Φ haksöz Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Allah rızası için Allah’a ortak koşanlar Ne tuhaftır ki tarih boyunca hemen hiç kimse "Allah'a ortak koşacağım" diyerek ortak koşmamıştır. Açık açık bunu yapsalardı, belki insanların çoğunun böylesine sapması mümkün olmayabilirdi. Lakin hemen her ortak koşan, yaptığı işi Allah için yapmış, Allah'ı razı etmek için yaptığını iddia etmiştir. Mekkeliler melekleri Allah'ın kızları yaparken bunu Allah için yapmış, İsa (a.s)'ya inananlar İsa'yı Allah'ın oğlu(!)yaparken de yine Allah için Allah'ın dinini kendilerine getireni gereğinden fazla sevmişler(!) ve bu sevgileri sonucu Allah'ın kulu ve elçisi olarak sevmeleri gereken İsa (a..s)'yı, Allah'ın oğlu yapıvermişlerdi... Her kavimdeki ŞİRK'e bakınız, gerekce olarak söylediklerimizden başkasını göremezsiniz. Eski dinlerinden getirdiklerinin de yeni kabul ettikleri tevhid dinine taşınması, taşınanların tevhide zıt hususları içermesi de yine aynı gerekçelerle olmuştur. Bu yüzden insanların çoğu ortak koşmadan Allah'a inanmamışlardır. Tasavvufun yaptığı ise İSLAM'I akidesinden bozarak değer yargılarının anlamlarına, içeriklerine kadar hemen herşeyiyle oynamış ve bozmuş olmalarıdır. Dindar insanlar şirk koşar Kur’an’ın en önemli ve aynı zamanda çetrefil anahtar kavramlarından biri de hiç şüphesiz ‘şirk’tir. Çetrefildir, zira şirk daima kendisini tevhidden bir perde ile gizlemesini bilmekte, kendisini olabildiğince ‘hak’ suretinde göstermektedir. Bir başka adlandırmayla şirk koşanlar, bir biçimde dinle ilintili insanlardır. Bunlar ‘dinsiz’ değil, ‘dindar’ insanlardır. Allah’a inanma iddiasında olan ‘dindarlar’ ancak şirk koşmaktadırlar. İşte şirkin çetrefilliği buradan kaynaklanmaktadır. Peygamberlerin, müşrik/kafir kavimlerine tevhîdi anlatmak, şirkle tevhîdin farkını kavratabilmek için verdikleri mücadele, kastettiğimiz bu çetrefilliği yeteri kadar izah etmektedir. İnsanların çoğunluğu şirk koşarak iman etmiştir Tarih boyunca ne yazık ki insanların çoğunluğu Allah’a şirk koşarak iman etmişlerdir. (12/Yusuf, 106). Fakat bu insanlar yaptıklarının hep doğru olduğu zannına sahip olmuşlar, şirklerinde haklılık iddia edegelmişlerdir. Allah’ın uluhiyyetini ve rububiyyetini hakkı ile takdir edemeyen insanlar, değişik biçimlerde Allah’a ortaklar koşmuşlar ve müşrik olmuşlardır. Bu hallerini ise yine de dindarlık zannetmişlerdir. Şirk Allah’a yakınlaşma adına yapılır. Zümer 3. Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve inkarcıları iyiye ve güzele kılavuzlamaz. Hiç kimse ben müşriktim demeyecek, demiyor. Herkes birbirinden daha dindar olduğunu iddia ediyor. Bize göre bizim içimizde müşrik yok. Bize göre bu vasıf dışımızdakileri kapsıyor. Sapkınlıkları dışımızdakilere özgülemek bizim en temel özelliğimiz. Bu bize büyük bir rahatlık, huzur ve güven veriyor. Kısacası bize göre biz müşrik değiliz. Dolayısıyla müşriklerle ilgili ayetler de bizi bağlamıyor. Allah bu ayetlerde başkalarına sesleniyor. Acaba gerçekler öyle mi??? Müşrikler Müşrik olmadığını sanmaya ahirette bile devam edecek. Müşrikler, müşrik olmadıklarını iddia hususunda “Allah adına yemin edebilecek” kadar dindar insanlardır. Müşrikler “Allah’a yemin ederiz ki biz müşrik değildik” diyecekler: Onların tümünü toplayacağımız gün; sonra şirk koşanlara diyeceğiz ki: "Nerede (o bir şey) sanıp da ortak koştuklarınız?" (Bundan) Sonra onların: "Rabbimiz olan Allah'a and olsun ki, biz müşriklerden değildik" demelerinden başka bir fitneleri olmadı. Bak, kendilerine karşı nasıl yalan söylediler ve düzmekte oldukları da kendilerinden kaybolup-uzaklaştı. (Enam Suresi, 22-24) Müşrikler dünyadayken en doğru yolda olduklarına mutlak emin olan insanlardır. Bu yüzden ahirette Allah adına yemin ederek asla şirk koşmadıklarını iddia edeceklerdir: Onların tümünü toplayacağımız gün; sonra şirk koşanlara diyeceğiz ki: "Nerede (o bir şey) sanıp da ortak koştuklarınız?" Sonra onların: "Rabbimiz olan Allah'a and olsun ki, biz müşriklerden değildik" demelerinden başka bir fitneleri olmadı. (Enam Suresi, 22-23) Ne büyük gaflet. Ne büyük aldanmışlık. İnsanın kendisine karşı yalan söylemesi… Kendi kendini aldatması… Ama farkına bile varamaması… En dindar geçinirken En müşrik olduğunun farkına bile varamaması… En büyük hatalarımızdan birisi de şu; Bizler Allah’ın Kur’anda yerdiği kimseleri hep dışımızdakiler sanıyoruz. Yerdiği sıfatların bizde değil dışımızdakilerde olduğunu sanıyoruz. Bununla birlikte Allah’ın Kur’anda övdüğü kimseleri kendimiz sanıyoruz. Övdüğü vasıfları da bizim kendi vasıflarımız sayıyoruz. Bu keyfi varsayımı yaparak en büyük yanlışlarımızdan birisini yapıyoruz. Örneğin Müşrikler kimlerdir? Bize göre, Asla bizler değiliz. Müşrik olanlar Yahudiler, Hristiyanlar ve diğerleridir. Pekala onları müşrik yapan sıfatlar bizlerde yok mu? Bu sıfatlar bizlerde de olduğu halde neden onlar müşrik de biz müminiz? Hristiyanlarda teslis var da bizde yok mu? Yahudiler tanrılarını peygamberleriyle güreştirdi ve peygamberleri kazandı. Biz de aynısını yapmadık mı? Bizde hadis ile ayetin hükmünü çürüttük. Peygamberimizi “Allah’tan daha iyi biliyor” ilan etmedik mi? Onlar kitaplarının lafzını tahrif etti. Bizler de kitabımızın kelimelerinin anlamını tahrif etmedik mi? Kitabımızın kelimelerinin anlamlarını yaşantılarımızla tahrifata uğratmadık mı? Onlar lafızda kaydırma yaptı, bizler anlamda. Sonuçta kitaplarını onlar da diskalifiye etti bizler de. Tahrifatçılık bağlamında onlardan ne farkımız var? Kendilerini asla müşrik sanmayan toplumlara geldi Elçiler. Şimdi bize bir Peygamber gelse ve mezheplerin koyduğu helal haramları çöpe atsa ne tepki verirdik o Resule? Şimdi bize bir peygamber gelse ve bizim teslisimiz olan “Allah+Peygamber+Şeyhlerimiz, İmamlarımız, Efendi Hazretlerimiz” anlayışını çöpe atsa ne tepki verirdik o Resule? Biz insanlar aynıyız. Müşriklerin rolünü biz dindarlar oynayacaktık. Sadece sahne ve dekor değişmiş olacaktı o kadar. Ebu Cehil birimiz olacaktık. Velid Bin Mugire bir diğerimiz. Eğer bize şimdi bir peygamber gelse biz o peygambere “bizim dinimizi bozuyorsun”, “biz atalarımızdan böyle görmedik”, “ya çeneni kaparsın yada seni öldürürüz” diyecektik. Şu ayet şimdi inseydi acaba Allah bizlere nasıl hitap ederdi dersiniz? Şeyhlerimiz ve İmamlarımız işin içine katılmaz mıydı acaba? Onlar, Allah'ın yanısıra bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de... Oysa onlar, tek olan bir ilah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka ilah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir. (Tevbe Suresi, 31) Lütfen şu alttaki ayeti “Acaba hitap bana mı? Bize mi?” diyerek okuyunuz. Şirk koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz şirk koşardık, ne atalarımız ve hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de, bizim zorlu-azabımızı tadıncaya kadar böyle yalanladılar. De ki: "Sizin yanınızda, bize çıkarabileceğiniz bir ilim mi var? Siz ancak zanna uymaktasınız ve siz ancak "zan ve tahminle yalan söylersiniz." (Enam Suresi, 148) “Şeyh Efendilerimiz bize şefaat edecekler” diyenler biz değil miyiz? Allah'ı bırakıp kendilerine zarar vermeyecek ve yararları dokunmayacak şeylere kulluk ederler ve: "Bunlar Allah katında bizim şefaatçilerimizdir" derler. De ki: "Siz, Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği bir şey mi haber veriyorsunuz? O, sizin şirk koştuklarınızdan uzak ve yücedir." (Yunus Suresi, 18) Bir İbrahim’de şimdi gelse bizim sevgi bağı kurduklarımız hakkında ne derdi acaba? (İbrahim) Dedi ki: "Siz gerçekten, Allah'ı bırakıp dünya hayatında aranızda bir sevgi-bağı olarak putları (ilahlar) edindiniz. Sonra kıyamet günü, kiminiz kiminizi inkar edip-tanımayacak ve kiminiz kiminize lanet edeceksiniz. Sizin barınma yeriniz ateştir ve hiçbir yardımcınız yoktur." (Ankebut Suresi, 25) Dünyada ve ahirette “yardım görme umuduyla” bir takım efendilere bel bağlamadık mı? Yardım görürler umuduyla, Allah'tan başka ilahlar edindiler. Onların (o ilahların) kendilerine yardım etmeye güçleri yetmez; oysa kendileri onlar için hazır bulundurulmuş askerlerdir. (Yasin Suresi, 74-75) Bakalım bizim evliyalarımız bizi kurtarabilecek mi? İnkâr edenler, Beni bırakıp kullarımı veliler edindiklerini mi sandılar? Gerçekten Biz cehennemi kafirler için bir durak olarak hazırlamışız. (Kehf Suresi, 102) Alıntı
Φ muvahhid Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 cogunu dogru bulmakla beraber bazi kisimlarina katimiyorum.resule itaat sirk degildir. Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Allah rızası için Allah’a ortak koşanlar . . . İnkâr edenler, Beni bırakıp kullarımı veliler edindiklerini mi sandılar? Gerçekten Biz cehennemi kafirler için bir durak olarak hazırlamışız. (Kehf Suresi, 102) sayın haksöz laf olsun torba dolsun diyorsak inan bu forum okunmaz hale gelir bu yazılanların hepsi alıntıdan ibaret varsa bir bilgin ortaya koy. belki ateist değilsin ama görünürde müslümanda değilsin Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 sayın haksöz laf olsun torba dolsun diyorsak inan bu forum okunmaz hale gelir bu yazılanların hepsi alıntıdan ibaret varsa bir bilgin ortaya koy. belki ateist değilsin ama görünürde müslümanda değilsin Varsa bir itirazınız,yanlış gördüğünüz bir yer, sizde delilleriyle ortaya koyun ki neresi yanlış insanlar anlasınlar. Ben yanlışımı gösterenlere teşekkür ederim . Ama bir şartla.Eğer getirdiği deliller sadece kurandan olursa hadi buyurun eleştirilerinizi bekliyorum efendim Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 ya haksöz ve varsa diğer halleri yapma Allah aşkına ayetleri kafana göre yorumluyorsun sonrada delil getirin diyorsun kendi yazdığın ayetleri dahi sana delil olarak getirdik Alıntı
Φ muvahhid Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 haksoz kardesimiz bazi konularda cok hakli ama hadilseri reddetmesi haric. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 ya haksöz ve varsa diğer halleri yapma Allah aşkına ayetleri kafana göre yorumluyorsun sonrada delil getirin diyorsun kendi yazdığın ayetleri dahi sana delil olarak getirdik Ayetleri kafama göre değilde nereme göre yorumlayacam.Siz nerenize göre yorumluyorsunuz diye sorsam acaba şey pardon sizler hadislere göre yorumlarsınız değilmi ? peki sen hadis alimlerinin kafasının daha iyi çalıştığını kimin kafasına göre anlıyorsun. kendi kafana göremi yoksa yine başkalarının kafasına göre mi O başkalarının kafasının iyi anladığını kimin kafasına göre anlıyorsun benim kafamın basmadığını kimin kafasına göre karar verdin hadi diyelim ki senin kafan basmıyor, senin kafan basmıyor diye herkesi kafasız ilan etme yetkisini kimin kafasından aldın Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Hadisleri hiç kimse kafasına göre sallamaz senin yaptığın gibi şimdi bütün din alimlerinin kafası basmıyoda seninmi basıyo senin resule itaat kelimendeki anlam eksikliği var daha bu durumda olan birinin alimlerin ilettiklerine söz etmesi gayet saçma olarak geliyor bana senin dediğin gibi düşünsek MUhammedül emin değil ikiyüzlü muhammed derdik yazdığın yorumlarda bu çıkıyo ama o muhammed-ül emin dir. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Hadisleri hiç kimse kafasına göre sallamaz senin yaptığın gibi şimdi bütün din alimlerinin kafası basmıyoda seninmi basıyo Senin böyle bir soru sormaya hakkın varmı ?Zira sen kafan basmadığı için alim diye etiketlediğin insanların sözüne güveniyorsun.Onların doğru söyleyip söylemediğini ayrd edebilecek bir bilgin yok.Eğer olsa idi bir konuda dahi olsa eleştiri getirirdin onlara ama maalesef böyle bir şey göremedim senden Dim alimlerin kafasının bastığını kimin kafasına göre anladın ortalıkta anlatılan hikayelere göre sende araştırmdan onların arkasında tıngır mıngır yuvarlanıp gidiyorsun. hadi buyur kafanın bastığını isbat et.Kurandan bir konu hazırla ve işte ben bunu anlıyorum diye yepyeni bir tez at bakalım ortaya becerebilcekmisin ? Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 akrdeşim eleştiri getirebilsen alim olmaz alimler hZ. muhammed((sas) mirasıdır insan herşeyi eleştirebilir ama önemli olan delillerle eleştirmektir şuana kadar ben senden böyle bir şey görmedim Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 haksöz sen tam benim kafadansın.inan hiç böyle insanlar kalmadı diye düşünüyordum.bence söylediklerin tamamıyla doğru.okudum.çok güzel.ama nedense bilmeyen kardeşlerimiz de sana karşı muhalefet ediyorlar.aslında onların yaptığı saçmalık.çünkü doğru olanlar bunlar.ben ahir zaman kardeşimizi de anlamaya çalıştım ama beceremedim.ben onun tamamıyla bişeyleri bildiğinede inanmıyorum.bilmediği şeyler hakkında yorum yapmak çok hoşuna gidiyor heralde neyse bende bu konu hakkında yorum yapayım da biraz kuvvetleşsin konumuz. müslüman olan insanlar şirk koşarlar ve dinden çıkarlar.bu doğrudur.zaten gerçekten iman ednlerde bunu yapmazlar.böyle şirk koşan insanlar öncelikle allahın ayetlerini ve peygamberimizin sünnetlerini bir kenara koyup bilmem ne hocanın görüşlerini ortaya koyarlar bu bir.ikincisi ise bu gibi insanlar hocalarınınj yanlarına gidip onlardan bizim için allaha dua et derler. yani allahla aralarına birini sokmuş olurlar.bu da düpedüz şirktir.zaten allahtan bir başka kişi aracılığıyla bişey istemek şirktir. yani kafirlerden olmuş olur. merak eden açsın kuranı baksın, ve bundan sonra bilmeden konuşmasın allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. selamlar Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 haksöz sen tam benim kafadansın.inan hiç böyle insanlar kalmadı diye düşünüyordum.bence söylediklerin tamamıyla doğru.okudum.çok güzel.ama nedense bilmeyen kardeşlerimiz de sana karşı muhalefet ediyorlar.aslında onların yaptığı saçmalık.çünkü doğru olanlar bunlar.ben ahir zaman kardeşimizi de anlamaya çalıştım ama beceremedim.ben onun tamamıyla bişeyleri bildiğinede inanmıyorum.bilmediği şeyler hakkında yorum yapmak çok hoşuna gidiyor heralde neyse bende bu konu hakkında yorum yapayım da biraz kuvvetleşsin konumuz. müslüman olan insanlar şirk koşarlar ve dinden çıkarlar.bu doğrudur.zaten gerçekten iman ednlerde bunu yapmazlar.böyle şirk koşan insanlar öncelikle allahın ayetlerini ve peygamberimizin sünnetlerini bir kenara koyup bilmem ne hocanın görüşlerini ortaya koyarlar bu bir.ikincisi ise bu gibi insanlar hocalarınınj yanlarına gidip onlardan bizim için allaha dua et derler. yani allahla aralarına birini sokmuş olurlar.bu da düpedüz şirktir.zaten allahtan bir başka kişi aracılığıyla bişey istemek şirktir. yani kafirlerden olmuş olur. merak eden açsın kuranı baksın, ve bundan sonra bilmeden konuşmasın allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. selamlar Arkadaşım senin kaçırdgıın önemli bir nokta var ki ; Haksöz arkadaşımız Sünnetleri ve Efendimizin hadislerini inkar ediyor... Daha dikkatli okursan anlarsın... Aksi halde elbette ki yazdıklarının buyuk bölümünde dogruluk payı var... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Selam, İnsanların hadisler hakkında yanıldıkları şey, onların tümünün doğruluğu bilsek onu da kuranın yanına katardık ama anca bilebildiklerimizi katıyoruz çoğu da şüpheli ama olsun kurandan anlarız yanlış mı doğru mu demeleridir.ama Hayır öyle değil.hadisler gerçek olsun veya olmasın, ister biri uydurmuş olsun veya gerçekten peygamber söylemiş olsun dini bir hüküm kaynağı değildir, olamaz.İnsanlar peygamberin söylediği sözlerden sorulmazlar ama kurandan sorulacaklar. Sünnet ise ancak Allaha ait olan bişeydir.yani sünnet değişmeyen yasa demektir.ama insanların davranışları değişebili çünkü hata yapabilirler ve bunu düzeltirler. Demek ki Hadis(söz) de Sünnet(uygulama yasası) de sadece Allaha aittir. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 s.a. ne gariptir Kur'an-ı Kerimi bize vahiy yolu ile ulaştıran Kainatın Efendisi Hz. Muhammed(S.A.V.)'in sünnetini kabul etmiyoruz.. E peki tartıştığın konu kime ait yani Kainatın Efendisi Rasulullah(S.A.V.) bu dini tebliğ etmeseydi ne yapacaktınız.. bu dini bizlere vahiy yolu ile tebliğ eden ve nasıl yaşanılması gerekiyorsa teker teker haber veren O Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resûlünün sünneti. (Muvatta, Kader 3) diye buyuranda O. O halde inancınızı tekrar gözden geçirin...Kainatın Efendisi Rasulullah(S.A.V.)' iyi anlayın.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 haksöz sen tam benim kafadansın.inan hiç böyle insanlar kalmadı diye düşünüyordum.bence söylediklerin tamamıyla doğru.okudum.çok güzel.ama nedense bilmeyen kardeşlerimiz de sana karşı muhalefet ediyorlar.aslında onların yaptığı saçmalık.çünkü doğru olanlar bunlar.ben ahir zaman kardeşimizi de anlamaya çalıştım ama beceremedim.ben onun tamamıyla bişeyleri bildiğinede inanmıyorum.bilmediği şeyler hakkında yorum yapmak çok hoşuna gidiyor heralde neyse bende bu konu hakkında yorum yapayım da biraz kuvvetleşsin konumuz. müslüman olan insanlar şirk koşarlar ve dinden çıkarlar.bu doğrudur.zaten gerçekten iman ednlerde bunu yapmazlar.böyle şirk koşan insanlar öncelikle allahın ayetlerini ve peygamberimizin sünnetlerini bir kenara koyup bilmem ne hocanın görüşlerini ortaya koyarlar bu bir.ikincisi ise bu gibi insanlar hocalarınınj yanlarına gidip onlardan bizim için allaha dua et derler. yani allahla aralarına birini sokmuş olurlar.bu da düpedüz şirktir.zaten allahtan bir başka kişi aracılığıyla bişey istemek şirktir. yani kafirlerden olmuş olur. merak eden açsın kuranı baksın, ve bundan sonra bilmeden konuşmasın allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. selamlar Selef kardeşim madem haksöz kardeşim tam senin kafadan söylim onun Allahtan başka velilere uyuyorsunuz şirktesiniz dediği Hz.Muhammed (sas)dir. Hadistir sünettir ezandır namazdır ve sen bunlara katıldığını söylüyorsun tabiki beni ilgilendir mez katıla bilirsin ancak eğer senin de böyle düşündüğünü kabuledersek ki sanmıyorum büyük tutarsızlık var demektir. demişsinki "ben ahir zaman kardeşimizi de anlamaya çalıştım ama beceremedim.ben onun tamamıyla bişeyleri bildiğinede inanmıyorum.bilmediği şeyler hakkında yorum yapmak çok hoşuna gidiyor heralde neyse" şimdi madem anlayamadın allahın ayetlerini ve peygamberimizin sünnetlerini bir kenara koyup bilmem ne hocanın görüşlerini ortaya koyarlar bu bir." bunu söylemenin manası nedir üstelik tam tersine ayetlerle hadis ve sünneti savunurken tam tersini yapıyormuşuz gibi eleştiriler niye? "ikincisi ise bu gibi insanlar hocalarınınj yanlarına gidip onlardan bizim için allaha dua et derler. yani allahla aralarına birini sokmuş olurlar." Şimdi ben gidip annemden bana ismen dua etmesini istiyecem veya bir müslüman kardeşimden veya cami hocasından vs.vs. eğrer kastınız buysa biraz araştırın derim eğer başka bir şeyi ise biraz daha açık olursa sevinirim bu da düpedüz şirktir.zaten allahtan bir başka kişi aracılığıyla bişey istemek şirktir. yani kafirlerden olmuş olur sonra bilgi mevzusuna gelince neyi bildiğimide neleri bilmediğimide biliyorum ancak sizin bir çok yanlışınızıda biliyorum ne garipki hem kastımı anlamadığınızı hemde bilgisizce yazdığmı söylüyorsunuz bence bu büyük bir çelişkidir ayrı elimden geldiğince bilmediğim şeyleride yazmam bu konuya değinmemin sebebi bilmeden konuşmandır yoksa bişeyler bildiğimi ispat etme giib bir dewrdim yok zira burda bir şeyler paylaşıyorsam Allah rızası içindir onun içinde hakettiğimiz bir şey varsada Allahtandır Allahın izniyle nefse sahip olabilidiğimizce sifirim derim geçerim Bu arada aleyküm selam ve rahmetullah halilim Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Selef kardeşim madem haksöz kardeşim tam senin kafadan söylim onun Allahtan başka velilere uyuyorsunuz şirktesiniz dediği Hz.Muhammed (sas)dir. Hadistir sünettir ezandır namazdır ve sen bunlara katıldığını söylüyorsun tabiki beni ilgilendir mez katıla bilirsin ancak eğer senin de böyle düşündüğünü kabuledersek ki sanmıyorum büyük tutarsızlık var demektir. demişsinki "ben ahir zaman kardeşimizi de anlamaya çalıştım ama beceremedim.ben onun tamamıyla bişeyleri bildiğinede inanmıyorum.bilmediği şeyler hakkında yorum yapmak çok hoşuna gidiyor heralde neyse" şimdi madem anlayamadın allahın ayetlerini ve peygamberimizin sünnetlerini bir kenara koyup bilmem ne hocanın görüşlerini ortaya koyarlar bu bir." bunu söylemenin manası nedir üstelik tam tersine ayetlerle hadis ve sünneti savunurken tam tersini yapıyormuşuz gibi eleştiriler niye? "ikincisi ise bu gibi insanlar hocalarınınj yanlarına gidip onlardan bizim için allaha dua et derler. yani allahla aralarına birini sokmuş olurlar." Şimdi ben gidip annemden bana ismen dua etmesini istiyecem veya bir müslüman kardeşimden veya cami hocasından vs.vs. eğrer kastınız buysa biraz araştırın derim eğer başka bir şeyi ise biraz daha açık olursa sevinirim bu da düpedüz şirktir.zaten allahtan bir başka kişi aracılığıyla bişey istemek şirktir. yani kafirlerden olmuş olur sonra bilgi mevzusuna gelince neyi bildiğimide neleri bilmediğimide biliyorum ancak sizin bir çok yanlışınızıda biliyorum ne garipki hem kastımı anlamadığınızı hemde bilgisizce yazdığmı söylüyorsunuz bence bu büyük bir çelişkidir ayrı elimden geldiğince bilmediğim şeyleride yazmam bu konuya değinmemin sebebi bilmeden konuşmandır yoksa bişeyler bildiğimi ispat etme giib bir dewrdim yok zira burda bir şeyler paylaşıyorsam Allah rızası içindir onun içinde hakettiğimiz bir şey varsada Allahtandır Allahın izniyle nefse sahip olabilidiğimizce sifirim derim geçerim Bu arada aleyküm selam ve rahmetullah halilim selamun aleyküm kardeş bir kere ben bu kardeşimizin peygamberden de bahsettiğini anlamamışım.özür dilerim.peygamberler zaten alçidir allahla aramızda.ben böyle bişey göremedim yazıda ama biraz derine inmek lazım heralde.diğer bir husus allahla aramıza kimse giremez.sizin düşündüğünüz başka.beni anlamamışsınız.bazı insanlar şeyhlerine ya da büyüklerine gidipde onlardan yardım isterler.yani o kulun duası allah katında sanki kabul olmayacakmış gibi onların kendileri için allaha dua etmelerini isterler.sizinle benim düşüncem çok farklı. bu arada ben çok açık sözlüyümdür.yani bişey bilmiyosunuz dan kastım sizin anladığınız gibi değildi.sizin gayet çok şeyler bildiğinize inanıyorum.size kırıcısınız dedim ama ben galiba biraz daha kırıcıyım.ama dediğim gibi düşündüğünüz gibi bişey demek istemedim. allahın rahmeti ve bereketi bütün kulların üzerine olsun amin Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Selef kardeşim madem dediğini yanlış anlamışım özür dilerim gerçi başka bir şey kast edebileceğin hususunda cümle kurmuştum zaten kırıcılık konusuna gelince genelde rastladığımız konularda öyle bir durumda bulunduğumu sanmıyorum en doğrsunu Allah bilir ama zannedersem bunun anlamanın en kısa yolu o davranışı yaptığım kişiye bunun gerçekten böyle olup olmadığını sormaktır. Bu forumda bir kaç kez gereksiz yere gereksiz hitamlarda bulunduğum için özür diledim üstelik tam anlamıyla zıt kutupta olsak bile mesela ben allah var diyorsam o yok diyor olsa bile ne olursa olsun bir müslüman olarak her dem güzel ahlak içerisind ebulunmalıyız yani emredilen gibi olmalıyız. ki yaptığmız yanlışın bizim yanlışımız olduğunu belirtmediğimiz için bu sebepten dolayı müslümanın yaptığı kusur islama bağlanıp işte islam böyle denmesine sebep oluyoruz onun için çok dikkat etmemiz lazım senin kırıcılık hususuna gelince öyle bir şey ima etmedim diyorsan zaten konu kapanmıştır. Allahın rahmeti ve bereketi bütün kullarının üzerine olsun demişsin AMİN İNŞALLAH Alıntı
Φ selef_61 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Selef kardeşim madem dediğini yanlış anlamışım özür dilerim gerçi başka bir şey kast edebileceğin hususunda cümle kurmuştum zaten kırıcılık konusuna gelince genelde rastladığımız konularda öyle bir durumda bulunduğumu sanmıyorum en doğrsunu Allah bilir ama zannedersem bunun anlamanın en kısa yolu o davranışı yaptığım kişiye bunun gerçekten böyle olup olmadığını sormaktır. Bu forumda bir kaç kez gereksiz yere gereksiz hitamlarda bulunduğum için özür diledim üstelik tam anlamıyla zıt kutupta olsak bile mesela ben allah var diyorsam o yok diyor olsa bile ne olursa olsun bir müslüman olarak her dem güzel ahlak içerisind ebulunmalıyız yani emredilen gibi olmalıyız. ki yaptığmız yanlışın bizim yanlışımız olduğunu belirtmediğimiz için bu sebepten dolayı müslümanın yaptığı kusur islama bağlanıp işte islam böyle denmesine sebep oluyoruz onun için çok dikkat etmemiz lazım senin kırıcılık hususuna gelince öyle bir şey ima etmedim diyorsan zaten konu kapanmıştır. Allahın rahmeti ve bereketi bütün kullarının üzerine olsun demişsin AMİN İNŞALLAH selamun aleyküm ya aslında kimse kimseyi kırmak istemez.ama bazı derin konularda insan istediğini kabul ettiremeyince biraz istemeyerek de olsa kırıcı oluyor sanırım.ama ben kimsenin gözünde hatalı konumuna girmek istemem.o yüzden ciddi anlamda bir hatam varsa hakkınızı helal edin kardeşim.sizin bana karşı yok dedim zaten. selam ve dua ile Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Allah razı olsun mübarek Varsa baştan helaldir Alıntı
Φ DreadHead Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Çok güzel bir konu, üzerinde uzun uzun konuşmalıyız.Uydurma hadisler dinimizi mahfediyor.Bunları temizlemek hepimizin görevi.Bi kere hadisleri Kuran ayetleri gibi dinin hükümleriymiş gibi görmek Allah'a ortak koşmaktır.Dinde hükmü yanlız Allah verir. Bütün hadisler uydurmadır demem ama uydurma olanlar vardır uydurma derken de kastım bu sözlerin peygamber efendimizin söylemediğidir.Çünkü peygamberler aldıkları vahiylere aykırı söz söylemezler.Bu demektir ki peygamberimiz Kuran'a aykırı tek söz söylemez.Bir hadis Kuran'a ters düşüyorsa kesin uydurmadır. Mesela bir kişi çıksa deseki "ben bütün hadisleri red ediyorum arkadaş" bu adama kim ne diyebilir? Hadislere iman diye bir Kuran hükmü varmı?Bu adama sorsalar neden hadisleri red ediyorsun gerekçen nedir.?Adam deseki "hadislere baktım bazıları Kuran'a ters, peygamberimiz Kuran'a aykırı söz söylemez. o yüzden kendimi riske atmamak için bütün hadislere kulağımı kapadım hiç birini dikkate almıyorum" dese.ve Allah'ın zandan sakının ayetini bizlere gösterse ; HUCURAT (12) "Ey iman edenler! zandan çok sakının! " çünkü adamın içinde kuşku var acaba doğrumu değilmi diye. Ama Kuran öylemi Kuran'ın toplanması okunması açıklanması bizzat Allah iradesiyle olmaktadır. Kuran Allah tarafından korunmaktadır.İşte dine hüküm kaynağı olacak bir kitabın özellikleri böyledir.Adamın içinde en ufak bir kuşku yoktur.Çünkü Kuran Allah katındandır. KIYAMET 17-18-19 "Onu toplamak ve okumak bize düşer." "O halde, biz onu okuduğumuzda, sen onun okunuşunu izle" "Sonra onu açıklamak da bizim işimiz olacaktır." BAKARA 2 "İşte sana o Kitap! Kuşku/ çelişme/ tutarsızlık yok onda. Bir kılavuzdur o, sakınanlar için." not:Bunlar benim şahsi tespitlerimdir.Allah'ın dinine ters bir söylemekten Allah'a sığınırım.Eğer söylemişsem de Allah'tan affıımı istiyorum. Son bir ayet:YUSUF 111 "Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir." Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Mesela bir kişi çıksa deseki "ben bütün hadisleri red ediyorum arkadaş" bu adama kim ne diyebilir? Hadislere iman diye bir Kuran hükmü varmı?Bu adama sorsalar neden hadisleri red ediyorsun gerekçen nedir.?Adam deseki "hadislere baktım bazıları Kuran'a ters, peygamberimiz Kuran'a aykırı söz söylemez. o yüzden kendimi riske atmamak için bütün hadislere kulağımı kapadım hiç birini dikkate almıyorum" dese.ve Allah'ın zandan sakının ayetini bizlere gösterse ; HUCURAT (12) "Ey iman edenler! zandan çok sakının! " çünkü adamın içinde kuşku var acaba doğrumu değilmi diye. Ama Kuran öylemi Kuran'ın toplanması okunması açıklanması bizzat Allah iradesiyle olmaktadır.(DreadHead) Selam Bu arkadaş ta dinde tek kaynak olararak kuranı kabul ediyor.Tebrik ederim.Ancak gelenekçi cevrenin korkunc baskısına maruz kalmamak için kendince savunma mekanizması geliştirmiş Ben şashen hadisleri inkar konusunda hiç kimseye hesap vermek zorunda olmadığımı biliyorum.Din konusunda kurandan başka değil hadisleri, tek bir harfi bile kabul etmem. hadisleri ise zann içerdiği için değil,içinde uydurmalar olduğu için değil,binlerce çelişki olduğu için değil altını çizerek söylüyorum hadisleri peygamberin ağzından duymuş olsam bile (DİN) kabul etmiyorum.Zira dinin bir tek sahibi vardır oda Allahtır. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Aleyküm selam haksöz kardeşim hadisleri peygamberin ağzından duymuş olsam bile (DİN) kabul etmiyorum.Zira dinin bir tek sahibi vardır oda Allahtır. Ayetler nerden duyulupta bu güne geldi acaba tabiki o mubarek ağızdan daha öncede hadisin doğruluğu %100 olsa bile inanmam demiştin ve sonrada itaat diyorsun 150- Onlar, Allah'ı ve peygamberlerini inkâr ederler, Allah ile peygamberlerinin arasını ayırmak isterler. "Kimine inanırız, kimini inkâr ederiz" derler. Bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isterler. Peygamberler öncelikle onlar Allahın emirlerine uyarlar yoksa peygamber onlar değil başkası olurdu. Onlar asla Allah(cc)ın hükmünden başka hüküm koymazlar. Alıntı
Φ DreadHead Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Haksöz kardeş sana katılıyorum. Ben de Kuran 'dan başka bir hüküm kaynağı kabul etmiyorum zaten. Hadisleri dinin hükümleri gibi görmek şirktir.Çünkü dinde hükmü yanlız Allah verir.Olay bundan ibarettir.Çünkü peygamber dahi de olsa bir kişinin sözlerini dinin hükümleri gibi görmek o insanı hüküm koyucu görmek olur bu da Allah'a ortak koşmaktır.Kıyamet suresi 16-19. ayetler. 16. Onu aceleye getiresin diye dilini onunla hareketlendirme! 17. Onu toplamak ve okumak bize düşer. 18. O halde, biz onu okuduğumuzda, sen onun okunuşunu izle. 19. Sonra onu açıklamak da bizim işimiz olacaktır. İşte arkadaşlar Kuran'ın toplanması okunması ve açıklanması bizzat Allah iradesiyle olmaktadır.Kuran ayetleri böyledir.Çünkü bu kitap Allah'ın dinine hüküm kaynağı olacağı için Allah onu böyle korumaktadır.Allah Kuran'da bizden ne istediğini anlatmıştır.Böyle bir olayın sanılara, teredütlere bırakılması söz konusu olamayacağı için Allah bizzat kendi iradesini ortaya koymuştur.Herşeyi en iyi bilen Allahtır. Bir şeyi kuluna kim helal veya haram edebilir?Tabiki Allah. Peki bu hükümler nerdedir?Tabiki Kuran'da.İşte olay budur.Peygamberimizin asli görevi Allah'ın dinini insanlara tebliğdir.Diğer bütün peygamberlerin olduğu gibi.Hadisler dinin hükümleri değildir.Din de hükmü yanlız Allah verir. Bir insan, bu olayı kavradıktan sonra önüne gelen hadisleri şöyle değerlendirebilir.Ben hadisleri dinin hükümleri olarak görmem fakat Kuran'a en ufak bir şekilde ters düşmemek kaydıyla yardımcı bir bilgi olarak dikkate alabilirim.Buna bir sözüm yoktur zaten. Alıntı
Φ DreadHead Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Evet Kuran ayetleri de Peygamberin vasıtasıyla insanlara duyrulmuştur.Zaten peygamberlerin asli görevi Allah'ın dinini insanlara tebliğ etmektir.Allah Kuran'ı Cebrail adlı meleği vasıtasıyla peygambere iletmiştir..Peygamberimiz Cebrail'den vahiy aldığı zaman oldukça bitkin ve yorgun bir hale geldiğini bu olayın onu etkilediğini biliyoruz.İşte "Doğrusu, biz senin üzerine ağır bir söz bırakacağız." ayeti (Müzemmil 5). bunu söylüyor.Yani vahiy olayı diğerlerinden farklı bir olaydır.Ala suresinin 6. ayeti ise şöyledir "Seni/sana okutacağız da artık unutmayacaksın" Yani peygamber aldığı vahyi bir daha unutmaz.Allah'ın korumasındadır.Daha önce bir çok kez yazdığım Kıyamet suresinin 17-18-19. ayetlerine de bir bakın.Kuran'ın toplanması okunması açıklanması bizzat Allah'ın iradesiyle gerçekleşmektedir.Şimdi hadisler ile Kuran ayetleri bir olabilirmi?Hadisleri kim nakletmiştir.?. peki bunları Allah bizzat korumaktamıdır?hayır.Hadisleri dinin hükmüymüş gibi görmek şirkmidir?Kesinlikle evet peygamber dahi olsa bir kişinin sözlerini dinin hükümleriymiş gibi görmek, birisini Allah'ın hükmüne ortak yapmak olur.Dinde hükmü yanlız Allah verir. Sevgili kardeşler ben olaya şöyle bakıyorum.Hiç yüce Allah kullarının, onları neyi yaptıklarında cennete veya cehenneme gideceklerini kendilerine gösteren bir kitabı böyle tereddütlere, çelişkilere, sanılara bıkakırmı?Elbetteki bırakmaz.Onun için Kuran bizzat onun korumasındadır.Benim en ufak bir şüphem yok. BAKARA 3 "İşte sana o Kitap! Kuşku/ çelişme/ tutarsızlık yok onda. Bir kılavuzdur o, sakınanlar için." Değerli kardeşler bu konuları Yaşar Nuri Öztürk hoca "Kuran'daki İslam " adlı eserinde çok güzel anlatmış.Ben de o kitaptan bir çok şey öğrendim.Sizlere de tavsiye ederim. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resûlünün sünneti. (Muvatta, Kader 3) diye buyuranda O. O halde inancınızı tekrar gözden geçirin...Kainatın Efendisi Rasulullah(S.A.V.)' iyi anlayın.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.