Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2012 12 yıl SİZİ ACIKTIRAN YİYECEKLER Greyfurt: Diyet yapıyorsanız uzak durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur. Kansere karşı koruyucu olan greyfurdun kötü yanı iştah açıcı özelliğinin bulunmasıdır. Karalahana: karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır. Patates: Patatesin yapısında bulunan bilşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir. Glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse, kan şekerinin çok çabuk yükselmesine neden olduğundan çok çabuk acıkmanıza neden olur. Kırmızıbiber: Acının metabolizmayı çalıştırmak gibi önemli bir faydası olsa da kırmızıbiberin iştah açıcı etkisi yok sayılamaz. Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızıbiberi mümkün olduğu kadar az tüketmeye bakın. Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir bakliyattır. Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik indeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir. Alkol: Alkollü içeceklerden uzak durmaya çalışın. Alkollü içkiler size kalori kazandırırken bir yandan da işthınızın açılmasına ve karaciğerinizin yorulmasına neden olur. Tuz: iştahaccı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından tatlı yeme isteğinin doğması, kan Ģekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir. Özellikle hem diyetlerde hem de günlük beslenmede aĢırı tuz tüketiminden kaçının. Zaten gerekli olan tuzu yediğiniz tüm besinlerden karĢılıyorsunuz. Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır. Mısır: Glisemik indeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan Ģekeri seviyesini yükselten mısır, yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Bu nedenle diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir. İncir Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iĢtah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez. Ġncir şker hastaları için de zararlı meyvelerin baĢında gelir, dikkat edilmesi gerekir.
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2012 12 yıl bende iştahım açılsın diye kahvaltılık acı sos aldım 2 hafta önce ama iştahımı açmadı çünkü daha yemedim onu yemeye bile işhatım yok nasıl bir bünyeye sahibim yareppim
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2012 12 yıl Yazar Bak sen o acılı sosu şöyle ekmeğine sür ..Yanına güzel bir beyz peynir ve de domates bak bakalım nasıl olacak.) Zaten adın da genişledi.)))
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2012 12 yıl okuyunca iştahım açıldı yeminle ama evde ekmek yokki nerden bulayım bu saattede ismim genişledi amma midem büzüşüyo yaa küçülüyo git gide annem gelsin öldürecek beni tanıyamıyacak yine mesela ablam cumartesi pazar tatil ben işteyken bikere geleyim kardeşimin yanına evini bi temizleyim bulaşığını yıkayım akşamada bide yemek yapayım demek yokk nasıl bir aplam var benim yaa balkona bi çıkım hele bakkal kapamış mı kapamamışsa şansımı bi deneyeyim
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2012 12 yıl Yazar Merak ettim bak yedin mi birşeyler ? Sen sen ol kendi işini kendin yap. Bekleme başkasından emi...bak böle aç kalırsın işte...)
Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2012 12 yıl yok yaa dün gece bişe yemedim bugün gün boyuncada bişe yemedim ama şimdi çiköfte yedim yavv midem yandı he ablamda akşama bana gel dedi yok dedim gelmiyom ben sana parfümümü aldın mı diyorrr amaca bak amacaa parfüm derdinde kardeşim gelsinde yemek yesin yokk aldım parfümünü vermicem işte hemde 2 tane aldım hee ablamın yanında çalışan bi kız var ne kadarda güzeldi benim bi parfün alanım bilem yok dediydi kaçar mı benden hemen bi tanede ona aldım hediye paketide yaptırdım bi güzel gidip kendi ellerimlen verecem izin günümde ablamınkinide o zaman verrim neyse ne diyodum anam hakktten ne diyodum lem ben bunu düşüneceğim ben ne diyodum
SİZİ ACIKTIRAN YİYECEKLER
Greyfurt: Diyet yapıyorsanız uzak durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur. Kansere karşı koruyucu
olan greyfurdun kötü yanı iştah açıcı özelliğinin bulunmasıdır.
Karalahana: karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır.
Patates: Patatesin yapısında bulunan bilşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir. Glisemik endeksi
yüksek olan yiyecekler arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse, kan şekerinin çok
çabuk yükselmesine neden olduğundan çok çabuk acıkmanıza neden olur.
Kırmızıbiber: Acının metabolizmayı çalıştırmak gibi önemli bir faydası olsa da kırmızıbiberin iştah açıcı
etkisi yok sayılamaz. Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızıbiberi mümkün olduğu kadar az
tüketmeye bakın.
Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı olsa da kilo verirken çok fazla
tüketilmemesi gereken bir bakliyattır.
Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik indeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı
özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir.
Alkol: Alkollü içeceklerden uzak durmaya çalışın. Alkollü içkiler size kalori kazandırırken bir yandan da
işthınızın açılmasına ve karaciğerinizin yorulmasına neden olur.
Tuz: iştahaccı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından tatlı yeme isteğinin doğması, kan
Ģekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir. Özellikle hem diyetlerde hem de günlük beslenmede aĢırı tuz
tüketiminden kaçının. Zaten gerekli olan tuzu yediğiniz tüm besinlerden karĢılıyorsunuz.
Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır.
Mısır: Glisemik indeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan Ģekeri seviyesini yükselten mısır,
yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Bu nedenle diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir.
İncir Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iĢtah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez.
Ġncir şker hastaları için de zararlı meyvelerin baĢında gelir, dikkat edilmesi gerekir.