Φ redark Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 anlaşılan başlıktaki iftira itiraf edilemesede , iftira olduğu tüm basınca ve emniyet güçlerince , neredeyse tüm Türkiye tarafından ortaya koyulduğu için , konuyu başka noktalara taşımışız arkadaşlar , bence Ülkücülük Türkçülük Milliyetçilik ve Irkçılık kavramlarının değerlendirilmesini yapabileceğimiz , gerçekten bizim için hangisinin doğru olduğunu düşündüğümüzü anlatıp paylaşabileceğimiz başka bir konuda tartışmak daha anlamlı olur sanırım.... yoksa bu konu çok büyük gizemler içine gircek:)) hmm bu arada gece kuşu arkadaşım olay hakkında ki raporları nerden temin ediorsun bilmiyorum ama , heralde şurda en faydalı işi sen yapıyorsun çok teşekkürler.... saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 . . Olaya Tepki Sürüyor... Hukukçular yürüdü... İstanbul Barosu avukatları, Danıştay'a ve gazetemize yapılan saldırıları kınamak amacıyla yakalarına siyah kurdele takarak cüppeleriyle Tünel'deki baro önünden Taksim Meydanı'na kadar yürüdüler. ''Cumhuriyete, Demokrasiye ve Hukuka Sahip Çıkma'' yürüyüşüne İstanbul Bölge İdare Mahkemesi hâkim ve savcılarının da aralarında bulunduğu bine yakın hukukçu katıldı. İstanbul Barosu Başkanı Kolcuoğlu, ''Atatürk ilkeleri ışığında laik, demokratik Türkiye'yi hep birlikte aydınlığa taşımak için ant içiyoruz'' dedi. Tünel'deki İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, saldırıyı kınamak için cüppe giyip yakalarına siyah kurdele taktı. Daha sonra açılan büyük Atatürk posteri arkasında kol kola kortej oluşturan avukatlar, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca ''Elbette farkındayız tehlikenin'', ''Yargıya uzanan eller kırılsın'', ''Bağımsız Türkiye bağımsız yargı'', ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde slogan atan avukatlar, ellerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları, karanfiller ile ''Emperyalizmin oyununa gelmeyeceğiz'', ''Mustafa Kemal ve Cumhuriyet ile sonsuza dek'', ''Demokratik, laik, hukuk düzenine sahip çıkıyoruz, demokratik, laik hukuk düzeninde Mustafa Kemal'in izinde'' yazılı dövizler taşıdı. YURTTAŞLARDAN DESTEK Yol boyunca caddede ve binalardaki bazı vatandaşlar, avukatlara alkışlarla destek verdi. Avukatlar, yurttaşlara Cumhuriyet gazetesine ve Danıştaya yapılan saldırıları kınayan broşürler dağıttı. Yaklaşık 1 saat 15 dakikada Taksim Cumhuriyet Anıtı'na ulaşan grup, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu anıta çelenk bıraktıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de dış güçler ve içerideki işbirlikçilerinin, ülkeyi zayıf düşürmek ve huzursuzluk yaratmak için karanlığa gömülmüş insanları her zaman kullandığını'' dedi. Bu tür karanlıkta bulunan insanların hiçbir zaman aydınlığa çıkamayacaklarını vurgulayan Kolcuoğlu şunları kaydetti: ''Biz hukukçular olarak Türkiye'nin laik bir hukuk düzeni içinde çağdaş, demokratik bir yapılanma ile barış ve huzurla ileriye dönük aydınlığa yürüyerek ülkeyi daha güzel günlere götürmeye karar vermiş insanlarız. Bizi bu yoldan çevirmek isteyenler, geriye götürmek isteyenler, o karanlık düşünceleriyle geride kalacaklardır. Aydınlık, bağımsız Türkiye'nin laik hukuk uygulayıcılarını yolundan asla döndüremeyecekler. Laik, hukuku uygulayan yargımızın yanında olacağız. Onunla birlikte ileriye doğru yürüyeceğiz.'' Kazım Kolcuoğlu, karanlık düşüncelerini terörle başarıya ulaştırmak isteyenlere seslendiğini belirterek ''Atatürk'ün ilkeleri ışığında laik, demokratik Türkiye'yi hep birlikte aydınlığa taşımak için ant içiyoruz'' diye konuştu. diye konuştu. . ___________________________________ KAYNAK:25/05/2006- Cumhuriyet Alıntı
Φ cuwanch Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Kimse boşuna uğraşmasın! bu eylemin bireysel olduğunu yada bunun altında ordu mensuplarının olduğu saçmalıklarını gündeme getirmeye çalışmasın! Bu olay Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu ve bizlerin bekçileri olduğumuz Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış hain bir saldırıdır!!! Şiddetle kınıyorum!!! Tersini düşünen herkeslede saygı çerçevesinde tartışmaya hazırım! Alıntı
Φ 2023 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sevgili ithaka amacının ne olduğunu çözmüş değilim.başkalarıyla dalaşmak dışında şu sayfaya kattığın herhangi somut bir şey var mı? bu ot! en azından üç dört gram tarih serpiştirebiliyor.sen onu da yapmıyorsun. diyorum ya zırvalamakta üzerinize yok. tamam kardeşim ben otum,boşuna yer kaplıyorum için rahatladı mı?bundan sonra böyle bir otla muhattap olmak istemezsin heralde.kabul ediyorum senin engin bilgin altında(hangi bilgiyse) eziliyorum.şimdi forumdaki konuyla ilgilenebilir misin?eğer dalaşacak başka birini bulmadıysan. benim fikirlerime katabileceğin herhangi birşey yok.bu yüzden sana yazacağım her cevap zaman kaybından öteye gitmeyecektir.şu an olduğu gibi. ancak amacın it dalaşını sürdürmekse onun da en alasını yaparız.senin de anlayacağın dilden konuşmasını biliriz.almancanın arkasına da sığınmayız. türkçemi eleştirmeden önce türkçeyle ilgili kurumun hangisi olduğunu öğrensen daha iyi edersin.türk tarih kurumu mu yoksa başka bir yer mi?hadi sana ipucu o da türk le başlıyor kurumu ile bitiyor. çok sevdiğim bir atasözü vardır.bu foruma yazmaktan asla usanmam: KURT VARKEN ÇAKAL NE YAPAR!! bir fikrin var mı? Sevgili Dipnot hala ulusalcılıkla milliyetçilik arasındaki farkları belirtmiş değilsiniz.cevabınızı bekliyorum. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Kimse boşuna uğraşmasın! bu eylemin bireysel olduğunu yada bunun altında ordu mensuplarının olduğu saçmalıklarını gündeme getirmeye çalışmasın! Bu olay Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu ve bizlerin bekçileri olduğumuz Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış hain bir saldırıdır!!! Şiddetle kınıyorum!!! Tersini düşünen herkeslede saygı çerçevesinde tartışmaya hazırım! Sagol Cuwanch arkadas,Türkiyenin 50 yildir yasadigi kader bu maalesef,Türkiye 50 yildir sagdan ve soldan mümkün pldugu her tarzda hirpalanmakta ve isbirlikcilerin hedeflerini degilde taktiklerini degistirerek belirli bir alana cekilmeye calisilmaktadir.Birileri vatanseverlik kavramindan allerji duyduklari icin hep vatanseverleri ajitasyon yapmakla yipratmaya calisirken birileride ülkeyi bölmeye calisanlara toz kondurmamak icin onlari elestirenlere cagin gerisinde kalmislar diye saldirmaktadirlar.Birileri dini kendilerine maske yapip insanlari devlete kanunlara karsi kiskirtirken birileride bunlara kanmayin diyenleri din düsmani Islama saldiranlar diye akillarinca susturmaya calismaktadirlar.Oyun cok basit ve ortada,sizinde adini ettiginiz gibi bütün mücadele Atatürkcü Laik Türkiye Cumhriyetini kendi karanlik caglarina götürebilme savasidir.Bunlara karsi hangi argümanlari etirirseniz getirin bunlar bildiklerinden asla sasmiyacaklardir.Din ve Devletin ayri seyler oldugunu Dindarlikla Vatandasligin farkli seyler oldugunu bunlarin fikir babalari cok iyi bilirler ama onlar sunuda cok iyi biliyorlarki saf insanlar bu ayirimi yapmaktan cok uzaktadirlar dolayisiyla kendilerini takip edeceklerinden cok emindirler.Buraya iletiler gönderip insanlari din düsmani diye tanitmaya calisanlarin eminimki büyük bir kismi Laikligin ne anlama geldiginden bihaberdirler.Laikligin ne oldugunu bile bile eger hala birseylerin kavgasini yapiyorlarsa ben onlari Laik cumhuriyet karsiti olarak görüyorum.Türkiyede bugüne kadar hickimsenin ne ibadetine ne giyimine kusamina ne inancina yani din hürriyetine hicbir saldiri olmamistir.Olmasida imkansizdir.Türkiyeyi yönetenlerin hepsi Türk ve Müslümandir.Bunlarin büyük bir bölümü Laik Cumhuriyet ilkelerine sadik olarak merasimlerle camilere gidip gelmeikleri icin hep gayri Islam olarak adlandirilmis ve hatta Yahudiler diyede hakaretler bile edilmistir.Edenler degilde ettirenler cok önemlidir bu iftiralarda.Din devleti susamisligi maalesef arada bir Türkiyeyi yöneten kadrolarda bir hastalik halinde ortaya cikmis ve Türkiyenin din devleti olmadigini hatirlatanlar bu kadrolar tarafindan din düsmani olarak hedefe yerlestirilmislerdirki bunlarin yan kollarida Seriatci yani Laiklik karsiti medyadir Saygilarla. Alıntı
Φ cuwanch Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Türkiye gerçekten büyük bi tehlike altında insanlar dün nasılsa yarında öle olucak sanıyor ama bunlar yani bu takiyye uzmanları öle kadrolaştılar öle bir harekete geçtilerki yarın hiçbişey eskisi gibi olamayabilir!!! Bunların amacı Türkiye'nin anayasal sisteminin temel taşlarını yıkmak ve ülkemizi Ilımlı İslam Devleti modeline sokmak!! Artık bunun için yaptıkları takkiye alaniyete dönüştü!!! Bizler Atatürk'ün gençleri olarak buna izin vermemeliyiz!!! Lütfen artık gözlerimizi açalım!!! Herkesi tehlikenin farkına varmaya davet ediyorum!!! SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Türkiye gerçekten büyük bi tehlike altında insanlar dün nasılsa yarında öle olucak sanıyor ama bunlar yani bu takiyye uzmanları öle kadrolaştılar öle bir harekete geçtilerki yarın hiçbişey eskisi gibi olamayabilir!!! Bunların amacı Türkiye'nin anayasal sisteminin temel taşlarını yıkmak ve ülkemizi Ilımlı İslam Devleti modeline sokmak!! Artık bunun için yaptıkları takkiye alaniyete dönüştü!!! Bizler Atatürk'ün gençleri olarak buna izin vermemeliyiz!!! Lütfen artık gözlerimizi açalım!!! Herkesi tehlikenin farkına varmaya davet ediyorum!!! SAYGILARIMLA... Tehlikenin farkındayız... Bu ülkede %90ı müslüman olan bu ülkede anti islam görüşü sunmak... Yapılanları islama yıkmak... Bunun altında müslümanlar varmış gibi lanse etmek.... Bazı kesimlerin bundan rant elde etmesi... Bunlar tehlikedir... En büyük tehlikeyse gereksiz laiklik çığırtganlığıdır.. Çünki ülke zaten laiktir ve bu kolay değiştirilebilecek birşey de değildir.... Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 bence artık bize yaklaşan tehlikenin farkına varmamız lazım. ve önlem almalıyız , aksi takdirde zor durumlara düşeriz dış güçler türkiye üzerinde farklı oyunlar oynamaktalar bunlardan sadece biri danıştay olayı içimizde islamcı/laik kürt /türk kavgaları başlatmak istiyorlar asıl bunlara izin vermemeliyiz . Alıntı
Φ ithaka Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sevgili ithaka amacının ne olduğunu çözmüş değilim.başkalarıyla dalaşmak dışında şu sayfaya kattığın herhangi somut bir şey var mı? . . . KURT VARKEN ÇAKAL NE YAPAR!! bir fikrin var mı? Sevgili Dipnot hala ulusalcılıkla milliyetçilik arasındaki farkları belirtmiş değilsiniz.cevabınızı bekliyorum. bu foruma herhangi birsey katmadigimi bende biliyorum,yabani otlari yolmaktan baska.foruma birseyler katmak ise zararli otlar temizlendikten sonra baslar benim icin.benim anlayacagin dilde yaziyorsun ki oturup meal yaziyorum senin icin,bana tesekkür edecegine orurup almanca küfürlerime takiyorsun,o bir seferlikti onun sayesinde iletilerim moderator kontrolunden geciyor.ama almancanin disinda ispanyolca ve fransizca seceneklerim de var.sen hala anlayamadin mi sorunun ne oldugunu********* **** ****** kurumlar konusunda bir yanlis anlasilma var.bana yazdigin degil de dipnot a yazdigin iletide neyi kastettigimi iyi anlarsin. bu arada kurtlugunu kabul ederek Darwin den daha extrem bir teori ortaya attiginin da farkinda misin:)) neyse, en derrrrin saygilarimla:) Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Tehlikenin farkındayız... Bu ülkede %90ı müslüman olan bu ülkede anti islam görüşü sunmak... Yapılanları islama yıkmak... Bunun altında müslümanlar varmış gibi lanse etmek.... Bazı kesimlerin bundan rant elde etmesi... Bunlar tehlikedir... En büyük tehlikeyse gereksiz laiklik çığırtganlığıdır.. Çünki ülke zaten laiktir ve bu kolay değiştirilebilecek birşey de değildir.... Sayin Karakurt arkadasim,ülkemizde anti-Islam görüsü degilde anti-Laiklik görüsleri sunulmaktadir.Bunlarhergün yasaniyor.Bilmiyorum neden hala aksini iddia ediyorsunuz.Bizlerde enaz sizn kadar Türkiyede olup bitenlerden haberdariz.Yani siz Türkiyede asli astari olmayan bir iddiada bulunuyorsunuz ve Türk insanini Islama karsi olarak göstermeye calisiyorsunuz.Aslinda böyle yazarak sadece Türkiyenin düsmanlarina faydali oluyorsunuz.Sunu herkes cok iyi biliyorki Türkiyede devamli bir Laiklik karsitligi vardir.Ve bu karsi olma olayi son birkac yilda tamamen ikiye katlamistir.Tabiki Laiklik öyle birilerin cigirtkanliklari ile yikilmaz ama insanlarda huzur diyede birseyler kalmaz.Ben suna eminimki Türk insaninin %90 nin Laiklikle hicbir problemi yoktur.Bütün karisikligi cikaranlar o büyük cogunlugun disinda kalanlardir.in elden gidiyor cigirtkanligini kimler yapiyorsa iste en büyük muzirlar onlardir yani münafiklar yani din kisvesine bürünmüs isbirlikci yobazlar.Bizim insanimiz devletine bayragina rejimine baglidir ve ayni zamanda dindardir.Hem dindar olarak sahsi ibadetlerini özgürce ifa ederken Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarakta yasalara uygun ve saygili olarak vatandaslik görevini yerine getirmektedir. Iste birilei bunu bilip hazmedemedikleri icindirki yatip kalkip din elden gidiyor yaygarasi koparmakta ve devletine bagli Insanlari devletine karsi kiskirtmaya calismaktadirlar. Saygilarla Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Sayin Karakurt arkadasim,ülkemizde anti-Islam görüsü degilde anti-Laiklik görüsleri sunulmaktadir.Bunlarhergün yasaniyor.Bilmiyorum neden hala aksini iddia ediyorsunuz.Bizlerde enaz sizn kadar Türkiyede olup bitenlerden haberdariz.Yani siz Türkiyede asli astari olmayan bir iddiada bulunuyorsunuz ve Türk insanini Islama karsi olarak göstermeye calisiyorsunuz.Aslinda böyle yazarak sadece Türkiyenin düsmanlarina faydali oluyorsunuz.Sunu herkes cok iyi biliyorki Türkiyede devamli bir Laiklik karsitligi vardir.Ve bu karsi olma olayi son birkac yilda tamamen ikiye katlamistir.Tabiki Laiklik öyle birilerin cigirtkanliklari ile yikilmaz ama insanlarda huzur diyede birseyler kalmaz.Ben suna eminimki Türk insaninin %90 nin Laiklikle hicbir problemi yoktur.Bütün karisikligi cikaranlar o büyük cogunlugun disinda kalanlardir.in elden gidiyor cigirtkanligini kimler yapiyorsa iste en büyük muzirlar onlardir yani münafiklar yani din kisvesine bürünmüs isbirlikci yobazlar.Bizim insanimiz devletine bayragina rejimine baglidir ve ayni zamanda dindardir.Hem dindar olarak sahsi ibadetlerini özgürce ifa ederken Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarakta yasalara uygun ve saygili olarak vatandaslik görevini yerine getirmektedir. Iste birilei bunu bilip hazmedemedikleri icindirki yatip kalkip din elden gidiyor yaygarasi koparmakta ve devletine bagli Insanlari devletine karsi kiskirtmaya calismaktadirlar. Saygilarla Sevgilil politika... Başlığı okuduğun kanaatindeyim... bende senin yazından farklı bir görüş sunmadım... Bu yazı sadece dİPnot ile ilgilidir... O ve onun gibilere itafen yazılmıştır.... Saygılarla.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Bu yazı sadece dİPnot ile ilgilidir... O ve onun gibilere itafen yazılmıştır.... Saygılarla.. Sayın KaRaKuRt DİPNOT ve onun gibiler nedir sizce, Nasıldırlar, Hangi amaça hizmet ederler ve düşünceleri nelerdir lütfen açabilirmisiniz... Sevgi ve saygılarımla... . . Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 DEĞERLİ DOSTLAR burada terörü islama maletmek gibi bir şey söz konusu olmamalı... aslında olamazda... biz müslümanlar, çocukluğumuzdan beri aldığımız, dini ve ahlaki eğitim sayesinde İslamın barışçı ve birleştirici bir din olduğunu öğrendik. ancak, dünya da yaşanan terör olaylarında, müslümanların adının geçmesi, bu terörü yapanların müslüman olduğunu kanıtlamaz... kesinlikle iddia ediyorum ki, müslüman terörist olmaz. işte bunlar, dünyada yükselen İslami bilinçten duyulan kaygı ve önlem alma girişimlerinden kaynaklanıyor. ben şahsım adına, önüme getirilen bir olayda, açıkça ortaya konan bir kanıtta dahi altında başka şeyler ararım. bize sunulan gerçekler değildir herzaman. dünyada dönen o kadar kirli olay ve ilişki var ki, kimin neyi, niçin yaptığını tam manasıyla bilemiyoruz az çok tahmin ediyoruz. ben bir müslüman olarak, dinimin terör ile anılmasından üzüntü ve endişe duyuyorum. ben hangi inanca ya da fikre sahip olursa olsun, herkesin yaşam hakkı olduğuna inanıyorum. ancak ortada somut bir gerçek var ki, İslam dini tüm yahudilerin ve hristiyanların oyunlarıyla dejenere edilmeye çalışılıyor. ancak bunda başarılı olacaklarını hiç sanmıyorum. çürümüş medeniyetleriyle tarihin tozlu sayfalarında, haçlı zihniyeti ve dünyayı sarmış bir hastalık gibi duran yahudiler bir gün mutlaka bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler. artık başımızı kumdan çıkarma vaktimiz gelmedi mi? birbirimize sakdırırken biz, onların ekmeğine yağ sürdüğümüzün farkına ne zaman varacağız? selamlar Alıntı
Φ redark Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 DEĞERLİ DOSTLAR burada terörü islama maletmek gibi bir şey söz konusu olmamalı... aslında olamazda... biz müslümanlar, çocukluğumuzdan beri aldığımız, dini ve ahlaki eğitim sayesinde İslamın barışçı ve birleştirici bir din olduğunu öğrendik. ancak, dünya da yaşanan terör olaylarında, müslümanların adının geçmesi, bu terörü yapanların müslüman olduğunu kanıtlamaz... kesinlikle iddia ediyorum ki, müslüman terörist olmaz. işte bunlar, dünyada yükselen İslami bilinçten duyulan kaygı ve önlem alma girişimlerinden kaynaklanıyor. ben şahsım adına, önüme getirilen bir olayda, açıkça ortaya konan bir kanıtta dahi altında başka şeyler ararım. bize sunulan gerçekler değildir herzaman. dünyada dönen o kadar kirli olay ve ilişki var ki, kimin neyi, niçin yaptığını tam manasıyla bilemiyoruz az çok tahmin ediyoruz. ben bir müslüman olarak, dinimin terör ile anılmasından üzüntü ve endişe duyuyorum. ben hangi inanca ya da fikre sahip olursa olsun, herkesin yaşam hakkı olduğuna inanıyorum. ancak ortada somut bir gerçek var ki, İslam dini tüm yahudilerin ve hristiyanların oyunlarıyla dejenere edilmeye çalışılıyor. ancak bunda başarılı olacaklarını hiç sanmıyorum. çürümüş medeniyetleriyle tarihin tozlu sayfalarında, haçlı zihniyeti ve dünyayı sarmış bir hastalık gibi duran yahudiler bir gün mutlaka bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler. artık başımızı kumdan çıkarma vaktimiz gelmedi mi? birbirimize sakdırırken biz, onların ekmeğine yağ sürdüğümüzün farkına ne zaman varacağız? selamlar Çok saolasın kardeş gerçekten çok güzel açıklamışsın , fikirlerimiz tam olarak aynı doğrultuda olmasada , bu yazının tamamına katılıyorum saygılar... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 bu foruma herhangi birsey katmadigimi bende biliyorum,yabani otlari yolmaktan baska.foruma birseyler katmak ise zararli otlar temizlendikten sonra baslar benim icin.benim anlayacagin dilde yaziyorsun ki oturup meal yaziyorum senin icin,bana tesekkür edecegine orurup almanca küfürlerime takiyorsun,o bir seferlikti onun sayesinde iletilerim moderator kontrolunden geciyor.ama almancanin disinda ispanyolca ve fransizca seceneklerim de var.sen hala anlayamadin mi sorunun ne oldugunu********* **** ****** kurumlar konusunda bir yanlis anlasilma var.bana yazdigin degil de dipnot a yazdigin iletide neyi kastettigimi iyi anlarsin. bu arada kurtlugunu kabul ederek Darwin den daha extrem bir teori ortaya attiginin da farkinda misin:)) neyse, en derrrrin saygilarimla:) Ulusculukla milliyetçiliğin farkı nedir diye sarmuşsun sevgili ithaka... Anlaşılabilmesi açısından isterseniz söşle başlayalım... __Türk-İslam Sentezi' ni benimsemiş olanların milliyetçilik?.. __Irkçılığa dönük milliyetçilik?.. Milliyetçilik bir değil ki... 'Öğretmen Andı' nda 'Atatürk milliyetçiliği' deyişinin kullanılması yerli yerindedir; ama, hele şu sırada MHP'nin milliyetçilikten söz açması insanı şaşırtmıyor mu?.. Hangi milliyetçilik kardeşim?.. Ülke üç kuruş otuz paraya satılırken tarihsel yerlerin adlarını değiştirerek, Atatürk milliyetçiliğine karşı çıkarak milliyetçi olunabilir mi?.. MHP milliyetçilerinin her sabah aynaya bakıp kendi kendisini sorgulaması gerekmiyor mu?.. Varın Ulusçuluk kavramını da siz düşünün ... Sevgi ve saygılarımla...[/font] . . Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Sayın KaRaKuRt DİPNOT ve onun gibiler nedir sizce, Nasıldırlar, Hangi amaça hizmet ederler ve düşünceleri nelerdir lütfen açabilirmisiniz... Sevgi ve saygılarımla... . . Bence kör,ideolojik gözlüklerle dünyaya bakan... Atatürkçülük ve milliyetçilikten haberi olmayan... DİNSİZ... ******... . . . . Ve siz ancak moskovaya hizmet edersiniz... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Çok saolasın kardeş gerçekten çok güzel açıklamışsın , fikirlerimiz tam olarak aynı doğrultuda olmasada , bu yazının tamamına katılıyorum saygılar... fikirlerimizde elbette farklılıklar olacak aksi mümkün değil ki... aynı evde yaşayan aynı aileye mensup insanların bile fikirleri farklıdır. ancak ortak paydaları aile olmalarıdır. bizde bir milletiz, fikirlerimiz farklı olsada, birbirimize saygı duymak zorundayız. hepimizin mantığı farklı işliyor, farklı düşüncelere sahibiz, farklı bakış açılarımız var ama herşeye rağmen ben ülkem insanını seviyorum... ve artık kavga edeceğimiz insanları başka yerde aramamız gerektiğini düşünüyorum. saygılar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazik bu forum cok demokratik bir baslangicla tartisma kültürüne dikkat eden arkadaslar sayesinde bugüne kadar gelebildi.maalesef bu foruma ileti gönderen bir iki arkdas tartismalari kisisellestirip hakarete vardirmaya basladilar.hele birilerinin inatla bazi arkadaslara cok agir ve yakisiksiz ithamlarda bulunmasi gercekten ibret alinicak bir olaydir.Herkes özgürce görüsünü savunacagi yerde birileri ayni görüste olmayanlara en agir ve yakisiksiz tartisma kültürüyle degilde sokak kültürünü andirir tarzda hitap ederek hakaret etmeleri yadirganacak bir olaydir.Saniyorumki benim gibi düs+nenlerde cikicaktir. Saygilarla Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Bence kör,ideolojik gözlüklerle dünyaya bakan... Atatürkçülük ve milliyetçilikten haberi olmayan... DİNSİZ... ******... . . . . Ve siz ancak moskovaya hizmet edersiniz... Dinsiz'de mililliyetçi olunamazmı sevgili kardeşim (Bu da nerden çıktı anmamış değilim ve bir çamur atma denemesi olarak görüyorum)... Milliyetçilikte din şartmı? Yukarıda da belirttim.. Milliyetçilik size göre Türk İslam sentezciliği değilmi? Ve yine PKK'nın ekmeğine yağ sürmekte olan ve etnik bir milliyetçiliği körükleyen... Milliyetçilik bu demek değil.. Hele Kurtçu milliyetçilik hiç ama hiç değil... Birde milliyetçilik adına çete kurarar harç toplayan, Esnafı araca bağlayan ve terer estiren hiiiç ama hiç değil.. Mustafa Kemal ATATÜRK'e inanmış, onun ilke ve inkilaplarını benimsemis, onun gösterdiği yolda ve onun gösterdiği hedefte ülkü bütünlüğünü savunan, bölünmezliği ve laikliği en yüce değer sayan, çağdaş, modern ve ekonomik kalkınmasını tamamlayan ve diğer mazlum ülkelere rehber olabilecek bir Türkiye için herşeyi, ama herşeyi yapmayı ve gerekirse canımızı feda etmeye bir borç biliriz... Biz buyuz... Ya siz... Sadece önyargılı... Çağdaş bir dünyada dar kalıpçılıktan dışarıya çıkamamış... Lokal düzeyde haraket eden bir grup durumundasınızı.. Oysa MHP içerisindeki bir çok konuda örtüşen ve bu değerleri herşeyden üstün tutan değerli insanlarda var ve bunları tanıyor ve biliyoruz... Sayın Devlet Bahçeliye ise saygımız sonsuz.. Son olarak BU ÜLKE ÜÇ BEŞ KİŞİYE EMANET EDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK VE KUTSAL BİR ÜLKEDİR... Sevgi ve saygılarımla... _______________________________________________________________________________ NOT:_______Birde moskovaya gitmek gibi bir kavramın tarafınızca hala aşılamamasını, Hala içinin dolduralamamasını ve yine moskova denen bir siyasal yapının çoktan çöktüğünü bilincini sizlerde görememek üzüntü verici. Bunu özellikle belirtmekte fayda görüyorum... . . Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Sadece dipnot geçeceğim mesleye daha sonra dahil olmak istiyorum.... TAŞI DELEN, SUYUN KUVVETİ DEĞİL, DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR (Birezilya Atasözü) Saygılar-sevgiler.. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Dinsiz'de mililliyetçi olunamazmı sevgili kardeşim (Bu da nerden çıktı anmamış değilim ve bir çamur atma denemesi olarak görüyorum)... Milliyetçilikte din şartmı? Yukarıda da belirttim.. Milliyetçilik size göre Türk İslam sentezciliği değilmi? Ve yine PKK'nın ekmeğine yağ sürmekte olan ve etnik bir milliyetçiliği körükleyen... Milliyetçilik bu demek değil.. Hele Kurtçu milliyetçilik hiç ama hiç değil... Birde milliyetçilik adına çete kurarar harç toplayan, Esnafı araca bağlayan ve terer estiren hiiiç ama hiç değil.. Mustafa Kemal ATATÜRK'e inanmış, onun ilke ve inkilaplarını benimsemis, onun gösterdiği yolda ve onun gösterdiği hedefte ülkü bütünlüğünü savunan, bölünmezliği ve laikliği en yüce değer sayan, çağdaş, modern ve ekonomik kalkınmasını tamamlayan ve diğer mazlum ülkelere rehber olabilecek bir Türkiye için herşeyi, ama herşeyi yapmayı ve gerekirse canımızı feda etmeye bir borç biliriz... Biz buyuz... Ya siz... Sadece önyargılı... Çağdaş bir dünyada dar kalıpçılıktan dışarıya çıkamamış... Lokal düzeyde haraket eden bir grup durumundasınızı.. Oysa MHP içerisindeki bir çok konuda örtüşen ve bu değerleri herşeyden üstün tutan değerli insanlarda var ve bunları tanıyor ve biliyoruz... Sayın Devlet Bahçeliye ise saygımız sonsuz.. Son olarak BU ÜLKE ÜÇ BEŞ KİŞİYE EMANET EDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK VE KUTSAL BİR ÜLKEDİR... Sevgi ve saygılarımla... _______________________________________________________________________________ NOT:_______Birde moskovaya gitmek gibi bir kavramın tarafınızca hala aşılamamasını, Hala içinin dolduralamamasını ve yine moskova denen bir siyasal yapının çoktan çöktüğünü bilincini sizlerde görememek üzüntü verici. Bunu özellikle belirtmekte fayda görüyorum... . . Şunu belirteyim ben mhp oluşumlarının dışındayım.... Konuya gelelim şimdi... Kendi tanımını yapmışsında neden bir kereliğine bu tanımın yanından geçmiyorsun... Bir de bizi tanımlamışsın çok biliyorsun ya hani... Önyargılıymışız falan.... Ben önyargılı değilim önyargılı birini görmen için aynalara danışmanı tavsiye ederim... Örneğin İslam din konularında... Ve şunu da belirtmek isterim ki öyle günler gelecekki bu gidişle memleketi sizin gibi kafasının içinde dönen tilkileri kemalizm kılıfıyla örtbas etmeye atatürkçülüğü bir perde olarak kullanmaya çalışan sizler yüzünden ülkede çok büyük kargaşalar çıkacak.... İçinde olduğunuz çirkin düzeydeki islam karşıtlığını tekrar kınıyorum... Yeri geldimi özgürlük çığırtganlığı yapan sizler nedense işinize gelmedimi gayet baskıcı olabiliyorsunuz... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Dinsiz'de mililliyetçi olunamazmı sevgili kardeşim (Bu da nerden çıktı anmamış değilim ve bir çamur atma denemesi olarak görüyorum)... Milliyetçilikte din şartmı? Yukarıda da belirttim.. Milliyetçilik size göre Türk İslam sentezciliği değilmi? Ve yine PKK'nın ekmeğine yağ sürmekte olan ve etnik bir milliyetçiliği körükleyen... Milliyetçilik bu demek değil.. Hele Kurtçu milliyetçilik hiç ama hiç değil... Birde milliyetçilik adına çete kurarar harç toplayan, Esnafı araca bağlayan ve terer estiren hiiiç ama hiç değil.. Mustafa Kemal ATATÜRK'e inanmış, onun ilke ve inkilaplarını benimsemis, onun gösterdiği yolda ve onun gösterdiği hedefte ülkü bütünlüğünü savunan, bölünmezliği ve laikliği en yüce değer sayan, çağdaş, modern ve ekonomik kalkınmasını tamamlayan ve diğer mazlum ülkelere rehber olabilecek bir Türkiye için herşeyi, ama herşeyi yapmayı ve gerekirse canımızı feda etmeye bir borç biliriz... Biz buyuz... Ya siz... Sadece önyargılı... Çağdaş bir dünyada dar kalıpçılıktan dışarıya çıkamamış... Lokal düzeyde haraket eden bir grup durumundasınızı.. Oysa MHP içerisindeki bir çok konuda örtüşen ve bu değerleri herşeyden üstün tutan değerli insanlarda var ve bunları tanıyor ve biliyoruz... Sayın Devlet Bahçeliye ise saygımız sonsuz.. Son olarak BU ÜLKE ÜÇ BEŞ KİŞİYE EMANET EDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK VE KUTSAL BİR ÜLKEDİR... Sevgi ve saygılarımla... _______________________________________________________________________________ NOT:_______Birde moskovaya gitmek gibi bir kavramın tarafınızca hala aşılamamasını, Hala içinin dolduralamamasını ve yine moskova denen bir siyasal yapının çoktan çöktüğünü bilincini sizlerde görememek üzüntü verici. Bunu özellikle belirtmekte fayda görüyorum... . . Şunu belirteyim ben mhp oluşumlarının dışındayım.... Konuya gelelim şimdi... Kendi tanımını yapmışsında neden bir kereliğine bu tanımın yanından geçmiyorsun... Bir de bizi tanımlamışsın çok biliyorsun ya hani... Önyargılıymışız falan.... Ben önyargılı değilim önyargılı birini görmen için aynalara danışmanı tavsiye ederim... Örneğin İslam din konularında... Ve şunu da belirtmek isterim ki öyle günler gelecekki bu gidişle memleketi sizin gibi kafasının içinde dönen tilkileri kemalizm kılıfıyla örtbas etmeye atatürkçülüğü bir perde olarak kullanmaya çalışan sizler yüzünden ülkede çok büyük kargaşalar çıkacak.... İçinde olduğunuz çirkin düzeydeki islam karşıtlığını tekrar kınıyorum... Yeri geldimi özgürlük çığırtganlığı yapan sizler nedense işinize gelmedimi gayet baskıcı olabiliyorsunuz... Sevgili arkadaşım... Beni bırak ve kendi düşüncelerini aktarmaya, aydınlatmaya ve toplumu iyiye, doğruya, güzele ve gelişmeye yönelik düşüncelerini sergile... Yıllardır bunu yapa yapa meyden ne hale geldi görmüyormusun... Sizin düşmanlarınız biz değil sizi kullanan ve sol ve demokrat düşünen ve bu memlekin gerçek sahibi olan biz Atatürkçülere bilet kesildi ve maaalesef Ülkemiz bu hale getirildir... Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzün artık farkına varın... İletişim ve bilgi çağındayız... Yobazlığın kol gezdiği.... Ülkemi geriye götürme çabalarında olan... Din adına insan öldüremeye mehilli... Ve sürü mantığı ile haraket eden... Emir alan ve emirle haraket eden.... Beynini kullanmakta çaresiz ve bir kitap okumak nedir bilmeyen... Bir araştarıma ve inceleme sahibi dahi olamayan... Dolma bilgilerler haraket eden... Gereksiz çerezlerle doldu Ülkemiz... Veeee... Sonuna kadar Mustafa Kemalimizin arkasındayız.. Sonuna kadar ülke bölünmezliğinin inancındayız... Sonuna kadar laiklikliğe göğüs germeye devam edeceğiz... Ve sonuna kadar bü ülkeyi çağdaş, modern ve bağımsız bir Ülke haline getirebilmek için... Ölümüne mücadele edeceğiz.. Dost sevgilerimle... . . Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Sevgili arkadaşım... Beni bırak ve kendi düşüncelerini aktarmaya, aydınlatmaya ve toplumu iyiye, doğruya, güzele ve gelişmeye yönelik düşüncelerini sergile... Yıllardır bunu yapa yapa meyden ne hale geldi görmüyormusun... Sizin düşmanlarınız biz değil sizi kullanan ve sol ve demokrat düşünen ve bu memlekin gerçek sahibi olan biz Atatürkçülere bilet kesildi ve maaalesef Ülkemiz bu hale getirildir... Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzün artık farkına varın... İletişim ve bilgi çağındayız... Yobazlığın kol gezdiği.... Ülkemi geriye götürme çabalarında olan... Din adına insan öldüremeye mehilli... Ve sürü mantığı ile haraket eden... Emir alan ve emirle haraket eden.... Beynini kullanmakta çaresiz ve bir kitap okumak nedir bilmeyen... Bir araştarıma ve inceleme sahibi dahi olamayan... Dolma bilgilerler haraket eden... Gereksiz çerezlerle doldu Ülkemiz... Veeee... Sonuna kadar Mustafa Kemalimizin arkasındayız.. Sonuna kadar ülke bölünmezliğinin inancındayız... Sonuna kadar laiklikliğe göğüs germeye devam edeceğiz... Ve sonuna kadar bü ülkeyi çağdaş, modern ve bağımsız bir Ülke haline getirebilmek için... Ölümüne mücadele edeceğiz.. Dost sevgilerimle... . . Ve bunca şeyi anlatmamıza rağmen koyduğunuz çizim sizin beyinlerinizin ne hal aldığının açık göstergesidir... Hala suçu islama atmaya çalışan siz işte bu resimle kimliğinizi ortaya koydunuz... Mustaafa Kemali sahiplenmek size kalmadı arkadaş... Çünki o bu ülkeyi şu anada sizn gibi sahte bumhuriyetiçlerin doldurduğunu görseysi emin ol içine tükürürdü... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Ve bunca şeyi anlatmamıza rağmen koyduğunuz çizim sizin beyinlerinizin ne hal aldığının açık göstergesidir... Hala suçu islama atmaya çalışan siz işte bu resimle kimliğinizi ortaya koydunuz... Mustaafa Kemali sahiplenmek size kalmadı arkadaş... Çünki o bu ülkeyi şu anada sizn gibi sahte bumhuriyetiçlerin doldurduğunu görseysi emin ol içine tükürürdü... Siz en iyisi gidin Türk islam sentezcileri ile ortak bir karar alın... Sizin için tek alternatif bu... bizim icin ise... Tamamıyla Türk Mustafa Kemal Atatürk Sentesi önemli... Bence siz kendinizi ele verdiniz.. Dar kalıplarınızdan kurtulamamışsınız... Atatürk'ümüz bilimi, ilerlemeyi, gelişmeyi, arapçılıktan kurtulmayı edef edinmiş... Siz tam tersini yapıyorsunuz... Neye hizmet ettiğinizin bile farkında olmayan... Ve ne için mücadele ettiğinizi bile bilmeyen birileri olarak... Daha çok danıştaylar yakarsınız.. Artık uyanın.. Bu Ülke bizim.. Biz Bu ülke için mücadele ederiz... Siz ise bu Ülke için mücadele edenleri avlarsınız... At izi kurt izini karıştımı bir kez... Yani şimdi... Bu ülkede artık at koşturan... Emperyalistler olacaktır.. Ne sen... Ne ben.. İyi düşün... Dost sevgilerimle... . . Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 YİNE TUZAĞA DÜŞTÜK... cinayetten 15 gün önce, "mossad, barzani ve ültimatom" başlıklı bir yazı yazdığını, bu yazıda İsrail'in Barzani'ye her ay 50 bin dolar verdiğini açıklıyordu. İran hakkında bir yazısı vardı, ilginçtir, o yazıda İran'ı Batı emperyalizmine karşı teslim olmadığı için övmekteydi, dedi ve ekledi. - Danıştay'daki saldırının hemen ardından da tıpkı Uğur'un öldürülmesinde olduğu gibi parmaklar İran'ı gösterdi ve cenaze merasiminde "mollalar İrana'a" diye sloganlar atıldı. herkes elini vicdanına koysun. Ceyhan Mumcu'nun mollalara sempati duyduğunu kim söyleyebilir? Daha da ilginci, Ceyhan Mumcu'nun "dış güçler parayla tetikçi tutuyor" mealindeki uyarısı Alparslan Arslan'a Cımhuriyet gazetesine bomba atarken yardımcı olan Kars'ın Digor ilçesi nüfusuna kayıtlı 24 yaşında ki Tekin İ..'nin Emniyetteki ifadesi ile adeta "evet öyle" dedirtiyor. - Cumhuriyet'e yönelik eylem kararını mahalleden komşum Erhan T. ile birlikte Cocago Restorantda aldık. Osman Y. bana eylem bize bir iş var Cumhuriyet gazetesine bomba atılacak. iyi para alacağız. Adam başı 10'ar, 20'i şer milyar. Yaparmısınız dedi... Bizde olur dedik. ......................................... işte halk çat diye ikiye ayrılmış gibi ve işte asker, yargı ve siyaset birbirinin boğazına sarılmış durumda. İşte herkes toplumu geçecek, milleti güçsüzleştirecek ve işte herkes Türkiye üzerinde art niyeti olanların ekmeğine yağ sürecek beyanlarda bulunup durmakta. ve işte bizi bu hallere düşürenler inlerindeki delikten gözlerini Türkiye'ye çevirmiş kıs kıs gülmekteler... Hasan Demir Yeniçağ Gazetesinden alıntıdır... sevgili arkadaşlar burada dipnota saldırmakla hiç bir yere varamayız, insanların kişisel fikirlerini ifade etme özgürlükleri var, sizlerinde o görüşleri çürütme hakkınız... ancak olayları şahsileştirmekle bir kazanç elde edemeyiz, demokrasiyi ve adaleti içine sindirmiş olanlar, herkesin fikrine tahammül gösterebilmelidir. Aksi takdirde gün gelir sizinde fikrinizi ifade etmeniz zorlaşır... Başkasına tanımadığımız hakka ihtiyaç duyabiliriz. Etki/tepki doğurur eğer burada inancımızı savunacaksak bunu en güzel ve en üsluplu şekilde yapmalıyız aksi takdirde bizim eleştirdiğimiz kişilerden ne farkımız kalacak... selamlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.