Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sevgili kardeşlerim burada amacımız her ne olursa olsun güzel şeyler yaptığımız açıktır. En azından kahve köşelerinde çene çalmaktan kumar oynamaktan daha güzel şeyler yapıyoruz. Ama özellikle din dediğimiz zaman direkt inanç meselesi olduğu için her söylediğimiz sözden sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Burada hiç kimse müctehit değildir! tartışılan konularda edille-i şer'iyye'nin dışına çıkmamaya gayret göstermemiz lazımdır. Eğer ki konu çok yeni çok belirsiz bir konu ise o konuda da aklımızca kesin hüküm belirtmeden " ben böyle düşünüyorum ama en doğrusunu Allah bilir" diyip sorumluluğumuzun gereğini yapmalıyız. Tam tersi bir tutumun nelere mal olacağını bir düşünsenize. Belki sisiz kesin hüküm diye belirttiğiniz konuyu bir başkası sizin belirttiğiniz gibi öğrenip; hayatı boyunca da o hükümle itikat yada amel edecek ve çevresine de bu hükmü aktaracak. Eğer hüküm doğruysa problem yok. Ya yanlışsa? felaketi siz düşünün artık. Hem kendinizin küfre düşme tehlikesi hemde bir çok kişinin yanlış itikada ve amele düşme tehlikesi vardır.

Haddimi aşarak böyle bir uyarıda bulundum..Hakkınızı helal ediniz..

Gönderi tarihi:

Uyarınız için teşekkür ederim...

Gerçekten de hepimiz bu hataya düşüyoruz...

Allah günahlarımızı affetsin...

Ayrıca sizin aklı başında yazılar yazdığınızı görüyorum...

Sevgiler...

Saygılar...

Bugüne kadar birilerini kırdıysak da kusura bakmasınlar...

Gönderi tarihi:

Insanlik adina en büyük hata bence.

Inancli veya inancsiz hic fark etmez.

Marcus:

Düsüncelerinizden dolayi tebrik ederim. :flowers:

Gönderi tarihi:
canuğur bey

siz fikirlerinizi bilgilerinize göre açıkça söyleyebileceğinizi ifade ediyorsunuz.

pek tabi saygı ile karşılıyorum, öyle de olmalı.benim fikirlerinize katılıp

katılmamam sizi bağlamaz.

şimdi ben inancımı ve fikirlerimi ifade edeceğim.söyleyeceğim sözler benim değil

inandığım kitabın ayetleridir.pek tabi sizi de bağlamaz.saygı duyarım.

ayetleri tefsirden ve yorumsuz aşağıya alıyorum.en doğrusunu Allah bilir.

HZ.hz.HZ.hz.HZ.hz.HZ.hz.HZ.hz.muhammed suresi : 47 / 23-24

işte bunlardır, Allah'ın kendilerine lanet edip kulaklarını sağır, gözlerinide

kör ettiği kimseler...

peki bunlar, kuran'ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı?

yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?

47/ 21:

itaat ve güzel bir söz!

iş budur.

iş ciddileşince , Allah'a verdikleri söze sadık olsalardı kendileri için daha

iyi olurdu.

10687[/snapback]

:clover: Cok tesekürler, iste gercekten aradigim forum yöntemi budur.

Kim ne dedi, nerede ne yaziyor. Cok güzel betimlediniz.Böyle yazisilir iste :clover:

Ben simdi su yazdiklariniza yanit verdigimde size mi, yazilanlara mi yanit vermis olurum? elbette yazilanlara. Cünkü tirnak icinde belirtilmisler ne güzel.

Böylece gereksiz yere kimse de kirilmamis olacak.

Simdi yanitlaiyorum. Bir kere beni böyle yaratip, sonra lanet okuyan cehennem tehtitlariyle kendi yarattigini ve gözlerine kendi perde indirdigi icin sorumlu kim? :D

BENIM BÖyLE BIR TANRIM OLAMAZ. KULUNA LANET OKUYAN TANRIYA LANET OLSUN, HEPSI BU KADAR DORSTUM :D

Kaldi ki bir ana bile, cocugunu atese atmaz, atesle tehtid etmez.

Bu tanricilik oyununun altindaki entrikayi Türk toplumu cok yakinda cözecektir.

10688[/snapback]

Gönderi tarihi:

HATA DIN ADINA FILAN DEGILDIR, FORUMUN KONUSU BASTAN YANLISTIR CÜNKÜ.

Hata, insanlik adina yüz yillardir dincilik postu icinde kurt kilikli vahsetin yüregimize dinler yoluyla sokulmasiyla baslamistir.

Mustafa Kemalin bu konuda son deece uyanik, sert ve dikkatli uyarilarini okumanizi öneririm

Böyle diye diye, kusura bakmayin, biribirimizi kiracagiz korkusuyla dinci yobazlari yatak odalarimiza soktuk.

Kadinlarimiza kizlarimiza cocuk dogurtmak icin göbeklerine üfürttük

MAdimak otellerinde insan yanginlarini seyrettik.

Hala kalkimisiz gericilige prim vermege...

Bunlar ince taktiklerle girerler evlrimiz ve saf kalplere?. Sana öyle inceden saygi yagi cekerler ki, görüyorum da tüm forumcular bu yaglara kanmis, aman ha kimse incinmesin ayaklariyla yobazliga yol aciyorlar!

Alinmayin,kizmayin!

ülkenin kaderinin nereye dogru kaydirilmak istendigini dogru görebiliyorsaniz, dinci yaglarina prim vermezsiniz:

CÜNKÜ, GERCEKTEN INANCLI INSANLAR INCE POLITIKA YAPMAZLAR. AKLINIZI TOPLAYIN. GERCEK MÜSLIM, INANCINI ESINDEN BILE SAKLAR; DEGIL KI BURADA FORUMLARDA UZMANCA AYAET VE ALLAH REKLAMI YAPILMAZ.

BUNU BILE ANLAYAMADAN AMAN KIRILIP DÖKÜLMESINLER DIYE O SACMALIKLARI DINLERSEK, FARKINDA OLMADAN ONLARDAN BIRI OLUR CIKARIZ!

eger hata din adina yapiliyorsa lütfen yanitlayin önce, kutsal kitapta inanmayanlara, baska dinden olanlara karsi sure ve ayetler yoluyla yapilan hakaret ve saygisizligin kaynagi kim ve ne???

DIN ÖNCE INSANA OLAN SAYGISINI TAKINSIN; KUL BILIR SAYGISINI? :D

saygilar.,

Gönderi tarihi:

BUNU BILE ANLAYAMADAN AMAN KIRILIP DÖKÜLMESINLER DIYE O SACMALIKLARI DINLERSEK, FARKINDA OLMADAN ONLARDAN BIRI OLUR CIKARIZ!

10699[/snapback]

en sevdigim kisim bu ....

:wassat:

Gönderi tarihi:

Forum konusunu dikkatli okuduysanız, yazıdaki asıl muhatabım inananlardır. Çünkü inancımıza göre yanlış hüküm belirtmek, bir ayete yanlış mana vermek yada Naslarla ilgili yanlış bir aktarımda bulunmak kişiyi dinden çımka tehlikesine götürür. İslam dininde bu denli ağır bir yaptırımın olması rahmettir. Yoksa önüne gelen istediği gibi dini yontardı ve nitekim tahrif edilmiş dinlerin konumuna düşerdi. Bu açıdan inanmayan arkadaşların bu yazı üzerine yorum yapmaları isabetsizdir. İnananların ise daha dikkatli olmaları konusunda uyarı niteliğindedir. İnanmayan arkadaşların kendilerince bir yükümlülükleri olmadığı için dinle ilgili kat'i delilleri, kendi felsefesini kabullendirmek adına tartışma konusu olarak kullanabilir, zaten öyle de oluyor.

Bazı arkadaşlarımızın dine, yaratana, peygambere karşı hakaret niteliğindeki sözleri gerçekten inananları çok üzüyor. Bakın sevgili kardeşlerim; bir inanan için Allah, Peygamber ve kur'an, annesinden babasından vel hasıl herşeyden daha üstündür. İnsafsızca yapılan hakaretlere dayanamaz. Ama buna da bir kılıf uydurulmuş. Burası tartışma ortamıdır, isteyen istediğini söylemekte özgürdür deniliyor. Evet tabiki tartışacağız herkes kendi fikirlerini söyleyecek, hiç kimseden aynı fikirler de beklenmez. Ama rencide etmeden ve hakaret yapmadan, tartışalım. Şunu bilinki özgürlüklerin sınırı anayasada da belirtildiği gibi aileye, kutsal değerlere ve buna benzer şeylere tecavüz noktasında biter. Yani hakaret edemezsiniz. Daha iyi anlaşılması açısından söylüyorum; babamla bir problemin varsa o problemi babamla hallet, benim yanımda babama hakaret etme!!. Sanırım anlaşıldı. Saygılar..

Gönderi tarihi:

sevgili alaturka ve marcus :clover:

söylediklerinize ve fikirlerinize katılıyorum.

konunun hatta bir kaç konunun başlangıç noktasına dönersek kralx adlı arkadaş

bir kaç konu başlığı belirledi.bizlerde buna bilgimiz ve fikrimiz kadar katıldık.

marcus'un söylediği gibi katılmamak varmış, ancak anlayamadığım şekilde

bazı arkadaşlarımız kendilerinin kabul etmediği söylemlere aşırı ve çirkin

tepkiler veriyorlar.

ben diyorum ki bir tek bozguncu tüm forumun ahengini saptırmamalı.

sevgiler :clover::clover:

Gönderi tarihi:
HATA DIN ADINA FILAN DEGILDIR, FORUMUN KONUSU BASTAN YANLISTIR CÜNKÜ.

Hata, insanlik adina yüz yillardir dincilik postu icinde kurt kilikli vahsetin yüregimize dinler yoluyla sokulmasiyla baslamistir.

Mustafa Kemalin bu konuda son deece uyanik, sert ve dikkatli uyarilarini okumanizi öneririm

Böyle diye diye, kusura bakmayin, biribirimizi kiracagiz korkusuyla dinci yobazlari yatak odalarimiza soktuk.

Kadinlarimiza kizlarimiza cocuk dogurtmak icin göbeklerine üfürttük

MAdimak otellerinde insan yanginlarini seyrettik.

Hala kalkimisiz gericilige  prim vermege...

Bunlar ince taktiklerle girerler evlrimiz ve saf kalplere?. Sana öyle inceden saygi yagi cekerler ki, görüyorum da tüm forumcular bu yaglara kanmis, aman ha kimse incinmesin ayaklariyla yobazliga yol aciyorlar!

Alinmayin,kizmayin!

ülkenin kaderinin nereye dogru kaydirilmak istendigini dogru görebiliyorsaniz, dinci yaglarina prim vermezsiniz:

CÜNKÜ, GERCEKTEN INANCLI INSANLAR INCE POLITIKA YAPMAZLAR. AKLINIZI TOPLAYIN. GERCEK MÜSLIM, INANCINI ESINDEN BILE SAKLAR; DEGIL KI BURADA FORUMLARDA UZMANCA AYAET VE ALLAH REKLAMI YAPILMAZ.

eger hata din adina yapiliyorsa lütfen yanitlayin önce, kutsal kitapta inanmayanlara, baska dinden olanlara karsi sure ve ayetler yoluyla yapilan hakaret ve saygisizligin kaynagi kim ve ne???

DIN ÖNCE INSANA OLAN SAYGISINI TAKINSIN; KUL BILIR SAYGISINI?  :D

saygilar.,

10699[/snapback]

Benim başlıkta doğru senin başlıkta. Hata hem din adına hemde insanlık adına yapılıyor. Çünkü din insanlığın huzuru için inmiştir ve bunu garanti eder, tabi dine uyarsak. Dinsiz toplumların, içinde bulunduğu felaketi, içten içe çöküşünü görmenizi öneririm. Ahlaksızlık, uyuşturucu, aile yapısındaki çökkünlük, saygısızlık, hoşgörü ve tevazunun ortadan kayboluşu vs..en üst seviyededir. Şunu bilinki Türkiye'yi bu denli ekonomik, siyasi ve toplumsal tehditlere rağmen ayakta tutan yine toplumun kendisidir. Yönetim falan değildir. Türkiyedeki bu saf islam anlayışı " saflıktan kastım aptallık değil, abdallıktır" devam ettikçe hiç bir unsur Türkiye'yi yıkmaya güç yetiremeyecektir. Ayrıca bizler bu dine hiç kimsenin yağcılığıyla yada nezaketiyle girmedik. O bahsettiğin üfürükçüleri de dini tam olmayanlar alıyor odalarına. Dini hakkıyla bilse, görecek ki üfürükçülere, sihir yapanlara ve buna benzer şarlatanlara aldanmak yada onlarla bu denli bir münasebete girmek şiddetle yasaklanmıştır. Lütfen okuyun ya... İslamın ilk emrine uyun gerisi çözülecektir. Ahsab-50 de dahil olmak üzere dinin hiç bir hükmünde kıl kadar şaşma ve yanılgı bulamazsınız. " Oku ! Allahın adıyla oku".

Ama at gözlükleriyle değil..!!

Saygılar..

Gönderi tarihi:

TÜM FORUMLARA BAZI YOBAZLARIN GURUPLAR HALINDE SALDIRIP ORTALIGI UYDURMA YORUMLARA BOGDUGUNU, KAFIR CEHENNEMLIK; DINSIZLIK SUCLAMALARIYLA INSANLARI TEHTID EDIP BASKA FORUMLARA GÖC ETTIGINI HEPMIZ BILIYORUZ...

BIR DE BU YOBAZ YORUM GERILLALARIN SAK SAKCILARI VARDIR.

ONLAR TEHTID ETMEZLER AMA TEHTID EDILENLERI AL ASAGI YAPMAK ICIN KIBAR TAKILIRLAR:

bÖYLE DEVAM EDIN.'FORUMA BIR SEY OLDUGU YOK; HER KES AGIRLIGI KADAR VARDIR.

SU FORUMDA YÜZLERE VARAN SORULARA KIMSENIN NEDEN YANIT VEREMEDIGINI SORGULAYACAGIMIZA, HEMEN INANCLARA SAYGI KAVRAMINI ÖNE SÜRÜYORUZ.

Ben de diyorum ki: kardesim heeey bana bak! senin inandigin bana ne kadar saygili ? hoop kendine gel! diyorum, buna da hakkim var. Gözümü bagla, bantla, pede cek, sonra da cehenneme at, kafir dinsiz zindik de, ben de susayim :D

Öteye bile gecerim, her kes t... takinsin lütfen. Kimsenin kisisel inancina bir sey denmedi. :D Kavramlari da corba yapmayin.

Bu sorgulama sahsin inancina degil inandigi felsefeyedir. Daha kavramlari ayirmayi ögrenmeden forum yapmayi allaskina :D

SÖZDE INANCLI INSANLAR, INANSIZ BELLEDIKLERINE ACIKCA DIN YOLUYLA TEHTIDLER SAVURURKEN LÜTFEN CEKIRDEK YEMEYELIM :D

Gönderi tarihi:
haklisiniz, yorumlarimla yapiyorum ajite etmeyi.

Ama bunu yaparken hic bir kitabin ardina saklanmadan, hic bir kitabi da karsi tarafa kullanmadan...

bilgi ile oluyor bu isler.

saygilar.

10806[/snapback]

Sorun da burdaya zaten. Kendi doğrularını kendince çizmişsin. Yeryüzünde hiçbir insan yokki diğer bir insandan üstün olmasın. Ama ben sen gibi yapmıyorum kardeşim. Her görüşün kitaplarını okuyorum, gerekirse o kitaplardan da alıntı yapıyorum. Ama körükörüne değil. Önce akıl süzgecimden geçiriyorum. Ben neyim ki. İlim nerede ben nerede.. Evet bilgi insanı bazen şaşkına çeviriyor. Belli bir noktaya gelince kendini alim zannettiriyor. Oysa ilmin mahallesinde bile değildir. İslam adına da bunun örnekleri çok. Bir mikroncuk ilmiyle müctehitliğe soyunan. Arapça öğrendim diye tefsir yazmaya kalkan vs..vs.. Zaten bu tiplerin yüzünden islam ülkeleri bu halde. Oysa bir İmam-ı Azam ebu Hanifeyi düşünün. Daha 3 yaşında Kuranı' öğreniyor, 7 yaşında hafız oluyor, gençliğinin baharında Bağdatın ve tüm islam aleminin, dünyevi ve uhrevi ilimlerde lideri oluyor. Bunu ben söylemiyorum ulemanın rey'idir. Acaba 3 yaşımızdayken biz ne yapıyorduk?? Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sorun da burdaya zaten. Kendi doğrularını kendince çizmişsin. Yeryüzünde hiçbir insan yokki diğer bir insandan üstün olmasın. Ama ben sen gibi yapmıyorum kardeşim. Her görüşün kitaplarını okuyorum, gerekirse o kitaplardan da alıntı yapıyorum. Ama körükörüne değil. Önce akıl süzgecimden geçiriyorum. Ben neyim ki. İlim nerede ben nerede.. Evet bilgi insanı bazen şaşkına çeviriyor. Belli bir noktaya gelince kendini alim zannettiriyor. Oysa ilmin mahallesinde bile değildir. İslam adına da bunun örnekleri çok. Bir mikroncuk ilmiyle müctehitliğe soyunan. Arapça öğrendim diye tefsir yazmaya kalkan vs..vs.. Zaten bu tiplerin yüzünden islam ülkeleri bu halde. Oysa bir İmam-ı Azam ebu Hanifeyi düşünün. Daha 3 yaşında Kuranı' öğreniyor, 7 yaşında hafız oluyor, gençliğinin baharında Bağdatın ve tüm islam aleminin, dünyevi ve uhrevi ilimlerde lideri oluyor. Bunu ben söylemiyorum ulemanın rey'idir. Acaba 3 yaşımızdayken biz ne yapıyorduk?? Saygılar..

10858[/snapback]

turan dursun küçük yaşta arapçayı öğrendi hemde sahf ve nahv arapçasını öğrendi 6.yüzyıl arapçasını çok iyi biliyor müftülük yaptı sonra ne oldu ateist oldu

Gönderi tarihi:

10858[/snapback]

turan dursun küçük yaşta arapçayı öğrendi hemde sahf ve nahv arapçasını öğrendi 6.yüzyıl arapçasını çok iyi biliyor müftülük yaptı sonra ne oldu ateist oldu

10952[/snapback]

Ben Turan Drusundan bahsetmiyorum. İmam-ı Azam Ebu Hanifeden (ks) bahsediyorum. İmam-ı Azam'ın büyüklüğünü alemler oy birliğiyle kabul etmişlerdir. Bırakın İmam-ı Azam gibi olmayı, onu tenkit edecek seviyeye ulaşmak için bile bir ömür değil bin ömür yetmez. Dikkatinizi çekerim, okyanusla damlayı aynı kefeye koyuyorsunuz. Belki damlayı kefeye sığdırırsınız ama okyanusu asla...!!!

Gönderi tarihi:
demekki okyanuslara zararlı değilmiş küçücük damlalar zararlıymış ki turan dursunu öldürdüler

11026[/snapback]

Turan Dursun'u nasıl biliyorsan, İmam'ı Azam'ı da öğren, hayatını oku ve bir daha tartışalım. Ama Turan Dursunu az daha araştır.. Eminim ki okyanusla damlanın aynı olmadığını göreceksin.

Ayrıca her öldürülen zararlı diye bir kaide yok. Öldürenleri de alkışlamıyorum. Her fikrin, her akımın bir antitezi vardır. Katille maktülün yargısı bize düşmez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
demekki okyanuslara zararlı değilmiş küçücük damlalar zararlıymış ki turan dursunu öldürdüler

11026[/snapback]

Turan Dursun'u nasıl biliyorsan, İmam'ı Azam'ı da öğren, hayatını oku ve bir daha tartışalım. Ama Turan Dursunu az daha araştır.. Eminim ki okyanusla damlanın aynı olmadığını göreceksin.

Ayrıca her öldürülen zararlı diye bir kaide yok. Öldürenleri de alkışlamıyorum. Her fikrin, her akımın bir antitezi vardır. Katille maktülün yargısı bize düşmez..

Saygılar..

11103[/snapback]

maktül bir yaşasaydı tv'lerde konuşsaydı içinden herhalde katil olmak gelirdi

Gönderi tarihi:

11026[/snapback]

Saygılar..

11103[/snapback]

11261[/snapback]

Tv ye çıkmasına gerek yok, konuşmasına da gerek yok, zaten söyliyeceğini söylemiş...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

11026[/snapback]

Saygılar..

11103[/snapback]

11261[/snapback]

Tv ye çıkmasına gerek yok, konuşmasına da gerek yok, zaten söyliyeceğini söylemiş...

Saygılar...

11420[/snapback]

ee sonuç ne oldu sen katil olmadın başkaları katil öldu ve hunharca arkadan vurularak öldürüldü

Gönderi tarihi:

11026[/snapback]

Saygılar..

11103[/snapback]

11261[/snapback]

Saygılar...

11420[/snapback]

ee sonuç ne oldu sen katil olmadın başkaları katil öldu ve hunharca arkadan vurularak öldürüldü

11498[/snapback]

Ben ne öleni ne de öldürülenleri savunuyorum. Turan Dursun hakkındaki bilgilerinizi paylaşmak isterim, yazarsanız sevinirim.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sevgili kardeşlerim burada amacımız her ne olursa olsun güzel şeyler yaptığımız açıktır. En azından kahve köşelerinde çene çalmaktan kumar oynamaktan daha güzel şeyler yapıyoruz. Ama özellikle din dediğimiz zaman direkt inanç meselesi olduğu için her söylediğimiz sözden sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Burada hiç kimse müctehit değildir! tartışılan konularda edille-i şer'iyye'nin dışına çıkmamaya gayret göstermemiz lazımdır. Eğer ki konu çok yeni çok belirsiz bir konu ise o konuda da aklımızca kesin hüküm belirtmeden " ben böyle düşünüyorum ama en doğrusunu Allah bilir" diyip sorumluluğumuzun gereğini yapmalıyız. Tam tersi bir tutumun nelere mal olacağını bir düşünsenize. Belki sisiz kesin hüküm diye belirttiğiniz konuyu bir başkası sizin belirttiğiniz gibi öğrenip; hayatı boyunca da o hükümle itikat yada amel edecek ve çevresine de bu hükmü aktaracak. Eğer hüküm doğruysa problem yok. Ya yanlışsa? felaketi siz düşünün artık. Hem kendinizin küfre düşme tehlikesi hemde bir çok kişinin yanlış itikada ve amele düşme tehlikesi vardır.

Haddimi aşarak böyle bir uyarıda bulundum..Hakkınızı helal ediniz..

10428[/snapback]

Allah razi olsun cok hakli bir noktaya degindin, uyarin cok iyi oldu haklisin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.