Φ lisansfizigi Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 KUANTUM MEKANİĞİNE GİRİŞ DALGA PAKETİ BELİRSİZLİK BAĞINTILARI SCHRÖDİNGER DALGA DENKLEMİ BEKLENEN DEĞER İFADELERİ BASAMAK POTANSİYELİ~1 BASAMAK POTANSİYELİ~2 BASAMAK POTANSİYELİ ~3 POTANSİYEL ENGELİ SONSUZ KUYU POTANSİYELİ HARMONİK OSİLATÖR E = P²/2m , E = ħ ω , P= ħ k ∞ Ψ(x,t) = 1/2π ∫ dk Ф(k) exp[ i (kx - ωt ) ] , -∞ k → P ω → E E = ħ ω → ω=E/ ħ , P= ħ k → k= P/ħ , dp= ħ dk → dk= dp / ħ ∞ Ψ(x,t) = 1/2π ∫ (dp/ħ) Ф(p) exp{ i[(P/ħ)x - (E/ħ)t ] -∞ ifadesinin t'ye göre I. türevini x'e göre II. türevini alıp karşılaştırırsak ∞ ∂ Ψ(x,t) /∂ t =- 1/2π ħ (i/ħ) ∫ dp E Ф(p) exp{ i[(P x - E t)/ħ ]} -∞ iki yanı (iħ) . ile çarp ! ∞ ∂ ²Ψ(x,t) /∂ x²=(i/ħ)²1/2π ħ ∫ dp P²Ф(p) exp{ i[(P x - E t)/ħ ]} ‚ -∞ (- ħ²/2m) ile çarp! (iħ) ∂ Ψ(x,t) /∂ t = (- ħ²/2m) ∂ ²Ψ(x,t)/ ∂ x² ''Tek Boyutta Zamana Bağlı'' Schrödinger Denklemi Parçacık V= V(x) potansiyeli içindeyse Schrödinger Denklemi: E = P²/2m + V(x) Ê Ψ(x,t) = [P²/2m + V(x)] Ψ(x,t) (iħ) ∂ Ψ(x,t) / ∂ t + (- ħ²/2m) ∂ ² Ψ(x,t) / ∂ x² = V(x) Ψ(x,t) lisansfizigi.sitemynet.com DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 çok güzel eline sağlık lisansfiziği ama ne alaka-ül maydanoz Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 çok güzel eline sağlık lisansfiziği ama ne alaka-ül maydanoz hahaha amma güldüm ya taşkalpli ben de öyle düşünüyordum,belkı de başlık yolunu şaşırdı Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 sorma yaa bende iki saat inceledim kadın erkek ilişkileriyle bağdaşlaştıramadım Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 afedersiniz ama bu hangi dil ben hic bir sey anlamadimmmmm Alıntı
Φ lisansfizigi Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 ARKADAŞLAR ÇOK ÖZÜR DİLERİM GERÇEKTEN FORUM BÖLÜMÜ YANLIŞ FAKAT VAKİT BULUP DEĞİŞTİREMEDİM. Alıntı
Φ lack_of_algorithm Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 yok doğru yer olmuş : ilişkileri formüle dökmüş quantumcular : sonsuz kuyu potansiyeli falan ilişki öncesi görülmesi gereken durumlardan Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 yukardkakide baska gezegenden ciktii nasilsin hosgeldin Alıntı
Φ lack_of_algorithm Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 hoşbulduk yok ben buralardanım siz nasılsınız? Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 valla sevindim bende dunyaa memnun oldummm Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.