Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Arkadaşlar internette bir adreste görmüştüm sadece paylaşmak istiyorum... Şimdiii... Elimize kağıt-kalem veya sadece hesap makinesi alıyoruz ve işlem yapmaya başlıyoruz... Benim çok hoşuma gitti,umarım sizin de hoşunuza gider... 1.Önce ev telefon numaramızın alan kodu harincinde kalan 7 haneli ev numaranızın ilk 3 hanesini alıp 80 ile çarpıyoruz. 2.Sonuca 1 ekliyoruz. 3.Sonra 250 ile çarpıyoruz. 4.Ev telefonumuzun geriye kalan son 4 hanesini bütün halinde ekliyoruz (4 basamaklı bir sayı olarak) 5.Dördüncü işlemi tekrarlıyoruz. 6.Elde ettiğmiz sonuçtan 250 çıkartıyoruz. 7.Son olarak da tüm bu işlemler sonucunda elde ettiğimiz sayıyı 2'ye bölüyoruz. Sonuç ne çıktı? Alıntı
Φ duncan Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 benim ev telefonum çıktı Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 benim ev telefonum çıktı iyi sonucu merak edip işlemi yapmamıza gerek kalmadı Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 benim ev telefonum çıktı Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 ÇOCUKKEN DE YAPARDIK BUNA BENZER İŞLEM LER. AKLINDAN Bİ SAYI TUT 2 YE ÇARP 10 EKLE VS GİBİ Alıntı
Φ mkdep Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2006 ev telefon numaraskı çıkıyor. demek ki 7 haneli hangi sayıyı alırsan o sayı çıkıyor demektir... Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 ev telefon numaraskı çıkıyor. demek ki 7 haneli hangi sayıyı alırsan o sayı çıkıyor demektir... Hiç denemedim olabilir valla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.