Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2012 13 yıl 'Yapılan Kuranı Kerim'e hakarettir!' Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Müftülüğü'nce dağıtılan Kuranı Kerim'in içerisinden Belediye Başkanı'na ait fotoğraf ve tebrik mesajının çıkması ilçede tartışma konusu oldu. İlçedeki siyasiler dinin istismar edildiğini öne sürerken, suçlanan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kuranı Kerim’in müftülük tarafından dağıtıldığını, kendilerinin destek verdiğini söyledi. Ayaz, “Ben bunları Kuran-ı Kerim içerisinde dağıtmadım. Müftülük bize resmi yazı yazdı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kuran dağıtılacağını belirterek destek istedi. Ben de iyi niyetle destek verdim. Tebrik kartı bastırdım ve Kuran-ı Kerim’in bulunduğu çantanın içine koydum. Kuran’ın içine resmimi iliştirmedim. Etiket de yapıştırmadım. Sadece vatandaşımızın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ettim. Dağıtan da biz değiliz, müftülük personeli dağıtmıştır. Resmi yazıyla talep gelince ben de iyi niyetle böyle bir davranışta bulundum” diye kendini savundu. Habertürk'ün haberine göre, olaya tepki gösteren MHP Başiskele İlçe Başkanı Halit Bayhan ise, “Yapılan Kuran-ı Kerim’e hakarettir. Din üzerinden siyaset yapılması doğru değildir. İlçe teşkilatımız etkinliğe katıldı. Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz, Kuran-ı Kerim dağıttırdı. Fakat şoke olduk. Kuran-ı Kerim’in önsözüne etiket yapıştırılmış ve aynı zamanda da Kuran-ı Kerim’in içerisine resim konulmuş. İnanamadık. Kutsal kitabımızın siyasete alet edilmesi şık değil” diye konuştu. Cumhuriyet
Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2012 13 yıl Asagida Islamci bir yazar olan ve yillarca laiklige hakaretler yagdiran,laikligi savunanlara demedigini birakmayan Mehmet Sevket Eygi'nin bir yazisini alintiladim.Islamiyeti en radikal bicimde savunan Mehmet Sevket Eygi bakiniz Allah ile aldatanlara ve dini siyasete bulastiranlar icin nasil bir yazi kaleme almis: "Sevgili din ve iman kardeslerim!Biz hepimiz bir ümmet teskil ediyoruz.Ümmet,en medeni,en olgun,en faziletli,en serefli topluluk demektir.Biz maalesef bir Islam ümmeti olamamisiz ve bugünkü acinacak,perisan duruma düsmüsüz.Bizim toplulugumuz su anda yiginlardan veya sürülerden ibaret bir kuru kalabaliktir." "Biz,1950'lerden bu yana 40 bin cami binasi,bu is icin trilyonlarca dolar harcama yaptik.Ama bunlar Islam medeniyet ve kültürüne uygun,güzel,estetik vasifli binalar olmadi.Bunlarin mihraplarina gececek kaliteli imamlar,minberlerine cikip hutbe okuyacak kaliteli hatipler,Müslümanlari uyaracak kaliteli vaizler yetistirmeyi düsünmedik.70 bin camiye hela,imam ve müezzin lojmani yaptirdik.Onbinlerce camiye kalorifer yaptirdik,pahali klima cihazlari taktik.Camileri hoparlörlerle, isildaklarla, vantilatörlerle doldurduk. Evet son elli yil icinde bunlara trilyonlar harcadik." "Bütün gücümüzü Kur'an kursu,imam-hatip mektebi,ilahiyat fakültesi acmaya sarf ettik.Hesabi yapilsa,bunlara akillara durgunluk verecek miktarlar harcadik.Daha bitmedi.Birtakim din baronlari icin her yil milyarlarca dolar para topladik.Bu paralarin yerli yerince,akillica harcanip harcanmadigini hic sorgulamadik,kontrol etmedik." "Ramazanlarda birtakim din cemaatleri bes yildizli lüks otellerde bin kisilik ihtisamli,israfli,gösterisli,günahli iftarlar veriyordu.O fücur yuvalarinda verilen iftarlar dinimize uygunmuydu?" "Zengin olan Müslümanlarin cogu ipin ucunu kacirdi,sasirdi,dagitti.Milyon dolarlik lüks meskenler,yüzbinlerce dolarlik yazliklar,lüks limuzinler,israf,sefahet,rezalet girtlaga kadar cikti." "Biz;bir sürü hizip,firka,grup,cemaat ve tarikata ayrildik ve birbirimizle cekismeye tepismeye basladik.Yigin ve sürü haline gelen on milyonlarca Müslüman su anda vahim bir kirsal kesim ve varos zihniyeti,marjinallik,parcalanmislik icindedir." "Hazretim yanilmaz,bizim cemaatin ulu zati hata yapmaz,hoca efendi yanlis yapmaz...dedik.Sorgulama yok,hesap sormak yok,kontrol yok.Bu sartlar altinda ümmetin isleri elbette kötüye gider." "Bizi mahvedenler,militan din düsmanlari degil,icimizdeki din sömürücüsü,din ranti yiyen isbirlikci,hain alcaklardir..." MEHMET SEVKET EYGI Bu yazinin altina imza atmamak mümkün mü? Iste Türkiye'de ki müslümanlarin hali budur.Dinle ilgisi olmayan bir müslümanlik ve bu müslümanlik icin cumhuriyet yikiliyor. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.