Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 58
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
yau kardeş insanlar inanıolarsa bize susmak düşer...inanıolar geçio demekki devam ediolar...psikolojik yada tanrı yapıo önemli diil...sonuç olarak beklenen bir umut var. umut insanın herşeyidir ;)

12181[/snapback]

Siz dehaklisiniz, bunlar iste hep egitimsizligin ürünleridir.

Asil tartisma konusu, neden böyle oldugu olmalidir. Insanlar birakalim ne yaparsa yapsinlar degil.

Biraktik, bakin ne oldu?

TL den sifirlarin silinmesinde hep bu tür bos insanlarin kimlere oy vererek ülkeyi sattiklarinin, bu hale geldigimizin göstergesi degil mi?

Avrupa da özgürlük var diyoruz. ama yayin yasagi da var. Kimlere karsi?

Avrupa tv leri insanlari yaniltici, bilinc disi, mistik kafa ütüleyici programlari yayinlarina bile almiyorlar.

saygilar.

Gönderi tarihi:
arkadaşlar insanlar doktara gitmeden hayatlarının ssonuna kadar elbette hurafelere inanmıyorlar... ama ya başlangıçta belki geçer diyerek bunları deniyorlar yada doktora gitmek işe yaramayınca... bir mezar taşını ısırıp diş ağrısının geçeceğini düşünmek saçma olabilir ama bu psikolojik bir durumdur...yine söylüyorum insan beyni isterse herşeyi sonlandırabilir...size pek çok kişi ben şunu yaptım gerçekten şu hastalığım geçti der, büsürü doktorada gitmiştim oysa ama bu hurafeler işime yaradı der...abartılmadıkça , parayla yapılmadıkçada sorun yok...

12170[/snapback]

dogru söze ne denebilir :D haklisiniz.

ISTE KURAN AYETLERI DE BÖYLE BIR PSIKOLOJIK TRANS ILE OKUNDUGUNDA ÜRÜNLERINI VERMEKTEDIR.

ASAGI YUKARI HER DINDE OLAN KENDI KENDINI HIPNOZ, TESBIH CEKMEK; TOPLU IBADETLERDE KENDINDEN GECERCESINE ZIKIR YAPMAK, YA DA YALNIZ ZKRETMEK, BIR ESMAYI DEFALARCA TEKRARLAYARAK BIR ISTEGIN YERINE GELMESINI ISTEMEK, HEPSÖZÜNÜ ETTIGINIZ ÖNEMLI KONUYA PARMAK BASMAKTADIR.

Artik bu konunun, insanin beynini susturmak oldugunu bildigimize göre yararlarini da bilim insanlari coktan asmislardir ki bu konuda öneri yayinlari yoktur.

yine de en saglam mezar tasi, doktordur. Ondan sasmayiniz :D

SAYGILAR

12177[/snapback]

İşi şaka ve espiri konusu yapıp ne kadar acı ve bahtsız çıkmaza götürdüğünüzü görüyorum. Sevgili arkadaşlar olaylara neden hep alaycı bir üslupla yaklaşıyorsunuz. Bu yaklaşımlar bizleri hiç bir yere götürmücektir. Aksine karşılıklı güvensizliği doğuracaktır. Tesbih çekmekle ilgili birşeyler yazmışsınız. Tesbihin çekilme amacı çok farklıdır, ne yazıkki bazı kesimler inandıkları halde bunuda saptırmışlar ve yanlış yaşamışlardır. Oysa insan vücudunda letayifler vardır. Onların çalışması Allahın zikriyle mümkündür. Eğer bu konuya yabancıysanız daha geniş açıklamalar getireceğim... Zaten zikretmekte Allahın bir emridir. Ama amacı dahilinde zikredilmesi gerekir. Gene söylüyorum falancalar islamı yanlış yaşıyor diye faturayı islama kesemezsiniz. Bizlerede o kişlilerin yaşantılarını yazmamanız gerekir. Konuyu kaynağında araştıralım ve kaynağıyla tartışalım. Daha öncede dediğim gibi su pınarında daha güzeldir..

Saygılar...

Gönderi tarihi:
arkadaşlar insanlar doktara gitmeden hayatlarının ssonuna kadar elbette hurafelere inanmıyorlar... ama ya başlangıçta belki geçer diyerek bunları deniyorlar yada doktora gitmek işe yaramayınca... bir mezar taşını ısırıp diş ağrısının geçeceğini düşünmek saçma olabilir ama bu psikolojik bir durumdur...yine söylüyorum insan beyni isterse herşeyi sonlandırabilir...size pek çok kişi ben şunu yaptım gerçekten şu hastalığım geçti der, büsürü doktorada gitmiştim oysa ama bu hurafeler işime yaradı der...abartılmadıkça , parayla yapılmadıkçada sorun yok...

12170[/snapback]

ISTE KURAN AYETLERI DE BÖYLE BIR PSIKOLOJIK TRANS ILE OKUNDUGUNDA ÜRÜNLERINI VERMEKTEDIR.

ASAGI YUKARI HER DINDE OLAN KENDI KENDINI HIPNOZ, TESBIH CEKMEK; TOPLU IBADETLERDE KENDINDEN GECERCESINE ZIKIR YAPMAK, YA DA YALNIZ ZKRETMEK, BIR ESMAYI DEFALARCA TEKRARLAYARAK BIR ISTEGIN YERINE GELMESINI ISTEMEK, HEPSÖZÜNÜ ETTIGINIZ ÖNEMLI KONUYA PARMAK BASMAKTADIR.

Artik bu konunun, insanin beynini susturmak oldugunu bildigimize göre yararlarini da bilim insanlari coktan asmislardir ki bu konuda öneri yayinlari yoktur.

SAYGILAR

12177[/snapback]

İşi şaka ve espiri konusu yapıp ne kadar acı ve bahtsız çıkmaza götürdüğünüzü görüyorum. Sevgili arkadaşlar olaylara neden hep alaycı bir üslupla yaklaşıyorsunuz. Bu yaklaşımlar bizleri hiç bir yere götürmücektir. Aksine karşılıklı güvensizliği doğuracaktır. Tesbih çekmekle ilgili birşeyler yazmışsınız. Tesbihin çekilme amacı çok farklıdır, ne yazıkki bazı kesimler inandıkları halde bunuda saptırmışlar ve yanlış yaşamışlardır. Oysa insan vücudunda letayifler vardır. Onların çalışması Allahın zikriyle mümkündür. Eğer bu konuya yabancıysanız daha geniş açıklamalar getireceğim... Zaten zikretmekte Allahın bir emridir. Ama amacı dahilinde zikredilmesi gerekir. Gene söylüyorum falancalar islamı yanlış yaşıyor diye faturayı islama kesemezsiniz. Bizlerede o kişlilerin yaşantılarını yazmamanız gerekir. Konuyu kaynağında araştıralım ve kaynağıyla tartışalım. Daha öncede dediğim gibi su pınarında daha güzeldir..

Saygılar...

12319[/snapback]

insan vücudunda letayifler vardır. Onların çalışması Allahın zikriyle mümkündür

-daha dur neler duyacağız

Gönderi tarihi:
yau kardeş insanlar inanıolarsa bize susmak düşer...inanıolar geçio demekki devam ediolar...psikolojik yada tanrı yapıo önemli diil...sonuç olarak beklenen bir umut var. umut insanın herşeyidir ;)

12181[/snapback]

Asil tartisma konusu, neden böyle oldugu olmalidir. Insanlar birakalim ne yaparsa yapsinlar degil.

Biraktik, bakin ne oldu?

TL den sifirlarin silinmesinde hep bu tür bos insanlarin kimlere oy vererek ülkeyi sattiklarinin, bu hale geldigimizin göstergesi degil mi?

Avrupa tv leri insanlari yaniltici, bilinc disi, mistik kafa ütüleyici programlari yayinlarina bile almiyorlar.

saygilar.

12196[/snapback]

bir soru sorup aynı zamanda cevapta vermişsin...neden böyle, eğitimsizlik... çok doğru bir tespit.ama bu hurafeler eskilerden kalma olduğu için alay etmenin bir anlamı yok. ninelerimizin yaşadığı devirle bu devir aynı değil. doktorun olmadığı bir yerde otlardan, taşlardan böceklerden medet ummak saçmalık olabilir bugünün düşüncesiyle, ama geçmişte bugünkü imkanlar olmadığı için hurafelerin olması doğaldır.

bugünkü sorunsa ilk başvurulacağın doktor olması gerekirken hala böyle şeylere inanılıyor olması...ama şuda bir gerçek artık hiçbirşey eskisi gibi değil, eskisi kadar bunlara inananlar yok ve zamanla hepsi yok olacak....

Gönderi tarihi:

12181[/snapback]

Biraktik, bakin ne oldu?

saygilar.

12196[/snapback]

bir soru sorup aynı zamanda cevapta vermişsin...neden böyle, eğitimsizlik... çok doğru bir tespit.ama bu hurafeler eskilerden kalma olduğu için alay etmenin bir anlamı yok. ninelerimizin yaşadığı devirle bu devir aynı değil. doktorun olmadığı bir yerde otlardan, taşlardan böceklerden medet ummak saçmalık olabilir bugünün düşüncesiyle, ama geçmişte bugünkü imkanlar olmadığı için hurafelerin olması doğaldır.

bugünkü sorunsa ilk başvurulacağın doktor olması gerekirken hala böyle şeylere inanılıyor olması...ama şuda bir gerçek artık hiçbirşey eskisi gibi değil, eskisi kadar bunlara inananlar yok ve zamanla hepsi yok olacak....

12376[/snapback]

Dediginiz gibi hepsi yok olacak. Ama, saglikli bir egitim sonucu.

Bakalim arap dünyasina, hala dünyanin 600 yil gerisindeler. Tek fark, petrol parasiyla teknoloji satin almalari ve bu teknolojiyi allah yolunda harcama adina, kendi halklarina baski unsuru olarak kullanmalaridir.

egitimin olmadigi yerde ilerleme malesef ümkün degildir.

saygilar

Gönderi tarihi:

12170[/snapback]

SAYGILAR

12177[/snapback]

Saygılar...

12319[/snapback]

insan vücudunda letayifler vardır. Onların çalışması Allahın zikriyle mümkündür

-daha dur neler duyacağız

12369[/snapback]

Daha letayifleri duymayan bir zihniyet benle nasıl tartışacak. Hani bilgi nerede, Neden bilmiyorsak öğrenmiyoruz. 1400 yıldır bilinen ve tasavvufun bel kemiği letayifleri daha yeni duyorsunuz. Daha önce de dediğim gibi amacınız bilgiyi kullanarak tartışmaksa varım. Yok başka şeylerse ve hala alaycı bir üslupla konulara yaklaşacaksanız yokum. Beni oyalamayın lütfen, bilgileneceğim ve bilgilendireceğim çok insan var. Bilginin doğru-bilimsel yada yanlış-bilimdışılığı bizim sorunumuz. Bilgiyi alanın da, verenin de aklı var. Önce süzer sonra ya alır yada almaz. Bu tarz yaklaşımların, tartışma etiğine uymadığını söylemek isterim.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Ben daha ne yazayım kardeşim ya. Yukarda yazdığım hiç bir şeye red yada itiraz göremiyrum. ama direksiyonu ustaca kıvırıp başka yönlere döndüğünüzü görüyorum. Zaten tarih boyu böyle yaptınız. Yuvarlak ve döngülü, müteşabih sözler. Dinler tarihsel dönüşümünümü yapamadı..))

Hayırdır bir yerlere dönme ihtiyacımı doğdu. İslam dini dönmez kardeşim. Şu an İslam bu dönemden de ileridedir. Bunları yaşadıkca göreceksiniz. Şu an geride olan dünyadır, din değil. Allah katında zaman mefumu yoktur ve O, Kuran'ı da tüm zamanlar için indirmiştir. Size göre ne gericilik, ne ilericiliktir. Tamamen tutarsız ve göreceli davranıyorsunuz. Bilmin göreceliliği olamaz. Yasalar dünyanın her yerinde aynıdır. İki kere iki her yerde dörttür. Eğer son çıkan şeyler çağdaşlıksa, bir gün batı islamlaşır ve dinin gerektiği gibi hükmederse onlar çağdaştırlar diyip, umarım o zaman onlara gerici diyemiyeceksiniz. Çünkü siz gerici konumuna düşmüş oluyorsunuz. Aynı mantık bugün için de geçerlidir.

Saygılar...

11425[/snapback]

Sayin Kralx, "Şu an İslam bu dönemden de ileridedir." demissin ama nedense su an islam ülkelerinin durumu senin söylediginin tam tersini gösteriyor. Neden acaba? 1400 yil önceki arap döneminde kalip kendini yenileyemediginden dolayi olmasin.... Sanirim bu da "Dinler tarihsel dönüsümünü yapamadi" saptamasini hakli çikariyor...

Saygilar

Gönderi tarihi:

12181[/snapback]

saygilar.

12196[/snapback]

buraya takildim, ve yanlis seyler yazilip cizildigini biliorum.

Alman devlet kanalinda her pazar canli ayin yayini ekrana getiriliyor.

Bi taraftan bilim tartisilirken, diger taraftan bilimin aciklayamadigi bir cok konuyu da ele aliorlar ayrica.

Placebo efeketi diye bi terim var tipta bilmem bilirmisiniz.

Bir hastaya hic bir etkisi olmayan ilac veriolar ve o hasta ilacin etkisine inanarak iilesebilior.

Bu hadiseye tip, yani bir bilim dali hala somut bir aciklama getirebilmis diil.

Hurafeler de de bu Placebo efekti görülüyo sanirim, eger insan netice iilesecekse amenna, ilac ne olursa olsun, neticeye bakilmali.

ama diger taraftan halkimiz ne yazikki cok sacma sapan hurafelere de inandirilip, sömürülüyor burda da belirttiginiz gibi.

Burda yapilmasi gereken is ise, insanlari aydinlatmak, kör körüne inanilmamasi gerektigini ögretmek.

Söz konusu Kuran in veya Atatürk iyi veya kötü olmasi diil, mesele sade ve sadece insanlari yaklasimi.IIlik ararsan, iilik bulursun, kötülük ararsan kötülük bulursun.

Bilimde zannedildigi gibi, objektif ve sade gerceklere dayanan bir sey diil, bilim de sadece bir alet, ve tarihe baktiginizda göreceksiniz ki, dönem´e ve insanlarin beklentilerine göre uyarlanabilir.

Örnegin nazi rejimi, bilim insanlari kategorilestirmek icin ve insan üzerinde hic bir etik anlayisina uymayan deneylere alet edilmistir.

Böyle örnekler cok fazla var, söylemek istedigim bilime de her zaman körü körüne inanilmamasi gerekir.

Saygilar, sevgiler herkese

Gönderi tarihi:
neymiş bu letayif bir anlatsana sen somut manada anlattında o yüzde insan vücudunda letayifler vardır insan vücudunda karaciğer var der  gibi

12673[/snapback]

BU KONU BU FORUMA ÇOK YABANCI. TAMAMEN TASAVVUFLA İLGİLİ. GELDİĞİM GÜNDEN BUYANA TASAVVUFLA İLGİLİ BAŞILIK BİLE GÖREMEDİM. AMA DİLERSENİZ BİR BAŞLIKTA TASAVVUFTAN AÇARIZ.

Saygılar...

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

SAYGILAR

hayatında kuranın adını bilmeyenler kalkıpta dini tarif ederlerse ortaya bu yazılan yazı çıkar lutfen kuran-ı okuyun bakın trans mırans mı var yazık ya insan on sene bir olayi tartisir ama o olay hakkında hiç mi bu kadar ***** olur

kuran zikirmidir ?

yoksa sizmi dişardan bakınca oyle goruyorsunuz az içine girin bence çok bilgi edineceksiniz

Gönderi tarihi:

Daha letayifleri duymayan bir zihniyet benle nasıl tartışacak. Hani bilgi nerede, Neden bilmiyorsak öğrenmiyoruz. 1400 yıldır bilinen ve tasavvufun bel kemiği letayifleri daha yeni duyorsunuz. Daha önce de dediğim gibi amacınız bilgiyi kullanarak tartışmaksa varım. Yok başka şeylerse ve hala alaycı bir üslupla konulara yaklaşacaksanız yokum. Beni oyalamayın lütfen, bilgileneceğim ve bilgilendireceğim çok insan var. Bilginin doğru-bilimsel yada yanlış-bilimdışılığı bizim sorunumuz. Bilgiyi alanın da, verenin de aklı var. Önce süzer sonra ya alır yada almaz. Bu tarz yaklaşımların, tartışma etiğine uymadığını söylemek isterim.

Saygılar...

Ben,letaiflerin ne olduğunu çok iyi biliyorum sedat bey.Hodri meydan buyurun önce siz açıklayın. Ben sonra yorumumu yaparım. Böylece millet nemenem şey olduklarını anlamış olur.

Gönderi tarihi:

Kendinizi sanirim cok zeki saniyorsunuz,Klasik geri cektirme kuralini uygaladiginiza gore....

Baktiniz denilenler dogru,hemen antitez politikasi,Oyle mi?

Elestiri yapmak marifet degildir,onemli olan insanlari aydinlatmak..

Ve Dincilerin en buyuk yaptigi hatada burdan kaynaklanir,insanlari susturma cabalari...Onlari ezme istekleri..

Icine girdikce biz battik,yardim eliylede batakliktan cikardik kendimizi,sizse hala icinde cirpinanlardansiniz,ama insan ruyanin icinde olunca gordugunun ruya oldugunu anlamazmis,sizinkide oyle isde....

la boheme.

Neyin içine girdinde battın ve bataklıktan yardım eliyle kurtuldunuz ve biz hala içinde çırpınanlardanız öylemi? eğer biz bataklıkta isek'ki o senin sui zannın siz neredesiniz biliyormusun buraya yazamayacağım bir yerde kendini aydın zanneden birisin anladığım kadar????????????????????????????????????????????? ama işte anla birde güya yaşayıpta kurtulmuş havası yokmu öyle "Türk" olup bilmem hangi ülkenin varoşlarından "TÜRKİYE" İnsanını beğenmemek (Dini'ni) üstelik rüya gördüğümüzü söylemek yokmu ama olsun biz TÜRKİYE'LİYİZ farkındasındır Avrupa'da "TÜRK" dendimi akla ilk ne gelir "MÜSLİM" değilmi biz inanan olarak "rüyalarımız'da TÜRK" ve öyle olmaya devam edecek.

Başkalarının keyfine göre yaşamak, sefaletlerin en büyüğüdür. "Schiller".

Gönderi tarihi:
la boheme.

Neyin içine girdinde battın ve bataklıktan yardım eliyle kurtuldunuz ve biz hala içinde çırpınanlardanız öylemi? eğer biz bataklıkta isek'ki o senin sui zannın siz neredesiniz biliyormusun buraya yazamayacağım bir yerde kendini aydın zanneden birisin anladığım kadar????????????????????????????????????????????? ama işte anla birde güya yaşayıpta kurtulmuş havası yokmu öyle "Türk" olup bilmem hangi ülkenin varoşlarından "TÜRKİYE" İnsanını beğenmemek (Dini'ni) üstelik rüya gördüğümüzü söylemek yokmu ama olsun biz TÜRKİYE'LİYİZ farkındasındır Avrupa'da "TÜRK" dendimi akla ilk ne gelir "MÜSLİM" değilmi biz inanan olarak "rüyalarımız'da TÜRK" ve öyle olmaya devam edecek.

Başkalarının keyfine göre yaşamak, sefaletlerin en büyüğüdür. "Schiller".

Çok doğru söylemiş Schiller.Çağa ayak uyudurmayıp Muhammede göre yaşamakta direnen müslümanların nasıl bir durum içinde olduğunu dünyaalem görüyor

Gönderi tarihi:
Çok doğru söylemiş Schiller.Çağa ayak uyudurmayıp Muhammede göre yaşamakta direnen müslümanların nasıl bir durum içinde olduğunu dünyaalem görüyor

Bana ilahi dinlerden bağımsız bir ülke ateist bir ülke, Allah'a inanmayan bir toplum söylede bir kıyaslama yapalım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Bana ilahi dinlerden bağımsız bir ülke ateist bir ülke, Allah'a inanmayan bir toplum söylede bir kıyaslama yapalım..

Saygılar..

Doğru haklısınız sedat bey.Tüm dünya bugünkü medeniyete,teknolojiye,bilime ilahi dinler/masalllar sayesinde ulaştı.

Gönderi tarihi:
Doğru haklısınız sedat bey.Tüm dünya bugünkü medeniyete,teknolojiye,bilime ilahi dinler/masalllar sayesinde ulaştı.

Kaç tane ateist bilim adamı yazabirlirsin..?

Gönderi tarihi:

Singapur.

Kimliklerinde "din" hanesi bulunan ve dünyada oransal olarak nüfusu içinde oldukça fazla "kayıtlı" ateist bulunan ülke.

Diğer önemli inançlar ise "ilahsız" dinler diyebileceğimiz Budism, Taoism gibi dinler.

Gönderi tarihi:

Singapur diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar küçük bir ülke..

Nüfusu İstanbulun dörtte biri kadar bile değil..

Nüfusun büyük bir çoğunluğunu Çin asıllı insanllar teşkil eder..

Mlaylar, Hinsdistanlılkar ve Pakistanlılarda nüfusu belli bir oranını teşkil eder ve bunlar müslümandır..

Yani sorduğum sorunun cevabı Singapur olamaz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Singapur diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar küçük bir ülke..

Nüfusu İstanbulun dörtte biri kadar bile değil..

Nüfusun büyük bir çoğunluğunu Çin asıllı insanllar teşkil eder..

Mlaylar, Hinsdistanlılkar ve Pakistanlılarda nüfusu belli bir oranını teşkil eder ve bunlar müslümandır..

Yani sorduğum sorunun cevabı Singapur olamaz..

Saygılar..

Devletler dinli veya dinsiz olamazlar.

Sadece bir ülkede yaşayan insanların çoğunluğu herhangi bir dinden ise, o ülkenin "müslüman" veya "hristiyan" veya başka birşey olduğu söylenebilir.

Türkiye için müslüman ülke diyorlar, çoğunluğun inancına bakarak.

Avrupa ülkelerine hristiyan ülke diyorlar, çoğunluğun inancına bakarak.

Aynı şekilde, Singapur'un çoğunluğunun inancına bakarak Allah'a inanmayan bir ülke denilebilir.

Zira ülkede çoğunluk Budistlerde, sonra ateistler/dinsizler geliyor.

Budizmde ise, ilah kavramı yok, bildiğim kadarıyla. Yani bir ilah'a inanmıyorlar.

Singapur küçük olabilir, ama dünyanın en ileri devletlerinden biri.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Devletler dinli veya dinsiz olamazlar.

Sadece bir ülkede yaşayan insanların çoğunluğu herhangi bir dinden ise, o ülkenin "müslüman" veya "hristiyan" veya başka birşey olduğu söylenebilir.

Aynı mantıkla geriye kalan devletleri nasıl değerlendireceksin..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.