Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Gönlüm küçük bir sandal Sensizliğin okyanusunda Şimdi senin beni savurduğun yerdeyim Yani, bir orada bir burada Bugünüm dünüm gibi Yarınım bugünüm gibi olacak Sana olan susamışlığım hiç kanmayacak Okyanuslardan üstüme gelse de dev dalgalar Yüzmesini biliyorum artık ve görmesini de.. Görebilirim yakamozu ve kısmetini arayan bir martıyı Senin koylarına ihtiyacım yok Bu okyanus benim yurdum Bu serin sular vatanım Ne de olsa ben bir küçük sandalım.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Kemirdiğinde parmaklarını sıkıntı ve heder ile Hiç çıkmıyorken aklından ve kalmışken düşüncelere.. Bir yanını diğeriyle yokla. Acıt ve hatta kanat.. Akan sıvının renginde görebiliyorsan eğer onu.. Emin ol sen daha sevmeye yeni başlamışsın.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 İnancımı aldılar yalancı aynalar Boş boş kelimeler dans edip durdular Hani desem ki gönlümü kandırsalar Mümkünü yok kendilerini kandıramazlar.. Lafla peynir gemisi yükleyen işçiler Yüklerinde ne taşıdıklarını aslında bilemezler Sahte kahkahaları doldursalar da bir sefere Bin sefer uğraşsalarda o gemiyi yüzdüremezler.. Alıntı
Φ zeytin Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 ekstansializm yani metinler arasılık-şiirlerinin tamamını okumadım ama okuduğum kadarında- çok olduğunu hissettim. ama yinede şiirlerin güzel tebrikler Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Ne yokluktayım ne varlıkta Yatağım pus içinde bedenim karanlıkta Ne susmaktayım ne konuşmakta Kalemim kan içinde sayfalara ağlamakta Ne ümitlerdeyim ne ümitsizlikte Düşüncelerim hiç içinde bakışlarım saklanmakta Ne sevinçlerdeyim ne kederlerde Gülüşüm yok içimde ben hep üşürüm Aralıkta.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Düşme..! Düşersen kalkamazsın. Kimse tutmaz elinden ve çırpmaz üzerini.. Sanrılarının adımları ezip geçer bedenini.. Ve hissedemezsin bile içinde ki son nefesi.. Bakma..! Bakarsan eğer göremezsin. Bakmadan görmeyi öğrenemezsin. Gördüklerine tecrübe dersinde.. Görmediklerine ne diyeceğini bilemezsin.. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Merhaba gülen gözlü arkadaşım, dudağındaki tebessümü kaybetmemişsin daha. Ne güzel dünyaya gülen gözlerle bakabilmek ve insanlara tebessümler saçabilmek senin gibi. Biliyorum, üzülüyorsun donuk gözlerle karşılaşınca. Ne yapalım arkadaşım, herkes senin gibi olamaz . Duyabiliyorum " Hayır olmalı" dediğini. Haklısın arkadaşım, aslında bütün insanlar senin gibi olmalı. Bilseler bir tebessümle neler yapabileceklerini, bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı bir tebessümle nasıl görebileceklerini, sıkıntılarla dolu bir insana nasıl dünyaları vereceklerini bilseler ve gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler, eminim onlarda senin gibi olmak isterlerdi... Ve sevgi saçıyorsun gülen gözlerinle arkadaşım. Saf ve hiç bir beklentisi olmayan bir çocuk gibi. Hayır arkadaşım, sevgi, sadece sevgiliye duyulmaz . Sevgi evrenselliktir.. Hiç kimse altın yığınları gibi kasasına kilitleyemez onu. Onun yeri kalplerdedir. Bir annenin kalbindedir, onun yeri çocuğuna verebilmek için. Onun yeri bahçıvanın ellerindedir, sevgi tohumları saçabilmek için. Evet... Sevgi her yerdedir.. Yeter ki sen onu bulmak iste. Sevgiyi bulmak kolay... Zor olan onu elinde tutabilmekte. Unutma arkadaşım, sevgiyi duyabilmekle de iş bitmiyor... Sevgiyi göstermek de gerekir. Hayat kısa arkadaşım bugün olan yarın yok. Sevgiyi göstermek beklemeye gelmez, yarın çok geç olabilir. Elindekini kaybetmeden kıymetini bilmelisin. Biliyorum arkadaşım, bana hak veriyorsun. Şimdi koş sevdiğinin yanına.. Önce, ona gülen gözlerle sımsıcak bir gülümse ve "Seni seviyorum" deyiver içinden gelen en sıcak sesinle. Hayır bunlar komik şeyler değil arkadaşım.. Seni seviyorum anne, baba, kardeşim, arkadaşım vs. demek komik değil. Bu senin gibi bütün canlılara karşı sonsuz bir sevgi duyan bir insan için hiç de zor değil sadece biraz cesaret arkadaşım. Bu, yalnızca yüreğinin buz kapladığını, taşlaştığını zanneden insanlara biraz zor gelecektir ama onlar da senin gösterdiğin cesareti gösterdiklerinde, kalplerinde sevgi kıpırtılarını hissettiklerinde ve ağlamayı öğrenebildiklerinde inan her şey onlar için ve bütün insanlar için daha güzel olacak. Evet arkadaşım, gülmek varken surat asmak niye, güldürmek varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım.. Ve bu dünyadaki hiçbirsey kırılan kalplere değmez . Şimdilik hoşçakal arkadaşım yine gel. Yanına senin gibi gülen gözlü, yüreği sevgi dolu insanları alıp yine gel olur mu? Beni fazla bekletme... Çünkü yarın burada olamayabilirim. SEVDİKLERİNE "SENİ SEVİYORUM" DEMEK İÇİN GEÇ KALMA ! ... Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Saçlarımdan kepekleri gecelerimden düşleri dökerim.. Dökerim de ecinniler toplar düşenleri.. Sabahlara göz kırpar uykusuzluğum ve acıtır durur ağrılar nefesimi.. Dört duvarı hüzünlerle çevrilmiş odamın Okumayı yarım bıraktığım kitabın Bir yerlerine saklanmışım.. Saklanmışım ve kaybolmuşum.. Şimdi aradığım sadece huzur.. Ömrümün nihayeti budur.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 En doğrusunu yapmak adina yarınlara ihtiyac duydum Nasil olur , nasil biter nasil gelisir bilmeden Gittiği ve gideceği yere kadar. Sabretmem gerektiğine inandım takıntılarım vardi benim esi benzeri olmayan hüsranlarım hayat hikayelerim vardi. lugatına sictigimin sözleri Belkide insan olmayi basaramadim Belkide kahpece birakildim pesin sira ezildim.. Var oldugumu bilmeden Anlamlar yükledim kendime Rayına oturmamış hayatım ve bir ben var içimde.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Aşılmaz sanılanı aştığın anda yüreğin Bir akşam ansızın farkedeceksin.. Aslında hiç yorulmadığını.. Ve ölmek olacak, yeniden aşık olma sebebin Kefenin olacak, onu beklerken ıslanan ceketin.. Ellerinde belirecek üşümüşlüğün morumsu izleri Ve hatta göreceksin ona bekler nefesini Şikayet etmek aklından bile geçmeyecek Hissetmesende uyuşmuş parmaklarını Gündüzler gecelerine yetmeyecek Durduramasanda göz yaşlarını.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Duygusal kaltak ! Hileli bir zar gibisin.. Sadakati bilmezsin ama İhaneti en iyi sen bilirsin. Kaybedeceğin bir kumarın Kazanmış oyuncusu değilsin Elinde bir şey yok Ve yüreğinde de.. Sende sadece yalan var. Bende gerçeğin öfkesi.. Günü geldiğinde biteceksin.. Gör bak izle beni.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Kaç zamandır eksik yaşıyorum Benden alıp götürdüğünü arıyorum Bulamıyorum.. Yanılıyorum zamana Ve saklanıyorum surlarda.. Aşılmaz sandığım bendimi Çoktan aştığını anlıyorum oysa Ama kalmadın burada Kalamadın yanımda.. Senmi çekip gittin ? Yoksa ben mi çıkardım seni kalemden ? Anlayamadım hala.. Şimdi izlerini görüyorum Her bir köşeme sinmiş kokun Ellerin dokunmuş saçlarıma Sildiğin gözyaşlarıma.. Sonra aklıma geliyor Bir telaşla iniyorum hazine daireme Bakar bakmaz farkediyorum Yerinde yok aşk dediğim En kıymetli mücevherim.. Çöküp kalıyorum oracığa Ve şaşıyorum şaşkınlığıma Ağlayamıyorum bile Sadece bir cümle kurulu içimde Dudaklarım zorlukla kımıldıyor Yarım yamalak duyuyorum sesimi Ama duyuyorum işte.. Ve söylüyorum.. Seni.. Hala seviyorum.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yakamozu seyrettiğim bir gölün başında Avucumda sımsıkı tuttuğum mavi çakıl taşımla Gecenin sihirli ezgisidir çalan kulağıma.. Yürek titreşimlerimin sebebini Göle attığım taşın çıkardığı halkaları Nefes alış verişimin düzensizliğini Ve sebeplerimin sebebini Çözmeliyim bir problemi çözer gibi.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Hovardaca harcanmış bir ömür.. Gönül limanlarımda konaklamış Bir gecelik aşklar.. Zamansız feryatlar Bazende, sebepsiz kahkahalar.. Neyse.. Böylece geçip gitti yıllar. Limanların gerçek sahibini sormayın Onlar en başta kayboldular Ondan harap ve yıkık bu limanlar Belki ondan sevemeyişim Hayat denen bu engin denizi.. Belki de üç kuruşa vermeyişimden hayallerimi.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2007 Yokluk işte..! Başka şeye benzemez Bebeler büyüyemez Minik avuçlar ısınmaz.. Zeytin gözler gizlide olsa hiç kurumaz.. Babam kovalar ekmeğini Başını eğmesede babalığından.. Yüreği parçalanır yokluğundan Anam her şeyin farkında Pişirir aşını zor ederek akşamı Karşı evlerde tüter bacalar Keyifle yakılır sigaralar Komşu Nebahat rahat.. Nasılsa var sırtını dayanacak.. Ama bizimki yaslanmaya kalksa Sırt üstü yıkılacak.. Sabah zor edilir yokluk evinde Tıpkı akşamları gibi.. Arada talih gülerse yüzümüze.. Kaynar iki tencere.. Onlar neyin.. Biz neyin derdinde..? Dedim ya.. Yokluk İşte..! Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Ağlıyorsun..! Gözyaşların süzülüyor yanaklarından.. Şaşırıyorum..! Ne yapacağımı bilemiyorum telaşımdan.. Bir Tanrıça ağlar mı hiç ? Ağlarmış be oğlum işte.. Gördün iki gözünle. Ve en çocuksu içgüdümle.. Öptüm. Öpmek için sebepler aradığım gülyüzünü.. Ve bende seninle ağladım.. İçten içe, saygıyla, sessizce.. Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Vakitsiz öten bir horozum sanırım Elzem verir oldum belkide dost rüyalara Bilemedim bir türlü susmasını Engelleyemedim gödüğümü apaçık anlatmayı Neyse ki ben buyum diyebilirim Çokluğumdan alıp azlığıma koyabilirim En nihayetinde susmasınıda bilirim Karanlık köşelerede çekilebilirim İlmek yaptığım serzenişlerimi Parçalayıp koparabilirim Geriye ne kalır peki ..? İçinde bir ince sızıdan başka.. Derin nefes alışlarım Engellenemez dalışlarım Rüyalarım ve dünyalarım.. İyi bakın kendinize Maalesef bu son saçmalıyışım Alıntı
Φ eve_dream Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 selam arkadaşlar şiirlerinizi okudum, hayran kaldım. ve sevdiğime yazdığım vedamı sizinle paylaşmak istedim ... siyah beyaz bir sevdaydı yaşadığımız, SEN güneş kadar beyaz BEN gece kadar siyah şimdi sen gidiyorsun beni benimle beni karanlıkla başbaşa bırakarak... elveda gönlümün aydınlığı elveda aşkım... yolun açık... mutluluk arkadaşın olsun... sana en kötü duam bu olsun... Alıntı
Φ zaman_içinde Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2007 Güzel şiirdi .. Teşekkürler .. Alıntı
Φ paula Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 e hani nerde kelimelerin ??? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 hangi kelimenin söylenme için dogru bir vakti vardı da biz uymadık... hangi sözün yoldaş olmadı ki dost ruyalarına kirası elzem olsun... içine kapanıp susmakmıdır marifet? yoksa açıp gönlünü yazabilmekmidir geçip giden zamana inat... koparıp attığın serzenişlerinden kalan incecik sızıların alıp başını gdnce karanlıklarına kendinden de kacabliyormusun artık? bu son deyince kapanıyormu gercekten bu defter yoksa son derken aldıgın nefesi vermek icin yeni bir son daha bekleyecekmisin? sen susunca dahamı az hüzünlenecek sanıyorsun insanlar ya yazdıkca azalıyorsa bu karamsarlık bu umutların sudan sebeler yuzunden harcanma cabaları... kimbilir senin saçmalayısların benim kendimi ruzgarın kollarına bırakışım kendi girdabımızda dibe cekilen kazazedeler gibiyiz sanırım bir yanımız gelecek yardımları bekliyor diğer yanımız bir an önce bitsin istiyor... ikimizde en ön sırasından izliyoruz olan biteni bazen merak ediyorum bu olabilir mi? canımızın bu kadar cok yanmasının sebebi... Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 hepiniz şair mi oldunuz onun için mi hayat bu kadar karanlık yoksa hayat zaten karanlık olduğu için mi bu böyle bir gün beni de çekti içine iyi mi kötü mü bilmem çok insan var bir o kadar da yorgun kafa düşünmüş olmamış şair olmuş en sonunda ben de sakladım sizler gibi onun son mesajını silmiyorum çünkü yalnızım ve onun mesajıyla varım onun mesajıyla değerliyim onu mesajıyla doyuyorum her ne kadar çok aç olsam bile yarın yeni bir gün ama ama daha yazılacak çok şiir var çünkü yaşanacak çok şey var yeni bir aşk mı beni bitirir mi yoksa daha iyi mi yaşatır acaba aşık oldum galiba yine demek ki daha yazılacak çok şiir var çünkü belli ki daha yaşanacak çok şey var Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.