilgiyle izleyen ( benim gibi ) ve o özenti dediği kişiler gibi davrananlardır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.