Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Bir süre önce yazılan fakat her nedense gündeme pek gelmeyen yada getirilmek istenmeyen takdire şayan! bir şiir...Okumayanlar okusun , okuyanlarda tekrar bir hatırlasın derim... Chp'li nalbantoğlu iftiharla sunar!!! Sen Meclis Başkanısın, Türbanı protokole sokamazsın, Türban karın doyurmaz, Milletin kıçı açıkken, Kafası örtülmüş kime faydası var?.. Cumhuriyetimiz 80 yaşında, Hâlâ namuslu olmayı, Saçların kapalı ya da açık olmasıyla mı ölçeceğiz?.. Tam mânâsıyla felâket: Türban gerici çevrelerin İdeal amaçla kullandığı Bayrak kabul edildiğinden Bu uygulamaya Çok çok bozuluyorum... Türban bağlayanları Boğmak istiyorum!... Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Bir süre önce yazılan fakat her nedense gündeme pek gelmeyen yada getirilmek istenmeyen takdire şayan! bir şiir...Okumayanlar okusun , okuyanlarda tekrar bir hatırlasın derim... Chp'li nalbantoğlu iftiharla sunar!!! Sen Meclis Başkanısın, Türbanı protokole sokamazsın, Türban karın doyurmaz, Milletin kıçı açıkken, Kafası örtülmüş kime faydası var?.. Cumhuriyetimiz 80 yaşında, Hâlâ namuslu olmayı, Saçların kapalı ya da açık olmasıyla mı ölçeceğiz?.. Tam mânâsıyla felâket: Türban gerici çevrelerin İdeal amaçla kullandığı Bayrak kabul edildiğinden Bu uygulamaya Çok çok bozuluyorum... Türban bağlayanları Boğmak istiyorum!... berceste galiba sen tarih fakirisin hiç tarih okumuyorsun sütçü imam kimdir bi araştır bakalım Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Siz yazınızla karekterinizi ortaya koymussunuz ve bu noktada size cevap yazmak bile bir hata ama... hatasız kul olmaz değil mi Bunun yazılışının üzerinden zaman geçmiş olabilir bunun farkındayım herhalde (ki okuyanlarda tekrar bir hatırlasın derim diye belirtmiştim!) fakat bu demek değil ki bunlar unutulmalı siz istediğiniz kadar üç maymunu oynayın ama herkes sizin gibi olamaz.... Bana göre unutulmaması gereken harikulade bir şiir... Benim tarih fakiri olduğum yok ama sizin fikir fakiri olduğunuz kanısındayım... Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Siz yazınızla karekterinizi ortaya koymussunuz ve bu noktada size cevap yazmak bile bir hata ama... hatasız kul olmaz değil mi Bunun yazılışının üzerinden zaman geçmiş olabilir bunun farkındayım herhalde fakat bu demek değil ki bunlar unutulmalı siz istediğiniz kadar üç maymunu oynayın ama herkes sizin gibi olamaz.... Bana göre unutulmaması gereken harikulade bir şiir... Benim tarih fakiri olduğum yok ama sizin fikir fakiri olduğunuz kanısındayım... bizim fikirlerimiz a dan z ye açıklanmış ki hepsini bak bir bir irdeliyorsunuz ama sizin fikirleriniz yok ki biz neyinizi eleştirelim sizin söylediğiniz hep bizim söylediklerimizin tersidir yalanmı?biz ne dersek tam tersiyle bi görüş sunarsınız bunun dışında neyiniz var.türbana gelince askerlik yaptın mı bilmem ama ben yaptım orda bi kural vardır gelen mektuplar hep okunur ama komutanın mektubu okunmaz onu sadece komutan okur müslüman kadında komutan mektubu gibidir sadece onu beyi okur başkası okuyamaz Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 unutmadan söyleyeyim soyunu maymuna dayandıran biz değiliz sizsiniz.dolayısıyla maymun rolünü sizden daha güzel oynayabilecek kimse olamaz vesselam Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 unutmadan söyleyeyim soyunu maymuna dayandıran biz değiliz sizsiniz.dolayısıyla maymun rolünü sizden daha güzel oynayabilecek kimse olamaz vesselam Bence yazılarını yazarken ve kişiliklere karalama yaparken daha dikkatli olmalısın ben ateist falan değilim... Ki yinede bu tarz ne derece hos tartısılması gerekir... yazılarıma bakarsan bunu rahatlıkla anlayabilirsin... Selametle... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 *** Görüyorsun ya berceste, Sayın yağmur örneğin de ortaya çıktığı gibi... İnsanlar at gözlüğü takınca, Kendilerini dar bir kalıbın içine sokunca, Önce inanıp sonra yorumlayınca, Aklını başkalarına kiraya verince, Böylesine traji komik durumlara düşebiliyorlar... Azıcık işlerine gelmeyi ver... İnsanı maymun...Ateist ve Asker yapabiliyorlar... Boşuna bağırmıyoruz buralarda " İnsan sevgisi, diyalog, senin gibi düşünmesede saygı " diye... O şiiri yazan şahıs sana da, bana da, Cumhuriyetin temel ilkelerini savunanlara da provakatif yaklaşımlarda bulunuyor... Hani daha önce tesbitini yapmıştık ya Baş örtüsünü rant maselesi yapanlar var diye alsana bu da başka cepheden, Gerici akımlara karşı olanlardan oy rantı sağlama çabasından bir örnek... Ama bilmemiz gereken bir şey var... Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkanlar, Bu tür ucuz pravakasyon ve söylemlere kulak asmaz ve prim vermezler... O nedenle savunmalarımızı yapacağız diye, Haklılığımızı göstereceğiz diye, bu tür provakatif söylemleri deşifre etmekle doğru bir iş yapmış olmayız... Bunu yapıyor olmanın hatası bizi bu anlamsız çekişmelerin içine her an sokabilir ne yazık ki... Elimiz de daha sağlam ve haklılığımızı ortaya çıkaracak kaynaklar vardır aslında... Günlük basit kazançlar bizi haklı çıkarmanın ötesinde bir gün geri dönüp bizi yaralayabilir... Bence ne olursa olsun bu tür yaklaşımdaki insanlarla baştan muhatap olmaman gerekli... Ona bir şey açıklamak zorunda da değildiniz bana kalırsa... Ama iki taraflı ufak bir tespit hatası olduğu kanısındayım.... Çünkü "bu noktada size cevap yazmak bile bir hata ama..." ifadeniz doğruydu... Ama "hatasız kul olmaz değil mi?" ... Yaşayarak öğreniyoruz hayatı... Etrafımızda dediğin gibi, bizlere hoş olmayan tarzda bakan, yazan, çatışan bir dolu kişilik var ne yazık ki... Selam ve sevgiyle.. *tna *** Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 *** Sayın Yağmur Biz sütcü İmamın kim olduğunu çok iyi biliyoruz... Ama sütçü imamın o günkü şartlarda göstermiş olduğu tepkisini, bu gün bazı mihraklar nasıl yorumlayıp önümüze koyuyor, Ardında ne tür provakasyonlar var okumak istermisiniz... Okumanız için aşağıya alıntı yapıyorum... Ancak, söyleyeceklerinizi sayın Erdoğanın Uyarılarına Kulak vererek yapmanızın, Hepimizin yararına olacağını size hatırlatmak istiyorum... Aşağıdaki yazıda üstü kapalı anlatılmak isteneni açıklayıp, Yüzünüzü seksen sekiz yıl öncesine dönüp bize ve Cumhuriyetin temel ilkelerine neler yapmayı düşündüğünüzü, Din namus,can,mal, baş örtüsü söylemlerinin arkasına saklanarak neler yapmak istediğinizi, Berceste arkadaşımıza yaptığınız yakışız saldırıda gösterdiğiniz açık yürek ve cesaretle bize açıklarmısınız... Ama Askerliğini yapmış bir insana yakışır dürüstlük ve bir şeyleri saklamanın gayreti içersinde olmamaya çalışın lütfen. Kısacası takiye yapmadan, düm düz, dosdoğru... Aslında siz de , o şiiri yazmış şahısta aynı tornadan çıkmışsınız, ilkelere ve değerlere saldırmak alışkanlığınız... Basörtüsü son on bes senedir gündemden düsmeyen bir mesele. Buna karsi uygulanan yasaklamalar, sarfedilen sözler ve hakaretler bize ister istemez Maras'i ve Sütçü Imam'i hatirlatiyor. Kurtulus Savasi'nda isgalci güçlere karsi yurdun her tarafinda direnise geçen müslüman Anadolu halki gerçekten de bir destan yazmistir. Dün nasil dedelerimiz isgalci batili devletlerle karsi karsiya kaldilarsa bugün de bu ülkenin asillari ve gerçek sahipleri olan bizler kökleri olmayan, disaridan gelmis, batici zihniyetin dayatmalariyla karsi karsiyayiz.- - Sütçü Imam bizim için bir semboldür. Ve tarihimize özellikle de yakin tarihimize baktigimiz zaman böyle sembol sahsiyetleri çokça görüyoruz. Sapkayi giymeyip canini feda eden Iskilipli örnegi, sarigini çikartmayip zalimlerden hiçbir zaman eman dilemeyen Said Nursi örnegi, sakallarin kesilmesinden basörtüsünün çikarilmasindan behasedilen su günlerde ne kadar da anlamlidir. Tarihimizdeki bu ve buna benzer bir çok hadise bize haksizlik karsisinda susmamayi, tavir sahibi olmayi; din, namus, can, mal, akil gibi bes temel özgürlügü savunmaktan ödün vermemeyi ögütlüyor. Tavizkarligin, kaçismalarin, kilif bulmalarin yayginlastigi su dönemde yüzümüzü seksen yil öncesie çevirip Sütçü Imamlarin anlamli ve yürekli çikislarini fark etmeliyiz. Kaynak: Yürüyüs dergisi, sayi 1, Aralik 1998 Şimdilik bu kadar alıntı yeter... "Sütçü imam Cumhuriyetin ilkelerine mi kurşun atmıştır?.. Cumhuriyetin temel ilkelerini yok etme çabasında olanların, din, namus, can, mal, baş örtüsünü de kulanarak yapmaya çalıştıkları nedir?.. O ilkeleri koruyan yasalar kurtuluş savaşındaki işgalcilerin yasalarımıdır?.. Sütçü imamların verdikleri mücadeleyle kurulan Cunhuriyetin savunucuları işgal kuvvetlerimidir?.. O destan yazan anadolu halkının önderi kimdir?.. O ve anadolu halkının kurduğu bu Cumhuriyetin ilke ve yasaları İşgalci Zihniyetin mi yasalarıdır?.. Bu ülkenin asillari ve gerçek sahipleri, bizler dediğiniz sizin ardınıza takılp İskilipli ve benzerlerini örnek alıp ne yapmamızı istiyorsunuz.? " Şimdilik bize yukarıdaki bu kısa alıntıdaki üstü örtülü provakatif masumlukları açıklayın yeter... *tna *** Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gece kuşu kardeşim yazdığın görüşde çok aradan gidiyosun hangi taraftan olduğunu hangi görüşü savunduğunu dolayısıyla fikrini ifade edemiyosun yada ben anlayamadım birazdaha açık konuşursan zannediyorum daha güzel olur. Bu dediklerimi birtek bu mesajında gördüm zannetiyorum ama umarım hep böyle değilsindir. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 *** Görüyorsun ya berceste, Sayın yağmur örneğin de ortaya çıktığı gibi... İnsanlar at gözlüğü takınca, Kendilerini dar bir kalıbın içine sokunca, Önce inanıp sonra yorumlayınca, Aklını başkalarına kiraya verince, Böylesine traji komik durumlara düşebiliyorlar... Azıcık işlerine gelmeyi ver... İnsanı maymun...Ateist ve Asker yapabiliyorlar... Boşuna bağırmıyoruz buralarda " İnsan sevgisi, diyalog, senin gibi düşünmesede saygı " diye... *tna *** Sanırım arkadas dikkatsizliğinin kurbanı oldu.. Ama ne olursa olsun hos bir tarz değil di elbette... *** O şiiri yazan şahıs sana da, bana da, Cumhuriyetin temel ilkelerini savunanlara da provakatif yaklaşımlarda bulunuyor... Hani daha önce tesbitini yapmıştık ya Baş örtüsünü rant maselesi yapanlar var diye alsana bu da başka cepheden, Gerici akımlara karşı olanlardan oy rantı sağlama çabasından bir örnek... Ama bilmemiz gereken bir şey var... Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkanlar, Bu tür ucuz pravakasyon ve söylemlere kulak asmaz ve prim vermezler... *tna *** Alıntı
Φ yağmur Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Bir süre önce yazılan fakat her nedense gündeme pek gelmeyen yada getirilmek istenmeyen takdire şayan! bir şiir...Okumayanlar okusun , okuyanlarda tekrar bir hatırlasın derim... Chp'li nalbantoğlu iftiharla sunar!!! Sen Meclis Başkanısın, Türbanı protokole sokamazsın, Türban karın doyurmaz, Milletin kıçı açıkken, Kafası örtülmüş kime faydası var?.. Cumhuriyetimiz 80 yaşında, Hâlâ namuslu olmayı, Saçların kapalı ya da açık olmasıyla mı ölçeceğiz?.. Tam mânâsıyla felâket: Türban gerici çevrelerin İdeal amaçla kullandığı Bayrak kabul edildiğinden Bu uygulamaya Çok çok bozuluyorum... Türban bağlayanları Boğmak istiyorum!... öncelikle şunu ifade edeyim artık sıkıldım böylesi kısır tartışmalardan eğer berceste bu şiiri tastikliyorsa sözlerimin hiç birini geri almıyor aksini arkasında duruyorum yok eğer bu şiir tasdiklemiyor eleştiri olarak gündeme açtıysa şahsında özür diliyorum burda belirsizlik var atılan başlık şiiri tastik ediyor konu ise yoruma sunuluyor ben burda atılan başlığa göre cevab verdim çünkü açıkça inancımıza saldırı söz konusu ya şaşıyorum böyle dar düşünceli insanlara siz uzaya füze gönderdinizde başörtüsünemi takıldı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.