Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRBAN VE BAŞÖRTÜSÜ / SIKMABAŞ ARASINDAKİ FARK... (Sevgi Suheda arkadaşımızın sorusuna atfen tartışmaya açılmıştır...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın dipnot merak ettim de acaba neden kendi cevaplarınızı vermek yerine konuyla pek de alakalı olmayan ve bundan 70-80 yıl önce söylenmiş sözleri getiriyorsunuz. :( O zaman da mı sıkmabaş pardon başörtüsü pardon türban sorunu vardı?

Hiç kimse olmasa bile Suheda ve ben cevap bekliyoruz...

Biz de bir söz yazalım bari..."Her şahıs her manaya muhatap olamaz" Elmalılı Hamdi Yazır...

Selamlar...

Gönderi tarihi:

Dipnot;

Gel vazgeç bu sevdadan uğraşma boşuna çırpındıkça batıyorsun görmüyormusun? güncel konularda TÜRBANIN DİLİ VARDIR başlığı altındaki topicde bu yazıyı sen yazmadınmı?

ALINTI(DİPNOT @ May 11 2006, 01:23 AM)

Ben de Atatürk'ümüzün ümmetiyim sevgili abendstern...

Çünkü Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüzde bana göre bir peygamber, Elektriği bulan edisonda ve sosyolak Maks Weber gibi yani...

Sen Arabın peygamberine, ben ise Türk'ün peygamberine inanıyorum...

Ben Mustafa Kemal ATATÜRK'E inanıyorum...

Bu ülke değerlerine sahip çıkılmadığı ölçüde yabancıların boyunduruluğundan kurtulumayacaktır ve onların oyunlarına alet olmaya devam edecektir...

Lütfen bu Ülkenin liderine sahip çıkın...

Arap milliyetçiliğinin ve bize düşman Arabın, Suudinin vb. nin değil...

Ülkemizi ziyaret eden müslüman liderlerin eşleri bile başları açık ve alınları dik bir şekilde gelirken... Bizim dini politikaya alet eden allahın zebanileri başlarını bağlamaktan büyük zevk almaktadırlar...

Ne için?

Tabiki dini sömürmek,

Tabiki dini politikalarına alet etmek,

Tabiki eğitim düzeyi bul halkı etkilemek ve oylarını almak için...

Ah benim halkım..

Zavallık halkım...

Ne tür oyunlara geldiğini bir bilebilse.

Bir bilebilse dinin dolar ve euro ettiğini...

Bir bilebilse gerçek, ulusalcı ve vatansever kimliği ile vatandaş olabilmenin onuru ve erdemini...

Bir bilebilse...

Saygılarımla...

Bizim bu yazıdan sonra seni ciddiye almamızı nasıl beklersin? şöyle foruma bir dön ve bak açtığın bütün topiclere içlerini okumaya gerek yok sadece başlıklarına bak ve sizlerde bakın arkadaşlar....

Ne yazık ki “Eline kalemi alan, lahana tarlasına bıçakla dalar gibi demokratik düşünsel ve paylaşımcılık adın forum dünyasında kendi gibi düşünmeye yazarların kişiliklerine saldırmaya, provokasyon yapmaya, terör yaratmaya, kendine saygın bir forumun sayfalarında yer bulamayacağını bilmeli, nedenini merak etmediğim öfke ve kinini söndürmenin başka yollarını aramak zorunda kalmalıdır”.

Yukarıdaki yazmış olduğum yazının hicivini bile anlayamamak gerçekten çok acı...

Okunmuyor ki anlaşılsın

Aaa DİPNOT'MU yazmış....

Mutlaka bizim düşüncelerimize ters birşeyler yazmıştır...

Vurun abalıya...

Düşünceye değil...

Eleştirel yaklaşım hiç değil..

O yazmış ya... :)

Anlatılmaya çalışılan şuydu amaç illa birşeye inanmaksa var olana da var olmayanada inanılır değilmi... Yeterki insan bir şeye inanmak istesin...

Bu Hindistan da İneğe tapmakta olabilir ki oranın kutsalı inektir...

Anlayın artık anlayın...

Biraz ne demek istediğimizi en azından birazcık anlamaya çalışın...

Dost sevgilerimle... :clover:

Gönderi tarihi:

Anlamazmıyım hiç anlamasam buraya kardar taşırmıydım pek sayın dipnot!!!!!

Allahın zebanileri diye hitap ettiğin başörtülülerden biriyim ben.....anlamazmıyım hiç öyle iyi anlıyorum ki seni zaten tüm meselede burda keşke anlamasaydım keşke anlayabilmesyedim keşke yanılmış olsaydım.

Gönderi tarihi:

Anlamazmıyım hiç anlamasam buraya kardar taşırmıydım pek sayın dipnot!!!!!

Allahın zebanileri diye hitap ettiğin başörtülülerden biriyim ben.....anlamazmıyım hiç öyle iyi anlıyorum ki seni zaten tüm meselede burda keşke anlamasaydım keşke anlayabilmesyedim keşke yanılmış olsaydım.

Doğru haklısın 2 metrelik bez parçasında öteye gidemecek bir taştışma bu...

O kadar dar bir alan yani...

Bu seni de beni de aşar...

Çok haklısın...

Umarım gelecek sizlerin, düşünceleriniz, hayallerinizi doğrultusunuda gerçekleşir...

Kalın sağlıcakla...

Dost sevgi ve saygılar...

Gönderi tarihi:

Ben yazımın hiç bir çelişki tasıdıgını düşünmüyorum sevgili bilimselci...

Benim orada ki çarpıtılmaz umarım deyişimin sebebi tesettür içinde olmayan kişiler tarafından alınganlık haline getirilmesi kaygımdandı...

Siz sanırım Türkiyede kadının konumunu bilmiyorsunuz...

Objektif bir yaklaşımla okursanız bni anlamanız pekte zor değil..

Sevgilerle

sevgili berceste

arayan çelişki bulmaz mı

isteyen istediği lafı istediği gibi çarpıtamaz mı

sen ne kadar düzgün yazarsan yaz elbet onlar kendilerine göre çelişki bulacaklardır takma kafana -_-

bak görürsün burdaki 2-3 cümlede bile ne çelişkiler bulacaklar...

Gönderi tarihi:

Dipnot arkadas seytanin esiri olmus iki metre bez parcasi icin düstügü hallere bak. Mantiksiz ve bos yazilarini gördükce gülüyorum. Allahin ihtiyacimi var basörtüsüne diyorsun, ya biraz mantik fazla degil. Sanki allahin ibadetlerimize, duamiza veya imanimiza ihtiyaci var. Biz imtihan dünyasindayiz ve allahin bizden istedigi ona inanmamiz ve onun icin ibadet etmemiz veya nasil olmamizi istiyorsa öyle olmamizdir. Sende ögreneceksin dipnot dogru yolu ama insaallah is isten gecmeden ögrenirsinde kurtulusa erenerden olursun. Duaciyim....

saygilar..

Gönderi tarihi:

Dipnot arkadas seytanin esiri olmus iki metre bez parcasi icin düstügü hallere bak. Mantiksiz ve bos yazilarini gördükce gülüyorum. Allahin ihtiyacimi var basörtüsüne diyorsun, ya biraz mantik fazla degil. Sanki allahin ibadetlerimize, duamiza veya imanimiza ihtiyaci var. Biz imtihan dünyasindayiz ve allahin bizden istedigi ona inanmamiz ve onun icin ibadet etmemiz veya nasil olmamizi istiyorsa öyle olmamizdir. Sende ögreneceksin dipnot dogru yolu ama insaallah is isten gecmeden ögrenirsinde kurtulusa erenerden olursun. Duaciyim....

saygilar..

Kardeşim Allah bez parçasıyla uğaraşırmı...

Herşeye güce yeten yaratıcının 2 metrelik bir bez parçasına mı ihitiyacı var ki...

Hem insanın kaderini yaz...

Hem de o kader üzerine imtihan gibi anlamsız ve gereksiz bir kural koy...

Yaratıcı bile olsa bu buna gülünür...

Tıpkı benim size kahkahalarla güldüğüm gibi...

Benin annem 70 yaşında ve başı açık ve inanılmaz iyilik perisi ve fedakar ve inanç sahibi, Annem bile olsa yaratıcı onu bir bez parçası yüzünden cehenneme gönderecekse göndersin umurumuz bile değil...

Aslında O bez parçası ki psikolojik olarak;

çağdaşlaşma korkusundan,

ilerleme korkusundan,

aydınlanma korkusundan,

bilimsel ve gerçekçi bir yaşama çözüm getirememe aksine onların karşısında kendini ezik ve yetersiz hissedip allaha yakın olarak sahte bir huzur peşinde olduğu gerçeğinden başka birşey değildir...

Çözümsüzdür...

Ayak uyduramayan...

Teslimiyetçi bir varlığın kişiliğine bürünmüştür...

Yaşamın dışında varlığı bile bilinmeyen bir hayalin peşinde...

Ey allahım bu tür inançlar karşısında bizleri bir aynan gibi yaratmış olmandan dolayı ve bundan güç alarak soruyoruz...

1-__Kıl, Çarşaf, Cüpbe, sakal, burka vb. dini giyisiler olmadan da insan müslüman ve inanç sahibi olamazmı?...

2-__Sakalsız, cüpbesiz ve camiye gitmeden de, namaz kılmadan da, oruç tutmadan da, doğru, kişilikli, ahlaklı, namuslu ve yardımsever insanları cehenemde yakmayı uygun bulurmusunuz...

....

Sevgi ve saygılarımla...

.

bosvedolu1ww.png

.

Gönderi tarihi:

çağdaşlaşma korkusundan,

ilerleme korkusundan,

aydınlanma korkusundan,

bilimsel ve gerçekçi bir yaşama çözüm getirememe aksine onların karşısında kendini ezik ve yetersiz hissedip allaha yakın olarak sahte bir huzur peşinde olduğu gerçeğinden başka birşey değildir...

Çözümsüzdür

sayın dıpnot!!

o bez parçası dediğin şeyı takıp ta,tıbbı birincilikle bıtırıp şu anda ıstanbulun sayılı uzman doktorlarından olan arkadaşım var benım..

kım kımden aydın ve ılerlemiştir bılıyor musun,gözlerının önundeki gerçeklere bı pencereden bakmayıp hayatı ve ınsanları her pencereden değerlendırebılen ınsanlardır...

o bez parçasını takan çok fazla akademısyen de var unutma..

çağdaşlaşmayı ona ındırgeyemezsın

nerde demokrası nerde hurrıyet

aydınlanma dediğin ise zaten ıstesen de yapamazsın ,kavram karmaşası yaşama lütfen.aydınlanma avrupa şartlarında oluşmuş ve gelişmiştir

bız de aydınlanma zaten olamaz.istersen bı araştır :excl:

Gönderi tarihi:

çağdaşlaşma korkusundan,

ilerleme korkusundan,

aydınlanma korkusundan,

Çözümsüzdür

sayın dıpnot!!

o bez parçası dediğin şeyı takıp ta,tıbbı birincilikle bıtırıp şu anda ıstanbulun sayılı uzman doktorlarından olan arkadaşım var benım..

kım kımden aydın ve ılerlemiştir bılıyor musun,gözlerının önundeki gerçeklere bı pencereden bakmayıp hayatı ve ınsanları her pencereden değerlendırebılen ınsanlardır...

o bez parçasını takan çok fazla akademısyen de var unutma..

çağdaşlaşmayı ona ındırgeyemezsın

nerde demokrası nerde hurrıyet

aydınlanma dediğin ise zaten ıstesen de yapamazsın ,kavram karmaşası yaşama lütfen.aydınlanma avrupa şartlarında oluşmuş ve gelişmiştir

bız de aydınlanma zaten olamaz.istersen bı araştır :excl:

Değerli arkadaşım...

Siz...

Bir doktor olabilirisiniz..

Bir muhendis...

Bir milletvekili..

Bir başbakan...

Hatta Cumhurbaşkanı...

Kimse bunu bez parçasına bağlamaz...

Ama gün gelir o bez parçası bu ülkenini boğazına bağlanır...

Bugün adalete yapılmak istenen gibi...

Bugün basına yapılmak istenen gibi...

Bugün Cumhuriyet rejimine yapılmak istenen gibi...

(Üstelik o katil de bir avukattı...)

Gözlere bağlanır...

Ağızlara bağlanır...

Kulaklara bağlanır...

Bilmem ne demek istediğimi anlayabildinizmi?...

Dost sevgilerimle...

.

cumhuriyet54pr.jpg

.

Gönderi tarihi:

yahu beyler bizim türk bayrağı da bir bez parçası ama manevi değeri çok yüksek !

dipnot arkadaş yazmış : 1-__Kıl, Çarşaf, Cüpbe, sakal, burka vb. dini giyisiler olmadan da insan müslüman ve inanç sahibi olamazmı?...

2-__Sakalsız, cüpbesiz ve camiye gitmeden de, namaz kılmadan da, oruç tutmadan da, doğru, kişilikli, ahlaklı, namuslu ve yardımsever insanları cehenemde yakmayı uygun bulurmusunuz...

kardeş kıl çarşaf cübbe sakal burka dini giysiler olmadan da müslüman ve inanç sahibi olunmazmı demişssin ...

tabiiki olunur neden olunmasın :D

ama sık 2 de ki yazın olmadı !

namaz kılmadan oruç tutmadan islamın ön gördüğü kuralları yerine getirmeden bir insan cennete nasıl gidebilirki ?

örnek: allaha inanmıyor bu yüzden namaz kılmıyor oruç tutmuyor zekat haca falan inaçlının yapaması gerekenleri yapmıyor ancak çok iyi bir insan herkeze yardım ediyor doğru kişilikli ahlaklı namuslu bir insanı cehennemde yakmayı uygun bulurmusunuz diyorsun ...

cennete gitmek allaha inanmakla onun hükümlerini yerine getirmekle başlıyor ...

cehenneme gitmekde allahın kurallarına uymayan lar ve onun indirdiği kuranı inkar etmekle başlar ...

neden bu cüppe giyenlere sakal bırakanlara karşı tutumunuz bukadar farklı sen cüppe giymiyorsun senin hayata bakışın yaşadığın ortam buna uymuyor diye o insanları dışlamak nekadar medeni bir düşünce ?

Gönderi tarihi:

Dipnot kardeşim biraz uzun oldu ancak soruyu soran olduğun için ve CEVABI BULMA amacın olduğu için heralde okursun

yazdıklarını bir kısmına daha önce ben ve bir çok arkadaşımız cevap ancak bizim cevabımızda aynı olcak

Allah bir bez parçasına ihtiyacımı var?

Dipnot çum Allah(cc) ın değil senin ihtiyacın var

gerçekten düşünebilen ve müslümanlarla dialog halinde olan birinin bunu anlaması çok kolaydır sana

doktorun seni arayıp ilaçlarını aldınmı dipnot dese sen ona sanane ne ihtiyacın var benim ilaçlarımamı dersin

eğer dersen o da derki benim değil senin ihtiyacın var

ibadete de aynı şey geçerlidir herşey bizim hayrımıza

Ayrıca dipnotçum sen çok sevdiğin değer verdiğin birinin huzuruna nasıl gidersin?

en güzel şekilde giyinerek süslenerek öyle değilmi işte biz müslümanlarda her daim Allah(cc) ın huzurunda olduğumuzu bilmemli izin verilen ölçüde yaşamalı yız.

demişsinki kardeşim

1-__Kıl, Çarşaf, Cüpbe, sakal, burka vb. dini giyisiler olmadan da insan müslüman ve inanç sahibi olamazmı?...

daha öncede demiştim sakal sünnettir cübbe farz değildir

ancak senin bunların müslümana verdiği hazı anlaman için yaşaman lazım yani ruhunun tadması lazım

dediğim gibi ille çarşaf olacak diye bir şey yok ille cübbeyle namaz kılıncak diye bir şeyde yok

örtün men gereken eyreri örtersin illa kara şarşaf olacak diye birşey yok bu insanların seçimi bir şey demeye hakkı

mız yok nebenim nede senin

kardeşim demişsinki

şimdi kardeşim sen yemeğin başına otursan ancak ellerini kularını kafanı kullanmadan yemek yemeye çalışan başarılı olabilirmisin hayır.

şimdi kardeşim cennete götüren yollar var düşün ki bir araba dasın yolu gördünmü basarsınkavşağa geldinmi direksiyonu kırarsın tehlike çıktımı frene basarsın

yani sen cami gördünmü koşucan haram gördünmü frene basıcan

şimdi diyeceksinki ibadet etmeden haramdan uzak kalamazmı

hayır kalamaz

şimdi dipnotçum sen bir bilgisayarla 100 yılını geçirsen onu her yönüyle keşfetsen bilgisayarın ustası olursun dr. dipnot olursun değilmi

ee ozaman düşünki şeytan o kadar asırdır insanlarla uğraşıyor onların zaaflarını çok iyi biliyor nasıl kandıracağını nasıl şükretmekten alıkoyacağını çok iyi biliyor onun için o dr dr dr diye gider

onun için senin buna bir önlem alman lazım bunu yoluda takvadır idda ediyorum bir insan hayvan sever se

ibadetinde huşudan sonra yoldan eve geldiğince acaba gelirken bir karıncayı ezdimmi diyecektir gözü iyilik yapacak bir taraf arıyacaktır.

Sonra kardeşim daha önce de belirmiştim biz insanlar dünya nimetlerinin geçici sahipleri olan esnaf niteliğindeki insanlara bir fiyat veriyoruz.Ancak insanları halkeden bütün mülkün sahibi Allah(cc)ın bizden istediği fiaytı unutuyoruz.

Allah(cc)ın bizden istediği fiyat

1.Zikir

2.Şükür

3.Fikirdir

İnsanların hayatlarının daki her işin başında bismillah zikirdilr bu nimetlerden faydalanıpta bunu sonucunda elhamdulillah şükürdür.

bu nimetlerden faydalanırken bunların sahibinin olacağını asıl vereni asıl sahibi düşünüp tefekkür etmek ise fikirdir.

pekiya bu fiyatı vermeye mecbur muyuz

dipnot kardeşim bir isnan bir kolunun kabetse hayatından ne kadar şey kaybeder öyle değilmi pekiya bunun tedavisi için harcadığı masraf ne kadar harcarsa harcasın hakikisinin yerini tutmuyor

ee o zaman insan kendisine verilen bunca nimaetin karşılığını vermelidir hatta bundan mükafat dilenmeye hakkı bile yoktur

mesela biz bakkaldan 2 ekmek alsak parsını versek abkkal bize 5 ekmek da ödül olarak verirmi vermez

çünkü biz borcumuzu verdik

Ancak Allah(cc) bu ödülüde veriyor yani biz hem borcumuuz ödüyoruz hemde bunun karşılığında ödül alıyoruz.

Dipnotçum senin bana 100 ytl borcun olsa bu borcun vadesi dolduğunda sen bana desenki ahir zaman kardeşim ben güzel bir iş buldum çok rahat geçiniyorum senin 100 ytl ne ihtiyacım yok desen

ben senin bana olan borcunda vaz geçermiyim geçemm çünkü senin iş bulman para kazanman bana olan borcunu ödemen için araçtır sen o araçları kullanıpta borcunu ödemen lazım

yani dipnotçum insanın güzel ahlaklı olması insan şeytana karşı korur böylece borcunu daha rahat yerine getirir

dipnotçum ayrı ca çok garip olan iki husustan bahsedeceim

şimdi bir insan 1,500 milyar maaşı olsa ve günde 12 saat çalışıyo olsa bu zamanda fena da bir maaş değil öyle değilmi

şimdi bu inanın önünde iki seçenek var ya o güzel maaşla en fazla 35 senesini geçirecek sonra ödemedğiği borçlar yüzünden azaba girecek yada bu harcadığı 12 saatin yanına güzel ahlaklı olmayı kendisine fayda vermeyecek şeylerden kaçmayı günde 1 saatini ibadete ayırmayı koyacak orucunu tutacak mmalının sadece kırkta brini fakirlere vericek sonra ebedi hayatta hem borcunu ödemiş olacak hem azaptan kurtulmuş hem bunun karşılığında ebedi gençlik ve rahat lık kazanmış hemde Amacımız olan Alalh(cc) ı tanımışş ve onun cemaline ermiş olacak

şimdi çok açık bir şekilde görülüyorki bir isanını bu kadar güvenli bir yol varken gidip ilk yolu seçerse gaflete düşmüş olur.

Ayrıca diğer gariplikte Allah(cc) insanlar imtihan etmöeek için hayrı ve şerri sunmuş ancak ne varki

insan o kadar helal nimet varken gidip hem cezası oaln haram ve zararlı olan bir kaç şeye yönelir.

yani onlarca içecek varken gidip te içkini etrafında dönmek neden

herşeyin bir helal alternatifi varken bir kaç haramın etrafında dönmek neden

saygılar kardeşim

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:
:( Değerli arkadaşım bu foruma şimdi kayıt oldum sebebi ise türban hakkındaki yorumlarını okuyunca bende bir cvp verme durumunda hissettim kendimi Yüce rabbim insanlar için bir kader birde kaza yaratmış.Kader Yüce rabbimizin belirlediği herkese ayrı özellikte sunduğu yoldur,kaza ise rabbimizin çizdiği yoldan saparak ve şeytana uyarak kaderimizden çıkmamızdır.Görüyorumki türban hakkında bir bez parçası diye yorum yapıyorsun rabbim herşeyi görür ewet her zaman için herkesin yaşam tarzına ve düşüncelerine saygı duyarım, sen türban bağlamaktan yana değilsindir ama seni saygıya davet ediyorum. Bizler senin düşüncene saygı duyuyoruz diğer arkadaşlarında öyle olduğuna inanıyorum.Rabbimin huzuruna ulaşmak.rabbimin güzelliklerinden yararlanmak ve ahiret gününde rabbimin yanında olmak istiyorsan koymuş olduğu bazı kurallara uymak zorundasın.İbadetlerimizi yerine getirmeden,Allah'a,kitaplarına ve meleklere inanmadan müslümanlık olmaz.Dil ucuyl ben Allah'a inanıyorum demekle ibadetlerini yaparak Allah'a yakın olmak çok farklı birşey.Annen iyi birisi olabilir,yardım ve gönlü iyi niyetle dolu biriside olabilir ama bunu Allah'a inanmadan,ibadetlerini yerine getirmeden yapsanda yapmasan birşeye fayda olmaz.O müthiş günde ahirette rabbimiz biz kullarını öncelikle namazlarından sorguya çekicek demem şu ki ne kadar yardım etsende namazın hiç yoksa birgün oturupda ellerini açıpta rabbime şükretmediysen amel defterimiz hiç açılmadan kapanıcak o yüzden ben düşüncene saygı duyuyorum bunlada benim düşüncelerim ama lütfen rica ederim eğer gerçekleri, doğrularıyla bilmek istiyorsan rabbimin H.z. Peygamber(s.a.s)'e göndermiş olduğu kitabın türkçesi bi oku ama böyle yorumlar yapma hem doğru değil,hemde hiç hoş değil saygılarım ve sevgilerimle....
Gönderi tarihi:
Değerli arkadaşım...

Siz...

Bir doktor olabilirisiniz..

.

.

.

.

Başörtüsünün rejim ve Laiklik ile uzaktan yakından alakası yoktur.Başörtüşü kişisel bir haktır ve sadece bireyi ilgilendirir rejimle laiklikle bağdaştırılamaz.

Eğer başörtüsü kamu düzenini herangi bir şekilde etkileseydi örneğin yolların asfaltlanmasını vs.. veya başörtü takılmasını herkese zorunlu kılsaydı ozaman rejimi ilgilendirirdi buda demek oluyoki başörtüsü hiçbir tehdit unsuru değildir.

Gönderi tarihi:
canlar bizim altınımız veya çok değerli önemli bir mülkümüz olsa onu saklarız öyle değilmi

onun için baş örtüsüde Allah(cc) ın kadınlara verdiği önemi gösterir.

Aha iste, kadini mulk olarak gormek buna derim ben, ama dikkat ederseniz onemli bir mulk -altin degerinde, lakin sonucta bir mulk. Sahibi de erkek! Ayrica oyle ya Allah'in ugrasacak baska bir seyi kalmamista basortusu ile mi ugrasiyormus o zamanlar. Korkarim ki Havva'yi da yaratirken hemen bir basortusu uzatmistir kendisine.

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Ey ilerici çağdaş arkadaşım, Allahın sana ne ihtiyacı vardıda seni yarattı? Bu çağdaş düşüncelerinle Allaha nasıl bir faydan dokunabilir? Yada gerici diye nitelendirdiğin insanlar Allaha zarar verebilirmi? Allah seni gez, dolaş, eğlen, sana verdiği nimetlerle karnını doyur sonrada onu unut diyemi yarattı. Sana biri hediye verse ona teşekkür edersin de Allaha verdiği onca nimetlerden dolayı ibadet etmek zorunamı gider. Ya felaket verdiyse ne yapmalı dersen onada sabretmeli sabırla şükretmeli.Bu dünyanın cenneti yoktur cennet ucuz da değildir elbetteki oraye girenlerin bir bedel ödemesi gerekir. Bir ayrıcalığı olması gerekir üniversiteye girebilmek için bile onca çalışma gerekmiyormu herkez çalıştığı ölçüde derecelendirilmiyormu cennetinde dereceleri vardır herkes çalışmasının karşılında layık olduğu bölüme girer. Aynı şey cehennemdede geçerlidir her kötü yaptığı kötülüğün derecesine göre cezalandırılır.

Gönderi tarihi:
Küçük yaşlarda kişiliği sindirilmemiş akli düşünsel yetenekleri hezeyana

uğratılmamış kendine güvenen kadın tesettüre bürünmez...NOKTA.

erkeklerin cinsel duygularını coşturmak için kendini teşhir eder.heralde bunu demek istediniz.

Gönderi tarihi:
erkeklerin cinsel duygularını coşturmak için kendini teşhir eder.heralde bunu demek istediniz.

Eğer birileri tahrik oluyor diye başı açık gezmek teşhircilik oluyorsa erkekler neden başını örtmüyor. Malum eşcinsel dediğimiz insanlarda var,onlarlada mesela yakışıklı erkeklerden tahrik olabilriler.En iyisi kadın erkek topluca çuvala girin rahat edersiniz.

Başka bir örnek daha verelim

Küçük çocuklara ağızlarının salyalarını akıta akıta bakan pedofil *****larda var. Bunları es geçmek olmaz değilmi.Küçük çcukları da erkek kız çarşafa sokmayı düşünüyormusunuz?

Gönderi tarihi:
Eğer birileri tahrik oluyor diye başı açık gezmek teşhircilik oluyorsa erkekler neden başını örtmüyor. Malum eşcinsel dediğimiz insanlarda var,onlarlada mesela yakışıklı erkeklerden tahrik olabilriler.En iyisi kadın erkek topluca çuvala girin rahat edersiniz.

Başka bir örnek daha verelim

Küçük çocuklara ağızlarının salyalarını akıta akıta bakan pedofil *****larda var. Bunları es geçmek olmaz değilmi.Küçük çcukları da erkek kız çarşafa sokmayı düşünüyormusunuz?

küçük yaşlarda kişiliği sindirilmemiş akli düşünsel yetenekleri hezeyana uğratılmamış kendine güvenen hiç bir kadın tesettüre bürünmez.

kendini teşhir edip erkeklerin cinsel duygularınımı coşturur.

1-burda tesettürden bahsediliyo başörtüsünden değil heralde tesettürün anlamını biliyosunuzdur vücut hatlarını belli etmeyen bol giysi bu çarşaf olmak zorunda değil.bunun aksi teşhircilik değilde nedir?

2-bu erkekler içinde geçerli erkeklerde kendini teşhir edemez

3-dünyada dinsizliğin çoğaldığı ölçüde bahsettiğiniz türden ******da çoğalacaktır.

Gönderi tarihi:
küçük yaşlarda kişiliği sindirilmemiş akli düşünsel yetenekleri hezeyana uğratılmamış kendine güvenen hiç bir kadın tesettüre bürünmez.

kendini teşhir edip erkeklerin cinsel duygularınımı coşturur.

1-burda tesettürden bahsediliyo başörtüsünden değil heralde tesettürün anlamını biliyosunuzdur vücut hatlarını belli etmeyen bol giysi bu çarşaf olmak zorunda değil.bunun aksi teşhircilik değilde nedir?

2-bu erkekler içinde geçerli erkeklerde kendini teşhir edemez

3-dünyada dinsizliğin çoğaldığı ölçüde bahsettiğiniz türden ******da çoğalacaktır.

Bunlar müslümanların sorunu.Ancak kendi dürtülerini açıkça söyleyemedikleri için başkalarına yüklerler.Başkalarını kendisine cinsel hazla baktığını söylerken aslında kendi psikolojisini yansıtmaktadır. Haremlik selamlık bunun enbariz örneğidir.İnsana insan gözüyle bakamazlar. Çünkü onlara göre herkes,potansiyel bir cinsel objedir.Böyle algıladıkları içinde kendilerini saklama ihtiyacı duyarlar. Sakladıkça da mutlaka bir taraftan patlak verir hemde çok kötü bir şeklide.. Medeni insanların böyle bir sorunu yoktur.İstediği gibi giyinir ve dolaşırlar.

Gönderi tarihi:
Bunlar müslümanların sorunu.Ancak kendi dürtülerini açıkça söyleyemedikleri için başkalarına yüklerler.Başkalarını kendisine cinsel hazla baktığını söylerken aslında kendi psikolojisini yansıtmaktadır. Haremlik selamlık bunun enbariz örneğidir.İnsana insan gözüyle bakamazlar. Çünkü onlara göre herkes,potansiyel bir cinsel objedir.Böyle algıladıkları içinde kendilerini saklama ihtiyacı duyarlar. Sakladıkça da mutlaka bir taraftan patlak verir hemde çok kötü bir şeklide.. Medeni insanların böyle bir sorunu yoktur.İstediği gibi giyinir ve dolaşırlar.

görüyoruz medeni insanların nasıl yaşadıklarını. kim kimin eşi kim kimin çocuğu belli değil. insana insan gözüyle kimin bakamadığıda tartışma konumuzdan yeterince belli oluyo sanırım.

Gönderi tarihi:

:D Bu yüzden Polonya hükümeti kadınlarına dekolte,mini etek ve aşırı makyaj yasağı getiriyor değilmi?

Yoksa Polonya topyekun müslüman olduda bizim haberimizmi yok......

Siz herhalde cinsel duygularınızdan tamamen arınmışsınız ki böyle büyük laflar ediyorsunuz -_- Medeni insanlar istediği gibi giyindiği içinmi en çok tecavüzün yaşandığı ülkeler medeni ülkeler al sana medeniyet.

Aslında bu sizin yaptığınız nedir biliyormusunuz"kadına soyun,dökün bak benim içimde hiç kötü niyet yok cinsel yönden arınmışım"deyip soyunmayı teşvik etmek başka birşey değil.

Gönderi tarihi:
Medeni insanların böyle bir sorunu yoktur.İstediği gibi giyinir ve dolaşırlar.

bunun gerçeklikle hiç bir alakası yok.

bu olsa olsa ''medeni' bir masal olabilir.

:)

kendi tecrübelerinizi herkes için düşünmemek lazımdır.

:blushing:

saygılarrr

Gönderi tarihi:

medeni dediğiniz insanların yaşam tasrzınıda görüyoruz. bir çok insanla ilişki yaşar sonrada sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşursunuz duyanda sahiden cinsel dürtülerinizin olmadığını düşünecek eğer medeniyet buysa ben cahil ve sizin deyiminizle yobaz olmayı yeğlerim. şair nede güzel demiş;

ulusun korkma nasıl böyle bir imanı boğar,

medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar.

ha bu arada kimin insana insan gözüyle bakamadığı tartışma konumuzdan yeterince belli oluyo sanırım.

Gönderi tarihi:

Ülkemizdeki kanunlara göre memurların kıyafetleri belirli sınırlar içindedir..Örneğin kolsuz giyim,transparan giyim,mini etek,dar pantolon yasaktır..Kanunlarımız dikkat çekici kıyafeti memurlara yasklamışdır..O halde kanunlarımız da medeni değil..Çünkü memur mini etek giyemıyor,demek ki devlet dairesinde öyle dolaşırsa cinsel bir içerik kazanıcak..

Kelimelerinizi kepçe ile dağıtırsanız cımbızla toplamak zorunda kalırsınız,medenidir değildir şeklinde genelleme ortaya çok yanılgı çıkarabilir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.