Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Darbenin tam zamanı

1960 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1971 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1980 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1997 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı.

Hepsi zararlı olmuştur.

Ama şimdi...

Şimdi darbenin tam zamanı!

Baktığımızda adam sandığımız biri çıkmış böyle söylüyor.

Çünkü bu defa köylüler gözünü Çankaya'ya dikmiş.

Darbeden başka çare kalmamış.

Sözlerin sahibi yaşlandığı için ne dediğini bilmiyor belki.

Belki içkilidir de ağzından çıkanı kulağı duymuyordur.

İlk bakışta bu ihtimaller akla gelse de açık zihinle ve sağlıklı haldeyken söylendiğini varsayıyoruz.

* * *

Darbe nedir?

Eline silah alan birilerinin ülke yönetimine el koymasıdır.

Anayasa iptal edilir, yenisi hazırlanır.

Ülkeyi düşmanlara karşı korumakla görevli olanlar, kötü yolda ilerlediklerini düşündükleri yöneticileri bir gecede devirir.

Devrik yöneticilere ceza verilir.

Cezalar da duruma göre değişir.

Kimi zaman idam olur, kimi zaman hapis ve tabii uzun süreli siyaset yasağı.

* * *

Eski bir darbecinin sonradan "En kötü yönetim bile, en iyi darbeden daha iyidir" demiş olması bir şey değiştirmez.

Gelenek oturmuştur.

Bu yüzden, on yılda bir darbe görmeye alışmış bir bünyeye sahibiz.

90'da birinci Körfez savaşı ve beraberinde Körfez krizi olmasaydı, 80 ile 97 arası o kadar açılmayabilirdi.

ABD o tarihte Irak'a ilk saldırısını düzenleyerek, bizim bünyemizdeki alışkanlığı sekteye uğratmıştır.

* * *

28 Şubat'ın üzerinden dokuz yıl geçtiğine göre, bir yenisine olan ihtiyacımız had safhaya ulaşmıştır.

Aramızdan bazılarının kıpırdanmaya başlaması, orduyu göreve çağıran yazılar döktürmeleri başka türlü izah edilemez.

İyi de niye hep orduyu öne sürüyoruz?

Polisin de silahı var.

Ayrıca silahı verin öğretmenlerin eline, görün bak onlar da nasıl darbe yapıyormuş!

Öğretmenler ve polisler, askerden daha az vatansever değil ki!

* * *

Karikatür Yarışması

Demokrat Gençlik Derneği, darbelerin yaptığı tahribatı gözler önüne sermek ve Türkiye'nin demokratikleşme sürecine bir katkıda bulunmak amacıyla "Darbeler ve Demokrasi konulu" karikatür yarışması düzenliyor.

Ödüllü yarışmanın son katılım tarihi 31 Mayıs. Katılım şartları:

Yarışmaya orijinal karikatürle katılınır. Fotoğraf, fotokopi v.s. kabul edilmeyecek.

Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imzalı) olması gerekmektedir.

Karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42 cm) ebadında olmalı.

Yarışmaya katılanlar, iletişim bilgilerini, kısa özgeçmişlerini ve bir fotoğraflarını eserleriyle birlikte gönderecek ya da elden teslim edeceklerdir.

Daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış bir veya bir-den fazla eserle katılmak mümkün.

Yarışma sonuçları, derneğin internet sitesinde ilan edilecek.

Ödüller: Birinci 1500 YTL, ikinci 1000 YTL, üçüncü 750 YTL, mansiyon 500 YTL.

Adres: Divanyolu Cad. No: 56/2 İstanbul, Tel: 0212 526 4640 internet: www.dgd.org.tr

Mehmet Seker/ Yeni Safak

Not: Karikatürümü ulastirmaya calisagim, daha önce hic bir yerde yayimlanmasi gerektigi icin sizlere gösteremeyecegim malesef. Sizlerde katilin, cok iyi cizim yapmaya gerek yok, icerigidir önemli olan. :)

Gönderi tarihi:

Darbenin tam zamanı

1960 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1971 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1980 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı. 1997 darbesi yanlıştı, yapılmamalıydı.

Hepsi zararlı olmuştur.

.

.

.

Not: Karikatürümü ulastirmaya calisagim, daha önce hic bir yerde yayimlanmasi gerektigi icin sizlere gösteremeyecegim malesef. Sizlerde katilin, cok iyi cizim yapmaya gerek yok, icerigidir önemli olan. :)

Darbe kelimesi zaten darptan geliyor,bir seyin bir insanin darp edilmesi gibi.tabikide zararlidir.Ve ülkemiz darbelerden cok zararlar gömüstür.ne varki örnegin;eger Belediyeler görevlerini yerine getirebilmis olsalardi sorumlu yönetimler oy kaygisi ve hesaplariyla degilde sorumluluklarina vakif yönetimler olarak Belediyelere gereken acil darbeyi vurabilselerdi inaniyorum ki 1999 depreminde onlarca kardesimiz hayatini kaybetmiyecekti.Ve halen Belediyelerin calisma tarzlari oy hesaplari ile bagli olduklari partinin oy cikarlarini koruma amacli olduundan eski tas eski hamam misali sadece hamamcinin degismesi seklinde yürümektedir.

Darbeden bahsettigin icin bende bir tür darbenin gerekliliginden anlattim.Darbeleri akli basinda olan hickimse arzulamaz,Askerin görevi darbe yapmak olmamalidir.Ben darbeyi hos göstermek anlaminda degilde darbeyi gerektiren nedenler anlaminda birkac sey yazmak istiyorum.Orduya verilmis Anayasal görevlerden en önceli vatan savunmasidir.Ic ve dis düsmanlara karsi vatani korumaktir ordunun görevi.Ve bizim ordumuz bunu geregince yerine getirmekte ve binlerce vatan evladi sehit olmakta ocaklar sönmektedir.Sorumluluk tasiyan bir yönetimin basi cikiyor Terörü hos gösteren sözler sarfediyor arkasindaki saksakci kesim onu alkislamayi bir maharet sayiyor.Terörü desdekleyen TBMM de Kürtce yemin eden Terörün siyasi uzantilarini affederken sanki sehit olan onbinlerce vatan evladina hakaret ediyordu.Ülke sinirlari icersindeki bir ilimizi sanki yabanci bir ülkenin Bssehri gibi ziyaret etmekten gurur duyan bugünkü yönetimin basi acaba kimlerin hesabina hareket ediyoru.Türkiyenin hesabina olmadigi zaten acikca ortadaydi.Devlet politikalari kolay kolay olmasa bile tabiki degisebilir,ama her yeni devlet politikasi ülkenin ali cikarlarina göre düzenlenir.öyle demorasi özgürlük paravanasi arkasinda devlet zayiflatilamaz.

Darbeleri akli basinda olan hickimse arzulamaz,Fransada bazi olaylar yasandi.Bu olaylari genclik ve Sendikalar yönlendirdi.2 aya yakin bir süre o gencler sokaklarda bir yanls kanunun geri cekilmesi icin mücadele verdiler.Bunlar o ülkenin gercekleri gören üniversite gencligiydi ve sonucta basardilar.60 li yillarda bizim üniversite gencligimizde böyleydi.Simdikiler gibi bilmem ne akimlarinin modalarinin pesinde degillerdi.Ülkenin geleceginin kendi ellerinde oldugunun bilincindeydiler.Ülkenin bütün kar getiren kamu kuruluslari yalanlarla dolanlarla satildi ve satiliyor.Adam cikmis biz satariz arkadas derken okadar piskindiki.yok efendim oralar bilmem ne yuvasi olmusmusda falanmista fismanmista.ozaman düzelt,senin görevin nedir saatmakmi.

Evet kisacasi eger bir ülkede yönetimin yanlis ve ülkeye zarar verici gidisine dur diyenler cikamiyorsa o ülkede insanlar gaflet ve dalalet icindedirler.Birileride cikar kendilerince dur derler bu gidise.Ama hic merak etme bizim ordumuz serefli bir ordudur.serefli oldugu icin yönetim dahil bazi cevrelerin saldirisina ugramaktadir.Ayni saldiriya sayin Cumhurbaskanimiz SEZER de ugramaktadir.Bence en büyük Türk Cumhurbaskanimizdir bugünkü TÜRKIYEDE:

Gönderi tarihi:

Sayin politika

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim, yazinizdan sol görüslü oldugunuzu anladim, yanlis anladiysam düzeltin lütfen.

Güzel sözlere deginmissiniz, ama yazilarinizda cok hayal ürünü var, hayal görmekten artik uyansak diyorum ben. Iktidari elestirilerinizde kismen haklisiniz ama, su satma kelimesine siddetle karsiyim. Kimse vatani satmiyor! Bu söylediklerinizin cogu varsayimlardir, gercek oldugu ispat edilememis, özellikle ölümüne muhalefet eden türksol, Dogu 'abimiz' taraftarlari ve kemalizm fanatikleri bir nevi dini istemeyen kisiler tarafindan öne atilmis suclamalar. Bana ispat gösterin. Vatan nerde satiliyor?

Güneydogu politikasina gelince, begenmiyorum AKP'nin kürt sorununu cözme seklini. Anlayis, hosgörü sinirlidir. Elbette dogunun kalkinmasi icin caba sarfedilmelidir, dogulu halkimizi PKK'nin kucagina itmemek icin caba gösterilmelidir ama, PKK ya gereken müdahele de yapilmalidir,bu konuda ama sadece bu konuda hemfikiriz.

Darbe nin zararlarini zaten belirtmissiniz. ülkemizi her seferinde ne kadar geriye götürdügünü hepimiz biliyoruz, bahsettiginiz tehlikelerin hic biri de mevcut degil. Ne irtica var, ne de bölünme kaygisi. Irtica var diye bagiranlar bence birileriyle is ortakligi yapmaktalardir. Siz AKP nin amerikan isbirlikcisi oldugunu düsünedurun bende iyi isler yapmak isteyen birine sürekli celme takip, irtica var, irtica var, amaniiiin baslari örtülü bunlarin esinin, bunlar haremlik selamlik oturuyor, diye bagiranlar bence Atatürk zamanindaki din elden gidiyor diye bagiran ve kellesi ucurulan hocalardan farki yoktur. Sadece ortami bozmak, gerginligi yükseltmek ve görüsleri birbirine düsürmektir maksatlari. Disardan da elbette almaktadirlar destegi. Bakiniz bende tam tersini düsünüyorum.

Unutmayalim ki Adnan Menderes darbeden sonra idam edildi. Vatan haini damgasi yedi. Ki kendisi büyük bir insandir, ruhu sad olsun. O zamanda, muhalefet 'tehlike' var diye basbas bagirip darbenin olmasini destekledi. Adnan Menderse vatani satiyor dediler. Vatani satiyor muydu Menderes?

Kilavuza gerek var, cünkü köy gözükmüyor.

Saygilarimla..

Gönderi tarihi:

Ulu önderimizi hiçe mi sayıyorsun? :angry:

Ayrıca bir ülkenin tarihi onun özgeçmişidir ve özgeşmişimizde yaşanmış tüm olaylar günümüzü de etkilemiştir yani demek istiyorum ki şu ana dek gelmiş geçmiş en "mükemmel" cumhurbaşkanı ATATÜRK'tür...

Sayin prof.matematik hastasi,

Cok haklisin o en büyüktür ne varki ben günümüz Türkiyesi icin Sayin SEZER'e en büyük Türk dedim.

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:

Sayin politika

Yorumlariniz icin cok tesekkür ederim, yazinizdan sol görüslü oldugunuzu anladim, yanlis anladiysam düzeltin lütfen.

.

.

.

Unutmayalim ki Adnan Menderes darbeden sonra idam edildi. Vatan haini damgasi yedi. Ki kendisi büyük bir insandir, ruhu sad olsun. O zamanda, muhalefet 'tehlike' var diye basbas bagirip darbenin olmasini destekledi. Adnan Menderse vatani satiyor dediler. Vatani satiyor muydu Menderes?

Kilavuza gerek var, cünkü köy gözükmüyor.

Saygilarimla..

merhaba Abendstern,

insanin kendi görüslerini anlatabilmesi kadar dogal ve güzel birsey olamaz.Bana sol görüslü demissin,ama inanki degilim ben kalbi Türkiye icin atan birisiyim sadece ve ister sagci ister solcu olsun Türkiyeye asik olan kim varsa benim icin ayni degerdedir.Insanlari sagci solcu diye bölmeyelim,bunlardan ülkemiz cok acilar yasadi bidaha yasanmasin.Ha bu arada ADNAN MEDERES ICIN birseyler yazmissin,olabilir bu görüs meselesidir,sen belki o günleri bilmezsin veya biliyorsundur,ama Muhalefet lideri sehirlere sokulmuyor girmesi hükümetce engelleiyordu.mitinglerde muhalefet liderine yapilmayan saldiri kalmamisti.usak olaylari buna bir örnektir.burada Adnan Menderes'in ne oldugunu tartismaya acarsak cok uzar yani öyle kestirmeden gidipte yazik oldu Adnan Menderese demekle olmuyor.Ha idam edilmeseydi keske.

vATAN SATILMIYOR diyorsun,Abendstern kardesim,bir ülke nasil satilirki baska,yeralti zenginliklerinin bulundugu toraklar yabancilara veya isbirlikcilerine satilmis veya kiralanmis,adam ne kendisi o zenginligi cikartiyor nede cikarilmasina izin veriyor.Güneydoguda Israil Sirketleri Türkiyedeki adamlari vsitasiyla topraklar satin aliyor.Israilin neden oralarda toprak satin aldiginida artik bilmeyen kalmadi.Bana hayalci demissin ah keske olabilseydim,Türk-Telekom neden ve kime satildi ki Türk-TELEKOM tÜRKIYENIN EN COK KAR EDEN KENDI KENDINI FINANSE EDEBILEN bir kamu kurulusuyken neden harac mezat elden cikarildi.bana hayalci diyorsun,Ermei konferansi olamaz diye karar veren mahkemeyi hakaretlere bogarak bir avuc sahte aydinin Türkiye aleyhine düzenledikleri konferansa kim izin verdi.Adalet Bakani önce bu konferansa siddetle karsi cikip sonrada basbakanin siyasi baskisi karsisinda mahkemeyi suclamasinin anlami e olabilirdi.sana hani örnekleri versem bilmiyorum ama hangi örnegi versem yinede rededeceksin,Cüneyt Zapsu R.T.ERDOGAN'in danismani.Türkiyedeki BIM marketler zincirinin sahibi,ve BIM'in kimin hesabina calistiginida artik herkes biliyor.AKPgenel baskan yardimcisi DENGIR MIR MEHMET bu adam Seyh Said'in torunudur,ve Seyh SAID KÜRT ISYANLARIYLA taninan bir isimdir.R.T.ERDOGAN kendini Kürdistan haritasi icinde bulunan SIIRTEN milletvekili sectirirken kimlere hos görünmeye calisiyordu.Bugün Türkiyede din kavgasi yapanlar kimlerdir.yatip kalkip Orduya M.KEMAL'e küfür edenler kimlerdir.Acaba bir tesadüfmüdür,basbakanin devlete Atatürke ve orduya olan kiniyle Türkiyeyi parcalamayi hedeflemis olan Avrupa birligindeki ATATÜRK ve ORDU düsmanlii?Birbirimizi kandirmayalim.Bugün insanlar hicbir baski altnda kalmadan inanclarini yasiyabiliyorlarsa bunu Atatürke onun silah arkadaslarina ve gözleini kirpmadan ölüme kosan Türk evlatlarina borcludurlar.Evet ayne öyle olmus o zamanda DEVLET VE ATATÜRK düsmanlari din elden gidiyor diye isyanlara kalkismislardir.Cözümsüzlük cözüm degildir diyerek Kibris Türk devletini ilga ederek Rumlarin yönetimi altina sirf Avrupa birligi sevdasiyla sokmaya calismak bence Türklüge en büyük ihanetlerden birisidir.Yunanliyi kardes diyerek nerdeyse bagrina basanlar Güneyimizde Amerikanin hayasizca zulmüne ses cikartmiyolar.Askerimizin basina cuval gecirenleri biz stratejik partner olarak kabullenmisiz.Her ne ise yinede tatli bir sohbet oldu kansindayim.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.