Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Geleneğe göre dinin 4 kaynağı vardır

Kitap, sünnet(hadisler) icmai ümmet (ruhbanların toplu kararı) kıyası fukaya (ruhbanların hakıında hüküm olmayan konularda ki ictihadları

Bu dört ana kaynağın arasında arasında ,kuran sadece bir formalite icabı vardır. Hani dotlar alışverişte görsün misali.

Geleneğe göre, kuranın hiç bir fonksiyonu yoktur. Daha doğrusu kuran adeta bir tebirk kartıdır.Nitekim, kuranın hayatı yönlendirmeye yeterli olmadığını, sesi soluğu çıkmayan bir tebrik kartı olduğunu gelenekçiler direkt olmasa bile dolaylı yoldan itiraf ederler

Nasılmı ?

Sadece kuran tek kaynak diyen insanlara bunların meşhur bir yakıştırması vardır malum.Nedir o ??

Siz peygamberi postacı yerine koyuyorsunuz.

Sadece Kuranı yaşayan, ve bunun için bir çok baskılara maruz kalan ve hatta öldürülmek istenen ve sonunda hicret etmek zorunda kalan peygamber sesi soluğu çıkmayan bir tebrik kartı yüzünden mi tüm bu baskılara maruz kaldı ? Peygambere tüm bu eziyetleri reva görenler kuran için değilde, hadisleri için mi bunları yaptılar ?

Bunlara göre evet ?

Bunlara göre kuran; bu ana dört kaynağın arasında sadece bir aksesuar, bir süs olarak vardır.O hayata yön veremez. Kuran sadece ölülerin olmayan ruhlarına okunup üflenen bir tebrik kartıdır.

Bunlara göre onların inandıkları ilah eksiktir, bilgissizdir.O sadece bir takım ana konuları bildirir, detayları ise peygamber belirler. Oların tasavvur ettikleri ilah, detay vermekten, tek başına bir hüküm belirlemekten aciz olduğu için bir sürü danışmanları vardır.

Onun eksik bıraktığı veya unuttuğu kısımları bu danışmanları olan, peygamberler, ruhbanlar din adamları tamamlar

Yine bunların tasavvur ettikleri ilah , kainatı tek başına idare etmekten aciz olduğu için onun süpermen yardımcıları vardır ( evliyalar, gavslar, kutuplar,kırklar, yediler,üçler, şeyhler)

Bu yardımcılar süper donanımlara sahiptirler. tayyi mekan ve tayyi zaman yapabilir, kendilerine dua edenlerin yardımına koşarlar.Keramet adı altında hokkabazlıklar sergileyip inanmayanları ikna etmeye çalışırlar

bunlara göre son elçi tasavvur ettikleri ilah,ın sevgilisi/habibidir.Peygambere o kadar aşık olmuştur ki onun yüzüsuyu hürmetine kainatı yaratmıştır

Mahşerde bile insanların hesaplarını tek başına görmekten aciz olduğu için,bu sevgilisini yanında başvezir olarak bulunduracak ve kimlerin bağışlanması gerektiğini ona danışacaktır.O elçide sakallıları,sarıklıları,şalvarlıları,çarşaflıları bol bol hurma yiyenlere torpil yaparak cennete gönderecektir

AMA ŞU BİR GERÇEKKİ BU İLAH,KURANIN TANIMLADIĞI ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH DEĞİLDİR

Gönderi tarihi:

şimdide gelenek gelenek olmayan ayrıntısı mı çıktı, çok farklı konular ya hiç daha önce düşünmedim. değer vediğimiz evliyalar büyük zatlar hiç süpermen olurlar mı ya

O değer verdiğiniz (kerameti kendinden menkul) evliyalar süpermen değilse,onlar hakkında yazılan binlerce kerameti benmi uydurdum ?

Onlar süpermen değilse,öldükten sonra bile kerametleri devam etsin diye kabirlerine koca koca türbeleri benmi diktim ?

Onlar süpermen değilse,kuran evliya çarpsın şeklindeki yemin etmeyi benmi uydurdum

Gönderi tarihi:

şimdide gelenek gelenek olmayan ayrıntısı mı çıktı, çok farklı konular ya hiç daha önce düşünmedim. değer vediğimiz evliyalar büyük zatlar hiç süpermen olurlar mı ya

O değer verdiğiniz (kerameti kendinden menkul) evliyalar süpermen değilse,onlar hakkında yazılan binlerce kerameti benmi uydurdum ?

Onlar süpermen değilse,öldükten sonra bile kerametleri devam etsin diye kabirlerine koca koca türbeleri benmi diktim ?

Onlar süpermen değilse,kuran evliya çarpsın şeklindeki yemin etmeyi benmi uydurdum

Cahil kalan bazi insanlar o tür yeminler ederken bazi cahillerde sizler gibi mukaddesata saldirirlar aradaki farka nüans farki diyemeyiz cünkü bazilari cahilde olsa mukaddesata asla küfretmez ve saldirmazlar.Kuran ve Evliya carpsin diye yemin edenler bu yeminleri bilincsizce yaparlar ama mukaddesata saldiranlar gayet bilinclidir,belirli ve sinsi bir amacin sahibidirler.

Gönderi tarihi:

Cahil kalan bazi insanlar o tür yeminler ederken bazi cahillerde sizler gibi mukaddesata saldirirlar aradaki farka nüans farki diyemeyiz cünkü bazilari cahilde olsa mukaddesata asla küfretmez ve saldirmazlar.Kuran ve Evliya carpsin diye yemin edenler bu yeminleri bilincsizce yaparlar ama mukaddesata saldiranlar gayet bilinclidir,belirli ve sinsi bir amacin sahibidirler.

Lütfen kullandığınız ifadelere dikkat edin.Ben hiç bir şeye ne küfrettim ettim nede saldırdım.Sadece bir var olan bir tabloyu cizdim.

Buyurun böyle olmadığını siz isbat edin

Gönderi tarihi:

Cahil kalan diye nitelendirdiğin o kimslerin tabi olduğu süpermenlerin yorumlarıyla millete hakaretler yağdırıp iftiralarda bulunmuyor musun? ve dini inançlarını o süpermenlerin emir buyurdukları şekilde yaşamıyormusun? senin farkın ne onlardan? senin mukaddesatına inanmayanları neden baskı altına almaya çalışıyorsun? bu şiarı da süpermenlerinizden mi öğrendin? Kuran/vahiy bilgisine göre inançlarını temellendiren insanlara olmadık saldırıları yapıp karalamalar yaparken hiç yüzün kızarmıyor mu? Hiç Allahtan korkmuyor musun? Yoksa sizin ilahınız bu tür ithamlarda bulunmayı POLİTİK bir erdem diye mubah mı sayıyor? bu sorularıma cevap bekliyorum. POLİTİK kaygılarla insanların inançlarını sömüren teşekküllerin kirli çamaşırlarının zamanı gelince birbir çıkarılacağından kimsenin şüphesi olmasın... duyurulur...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.