Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

yani lena herhalde.

• Cevaplar 252
  • Görüntü 34,1b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Banamı..))

Cevap yokki ortada..

Ne dediğini kendisi anladımı bakalım..

Gönderi tarihi:

sen sana veirlmemiş bir cevabı nasıl kendien diye algılayıp teşhis koydun

Gönderi tarihi:

Arkadaslar, Cyrano`nun cevabi Zaman`a yazilmis bir cevap sanirim.Cyrano sende mesajlarini kime yazdigini acikca belirtsen bir karisiklik cikmaz sanirim.

Daha oncede demistim,"evrim teorisi" ilk canlinin nasil olustugunu aciklama amacli bir teori degildir ama canlilarin nasil cesitlilendigini aciklama amacli bir teoridir.Bugun bir sekilde ilk canli hucrenin Allah tarafindan indirildigi ispat edilse bile -ki bu imkansiz- bu evrim teorisinin yanlisligini kanitlamaz.

Ilk canli hucrenin nasil olustuguna dair 5-6 degisik teori var,bu teorilerin en guclusu Abiogenesis yani ilk canli hucrenin o kimyasal corbada olusmasi ki bu Miller deneyi ile ispat edildi bircok kez.

Ortada kanit varken neyi tartisiyorsunuz,anlamiyorum.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

yao direk zamanın mesajının altına gelecekti önce birisiyle aynı anda yazmışız onunkinin altında kaldı. sonra tashih hatası yapmışım mesajı düzeltince bu sefer kralınkinin altına inmiş

Gönderi tarihi:

cyrano seninle yüz yüze tartışamıyoruz diye layan mı konuşacam. arkadaş ben böyle bir yazı gördüm doğrudur değil dir bilemem ama var. kitabi bulsam yazacam ama zamanım yok kütüphaneme inemiyorum. kaldı ki geçekleri kabül etme açısından bakarsan sen beni irdeleyecek durumda değilsin. kendi kendine anlatıyorsun kendi kendine gülüp eleştiriyorsun. kaynak getiriyoruz kabüyl etmiyorsun. bilgiçlik taslıyoruz diyorsun sen neler yazmışsın bir bak incele bir özeleştiri yap sen nereden biliyorsun benim neleri araştırdığımı darwin bu teoriyi çalışırken sen yanındamıydın aynısı benim içinde geçerli bunun için ben ateist yazılarırnın yanına teis düşünceyede yer vermeye çalışıyorum sende tık yok. düşünceni kır bir bakalım ya tek taraflı olma. teorinin dışına çıkalım diyorsunuz o zaman teoriyi savunamıyorsunuz. tamam arkadaş çıkalım ilk canlının oluşumuna gelelim bence mantıklı değil tesadüfle böyle birşeyin oluşmasına mümkün yok yaşam ihtimali o kadar düşükken milyarlarca kez tekerrürde etse buna mahal yok... tesadüflerle açıklayıp çıkmak olmuyor yetersiz bence kelime oyunu istemiyorum.

Gönderi tarihi:

Zaman,eskiden ne denmis,ne yazilmis;bosver bunlari.Teori ortada;teoriler degisime aciktir,gelisime aciktir;sonuc insanla maymun ortak bir atadan geliyor,o kadar.

Gelelim agbi,ilk canlinin olusumuna gelelim.Tesaduf degil agbi.Bak sunu iyi oku.Yukarida da yazmistim.

ILK CANLININ GAZ VE SIVI ORTAMINDA OLUSABILECEGI MILLER DENEYI ILE ISPATLANDI.

Ispatlanan seyin tesadufu mu olur?

Var mi daha otesi?

Bu deney hakkinda ki iddialari da biliyorum,hadi ilk once sen basla.

Hem bak kelime oyunu da yapmadim.

Hodri meydan!

Saygilar...

Not:Eger Miller deneyi hakkinda benden bir cevap beklerseniz 3-4 gun nete giremeyecegim,bekleyin ama yazacagim.

Gönderi tarihi:

Zaman,eskiden ne denmis,ne yazilmis;bosver bunlari.Teori ortada;teoriler degisime aciktir,gelisime aciktir;sonuc insanla maymun ortak bir atadan geliyor,o kadar.

Alıntı

Aslanla kaplanda aynı atadan geiyor öyleyse durmadan çoğltabiliriz.

Siz onu bunu bırakında bu yaratıkları besliyen yiyeceklerin atası nerden geliyor ha bu başka canım değilmi, iortadan başlayıp gidiyoruz işte, bu işin sıralaması var.

Gönderi tarihi:

Merak etme lena, evrim teorisi tum canlilar icin gecerlidir,evrim teorisi bitkilerinde nasil cesitlendigini aciklar,okursan ogrenebilirsin.

Ortadan baslamiyorum,bak taa en basa gittim,"ilk canlinin milyarlarca yil once ki ilk dunya ortaminda gazlardan nasil olustugunu Miller deneyi bize ispat etti" dedim.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Bunu biliyoruzda hangi galekside evren şimdi 70 bin ışık yılı büyüklüğe ulaştı, o zaman kaç yüz ışık yılı büyüklükteydi ne kadar galeksi vardı.

Diyer gezegenlerimizde neden kendi ortamlarına göre bir yaşam yok, ille bildiğimiz türden azot karbon et kemikten olan bir kurgu yaşamamımı ele almak lağzım doğa evrimi kısıtlı yaratılışımı yapabiliyor.

Gönderi tarihi:

Evrim teorisinin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.İnsanların çoğu evrimi bilimsel bir gerçek sanırlar.

Evrim teorisi canlıların bilinçli bir tasarımın değil,doğal süreçlerin ve rastlantısal etkilerin ürünü olduklarını savunur.Bu teoriye göre bütün canlılar birbirlerinden türemişlerdir. Önceden var olan bir canlı türü, zamanla bir diğerine dönüşmüş ve bütün türler bu şekilde ortaya çıkmışlardır. Dönüşüm yüzmilyonlarca senelik uzun bir zaman dilimini kapsamış ve kademe kademe ilerlemiştir. Bu durumda,iddia edilen uzun dönüşüm süreci içinde sayısız ara türlerin oluşmuş ve yaşamış olmaları gerekir.

Hatta bu ara geçiş formlarının sayısının bugün bildiğimiz hayvan türlerinden bile fazla olması gerekir. Nitekim Darwin de bu durumun teorisi için büyük bir açmaz oluşturduğunu Türlerin Kökeni kitabının "Teorinin Zorlukları" (Difficulties on Theory) adlı bölümünde şöyle açıklamıştır:

''Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmelerle türemişse, neden sayısız ara geçiş formuna rastlamıyoruz? Neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de, tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz... Niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi derecelendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belki de bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır''

Canlılığın evrimle meydana gelmesi neden imkansız?

1)

Evrim teorisinin iddiasına göre, fosfor, karbon gibi bilinçsiz, akılsız, yeteneksiz, bilgisiz ve cansız atomlar tesadüfler sonucunda biraraya gelmişler, yıldırımlar, volkanlar, ultraviyole ışınları, radyasyon gibi doğal olaylar sonucunda kendilerini kusursuzca organize ederek proteinleri, hücreleri, balıkları, kedileri, tavşanları, aslanları, kuşları, insanları ve tüm canlılığı meydana getirmişlerdir.

Tesadüfleri yaratıcı bir ilah kabul eden evrim teorisinin temel iddiası budur. Böyle bir iddiaya inanmak ise akla, mantığa ve bilime karşıdır.

2)

Evrim teorisi, yaşadıkları ortama en iyi uyum sağlayan canlıların daha çok yaşama ve çoğalma imkanı bulduklarını ve bu şekilde faydalı özelliklerini sonraki nesillere aktarabildiklerini, türlerin bu "mekanizma"yla evrimleştiğini iddia etmektedir.

Oysa doğal seleksiyon olarak bilinen söz konusu mekanizma, canlıları evrimleştirmez, onlara yeni özellikler kazandıramaz. Sadece bir canlı türüne ait özellikleri güçlendirebilir.

Örneğin bir bölgede yaşayan tavşanlardan hızlı koşanlar hayatta kalır, diğerleri ise ölürler. Birkaç nesil sonra bu bölgedeki tavşanlar daha hızlı koşan bireylerden oluşur. Ancak, hiçbir zaman bu tavşanlar başka bir canlı türüne (örneğin tazılara veya tilkilere) evrimleşmezler.

3)

Ortaçağ'dan beri inanılan "spontane jenerasyon" adlı yanlış bir teori, cansız maddelerin tesadüfen biraraya gelip, canlı bir varlık oluşturabileceklerini öngörüyordu. 18. yüzyıla dek, böceklerin yemek artıklarından, farelerin de buğdaydan oluştuğu yaygın bir düşünceydi. Darwin'in Türlerin Kökeni adlı kitabını yazdığı 19. yüzyılda ise, bakterilerin cansız maddeden oluşabildikleri inancı, bilim dünyasında yaygın bir kabul görüyordu.

Oysa Darwin'in kitabının yayınlanmasından beş yıl sonra, ünlü Fransız biyolog Louis Pasteur, evrime temel oluşturan bu inancı kesin olarak çürüttü. Pasteur yaptığı uzun çalışma ve deneyler sonucunda vardığı sonucu şöyle özetlemişti: "Cansız maddelerin hayat oluşturabileceği iddiası artık kesin olarak tarihe gömülmüştür."

Bu gerçek, yeryüzünde yaşamın kendiliğinden oluşmadığını, ancak mucizevi bir yaratılışla başladığını da bir kez daha göstermiş oluyordu.

4)

Evrim teorisi, bir türün bir başka türe dönüşmesinin ilkelden (basitten) karmaşığa doğru, yavaş ve aşamalı olduğunu iddia eder. Bu iddiaya göre, bu dönüşüm sırasında "ara geçiş formu" adı verilen ucube canlıların yaşamış olması gerekir. Örneğin, balık özelliklerini hala taşımasına rağmen, bir yandan da bazı sürüngen özellikleri kazanmış olan yarı balık yarı sürüngenler, yarı maymun yarı insanlar, yarı sürüngen yarı kuş canlılar yaşamış olmalıdır geçmişte. Eğer gerçekten bu tür canlılar yaşamışlarsa, bunların kalıntılarına da fosil kayıtlarında rastlanması gerekir. Oysa, yıllardır büyük bir hırsla aranan bu ara geçiş formlarından eser yoktur.

5)

Zaman zaman gündeme gelen "insan ve maymun genlerinin % 99 benzerliği" ifadesi yıllar önce kasıtlı olarak üretilmiş propaganda amaçlı bir slogandır.

Öncelikle, her iki türün DNA'larının kıyaslanabilmesi için ikisinin de gen haritasının bilinmesi gerekir. Ancak şu ana kadar yalnızca insanın genetik haritası çıkartılmıştır. Şempanze içinse henüz böyle bir çalışma yapılmamıştır.

Sansasyonel şekilde duyurulan araştırmalarda insandaki 30.000 genin sadece 97'si (binde 3'ü) karşılaştırılabilmiştir. Bu kadar yetersiz bir araştırma ile insan maymun arası bir soy bağı kurmak tamamen evrimci ön yargılardan kaynaklanmaktadır. Evrimcilerin bu genellemesi, sadece 3'er cümlesi okunmuş kalınca iki kitabın %99 benzer olduğunu ilan etmek kadar saçmadır.

İki canlının genleri kısmen benzediği için benzerlik oranı seçilen genlere göre değişkenlik gösterir. Hiç benzemeyen genler seçilirse elde edilen sonuç %0; tamamen aynı genler seçilirse %100 çıkar. Kaldı ki, evrimcilerin yansıtmak istediklerinin aksine insan, genlerini sadece şempaze ile paylaşmaz. İnsan ile meyve sineği veya balina genlerinin karşılaştırıldığı bir çalışmada tamamen aynı genler seçilirse insan %100 meyve sineği ya da %100 balina çıkabilecektir!

Sonuç olarak insan ve maymunun bütün genlerinin %99 aynı olduğunu iddia etmenin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.

6)

Bazı kişiler hem Allah'a iman ettiklerini hem de evrim teorisine inandıklarını söylemektedirler. Oysa bu hatalı bir bakış açısıdır. Çünkü;

1. Allah'a ve Allah'ın dinine inandığını söyleyen bir insan için tek başvuru kaynağı ve rehber Kuran'dır. Kuran'da ise evrimle birlikte yaratılış olduğuna dair bir bilgi yoktur. Aksine ayetlerde canlılığın ve evrenin, Allah'ın "Ol" emriyle yoktan var edildiği bildirilmektedir. ''Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir.''

(Bakara Suresi, 117)

2. Evrim teorisinin odak noktası, Yaratıcı'nın varlığının inkar edilmesidir. Darwin'den bu yana evrim teorisini savunanların hepsi bunu açıkça ortaya koymuşlardır. Teori, 150 yıldır ateizmin en önemli dayanağıdır. Ateizmin en önemli dayanağı ile Allah'a iman arasında elbette bir ortaklık kurulamaz.

Evrim teorisini kabul edilemez yapan bir diğer faktör, evrim teorisinin bilim tarafından yalanlanıyor olmasıdır. Evrim teorisi temel iddialarını bile delillendirememiştir.

Evrim teorisinin bilim ve akıl dışı bir iddia olduğu son derece açıktır. Kör tesadüflerin canlılıktaki kusursuz tasarımı meydana getiremeyeceği ortadadır. Bir plastik şişenin dahi tesadüfen meydana gelemeyeceğini kabul eden bazı insanlar, sadece Allah'ın varlığını inkar edebilmek, ateist ve materyalist dünya görüşünü yaşatabilmek uğruna, kusursuz ve olağanüstü kompleks tasarımlara sahip canlıların tesadüfen meydana geldiğini iddia edebilmektedirler.

Gönderi tarihi:

ramell kardeş güzel yazmışsın. ama anlamak istemiyorlar. bunlar daha önceleri kaç defa söylendi. ayrıyetten

Allah'a ve Allah'ın dinine inandığını söyleyen bir insan için tek başvuru kaynağı ve rehber Kuran'dır. Kuran'da ise evrimle birlikte yaratılış olduğuna dair bir bilgi yoktur. Aksine ayetlerde canlılığın ve evrenin, Allah'ın "Ol" emriyle yoktan var edildiği bildirilmektedir.

demişsin. buna pek katıldığımı söyleyemem. sonuçta Kuran da herşey yazılmamış, bütün bilimsel gerçekler açıklanmamıştır. Kuran düşün, araştır der, oku der. sadece beni oku demez. ama zaten onu okuyup anlayan böle bişey yapmaz.

neyse evrimcilerin benim sölediklerime değil ramell kardeşin evrimle ilgili yazılarına yoğunlaşmalarını rica ederim.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

selam ramell kardeş yazdıkların için teşekkür ediyorum. ama çok uzun yazmışsın. herkes okumaya bilir. cevizim sanada selamlar. kendinize iyi bakın.

Gönderi tarihi:

İnkarcı bir topluma ne kadar delil ispat sunsanızda onlar yine inkar etmekte ısrarcılardır....Ne kadar anlatsakta boş yani...

sonra Bilim demesinler BİLİM yaratıcıyı inkar etmez....

Bunun örnekleri çoktur....

Gönderi tarihi:
İnkarcı bir topluma ne kadar delil ispat sunsanızda onlar yine inkar etmekte ısrarcılardır....Ne kadar anlatsakta boş yani...

sonra Bilim demesinler BİLİM yaratıcıyı inkar etmez....

Bunun örnekleri çoktur....

Jhony,merak ettim, inandiginiz sekilde ki "yaratilisa" dair ne delilin var?Yoksa burada ki inkarci toplum sizler mi oluyorsunuz?Cunku biz ne delil gostersek hemen inkar.

Ama birseyi dogru demissin, bilim Yaraticiyi inkar etmez,evrim teorisinin dogruluguna inanmak dinsizlik demek degildir!

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Gözden kaçırdığınız olaylar var yaratılışla sabit bir fikre yönelmeniz doğru deyil, yaratılışı ve evrimi manyatik kombinasyonlarla ele almalısınız. Bir örnek vereyim manyatik alanını kaybetmiş olan mars da, evrimcinin evrimciside,? allahın allahıda yaratılış için hiç bir eylem yapamaz.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Gözden kaçırdığınız olaylar var yaratılışla sabit bir fikre yönelmeniz doğru deyil, yaratılışı ve evrimi manyatik kombinasyonlarla ele almalısınız. Bir örnek vereyim manyatik alanını kaybetmiş olan mars da, evrimcinin evrimciside,? allahın allahıda yaratılış için hiç bir eylem yapamaz

Lena

Bu senin dediğin adetullah kanunlarına göre.O kanunlara hükmeden zat iradesi ve hikmeti böyle gerektirdiği sürece bir eylem yapmaz.Onun gücü her şeye yeter.Ol dediğinde nasıl bir ince kök ,taşı delmek gibi bir eylem gösterebiliyorsa o mars a ol derse mars bir anda cennet veya cehennem veya akla gelebilen herhangi bir şey olabilir..

Tarih: Düzenleyen: s__ozhan

Gönderi tarihi:

Arkadaslar, Cyrano`nun cevabi Zaman`a yazilmis bir cevap sanirim.Cyrano sende mesajlarini kime yazdigini acikca belirtsen bir karisiklik cikmaz sanirim.

Daha oncede demistim,"evrim teorisi" ilk canlinin nasil olustugunu aciklama amacli bir teori degildir ama canlilarin nasil cesitlilendigini aciklama amacli bir teoridir.Bugun bir sekilde ilk canli hucrenin Allah tarafindan indirildigi ispat edilse bile -ki bu imkansiz- bu evrim teorisinin yanlisligini kanitlamaz.

Ilk canli hucrenin nasil olustuguna dair 5-6 degisik teori var,bu teorilerin en guclusu Abiogenesis yani ilk canli hucrenin o kimyasal corbada olusmasi ki bu Miller deneyi ile ispat edildi bircok kez.

Ortada kanit varken neyi tartisiyorsunuz,anlamiyorum.

Saygilar...

ARKADAŞIM MİLER DENEYİNİ NEYE KANIT GÖSTERİYORSUN..

İLK HÜCRENİN OLUŞUMUNAMI..

EĞER MİLLER DENEYİ BİR KANITSA, ANCAK ALLLAHIN YARATMASINA BİR KANITTIR..

YANİ HÜCRE TESADÜF DEĞİL, BİLİNÇLİ YARATILMIŞTIR..

MİLLER DENEYİDE ÖYLE DEĞİLMİ..

ZORLAMA DENEY..

DAHA DOĞRUSU BİLİNÇLİ BİR DENEY..

SICAKLIK, ORTAM, MALZEME VS..VS..

DEMEKKİ LABRATUAR ORTAMINDA ORTAYA ÇIKABİLEN BİRŞEY, KENDİ HALİNE VAR OLAMAZ..

MİLLER DENEYİ ALLAHIN YARATMASININ BİR ISPATIYKEN, NASIL BİR AKILLA BUNU TERSİNE ÇEVİRİYORSUNUZ ŞAŞILIR DOĞRUSU..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Şu insan fizyonomik düşüncesi ne kadar acağip deyilmi, bir bit arayıp bulsanızya nerde arıyacaksınız bulacağınız yer varmı gösterin burda bit yaşıyor diye gösteremezsininiz. Yaratmak isterseniz her yerde yarım fincan zeytinyağ ile yaratabilirsiniz bu nasıl oluyor. Bu sayılmaz canım bu başka.

Gönderi tarihi:

Kralx,hicbirseyi tersine cevirdigim falan yok.Sen hic degilse bak Miller deneyinin sonucunu algilayabiliyorsun ama H.yahya ve takimi bu sonucu gormezden gelip tamamiyle bir yalan deneymis gibi gostermeye calisiyorlar.Laboratuvar ortaminda bilincli yapilmis bile olsa sonuc degismiyor,cansiz molekullerden canli olusuyor.Doga da bu bilincli duzeni Allah mi koyuyor?Tamam zaten benim buna bir itirazim yokki,Allah bu duzeni kurmus doga gerisini hallediyor,bende onu diyorum zaten.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Sevgili bilgier...

Biz buna adetullah diyoruz...

O düzeni koyanda Allahtır..

Baştan bir programlama yapmıştır..

Atomları, atom altı parçacıkları yaratmış ve onlara fizik kanunlarını yüklemiş, bir sistem oluşturmuştur..

Gerisi yüyürüyüp gidiyor..

Fikir birliğine varamadığımız konu ne..??

Gönderi tarihi:

Yani big bang, çözemediklerimiz de dahil allahın ihtiyacı olduğu evrenimiz sonra bu evrende ölücek başka bir evren meydana gelicek tabi onada bir son gelicek.

Gönderi tarihi:

Kralx,fikir birligine varamadigimiz nokta sizlerin evrim teorisinin olabilirligini kabul etmiyor olmaniz.Halbuki evrim teorisi de senin dedigini diyor,ortada senin degiminle kurulu bir sistem var,gerisi yuruyup gidiyor iste,canlilar evrimlesiyor,kanitlar bunu gosteriyor.

Evrim teorisi bu duzeni Allah kurmamistir demiyor ki!

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Kardeş sistem kurup öyle bırakmamıştır.Biz Allah'ı bize kendini bildirmesiyle tanıyoruz.Kayyum ismi de her şeyi devam ettirdiğini gösterir.Yani o bu sistemi kurmuştur ve atomları döndürür, parçacıkları yönlendirir, nesnelere şekil verir, ve ihtiyacı olan her nesnenin kullanacağı cihazatı verir, insan hasta olduğunda ihtiyaç varsa ve hikmeti öyle yapmayı gerektiriyorsa şiddetli hastalıklarda kandaki akyuvarların sayısını artırır, vs...

Gönderi tarihi:

Bu konuları iyi araştırmak gerekli, burr ve benz adlı iki bilim adamı görünmeyen atmosferde hayattan önce yapılan, daha sonra sperm ve yumurtaya indirilen ve daha sonra bugün bizlere aktarılan anlaşmalar olabileceğini öne sürdüler. Bu da fetüs safhasından ve hatta yumurtlamadan bile önce hayat öncesi bir anlaşmanın yer aldığı anlamına gelmektedir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.