Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2012 13 yıl Admin-- "Yalnız" kelimesi yalın kökünden türemiş bir kelimedir. Bu nedenle doğru kullanım YALNIZ olmalıdır. (Yalnız-Yalın / Yanlış - Yanılmak)Yalnız - Yalnızca (doğru)Yanlız - Yanlızca (yanlış)Sinemaya yalnız mı gideceksin? (doğru)Sinemaya yanlız mı gideceksin? (yanlış)Biraz yalnız kal da aklın başına gelsin (doğru)Biraz yanlız kal da aklın başına gelsin (yanlış)
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2015 10 yıl peeff ben ondan daha yalnızım aynadaki hayali geç kndimi kaybetmişim
Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2015 10 yıl yalnız cümlenin anlamı önemli değil mi daha doğrusu kullandığımız yalnız/yanlız ?
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2015 9 yıl Yan Kökünden türese yanlı olsa sonra tekrar türese yanlız olsa olmazmı
Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2015 9 yıl Yan Kökünden türese yanlı olsa sonra tekrar türese yanlız olsa olmazmı Yan kokunden turese "yanli/yansiz" olurdu. Yalniz ise "yalin" kokunden turuyor. Bu kok "kendi basina,tek,sade,bir basina" v.s. anlamlarına gelir.
Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2016 9 yıl bence çok güzel ödevime yardımcı oldu teşekkürler sayfanızı beğendim emeğinizide saygıyla anıyorum
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.