Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bu forumu yeni keşfettim.

islam a söylenenleri, Allah yok diyenleri görünce hayrete düştüm.

ilk defa böyle bir forum gördüm. saçma sapan görüşleri olan ateistlerin postları silinmeli bence.

bu forumda din bölümünü ilk gördüğümde hoşuma gitmişti. dini bilgilerimiz paylaşabileceğimiz ( sırf müslümanlar için değil) yararlı bir yer olaran düşünmüştüm.

ama hangi konuyu açsam münakaşa var. mesela bir arkadaş yazıyı koymuş.amerikada islam yükseliyor diye. bi tanesi demişki copy paste yaparak bişey olmaz. adam kendi yazı mı yazacak? tabiki copy paste yapacak.

engelleyin kardeşim böyle yapanları.

Gönderi tarihi:

Pek güzel...

Sen nerede yaşıyorsun kuzum? Dah önce hiç ateist görmedin, duymadın mı? :D

ilk defa böyle bir forum gördüm. saçma sapan görüşleri olan ateistlerin postları silinmeli bence.

Emredersiniz...

bu forumda din bölümünü ilk gördüğümde hoşuma gitmişti. dini bilgilerimiz paylaşabileceğimiz ( sırf müslümanlar için değil) yararlı bir yer olaran düşünmüştüm.

Hay aksi...

ama hangi konuyu açsam münakaşa var. mesela bir arkadaş yazıyı koymuş.amerikada islam yükseliyor diye. bi tanesi demişki copy paste yaparak bişey olmaz. adam kendi yazı mı yazacak? tabiki copy paste yapacak.

Burası bir tartışma platformu... Beğenir ya da beğenmezsiniz. Ancak foruma daha yeni gelip de, "silin, engelleyin" gibi ahkâm kesmek de neyin nesi?

Zamanla alışırsınız merak etmeyin. Bünyenizin belli bir süre böyle şeyleri kaldıramaması normal. Hatta uzun zamandır bu forumda olup da hala alışamayanlar bile var. Bakalım sizin alışma süreniz ne kadar olacak... :D

Gönderi tarihi:

sayın yam yam. tam size göre 2 ayet var aklımda olan. siz şimdi kendinizi çok güçlü görüyorsunuz değil mi? bana bişey olmaz, hadi varsa o Allah bana bişey yapsın o halde diyorsunuz.Yüce Allah size zaman veriyor sadece. ayetler aşşağıda.umarım aklınızı başınıza alırsınız bir gün.

"İnkâr edenler, kendilerine vermiş olduğumuz mühletin, sakın kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara ancak günahları artsın diye mühlet veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır."

"Kendilerine verdiğimiz nimetlere nankörlük etsinler ve bir süre daha faydalansınlar bakalım! İleride bilecekler"

Gönderi tarihi:

Sen daha neler göreceksin arkadaşım,ne gördün ki daha öyle hadisler öyle ayetler okuyacaksın ki ben hiç bişey bilmiyorum ben yıllarca ne yanlış şeyler öğrenmişim diyceksin üstelik bunları ateistlerden okuycaksın,onlar dini öyle biliyorlar ki!!!aklın şaşacak vaayyy be diyceksin ömürleri Kuranı Kerimi araştırmaya ve yorumlamaya adamış tüm islam alimlerinin aslında hiç bişey bilmediklerini herşeyi burdaki bir kaç ateistin onlardan daha iyi bilip yorumladığını göreceksin...Buda yetmeyecek hele sen birde bilim konusunda gör onları en büyük bilim adamları bile onların bildiğinin yarısını bilmez,bu arada sana sürekli sorular sorulcak hadi cevap ver diycekler verdiğin cevap her ne olursa olsun saçmalıktan öteye gidemiycektir,ve yeni sorular gelicek sen yine kendi çapında cevaplıycaksın bu sefer dahada ileri gidip seni cahillikle suçlayıp üstüne üstlük dalga geçilecek.

Unutma herşeyi onlar bilir biz inananlarmı?onlara göre beyinlerini örümcek ağları kaplamış cahil insan sürüsüyüz ve onların asli görevleri bizi aydınlatma ve medeni bir toplum haline getirmek çünkü biz ALLAH'a ve onun RESUL'une tabiyiz ya derhal bizim kurtarılmamız lazım bu düşüncelerden ona göre hazırlıklı ol...

İlk yapacağın şey ormana gidip kendine bir maymun bul eee atalarımız ya sahip çıkmak lazım sonra gel konuşuruz çookkk zamanımız var nasılsa ömür dediğin çok uzun ya ölüm kim biz kim.....

Gönderi tarihi:

İlk yapacağın şey ormana gidip kendine bir maymun bul eee atalarımız ya sahip çıkmak lazım sonra gel konuşuruz çookkk zamanımız var nasılsa ömür dediğin çok uzun ya ölüm kim biz kim.....

arkadaşım hiç güleceğim yoktu. sağolasın güldürdün beni :D

ormana gidip bir maymun bulayım o halde hemen vakit kaybetmeden

döndüğümde konuşuruz :D

Gönderi tarihi:

Sen daha neler göreceksin arkadaşım,ne gördün ki daha öyle hadisler öyle ayetler okuyacaksın ki ben hiç bişey bilmiyorum ben yıllarca ne yanlış şeyler öğrenmişim diyceksin üstelik bunları ateistlerden okuycaksın,onlar dini öyle biliyorlar ki!!!aklın şaşacak vaayyy be diyceksin

Şaşılacak şey değil...

Biligili olmak yüzeysel öğrenmekle olmuyor...

Doğru bilgiler edinmenin kurallları...

Okumak, irdelemek, araştırmak, şüphecilikle mümkündür...

Ateistler (bilimsel düşünürler) bunları hep yaparlar...

Bu yüzden, teistlerden(inançlılardan) daha bilgilidirler...

Gönderi tarihi:

Şaşılacak şey değil...

bilimselci kardeşim öyle veya böyle herkes bişeyler okur sana göre senin bana göre benim okuduğum doğrudur ama gerçek tektir.

Merak etme bizde insanız bizimde kafamıza sorular takıldı ama biz aradığımızı bulmak için baktığımız kaynaklarda inkar etmek için değil doğruyu bulmak için baktık doğruyu bulduktan sonra şüphelenmek hiç bir işe yaramaz senin şüpheden kastın nedir anlamadım ma bence şüphenin sınırı olmalıdır.

bak kardeşim ayrıca bu sadece akıl meselesi değildir adı üstünde din inanç bağlılık eger maneviyatta açık olmassa insan budurumu aklı görsede kendini inkara odakladığı için görmez bu kişiye bağlıdır.

biz istediğimiz kadar delil sunalım ayrıca bilimsel kanıtlar asla yaratan yalanlamaz tam tersine sunduğu sebebler sisilesinin bir başı olması gerektiğini gösterir ama dediğim gibi bu detayı gören kazanacaktır.

dediğim gibi kardeşim kimisine dersinki saçın çıkıyoda niye kaşın çıkmıyo bunu yapan bilimsel sebepleri bu kadar inceliğe yönelten kim dediğin zaman allah ın hidayetiyle inanır.

Gerçekte buluşmak üzere

Gönderi tarihi:

Şaşılacak şey değil...

YORUMSUZ!

Gönderi tarihi:

YORUMSUZ!

Şaşılacak şey değil...

Doğru bilgiler edinmenin kuralları...

Yorumsuz olacak tabii...

Alternatifi yokki !...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Amanın bu da ne burada neler oluyor..

Bu topici hiçmi görmedim been..

Yeni üye olupta iletileri okuyan arkadaşların şaşırması çok normal..

Çünki herhangi bir ateist yada islam düşmanı reelde burada yazdığı gibi konuşamaz içine atar..

Çünki konuşması biraz cesaret ister..

Tabiri caizse biraz sıkar.. :)

Gönderi tarihi:

Amanın bu da ne burada neler oluyor..

Bu topici hiçmi görmedim been..

Yeni üye olupta iletileri okuyan arkadaşların şaşırması çok normal..

Çünki herhangi bir ateist yada islam düşmanı reelde burada yazdığı gibi konuşamaz içine atar..

Çünki konuşması biraz cesaret ister..

Tabiri caizse biraz sıkar.. :)

Evet haklısın sayın kıral.Gelenekçiler insan gibi müzakere etmekten aciz oldukları ve savunamadıkları bir yığın hurefe olduğu için bunlara laf edilmesine asla tahammülleri yoktur.Eğer imkanları olsa ve bizi elleine geçirseler kıtır kıtır keseceklerinden hiç şüphem yok.Sizde zaten biraz sıkar kelimesi ile buna imada bulunmuşsunuz. Tam bir engizisyon mantığı

Vurun söyletmeyin

Sünni dininde mürtedin hükmü ölümdür.Kendi uydurduğunuz dinin kritelerlerini kabul etmeyen birini dinden çıktı safsatasıyla, o insanın canına kıymak barbarlıktan başka nedir ki. ?

İyiki laik sistem var.Yoksa daha nice insanın canına kıyardnız

Gönderi tarihi:

Sayın Haksöz dikkat edersen "bir ateist yada islam düşmanı reelde burada yazdığı gibi konuşamaz içine atar.." demişim.

Sen neden alındın.. :)

Ayrıca sıkar kelimesini benim bunu söyleyenleri döveceğimden değil, söyleyenin söyleyememsi açısından söyledim..

Aksi taktirde tahammül ediyoruz zaten bak.. :)

Gönderi tarihi:

burası bir paylaşım platformu, tartışma deil.

paylaşım, fikirlerden, zevklerimize kadar her alana hakim olmalıdır.

iletişim, 3 i kuralını gerektirir. yani istişare, ikna ve ittifak.

fikrimizi istişare yoluyla açarız, tezlerimizi sıralarız. istişare için, karşıdakini adam yerine koyup tartışmak gerekiyor, efendice.

bu forumdaki arkadaşlara dikkat ediyorum, kendileriyle hemfikir olmayan herkes, birbiriyle takışma halinde. her başlık altında bu böyle. karşılıklı fikir özgürlüğünün olmadığı, insanların fikirlerini dayatmaya çalıştığı ortamlarda hep bu durumlar yaşanır. ateist inanmıyosa inanmaz. ben ise inanırım bundan ateiste ne? ben inancımın sebebini söylediğimde ise ateistin beni inancımdan dolayı küçük görmeye hakkı yoktur. çünkü ateistin inancına ben her ne kadar katılmıyo olsam da hiçbi şekilde müdahale etmek bana düşmez. kimseye düşmez.

Gönderi tarihi:

Sevgili Damien 3-İ kuralını elbette biliyoruz ve kabul ediyoruz..

Böyle arada itişmelerde dördüncü i yani bu durumda 3-İ değil 4-İ oluyor..

Dördüncü İ = itişme..

Bu işin tuzu biberi oluyor yani.. :)

Fikirlere saygımız vardır lakin vatana, millete ve kutsal değerlere hakaret içermemek şartıyla..

Hakaret varsa yada iftira varsa 4. İ devreye giriyor ister istemez..

Sonuçta insanız ve sinir katsayılarına sahibiz..

Saygılar-sevgiler...

Gönderi tarihi:

Hiç güleceğim yoktu..

Birisi kalkmış teistlerden daha bilgiliyiz diyor , birisi kardeşim canım ciğerim die son derece yapmacık sözde hümanist duygularla propaganda eğiliminde bişiler yapmaya çalışıyor.

Tartışmalar , çatışmalar olucak ki orjinal düşünceler doğsun.

Kimse düşündüğü bir şey yüzünden suçlanamaz, yeter ki düşünmeyi bilsin.

Ama bilimi kendine dayanak yapmış birinin bu düşüncesi gerçekten komik ya hahah..

Gönderi tarihi:

sevgili kralx,

itişmekten keyif alan varsa, sorun da orda olmuyo mu? ateist ile teist tartışırsa, itişirse sonuç da belli olur zaten. itişiceksek ben ne anladım? kime inaniyim?

dediğin gibi zaten fikirler her zaman farklıdır ama; hakaret olduğu için bunlar oluyo. ben de diyorum ki; fikir farklı da olsa itişmeden niye tartışılmıyo. 3 i'ye fazladan i'ye ne gerek var.

Gönderi tarihi:

paylaşım veya tartışma platformuymuş?

açıkça tartışıyoruz. tartışmalarımızın çoğu zaman bir sonuca hatta hiçbir sonuca ulaşamayacağını bilerek tartışıyoruz. kuran veya incil dağıtmak yada onları yakmak gibi işler yaptıklarını sananlar aldanıyor. burada sadece bildiklerimizi (hepimiz) birbirimize satıyoruz. toplum olarak sabit fikirliyiz şükür! fikir gözümüzü açmadan hatta belki de günlük yaşantımızdan farklı insanlar oluyoruz burada. kariyer yaratma peşinde olan nickler bile var yokmu? burada yazı stilleriyle, karşı çıkışlarıyla, duruşlarıyla, resimlerdeki karizma* larıyla caka satma hevesiyle yazı yazanlar yokmu aramızda. bir nevi tatmin köşesi burası:)

Gönderi tarihi:

herkesin doğrusu farklıdır..o sebeble mutlaka farklı fikirler farklı inançlar olacaktır bu da gayet normal..

ama başkalrının tezlerıyle değil kendi sentezlerimizle bıryerlere varabilir kendimizi geliştirebiliriz..

yok burda şu şöyle bu böyle;herşey kendi düşündüğümüz gibi olsun ısteyeceksek zaten bilgilerimizi başkalarına sunmamızın bir anlamı yok,o halde bırakın kafamızda kalsın..

insan düşünerek gelişir;beynimizin o kadar azını kullanıyoruz ki;bırakalım da farklı fikirlerde beynimizde bir ilerleme yaratsın bizi düşünmeye sevketsin..

bir insan ıstediği kadar okusun,araştırsın;öğrendıklerinin üzerinde düşünmedikçe yerinde sayıyor demektir.. :excl:

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.