Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Özleyiş Topbaş AKP nin Türkiye çapındaki belediye başkanlarının eşlerini ve çocuklarını İstanbul'a davet etti.Sayılar 75 olarak tahmin edilen konukların bir kısmı kendi imkanları ile gelirken bir kısmı da Atatürk Havalimanından Hilton a otobüslerle taşınacak.AKP li belediye başkanlarının hanımları ve çocukları 5 yıldızlı otelde 5 gün boyunca ağırlanacak.Özleyiş Topbaş.AKP nin Anadou çapındaki belediye başkanı eşlerini ve çocuklarını 5 gün boyunca Belediye ye ait kasırlar ve köşklerle Kültür bakanlığına ait tesisleri ve sarayları gezdirecek,birde özel bir tekne ile boğaz turu yaptıracak. Bu duruma Tevfik Fikretin bir şiiri ile cevap vermek istiyorum: Han-ı Yağma* Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır; Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir! Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay; Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar Gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var. Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar. Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak... Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Şair : Tevfik Fikret Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Sen bunlara yolsuzluk mu diyosun? Önemsemeyip buralara kopyalamadığına göre YÖK yetkililerinin yaptıkları pekde yolsuzluk sıfatına uymasa gerek... Başörtülü öğrencileri Laiklik ve Atatürkçilik bahanesi ile okullara almayan YÖK ve rektörleri ile ilgili yolsuzlukları neden görmezden geldik sevgili gelincik? Olmuyor böyle antidemokratik tutum... Bak bizim Güya Cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü bilim adamlarımız neler neler yapmış... Sen uyurken... İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, yaptığı yolsuzluklarla gündeme geldi, çok az kişinin katıldığı yemeğe, 4 bin kişi katıldı denerek 14 milyar ödendi ve eski rektör Alemdaroğlu, kamuoyu baskısı ile yine YÖK Başkanı Erdoğan Teziç tarafından görevinden alındı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Durul Ören’in, dekanlığı döneminde 30 kişiye hayali bordrolar düzenlenerek senelerce maaş ödendiği belirlendi. YÖK olaya seyirci kaldı. Marmara Üniversitesi’nde, döner sermaye geliri katkı paylarında yapılan yaklaşık 50 bin YTL’lik yolsuzluk sebebiyle yöneticiler görevden alındı. Üniversitenin 245 bin YTL’sinin bağış adı altında vakıflara yatırıldığı ortaya çıktı. Ankara Üniversitesi’nde ilaç yolsuzlukları yaşandı, yolsuzluğa YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç’ın eşinin adı karıştı, böyle olunca YÖK soruşturmayı kendi yapmaya karar verdi, olaylardaki şeffaflık karartıldı. Yine Ankara Üniversitesi’nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca yazılan reçetelerde piyasa değeri 37 YTL olan deri kremleri 400 YTL’ye fatura edildi. Malatya İnönü Üniversitesi’nde, Sayıştay tarafından 44 ayrı yolsuzluk tespit edildi, Rektör Fatih Hilmioğlu ve yönetim hakkında, ihaleye fesat karıştırma, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma dahil bir çok yolsuzluk tespit edildi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ise baskıcı ve diktatörce yönetimi ile gündeme geldi. Rektör Ferit Bernay, taraflı olarak 80 öğretim görevlisinin işine son verdi; yolsuzluk, mahkeme kararlarına uymamak, kadrolaşma, eş, dost, akraba, kayırma ile suçlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yemek ihalesinde usulsüzlük tespit edildi, hastanenin ilaçlanmasına yönelik ihalede 60 milyarlık yolsuzluk yapıldı. Celal Bayar Üniversitesi’nde çatı onarım ihalesi rektör tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. İhale, % 32 indirim teklifi veren firmadan alınıp % 21 indirim teklifi veren firmaya verildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Yaşar Akbıyık, Başbakan’ın katıldığı açılış törenine katılmadı, ama DİSK’in öncülük ettiği “Türkiye Solunun Genel Durumu ve Geleceği” konulu bir toplantıya ev sahipliği yaptı. ( Nerde yökün bağımsızlığı? İşte mevcut kadrolaşma bundan ibaret... ) Meclis Araştırma Komisyonu, 28 üniversitenin laboratuvarlarının yenilenmesinde 66 milyon sterlinlik proje usulsüzlükleri belirledi. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Acaba hangimizin ki antidemokratik tutum yapılanlar evet yanlıştır demeyip karşı saldırıya geçmek mi yoksa yapılan yanlışlar ne taraftan gelirse gelsin bu hatadır deme cesaretini gösteren arkadaşların davranışları mı ? by x men arkadaşımın yazdıklarına da bir okadar bende eklerim ama anlayacağınızı hiç sanmıyorum Çünkü aynı tavır sizin başbakanınızda da mevcut.Üstelik bu halkın 1 lirası bile başkasına peşkeş çekilse bu yolsuzluktur arkadaşım bunun miktarının önemi yoktur hani müslüman olduğunu idda ediyorsun ya bilmen gerekir. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 yolsuzlukları saymaya kalkarsak işin içinden çıkamayız ama bugüne kadar yapılan yolsuzluklar milletin gözünün içine bakarak yapılan şeyler değil ??? örnek vereyim istersen Unakıtana KDV inidirimi yapıldı.koca devlet 70 milyon insanın gözünün içine bakılarak yapıldı bu ? sonra giyimde falan Kdv indirimi yapıldı da olayın üstü kapandı biraz...Ağır bir suçlama gibi gelsede ben hükümeti yolsuzluk falan değil,yolsuzluk yapmaya hazırlanırken işlediği cinayetlerden (mecazi anlamda değil gerçek anlamda kullandım) suçluyorum...keşke herkes para kasaları boşaltsada can yakılmasa...(Bkz:Kuş Gribi ve kuş gribinden ölenler) Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Beni hep gülümsetiyor böyle yazılar.... Arkadaş AKP'nin yolsuzluklukları kapatma şubesi gibi çalışıyor... - - Başka bir şey demeyeceğim.... Acaba hangimizin ki antidemokratik tutum yapılanlar evet yanlıştır demeyip karşı saldırıya geçmek mi yoksa yapılan yanlışlar ne taraftan gelirse gelsin bu hatadır deme cesaretini gösteren arkadaşların davranışları mı ? Sevgili 'gelincik' ; 'by_x_men'; Sizce örneklemeye çalıştığınız bu kişilikli yaklaşımı, hitap ettiğiniz o birilerinin algılayacak yeterli beyni var mı ben şüpheliyim.? Kimse bana kızmasın... Kimseyi küçümsemek değil amacım.... Ama bu kadarıda pes dedirtecek... Aynı kör gözlükleri, kollarında üç nokta pazubant, papağan gibi ezberlenmiş aynı tekrar cümleler... Herkesin yapabileceği aptalca davranışlar vardır da... bu kadarı da fazla bu ondanda öte bir şey galiba... Kimse bana kızmasın... Kimseyi Aptal demek değil amacım.... Tercihler bu yöndeyse kimsenin yapabileceği şeyde yok zaten... Kale almamak daha mı yararlı nedir...çünkü artık şahıs tescilli... okundukca bulaşır mı dersiniz... İlaç kullanılması gerekir mi? Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Tebrikler!!!! Bakalım daha neler gelecek... Açıkçası hiç şaşırmadım ithamlarınıza beklediğim şeyler, sizin gibilerin sıradan davranışları... Sevgili gelincik, Benim müslümanlık anlayışım eşitliği ve adaleti emreder. Sende müslüman olduğuna göre bilmen gerekir inancımızda adaletin nasıl bir yerde olduğunu. Akp li bakan eşlerine gezi düzenlenmesini ve bunun için harcanan parayı yolsuzluk olarak görüyorsun ve tepki gösteriyorsun, çok güzel, yılmadan devam et... Peki kendisini cumhuriyetin, Laikliğin koruyucusu olarak gören, bu devletin genç zihinlerini eğitmekle mükellef bulunan üniversite görevlilerinin yediği paralara neden yolsuzluk diyerek tepki göstermiyosun? Neden akp yada İslami yönüyle ön plana çıkmış yada İslamı kullanarak ön plana çıkmış herhangi bir kesim yolsuzluk yaptığı zaman bunu bangır bangır bağırarak dünyaya duyuruyorsunuzda, Cumhuriyetin bekçisi olduğunu iddia eden kesimlerden herhangi birisi yolsuzluk yapınca aynı tepkiyi göstermiyorsunuz? Neden???? bu yolsuzluk değilmidir iyi oku; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Durul Ören’in, dekanlığı döneminde 30 kişiye hayali bordrolar düzenlenerek senelerce maaş ödendiği belirlendi. YÖK olaya seyirci kaldı. Ya bu; Marmara Üniversitesi’nde, döner sermaye geliri katkı paylarında yapılan yaklaşık 50 bin YTL’lik yolsuzluk sebebiyle yöneticiler görevden alındı. Üniversitenin 245 bin YTL’sinin bağış adı altında vakıflara yatırıldığı ortaya çıktı. Ve yukarıda listelenen diğerleri... Bunlar yolsuzluk değilmi? Neden bunlara hiçbir tepki yokken, akpli eşlere yapılan gezilere yolsuzluk diye bas bas bağırıyorsunuz? Sizin amacınız yolsuzluğa karşı gelmek değil, akp ye karşı gelmek. Sizlerin amacı ülkenin kalkınması değil, ideolojilerinize ters düşen hükümetleri yok etmeye çalışmak! Eğer amacınız gerçekten yolsuzluklara karşı gelmek tepki göstermek olsaydı akp konusundaki yolsuzlukları büyük bir titizlikle araştırıp bulduğunuz gibi yök yada başka kurumların yolsuzluklarınıda büyük bir titizlikle araştırıp bulurdunuz, buraya kopyalar ve onlarada tepki gösterirdiniz. Araştırmalarınız akp yada herhangi bir kurum değil, yolsuzluklar üzerine olurdu!!!!!!!!!!! Böyle olmadığına göre sizin amacınız yolsuzluk karşıtlığı değil, hükümet karşıtlığıdır ancak!!! Benim inancım, müslümanlığım bana adaleti emreder, ben çok iyi biliyorum akp nin mükemmel bir hükümet olmadığını, sütten çıkmış ak kaşık olmadığını, hemde sizlerden çok daha iyi biliyorum. Yolsuzluklarıda biliyorum, yanlışlarıda, doğrularıda... Partizanlık ve ideolojik yaklaşım sergilemeden bütün haksızlıkların üstüne gitmeyi yeğelerim... Fakat asla bunları burada sizinle paylaşacak ve tartışacak değilim, çünkü sizin niyetiniz halis değil!!! Sana gelince gece kuşu, Bulunduğun seviyede bir ömür boyu kalman dileğiyle...... Alıntı
Φ ülküm Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 ya ben ne akp liyim ne de türbanlı ben ÜLKÜCÜYÜM ama akp li olanların we türbanlıların üzerine çok gidiliyor ne yazıkki bu ülkede dini yaşamak suç farklı dine mensupsan inanç özgürlüğü islama ise LAİKLİK kawramının arkasına sığınılarak yapılan kısıtlamalar resmi din islam herşeyini örnek aldığınız awrupanın dine olan hassasiyetini de örnek alın ben hepiniz inanın yada bi türban takın demiyorum sadece bunları yapanlara saygınız olsun we bilim tartışmamız gereken yerde akp li kadınların gezilerini tartışmayalım Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 rejim elden gidiyor diyoruz burda ne zamandır...onların savunduğu türban değil ki ? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 ya ben ne akp liyim ne de türbanlı ben ÜLKÜCÜYÜM ama akp li olanların we türbanlıların üzerine çok gidiliyor ne yazıkki bu ülkede dini yaşamak suç farklı dine mensupsan inanç özgürlüğü islama ise LAİKLİK kawramının arkasına sığınılarak yapılan kısıtlamalar resmi din islam herşeyini örnek aldığınız awrupanın dine olan hassasiyetini de örnek alın ben hepiniz inanın yada bi türban takın demiyorum sadece bunları yapanlara saygınız olsun we bilim tartışmamız gereken yerde akp li kadınların gezilerini tartışmayalım Saygım yok arkadaşım sahte dindarlara Sahte Atatürkçülere Bunlar üzerinden siyaset yapanlara Siyaset yaparken tüyü bitmemiş yetimin,alın terimizle kazandıklarımızın kendi yandaşlarına peşkeş çekilmesine Bunlara şahit olupta ses çıkarmayanlara Bu ülke için savaşmış,kanlarını dökmüş ve ömürlerini feda etmiş insanlara ağız dolusu küfür edenlere ve Atatürk ün annesine zaten bir odalıktı diyecek kadar ileri giden hayasızlara Türban diye suni gündem yaratarak gerçek dindarları kullananlara ve bu nedenle gerçekten inananları üzenlere HİÇ AMA HİÇ SAYGIM YOK OLMAYACAK DA BİR KONUDA SİZE HAK VERİYORUM AKP Lİ KADINLARLA UĞRAŞMAYA GEREK YOK ONLARINKİ DEVEDE KULAK BEYLERİ DEVEYİ HAMUDUYLA GÖTÜRÜYORLAR.HAKLISIN UĞRAŞMAYALIM. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.