Φ omar123 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 İlave etmek istedim, aslında öncelikle konuyu ikiye ayırmakta fayda olduğunudüşünüyorum; - yaratıcı (allah - tanrı - akıllı tasarım) var mıdır? - islamiyet ( yüce bir yaratıcının sözü müdür? yoksa bir insan sözü müdür? ) çünkü senin ve diğer bir çok müslümanın karıştırdığı konu, fiziksel gerçekleri anlatarak "İslamiyet doğru bir inançtır...Aksi ispat edilemez sadece inkar edilebilir" sonucuna ulaşıyorsunuz. bu daha öncede söylediğim gibi sadece ve sadece "en fazla" "bir yaratıcı" fikrine ulaştırabilir. islamiyete ulaştırmaz. neyi tartışacağına karar verirsen onun üzerinden gidelim.. Sevgili bastarko...Artık ayetleri yorumlamamaya karar verdim,neden dersen kendim yorumladığım zaman ayetleri değiştirdiğimi düşünüyorum...Yazdığın iki ayetten ötürü zaten cevap ayetin içinde.... Ben bir imam değilim,miras hakkında sorduğun soruyu sana imam daha net bir cevap vereceğini düşünüyorum...Mümkünse Nihat hatipoğlu yada Ömer Çelakıl yada Yaşar Nuri Öztürke mail at sana daha iyi yardımcı olabilirler... "diyelim ıssız bir sokakta bir adam öldürülüyor. "tesadüf" bu ya olayı o an penceresinden dışarıyı seyreden bir kadın görüyor. üstelikte katili tanıyor ismini cismini biliyor. başkada şahit yok. dava ne olacak..hangi esasları dikkate alıcaksın." Kullanacağımız bir yasamız var..Bu işler konusunda uzman olanlarımız var...Artık teknoloji ilerledi ve bir kıldan adamın kim olduğunu buluyoruz...Emniyet,Hukuk bu tür davaların hakkından gelicektir.. Şimdi İslamiyet nedir? Kur'an-ı Kerim bir insan yazması olduğunu düşünüyorsunuz...Bunu zaten eski çağdaki inanmayanlarda düşündü...İslamiyette Allah'tan başka bir ilahın olmadığı vebaşka bir ilahın hüküm sürmediği apaçık ortada...Zaten bir Yaratıcı var..Bu bir gerçektir..Senin kafanda şu var..Şimdi bu Allah'mı,Tengri mi? İsa mı? Mazdah mı ? hangisi acaba...Örneklerden İsa yı geçiyorum onun Tanrı yerine konulması insanların aşırı sevgisinden kaynaklanıyor....Diğer 3 tanesi ve daha niceleri nedense birbirine benzerler...Gözle görülemeyen,tek,eşi benzeri olmayan vs vs...ve Kur'an derki en güzel isimler Allah'ın isimleridir...Sen şimdi Yaratıcıyı kabul ediyormusun etmiyormusun ? Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Sevgili bastarko...Artık ayetleri yorumlamamaya karar verdim,neden dersen kendim yorumladığım zaman ayetleri değiştirdiğimi düşünüyorum...Yazdığın iki ayetten ötürü zaten cevap ayetin içinde.... neden yoksa kuran senin benim gibi sıradan insanların anlayabileceğinden daha karmaşık mı? yoksa 23 yıl boyunca o günün şartlarına göre bir gün öyle bir gün böyle ayetler geldiği için, içinden çıkmak için gerçekten alim olmak lazım.. ama kuranın içinde en az onlarca kez "apaçık" olduğunu iddia eder. Ben bir imam değilim,miras hakkında sorduğun soruyu sana imam daha net bir cevap vereceğini düşünüyorum...Mümkünse Nihat hatipoğlu yada Ömer Çelakıl yada Yaşar Nuri Öztürke mail at sana daha iyi yardımcı olabilirler... niye "apaçık" olduğunu iddia eden kurandan bulamadın mı? illa bir çoban mı lazım, hiristiyanlıktaki papazlardan ne farkı kaldı? Nisâ 11 (Medenî 92) Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona varis olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir. gördün mü bak nekadar basitmiş değil mi? ama senin mantığına uygun olan kadınların erkeğin yarısı kadar pay alması "aklını" kullanan insanlar, kardeşlerin eşit alması gerektiğine karar vermiş ve laik aile hukukuna böyle girmiş ve insanların hangi dine veya hangi cinsiyette olmasına değil sadece insan olması yeterli.. sadece bu ayet bile tek başına iddia edildiği gibi islamiyetin insanların eşitliğinden ne kadar uzak olduğunu, adelet anlayışından ne kadar uzak olduğunun kanıtı ve alemleri yaratan yüce bir yaratıcının insanlar arasında böyle bir ayırım yapacağına inanmıyorum bu sebepten kuran "insan" uydurmasıdır. "diyelim ıssız bir sokakta bir adam öldürülüyor. "tesadüf" bu ya olayı o an penceresinden dışarıyı seyreden bir kadın görüyor. üstelikte katili tanıyor ismini cismini biliyor. başkada şahit yok. dava ne olacak..hangi esasları dikkate alıcaksın." Kullanacağımız bir yasamız var..Bu işler konusunda uzman olanlarımız var...Artık teknoloji ilerledi ve bir kıldan adamın kim olduğunu buluyoruz...Emniyet,Hukuk bu tür davaların hakkından gelicektir.. burada soru islam hukukuna göre hükmün ne olacağı idi. bahsettiğin yasaları "aciz insanlar, zavallı zekaları" ile uygulamaya koymuştur. kurana göre kadınların şahitliği; Bakara 282 (Medenî 87) Ey iman edenler! Belli bir süre için birbirinize borçlandığınız zaman bunu yazın. Aranızda bir yazıcı adaletle yazsın. Yazıcı, Allah’ın kendisine öğrettiği şekilde yazmaktan kaçınmasın, (her şeyi olduğu gibi dosdoğru) yazsın. Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın ve Rabbi olan Allah’tan korkup sakınsın da borçtan hiçbir şeyi eksik etmesin (hepsini tam yazdırsın). Eğer borçlu, aklı ermeyen, veya zayıf bir kimse ise, ya da yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın. (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir. Şahitler çağırıldıkları zaman (gelmekten) kaçınmasınlar. Az olsun, çok olsun, borcu süresine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun, şahitlik için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Yalnız, aranızda hemen alıp verdiğiniz peşin ticaret olursa, onu yazmamanızdan ötürü üzerinize bir günah yoktur. Alışveriş yaptığınız zaman da şahit tutun. Yazana da, şahide de bir zarar verilmesin.[79] Eğer aksini yaparsanız, bu sizin için günahkârca bir davranış olur. Allah’a karşı gelmekten sakının. Allah, size öğretiyor. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.[80] Şimdi İslamiyet nedir? Kur'an-ı Kerim bir insan yazması olduğunu düşünüyorsunuz...Bunu zaten eski çağdaki inanmayanlarda düşündü...İslamiyette Allah'tan başka bir ilahın olmadığı vebaşka bir ilahın hüküm sürmediği apaçık ortada... işte müslümanlar ile bu yüzden tartışılmaz.. neresi apaçıktır. nasıl bu apaçık fikre ulaşılmıştır senin ulaştığın bu apaçık bilgiye neden dünyanın 2/3 ü ulaşamaz "önemsiz !!!!!" sorular.. yukarıdaki sözü yazınca gerçek olmaz bunu açıklmana ihtiyaç var. neden nasıl gibi..tabiki kurandan örnekler vererek.. Zaten bir Yaratıcı var..Bu bir gerçektir..Senin kafanda şu var..Şimdi bu Allah'mı,Tengri mi? İsa mı? Mazdah mı ? hangisi acaba...Örneklerden İsa yı geçiyorum onun Tanrı yerine konulması insanların aşırı sevgisinden kaynaklanıyor....Diğer 3 tanesi ve daha niceleri nedense birbirine benzerler...Gözle görülemeyen,tek,eşi benzeri olmayan vs vs...ve Kur'an derki en güzel isimler Allah'ın isimleridir...Sen şimdi Yaratıcıyı kabul ediyormusun etmiyormusun ? sence ? )) kısaca bir tanrı, yaratıcı yoktur olamaz, islamiyet ise o coğrafyadaki masalların uyanık bir ekip tarafından derlenmesinden başka bir şey değildir.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Herkesin bir Allah’ı vardır, hepsi de birbirinden farklıdır. . . . Aslında benim anlatmaya çalıştığım şeyi Allah-u Teâlâ tek ayetle anlatmış. Buyurun O’nu dinleyelim… “Ey iman edenler, iman ediniz!” (Nisa 136). Eğer hala başkalarını eleştirmek için kendinizi haklı buluyorsanız yuh diyorum. Ve nasıl ki Levh-i Mahfûz’ da görüştüysek bir de mehtapta buluşuruz diyorum... Geçerken uğradım. Git dediler de kaldım, sus dediler de yazdım. Çok şey bilmediğim için hala yaşıyorum, ah lanet olası federaller. Halbuki; hepimiz Sokratız. Morbezelye.. UYANMIŞ,sın bu işe.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Sevgili bastarko ayetler hakkında sana hiçbirşey yazmayacağım ne anlarsan odur...Gerçi anladığına değil anlamak istediğini arıyorsun Kur'an da...Bu yüzden kafirsin...Gerçekler önünde...Fazla hiçbir söze gerek yoktur,ben ispatları istediğin kadar koyarım tartışırım ama Allah'ı eleştiremem...Sen inanmaktada inanmamaktada özgürsün... Kadın ve erkek eşit mi değil mi ?Bunun için gerçekleri araştırarak öğrenmelisin...Beyinlerimizin ağırlığı bile farklı bana Allah bunu söyleyemez diyorsunuz...Kimi insanlar kimi insanlardan üstündür...Bu gerçeği kabul edeceğini bilmem..Ben ederim çünkü gerçektir...Basa basa söylüyorum bastarko...Delil getir delil,eleştri ile sadece inkar olur...bana Allah'ı yalanyalayacak delil getir...Kendi anlamak istediğin gibi anlamak istiyorsun buna ben karışamam senin görüşündür... Birde bunu uyduran ekip gerçekten zamana meydan okumuş olmalı Doğaüstü güçleri olmalı,uzaylılar gibi akıllı olmalı...Azaba uğrayan milletlerinde tesadüfen bir doğa felaketine denk gelmiş olmalı...ve daha birsürü şey Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Dünyada kaç tane müslüman ülke var hepside İSLAM denen inancı kendine göre anlıyor, Kuran çok açık ya nedense bir okunuşda anlaşılmıyor... Ve anlayarak okuyanda bir daha inanmıyor bu kitaba... Gelde çık işin içinden... Sen bir arap olsaydın,arapça ile yetişseydin KUr'an-ı okuduğunda şimdi anladığın kadarının çok daha fazlasını anlayacaktın büyük ihtimalle.. Sanabirşey söyliyeyim mi dost Bilmiyorum araştırdın mı hiç belki okumuşsundur bir yerlerde...Hz.İsa'nın Dünyaya geleceği daha önceden biliniyordu Tevrat'ın bazı yerrlerinde geçmiş ve bir masal halinde insanlar tarafından anlatılıyordu...Sonucunda ne oldu Bana şunu söyle...Doğa felaketleri birer tesadüf mü Bilmiyorum ne zaman anlayıcaksınız..Size delillerdende bahsediyorum zaten sizde biliyorsunuz ne olduğunu daha ne söyliyeyimki...Şu muhteşem elektriği bir insanın sayesinde kullandığımıza şaşmıyorsunuz,şu telefonu bir insanın sayesinde kullandığımızada şaşmıyorsunuz ama Allah'ın ayetlerini bir insanın sayesinde ulaştığımıza şaşıyorsunuz.... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 bu sebeplerden ötürü zaten islamın içindeki yanlışlıkları girmiyorum bile.. 1.400 yıllık uygulama ortadır.. sistemin sonuçları her islami coğrafyada aynıdır.. yok insanlar bunu yanlış uyguladı diyorsan hepside mi aynı yanlış uygulamayı yaptı.. Dünyada kaç tane müslüman ülke var hepside İSLAM denen inancı kendine göre anlıyor Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2012 Ey dost Anlık bulgularım yok,benim geçmişim sizin gibi bakış açısıyla dolu..Ne kadar cesaretliyiz bakalım...Ben şüphe ettiğim her zaman cami cami hocalarla konuştum,pederlerle konuştum tartıştım Allah gerçek mi değil mi diye...Birşey söyleyimmi hiçbirisi istediğim cevabı tam veremedi..Ne zaman okuduğumu algılar oldum gerçekleri daha iyi fark ettim ozaman içimdeki şüphe söndü...Şimdi yarın sabah kalkıp camiye hocayla tartışabilecek kadar cesaretli misiniz...Ailenizle(eğer inananlarsa) tartışabiliyor musunuz...Çevrenizdekilerle tartışabiliyor musunuz.... Neyse demek istiyorumki bu inanç kör bir inanç değil..Siz öyle görüyorsunuz....Yazdığın mesajtada apaçık ortada...Kadın düşmanlığı Dost dikkatli düşün ne olur... Kadına bak kendine bir bak...tesadüfen birbirimize eş olabiliyoruz ve tesadüfen çiftleşme organlarımız bir uyumlu...Anlamayıcaksınız yine söylüyorum biz muhteşem bir makinayız...Tasarlanmış,planlanmış insan aklını hayret ettirircesine yaratılmışızdır...İstediğin gibi kabul etmek ve etmemekte özgürsün... Doğadaki bildiğimiz her canlı Allah'ın gücünü gösterir...Sizin inkar etmenize bir yönden hak veriyorum....Çünkü zamanı geldiğinde size gerçekleri kimse söylemedi hep insanların uydurma hikayeleri doğru mudur yanlış mıdır tartışılacak olan dini hikayeler...Bu yüzden insanlar Bilime bile düşman oldular...Gerçekleri görmemezlikten gelirler hep... Küçük kızlarla gerdeğe girmek Bak dostum hala inanmak istediğin şeye inanıyorsun..Bunun dğru olup olmadığı tartışılır...(?) var...Senin bakış açın gerçekleri görmek değil İnkariyeti benimsemek...Ne zaman objektif olup kendini sıfırlarsan o zaman daha iyi farkında olucaksın herşeyin... Saygılar Dost Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2012 Herkes istediğine inanamaz mı? Ben neye inanıyorum...Allah'ın tek bir ilah olduğuna,Peygamberlerine,Meleklerine,Kitaplarına....Doğru yolda olduğumu düşünüyorum...Kutsallık bilginin efendiliğidir...Benki gaibede şahidim... Sana bu yolda başarılar arkadaşım... Dilerim bir gün doğru yolu bulursun bizim gibi huzura kavuşursun kimseyi bir dine inanmaya zorlamadan kardeşçe sevgiyle yüreğini açarak yaşamayı önermeyi öğrenirsin... Ben gerçekten huzuru buldum...İnanmak istemiyorsan inanmayabilirsin ben sadece hala dönüşünüzün olduğunu hatırlatıyorum...İster dön ister dönme dost benimki bir hatırlatma.... Gerçekten sizin algılamadığınız çok şeyler var...Birgün farkedersiniz İnşallah...Neyse keyfine bak dost,hayatını istediğin gibi yaşa Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2012 özellikle müslümanların anlamak istedikleri şey şu; ateisler için kesinlikle temel düşünce herkezin istediğine inanmasıdır. fakat ateisler için sorun burada başlıyor ; tüm teist arkadaşlar kendi inandıkları tanrının tek gerçek olduğuna inanarak, bu tanrıdan geldiğini iddia ettikleri emirleri tüm insanlık için doğru olduğunu ve uygulanması gerektiğini iddia ederler ve kendi inancı dışındaki tüm inançları kendi belirledikleri kurallara zorlarlar; Tevbe 29 (Medenî 113) Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın. bu ayeti ele aldığımızda müslüman olmayan bir insanın iki seçeneği vardır; 1- "küçülerek elleriyle cizye vermek" 2- savaşmak ( ölmek veya öldürmek) şimdi aynı ayet müslümana bir emirdir. yerine getirilimesi gereken bir emir. siz kişisel olarak böyle bir şeyi belki yapmak istemeyebilirsiniz, savaş istemiyorum vs gibi sebeplarle, fakat bunu yapmak isteyen biri herhangi bir sebepten dolayı veya sadece allahın emrini yerine getirmek için yapmak istediği zaman bu ayeti kendisine referans aldığı zaman ne yapabiliriz. işin kötüsü seni belki müslüman olarak bile görmeyecektir. çünkü allahın bir emrini yerine getirmiyorsun!!!! şimdi buradaki eleştiriler hep islam üzerinden yapılmasının sebebi sadece islamiyetin bunları içermesi değil diğer tüm dinlerde de buna benzer hükümler var. sadece benim daha rahat ulaşabileceğim kaynak olduğu için islamı eleştiriyorum. sonuçta gelmek istediğim nokta tüm dinlerde senin en başta belirttiğin önerme "Herkes istediğine inanamaz mı?" anlamsız olur. ateistlerin mücadeleside burada başlar, tüm dinler özelliklerinden (tek doğru, tek gerçek) dolayı asla laik olamazlar, insanların ve toplumların tüm alanlarına müdahale etmeyi kendilerinin en doğal hakkı olarak görür bu da insanların en doğal hakkı olan kendi seçimleri doğrultusunda yaşama hakkını elinden alır. doğrular çağlar içinde toplumların sosyal, ekonomik ve bilgi gelişim düzeyine göre değişebilmektedir. çünkü toplumlarda aynı organizmalar gibi canlı, değişen ve evrimleşen yapılardır. bu yapıları tek doğrularla yönetemezsiniz. eğer yönetmeye kalkarsanız şuanki islam coğrafyasında olduğu gibi ilahi kitabın geldiği çağda kalmaya mahkum olursun. çünkü o kitap geldiği dönemdeki arap toplumunu esas alarak kurallaşmıştır. çoğu kural sadece o dönemde, o coğrafyada ve o toplumsal yapı için gelmiştir. mesala artık kölelik kalmamıştır (en azından insanın mal olması anlamında) şimdi kölelik ile ilgili ayetler, hükümler ne olacak değil mi? benim savunduğum ise insanların sosyal ve toplumsal hayatlarını akıl ve mantık doğrultusunda yönlendirmesi (ekonomi, hukuk, eğitim gibi) insanlar kendi iç dünyalarında neler yaşadıkları kendilerini ilgilendirir ve kendi iç dünyalarında kalmalı. bence bu düşüncelerini kendi çocuklarına bile empoze etmemeliler. çünkü inanç ve mistizim insanlara korku, beklenti ödül ve cezalarla akıllarına kazınır ve ilerideki yaşlarda yorum yapabilecekleri çağlarda bile sorgulayamaz hale getirir. neden bu toplumda baş örtüsü onlarca yıldır sorun olmaktadır? takanlar inaçları gereği taktıklarını söylüyorlar. islamiyete inanıp takmayanlar ise inaçlarını yerine getirmiyor konumuna düşüyor. ve diğer insanlar (özellikle erkekler) en azından sorgular gözle bakmaya başlıyor. çünkü kendi inancına göre erkeğin günağa girmesine neden oluyor.. bu tür inanca dayalı semboller insanlar için önyargı oluşmasından başka hiç bir işe yaramaz.. açıklmaya çalıştığım bu sebeplerden ötürü islamiyet (diğer tüm dinler de) insanlık için huzur mutluluk getiremezler, getirememişlerdir de. belkide bu sebepten dolayı herhangi bir tanrı da olamaz.. sence tanrının varlık sebebi nedir sence? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2012 Sevgili bastarko...Senin gibi bakan yüzlerce insan var ülkemizde..Bu konuda yalnız değilsin bunu bil....Şimdi bir din yeni yeni temelleri atılıyor,inananlar fazla değil,Putperestlerden Hristiyanlardan Yahudilerden sürekli baskı geliyor,dışlanma geliyor,aşağılanma geliyor...Şimdi burada savaş nedir ? Savaş varya savaş,topluma kendi inancını kabul ettirmektir...Bir zaferdir...Demokrasinin olduğu bir ülkede bir terör akımı çıkmış gibi yorumluyor herkes... "mesala artık kölelik kalmamıştır (en azından insanın mal olması anlamında) şimdi kölelik ile ilgili ayetler, hükümler ne olacak değil mi?" Kölelik kalktı mı ? Ben kalktığını zannetmiyorum..Çağımızda şu an modern kölelik var.... "neden bu toplumda baş örtüsü onlarca yıldır sorun olmaktadır? takanlar inaçları gereği taktıklarını söylüyorlar. islamiyete inanıp takmayanlar ise inaçlarını yerine getirmiyor konumuna düşüyor. ve diğer insanlar (özellikle erkekler) en azından sorgular gözle bakmaya başlıyor. çünkü kendi inancına göre erkeğin günağa girmesine neden oluyor.." Baş örtüsü yada çarşaf değil emredilen...Asıl maksat kalbindeki nefsin kapanması,erkeği fuhuşa teşvik etmemek ve Allah bunları senden daha iyi görmekte...O zamandaki erkeklerin kadınlara ilgisinin çok fazla olduğunu biliyor,ve sapıklığı önlemek,müminlerin kalitesini arttırmak için güzel bir hüküm verilmiştir... "bu tür inanca dayalı semboller insanlar için önyargı oluşmasından başka hiç bir işe yaramaz" Her kafadan bir ses çıkarsa böyle olur...2 ayet okuyan Kitab'ı çözüyor,milleti yargılamaları yasak olduğu halde unutarak bütün herkes aynı hatayı yapıyor... "belkide bu sebepten dolayı herhangi bir tanrı da olamaz.." Bu tür sebepler sadece aynı TBMM'deki gibi eleştri kavgası sebebi...Tanrı'nın var olduğu bir gerçek,ama sen günümüzün anlayışları ve kültürüyle yetiştiğin için o zamanki olaylar,hükümler sana anlamsız geliyor...İşte bunlarıda düşünmek lazım...Sebep-sonuç ilişkisi kurman lazım... "sence tanrının varlık sebebi nedir sence? " Allah olmasaydı diye birşey söylenebilir mi O ezelidir...Bizim varlık sebebimiz ne dersek iş çözülür... Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2012 senin varlık sebebini değil tanrının varlık sebebini sormuştum.. diğerlerine verdiğin cevaplar ise klasik mümin cevapları; Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2012 senin varlık sebebini değil tanrının varlık sebebini sormuştum.. diğerlerine verdiğin cevaplar ise klasik mümin cevapları; Allah Yaratandır...Gerçek ve tek bir tane olan İlahtır...Onun varlık sebebi yoktur,Çünkü o yaratır,öldürür,biçim verir,düzen kurar vs...Ancak yarattıklarının ise boşuna değil hep bir sebep üzere yaratmıştır...Sorunu nasıl bir anlam taşıdığını göstermek sana bir soru...Dünya neden var...Ve neden yuvarlak... Klasik mümin cevapları olduğu için yalanlama tahtasına yazıldı sanırım...Ne dersem diyeyim sen kendini sıfırlamadığın sürece hep ateistsin...Gelmekte özgürsünüz diyorum bırak bunları diyorsunuz,Ölümü düşünün diyorum korkutmaya çalışıyorsun diyorsunuz,Doğruları söylüyorum yargılıyorsun diyorsunuz...Uydurma olan bir inanç yok,uydurma ve masal sizin düşünceleriniz bakış açınız...Ölümü bekleyin o gün çok fazla özgür olacaksınız * Alıntı
Φ bastarko Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2012 Allah Yaratandır...Gerçek ve tek bir tane olan İlahtır...Onun varlık sebebi yoktur,Çünkü o yaratır,öldürür,biçim verir,düzen kurar vs...Ancak yarattıklarının ise boşuna değil hep bir sebep üzere yaratmıştır bu verilen cevap sadece kendi var oluşuna bir anlam kazandırmak isteyen fakat bunun nasıl olduğunu bilmediği için tarih boyunca oluşan masallar karışımına tanrı diyorsunuz. insanın neden var olduğunu soruyorsun da tanrının neden ve nasıl olduğunu soramıyorsun? nasıl ve neden bir varlık (tanrı) ezelden kendiliğinden var olabilir ? çünkü senin inancına göre senin amacın ona kulluk etmek. onun amacı ne ? nasıl bir şeyin varlık sebebi olmaz ki? "Çünkü o yaratır,öldürür,biçim verir,düzen kurar vs" ben buna bir kız çocuğunun oyuncak bebekleri ile oynaması dedim kızdın. ne farkı var neden yaratır? neden öldürür? Dünya neden var...Ve neden yuvarlak... sadece samanyolu galaksisinde, dünyanın içinde bulunduğu güneş sistemi gibi ikiyüz - üçyüz milyar tane var. bunların içinde üçer beşer tane gezegen olsa tirilyondan fazla gezegen var ve bunların hepsi kendi çevrelerinde ve kendi güneşlerinin çevresinde dönmeye devam ediyor ve bu güneşlerde samanyolu galaksisinin ortasındaki kara deliğin çevresinde dönüyor. milyarcası gaz gezegenler, bazıları güneşlerine ya çok yakın ya çok uzak ve bu gezegenlerde hayatın olmadığı "bizim anladığımız anlamda" ispatlandı peki bu kadar gezegen neden var.. neden yuvarlak olduğuna gelince ise tüm maddeler sahip oldukları kütleleri nedeniyle oluşan kütle çekim sebebiyle dönerler bu da onları yuvarlak yapar. nasıl özgürlük bu, tanrının verdiği akıl ile onu varlığını kavrayamadığı için onun varlığını kabül etmiyor (mesela ben) ne olucak sonsuza kadar ceğennemde derilerim kızartılıp tekrar giydirilecek daha sonra tekrar közlenecek "sonsuza" kadar neden sadece onun verdiği akıl ile onu anlayamamak.. dünyada yaptığın iyiliklerin hiç bir önemi yok.. peki neden semavi dinler mezhepsel ayrılığa düşmüş, özellikle son olduğu iddia edilen müslüman dünyası neden günümüz dünyasının en alt seviyelerinde sürünüyor ? eskilerin masalları olduğunu sadece bizler değil o dönemde kendi öz amcası bile söylemiş. aynı masallar dönüp dönüp anlatılmış .. Ölümü beklemek tabiki bir seçenek fakat geçenlerde bir yerde okumuştum oradaki şu ifade çok şeyi anlatıyor elinizdeki bu şansı (yaşamak) sonu boş olan bir inanç için harcamış iseniz ve hayal ettiğiniz gibi ölümden sonra bir hayat yoksa boş ve anlamsız geçen bir hayat. bu sebepten soru sorarak anlamamız gerekiyor. benim düşüncelerime göre herkes özgürdür. kendi dilediği gibi yaşabilir. Özgürlüğün sınırı diğer bir insanın özgürlüğü ile sınırlı. cezayı veya ödülü sadece kendi seçtiği yaşam biçimine göre bu dünyada kendisi alır. değişen zamana göre insanlar kendi akıllarını kullanarak kendi istedikleri kuralları belirleyebilir. peki dinler ne yapıyor şöyle oturucan şöyle kalkıcan, çişini şöyle yapıcana kadar insanın tüm hayatını kendi belirlediği standarda göre belirliyor bunun adıda özgürlük oluyor. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2012 Allah'ın varlık sebebi diyorsun..İlla bir sebep aramak istersen şöyle diyeyim...Bu evreni yaratmak bu insanları yaratmak bu suyu bu dengeyi korumak ve herşey için bir İlahın olması gerekirdi....Eğer olmasaydı dersek hayat diye birşey yok daha doğrusu Hiçbirşey yok....Ne insan ne evren nede başka birşey bu çok derin bir konudur... Yinede söylediğim gibi bunlar benim düşüncem gerçekte O zaten vardır...Sebep nedir nasıl yaratılmıştır diyelim Söylediğim gibi bunlar derin konular... "ben buna bir kız çocuğunun oyuncak bebekleri ile oynaması dedim kızdın. ne farkı var neden yaratır? neden öldürür?" Bilmediğin o kadar şey varki...Bari ben sana kısaca anlatayım..Masal dersen yine masaldır sana göre ama biraz düşünürsen gerçeği ulaşacağız demektir...Şimdi sevgili bastarko Allah bir gün meleklere ben bir varlık yaratacağım dedi...Bu varlık insandı..Diyalogun devamında Melekler Allah'a sen bozgunculuk çıkaran vs yapan bir toplum mu yaratıcaksın dediler...Allah ben sizin bilmediklerinizi bilirim dedi...Ve Hz.Adem'i yarattı..(Hz.Adem bir kişi mi yoksa daha fazlamı emin değilim)...İnsanı meleklerden,cinlerden üstün yarattı ve hepsini bize hizmet etmeye emretti...Hizmet etmeyen bir kişi çıktı..Bu kişi daha önce Allah'a çok hizmet etmiş ve beklediğini alamamış birisi gibi...Allah'a karşı çıktı ve insana meydan okudu..Hep birlikte bir anlaşma sonucu Dünya'da bir halifelik(insanlığın) yaratılmasına karar verildi...Sana detayını değil kısaca olanları anlatıyorum...Ağaç konusunu açtığım zaman direk masala bağlayıcaksın o yüzden böyle yazdım... "nasıl özgürlük bu, tanrının verdiği akıl ile onu varlığını kavrayamadığı için onun varlığını kabül etmiyor (mesela ben) ne olucak sonsuza kadar ceğennemde derilerim kızartılıp tekrar giydirilecek daha sonra tekrar közlenecek "sonsuza" kadar neden sadece onun verdiği akıl ile onu anlayamamak.. dünyada yaptığın iyiliklerin hiç bir önemi yok.. peki neden semavi dinler mezhepsel ayrılığa düşmüş, özellikle son olduğu iddia edilen müslüman dünyası neden günümüz dünyasının en alt seviyelerinde sürünüyor ?" Şunu bil...İnkarda etsen yaptığın iyiliklerin değeri vardır ve günü karşılığı verilecektir...Allah'a akıl yönünden anlayamamak gerçekten şaşırıyorum buna ben... Sen kendi kendini itiyorsun nasıl bir konuşma yaparsam yapayım bir amaç üretip (Yaratıcı fikri gibi) kendini itiyorsun inanmaktan...Sana birşey söyleyeyim mi bastarko....Sen kendin inanmıyorsun yoksa akıl ile anlayamamak falan değil... Ayrılık her zaman var idi...Binlerce yıl öncede olan bir şey bu...Nedenleri insanlardan kaynaklanır... Müslüman Dünyası en alt seviyesi derken neye göre belirledin bunu anlayamadım... "eskilerin masalları olduğunu sadece bizler değil o dönemde kendi öz amcası bile söylemiş. aynı masallar dönüp dönüp anlatılmış .." Senden bir dost olarak şunu bir düşünmeni istiyorum...Uydurma bir masal için kim savaş açar,fakirlere yetimlere yardım eder yada kendini aç bırakır ve ömrünü namazla tüketir... "benim düşüncelerime göre herkes özgürdür. kendi dilediği gibi yaşabilir. Özgürlüğün sınırı diğer bir insanın özgürlüğü ile sınırlı. cezayı veya ödülü sadece kendi seçtiği yaşam biçimine göre bu dünyada kendisi alır. değişen zamana göre insanlar kendi akıllarını kullanarak kendi istedikleri kuralları belirleyebilir. " O zaman Dünyada bir düzen kalmaz...Herkes kendi adaletini kendi kurallarını kendi belirleyecekse çağımızın ne önemi kaldı...Bundan binlerce yıl önce aynısını yapmıyorlarmıydı zaten.....Kendi seçtiği yaşam yoktur,Allah ona bir yol vermiştir sana verdiği gibi....Huy,zevk,hobi,fanatiklik ve daha birsürü şey olduğu gibi sen bu Vücudunu kendin seçmedin herşey sana Allah tarafından verildi...Yol derkende şunu kastettim...İnsan vardır polis olmak ister olur,ama başkası ister olamaz gider doktor olur,başka bir insan daha vardır futbola aşıktır futbolcu olmak ister basketbolcu olur bunun gibi yollar başka örnekler vermek gerekirse müzik hayranlığı,ünlü hayranlığı yada ünlülük gibi...Ayrıca Alllah izin vermezse hiçbir insan bu Dünyada ödülünü alamaz yada cezasını çekmez...Tam zengin oldum derken bir anda ölü verir insan...Yeri öpmek için 60 saniye nefessiz kalması yeter,ölmek için kalbin bir anda durması yeter..Düşünsene bi bir anlık yaşıyorsun şu Dünyada durduğu zaman sen yoksun artık İslamiyet...Senin dediğin gibi başkasının özgürlüğü kadar sınırlı,çişini sağdan yapmayı değil,adaletle hükmetmeyi,İnsanları sevmeyi,sapıklık yapmamayı,kibirlenmemeyi,hırsızlık yapmamayı daha yazmama gerek varmı bilmiyorum ama bunlar Özgürlüğü kısıtlıyor mu yoksa senin doğru ve güzel bir şekilde yaşaman için yol mu gösteriyor...İnsanların akıl almaz bir şekilde yorumladıkları için böyle sağdan yatmak sevap soldan yatmak günah gibi saçma konulara değinilir ister istemez...Bunu bizim insanlarımız sağlıyor daha demin okudum arkadaşın biri yurtdışı sitelerden alışveriş yapmak helal midir diye soruyor ...Ey Yüce Allah'ım bana doğru yolu gösterdiğin için sana teşekkür ediyorum ... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Hepimiz çok iyi biliyoruzki bu forumda inançsız kişiler var.Bu başlığı açma sebebim inançsızların neden inançsız olduklarını açıklamalarıdır.Herkes inancını neden kaybettiğini yada neden inançsız olduğunu yazsın buraya..Asıl temel nedenlerini söylesinler... sevgili omar, sen sormuşsun vatandaş da bir şeyler yazmış da, konuya benim bakış açıma göre tersinden bakıyorsun. bir ateist olarak esasen burada sorulması gereken soru şudur bence: "Tanrı'ya neden inanalım? Tanrı'nın var olduğunu kanıtlayacak zerre kadar bir delil ortada yokken, kendimizi neden söyledikleri, yaptıkları, emirleri tartışmalı bir Tanrı'ya inandıralım? Bu aynı zamanda senin soruna bir cevaptır. ve aynı zamanda bir inanan olarak senin cevaplaman gereken bir sorudur tanrı'ya inanmamızı gerektirecek ne var? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 bir ateist olarak esasen burada sorulması gereken soru şudur bence: "Tanrı'ya neden inanalım? Tanrı'nın var olduğunu kanıtlayacak zerre kadar bir delil ortada yokken, Şunu çok iyi biliyoruzki ilk çağlardan beri insanlar nasıl var geldiğini,bir İlah varmıdır gibi soruların peşinde koşmuştur...Allah ise bu soruların cevabıdır...Ve Yaratıcı'nın Kendisi olduğunu ispatlamıştır...Derin konulara çok net cevap getirmiştir...Evrende Allah'ın birçok ispatları vardır.. "tanrı'ya inanmamızı gerektirecek ne var?" İnanmamamızı gerektirecek ne var Doğruysa neden inanmayalım....O ki bize hayat verdi,iyi günlerdede kötü günlerdede dersler verdi,kimine göre üstün kimine göre aşağı durumda bıraktı,ve yine O ki hepimizi öldürdükten sonra tekrar diriltecektir...Bu Dünya hayatı bir sınavdır...Hepimiz faniyiz ve dirileceğimiz gün hepimiz yargılanacağız...Yaptığımız iyiliklerlede kötülüklerlede...Mükafatımız ne ise o verilecektir,yerimiz neresi ise oraya gideceğiz...Allah bizim hem dostumuzdur,hem yardım edendir,hem Rabbimizdir,hemde gerçek ÖĞRETMENİMİZDİR.... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Şunu çok iyi biliyoruzki ilk çağlardan beri insanlar nasıl var geldiğini,bir İlah varmıdır gibi soruların peşinde koşmuştur...Allah ise bu soruların cevabıdır...Ve Yaratıcı'nın Kendisi olduğunu ispatlamıştır...Derin konulara çok net cevap getirmiştir...Evrende Allah'ın birçok ispatları vardır.. "tanrı'ya inanmamızı gerektirecek ne var?" İnanmamamızı gerektirecek ne var Doğruysa neden inanmayalım....O ki bize hayat verdi,iyi günlerdede kötü günlerdede dersler verdi,kimine göre üstün kimine göre aşağı durumda bıraktı,ve yine O ki hepimizi öldürdükten sonra tekrar diriltecektir...Bu Dünya hayatı bir sınavdır...Hepimiz faniyiz ve dirileceğimiz gün hepimiz yargılanacağız...Yaptığımız iyiliklerlede kötülüklerlede...Mükafatımız ne ise o verilecektir,yerimiz neresi ise oraya gideceğiz...Allah bizim hem dostumuzdur,hem yardım edendir,hem Rabbimizdir,hemde gerçek ÖĞRETMENİMİZDİR.... amin iyi ama ben sana inancını sormadım ki. bunlar sadece senin inaçların. bir inanana bir ateist, ne zaman "neden inanıyorsun, tanrının ispatı nedir?" diye sorsa o inanan derhal inancına ait süslü laflar eder. bir inanan ise bir ateiste "nenden inanmıyorsun?" diye sorduğunda ise o inanan o ateistten bilimsel kanıt bekler. ne büyük çelişki ve aynı zamanda da komik Tanrı'nın zerre kadar kanıtı yoktur. Bu yüzden din ve bilim yumuşatılmış söylemlerin aksine tümüyle çelişik iki kavramdır. Sana kutsal olan şeyin ne olduğunu söyleyeyim: Bilim ve Felsefe! bilimsel ve felsefi bilgiden daha kutsal bir şey olamaz. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Tanrı'nın zerre kadar kanıtı yoktur. Bu yüzden din ve bilim yumuşatılmış söylemlerin aksine tümüyle çelişik iki kavramdır. Sana kutsal olan şeyin ne olduğunu söyleyeyim: Bilim ve Felsefe! bilimsel ve felsefi bilgiden daha kutsal bir şey olamaz. Bilimsel olarak; bir İnsanın varoluşunu nasıl açıklarız? Felsefe ve Bilim bildiğimiz üzere,"EVREN" de var olanı açıklar,peki Evren (Kâinat) nasıl oluşmuştur,ateist İnsanlar kanıtları ile açıklasınlar... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Bilimsel olarak; bir İnsanın varoluşunu nasıl açıklarız? Felsefe ve Bilim bildiğimiz üzere,"EVREN" de var olanı açıklar,peki Evren (Kâinat) nasıl oluşmuştur,ateist İnsanlar kanıtları ile açıklasınlar... işte trajikomik olan da bu ateistler evrenin nasıl var olduğunu kanıtlarıyla açıklasınlar. efendim, dindar-inançlı insanlar evrenin nasıl var olduğunu kanıtlarıyla ne zaman açıklamışlar ki, durmadan kanıt bekliyorlar. her neyse... evrenin nasıl oluştuğunu bilim insanları yaptıkları araştırmalarla, her gün ortaya yeni bir bilimsel bulgu çıkararak gösteriyorlar. gerekli kaynakları araştırırsanız sanırım aydınlanmak mümkün olacaktır. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Yeni bilimsel bulgular nedir mesela? Evrenin oluşumu hakkında... Gerekli kaynakları adres göstermek kolay,yazılsada istifade etsek... Bir ateist, (bilmediğimden) evren ve insanın nasıl oluştuğunu,ç şöyle kanıtları ile doyurucu olarak açıklayabilirmi... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 bilim kendi içinde disiplinlere ayrılır. evrenin oluşumu benim eğitim alanım değil. ama siz en geçerli olan kuramla ilgili, büyük patlama teorisiyle ilgili yazılmış kaynakları inceleyebilirsiniz. kitapçılara gidin size kitabın hangi rafta olduğunu gösterirler. ayrıca inançlılar özellikle de islamcılar çok bildiklerinden evrenin nasıl oluştuğunu sorar sormaz açıklarlar değil mi Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Evrim; bütün türlerin, cinslerin, familyaların, takımların birbirlerinden oluştuğunu dile getirir,... Midir. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Evrim; bütün türlerin, cinslerin, familyaların, takımların birbirlerinden oluştuğunu dile getirir,... Midir. hiç açıp okudunuz mu ki, darwin'in bilimsel kuramlarını tartışmaya açıyorsunuz? getirir midir götürür müdür hangi müdür? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 ayrıca inançlılar özellikle de islamcılar çok bildiklerinden evrenin nasıl oluştuğunu sorar sormaz açıklarlar değil mi Sıra onada gelecek... Soru şu; Evren ve İnsan nasıl oluştu... (bilimsel) Big bang; (büyük patlama) zaten ateist'in zıddı teoridir... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2012 Sıra onada gelecek... Soru şu; Evren ve İnsan nasıl oluştu... (bilimsel) Big bang; (büyük patlama) zaten ateist'in zıddı teoridir... evrenin nasıl oluştuğunu bana mı soruyorsunuz? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.