Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Stalkes bunu sen istedin biggrin.png Yeterki istediğin bu olsun...

.

.

.

nsan vücudunu nette araştırarak daha iyi öğrenebilirsin...Daha ispat istiyorsan hiç merak etme dostum yazman yeterli smile.png

insan vücudunun iskelet, hücre vs. gibi özellikleri evrim sürecini kanıtlar, allahın varlığını değil.

evrilme yoluyla oturuşmuş biyolojik isitemler bunlar.

bu senin yazındaki mantık şu: "insan ve diğer canlıların biyolojik yapıları o kadar mükemmel ki, buradan allah'ın var olduğunu anlayabiliriz. bu kusursuz yapıyı biz insan olarak beynimizle kavrayamayız; buradan ancak ve ancak tanrı'nın varlığı sonucuna ulaşabiliriz ve bu yapıyı ancak bu şekilde adlandırırız"

bu düşünüş biçimi ne rasyonel ne de realisttir; hatta üzgünüm ama çağ dışı ve geri kalmış bir düşünüş şeklidir.

bu kafadan kurtulmanı umuyorum.

Allah yoktur. Hiç olmadı ve bundan sonra da olmayacak. Allah sadece senin kafanda yarattığın bir imajinasyon. sana öğretilmiş ve kabul ettirilmiş bir algı.

Gönderi tarihi:

Birde daha yeni okudum bari cevabını yazayım..Ateizm Tanrı'yı ve Dini red eden bir akımdır..Her ateist Allah'ı inkar eder...Kafir ise İslamda Allah'ı inkar edenlere verilen isimdir...Bir aşağılanma yok ikiside aynı anlamı çağrıştırıyor isimleri farklı sadece...

kafir: (Arapça: كافر - kāfir, çoğulu: كفّار - kuffār, kadın için kâfire kullanılır, çoğulu: kevâfir) İslam dininde küfür işlemiş kişiye verilen isimdir..

Gönderi tarihi:

Sayın Stalkes,

Size bizim siteden;"turk ıs media com" dan bir link vereceğim...

http://www.turkish-m.../page__st__2050

;lemur3.jpg

Soru;Kara sineğin, kartal ile bağı nedir; Cevap; ikisi de kanatlıdır ve ortak atadan üremişlerdir.

Soru; Sivrisineğin,Yarasa ile bağı nedir? yoktur? yarasa memeli hayvan sınıfına girer,sivrisinek memeli hayvan sınıfına girmez,ama ikisinin de kanatları vardır...

Soru; yarasa ve sivrisineklerde "GÖZ" varmıdır...

Bu soruya bilen varsa yanıt yazabilir,ben bilmiyorum.

Ahtapotlar, evrimcilerin ortaya attığı "hayat ağacı"na göre insana en uzak canlılardan biridir. Ancak ahtapot gözü ile insan gözü tamamen aynı yapıya sahiptir. Bu durum, benzer yapıların evrime delil olmadığının bir göstergesidir.

Bir akrabayı kaybettik.

Yukardaki yazdıklarım;Gönderi Tarihi: 25 Aralık 2009 senesindedir...

laughing.gif

Gönderi tarihi:

Genetik Sürüklenme

Genetik sürüklenme; doğal seçilim, mutasyon ve göçle birlikte evrimin temel mekanizmalarından biridir. Her nesilde bazı bireyler, tümüyle "raslantısal" olarak, geriye diğer bireylerden biraz daha fazla sayıda torun (ve elbette gen!) bırakabilirler. Bir sonraki neslin genleri “şanslı” bireylerin genleri olacaktır; ancak, bu bireyler daha sağlıklı ya da daha “iyi” bireyler olmak zorunda değildir. Bu olay, kısaca, genetik sürüklenmedir. Bu, TÜM popülasyonlarda gerçekleşen bir olaydır – "TALİHİN OYUNLARINDAN KAÇIŞ YOK".

ALINTI.

Evrimianlamak.com.

Sanki milli piyango mübarek...

Bu alıntı evrimcilerin sitesinden,yani kendileri yazıyor,kimsenin bir dahli yok, isteyene link verilir.

wub.png

Gönderi tarihi:

ahtapot gözü nasıl bir şeydir bilemiyorum. insan gözünün yapısını da bilmiyorum. daha önce defalarca söylediğim gibi sizin de bu konuda en ufak bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. dolayısıyla yapılan atıp-tutma faaleiyetine giriyor. ben bu konuyu atma-tutma noktasına getirip o noktadan tartışmaya devam etmek niyetinde değilim, tarzım değil. bilir bilmez laf kalabalığı yapmak savunduğum görüşe uygun olmaz. bu tür iddia noktaları daha önce adını verdiğimiz hy ve tayfasından gelir. bu tür kaynaklardan alınan yalan yanlış bilgilerle tartışmanın düzeysizleşeceğine inanıyorum.

sizin de ahtapotların ya da insanların gözleriyle ilgili bir meselede konuşup fikir beyan edebilmeniz için önce o konuyu bilimsel anlamda irdelemiş ve vakıf olmuş olmanız gerekiyor. aksi halde yaptığınız safsata üretmek ve yine atıp-tutmak olacaktır.

kaldı ki evrim teorisinin tütümyle hatalı bir kuram olması durumu allah'ın varlığını kanıtlamaz. sadece o kuramın yanlış olduğunu kanıtlar. onu da kanıtlayacak olanlar yine konuyla ilgili anti-tez üretecek olan bilim insanlarıdır.

dolayısıyla uzun lafın kısası bilir bilmez kafadan uydurma laflarla tartışmıyorum sarıgöl; buraya kadar bu böyle.

ben de size bir link vereyim. Allahn gerçekte ne olduğunu ben de o başlık altında kesin olarak ortaya koymuştum.

http://www.turkish-m...post__p__955255

http://www.turkish-media.com/forum/topic/2407-allah-yoktur/page__view__findpost__p__957170

Gönderi tarihi:

Allah; kendi iradesiyle evreni yoktan var eden, ona belli bir düzen veren, gökleri ve yerleri ve bunlarda en küçüğünden en büyüğüne kadar canlıları yaratan, onlara hayat ve rızık veren, öldüren-dirilten, dilediğini dilediği şekilde idare ve tasarrufu altında bulunduran, varlığı bir başka etkenle değil, kendinden olan, her şeyi bilen, gören, işiten, yarattıklarında en ufak bir çarpıklık ve dengesizlik bulunmayan, herşeye gücü yeten, bütün mülkün gerçek sahibi, emir ve hüküm koymaya tek yetkili; övülmeye, itaat edilmeye, şükredilmeye gerçek lâyık, bir benzeri daha bulunmayan, bütün varlıkların, güneşin, ayın, gök ve yer cisimlerinin itirazsız itaat ettiği, boyun eğdiği, ismini ululadığı, ibadet edilmeye lâyık Hak mabud. Allah, mabud olduğu için Allah değil, Allah olduğu için mabudtur. Onun İlâh oluşu, ibadete lâyık oluşu, bir başka sebepten değil; kendi 'zat'ının yüceliğindendir.

Ey güzel ALLAH'ım c.c. her şeye kâdirsin.

ahtapot gözü nasıl bir şeydir bilemiyorum. insan gözünün yapısını da bilmiyorum. daha önce defalarca söylediğim gibi sizin de bu konuda en ufak bir bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. dolayısıyla yapılan atıp-tutma faaleiyetine giriyor.

Atıp tutan evrim sitesi sakinleri... Benim bu konuda en ufak bir bilgimin olmaması iddiası senin görüşün ve böyle yazman (görüş belirtmen) benim doğru yazdığımı tesciller,ki topik'te yazılanlarda ortada...

sizin de ahtapotların ya da insanların gözleriyle ilgili bir meselede konuşup fikir beyan edebilmeniz için önce o konuyu bilimsel anlamda irdelemiş ve vakıf olmuş olmanız gerekiyor. aksi halde yaptığınız safsata üretmek ve yine atıp-tutmak olacaktır.

kaldı ki evrim teorisinin tütümyle hatalı bir kuram olması durumu allah'ın varlığını kanıtlamaz. sadece o kuramın yanlış olduğunu kanıtlar. onu da kanıtlayacak olanlar yine konuyla ilgili anti-tez üretecek olan bilim insanlarıdır.

Stalkes,

Bana yazdığın yukardaki satırlar,sırf laga,luga, tıkandın işi sen ne bilirsin ayaklarına getirdin,yazdıklarım (bilimsel,alıntılar) kendimden yazdıklarım ise olayın süsü ve evrimcilerin safsataları,üstelik alıntıladığım yazıların bazıları evrimci sitelerden,demekki onlar sallıyorlar,ama önemi yok ne zaman böyle inanan (evrimci) biriyle yazışsam aynı nakartları sıralar...

Allah c.c. varlığını kanıtlamak,ihtiyacına hiç gerek yok, "BİLİNÇ" sahibi olayı kavrar...

Verdiğin linklerdeki yazılar,bayatladı "KOPİŞ" yeni bir şeyler üretmek gerek. binlerce kere cevapları da yazıldı...

homestar.gif

Gönderi tarihi:

İnsanın kalbi ve beyni arasındaki iki yönlü iletişim ağı, dünyadaki en kompleks iletişim ağlarından biridir.

Öncelikle kalb, beyinden bağımsız en az 40.000 sinir hücresinden yapılmış, kendine has kompleks ve sırlı bir sinir sistemine sahiptir; bu sinir sistemi, ‘kalbdeki beyin’ olarak tanımlanmaktadır.

Bu sinir hücresi sayısı, beynin çeşitli merkezlerinin her birinde bulunan ortalama değere yakındır. Çok açık ve sağlam delillerle gösterildiği üzere, kalb beyinle dört yol üzerinden iletişim kurar.

Birincisi, sinirler (nörolojik yol); ikincisi hormonlar ve nörotransmitterler (biyokimyevî yol); üçüncüsü, kan basıncının oluşturduğu nabız dalgaları (biyofızikî yol); dördüncüsü ise, elektromanyetik sahaların karşılıklı tesiridir.

Dr. Selim AYDIN

Nerede burada evrim masalı...

original.gif

Gönderi tarihi:

yani senin ortaya delil koymaya ihtiyacın yok ama benim var öyle mi?

boş laf üretiyorsun

Hayır öyle değil sayın Stalkes, Sen delil üretemiyorsun,ben; "BİLİNÇ" e müracaat et diyorum,farkı,farkeden anlar.

Gönderi tarihi:

İnsanın kalbi ve beyni arasındaki iki yönlü iletişim ağı, dünyadaki en kompleks iletişim ağlarından biridir.

Öncelikle kalb, beyinden bağımsız en az 40.000 sinir hücresinden yapılmış, kendine has kompleks ve sırlı bir sinir sistemine sahiptir; bu sinir sistemi, ‘kalbdeki beyin’ olarak tanımlanmaktadır.

Bu sinir hücresi sayısı, beynin çeşitli merkezlerinin her birinde bulunan ortalama değere yakındır. Çok açık ve sağlam delillerle gösterildiği üzere, kalb beyinle dört yol üzerinden iletişim kurar.

Birincisi, sinirler (nörolojik yol); ikincisi hormonlar ve nörotransmitterler (biyokimyevî yol); üçüncüsü, kan basıncının oluşturduğu nabız dalgaları (biyofızikî yol); dördüncüsü ise, elektromanyetik sahaların karşılıklı tesiridir.

Dr. Selim AYDIN

Nerede burada evrim masalı...

original.gif

ne bu? evrim teorisini çürüttün mü yani şimdi sen laughing.gif

Gönderi tarihi:

........

dolayısıyla uzun lafın kısası bilir bilmez kafadan uydurma laflarla tartışmıyorum sarıgöl; buraya kadar bu böyle.

........

Gönderi tarihi:
Evrimcilerin "insan ile maymun arasındaki genetik benzerlik" konusunda kullandıkları örneklerden bir diğeri, insanda 46, şempanze ve gorillerde ise 48 kromozom bulunmasıdır. Evrimciler, kromozom sayılarının yakınlığını evrimsel bir ilişkinin göstergesi sayarlar. Oysa eğer evrimcilerin kullandığı bu mantık doğru olsaydı, insanın maymun kadar yakın bir akrabasının daha olması gerekirdi: "Patates"! Çünkü patatesin kromozom sayısı goril ve şempanzenin kromozom sayısıyla eşittir: 48. Bu durum, DNA benzerliğinin evrime kanıt oluşturmayacağının çarpıcı bir göstergesidir.

Olsun "patates" te akrabamız olsun ne çıkar,nede olsa ortak atadan geliyoruz...

Gönderi tarihi:

Olsun "patates" te akrabamız olsun ne çıkar,nede olsa ortak atadan geliyoruz...

patates mi :D şimdi de patates teorisi ürettin yani ha :D

sen harfırt üniversitesinde genetik bilmi üzerine doktora yapmış gibi bilgili bir adamsın. takdir ettim :D

• Admin
Gönderi tarihi:

Sevgili Arkadaşlar kişiselleştirme olmadan devam etmelisiniz.... Lütfen dikkatli olalım...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Allah allah bu Allah denilen yaratıcıyı kim yaratmış ki acaba yoksa kendi kendine mi oluşmuş...

Yok yok onunda bir evrim sonucu oluştuğu söyleniyor... smile.png

o zaten varmış. kanıta ihtiyacı yokmuş.

evrimini bilmiyorum ama umarım mitoz bölünmeyle çoğalmıyordur :D

Gönderi tarihi:

Allah allah bu Allah denilen yaratıcıyı kim yaratmış ki acaba yoksa kendi kendine mi oluşmuş...

Yok yok onunda bir evrim sonucu oluştuğu söyleniyor... smile.png

Bu yazılan yazı sırf olayı şirazesinden çıkarmak için yazılan bir yazı,üstelik hiç şık değil, "İNSAN" Akıl ve Fikrinin olması dolayısı ile "AHLAK'İ" kriterlerede sahiptir dolayısı ile tartışma adabına riayet etmek gerekir ve İnsan inanmaz,inanmasınada kimse karışamaz bu böyledir,nihayetinde ama tartışmayı böyle bir mecraya getirmek doğrusu işime gelmiyor,niye işime gelmiyor topiği okuyanların firasetine bırakıyorum...

Hadi.

original.gif

Gönderi tarihi:

herneyse sarıgöl, ben söyleyeceğimi söyledim.

kanıtlanamayan, kanıtı olmayan bir şeye inanma ihtiyacı duymuyorum. sevgili omar'a sorusu karşılığında söyleyeceğim de budur.

saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili Stalkes,

Boşa kürek çekiyorsun: Bu hep böyledir hiç bir şey üretmezler. Ben var diyorum ya derler... original.gif hepsi bu kadar...!

işin kötü tarafı yazdıklarımın hiç okunmadığının farkındayım. :)

Gönderi tarihi:

Bu yazılan yazı sırf olayı şirazesinden çıkarmak için yazılan bir yazı,üstelik hiç şık değil, "İNSAN" Akıl ve Fikrinin olması dolayısı ile "AHLAK'İ" kriterlerede sahiptir dolayısı ile tartışma adabına riayet etmek gerekir ve İnsan inanmaz,inanmasınada kimse karışamaz bu böyledir,nihayetinde ama tartışmayı böyle bir mecraya getirmek doğrusu işime gelmiyor,niye işime gelmiyor topiği okuyanların firasetine bırakıyorum...

Hadi.

original.gif

sayın sarıgöl

bunu keşke önce kendinize söyleyebilseydiniz. bence asıl sizin bu laflarınız hoş olmuyor. konunun dışına taşmadan meseleyi konuşamıyoruz.

Gönderi tarihi:

Bak bak bak. birileri kendilerinin taptığının nereden geldiğini sorunca tartışma dışı oluyor... yemezler arkadaşlar öncelikle tartışılması gereken şey hiç tartışılmayanı tartışmaya başlamaktır...

Kim bu Allah nereden geliyor. Kim yaratmış onu? nedir? insanlara niye işkence yapmaktan hoşlanıyor. Kendisinin yaratığı canlıları niye sakat doğurtuyor... ala al ala...

allah ne isterse onu yapar şeklinde cevap verilecektir. işte ben de onu diyorum ya, karşısındakinden kesin kanıt bekleyip kendisi doğmatik fikirleri savunarak "benim kanıt sunmaya ihtiyacım yok" diyen bir mantıkla tartışamazsın

Gönderi tarihi:

Bak bak bak. birileri kendilerinin taptığının nereden geldiğini sorunca tartışma dışı oluyor... yemezler arkadaşlar öncelikle tartışılması gereken şey hiç tartışılmayanı tartışmaya başlamaktır...

Kim bu Allah nereden geliyor. Kim yaratmış onu? nedir? insanlara niye işkence yapmaktan hoşlanıyor. Kendisinin yarattığı canlıları niye sakat doğurtuyor... ala al ala...

Öncelikle tartışılması gereken şey, hiç tartışılmayanı tartışmak,tamam,zaten bir ateistin ve evrimcinin varlığı bu olaydır...ALLAH c.c. kâinatı ve içindekileri yaratandır,ve bu evren içindekilerle yaratılması için bir varedeninin olması gerekir, burada bilimsel olarak evrenin yaratılması big bang (büyük patlama) ile tescillenmiş vaziyette,en azından bu teoriyi kimse çürütemez. İnsanın yaratılması ise tesadüfen olmamasının (yaratılması) delili "bilinç ve irade" sahibi olmasıdır,teferruata girmeyeceğim,ben böyle inanıyorum.

Şimdi; ateist ve evrimciler neye inanıyor,evren ve insan nasıl varolmuştur? evren kendiliğinden,sonsuzdan beri varmıdır,evren bilinç sahibimidir,yani CANLIMIDIR, İnsan bu evrende rastgele TESADÜFEN NASIL OLUŞMUŞTUR ,bu yazdıklarım ışığında olayları hiç sağa sola saptırmadan tartışırsak ben buradayım ve daima olacağım...

hadi görelim bakalım, kısa ve öz...

Gönderi tarihi:

sarıgöl bak,

önce evrim teorisini çürütmeye çalıştın, bitirdim dedin.

oysa ki konumuz evrim teorisi değildi ve sen çürüttüğünü sandığın konuya doğal olarak hiç vakıf değildin.

şimdi big bang'i anlattın dinledik. ardından ha bir de büyük çöküş var dedin; sağol sayende bilinçlendik.

günlerdir bizlere hocalık yaptın, konu aldı taa buralara geldii.

e peki sen bir zahmet benim sorduğum soruya cevap ver dedim "onun ispata ihtiyacı yok" dedin derslere ve yuvarlana yuvarlana gülmelere devam ettin.

şu anda da konuyu dağıtmadan tartışırsak ben burdayım diyorsun. konuyu bence sen dağıtıyorsun. benim istedğim çok basit: tekrar soruyorum. yanıt ver ya da yanıt verme. ama şu kesin ki eğer benim soruma yanıt vermek yerine konuyu başka bir yere çekip bilimsel teori dersi dinleyeceksem ben seninle olan tartışmamı üzülerek sonlandıracağım.

tanrıya neden inanayım?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.