Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Ya Stalkes..Benim yazdıklarımda hiç bu konuyu savundum mu bunu yazıyorsun..Hz.Muhammed sonuncusudur...Ondan sonra hiçbir Peygamber olmayacak,Peygamberlik artık bitti...Sana hangi bir ayet bu arazi konusunu savunur..Göster göreyim... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Ya Stalkes..Benim yazdıklarımda hiç bu konuyu savundum mu bunu yazıyorsun..Hz.Muhammed sonuncusudur...Ondan sonra hiçbir Peygamber olmayacak,Peygamberlik artık bitti...Sana hangi bir ayet bu arazi konusunu savunur..Göster göreyim... sen hücrelerden örnek verirken tanrı'ya atıfta bulunup görülemez ve bilinemez demiştin. o halde bu da bilinemez. belki senin inandıkların birer palavra araziyi satanlarsa gerçek peygamberdir. senin savına göre bunu da tam olarak bilemeyiz. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 sen hücrelerden örnek verirken tanrı'ya atıfta bulunup görülemez ve bilinemez demiştin. o halde bu da bilinemez. belki senin inandıkların birer palavra araziyi satanlarsa gerçek peygamberdir. senin savına göre bunu da tam olarak bilemeyiz. Eğer belkilerle uğraşırsak hiçbiryere varamayız...Yaratıcı sözünü söyledi...Eğer palavra olsaydı onu yalanlayan bir Peygamber muhakkak gelirdi..Bakın kaç yıl oldu kimseler yok...Sana diyorumki artık Peygamberlik bitti..Hz.Muhammed son olanıydı binlerce kişinin içinden... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Senin ana rahminde çıktığın fotoğrafın varmı...Ne bilelim başka yerden oluşmadığını...Özel bir soru neden ana rahminde meydana geliyoruz..Siz buradaki tasarıyı görmezsiniz işte Şeytan'ın bir kitabı yok...Hani varsa nerde..Kullarına kendini bildirmiş mi ? Peygamberi var mı ? Yok..Anlayın artık ya Benim ana rahmimden resmim yoksa şimdilerde var. Kitabı da dün yazmıştım. Yaratıcı öyle bir yanlışlığa düşmez. Yaratıcıdan gönderidiğine dair onlarca kitap var. Müslümanlıktan sonra da var. Hele iletişim, gırla gidiyor. Yaratıcının bu yanlış yola sapmaması için milyonlarca iletişim sistemi olmalı. Hükümlerini unutan öze sahip insana mı güvenmiş. Kaldı ki değişiliyor, yakılıyor, kayıp oluyor. Sonra da tamam, eksiksiz diyorlar. Olmaz böyle. Neyse yine görüşürüz. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Eğer belkilerle uğraşırsak hiçbiryere varamayız...Yaratıcı sözünü söyledi...Eğer palavra olsaydı onu yalanlayan bir Peygamber muhakkak gelirdi..Bakın kaç yıl oldu kimseler yok...Sana diyorumki artık Peygamberlik bitti..Hz.Muhammed son olanıydı binlerce kişinin içinden... son olduğunu nerden biliyorsun diye soruyorum ben de. iyi o halde belki demeyelim. "arazi satanlar gerçek peygamberdir. bundan sonra herkes onun sattığı arazilerden alacak ve cennete gidecek. aksi halde cennete gidemezsiniz" oldu mu... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yaratıcının bu yanlış yola sapmaması için milyonlarca iletişim sistemi olmalı. Sen vahiylerin nasıl geldiğini okudun mu hiç? Bu iletişim sistemini biliyor musun yani... Şeytana ait hiçbir delil yoktur...Allah Tanrı'nın özel bir ismidir...Biz Türkler İslami seçerken Allah isminide kabul ettik...İsimlere bakarsan birçok farklı farklı isimler vardır... İlave etmek gerekirse inilen vahiy sahabiler tarafından korunuldu...Budistlerde aynısını yapmıştı,sahabilerde aynısın yaptı.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 son olduğunu nerden biliyorsun diye soruyorum ben de. iyi o halde belki demeyelim. "arazi satanlar gerçek peygamberdir. bundan sonra herkes onun sattığı arazilerden alacak ve cennete gidecek. aksi halde cennete gidemezsiniz" oldu mu... Kur'an-ı Kerimi okumanı tavsiye ederim..Bence gerçekten okumalısın yoksa ayetleri göstermekle hiçbir şey kalıcı olmuyor..Bence aç oku...Hiçbirşey kaybetmezsin... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Kur'an-ı Kerimi okumanı tavsiye ederim..Bence gerçekten okumalısın yoksa ayetleri göstermekle hiçbir şey kalıcı olmuyor..Bence aç oku...Hiçbirşey kaybetmezsin... le ilahe illallah!!! ben senin sayende müslüman olacağım bu gidişle galiba. ben ne diyorum sen ne diyorsun. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Sana diyorumki "Peygamberlerin sonucusu olandır" diye Kur'an da yazar..Tavsiyem aç oku...Gerçekten bak aç oku bişeyler öğrenirsin çünkü yanlış bildiğin çok şeyler var...Örneklemelere dikkat et neyi demek isteniyor öğren...Dostum ne kaybediceksin bana onu söyle..Senden bidaha okumanı istiyorum... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Sana diyorumki "Peygamberlerin sonucusu olandır" diye Kur'an da yazar..Tavsiyem aç oku...Gerçekten bak aç oku bişeyler öğrenirsin çünkü yanlış bildiğin çok şeyler var...Örneklemelere dikkat et neyi demek isteniyor öğren...Dostum ne kaybediceksin bana onu söyle..Senden bidaha okumanı istiyorum... yahu okudum ben onu kardeşim. sen benim sorumu anlamıyor musun? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Stalkes okuduysan niye soruyorsun o zaman..Yazmaz mı Kur'anda Peygamberlerin sonuncusu Muhammed'tir diye...Allah bu sözü söylediyse kim daha Peygamberlik yapıcak...Peygamberim yada Mesihim diyen herkes yalancıdır...İspatı Kutsal Kitaplardır...Kutsal Kitap nedir Allah'tan gelen Kitaplar...Allah kimdir bütün kainatı Yaratan...İşte bu kadar... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Stalkes okuduysan niye soruyorsun o zaman..Yazmaz mı Kur'anda Peygamberlerin sonuncusu Muhammed'tir diye...Allah bu sözü söylediyse kim daha Peygamberlik yapıcak...Peygamberim yada Mesihim diyen herkes yalancıdır...İspatı Kutsal Kitaplardır...Kutsal Kitap nedir Allah'tan gelen Kitaplar...Allah kimdir bütün kainatı Yaratan...İşte bu kadar... o da senin inandığın kutsal kitabın yalanıdır. ben o kitaptan çok daha iyisini yazabilirim. bana da inanacak mısın? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İnkar edene göre öyledir..Sana birşey söyleyim mi? 10 tane ayet yaz apaçık....O yalan bu yalan,ispatları var mı bu sözlerin yok...Yaz bitane görelim... İlave etmek gerekirse bidaha söyleyim..Sadece inkar edilir aksi ispatlanamaz... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İnkar edene göre öyledir..Sana birşey söyleyim mi? 10 tane ayet yaz apaçık....O yalan bu yalan,ispatları var mı bu sözlerin yok...Yaz bitane görelim... ayetlerin ispatı yapacak olan sensin. inanan ve doğruluğunu iddia eden taraf olarak senin ispata ihtiyacın var. ben senin inandığın şeyi neden ispatlayayım. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Ben artık ispatlara doydum ve yenildim...Allah'a teslim oldum..Söylediğim gibi aksi inkar edilir,ispatı kesinlikle yapılmaz...Ben Yaratıcı'nın sözünü söyledim..Peygamberlik bitti artık olmayacak dolayısıyla hiç kimse ne Ayet getirebilir ne Kitap indirebilir...Dediğim gibi sadece inkar edebilir,ayetleri değiştirebilir... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 cennetten arsa satin alan bir zihniyet Kuranda nereye isaret eder ? seytanin Kuran ile aldatmasina ve cahillige eger ki cennetten arsa satin almak bir musluman vasfi gibi goruluyor ise orda en fazla bi espri yapilir cnm herkes bilir neyin ne oldugunu temelde . Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 cennetten arsa satin alan bir zihniyet Kuranda nereye isaret eder ? seytanin Kuran ile aldatmasina ve cahillige eger ki cennetten arsa satin almak bir musluman vasfi gibi goruluyor ise orda en fazla bi espri yapilir cnm herkes bilir neyin ne oldugunu temelde . İşte arkadaşın dediği gibi kesinlikle katılıyorum...Hepinize iyi geceler...Keyfinize bakın Dünya hayatı çok güzel (Stalkes yarın senin yüzünden geç kalıcam işe ) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Din zaten bir nevi hipnozdur. tabi ki adamalar icindeki nefreti ya da kotu anilari hipnozla hafifletmeye paraverirlerken ; hak dinde ole bir telkin sistemi var ki insan elinde olmadan sevkat ve hosgoru gostertiyor zekada bile hipnotize eden bi guc var ; kiramiyorlar : )) Din de, hipnoz da , ikisi de telkinle uyutur insanları. ole guzel uyutur ki , ne cile, ne baski ne zulum insana etki etmez olur, Hz ibrahim ateslere atildi ama ates soguk geldi ona iman gucunden ! insan bunlardan etkilenmez hale gelir, gercek bi musluman Allahin gucunu tasir Allah ise hipnozun butun detaylarina hakimdir Hele de dinin uyuttuğu insanların uyanması çok daha zordur. Neredeyse imkansızdır. hak din ise uyanmamak icin elinden geleni yapar zaten .. ruya gibi yasatir hak din tum olumsuzluklara rahmen olmeden once olunuz der Peygamber SAV ... Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Stalkes okuduysan niye soruyorsun o zaman..Yazmaz mı Kur'anda Peygamberlerin sonuncusu Muhammed'tir diye...Allah bu sözü söylediyse kim daha Peygamberlik yapıcak...Peygamberim yada Mesihim diyen herkes yalancıdır...İspatı Kutsal Kitaplardır...Kutsal Kitap nedir Allah'tan gelen Kitaplar...Allah kimdir bütün kainatı Yaratan...İşte bu kadar... Kurandaki 'son'un anlamı, bir daha gelmeyecek anlamında değil. O zamanın son peygamberi denilmiş olabilir. Mesela şimdiki cumhurbaşkanı zamanın, sürecin son cumhurbaşkanıdır. Burada ki "son", bir daha cumhurbaşkanı gelmeyecek anlamında kullanılmamıştır. Kaldı ki Muhammed'ten sonra onlarca peygamber var. "Bir daha gelmeyecek" anlamı da Arapların kurnazlığı. Ne yani Allah'ın yol gösterme görevi mi bitiyor? Onun hükümleri dünyayı güllük gülistanlık yaptı da bizim haberimiz mi yok? Hakkında ayet gönderecek binlerce yeni gelişmeler oldu. Nerede o eski hükümler? Ortaçağ öldü, peygamberlik te öldü, yaratıcılık ta. Bilim icat oldu, mertlik, pardon vahiy bozuldu. Bu devirde kim inanır peygambere, yaratıcıya? Adamı içeri tıkarlar "bu adam deli, bastonun yılan olduğunu söylüyor" diye. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Aslında doğru yazıyorsunuz sayın maraba, bir kere "İRADE"; 1 . Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü, istenç 2 . felsefe, ruh bilimi Bilinç (akıl) den meydana gelen (soyut) isteklerdir ve aynen big bang teorisinde olduğu gibi; Big Bang teorisi evrenin tek ve büyük bir patlama ile başladığını kabul eder. Ama bildiğimiz gibi patlamalar maddeyi dağıtır ve düzensizleştirirler. Oysa Big Bang çok gizemli bir biçimde bunun tam aksi bir etki meydana getirmiştir: Maddeyi birbiriyle birleşecek ve galaksileri oluşturacak hale getirmiştir. Fred Hoyle, The Intelligent Universe, London, 1984, ss.184-185[/indent] Soyut olan teoriden,somut olan gerçeğe,burada inananlar kabul ediyor diye bazıları kabul etmeyebilir,Külli İradenin tasarrufunu ama cüzi irade olan İnsan ise şöyle açıklıyor bu durumu; Tesadüflerin ve rastgeleliğin,iç içe geçmiş,bütünlük halindeki düzenleri meydana getirmesini beklemek boşunadır demiştir Penrose Tesadüf matematiksel bir terimdir ve Penrose tesadüf ihtimalinin imkansızlığını matematiksel olarakta ortaya koymuştur. Büyük patlamayla canlılık için uygun bir ortamın oluşma olasılığını 10 üzeri 10 üzeri 123′te bir ihtimal olarak hesaplamıştır. Yani sıfır ihtimal bile sayılamayacak bir durum yaratıyor bu sayı, Bu sayı, yani 10 üzeri 10 üzeri 123′te 1 ihtimal, Yaratıcının amacının ne kadar keskin ve belirgin olduğunu bize göstermektedir. Bu gerçekten olağanüstü bir sayıdır. Bir kimse bunu doğal sayılar şeklinde bile yazmayı başaramaz, çünkü 1 rakamının yanına 10 üzeri 123 tane sıfır koyması gerekecektir. Eğer evrendeki tüm protonların ve tüm nötronların üzerine birer tane sıfır yazsa bile, yine de bu sayıyı yazmaktan çok çok geride kalacaktır. Roger Penrose, The Emperor’s New Mind, 1989; Michael Denton, Nature’s Destiny, The New York: The Free Press, 1998, s.9 Bu yazılanlara inanıyormusun "İRADİ" olarak ne dersin. Yoksa kabulleniyormusun. Yukardaki alıntılar,bilimsel veriler,birde maymun ile akrabayız diyen evrim taraftarları var,olay ortada,güneş balçık ile sıvanmaz... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 bilimsel veriymiş! insan hayatında bilimsel veri görmeyince bu yaratılışçı taraftarlarının esiri oluyor demek ki... 10 üzeri 10 üzeri 123 müş Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Bu devirde kim inanır peygambere, yaratıcıya? Adamı içeri tıkarlar "bu adam deli, bastonun yılan olduğunu söylüyor" diye. Zaten çıktığı zamanlardada kimse inanmıyordu...Baston gerçekten yılan oluyorsa nedir bunun hilesi Suyun üstünde yürümek ve 5 ekmelke binlerce kişiyi doyurmak gerçekse nedir hilesi ? Allah biliminde Rabbidir..Bilimsel olan herşeyi okuyup irdelediğin zaman insan anlarki bu Dünyada herşey olabilir....Günümüzün çağına baksaydınız ne kadar mucizelerin olduğunu anlardınız...Hz.İsa Mesih'e işkence ettiler,taşladılar...Hz.Muhammed'i dövdüler saldırdılar öldürmeye kalktılar...Ve daha niceleri varki keserek asarak öldürdüler...İşte bilgisizliğin ürünüdür bunlar....Bir Peygamber mucize gösteriyorsa onu söylemez o olur...Mucizeleri yapan Allah'tır...Nitekim Peygamberlerin hepsi birer insandır... Not:Peygamberlerin sonuncusu Hz.Muhammed'tir... Bir ilave daha..Bilim Yaratıcıyı doğrulayıcı olarak vardır...Günümüzün Kutsal Kitabıda Bilimdir... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 sen tavukla akraba isen bu beni ilgilendiren bir şey değil. sağdan soldan ne idüğü belirsiz sitelerden ne idüğü belirsiz adamların yazdığı saçma yazıları alıp buraya kopyalayarak bilimsel bir bakış ortaya koyduğunu zannediyorsun. şu 10 üzeri 10 üzeri 123 sayısını nasıl elde ettiğini bir anlat bakalım? tartışmak istemiyorsan da ben de senin gibi biriyle tartışmaya meraklı değilim. bunu da bilesin. sanki bir fikrin varmış gibi bir de fikir alışverişinden bahsediyorsun! Ünlü İngiliz matematikçi Prof. Roger Penrose bize hayat imkanı veren böyle bir evrenin tesadüfen oluşabilme ihtimalini hesaplamıştır. Penrose, tüm fiziksel değişkenleri hesaba katmış, bunların kaç farklı biçimde dizilebileceğini dikkate almış ve içinde canlıların yaşayabileceği bir ortamın oluşmasının, Big Bang'in diğer muhtemel sonuçları içinde kaçta kaç ihtimale sahip olduğunu tespit etmiştir. Penrose'un bulduğu ihtimal şudur: "10 üzeri 10 üzeri 123'de 1 ihtimal!". Bu sayının ne anlama geldiğini düşünmek bile zordur. Matematikte 10 üzeri 123 şeklinde yazılan bir rakam, 1 sayısının yanına 123 tane sıfır gelmesiyle oluşur. Bu sayı evrendeki tüm atomların sayısının toplamından, yani 10 üzeri 78'den bile büyük, astronomik bir sayıdır. Penrose'un bulduğu sayı ise bunun çok daha üstündedir. Kısacası bu sayı bise evrenin tesadüfle açıklanmasının imkansız olduğunu göstermektedir. Prof. Penrose, aklın sınırlarını çok aşan bu sayı hakkında şu yorumu yapar: "Bu sayı, yani "10 üzeri 10 üzeri 123'de 1 ihtimal", Yaratıcı'nın amacının ne kadar keskin ve belirgin olduğunu bize göstermektedir. Bu gerçekten olağanüstü bir sayıdır. Bir kimse bunu doğal sayılar şeklinde bile yazmayı başaramaz., çünkü 1 rakamının yanına 10 üzeri 123 tane sıfır koyması gerekecektir. Eğer evrendeki tüm protonların ve tüm nötronların üzerine birer tane sıfır yazsa bile, yine de bu sayıyı yazmaktan çok çok geride kalacaktır."(Roger Penrose, The Emperor's New Mind, 1989; Michael Denton, Nature's Destiny, New York:The Free Press, 1998, s. 9) Not: Matematikte, "10 üzeri 50'de 1" veya daha küçük bir ihtimal, istatistiksel olarak gerçekleşme ihtimali "0" olan bir ihtimal olarak tanımlanır. Alıntı. Aklın yolu bir... 1 Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Ünlü ateist felsefeci Anthony Flew, 2004 yılı açıklaması Aklın yolu bir... Flew mlew bilmiyorum ben. kim ateizmi bırakmış kim müslüman olmuş, kim kiliseye gitmiş papazı öpmüş ben bilmem. 10 üzeri 10 üzeri 123 sayısına nasıl ulaştığını bana anlat. matematiksel ispat bekliyorum. haydi bakalım. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Flew mlew bilmiyorum ben. kim ateizmi bırakmış kim müslüman olmuş, kim kiliseye gitmiş papazı öpmüş ben bilmem. 10 üzeri 10 üzeri 123 sayısına nasıl ulaştığını bana anlat. matematiksel ispat bekliyorum. haydi bakalım. Roger Penrose (d. 8 Ağustos 1931, Colchester, Essex, İngiltere), İngiliz fizikçi, astrofizikçi, kozmolog ve matematikçidir. Penrose 1970'lerde, o güne kadar imkânsız olduğu düşünülen "yüzeylerin beşli simetri ile kaplanması"nı mümkün kılan ve Penrose Karoları olarak adlandırılan karo kümelerini bulmuştur. Vikipedi' İyiki bazı kimseler evrimci olarak kalıyor ve kalmış... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.