Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Kimin müslüman olduğunu değil, müslümanlığı tartışıyoruz beyler. Ayrıca çaylak diye vasıflandırdığım için kızmayın. Size rütbenizle hitap ettim.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 _________________________________________ _________________________________________ Sevgili kralx .... senin her sözün çelişki... diğer başlık da da bunu belirtmişdim... Bak ne diyorsun... """"""..."asıl din evreni tanımak tanımlarken bir bütünlük içinde coşkuyla evrenle bütünleşmektir...tüylerinin o manzaraya bakarak ürpermesidir...""" Ne güzel bir alıntı yapmışsın. Neden bunu daha önce görmedim. Burada tüylerin ürpermesi ve Allaha sımsıkı bağlanmak gerektiği ifade edilmiş """""""" Burada sanki Einstain i benim sözlerimle teist etmiş gibi bir havan ve ima edişin var.... Sonra da Einstain in sana verdiğim diğer sözünü ne karşılık şunu söylüyorsun... """""Ayrıca Allahın rahmeti gazabını geçmiştir. Ama hesap sonunda ceza da vardır, ödül de.. Eğer yaptıklarımızın bir hesabı yoksa hiç yaşamayalım.. İsteyen istrdiğini öldürsün, istediğini al, çal, vur kır. sonrada buralara gel Allah bizleri hem yaratacak hemde cezalandıracakmı de.. Bu açıdan teist ve panteistlik kavramlarınızın hükmü yoktur.. Einsteine gelince o inanan bir bilim adamıydı. İdda ettiğin her ne ise buraya yaz bekliyoruz. Ama zannetmeki tetkik imkanımız yok..!! çok çabuk tetkik edilecektir.. Deşifrede üstüme yoktur..""""" Sonrada bu cümlelerinle Einstain i yanlışlıyor ve benden kaynak istiyorsun.... Al sana kaynak...tetkik et bakalım...edemessen arman gibi buralara uğrama ve git yemek tarifleri bölümüne yaz... EKİM 2004 BİLİM VE TEKNİK DERGİSİ MAKALENİN İSMİ : KARMAŞIK BİR YAŞAM ,KARMAŞIK BİR İNSAN ASIL KAYNAK : Lemly B. "A Tangled Life" Discover,Eylül 2004 Aynen alıntılıyorum ilgili bölümü ; ... ..."....Einstain in dinsel görüşleri 17.yüzyıl filozofu Baruch Spinoza nın PANTEİZM görüşüne yakındı.(Kendi diliyle) 'İnsanların kaderi ve eylemleriyle ilgilenen bir tanrıya değil,kendisine var olan herşeyin uyumuyla açığa vuran bir başka tanrı' ya inanıyordu...." Şimdi sen PANTEİZM ide bilmessin sanırsın ki sizlerin teizminden farkı yok...Teizm ile panteizm aynı şey değildir.. Şindi bi sana panteizm üstüne seminer veremem... Spinoza hakkında biraz bilgi toplarsan görürsün... Saygılar... anton lavey kardeş agnostic yani bilinmezci diye biliyordum antony flew basın açıklamasını yaparken tanrı olabilir diyor bir gazetecide nasıl bir tanrı?sorusuna flew'in verdiği yanıt aynen şöyle tabii ki hıristiyanların müslümanların tanrısından bahsetmiyorum öyle bir tanrı olamaz diyor ama bunlar hala teistlikte ısrar ediyorlar ben de diyorum ki teist ise hangi dinden diyorum o önemli değil diyorlar merak etme adam öldü ya 10 sene sonra karambolden onuda müslüman yaparlar Sevgili azizamca... Ben o konunun epeyce bi üstünde durdum... Flew seninde bahsettiğin gibi hristiyanlıkla veya müslümanlıkla ( yada diğer dinler ) alakası olan bir tanrıya değil, bir ilk yaradan a , yani evreni yaratıp insanların hal ve eylemlerine karışmayan , hesap ve ya ceza sorup-vermeyen, Anaxsimenes in sözü ile bir ilk hareket ettiriciye inandığını açıkça belirt mişdi... Yani panteizm ile de alakası yoktu çünkü tanrı ya evrensel bütünlük içinde bakmıyordu.. Hiçbir dinede mensup değildi... Ama sana katılıyorum... bundan 10-15 sene sonra onuda müslüman yaparlar... Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Panteizme göre; Tanrı her şeydir ve her şey Tanrıdır. Tanrı – Evren - İnsan ayırımı yoktur. Böyle bir ayrım aklın yanılsamasıdır. Aşkın bir Tanrı var olmadığı gibi, her hangi bir yaratmadan da söz edilemez. Evreni algılayış biçimi olarak Panteizm, Hindu, Buda dinlerinde hayal gücü geleneğine uygun bir anlayıştır. Felsefî bir tasarım olarak Panteizm ise, eski Yunan felsefesinde Plotinos (205-270), Rönesans'tan sonra Giordano Bruno (1548-1600) ve Spinoza (1632-1677) tarafından temsil edilmiştir. Düşünsel kökü Antik Çağ Yunan Stoacılığına dayanan Panteizmin ileri sürdüğü “Evrenin Ruhu Anlayışı”, Hegelciliği ve Spinozacılığı doğurmuştur... Ben gülmeye devam ediyorum arkadaşlar... Ayrıca o belirttiğin kaynakta Einstein'in yorumu yada sözü yok. O yazıyı yazan şahsın fikri var. Einsteini panteist olarak yorumlamış. Bİr başkaı da ateist derse söyleyecek bir şey yok. Klavye önünüzde yazın yazabildiğiniz kadar. Aslında karşı karşıya olsak bu sözlerinizin onda birini söyleyemezsiniz. Neyse beni güldürüyorsunuz, sizi bu açıdan seviyorum..)) Saygılar.. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sevgili çaylak kardeş. Şimdi sazanı kralı geç. Bana bu yazdığın cümlenin Einsteine ait olduğunu ıspat et.. Çamur at izi kalsın anlayışını bitirin artık. Bıktım çamur temizlemekten.. SAZANLARIN KRALI DİSCOVERY CHANELL'DA EVRİM KONUSU GEÇEN BİR KONUDA Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Panteizme göre; Tanrı her şeydir ve her şey Tanrıdır. Tanrı – Evren - İnsan ayırımı yoktur. Böyle bir ayrım aklın yanılsamasıdır. Aşkın bir Tanrı var olmadığı gibi, her hangi bir yaratmadan da söz edilemez. Evreni algılayış biçimi olarak Panteizm, Hindu, Buda dinlerinde hayal gücü geleneğine uygun bir anlayıştır. Felsefî bir tasarım olarak Panteizm ise, eski Yunan felsefesinde Plotinos (205-270), Rönesans'tan sonra Giordano Bruno (1548-1600) ve Spinoza (1632-1677) tarafından temsil edilmiştir. Düşünsel kökü Antik Çağ Yunan Stoacılığına dayanan Panteizmin ileri sürdüğü “Evrenin Ruhu Anlayışı”, Hegelciliği ve Spinozacılığı doğurmuştur... Ben gülmeye devam ediyorum arkadaşlar... Ayrıca o belirttiğin kaynakta Einstein'in yorumu yada sözü yok. O yazıyı yazan şahsın fikri var. Einsteini panteist olarak yorumlamış. Bİr başkaı da ateist derse söyleyecek bir şey yok. Klavye önünüzde yazın yazabildiğiniz kadar. Aslında karşı karşıya olsak bu sözlerinizin onda birini söyleyemezsiniz. Neyse beni güldürüyorsunuz, sizi bu açıdan seviyorum..)) Saygılar.. İşte bu sözünle var ya tümden gözümde hiçbir değerin kalmadı...Sana kırmızı ile yazdığım yerler tamamiyle tırnak içine alınmış Einstain in sözleridir... Bu na yemin edebilirim... Peki sen inandığın allah üzerine Bu sözlerin Einstaine ait olmadığına dair yemin edebilir,and içebilirmisin... Bi de hiç utanmadan hemen kaynağı bulmuş ve irdelemiş gibi beni yalancı çıkarmaya çalışıyorsun.. Bari kendine karşı dürüst ol... ehhh ehh ehh eh e hehehe Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Çaylak meseleside forumdaki ileti sayısına göre vasıflandırılmış bir rütbedir. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Çaylak meseleside forumdaki ileti sayısına göre vasıflandırılmış bir rütbedir. Sen bırak çaylağı maylağı bana cevap ver...cevap..... YALANCISIN YALANCI.... İŞTE ARTIK O KADAR DÜŞDÜNÜZ Kİ , ATILAN İLETİ SAYISINI ORTAYA ATIYORSUN... SEN BANA CEVAP VER BAKALIM.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sevgili arkadaşlar.. Burada her sorunuza cevap vardır. Bİlgi kriterleri bakımından çok sıfır kalıyorsunuz. O yüzden merak etmeyin cevapsız iletisiniz olmayacaktır. O verdiğin kaynakta Einstein yorumlanmış. Einsteinden bir yorum yazılmamış. İstersen arkadaşlarda baksınlar o kaynağa... Burada yeminin hükmü yoktur. Yazdığın kaynağın doğruluğu konusunda yemin etmene çok güldüm ya... Bu arad yemin memin..)) yaş kaç ya..?? Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sevgili arkadaşlar.. Burada her sorunuza cevap vardır. Bİlgi kriterleri bakımından çok sıfır kalıyorsunuz. O yüzden merak etmeyin cevapsız iletisiniz olmayacaktır. O verdiğin kaynakta Einstein yorumlanmış. Einsteinden bir yorum yazılmamış. İstersen arkadaşlarda baksınlar o kaynağa... Burada yeminin hükmü yoktur. Yazdığın kaynağın doğruluğu konusunda yemin etmene çok güldüm ya... Bu arad yemin memin..)) yaş kaç ya..?? İNANDIĞIN ALLAH DA HABİRE KURANDA YEMİN EDİP-AND İÇİP DURUYOR...ONUN YAŞI KAÇ ACABA? E BAK YİNE KENDİ DİLİNLE KENDİ İNANCINI YALANLADIN? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sen şimdi kendi yemininle Allahın yemininimi kıyasladın..))) Alahın ne üzerine , hangi konu üzerine yemin ettiğini araştır, buraya yaz..ok.. Seni yemin etmene hala gülüyorum bu arada...))) Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 VAY .... NE BÜYÜK HATA ETTİM... NE BÜYÜK YANLIŞ...YAW GİT İŞİNE... NE FARKI VARMIŞ..... KURANDA SIRF İNSANLARI KENDİNE İNANDIRABİLMEK İÇİN HABİRE YEMİN EDİP DURUYOR... DAHA DOĞRUSU BİZ O YEMİNLERİ ALLAH DENEN Bİ VARLIĞIN ETTİĞİNİ ZATEN DÜŞÜNMÜYORUZ... NE OLDUĞU BELLİ....MADEM ALLAH SONSUZ KUDRET SAHİ Bİ (...Kİ BUNU SİZ İDDİA EDİYORSUNUZ) NEDEN YEMİN ETME İHTİYACI DUYAR.... İYİ ÇUVALLADIN DOSTUM...ETTİĞİM YEMİNE GÖNDERME YAPARAK KENDİ İNANCINI KENDİ DİLİNLE SALLADIN... ALLAHIN YEMİN ETMEYE İHTİYACI VAR DEMEKKİ EDİYOR HA... .... .... AYRICA EİNSTAİN İ ARAYA SOKUP AŞAĞIDAKİ İLETİYİ GEÇİŞTİRDİN...BU 6000 YILDA YARATMA MESELESİNE BİR GEL HELE.... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...indpost&p=22515 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sana ne demiştim arkadaşım. Alahın Kurandaki yeminlerini buraya yaz ona göre yorum yapalım.. Komediyi bırak artık ciddi ciddi tartışalım ok... Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sana ne demiştim arkadaşım. Alahın Kurandaki yeminlerini buraya yaz ona göre yorum yapalım.. Komediyi bırak artık ciddi ciddi tartışalım ok... ŞİMDİ SEN KURANDA ALLAH YEMİN EDİYOR MU ETMİYOR MU? BUNU CEVABINI VER..... EĞER EDİYOR DİYORSAN (...Kİ AKLINA GELEN HERŞEYE EDİYOR....ACABA ALLAH MI EDİYOR Hz.Muhammed Mİ)....HİÇ TARTIŞMAYA GEREK YOK... KURANIN O KADAR YERİNDE YEMİN EDİP AND İÇİYOR Kİ , ONLARCA AYETİ ŞİMDİ SANA BURAYA YAZAMAM...ELİME YAZIK..... SEN YAZ MADEN O KADAR DİNİNİ SAVUNUYORSUN BU SANA DÜŞER... BEN ZATEN İNANMADIĞIM BİŞEY İÇİN NEDEN KURANI ELİME ALIP UĞRAŞAYIM.... BELLİ YİNE LAF EBELİĞİ YAPIP , KILIF UYDURMAYA ÇALIŞACAKSIN.... ..... ..... AYRICA SANA ŞU VERDİĞİM LİNKTEKİ TARTIŞMAYA GEL VE CEVABINI YAZ DİYORUM....AMA SEN YİNE GÖRMEMEZLİKTE N GELİYORSUN..... SEVGİLİ ARMAN SENİN TAYİNİN YEMEK TARİFLERİ BÖLÜMÜNE ÇIKTI..... KOLAY GELSİN... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Zavallı durumlara düşen insanları gördüm yardım istiyorlar dı sen neden istemiyorsun lavey ayrıca karnın acıkmış gibi davranıyorsun ama aradığın yiyecek burda yok... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Allahın yemin ettiğini bende biliyorum. Diyorumki bu konuyu sen açtın o halde Allahın hangi yeminine takıldıysan onu yazda yporum yapalım. Anladın..?? Ayrıca o davet ettiğin konunun başlığını söyle geleyim.. Saygılar... Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Zavallı durumlara düşen insanları gördüm yardım istiyorlar dı sen neden istemiyorsun lavey ayrıca karnın acıkmış gibi davranıyorsun ama aradığın yiyecek burda yok... E BİLİYORUM ARADIĞIM YEMEK , YEMEK TARİFLERİNDE...E ONUN İÇİN SENİN TAYİNİNİ BUGÜNKÜ TARTIŞMADA YEMEK TARİFLERİ BÖLÜMÜNE ÇIKARDIM YA... E HHEEH EH EHEHEH EH EHEH EH Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Bak kardeşim yemek tariflerini geçelim. Şakayla karışık ufak ufak arenadan kaçıldığını hissediyorum. Bana o tartışmaya davet ettiğin konu başlığını yazarmısın.. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Allahın yemin ettiğini bende biliyorum. Diyorumki bu konuyu sen açtın o halde Allahın hangi yeminine takıldıysan onu yazda yporum yapalım. Anladın..?? Ayrıca o davet ettiğin konunun başlığını söyle geleyim.. Saygılar... BAK BENDE SANA DİYORUM Kİ, O KADAR ÇOK YEMİN EDİYOR Kİ O KADAR AYETİ BEN SANA BURDA İKİ SAAT YAZMAYA UĞRAŞAMAM.. ELİME KOLUMA YAZIK.... ALLAHIN HER YEMİNİ ÇELİŞKİ...BİR YEMİNİ DEĞİLKİ.... O KADAR AYETİ BULACAM ÖNÜNE GETİRECEM,E SONUCUNU BİLİYORUM SEN YİNE HER ZAMANKİ GİBİ KILIF ARAYACAN DURACAN... BENİM İÇİN ; BEN YEMİN ETTİĞİM İÇİM BANA YAŞIMI SORMAN YETERLİDİR....BÖYLELİKLE ALLAHIN YAŞININ ÇOK KÜÇÜK OLDUĞUNU SENDEN ÖĞRENDİK... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 E BİLİYORUM ARADIĞIM YEMEK , YEMEK TARİFLERİNDE...E ONUN İÇİN SENİN TAYİNİNİ BUGÜNKÜ TARTIŞMADA YEMEK TARİFLERİ BÖLÜMÜNE ÇIKARDIM YA... E HHEEH EH EHEHEH EH EHEH EH senin istediğin yemekten ben yapmıyorum Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Benim ne yapacağımı geç. Allahın yeminlerinde çelişki var diyen sensin. Birini yaz hiç olmazsa.. İddianı destekle lütfen.. Hepsini yaz demiyorum...!! Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Benim ne yapacağımı geç. Allahın yeminlerinde çelişki var diyen sensin. Birini yaz hiç olmazsa.. İddianı destekle lütfen.. Hepsini yaz demiyorum...!! SANA ALLAHIN HER YAMİNİNDE ÇELİŞKİ VAR DİYORUM...BİR YEMİNİ YADA BİRKAÇ YERMİN ETMESİNDE DEĞİL.... BEN ALLAHIN YEMİN ETMESİNİ GENEL OLARAK ÇELİŞKİLİ GÖRÜYORUM... TANE TANE BU AYETTE BÖYLE OLMUŞ GİBİ DEĞİL.... BENİM İÇİN ZERRE KADAR ÖNEMİ OLMAYAN KAVRAMLAR ÜSTÜNE ŞİMDİ NE DİYE UĞRAŞAYIM... KENDİMİ YORAYIM.. SANA BU SON SÖZÜM...GETİRİRSEN ÖNÜME TARTIŞIRIZ... GETİRMESSEN DEMEKKİ ALLAHIN YAŞI ÇIK KÜÇÜK ÇÜNKÜ YEMİN EDİYOR... BUNU BEN DEĞİL SEN SÖYLEDİM... BAK SANA BU KEZ KATILIYORUM.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Çok yazık arkadaş. Bu tutumunuz beni üzdü. Hem allahın yeminlerinde çelişki var deyin, hemde bu benim için zerre kadar önemi olmayan kavramlar diye arenadan kaçın. Olmaz be kardeş.. O zaman dini konular bölümünde işin ne.. Ona buna yer taini yapacaksan. Forumun bir yerine personel işleri başkanlığı diye bir konu aç. Herkezin tainleriyle uğraş... Bir ayet bulamadın demek...)) Güldüm geçtim..)) Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Çok yazık arkadaş. Bu tutumunuz beni üzdü. Hem allahın yeminlerinde çelişki var deyin, hemde bu benim için zerre kadar önemi olmayan kavramlar diye arenadan kaçın. Olmaz be kardeş.. O zaman dini konular bölümünde işin ne.. Ona buna yer taini yapacaksan. Forumun bir yerine personel işleri başkanlığı diye bir konu aç. Herkezin tainleriyle uğraş... Bir ayet bulamadın demek...)) Güldüm geçtim..)) ayet bulamadım mı? inadına uğraşmayacam... sanki ayet yok..ben bulamıyorum...yaw gözümü kapatsam , kuranı elime alıp rast gele bir sayfa açsam bulma ihtimalim %90 be.... inat ettim kardeşim... inat ettim uğraşmayacam... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Sana birşey söyleyeyimmi, aslında tüm ateistler Allaha inanıyorlar ama inattan reddediyorlar.. Sende inadına yazma ..))) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.