Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

sizin fikrinize baklırsa ki bencede öyle

düşünmek ve bilime uygun araştırmak

ayrıca neden yorumsuz deyip de açmak tan korkuyorsunuz bnende o fikirdeyim ama siz biraz dar düşünüyorsunuz bu konuda

O zaman Yorumsuzun anlamını ifade etmem gerekiyor...

Bazı yazılar vardır ki okuyucunun düşüncelerine saygıdan dolayı onların fikir yürütmelerini sağlamak amacıyla

yorumsuz olarak yayınlanırlar... Burada söz konusu olan dar görüşlülük değil, geniş bir perspektifdir...

Burada söz konusu olan kişinin kendi yorumunu üretmesi için onu özgür bırakmaktır...

burada söz konusu olan kendi anlatmak istediği doğrulardan çok, kişinin kendi doğru çıkarımlarını yapmasını sağlamaktır...

Özetle Çok demokrat ve özgürlükcü yaklaşımdır...

Böyle bir yaklaşımın dar görüşlülük olarak nitelenmesi tek kelimeyle art niyetli bir yaklaşımdır...

Karşınız daki kişiyi öyle olmadığını bile bile farklı gösterme çabasıdır...

bundan başka bir yorum yapmak istemiyorum...

Çünkü okuduğunu anlamayan bir insan oduğunuzu düşünmek bile istemiyorum...

Size neden bu iletiyi bana mı gönderdiniz ... diye sorduğumu sanırım anlamışsınızdır...

Tabiki sizin bana göderdiğinizi biliyordum...

Hiç hoş olmadığını biliyorum ama...O nedenle bu iletimi bu seferlik size hitapsız ve selamsız yolluyorum...

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

selam

rahat ve huzur içinde yaşayan insanlar bile namazı ciddiye almazken onların yaptığı harika.o zorluklarla namaz kılarken bazıları namazdan kaytarmak için bahane üstüne bahane arıyor.allah onların yardımcıları olsun.

selamlar

Gönderi tarihi:

Kendi tespitlerime göre insanda iki türlü haslet vardır ki bunlar;

1- Sığınılacak adam olma isteği..

2- Sığınacak adam olma isteği..

Sığınılacak adam olma isteği: Bu istek nefsin sonsuz isteklerinden bir istektir ki, sonu kendini tanrı ilan etmeye kadar gider.. çok tehlikelidir..

İnsanda dışa vurum itibariyle; büyüklük, ihtiras, tamah, uluhiyet, kibir..vs..

İçe vurum itibariyle; sabırsızlık, endişe, korku, telaş, güvensizlik, ümitsizlik gibi.. olumsuz sonuçlar doğurur.. Çünki yaratılışı gereği insan acizdir ve aiczliğini bilmesi onu normal tutacaktır..

Sığınacak adam olma isteği: Bu istek insanın rabbine karşı acziyetini bilip, korunma ihtiyacı duyması ve ondan bir rahmet ve acıma beklentisidir..

Bu hem ahiret hayatı hem de dünya hayatı için geçerlidir.. Bir çoğumuzun başına kötü şeyler gelmiştir, zor durumda kaldığımız olmuştur, o anki durum, yer ve psikolojimize göre ya annemizden, ya babamızdan ya bir yakınımızdan yada arkadaşımızdan yardım ummuşuzdur.. Bu duurm insanın doğasında vardır.. Sahiplenilme ve muhtaçlık duygusu...

Peki sahiplenilme ve sığınma duygusu geldiğinde, yardımını umduğumuz kişilere rahatca ve umarak gitmemiz başvurmamızın sebebi nedir.... Eğer annenle, babnla, arkadaşınla aran iyi olmasaydı, sen onlara düşman olsaydın onlardan yardım talep edebilirmiydin.. Böyle bir durumda onlardan yardım talep etmen ve yardım umman ne kadar tutarlıdır..

Onlardan yardım umarsın çünki, onlara karşı saygın ve sevgin bvardı ve bunu hep gösteriyordun..

Peki lalahtan yardım umman ve yardım talep etmen için allaha saygı ve sevgi göstermen gerekmezmi...

İşte namaz imandan sonra bunun en belirgin göstergesidir..

Allahtan birşeyler bekliyorsan namazını kılacaksın..

İşte o zaman tıpkı annesinin nazlı yavrusu gibi, Alahın nazlı ve kıymetli kulu olmayı hakedersin..

İşte o zaman yardım dilemeye yüzün olur ve sığınacak bir mevlan olur..

"O ne güzel mevla, o ne güzel vekil"

Sayılar-sevgiler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.