Φ Insomnia Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Evet soru budur... Aslında kavramları çok iyi oturtmak lazım..".Aşk nedir" ile başlamalı işe. Bir erkek bir erkeğe,bir kadın bir kadına gerçekten aşıkolabilmekte midir? Bir erkeğin bir kadına ya da bir kadının bir erkeğe duyduğu aşk ile karşılaştırıldığında ne gibi benzerlikleri ya da farklılıkları vardır? Ya da Bir erkeğin bir kadına,bir kadınında bir erkeğe karşı hissettikleri ve "Aşk" olarak tanımladıkları gerçekten Aşk mıdır yoksa? Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Anlaşıldı... Peki... Fazla Tabusal bir başlangıç oldu galiba.. "Aşk geçici bir delilik halidir!" aslında güzelbir tanımlama bu. Diğer yarınızı bulmuşsunuz kaybetmemek için herşeyi yaparsınız. Gözünüz başka hiçbirşey görmez doğal olarak. Hatta diğer yarınızın sizin tarafınızdan normalde kabul görmeyecek tarafları bile size cazip gelebilir. Çünkü siz özeli genelle bütünleştirme ve öteki yarınızı kusursuzlaştırmaya çalışırsınız.. Aradığınızı bulmuşsunuzdur...Aslında tanıyorsunuzdur onu...Sizin ilacınızdır... Evet aşk kimsenin tekelinde değildir kesinlikle ve olmamalıdır da. Birilerinin birilerine karşı hissettiği o tanımlanamaz duyguyu sadece cinselliğe bağlayıp adeta küçük görmek ancak bakanın eksikliğini ifade eder.. Tabi burada Cinsellik ile Aşk 'ı karıştıranların olmadığını iddia etmeyeceğim... Maalesef var hemde çok sayıda var....Bazı insanlar sadece üremek için birileriyle evleniyorlar... Aşkın ne olduğu üzerinde kafa patlatmaya devam edeceğim elbet... Ama bunu birileri ile özdeşleştirmeden yapacağım... Haa şu X kişilerin yaşadığı aşktır işte yazmayacağım hiçbir zaman.......Çünkü Aşk iki kişiliktir.... Dolayısıyla tanımıda biraz subjektif olabilir..... Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 ÖNCE SEVGİ OLMALI..AŞK ÇARPIK BACAKLARI DÜZGÜN GÖRME SANATIDIR..DER BİR DÜŞÜNÜR..AŞIK OLMA HALİ BEĞENİLERİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR..KİTLENME SÖZKONUSU..VE BİR GÜN AŞKIN BİŞEKİLDE SONA ERDİĞİNDE KARŞINDAKİNİ HİÇ SEVMEDİĞİNİ ANLIYORSUN..ORTAK DOĞRU DÜRÜST BİR YAN BİLE YOK..İŞTE AŞKIN ŞAŞIRTICILIĞI..BAŞKASINI BİLMEM AMA BEN ÖNCE SEVMEK İSTERİM..SONRASINDA AŞK KOLAY..BEN ZATEN AŞKIN ÇOCOĞUYUM.. Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Selam Aşk ile Sevgi farklı şeyler mi gerçekten? Bu iki kavramı birbirinden ayıran ne? Aşk aşık olana ait birşey mi yoksa? Güçlü bir tutku mu? Ya da bir sarhoşluk mu? Hangisi daha çok iki kişilik? İnsan sadece başka bir insana karşı mı aşk besler...yoksa? Sevgi mi aşkı kapsar Aşk mı sevgiyi...? Aşk kendiliğinden olan ve iradi olmayan birşey midir? Sevgi daha iradi birşey midir? Yani insan sevmek ve sevilmek için çaba göstermek zorunda mıdır? Sevgiyi beslemelimidir? Bu iki kavram arasında ne gibi bir bağ vardır? Off anam off karıştım ben yine....-) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.