Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

7 RAKAMI

Akıl,ışık,unsuru simgeler.Tüm varlıkların birliğe kavuşması bu sayı ile gerçekleşir.7 kozmik yapıyı,evrenin sembolü talihi simgeler,bu yüzden de talihli yedi olarak çağlar boyu adlandırılır.

*Hafta 7 gündür,7 yörünge vardır,gök-yer 7 tabakalıdır.

*İslam terbiyesinde 7 mertebe vardır.En yükseği Kutb'dur ve altında 4000 saklı evliya vardır.

*Kehf suresinde 7 uyurlar anlatılır.

*Kuran'ın ilk suresi fatihadır ve bu sure 7 ayettir.

*Hicr suresi 87. ayetinde ikilenen yedi ifadesi geçer.

*Gılgamışta 7 gün,7 gece,7 ekmek diye geçer.

*Eski Ahid'de de 7 rakamı geçer.

*7 kollu şamdan(İsmailiye mezhebinde) ve Mevlevilikte 7 selam vardır.

Neden 7 bilen varmı?

• Cevaplar 110
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

7 sayisinin yanina bir de 4 sifir koyarsak, o dönemin bilinen en son sayisi karsimizia cikar.70000

Yalniz 7 mi.

12 ler.

40 lar

19 sayisi

111 sayisi

99 sayisi

9 syisi

görüyorsunuz mistik dünyanin destekleyicisi bütün matematikmis de, haberimiz yokmus :D

Gönderi tarihi:

merhaba

kainatta 7 sema veya yedi iklim vardır.

bu yedi iklimin idareci ve koruyucusu olarak 7 zat vardır.

bunlara " ebdal " denilir.

bu ebdalden her biri bir sema iklimine sahiptir.sonsuz yetkileri vardır ve

ruhaniyet ile uğraşırlar.her biri kendi semasında bulunan peygamberlerden

kuvvet alır.

ibrahim el - halil

musa

harun

idris

yusuf

isa

adem

yahya; isa ile harun arasındadır.

bilgi için fütuhat-ı mekkiye ( m. arabi )

Gönderi tarihi:
merhaba

kainatta 7 sema veya yedi iklim vardır.

bu yedi iklimin idareci ve koruyucusu olarak 7 zat vardır.

bunlara " ebdal " denilir.

bu ebdalden her biri bir sema iklimine sahiptir.sonsuz yetkileri vardır ve

ruhaniyet ile uğraşırlar.her biri kendi semasında bulunan peygamberlerden

kuvvet alır.

ibrahim el - halil

musa

harun

idris

yusuf

isa

adem

yahya; isa ile harun arasındadır.

bilgi için fütuhat-ı mekkiye  ( m. arabi )

10670[/snapback]

Iste bilim ile dinin, yüz yillardir neden bir araya gelemediginin en carpici örnek cümlelerini kullanmisisniz. Gerci bunu tüm iananan arkadaslarimiz ypiyor.

Örnek:" Kainatta 7 sema, 7 iklim VARDIR"

" bir de bunlari koruyucusu 7 zat VARDIR"

Burada ksinlik belirteci, VARDIR sözcüklerindedir dikkat edilirse)

devam etmeden, söyleyim, dinsel mitoslari aciklarken tüm arkadaslarimizin düstügü tek hata budur.

Simdi o vardir, bu vardir, bu böyledir filan derken insanin hemen aklina su soru gelir; GÖRDÜN MÜ? KONUSTUN MU? gibi..ya da öyle mi seziyorsun ?

Böyle durumlarda kesin yargilara varmaktansa, inanc bazinda, ya da inananlarin kitaplarinda bu islerin böyle oldugu yazilidir gibi yaklasim en güzelidir.

Tanigi olunmayan her seye birinci elden tanik olurcasina vardir, böyledir gibi yaklastigimizda bilimsel veriler bir cuvala konup bodruma atilarak, mitoslarla gecinmek zorunda birakiliyoruz.

Bu da kimlerin isine gelir bellidir.

Bilim bu konlarda tuzaga kolay düsmez yalniz, orasini da belirteyim.

Kesin yargilari hemen yakalar ve sorar? Eger seziyorsan, ya da öyle inaniyorsan ok der. Amaaa bu vardir dendiginde hemen ogjektif yasalar devreye girer ve sezgileri bilimden cimbizla ayirir gibi ayirip yolnuna devam eder.

Yoksa simdiye dek, arabiyle gazaliyle ugrasiyor olasaydik,simdi su laptopu kesinlikle kullanamiyor olurduk.???

saygilar,

Gönderi tarihi:

sevgili canuğur

gene aynı hatayı yapıyorsunuz

ben alıntı yaptığım kitabın adını, müellifini yazımın altında belirttim.

hiçbir yorum yapmadım.

gene bana cevap veririken 9. satırda benim yaptığımın yapılması gerektiğini

söylüyorsunuz.

lütfen konulara peşin hükümle yaklaşmayın.

yazılmış yazıları önce dikkatle okuyun, anlayın, sonradan da ithamsız

cevap verin.

ben konuda yorumda yapmış olabilirdim.oda benim kişisel fikrim olabilirdi.

kişisel fikir : 7 rakamıyla ebcedde ifade edilir ve kişisel rey yani fikirlerin

bireyin kudreti kadar kullanılabileceğini ifade eder.

şimdi bir yorum daha yaptım.

lütfen tüm bunları dikkatlice ve birkaç kere okuyunuz.

vereceğiniz cevabı merakla bekliyorum çünkü dikkatle okuduğunuz zaman

çok faydalı fikirlerinizi alıyorum ve istifade ediyorum.

teşekkürler :clover:

Gönderi tarihi:

açıklayıcı bilgidir : aynen alıntı yaptığım kitap.

FÜTUHAT-I MEKKİYE

MUHYİDDİN-İ ARABİ

TERCEME EDEN : SELAHADDİN ALPAY

ŞAKİR HOCA KİTABEVİ

SAHAFLAR ÇARŞISI NO : 10

BEYAZIT

BÖLÜM: ENBİYANIN SIRLARI : İLAHİ GİZLİLİKLER SAYFA 51 / 3. PARAGRAF 'TAN

AYNEN ALINTIDIR.

Gönderi tarihi:

hayir hayir, inanclariniza asla bir sey diyemem.

kaynaginiz ne olursa olsun, mistik dünyanin buhurdanligi oldugundan beni ilgilendirmez. Cünkü onlari yillar önce okudum, kendi kendime gülerdim cocukken, insanlar bunlarla nasil gecinmisler diye.

Beni ilgilendiren su.

Itham filan degil, böyle yazdiginiz sürece sürekli de uyaracagim hepinizi!

BIR KONU ORTAYA ATTIGINIZDA SANKI YANIYDAYMISSINIZ GIBI, SANKI GÖRMÜS GIBI, SANKI BILIMSEL VERILERLE DOGRULANMIS GIBI YAKLASMANIZA HER ZAMAN ITIRAZIM OLACAKTIR, BU ITHAM DEGILDIR: BENIM GÖREVIMDIR!

BU, BILGIYE EMIN OLUP OLMADIGINIZIN SORGULANMASIDIR.

KISILIGINIZLE ALAKASI YOKTUR, DOGRU TARTISMA YÖNTEMININ ARANMASI NORMALDIR.

SIMDI HERSEY ICIN, VARDIR DIYORSUNUZ. VAR OLAN NE? NE GÖRDÜNÜZ DE VARLAR? KAYNAKLAR DIYORSUNUZ. ARABI´NIN YAZDIKLARI NEREDEN INANIYORSUNUZ? NE KADAR BILIMSEL? NEYI KANITLAMIS O ADAM?

VAR OLDUGUNU IDDIA ETTIGINIZ SEYLER HER SEYDEN ÖNCE DINSEL SÖYLEMLER. BUNLARDAN EMIN OLMADIGINIZI KENDINIZ DE BILDIGINIZ HALDE, YINE DE BU BÖYLEDIR DIYORSNUZ. ISTE BUNUN ADI: KARA INANCTIR.

BU KONUDA BOSUNA TARTISMA CIKARMAYIN, BEN DOGRU BULDUGUMU ALKISLAR, MISTIK VE HAYALI GERCEK DISI BULDUGUM KONULARI DA HEMEN SAHIBINE GERI VERIRIRM.

5 YASINDAKI BIR COCUK HANI DERSE ona ne cevap vereceksiniz?

ISTE BILIM, 5 YASINDAKI CICUGA DAHI SONUCLARI ANLATACAK BIR UZMANLK ISIDIR.?

ANLATABILDIGIMI SANMIYORUM...ANLAYABILDIGINIZI DE.....

saygilar

Gönderi tarihi:

canuğur bey

siz fikirlerinizi bilgilerinize göre açıkça söyleyebileceğinizi ifade ediyorsunuz.

pek tabi saygı ile karşılıyorum, öyle de olmalı.benim fikirlerinize katılıp

katılmamam sizi bağlamaz.

şimdi ben inancımı ve fikirlerimi ifade edeceğim.söyleyeceğim sözler benim değil

inandığım kitabın ayetleridir.pek tabi sizi de bağlamaz.saygı duyarım.

ayetleri tefsirden ve yorumsuz aşağıya alıyorum.en doğrusunu Allah bilir.

HZ.hz.HZ.hz.muhammed suresi : 47 / 23-24

işte bunlardır, Allah'ın kendilerine lanet edip kulaklarını sağır, gözlerinide

kör ettiği kimseler...

peki bunlar, kuran'ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı?

yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?

47/ 21:

itaat ve güzel bir söz!

iş budur.

iş ciddileşince , Allah'a verdikleri söze sadık olsalardı kendileri için daha

iyi olurdu.

Gönderi tarihi:
canuğur bey

siz fikirlerinizi bilgilerinize göre açıkça söyleyebileceğinizi ifade ediyorsunuz.

pek tabi saygı ile karşılıyorum, öyle de olmalı.benim fikirlerinize katılıp

katılmamam sizi bağlamaz.

şimdi ben inancımı ve fikirlerimi ifade edeceğim.söyleyeceğim sözler benim değil

inandığım kitabın ayetleridir.pek tabi sizi de bağlamaz.saygı duyarım.

ayetleri tefsirden ve yorumsuz aşağıya alıyorum.en doğrusunu Allah bilir.

HZ.hz.HZ.hz.HZ.hz.HZ.hz.muhammed suresi : 47 / 23-24

işte bunlardır, Allah'ın kendilerine lanet edip kulaklarını sağır, gözlerinide

kör ettiği kimseler...

peki bunlar, kuran'ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı?

yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?

47/ 21:

itaat ve güzel bir söz!

iş budur.

iş ciddileşince , Allah'a verdikleri söze sadık olsalardı kendileri için daha

iyi olurdu.

10687[/snapback]

:clover: Cok tesekürler, iste gercekten aradigim forum yöntemi budur.

Kim ne dedi, nerede ne yaziyor. Cok güzel betimlediniz.Böyle yazisilir iste :clover:

Ben simdi su yazdiklariniza yanit verdigimde size mi, yazilanlara mi yanit vermis olurum? elbette yazilanlara. Cünkü tirnak icinde belirtilmisler ne güzel.

Böylece gereksiz yere kimse de kirilmamis olacak.

Simdi yanitlaiyorum. Bir kere beni böyle yaratip, sonra lanet okuyan cehennem tehtitlariyle kendi yarattigini ve gözlerine kendi perde indirdigi icin sorumlu kim? :D

BENIM BÖyLE BIR TANRIM OLAMAZ. KULUNA LANET OKUYAN TANRIYA LANET OLSUN, HEPSI BU KADAR DORSTUM :D

Kaldi ki bir ana bile, cocugunu atese atmaz, atesle tehtid etmez.

Bu tanricilik oyununun altindaki entrikayi Türk toplumu cok yakinda cözecektir.

Gönderi tarihi:

canugur arkadaşım. yandığın zaman bu sözlerine çok pişman olacaksın çok. bu yazımı hatırla. gerçi tamam bizde yanıcaz ama.... ya bi dakka. hem sen neyi savunuyorsun. zinayı, hırsızlığı, ahlaksızlıkları, aldatmayı, helalinden başka kadınlarla eğlenmeyi, bütün bunlara sebebiyet verecek kadar insanı kendinden geçiren içkiyi.......vs.... bunları normal olarak gören, ya da görmese bile yapıldıktan sonra günah çıkarma diye bir fani düzmecesiyle affolunan ahlaksız ve toplumun kötüye gitmesine neden olan şeyleri savunuyorsunuz o zaman. hayır savunmuyorum diyorsan, neyi baz alarak, kaynak alarak savunmuyorsun? bunları bunları yapmayın, şunları şunları yapın diyen bir kaynağın mı var? bizim var elhamdülillah. bu dünya kesinlikle başı boş değil. onu yaratan ulu rabbim rahmetini bir an bile üzerimizden eksik etse neler olacağını tahmin bile edemezsin. şimdi biliyorum senin gibiler hep sorar sen de sorarsın. rahmet nedir diyeceksin. o konuya girersek, yiyip içmek,konuşmak, gülmek eğlenmek...ten başka bi işe yaramayan beynin daha da bulanacak. dünyalara sığmayan bu sırrı ufak beynin hiç almaz. ama istersen yine de gireriz. islam da her şeye yanıt vardır. islam mantık dinidir. son 1 sene içinde müslüman olanların sayısı 2000lerle ifade ediliyor. son 10yılda müslümanlıktan dönenler ise 200-300 kişiden fazla değil. bu da misyonerlerin iş imkanı sağlamak umuduyla kandırdıkları çeresiz gençler.(dikketini çekerim 6milyarlık bi dünya için konuşuyorum) sen ve senin gibiler ne derse desin bizim inancımız bu. sen istediğin gibi alay et istediğin gibi inanma. biz Allah ın söylediği gibi çabamızı yapmışız. gerisi sana kalmış. (Şüphesiz Allah katında, yeryüzünde yürüyen canlıların en kötüsü, inkar edenlerdir. Artık onlar iman etmezler.)(ENFAL-55)

Gönderi tarihi:

Ya arkadaşlar ortaya bir konu attık konu amacından çıktı ağız kavgasına döndü. Sırf kişileri eleştiriyorum diye 3 defa uyarı aldım ama görüyorum ki sayfa kople kişileri eleştirir yazılarla dolmuş. Üstelik bir arkadaşımız da sanki forum yöneticisiymiş gibi diğer arkadaşımızı uyarıyor ve uyarmaya devam edeceğim diyor. Neden 7 rakamının ilginçliği üzerine yorum yapmıyorsunuz? ayrıca "rakamlar mistik dünyanın destekleyicisiymiş de haberimiz yokmuş" diyen arkadaşım. O rakamlar mistik dünyanın destekçisi fallan değildirler, ancak ıspatlayıcısıdırlar. Destekle ıspatın arasındaki farkı bildiğinizi umuyorum. Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ya arkadaşlar ortaya bir konu attık konu amacından çıktı ağız kavgasına döndü. Sırf kişileri eleştiriyorum diye 3 defa uyarı aldım ama görüyorum ki sayfa kople kişileri eleştirir yazılarla dolmuş. Üstelik bir arkadaşımız da sanki forum yöneticisiymiş gibi diğer arkadaşımızı uyarıyor ve uyarmaya devam edeceğim diyor. Neden 7 rakamının ilginçliği üzerine yorum yapmıyorsunuz? ayrıca "rakamlar mistik dünyanın destekleyicisiymiş de haberimiz yokmuş" diyen arkadaşım. O rakamlar mistik dünyanın destekçisi fallan değildirler, ancak ıspatlayıcısıdırlar. Destekle ıspatın arasındaki farkı bildiğinizi umuyorum. Saygılar..

10725[/snapback]

Yaklasiminiz cok güzel arkadasim. Aslinda neden uyari aldiginizi anlayamadim.

Bu sekilde konusulur sizinle. :D

destek, belgelenmeyen kavramlarin ispat diye ortaya atilmasidir.

Ama objektif bilgi yiginlari yan yana gelerek asil koyuya da destek olabilirlar.

sayisal kavramlarin mistik dünya olaylarina nasil kanitlar olduklarini gercekten merak ediyorum. Sayilar matematik demek biliriz. Matematik yöntemi ise evrenin cözümü icin her alanda kullanilirlar. Mistik dünyada nerelerde kullanilarak kanit olmuslardir, anlatabilirsiniz.

Tesekür ediyorum.

Gönderi tarihi:

10725[/snapback]

Ama objektif bilgi yiginlari yan yana gelerek asil koyuya da destek olabilirlar.

sayisal kavramlarin mistik dünya olaylarina nasil kanitlar olduklarini gercekten merak ediyorum. Sayilar matematik demek biliriz. Matematik yöntemi ise evrenin cözümü icin her alanda kullanilirlar. Mistik dünyada nerelerde kullanilarak kanit olmuslardir, anlatabilirsiniz.

Tesekür ediyorum.

10801[/snapback]

Neden uyarı aldığım değil neden uyarı verdikleri önemlidir. Çünkü benim uyarıldığım tarzda bir çoklarının uyarıyı hakettiklerini düşünüyorum. O halde neden ben uyarılıyorum da başkaları uyarılmıyor. UIyarılmadıklarını nereden biliyorsun diye sorarsan, uyarılsalardı bizden biri makamına kadar gelemezlerdi. Yada bizden biri olunduğu zaman herşey serbestmi? neyse.. bu yöneticilerin işi ben gerekeni yazdım gönderdim. 7 rakamının mistizimle alakasına gelince. İnancımıza göre Allah tektir tek'i sever. Gerçi dinsel öğretiler seni bağlamıyor ama bana göre ıspat niteliğindedir. Ispatı da şuradan geliyor; dinsel bazda yukarda saydığımız 7 örnekleri. İlginç bir şekilde fiziki alemin çok yerinde karşımıza çıkıyor. Bu bir rastlantı olamaz. Allah varlığının ve kudretinin ıspatını bir çok şeyde göstermesiyle birlikte, 7 rakamını yarattığı muazzam şeylerde de kullanarak manevi olguda eşleştiriyor. Saygılar..

Görene göz gerekmez,

Görmeyene söz gerekmez.. Kx

Gönderi tarihi:

10725[/snapback]

Tesekür ediyorum.

10801[/snapback]

Neden uyarı aldığım değil neden uyarı verdikleri önemlidir. Çünkü benim uyarıldığım tarzda bir çoklarının uyarıyı hakettiklerini düşünüyorum. O halde neden ben uyarılıyorum da başkaları uyarılmıyor. UIyarılmadıklarını nereden biliyorsun diye sorarsan, uyarılsalardı bizden biri makamına kadar gelemezlerdi. Yada bizden biri olunduğu zaman herşey serbestmi? neyse.. bu yöneticilerin işi ben gerekeni yazdım gönderdim. 7 rakamının mistizimle alakasına gelince. İnancımıza göre Allah tektir tek'i sever. Gerçi dinsel öğretiler seni bağlamıyor ama bana göre ıspat niteliğindedir. Ispatı da şuradan geliyor; dinsel bazda yukarda saydığımız 7 örnekleri. İlginç bir şekilde fiziki alemin çok yerinde karşımıza çıkıyor. Bu bir rastlantı olamaz. Allah varlığının ve kudretinin ıspatını bir çok şeyde göstermesiyle birlikte, 7 rakamını yarattığı muazzam şeylerde de kullanarak manevi olguda eşleştiriyor. Saygılar..

Görene göz gerekmez,

10857[/snapback]

Bilemiyorum, ben elimden geldigince bilimsel yöntemlere basvurdum.

Kimseye ne forumda ne de özelde hakaret gibi asagilayici sözler yazmadim.

Her zaman kisiyi degil, inanc kavramlarinin, insanligin gelisme yolunda ne anlama geldigi kadar elestirdim. Ama kisiler bunu yalis anlayarak, kendilerine karsi saldiri olarak algiliyorlar bazen.

Bunun yaninda özelde de bir cok arkadastan, taktir mailleri de aliyorum.

Bu, benim icin elbet onur vericidir.

Ancak bazen ikili sürtüsmelerde konuyu aciklarken acimasiz yöntemlere basvurduysam da özür dilemesini biliyorum.

Bunu zaman zaman hepimiz yapar.

Bakin arkadasim, Ülkemiz bir aydinlanma süreci yasiyor.

Bütün dünya bu süreci sancili gecirmistir. ve atlatamayanlarin da sancilari sürecektir.

Bu, zor bir sürectir. Bazen sinirlerimiz bozulabilir, bazen inanclarimiza saldirildigini düsünerek sinirlerimizi yipratabiliriz. Kücük kirginliklar yasanabilir.

örnegin: arkadasin biri benim cehennemden nasil cikacagimla ilgili forum basligi atmis.

Benim böyle bir konuya tepkilerimi okuduysaniz, forumun isleyisi hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

Forum yönetiminin bunlarin hic birini gözden kacirmadigini saniyorum.

"Bizden biri" konusuna gelice, forumla hic bir özel iliskim yok.

Bu konu tamamen yorum sayisiyla ilgilidir.

saygilar

Gönderi tarihi:

10725[/snapback]

Tesekür ediyorum.

10801[/snapback]

Görene göz gerekmez,

10857[/snapback]

Bilemiyorum, ben elimden geldigince bilimsel yöntemlere basvurdum.

Kimseye ne forumda ne de özelde hakaret gibi asagilayici sözler yazmadim.

Her zaman kisiyi degil, inanc kavramlarinin, insanligin gelisme yolunda ne anlama geldigi kadar elestirdim. Ama kisiler bunu yalis anlayarak, kendilerine karsi saldiri olarak algiliyorlar bazen.

Bunun yaninda özelde de bir cok arkadastan, taktir mailleri de aliyorum.

Bu, benim icin elbet onur vericidir.

Ancak bazen ikili sürtüsmelerde konuyu aciklarken acimasiz yöntemlere basvurduysam da özür dilemesini biliyorum.

Bunu zaman zaman hepimiz yapar.

Bakin arkadasim, Ülkemiz bir aydinlanma süreci yasiyor.

Bütün dünya bu süreci sancili gecirmistir. ve atlatamayanlarin da sancilari sürecektir.

Bu, zor bir sürectir. Bazen sinirlerimiz bozulabilir, bazen inanclarimiza saldirildigini düsünerek sinirlerimizi yipratabiliriz. Kücük kirginliklar yasanabilir.

örnegin: arkadasin biri benim cehennemden nasil cikacagimla ilgili forum basligi atmis.

Benim böyle bir konuya tepkilerimi okuduysaniz, forumun isleyisi hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

Forum yönetiminin bunlarin hic birini gözden kacirmadigini saniyorum.

"Bizden biri" konusuna gelice, forumla hic bir özel iliskim yok.

Bu konu tamamen yorum sayisiyla ilgilidir.

saygilar

10874[/snapback]

Evet yazılarını çok yerde görüyorum. Fikirlerini de saygı duyuyorum. Bilimsellikten ve objektiviteden yanasın. İnanın bende aynı. Dinin bütün nazariyelerini mutlaka bilmin bir süzgecinden geçiriyorum. Artık farklılıklar nereden kaynaklanıyor bilmiyorum ama, başkları göremese de, kendimce dinin bilimle parelel olduğunu ve birbirlerinin destekler nitelikte olduklarını görüyorum. Ben daha 1 haftalık kullanıcıyım. Uyarılarıda acemilikten yedim. Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bundan sonra tabletin kırık kısmı geliyor. Burada geminin nasıl yapılacağı bildirilmiş olmalı. Metnin yine okunan kısmında Tufan'ın bütün şiddetiyle memleketi kapladığı, 7 gün, 7 gece sürdüğü, bittiğinde Ziusudra'nın Tanrılara kurbanlar yaptığı yazılı.

alın size gılgamış

Gönderi tarihi:
Bundan sonra tabletin kırık kısmı geliyor. Burada geminin nasıl yapılacağı bildirilmiş olmalı. Metnin yine okunan kısmında Tufan'ın bütün şiddetiyle memleketi kapladığı, 7 gün, 7 gece sürdüğü, bittiğinde Ziusudra'nın Tanrılara kurbanlar yaptığı yazılı.

alın size gılgamış

10948[/snapback]

Hiç bir zaman hiç bir yerde hiç bir doğa olayının yada bir bilinmezin İlk defa Kuran'ı Kerimde açıklandığını yazmadım. Bu fikre de katılamam. Sonuç olarak Kuran'ı Kerim de belli bir devirde indirildi. Mesala dünyanın bir yörünge üzerinde hareket ettiğini yada buna benzer şeyleri ilk defa Kuar'ı Kerimmi söylüyor. Belki daha öncesinde de biliniyordu. Bizler bir yaratıcının olduğunu ve Kuran'ı Kerimi'in kutsal bir kitap olduğunu söylerken bu tür bilgilerdenmi faydalanıyoruz. Kuran da daha önce bilinen şeyler yazamazmı. Öyle iletiler görüyorum ki, güya biz Kuran'ın hak kitap olduğunu ilginç rakamlarla, yada alemin yaradılışıyla ilgili bilgilerle ıspat etmeye çalışıyoruz. Aslında bunlar da var ama kök kanıt değil. Kuranda ki 7-9 gibi ilginç sayı ilişkilendirilmeleri gerek geçmişle, gerekse gelecekle ilgili konuları da içerebilir. Bu sayı yada herhanngi bir bilginin Kuran'ı Kerimden de önce bilinmesi onun kutsallığına bir zeval getirmez. Belki Allah bilineni hatırlatmak istemiştir? Kuran' Kerim'in mucize bir kitap olduğunun ıspatı okadar çok ki, ne 7 ye ihtiyaç var nede yörünge bilgilerine. Biz kendi yörüngemizi bilelim yeter...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

alın size gılgamış

10948[/snapback]

Hiç bir zaman hiç bir yerde hiç bir doğa olayının yada bir bilinmezin İlk defa Kuran'ı Kerimde açıklandığını yazmadım. Bu fikre de katılamam. Sonuç olarak Kuran'ı Kerim de belli bir devirde indirildi. Mesala dünyanın bir yörünge üzerinde hareket ettiğini yada buna benzer şeyleri ilk defa Kuar'ı Kerimmi söylüyor. Belki daha öncesinde de biliniyordu. Bizler bir yaratıcının olduğunu ve Kuran'ı Kerimi'in kutsal bir kitap olduğunu söylerken bu tür bilgilerdenmi faydalanıyoruz. Kuran da daha önce bilinen şeyler yazamazmı. Öyle iletiler görüyorum ki, güya biz Kuran'ın hak kitap olduğunu ilginç rakamlarla, yada alemin yaradılışıyla ilgili bilgilerle ıspat etmeye çalışıyoruz. Aslında bunlar da var ama kök kanıt değil. Kuranda ki 7-9 gibi ilginç sayı ilişkilendirilmeleri gerek geçmişle, gerekse gelecekle ilgili konuları da içerebilir. Bu sayı yada herhanngi bir bilginin Kuran'ı Kerimden de önce bilinmesi onun kutsallığına bir zeval getirmez. Belki Allah bilineni hatırlatmak istemiştir? Kuran' Kerim'in mucize bir kitap olduğunun ıspatı okadar çok ki, ne 7 ye ihtiyaç var nede yörünge bilgilerine. Biz kendi yörüngemizi bilelim yeter...

Saygılar..

11005[/snapback]

ispatla kuranın mucize olduğunu laf salatası yapma konuşma ispatla tatlı su tuzlu su mu? ramsesin cesedi mi? çocuğun ana karnında hikayesi mi? kadının dövülmesi mi ?hırsızın elinin kesilmesi mi?kafirlerin ellerinden kollarından çapraz olarak kesilmesi mi?mucize ne ?

Gönderi tarihi:

alın size gılgamış

10948[/snapback]

Saygılar..

11005[/snapback]

ispatla kuranın mucize olduğunu laf salatası yapma konuşma ispatla tatlı su tuzlu su mu? ramsesin cesedi mi? çocuğun ana karnında hikayesi mi? kadının dövülmesi mi ?hırsızın elinin kesilmesi mi?kafirlerin ellerinden kollarından çapraz olarak kesilmesi mi?mucize ne ?

11269[/snapback]

İnanın tartışmaktan çok, eğleniyorum, çünkü beni çok güldürüyorsunuz. Kuran'ı Kerim hakkında bildiklerin bu kadar işte, zaten kuran'ı Kerim'i hakkıyla bilsen, araştırsan bugün bu idoolojiyi savunmucaktın. Eğer okucaksan sana tek tek yazacağım.. cevap lütfenn..

Gönderi tarihi:

İnanın tartışmaktan çok, eğleniyorum, çünkü beni çok güldürüyorsunuz. Kuran'ı Kerim hakkında bildiklerin bu kadar işte, zaten kuran'ı Kerim'i hakkıyla bilsen, araştırsan bugün bu idoolojiyi savunmucaktın. Eğer okucaksan sana tek tek yazacağım.. cevap lütfenn..

11334[/snapback]

X LERİN KRALI İDEOLOJİ Mİ DEDİN?SENDE Mİ BRÜTÜS İDEOLOJİ NE ZAMANDAN BERİ EVRENSEL OLUYOR HANİ İSLAM EVRENDELDİ

SENİN İSLAMI NASIL BİDİĞİN ORTAYA ÇIKTI

Gönderi tarihi:

11334[/snapback]

X LERİN KRALI İDEOLOJİ Mİ DEDİN?SENDE Mİ BRÜTÜS İDEOLOJİ NE ZAMANDAN BERİ EVRENSEL OLUYOR HANİ İSLAM EVRENDELDİ

SENİN İSLAMI NASIL BİDİĞİN ORTAYA ÇIKTI

11375[/snapback]

İdeolojiler evrenseldir diye bir yazımı yazdım ben Allah aşkına..)) gene güldürdün beni. Tabiki Kuran dışında hiç birşey evrensel değildir benim nazarımda. Benim islamı nasıl bildiğim zamanla belli olacak yeterki sen boğma laflarla tartışma platformundan kaçma.. Ayrıca brütüsü geri iade ediyorum...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

NUH OLAYINA KISA BIR ACIKLAMA:

TUFAN GILGAMIS DESTANINDA TAS TABLETLERE YAZILDIGI ICIN BIR BELGEDIR.

NASIL?

6000 YIL ÖNCESI DAHI TAS TABLETLERE; TUFANIN, ADI BILINMEYEN TARIHLERDE VUKU BULDUGU DA KAZINMISTIR.

SIMDI DÜSÜNELIM:

GILGAMIS TARIHINDEN DE COK COK ÖNCE OLAGELEN BIR TUFAN SIRASINDA ULASIM ARACLARININ ILKELLIGINI; DÜNYANIN BÜYÜKLÜGÜNÜ, BÖLGENIN NASIL OLDUGUNU KIM BILEBILIYORDU? NÜFUSU DÜSÜNELIM, KLANLAR HALINDE, DAGINIK VE HIC BIR BILIMIN OLMADIGI PRIMITIF DÖNEMI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURALIM.

FIRAT DICLE DELTASININ TASARAK GENIS BIR ALANI SU BASMASI ILE ÖYKÜLESEN TUFHAN OLAYINA, O GÜNÜN INSANLARI ICIN HER YERI KAPLAYAN BIR AFET OLARAK BAKMASI KADAR DOGAL BIR SEY OLABILIR MI.

.

BU ARADA SEL BASKININ ARSINDA ADALARDA SIKISMIS BIR KÜCÜK TOPLUMUN ILKEL BIR GEMI YAPARAK HAYVANLARIYLA KURTULMASI KADAR NORMAL BIR SEY OLAMAZ.

BU OLAYIN DA MITOSLASTIRILIP DINLERE DAYANAK OLARAK KULLANILDIGINI TAHMIN EDEBILIRIZ

(egitimci olanlariniz varsa,sinifta ögrencilerin ilk sirada oturanin kulagina bir cümle söyleyin, 30 kisiye kulaktan kulaga, son kisiye kadar söyletin.

Bakalim ilk cümleniz ne kadar degismis? Ben denedim; gülmekten kasiklarim aridi :D )

Binlerce yila saygi gösterelim degil mi? olur böyle tufanlar arada :D

saygilar

Gönderi tarihi:

Kuran'ı Kerim sizin için her ne kadar kaynak olmasa da genede kaynak olarak gösteriyorum ister okuyun ister okumayın..

KURAN'DA HZ. NUH VE TUFAN

Nuh Tufanı, Kuran'ın pek çok ayetinde anlatılır. Aşağıda, olayın gelişim sırasına göre ayetler derlenmiştir.

HZ. NUH'UN, KAVMİNİ DİNE DAVET EDİŞİ

Andolsun, Biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik. Dedi ki: 'Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Doğrusu ben, sizin için büyük bir günün azabından korkmaktayım.' (A'raf Suresi, 59)

(Nuh:) 'Gerçek şu ki, ben size gönderilmiş güvenilir bir peygamberim. Artık Allah'tan korkup-sakının ve bana itaat edin. Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; benim ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir. Artık Allah'tan korkup sakının ve bana itaat edin.' (Şuara Suresi, 107-110)

Andolsun, biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik. Böylece kavmine dedi ki: Ey Kavmim, Allah'a kulluk edin. Onun dışında sizin başka ilahınız yoktur, yine de korkup-sakınmayacak mısınız? (Müminun Suresi, 23)

HZ. NUH'UN, KAVMİNİ ALLAH'IN AZABINA KARŞI UYARMASI

Hiç şüphesiz Biz Nuh'u: Kavmini, onlara acı biz azap gelmeden evvel uyarıp korkut diye kendi kavmine gönderdik. (Nuh Suresi, 1)

(Nuh:) 'Artık siz, ileride bileceksiniz. Aşağılatıcı azap kime gelecek ve sürekli azap kimin üstüne çökecek.' (Hud Suresi, 39)

(Nuh:) 'Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Ben size (gelecek olan) acı bir günün azabından korkarım.' (Hud Suresi, 26)

KAVMİN HZ. NUH'U YALANLAMASI

Kavminin önde gelenleri? 'Gerçekte biz seni açıkça bir 'şaşırmışlık ve sapmışlık' içinde görmekteyiz' dediler. (A'raf Suresi, 60)

Dediler ki: 'Ey Nuh, bizimle çekişip-durdun, bu çekişmede ileri de gittin. Eğer doğru söylüyorsan bize vadettiğini getir (görelim.)' (Hud Suresi, 32)

Gemiyi yapmaktaydı. Kavminin ileri gelenleri kendisine her uğradığında onunla alay ediyordu. O: 'Eğer bizimle alay ederseniz, alay ettiğiniz gibi biz de sizlerle alay edeceğiz' dedi. (Hud Suresi, 38)

Bunun üzerine, kavminden küfre sapmış önde gelenler dediler ki: 'Bu, sizin benzeriniz olan bir beşerden başkası değildir. Size karşı üstünlük elde etmek istiyor. Eğer Allah (öne sürdüklerini) dilemiş olsaydı, muhakkak melekler indirirdi. Hem biz geçmiş atalarımızdan da bunu işitmiş değiliz. O, kendisinde delilik bulunan bir adamdan başkası değildir, onu belli bir süre gözetleyin.' (Müminun Suresi, 24-25)

Kendilerinden önce Nuh kavmi de yalanlamıştı; böylece kulumuzu yalanladılar ve 'delidir' dediler. O, baskı altına alınıp engellenmişti. (Kamer Suresi, 9)

HZ. NUH'A UYANLARIN KÜÇÜK GÖRÜLMELERİ

Kavminden, ileri gelen inkarcılar: 'Biz seni yalnızca bizim gibi bir beşerden başkası görmüyoruz; sana, sığ görüşlü olan en aşağılıklarımızdan başkasının uyduğunu görmüyoruz ve sizin bize bir üstünlüğünüzü de görmüyoruz. Aksine, biz sizi yalancılar sanıyoruz' dedi.' (Hud Suresi, 27)

Dediler ki: 'Sana, sıradan ********* insanlar uymuşken inanır mıyız?' Dedi ki: 'Onların yapmakta oldukları hakkında benim bilgim yoktur. Onların hesabı yalnızca Rabbime aittir, eğer şuurundaysanız (anlarsınız). Ve ben mümin olanları kovacak değilim. Ben, yalnızca apaçık bir uyarıcı-korkutucuyum.' (Şuara Suresi, 111-115)

ALLAH'IN HZ.NUH'A ÜZÜLMEMESİNİ HATIRLATMASI

Nuh'a vahyedildi: 'Gerçekten iman edenlerin dışında, kesin olarak kimse inanmayacak. Şu halde onların işlemekte olduklarından dolayı üzülme.' (Hud Suresi, 36)

HZ. NUH'UN DUALARI

(Nuh:) 'Bundan böyle, benimle onların arasını açık bir hükümle ayır ve beni ve benimle birlikte olan müminleri kurtar.' (Şuara Suresi, 118)

Sonunda Rabbine dua etti: 'Gerçekten ben yenik düşmüş durumdayım. Artık sen intikam al.' (Kamer Suresi, 10)

(Nuh) Dedi ki: 'Rabbim, gerçekten ben kavmimi gece ve gündüz davet edip durdum. Fakat benim davet etmem, bir kaçıştan başkasını arttırmadı.' (Nuh Suresi, 5-6)

(Nuh) 'Rabbim' dedi. 'Beni yalanlamalarına karşılık, bana yardım et.' (Müminun Suresi, 26)

Andolsun, Nuh Bize (dua edip) seslenmişti de ne güzel icabet etmiştik. (Saffat Suresi, 75)

GEMİNİN YAPILIŞI

Bizim gözetimimiz altında ve vahyimizle gemiyi imal et. Zulme sapanlar konusunda da Bana hitapta bulunma. Çünkü onlar suda-boğulacaklardır. (Hud Suresi, 37)

HZ. NUH'UN KAVMİNİN SUDA BOĞULARAK HELAK OLMASI

Onu yalanladılar. Biz de onu ve gemide onunla birlikte olanları kurtardık, ayetlerimizi yalan sayanları da suda-boğduk. Çünkü onlar kör bir kavimdi. (A'raf Suresi, 64)

Sonra bunun ardından geride kalanları da suda-boğduk. (Şuara Suresi, 120)

Andolsun, Biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik, o da içlerinde elli yılı eksik olmak üzere bin sene yaşadı. Sonunda onlar zulmetmekte devam ederlerken tufan kendilerini yakalayıverdi.' (Ankebut Suresi, 14)

Böylece onu ve onunla birlikte olanları katımızdan bir rahmet ile kurtardık. Ayetlerimizi yalan sayarak inanmamış olanların da kökünü kuruttuk. (A'raf Suresi, 72

TUFAN'IN ARKEOLOJİK DELİLLERİ

Kuran'da helak edildiği haber verilen kavimlerin birçoğunun izlerine günümüzde rastlanılması bir tesadüf değildir. Arkeolojik verilerden anlaşılmaktadır ki, bir kavmin ortadan kaybolması ne kadar ani olursa, buna ait bulgu elde edilmesi şansı da o kadar fazla olmaktadır.

Bir uygarlığın birdenbire ortadan kalkması durumunda —ki bu bir doğal felaket, ani bir göç veya bir savaş sonucu olabilir— bu uygarlığa ait izler çok daha iyi korunmaktadır. İnsanların içinde yaşadıkları evler ve günlük hayatta kullandıkları eşyalar, kısa bir zaman içinde toprağın altına gömülmektedir. Böylece bunlar, uzunca bir süre insan eli değmeden saklanmakta ve günışığına çıkartılmalarıyla geçmişteki yaşam hakkında önemli ipuçları sunmaktadırlar.

İşte Nuh Tufanıyla ilgili birçok delilin günümüzde ortaya çıkarılması bu sayede olmuştur. MÖ 3000 yılları civarında gerçekleştiği düşünülen Tufan, tüm bir uygarlığı bir anda yok etmiş ve bunun yerine tamamen yeni bir uygarlık kurulmasını sağlamıştır. Böylece Tufan'ın açık delilleri, bizlerin ibret alması için binlerce yıl boyunca korunmuştur.

Arkeolojik bulgulara göre Nuh Tufanı Mezopotamya ovasında meydana gelmişti. Ovanın o zamanki şekli bugünkünden farklıydı. Üstteki grafikte ovanın bugünkü sınırları kırmızı kesik çizgiyle belirtilmiştir. Kırmızı çizginin gerisinde kalan geniş bölgenin ise o zamanlar denize dahil olduğu bilinmektedir.

Mezopotamya Ovası'nı etkisi altına alan Tufan'ı araştırmak için yapılmış birçok kazı vardır. Bölgede yapılan kazılarda başlıca dört şehirde büyük bir tufan sonucu gerçekleşmiş olabilecek sel felaketinin izlerine rastlanmıştır. Bu şehirler Mezopotamya Ovası'nın önemli şehirleri Ur, Uruk, Kiş ve Şuruppak'tır.

Bu şehirlerde yapılan kazılar, bunların tümünün MÖ 3000'li yıllar civarında bir sele maruz kaldıklarını göstermektedir.

Önce Ur şehrinde yapılan kazıları ele alalım.

Günümüzde Tel-El Muhayer olarak isimlendirilen Ur şehrinde yapılan kazılarda ele geçirilen medeniyet kalıntılarının en eskisi MÖ 7000'li yıllara kadar uzanmaktadır. İnsanların ilk uygarlık kurdukları yerlerden birisi olan Ur şehri, tarih boyunca birçok medeniyetin birbiri ardına gelip geçtiği bir yerleşim bölgesi olmuştur.

Ur şehrinde yapılan kazılarda ortaya çıkartılan arkeolojik bulgular, buradaki medeniyetin çok büyük bir sel felaketi sonunda kesintiye uğradığını, daha sonra zaman içinde tekrar yeni uygarlıkların meydana çıkmaya başladığını göstermektedir. Bu bölgede ilk kazıyı yapan kişi, British Museum'dan R. H. Hall'dür. Hall'den sonra kazıyı yürütme görevini devralan Leonard Woolley, British Museum ve Pennsylvania Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen bir kazı çalışmasına da başkanlık etmiştir. Woolley'in yürüttüğü ve dünya çapında büyük sansasyon yaratan kazı çalışmaları 1922'den 1934 yılına kadar sürdürülmüştür.

Sir Woolley'in kazıları Bağdat ile Basra Körfezi arasındaki çölün ortalarında gerçekleşti. Ur şehrinin ilk kurucuları, Kuzey Mezopotamya'dan gelmiş olan ve kendilerine "Ubaidyen" ismini veren bir halktı. Bu halka dair bilgi elde etmek için detaylı kazılar başlatıldı. Reader's Digest dergisinde Woolley'in kazıları şöyle anlatılıyor:

Kazı yapılan bölgede, derine inildikçe çok önemli bir buluntu ortaya çıkarılmıştı, bu Ur şehrinin krallar mezarlığıydı. Araştırmacılar Sümer krallarının ve soyluların gömülmüş olduğu bu mezarlıkta birçok efsanevi sanat eserlerine rastladılar. Miğferler, kılıçlar, müzik aletleri, altından ve kıymetli taşlardan yapılmış sanat yapıtları. Bunlardan çok daha önemli olan başka şeyler de vardı; kil tabletlere hayret verici bir ustalık ve beceriyle, yüksek bir teknikle pres edilmiş tarihsel kayıtlar. Araştırmacılar, Ur'da kral listelerindeki aynı adları taşıyan yazılar bulmuş, hatta bunların arasında Ur'un ilk krallık ailesini kuran kişinin adına rastlamıştı. Woolley, mezarlığın ilk Ur Hanedanlığı'ndan önce başladığı neticesine vardı. Bu nedenle, son derece gelişmiş bir medeniyetin ilk hanedandan daha önceleri var olduğu sonucuna vardı.

Sir Leonard Woolley'in Mezopotamya ovasında

yaptığı kazı, bu bölgede toprağın derinliklerinde 2.5 metre kalınlığında bir çamur-kil tabakanın varlığını ortaya koydu. Bu çamur-kil tabaka, büyük olasılıkla Tufan anında suların taşıdığı kil kütleleriydi ve dünyada sadece Mezopotamya ovasının altında vardı. Bu tespit, Tufan'ın yalnızca Mezopotamya ovasında gerçekleştiğinin önemli bir kanıtını oluşturdu.

Kanıtın iyice incelenmesinden sonra Woolley kazıyı daha derinlere, mezarların altına doğru ilerletmeye karar verdi. İşçiler çamur olmuş tuğlaların içinden bir metre kadar derine daldılar ve çanak çömlekleri çıkarmaya başladılar. "Ve sonra birdenbire herşey durdu." Woolley böyle yazıyordu. "Artık ne çanak, ne çömlek, ne kül vardı, yalnız suyun getirdiği temiz çamur."

Woolley kazıya devam etti, iki buçuk metre kadar temiz kil tabakasından geçilerek derine dalındı ve sonra birdenbire işçiler, tarihçilerin son Taş Devri kültürü olarak isimlendirdiği bu devrin insanları tarafından yapılmış zımpara taşından aletler ve çanak çömlek parçalarına rastladılar. Çamur iyice temizlenince altında kalmış bir medeniyet ortaya çıktı. Bu durum, bölgede büyük bir su baskınının meydana geldiğini gösteriyordu. Ayrıca mikroskobik analiz, temiz kilden kalın bir katmanın, eski Sümer uygarlığını yok edecek kadar büyük bir tufan tarafından buraya yığılmış olduğunu gösteriyordu. Gılgamış Destanı ile Nuh'un öyküsü, Mezopotamya Çölü'nde kazılan bir kuyuda ortak bir kaynakta birleşmiş oluyordu.

Ayrıca Max Mallowan kazıyı yürüten Leonard Woolley'in düşüncelerini şöyle aktarıyordu:

Woolley, tek bir zaman diliminde oluşmuş böylesine büyük bir mil kütlesinin sadece çok büyük bir sel felaketinin sonucu olabileceğini belirterek; Sümer Ur'u ile Al-Ubaid'in boyalı çanak çömlek kullanan halkı tarafından kurulan kenti ayıran sel tabakasını, efsanevi Tufan'ın kalıntıları olarak tanımladı.

Bu veriler, Tufan'ın etkilediği yerlerden birinin Ur şehri olduğunu gösteriyordu. Alman arkeolog Werner Keller de söz konusu kazının önemini şöyle ifade etmişti: "Mezopotamya'da yapılan arkeolojik kazılarda balçıklı bir tabakanın altından şehir kalıntılarının çıkması burada bir sel olduğunu ispatlamış oldu."

Tufan'ın izlerini taşıyan bir başka Mezopotamya şehri ise günümüzde Tel El-Uhaymer olarak isimlendirilen, Sümerlilerin Kiş şehridir. Eski Sümer kayıtlarında, bu şehir "Büyük Tufan'dan sonra başa geçen ilk hanedanlığın başkenti" olarak nitelendirilmektedir.

Günümüzde Tel El-Fara olarak adlandırılan Güney Mezopotamya'daki Şuruppak kenti de Tufan'ın açık izlerini taşımaktadır. Bu kentteki arkeolojik çalışmalar 1920-1930 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi'nden Erich Schmidt tarafından yürütüldü. Kazılarda MÖ 3000-2000 yılları arasında var olan bir uygarlığın doğuşu ve gelişmesi değişik tabakalarda rahatlıkla izlenebiliyordu. Çivi yazılı kayıtlardan anlaşılan oydu ki, bu bölgede MÖ 3000'li yıllarda, kültürel olarak oldukça gelişmiş bir halk yaşıyordu.

Asıl önemli nokta ise, bu şehirde de MÖ 3000-2900 yılları civarında büyük bir sel felaketinin gerçekleştiğinin anlaşılmasıydı. Schmidt'in çalışmalarını anlatan Mallowan şöyle diyor:

"Schmidt 4-5 metre derinlikte kil ve *** karışımı sarı topraktan bir tabakaya erişti (bu tabaka selle beraber oluşmuştu). Bu tabaka, höyük kesitine göre ova seviyesine yakın bir düzeyde yer alıyordu ve höyüğün her yerinde izlenebiliyordu..." Cemdet Nasr dönemini Eski Krallık döneminden ayıran kil ve *** karışımı tabakayı Schmidt "tamamen nehir kökenli bir ***" olarak tanımlayarak Nuh Tufanı ile ilişkilendirdi.9

Kısacası Şuruppak kentinde yapılan kazılarda da yaklaşık MÖ 3000-2900 yıllarına rastgelen bir selin kalıntıları ortaya çıkartılmıştı. Diğer şehirlerle beraber Şuruppak kenti de muhtemelen Tufan'dan etkilenmişti.

Tufan'dan etkilendiğine dair elde kanıtlar olan son yerleşim birimi, Şuruppak'ın güneyinde yer alan ve günümüzde Tel El-Varka olarak isimlendirilen Uruk kentidir. Bu kentte de diğerleri gibi bir sel tabakasına rastlanmıştır. Bu sel tabakası da, MÖ 3000-2900'li yıllarla tarihlendirilmektedir.

Bilindiği gibi Dicle ve Fırat nehirleri Mezopotamya'yı boydan boya kesmektedir. Anlaşılan odur ki, olay anında, bu iki nehir ve irili ufaklı bütün su kaynakları taşmış, bunlar yağmur sularıyla birleşerek büyük bir su baskını oluşturmuşlardır. Kuran'da olay şöyle anlatılır:

Biz de 'bardaktan boşanırcasına akan' bir su ile göğün kapılarını açtık. Yeri de coşkun kaynaklar halinde fışkırttık. Derken su, takdir edilmiş bir işe karşı birleşti. (Kamer Suresi, 11-12)

Gerçek şu ki, su taştığı zaman, o gemide biz sizi taşıdık. (Hakka Suresi, 11)

Aslında felaketin gerçekleşmesine neden olan öğeler tek tek ele alındığında hepsi gayet doğal olaylardır. Tüm bu olayların aynı anda olması ve Hz. Nuh'un da kavmini böyle bir felaket için uyarması, olayın mucizevi yönünü oluşturur.

Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen ipuçları değerlendirildiğinde Tufan'ın oluştuğu alanın boyutlarının yaklaşık olarak doğudan batıya (genişlik) 160 km, kuzeyden güneye (boy) 600 km. olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu tespit de, Tufan'ın tüm Mezopotamya ovasını kapladığını göstermektedir. Tufan'ın izlerini taşıyan Ur, Uruk, Şuruppak ve Kiş şehirleri dizilimini incelediğimiz zaman bunların bir hat üzerinde yer aldığını görürüz. Öyleyse Tufan, bu dört şehri ve çevresini etkilemiş olmalıdır. Ayrıca MÖ 3000'li yıllarda Mezopotamya ovasının coğrafi yapısının günümüzdekinden daha farklı olduğunu söylemek gerekir. O devirlerde Fırat nehrinin yatağı, bugünküne göre daha doğuda bulunmaktaydı; bu akış rotası da Ur, Uruk, Şuruppak ve Kiş'ten geçen bir hatta denk geliyordu. Kuran'da belirtilen "yeryüzü ve gökyüzü pınarları"nın açılmasıyla, anlaşıldığına göre, Fırat nehri taşmış ve yukarıda belirtilen bu dört şehri yerle bir ederek yayılmıştı. (alt)

Yorumsuz...

Saygılar.....

Gönderi tarihi:

sayın x lerin kralı senin dediğin gibi bir sel felaketi oldu discovery chanell'da uzun uzun anlattı tamamıyle coğrafi olay karadeniz eskiden dev bir çukurdu ve yerleşim bölgesi idi dibinde de bir sürü uygarlıklar yatar gemi var ama bir sürü ufak ufak gemiler kutuplardan buzullar eriyince karadeniz denen dev çukur su ile doldu tabii ki doğa olayı herzaman ki gibi tanrıların eseri oldu istersen bir doğa olayını daha anlatayım sodom ve gomera gibi hani şu lut kavmi var ya ama istersen

kısacası bölgede doğal felaketler olunca hemen durumu tanrılara bağlayıp mitoslaştırıyorlar bunu bugün bile yaptık 17 ağustos depremlerinde olduğu gibi tanrının uyarısı yaptık maalesef

Gönderi tarihi:
sayın x lerin kralı senin dediğin gibi bir sel felaketi oldu discovery chanell'da uzun uzun anlattı tamamıyle coğrafi olay karadeniz eskiden dev bir çukurdu ve yerleşim bölgesi idi dibinde de bir sürü uygarlıklar yatar gemi var ama bir sürü ufak ufak gemiler kutuplardan buzullar eriyince karadeniz denen dev çukur su ile doldu tabii ki doğa olayı herzaman ki gibi tanrıların eseri oldu istersen bir doğa olayını daha anlatayım sodom ve gomera gibi hani şu lut kavmi var ya ama istersen 

kısacası bölgede doğal felaketler olunca hemen durumu tanrılara bağlayıp mitoslaştırıyorlar bunu bugün bile yaptık 17 ağustos depremlerinde olduğu gibi tanrının uyarısı yaptık maalesef

11474[/snapback]

Arkadaş ben müslümanım ve Kuran' Kerim'e inanırım. Nuh tufanı da, Lüt kavminin helakı da, Kuran'ı Kerimde açık açık bildirilmiştir. Geriye bu bilgilerin incelenmesi kalıyor. Modern bilim de bunu gayet güzel götürüyor. Kuran' Kerim'in bahsettiği bölgelerde yapılan incelemeler ve bulgular bunu ıspatlıyor. Zaten bilim adamları da bir bir müslüman oluyorlar. Ayrıca Nuh Tufanı Mezopotamya ovasında meydana gelmiştir. Karadeniz de nereden çıktı.

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.