Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Diğer itiraf:4/76: İman edenler tevhid, inkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. inkar edenler kibirlileri ile hareket edenlerdir ;P cunku vijdanlari kabul ettigi halde kibir ve buyuklenme dolayisi ile hakki inkar ettiler (ayet) yani ben inanmiyorum diyebilir ve cekilebilir; islamda zorlama yok , ama israrla muslumanlara satasan ve rahat duramayan tipler vardir ( ) (bi gariplik yok mu? ) bu kisiler aslinda heryonden Kuranin akla hitap eden hukumlerinin dogru ve hayranlik uyandirici olduklarini bilinc altlarinda bilirler ... ( ) iste sirf bu buyuklenme hissinden dolayi aklillarini kacirirlar : ) kendi nefslerinden daha ustun bir varligin hakimiyetine katlanamazlar, iste bu insanlar artik kitleler halinde fitne cikarticidirlar ... inkarda ayak diretmislerdir diyor ayette .. yani bunyelerini inkar edebilmek icin iyice zorlamislardir ve akillarini iyice kacirmislardir .. iste bunlardan herseyi beklemek lazim ( ) cunku tutarsiz ve parcalanmis bir zihnin kalinti zekasi ile hareket ederek resmen debelenirler .. ha , ben demiyorum Allah diyor .. ben sadece dini konulara merakliyim Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 inkar edenler kibirlileri ile hareket edenlerdir ;P cunku vijdanlari kabul ettigi halde kibir ve buyuklenme dolayisi ile hakki inkar ettiler (ayet) yani ben inanmiyorum diyebilir ve cekilebilir; islamda zorlama yok , Kültürümüz başka olurda sizin kültürünüze(Arap kültürü) sempati beslemezsek yandık. Bu tağutçu diye bizi ya öldürecek, ya da savaş açacaksınız. Bunu gizlemeyin artık. Ayetler apaçık. Üstelik te bir de diğer dünya var. Sonsuzlukça işkence. Kurtuluş yok ne burada sizden ne orada ondan. Yani arap kültürüne geçmeye elimiz mahkum. ha , ben demiyorum Allah diyor .. ben sadece dini konulara merakliyim Bu nasıl merak ki, 584 iletinin 500'ü arap törelerinin propagandası. Adı da Allah söyledi oluyor. Geçiniz bunları. Kültürel Töreleriniz içindeki şu; "istediğiniz kadar cariye kullanabilirsiniz"e de merak duyuyormusun? "Savaş" konusunda yeteri kadar aydınlattın(!). Ağzına sağlık. Diğer tarafı garantiledin böylece. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Kültürümüz başka olurda sizin kültürünüze(Arap kültürü) sempati beslemezsek yandık. Bu tağutçu diye bizi ya öldürecek, ya da savaş açacaksınız. Bunu gizlemeyin artık. Her şey açık. Yani sizin kültürünüze geçmeye elimiz mahkum. ahahahaha meraba cok sevimlisin cok sempatiksin valla bak samimi soluyorum Bu nasıl merak ki, 584 iletinin 500'ü arap törelerinin propagandası sana gore propoganda ; bana gore muhabbetin en carpici olani ,, neticede hala uzerine alinmaya devam ediyorsun ama ben senin parlak ve zeki biri olduguna eminim; yani benim gibi birini yolda gorsen bu muydu len bu demezsin Geçiniz bunları. gectik bile ; daha da derinlesiyoruz artik ... yok ole tipik din zirvalari .. en azindan bana yetmiyo .. Adı da Allah söyledi oluyor. Allah soluyor Allah butun anafikirleri bildirmis ... kimse en girift yerlerinden yakalamak istemiyor .. cunku toplumun yangel yat isine gucune bak evlen araba al ew al telasi buna musade etmiyor .. Kültürel Töreleriniz içindeki şu; "istediğiniz kadar cariye kullanabilirsiniz"e de merak duyuyormusun? Cariye deyip te gecme ; Peygamberimin SAV cariyeleri Kurani biliyordu, savaslara katiliyordu, ordu komuta ediyordu dusun o kadar azlar ki ; kadinlar savasa katiliyor sonra buyun bi kismi egitmendi , yani kendi kendilerine her anlamda yeten kadinlardi ; kendilerini Peygambere hibe etmislerdi .. beni al ne yaparsan yap cariye deyince geysa mi zannettin cariyeler geysalardan daha cezbediciydiler ustelik ; ) "Savaş" konusunda yeteri kadar aydınlattın(!). oke Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Cariye deyip te gecme ; Peygamberimin SAV cariyeleri Kurani biliyordu, savaslara katiliyordu, ordu komuta ediyordu dusun o kadar azlar ki ; kadinlar savasa katiliyor sonra buyun bi kismi egitmendi , yani kendi kendilerine her anlamda yeten kadinlardi ; kendilerini Peygambere hibe etmislerdi .. beni al ne yaparsan yap cariye deyince geysa mi zannettin cariyeler geysalardan daha cezbediciydiler ustelik ; ) Şimdi de cariye/köle övgülerine başladık. Demek ki bu cariyeler neymiş yahu? Komutan, öğretmen, geyşa, nataşa vs. Zamanın prof.ları desene. Köle olasım geldi. Senin dediğin gibi değil aslında. Köle nasıl olsa, tabiki savaşa sürecekler. Köle ne işe yarar. Ya hizmet edecek, ya kürek çekecek, ya savaşacak, yahut ta hisleri dindirecek. Sen de Allah, ben diyim ki Muhammed. Araplara diyor; "istediğiniz kadar kullanabilirsiniz hem de nikahsız". Sen yanlış biliyorsun. Yalnızca Muhammed'e ait değiller. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Kendimizi tanımladığımız yer ve onun getirdiği ilişkiler, yaşanmış ya da yaşanacak olan savaşlara taraf olmamalıdır. Eğer oluyorsa ya da olmak zorunda kalıyorsak, kendimizi, içinde bulunduğumuz ortamı ve ilişkilerimizi sorgulamanın zamanı çoktan gelmiş demektir. savasla ilgili butun ayetler savunma savaslarini kastetmektedir .. savaslardan sonra bircok ulke ve kabile musluman olmustur ! savaslarda bile teblig yapiliyorsa iste buna kutsallik denir .. Tespitler katılmışsın sevgili dennisse ama asıl yanıtlanması gereken son bölüm yani kişisel sorgulama eksik kalmış... Eğer devamında yazdıkların benim aradığım yanıtsa sana katılmıyorum. Son paragrafta yazılanlar (Eğer oluyorsa ya da olmak zorunda kalıyorsak,)dikkate alınır ve senin ifade ettiklerinden taraf olarak destek verdiğin anlamını çıkarırsak, kişisel sorgulama yapmanın zamanı gelmiş sanırım... Sevgilerimle 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Tesekkur ederim gecekusu etkili ve taktire sayan birseyi bana kabul ettirdin Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2012 Kültürümüz başka olurda sizin kültürünüze(Arap kültürü) sempati beslemezsek yandık. Bu tağutçu diye bizi ya öldürecek, ya da savaş açacaksınız. Bunu gizlemeyin artık. Ayetler apaçık. Üstelik te bir de diğer dünya var. Sonsuzlukça işkence. Kurtuluş yok ne burada sizden ne orada ondan. Yani arap kültürüne geçmeye elimiz mahkum. Yuh Toplum bu yönde bunun dinle bir alakası yok..Herşey İNSANdan kaynaklanır.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2012 Şimdi de cariye/köle övgülerine başladık. Demek ki bu cariyeler neymiş yahu? Komutan, öğretmen, geyşa, nataşa vs. Zamanın prof.ları desene. Köle olasım geldi. koleler ikiye ayrilir ; biri bildigimiz biri de ; zihin kolesi ; televizyondaki reklamlarin etkisnde kalan koledir; sorgulamadan inanan koledir; toplumsal kurallari mutlak gercek zanneden koledir ... arkadas ortamlarindaki ; edilgen ve pasif ruhlu insanlar koledir ; zihinsel kole .. zaten kole deyince aklina gelen klasik kole ancak zihnini kaptirdigi icin bedenini kaptirmis oluyor yani kole oluyor ... simdi bu ipucuydu , simdi alintin ile bagdastirabilcen mi ; ne anlatmak istedigimi ben mi soliyim zekisin diye bosluk biraktim Senin dediğin gibi değil aslında. Köle nasıl olsa, tabiki savaşa sürecekler. Köle ne işe yarar. Ya hizmet edecek, ya kürek çekecek, ya savaşacak, yahut ta hisleri dindirecek. ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir ... hz, Yusuf en sexi ve kadinlari kontrolden cikaran bir yaratilistaydi bastancikaran bir cekiciligi ve akillari kacirtan bir karsikoyulmazligi vardi ... ama koleydi ... bildigin agir isleri yapan, itaat eden ve bircok hurruyeti olmayan bir koleydi ... ama zamanla ruhen derinlesmeye ve sivrilmeye basladi sana masal gelcek ama hayatta neler neler oluyor Araplara diyor; "istediğiniz kadar kullanabilirsiniz hem de nikahsız". Sen yanlış biliyorsun. bak git ya Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 koleler ikiye ayrilir ; biri bildigimiz biri de ; zihin kolesi ; televizyondaki reklamlarin etkisnde kalan koledir; sorgulamadan inanan koledir; toplumsal kurallari mutlak gercek zanneden koledir ... arkadas ortamlarindaki ; edilgen ve pasif ruhlu insanlar koledir ; zihinsel kole .. zaten kole deyince aklina gelen klasik kole ancak zihnini kaptirdigi icin bedenini kaptirmis oluyor yani kole oluyor ... simdi bu ipucuydu , simdi alintin ile bagdastirabilcen mi ; ne anlatmak istedigimi ben mi soliyim zekisin diye bosluk biraktim Katılıyorum. Köleciliğin müsebbibi aslında kölelerdir. Fikren de olsun bedenen de olsun. Ya herhangi bir toplumsal bir törelere(kültüre) kölelik yapmak neyin nesi? Bir de ona değinsen.. İnsan neden bir topluma ait törelerin kölesi olur? ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir ... hz, Yusuf en sexi ve kadinlari kontrolden cikaran bir yaratilistaydi bastancikaran bir cekiciligi ve akillari kacirtan bir karsikoyulmazligi vardi ... ama koleydi ... bildigin agir isleri yapan, itaat eden ve bircok hurruyeti olmayan bir koleydi ... ama zamanla ruhen derinlesmeye ve sivrilmeye basladi sana masal gelcek ama hayatta neler neler oluyor Birinci cümlen kayda değer. Diğerleri hikaye. Bana hikaye anlatmayacaksın. Alaattin'in cin'ine ait te bir çok hikaye var. Gelelim takvaya.. Sen kültürün gereği ismini takva koymuşsun. Ben ise ona bilgi diyorum. Aslında bu insana üstünlük te sağlamaz. Bilgi ile üstünlük düşünme zihniyeti köleciliğe bir açık kapı bırakır. Takvanı ya da bilgini, insanları zihin ya da bedensel kölecilikten kurtarmak için onları bilinçlendirmede kullanıyorsan, işte o zaman üstünsün. bak git ya Ben baktım, birde sen bak. Oku biraz. Kitabınızı okuyun. Okumadan konuşmak eksikliktir. Yuh İnsanlığımızı unutursak karşımızda konuşacak insan bulamayız. Şimdiki gibi. Özür dilemezsen sana cevap vermeyeceğim. 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Ya herhangi bir toplumsal bir törelere(kültüre) kölelik yapmak neyin nesi? Bir de ona değinsen.. İnsan neden bir topluma ait törelerin kölesi olur? cahilliginden tabi ki degindim iste ben biraz aydinlatiim seni ; Kuran ile kolelik komple kalkmistir ama koleler ile ilgili hukumler hala gecerlidir ; e madem kolelik kalkti neden hala kolelik ile ilgili ayetler gecerlidir ? Kuranin isaretine gore her devirde kole olucaktir da ondan ; burasini iyi analiz etmem lazim ; emir altinda olan herkez kole hukmundedir; evlerdeki hizmetcilerden, fabrikalardaki iscilere kadar, birilerinin yaninda siginti olarak yasayandan, tembel ve edilgen huylu olan anca kontrol edildikce bi ise yarayan insan kaliplarina kadar herkez Kole hukmundedir, Kole demek asagi sinif ya da ezik anlaminda kullanilmiyor burda .. Kuranda 'elinizin altindakiler' denmistir bunlara Kuranin kolelerle ilgili vurguladigi bir baska detay da sudur ; aklini kullanmayan, yaratilisini ve kainati sorgulamayan, ve hali ile inanma gucunu tasimayan kisiler zamanla zihinsel manada kontrol edilmeye acik bir psikolojik bosluga girerler ... demek ki koleler her devirde olucaktir .. kendine ait bir ozgunluk tasimayan ve dis alemin telkinleri arasinda surekli bocalamaya baslayan bir psikolojiye isaret ediyor Kuran ... kole olmamak icin takvaya sarilin diyor .. Meraba filmlerdeki koleler gelmesin aklina o kolelik sistemi vardi arap toplumunda ama islamiyetle birlikte kalkti ... Birinci cümlen kayda değer. Diğerleri hikaye. kayda deger olan da hikaye olan da ayni kitaptan Bana hikaye anlatmayacaksın. ben sadece sohbet ediyorum Takvanı ya da bilgini, insanları zihin ya da bedensel kölecilikten kurtarmak için onları bilinçlendirmede kullanıyorsan, işte o zaman üstünsün. Ben baktım, birde sen bak. Oku biraz. Kitabınızı okuyun. Okumadan konuşmak eksikliktir. okumadan konusanlar kendini belli ediyor , mesela karsisindaki kisiyi analiz etmeden direk dinden bahsetmeye kalkiyorsa o kisi okumadan konusuyordur Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Dostum insanlarla sohpet edeceksen sohpetin tutarlı olmalı. ""Kaf dağındaki ölümsüzlük bitksi" sohpetinin kime ne yararı olur ki?Dinleyici, belki seni 1 veya iki kez dinler. Devamında sohpetlerin boş olduğunu anlar ve hep o gözle bakar. Şimdiki gibi. Bir mabutun gönderdiğini sandığınız hükümleri her derde deva sanıyorsunuz. Hiçte öyle olmayan o hükümleri %100 doğru ve yanlışlanamaz sanıyorsunuz. Kölelik konusunu mantıken yorumluyor, sonrada ona mal ediyorsun. Yapılanlar hep aynı zaten. Tüm bilimler, tüm uygar hükümler onda varmış. Varmış ta neden ortaçağ sefilliği yaşanmış. Tarihsel diyalektiğin önemi nerede kalıyor? Senin bahsini yaptığın kölelik tahlilinin, kutsal kitaplardaki köle tanımına uygun olduğunu da nereden çıkartıyorsun anlamıyorum.."Kölelik sürekli olacakmış, bahsedilen kölelik bizim anladığımız kölelik değilmiş, el altındakiler filimlerdekiler değilmiş, bedensel olanı kaldırılmış", vs. Kölenin farkı mı olurmuş? Sosyologlar pek farklı görmüyor. Fikir yada beden kölesi ne fark eder. İkisinin de sömürüsü söz konusu. Kitabınızda kölelik kaldırılmamış aksine yer edilmesi sağlanmıştır. Biz de okuyoruz. Fakat sizler korkunuzdan mantıkla, uygarlıkla örtüştürmeye çalışıyorsunuz. Ama örtüşmüyor. Sırıtıyor. Sırıtmadığını kanıtlamak amaçlı şu köle kaldırılma hükmünü gösteriver bir. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 İnsanlığımızı unutursak karşımızda konuşacak insan bulamayız. Şimdiki gibi. Özür dilemezsen sana cevap vermeyeceğim. Eğer bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim..Her şey insandan kaynaklanır,dinci insanların cehaletini dine bağlayamazsın..Şu an ateist bir grup terör estirse bu ateizmin terörcü bir akım olduğunu mu gösterir ? Tabiki değil..Buda aynen bunun gibidir.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Kitabınızda kölelik kaldırılmamış aksine yer edilmesi sağlanmıştır. Biz de okuyoruz. 177. İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdı(Bakara) 92. Bir mü’minin bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mü’mini yanlışlıkla öldürürse, bir mü’min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü’min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü’min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü’min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkân bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ard arda oruç tutması gerekir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Nisa) 89. Allah, boş bulunarak ettiğiniz yeminlerle sizi sorumlu tutmaz. Ama bile bile yaptığınız yeminlerle sizi sorumlu tutar. Bu durumda yeminin keffareti, ailenize yedirdiğinizin orta hâllisinden on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek ya da bir köle azat etmektir. Kim (bu imkânı) bulamazsa, onun keffareti üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz vakit yeminlerinizin keffareti budur. Yeminlerinizi tutun. Allah, size âyetlerini işte böyle açıklıyor ki şükredesiniz.(Maide) 60. Sadakalar (zekâtlar), Allah’tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslâm’a ısındırılacak olanlarla (özgürlüğüne kavuşturulacak) köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Tevbe) 32. Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.Nur 33. Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden “mükâtebe” yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın.3 Allah’ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. 3. Kadınlarından zıhar yaparak ayrılıp sonra da söylediklerinden dönecek olanlar, eşleriyle birbirlerine dokunmadan önce, bir köle azat etmelidirler. İşte bu hüküm ile size öğüt veriliyor. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.(Mücadele) 13. O tutsak bir boynu çözmek (köle azat etmek)tir. 14,15,16. Yahut şiddetli bir açlık gününde kendisiyle yakınlığı olan bir yetimi, yahut yerde sürünen bir yoksulu doyurmaktır.(Beled) Ayetlerdende anlaşılacağı üzerine köleyi azat etmekle kalınmıyor üstüne birde evlendiriliyor,mal sahibi oluyorlar..Müminler köleleri olan ilişkisi sizin bildiğiniz köle gibi davranmamaktadır.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Bir mabutun gönderdiğini sandığınız hükümleri her derde deva sanıyorsunuz. Hiçte öyle olmayan o hükümleri %100 doğru ve yanlışlanamaz sanıyorsunuz. Burada kişinin Tanrıyı bilememesi ve O'nun hükümlerinin üzerine düşünmemesinden kaynaklanıyor..Biz şayet herşeyi çok net algılıyoruz..Her çağın elçisi o çağa ait hükümler getirir...Hiç değişmeyecek olan hükümlerde vardırki bunlar bütün insanlığın kabul ettiği eylemlerdir.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Meraba filmlerdeki koleler gelmesin aklina Bence kafasındaki kölelik o gibi gözüküyor..Zincirlerle dayak yiyen sığır gibi çalıştırılan kölelik Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Dostum insanlarla sohpet edeceksen sohpetin tutarlı olmalı. benimki biraz tutarsiz ama hafizaya girip bi daha da cikmayanlardan ""Kaf dağındaki ölümsüzlük bitksi" sohpetinin kime ne yararı olur ki? kaf dagindaki olumsuzluk bitkisi ile sana oyle bir hikaye anlatirim ki ; hikaye ve kisiler gercek olmaz ama sen farkinda olmadan o hikayeyi bi daha unutmazsin caktin mi ? Dinleyici, belki seni 1 veya iki kez dinler. Devamında sohpetlerin boş olduğunu anlar ve hep o gözle bakar. Şimdiki gibi. sen gecekten ciddi ve zeki birisin ; eskiden tiye aliyordun, igneleyici espriler yapiyordun ; simdi ise ciddi ve olgun paragraflar yazmaya basladin karsi fikirde olsan bile benimle israrla konusuyorsun, istersen bana kusebilirsin Bir mabutun gönderdiğini sandığınız hükümleri her derde deva sanıyorsunuz. cunku ole, ben rahat ve toplumun karsi cikacagi seyleri rahatlikla agzima aliyorum ... samimi oldugum icin de asiri bi nefret etkisi uyandirmiyo baskasini linc ederlerdi ama Hiçte öyle olmayan o hükümleri %100 doğru ve yanlışlanamaz sanıyorsunuz. Kölelik konusunu mantıken yorumluyor, sonrada ona mal ediyorsun. kolelik; bir pskolojik tutsakliktir.. o devirde alinip satiliyordu bu devirde sosyal ortamlarda eziliyorlar .. asosyaller genelde sosyal ortamlara adim bile atamazlar .. kolelik ve zit telkinlere karsi koyamama tutumu sergilemeye sartlanmislardir Kuran buna dikkat cekiyor .. Yapılanlar hep aynı zaten. Tüm bilimler, tüm uygar hükümler onda varmış. Varmış ta neden ortaçağ sefilliği yaşanmış. ortacag sefilliginde de ole .. tarih boledir ; once medeniyet sonra dejenerasyon, sonra medeniyet sonra dejenerasyon ... devinim halinde yazilir tarih ... Tarihsel diyalektiğin önemi nerede kalıyor? tarih anahtar gibidir ... dogru bakis acisi ile bakildiginda yakin gelecek her daim kestirilebilir .. cunku Allah tarihi bile bir kuvvetler dengesi ile yaratiyor .. teknoloji ilerledi ama savaslar da vahsilesti ... demek ki tarih ve medeniyet teknolojinin geldigi nokta ile olculemez ... cunku eskiden savaslarin bile bir hukuku vardi simdi ise keyfine gore saldirabiliyorlar Senin bahsini yaptığın kölelik tahlilinin, kutsal kitaplardaki köle tanımına uygun olduğunu da nereden çıkartıyorsun sen eski medeniyetleri cok ilkele indirgemissin, bunun, maymundan geldigimizi zannetmenden kaynaklandigini solemeliyim ... ilk insanlar ile simdiki insanlar arasinda temelde fark yok teknolojinin gelismesi seni maymundan insana dogru bir insanligin gelismesi ile aldatiyor anlamıyorum.."Kölelik sürekli olacakmış, bahsedilen kölelik bizim anladığımız kölelik değilmiş, el altındakiler filimlerdekiler değilmiş, bedensel olanı kaldırılmış", vs. ahahahah kole demek edilgen kisi demek hepsi bu hukmedemeyen ya da iktidarsiz kisler kole gibi yasarlar , asalak kalirlar .. Kölenin farkı mı olurmuş? Sosyologlar pek farklı görmüyor. keske bi sosyolagla tartisabilsem Fikir yada beden kölesi ne fark eder. İkisinin de sömürüsü söz konusu. Kitabınızda kölelik kaldırılmamış aksine yer edilmesi sağlanmıştır. Biz de okuyoruz. Fakat sizler korkunuzdan mantıkla, uygarlıkla örtüştürmeye çalışıyorsunuz. Ama örtüşmüyor. Sırıtıyor. kendi agzinla solemissin iste Kolelik kaldirilmayip yer edindi ise bana en son ne zman satilan bir kole gordugunu sole pazarlarda gormussundur mutlaka .demek ki mantik baglamaya calisiyosun Sırıtmadığını kanıtlamak amaçlı şu köle kaldırılma hükmünü gösteriver bir. ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir ; ) kole demek hukum altinda olan insan demektir .. bu yaratilista boledir ; kimileri lider ozelligi tasir kimileri tasimaz .. biseyleri kontrol eden kisiye uyanlar onun koleleridir .. birilerinin akli olmadan karar veremeyenler onlarin koleleridir ekmek parasi icin amelelik yapan kolerdir, ama bu kole terimi 1400 yil oncenin izahi oldugu icin ; sen de cok televizyon izledigin icin anlamamakta israr ediyorsun oh unutmadim ; hadi bana bi kole pazari goster madem yer edinmis islamiyette Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 benimki biraz tutarsiz ama hafizaya girip bi daha da cikmayanlardan kaf dagindaki olumsuzluk bitkisi ile sana oyle bir hikaye anlatirim ki ; hikaye ve kisiler gercek olmaz ama sen farkinda olmadan o hikayeyi bi daha unutmazsin caktin mi ? Çakmaz olurmuyum. Öyle bir anlatıyorsunuz ki, masallarınız insanın aklından çıkmıyor. Cin çıkartmak içim cinci hocalara giden tıp doktorları var. Önemli olan bilgi ile hurafelerin farkını kavrayabilmek. sen gecekten ciddi ve zeki birisin ; eskiden tiye aliyordun, igneleyici espriler yapiyordun ; simdi ise ciddi ve olgun paragraflar yazmaya basladin karsi fikirde olsan bile benimle israrla konusuyorsun, istersen bana kusebilirsin Ne demek şimdi "küsebilirsin?" Bu de nereden çıktı? İsrarla konuşan birisine küsebilirsin önermesi saçma olmuyor mu? Küsme olmaz ama somutluk olmayan(masalımsı) anlatımların bıktırabilir. Bakarsın yazmaz olurum daha sonraları. kolelik; bir pskolojik tutsakliktir.. o devirde alinip satiliyordu. Hem psikolojik, hem de maddi olarak alınıp satılıyor demende mantık yok. Tutarsız, çelişkili. oh unutmadim ; hadi bana bi kole pazari goster madem yer edinmis islamiyette Zaman tuneli halen gerçekleşmiş olsa idi seni de yanıma alıp asrı-ı saadet(!) devrinin Arap köle pazarlarına götürebilirdim. Ama bu ne yazık ki mümkün değil. Fakat sana o devrin köle anlayışı ile ilgili hadislerden ikisini gösterebilirim. İmran İbnu Husayn radıyallahu anhüma anlatıyor: "Bir adam, öleceği sıra, kendine ait altı köleyi azad etti. Onlardan başka malı da yoktu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm onları çağırdı. Onları üç gruba ayırdı, sonra aralarında kur'a çekti. İkisini azad etti. dördünü köle olarak bıraktı. Adamı da şiddetle azarladı." Müslim, Eyman 56, (1668); Muvatta, Itk 3, (2, 774); Tirmizi, Ahkam 27, (1364); Ebu Davud, Itk 10, (3958- 3961); Nesai, Cenaiz 65, (4, 64). Hz. Cerir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Hangi köle kaçarsa, bilsin ki ondan zimmet (garanti) kalkmıştır, dönünceye kadar namazı kabul edilmez." Müslim, İman 122-124, (68, 69, 70); Ebu Davud, Hudud 1, (4360); Nesai, Tahrimu'd-Dem 12, (7, 102). Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Burada kişinin Tanrıyı bilememesi ve O'nun hükümlerinin üzerine düşünmemesinden kaynaklanıyor..Biz şayet herşeyi çok net algılıyoruz..Her çağın elçisi o çağa ait hükümler getirir...Hiç değişmeyecek olan hükümlerde vardırki bunlar bütün insanlığın kabul ettiği eylemlerdir.. Her ne kadar altını çizdiğim cümle düşükse de, benim anladığım, Çok net algılayabildiğini söylüyorsun sanırım. Olguların çok net algılanması için şartların ne/nasıl olması gerekir? Bu konuda beni aydınlatırmısın? Böylelikle, çok net algılamak melekesini ben de kazanmış olurum umarım.. Yoksa önereceklerinden birisi, kalp gözümün açık olması gereği mi? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Çok net algılayabildiğini söylüyorsun. Olguların çok net algılanması için şartların ne/nasıl olması gerekir? Bu konuda beni aydınlatırmısın? Böylelikle, çok net algılamak melekesini ben de kazanmış olurum umarım.. Yoksa önereceklerinden birisi kalp gözümün açık olması gereği mi? Bu öylece kolay olarak sana 2 satırla anlatmak zor olur..Tanrıyı bilmiyorsun.. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Bu öylece kolay olarak sana 2 satırla anlatmak zor olur..Tanrıyı bilmiyorsun.. Hımm anlaşıldı.. Meğer sen masal algılamasından bahsediyormuşsun. Hayır, ben "gerçekler net şekilde nasıl algılanır" onu öğrenmek istmiştim.. Masallarda çok net algılama olmaz ki.. Dinler, virgülüne kadar ezberlersin o kadar. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Hımm anlaşıldı.. Meğer sen masal algılamasından bahsediyormuşsun. Hayır, ben "gerçekler net şekilde nasıl algılanır" onu öğrenmek istmiştim.. Neyin nekadar gerçek olduğunu benim kadar bilemeyeceksin Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Masallarda çok net algılama olmaz ki.. Dinler, virgülüne kadar ezberlersin o kadar. Süper Bilmiyorsun.. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Süper Bilmiyorsun.. Neyse çok net algılama bilimsel bir özelliktir. Şartlarının ne ve nasıl olması gereğinin ilkeleri vardır sanırım. "Bilmiyorsun" la geçiştiriyorsun. Felsefeci üstad dennise'yi bekleyelim. O bizi aydınlatsın.. İyi geceler. Ben çıkıyorum.. 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2012 Bilen hiçbir adam bunu yazmaz "Masallarda çok net algılama olmaz ki.. Dinler, virgülüne kadar ezberlersin o kadar." Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2012 dennise'yi bekleyelim. O bizi aydınlatsın.. simdi siki durun cunku sizi aydinlatmaya geldim aydinlatiyorummmm - aydinlatiyorummmm - veee aydinlattimmm : GUc ICINIZDE Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.