Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 *** sayın gece kuşu,ben bir sosyolog olarak olaylara tarafsız bakmasını gayet iyi bilen ve tarafsızlığı savunan bir insanım.. görüşlerinize hak veriyorum.her görüş aklın tarafsızlık suzgecınden geçirilmelı - - umarım bizlere dediğiniz gibi siz de tek yanlı bakmayıp, genelleme yapmadan yargı da bulunmayı bilirsiniz. - - Bilime gelince, bilimin faydalarını tabıkı de kabul ediyorum, ama uygarlığın ya da insanlığın faydasının bilim de olduğu hala sosyologlar tarafından bıle tartışılan bir konu, ve bilimsel gelişmelerin insanların hayatını da ne kadar olumsuz etkilediğini de unutmayın eğer tarafsız bakmayı biliyorsanız saygılarımla Sevgili 'sedelina'; Yapmış olduğunuz olumlu yada olumsuz değerlendirmelerinizi okumak beni sevindirdi... Teşekkürler... "siz de tarafsız bakın" diye bir ifade kullandığınıza göre, Anladığım kadarıyla benimle ilgili, bazı şüphelerinizi yada beni tam olarak tanıyamadığınızı ifade etmek istiyorsunuz.. "siz de tarafsız bakın" ifadenizde size bir yere kadar hak verebilirim... Bir sosyolog olarak, yaşamı ve toplumları değerlendirip yorumlarken, Onları oluşturan bireylerin toplumun genel yapısını etkilediği ve belirlediğini bilirsiniz, Aynı şekilde toplumun kültür yapısı ve genel değerleri de bireylerin kişilik yapılarının oluşumunda etkilidir... Bu nedenle, bizler düşüncelerimizin, yorumlarımızın, yaşamı algılamamızın tarafı olarak, Oluşturduğumuz görüşlerimizle gerekli değerlendirmeleri yaparak bir sonuca ulaşır, ifadelerimizi, yorumlarımızı ve tepkilerimizi ona göre yaparız.... Burada karşılıklı olarak birbirimizi anlamada belirleyici olan, Birbirimizin ne anlatmak istediğini anlamaya çalışmak ve kendimizi doğru ifade edebilmemizdir. Bunu yaparken de karşımızdaki düşünce ve görüşlere saygılı olabilmeli, Daha da özetle, birbirimize demokrat bir kişilik yapısını kavramış, özümsemiş olarak yakalaşabilmeliyiz... Bunun dışında bir tarafsızlık olamaz, bunun ötesi kişilik ve düşüncelerimizden ödün vermek olur... Yapılması gereken, yaşamın gerçeklerini ve doğrularını birlikte kavrayarak ortak doğruları oluşturabilmektir... Yoksa birbirimizin yanlışlarına hak vererek, tarafsız olma çabası bizi hep beraber çıkmaza götürür.. Bu elbette ki her farklı görüşten kişilerin, demokrat, hoşgörülü olmak temelinde yapıcı ilişkilerini ifade eder.. Birde bu değerleri kavrayamamış kişiler arasında yada onlarla olan ilişkiler söz konusudur ki, Bu da o kişileri ve bizleri çok yorar, çok zorlar, ve olması gereken sonuçlar genelde ortaya çıkmaz... Ve orada artık, kendinizi ifade edebilmeniz, ortak sonuçlara ulaşabilmeniz çok zor yada imkansızdır. Sanırım aramızda ki diyaloglar, bu aşamada değil ve birbirimizi anlamaya ve ortak sonuçlara yönelik olacaktır. Buraya kadar bunları bir kaç satır ifadenize yönelik olarak, Hakkımda ki görüş ve düşüncelerinizin biraz daha artması için yazmaya çalıştım... Bu konuda hem fikir olabileceğimizi düşünüyorum... Sizden şimdi o yazdıklarımı birde bunları göz önünde bulundurarak, Bir sosyolog gözüyle yazılanları değerlendirmenizi, Katıldığınız noktaları, katılıyor da olsanız tekrar ele alarak, Onları daha da geliştirmek adına katkılarda bulunmanızı, Katılmadığınız noktalar da da gerekli yapıcı eleştirilerinizi yaparak doğruları ifade etmenizi rica ediyorum... Burada bilgi paylaşımlarının ve tartışmaların birbirini reddederek değil de, Birbirimize katkılarda bulunarak yapılabileceğini örnekleyip becerebilirsek Hem kendimize, hem de bunu böyle yapamayanlara çok büyük katkılarda bulunabiliriz... Bu iletiyi de aynı ifadeyi kullanarak bitirmek istiyorum Bu doğru bakış açısını yakalamak, hem bizim, hem torunlarımızın, hem de bütün insanlığın kazancı olacaktır... . Size en içten sevgi ve selamlarımı yolluyorum... Not: Bu arada küçük kızımın adaşı olmanız beni ayrıca sevindirdi... *tna *** Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 *** Sayın 'bilimselci'; Yazılarınızı dikkatle takip ediyorum ve yararlanma çabasındayım, Bize örneklemeye çalıştığınız yaşamı doğru pencereden, Gözlemleme ve izlemeyi Araştırıp, değerlendirmeyi, onları sınayıp, doğru sonuçları akıl yürüterek anlamaya çalışmamızı kısa ve öz olarak vurgulamaya çalıştığınızın, her yazınızda bu yaklaşımı sabırla önerdiğinizin farkındaym.. kısaca sizi anlamaya çalıştığımı ifade eden bu girişten sonra sizden ricam şu; Yukarıda ki yazıyı size de hitaben yollamıştım, Ya tamamen katıldığınız için, Yada cevaplamaya bile gerek görmediğiniz için olsa gerek bu konuda bir görüş belirtmemişsiniz... Eğer katıldığınız noktalar varsa ele alıp geliştirmeniz, Katılmadığınız noktaları da eleştirerek doğruları ifade etmeniz beni sevinderecektir... saygılarımla... *tna *** Sevgili gecekuşu... Takip ettiğim kadarıyla, dünya görüşlerimizin ayni olduğu gözüküyor... Bu yüzden, temel doğrularımız tamamen örtüşmekte... Yorumlarımız, nüans farklılığında olabilir... Bu da, genel doğrularımızdaki ahengi kesinlikle bozmuyor... Yazıların altına açıklama olmaksızın, katılıyorum/katılmıyorum nitelemeleri, çok gerekli olduğunda, izahatla birlikte yapılması gereğine inanıyorum... Yazılarını, ilgiyle ve takdirle takip etmekteyim... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 *** Sevgili 'sedelina'; Yapmış olduğunuz olumlu yada olumsuz değerlendirmelerinizi okumak beni sevindirdi... Teşekkürler... . . . Bu doğru bakış açısını yakalamak, hem bizim, hem torunlarımızın, hem de bütün insanlığın kazancı olacaktır... . Size en içten sevgi ve selamlarımı yolluyorum... Not: Bu arada küçük kızımın adaşı olmanız beni ayrıca sevindirdi... *tna *** sizi anladığıma emın olabilirsiniz.elbette her insanın zeka seviyeleri aynı bile olsa ,hayata bakışı,değer yargıları,normları farklı olacaktır,her insan ayrı penceredır dünyaya açılan.. gerçekler tabıkı de tartışılmaz,ama doğrular tartışılabilir,çünkü doğrular özneldir.. tabıkı de bu tartışmalar da karşınızdakı kişinin de yapıcı eleştırıde bulunmayı bılmesı lazım.. her fıkir,inanç,yada izmler(eğri yada doğru yönleriyle) kişilere ındırgenıp genellenmemeli..hayatı anlamadakı,ve iletişimdeki en buyuk hata önyargı ve genellemedir..unutmayalım dünyada bızden başka 6 milyar cıvarında insan yaşıyor saygılarla adaşıma selamlar Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Sevgili gecekuşu... Takip ettiğim kadarıyla, dünya görüşlerimizin ayni olduğu gözüküyor... Bu yüzden, temel doğrularımız tamamen örtüşmekte... Yorumlarımız, nüans farklılığında olabilir... Bu da, genel doğrularımızdaki ahengi kesinlikle bozmuyor... Yazıların altına açıklama olmaksızın, katılıyorum/katılmıyorum nitelemeleri, çok gerekli olduğunda, izahatla birlikte yapılması gereğine inanıyorum... Yazılarını, ilgiyle ve takdirle takip etmekteyim... İyi dileklerimle... sizi anladığıma emın olabilirsiniz.elbette her insanın zeka seviyeleri aynı bile olsa ,hayata bakışı,değer yargıları,normları farklı olacaktır,her insan ayrı penceredır dünyaya açılan.. gerçekler tabıkı de tartışılmaz,ama doğrular tartışılabilir,çünkü doğrular özneldir.. tabıkı de bu tartışmalar da karşınızdakı kişinin de yapıcı eleştırıde bulunmayı bılmesı lazım.. her fıkir,inanç,yada izmler(eğri yada doğru yönleriyle) kişilere ındırgenıp genellenmemeli..hayatı anlamadakı,ve iletişimdeki en buyuk hata önyargı ve genellemedir..unutmayalım dünyada bızden başka 6 milyar cıvarında insan yaşıyor saygılarla adaşıma selamlar *** İkinize de katılıyorum... Samimi, yararlı paylaşımların devamı dileğiyle... Öpüyor seni Ablası/ Teyzesi... En içten dilek,sevgi ve selamlarımı yolluyorum.. *tna *** Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 *** İkinize de katılıyorum... Samimi, yararlı paylaşımların devamı dileğiyle... Öpüyor seni Ablası/ Teyzesi... En içten dilek,sevgi ve selamlarımı yolluyorum.. *tna *** yolu sevgiden geçenler bı yerde buluşur..saygılar sevgıler(ablası) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.