Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Sonbahar Oluyorum Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını Neden akşam oluyorum tren kalkınca Kırlangıçlar birdenbire çekip gidince Mendiller sallanınca neden tıkanıyorum Öyle çok acımasız ki öyle birdenbire ki Az önceki çiçekler nasıl da diken diken Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç O sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik, bitti O elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti Artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz Günler devlet alacağı, yıllar bir kadehçik buzlu rakı Oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı Kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı Nerde şimdi nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Hasan Hüseyin Korkmazgil'in güzel bir şiiri................ne giden olsun nede biz sonbahar olalım demi.............sewgili hayatım sana ..erdal aktaşım sana... erbayım sana ....tabi jönü unutmamam lazım...........sonra sayman ...vakana.....aziz böcüğüme gelsin........... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 pööööfffff neden hayat hep bizden bişeyler götürüyor yaaaa............. nerde hata yapıyoruz agnamadım........... keşke giden herşey geri gelse ne hoş olur du .......... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 hatayı biz yapıyoruz... kendimizde aramalıyız.. sebebi bizim düşüncelerimiz... saygılar... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Dur bu işler belli mi olur? ................ ................ ................ Sende pişmanlık var, çok çok Bende mutluluk var çok çok Bakarsın kalbin birini bulur Dur bu işler belli mi olur? ............. ............. ............ haklısın erdal aktaş suç bizde........herkesi kendimiz gibi sanmamızda..........hayat çığrından çıkmışta farkında değiliz şiir yürekli arkadaşım.................... artık bizde herkes gibi mi olsak nee... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 selammsssssss ben geldüm...... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 yokkkkkk olmaz.. kendimiz olalım saygılar... hosgelmişsiniz... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 tabiki değişmeyecez erdalım aktaşım............... hoşgörmüşüm........................... saygı benden................... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 abaraeyyy hobaaa sızı gormek ne guzel Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2007 Ne etsen de bu can seni kıramaz Gurur libasından çık da öyle gel Ele ait gönül beni saramaz Benden gayrisini yık da öyle gel .......................... Ne güzel sözler bunlar demi can.....Gerçi hep diyoruzda gelen yok...... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 abaraeyyy hobaaa sızı gormek ne guzel senide görmekçok güzel............. Ne etsen de bu can seni kıramazGurur libasından çık da öyle gel Ele ait gönül beni saramaz Benden gayrisini yık da öyle gel .......................... Ne güzel sözler bunlar demi can.....Gerçi hep diyoruzda gelen yok...... gelen elbet olacak be can..........gelip gidenler demekki seni hak etmiyiiiiiiiii......sSSssaaAaaLLLLLaaaaaAAAA.........................(bacağa düşer son damla..... ) Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 hoşgeldin yar yüreğime boşver beee elalem ne derse desin HADE HADE HADE HADE HADEEEEEE Alıntı
Φ TeMeTe Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 geçiodum bi bakayım dedim....... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 ............... Bir başıma kalmışdım şu yalan dünyada.sen çıkıverdin karşıma. Şimdilerde sendeyim. Yüreğimi yüreğine kattım. Alıp götürdün beni. Yangınlardan çıkardın beni. Bir ölünün dirilişi gibi bir mucizeydi bana gelişin.... ........... Kalbimden hiç ayrılmaman dileğiyle... KALBİME HOŞGELDİN YAR..... ................. erbayın yazısını görünce bunu yazmak içimden geldi........... metem iyi etmişsin uğramakla herzaman beklerim canum cigerim........ Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 haaaayyyyyaaaaaaattttttt ben sizi şşşooookkkkkkkkkk össsllleeeeeedddiiiiiiimmmmmm Alıntı
Misafir istanblue_7@ Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 merhaba madem böyle bir gelenek var meşale yakmak gibi bende istiyorum bi meşale de benim için yansın benim adım da can . malumunuz bende yeniyim hepinize kucak dolusu selamlarr Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 hoşgeldin can aramıza iyi paylaşımlar dilerim.... Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 biz de seni özledik uzak diyarlar kraliçesi Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 merhaba madem böyle bir gelenek var meşale yakmak gibi bende istiyorum bi meşale de benim için yansın benim adım da can . malumunuz bende yeniyim hepinize kucak dolusu selamlarr senin içinde yaktık getti meşaleyi can............. hoş geldin güzel insan................... ya bu uğurda can verecez yada devrim yolunu seçecez........... devrim heryerde haklısın......devrim ateşini yakmak için moskovaya getmek gerekmiyiii........... biz de seni özledik uzak diyarlar kraliçesi oyyy aysum yerim seni ben şeker şey nede tatalı demiş uzak diyar kraliçesi...... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 bütün mevsimler tutsak düşse de yangına, her bahar dicle’yi emzirir dağlar bahar, dicle’nin dağları kucakladığı yerde başlar. alışamam ölüme alışamam, ölüm insana aykırıdır alışamam. susmak insana aykırıdır susamam. yanıbaşımda bir yangın, eti yanar vatanımın susamam. yanıbaşımda ölüm çalıyor kapıları duramam. çığlık olmak ama her sessizliğe çığlık olmak insana yaraşır ölüme direnirim tırnağımla dişimle ama alışamam ölüme bir başına olmak önemli değil bir gül, bir gül bırakabilmek arkadan gelenlere tek başına bir mum devririr geceyi tek bir can neleri neleri devirmez ki? nedir bu sancı nedir? hasretin yine başladı, sol yanım seninle birlik işgal etmişsen yar ömrümü ateşin düşmüş canıma sen benim içimde ben diyarbekir içinde ağır ağır yanarım dönerim bitmez geçerim bir mermi gibi candan, yar sandan geçemem nasıl da özlemişem, sevda çeker canım yangındır gayrı bir uçtan bir uca sarılmıştır her yan yeşile, sarıya, kırmızıya. dağlar damar damar olmuş akar memleketin yüreğine bugün keskin bıçak ağzı da olsa gökyüzü bahar düşmüştür vatanıma mavi erguvan dallar fışkırmıştır topraktan can yürümüştür dallara gayrı dört mevsim bahardır dağlardan akar ne durursun ana görmisen kar erir her yanda ne durursun ana tilili çek, çek tilili hey göklere duman durmuş dağlar hey değirmenin üstü her gün yel olmaz dinle ağa dinle paşa dinle bey sen söylersin o susar mı bell’olmaz kızılırmak akar suyun içerler aç kalırlar yurttan yurda göçerler varıp eylem köprüsünü geçerler kimler ölür kimler kalır bell’olmaz öldüler mi kaldılar mı bell’olmaz ummam artık olanlar böyle olsun yeni çağda mızrak çuvala girsin vergi dersin sorgu dersin can dersin dayanır mı buna yürek bell’olmaz sen söylersin o susar mı bell’olmaz kimler ölür kimler kalır bell’olmaz Alıntı
Misafir istanblue_7@ Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 zaten öyle ben bunu iddia etmedim ki devrim bir yerde başlar dünyaya yayılır hepinize sonsuz teşekkürler saolun iyi ki varsınız ! Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gece Nöbeti Daha az seviyorum seni.. Giderek daha az.. Unutur gibi seviyorum.. Azala azala.. Aramızdaki uzaklığın karanlığında.. Geceler kısalıp..gündüzler uzuyor öyle olunca.. Daha az seviyorum seni.. Kendini iyileştiren bir yara gibi.. Daha az.. Ve zamanla.. Sen geceyi tutuyorsun..ben nöbetini.. Uzak dağ kışlalarında.. Görmüyoruz birbirimizi.. Usul usul sis iniyor.. Kopmuş yollara.. Işığı hafif..uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin.. Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda.. Sevgilim sevgilim Yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yalnızken öğreneceksin bunu da.. Artık daha az seviyorum seni.. Unutur gibi..ölür gibi daha az.. Yeniden ödetiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini.. Kolay değildi.. Yalnızca sevgilimi değil..evladımı da kaybettim ben.. Kaç acı birden imtihan etti beni.. Bir tek gece vardır insanın hayatında.. Ömür boyu sürer nöbeti.. Bu da öyleydi.. İyi ol.. Sağ ol.. Uzak ol.. Ama bir daha görme beni.. Murathan Mungan Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Hayatım boyunca istedim ki; istediğim her şey benim olsun, o anda. Olmadığında gördüm ki; cefa çekmeden sefa sürülmezmiş. Ve sonunda anladım ki; hak etmeden kazanılmazmış. İstedim ki; çok param olsun ve dünyada görmediğim tek bir yer bile kalmasın. Zannettim ki; o zaman her şeyi öğrenmiş olurum da merak etmem gereken bir şey kalmaz şu koca dünyada.Haydi gel dedim başlayalım seyyahlığa bir de baktım kendim bile yokum yanımda. Ve anladım ki; para değil kendimmişim engel yoluma… İstedim ki; bir sabah uyandığımda her şey farklı olsun hayatımda. Baktım ki; herkes aynı yine bir yere yetişme telaşında. İstedim ki, parmağımın ucunda bir sihir olsun da bir istememle durdurayım saatleri ve kimse zamana işçi olmasa, gönlünce yaşasa hiç olmazsa bir gün, tüm zorunluluklardan sıyrılarak.İnandım ki; o zaman tek bir yüz kalmayacak gülümsemeyen. İstedim ki; nefret, fesat olmasın yüreğimde ve kimsenin yüreğinde. İstedim ki; sevgi kuşatsın bedenimizin tüm kalelerini ve bizde gönüllü teslim olalım. Anladım ki; karşılıksız olmazmış hiçbir şey. Sevilmek için sevmek, gelmek için gitmek gerekirmiş. Ve bir kez daha anladım ki, Tek olmak benim kaderim değilmiş. İstedim ki; her şeye bir yorumum olsun hayatta. Bilen insan hep konuşur zannettim. Anladım ki; anlayabilmem için bilmem gerekirmiş. Gördüm ki; asıl susmak çok şey anlatırmış. İstedim ki; iki adım olsun en uzak mesafe ya da anında ışınlanayım istediğim yere. İstedim ki; hep yanımda olsun sevdiklerim ve uzağımda kalsın istemediklerim. İstedikçe düğümlendi ayaklarım.Ve bir gün anladım ki; isteyecek cesaret varsa yüreğimde, risk almaya hazırım yaşadığım yerde. İstedim ki; zor olmasın yaşamak benim için. Bir ağaç kadar hür, bir martı kadar özgür, bir yunus kadar sevimli, bir gül kadar aranan, bir ev kadar vazgeçilemeyen, toprak kadar faydalı, su kadar gerekli, "her" şey kadar "bir" şey olayım. Ve anladım ki; dağın zirvesine talip isem eteklerinden başlamak gerekirmiş yola. Ve bir kez daha anladım ki; ağaç kök salarmış toprağa, martı da mahkummuş bir sona. Yunus yaşlanır, gül solar, ev yıkılır, toprak kurur, su tükenirmiş ve eğer sabredersem zaten "her" şey "bir" şey olurmuş. İstedim ki; yarım olmasın hiçbir şeyim, hep kendimi eksik zannettim. İstedim ki, bir an önce geçsiz zaman ve ben tamam olayım. Anladım ki; geleceği geleceğe emanet etmeden tamam olunmazmış.Anladım ki, kayıp etmeden aranmazmış.Ve aramakla bulunmazmış… İstedim ki; ben yeteyim beni anlamaya, hiç çıkmayayım odamdan dışarıya. Zannettim ki, boşunaymış bunca var olan hayatta. Kuşlar, çiçekler, böcekler, dağlar, taşlar, denizler ve hatta benden başka tüm insanlar. Ve seyrederken anladım ki; denizin üzerinde öylece dursa da mutluluğuma sebepmiş kız kulesinin yıllanmış silüeti… İstedim ki, öyle bir doyayım da istediğim şeyler bitsin ha-yattan. Anladım ki, istemeden hayat anlaşılmazmış.Öğrenmenin başıymış istemek ve istememek ölmek demekmiş. Anladım ki, istemek gerekliymiş ama istememeyi istemek gereksizmiş zira isteksiz hayat yaşanmış sayılmazmış. İstedim ki; bir tane bile soru işareti olmasın yazdığım şu yazıda. Ve olmadı da… Alıntı
Φ yesilsu Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 bende geldimm bu ne güzel muhabbet Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 hoşgeldin can........... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.