Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 Din'in bilime esin kaynağı olabileceği fikri rüyamda bilr gelmezdi. Hem kişilerin dini inaçları ile yaptıkları bilim arasında hiç bir alaka yoktur. Bilim metoda dayalıdır. Din gibi fantazilere değil. İnsanlar bilimi metodla keşfederler. Fantazi de kurarlar elbet. Ama her fantazi dini olacak diye bir şey yoktur tabi. 12832[/snapback] Gene bıkmıyorum gene yazıyorum. Din fantazi değildir, bilim adamlarını araştırmaya iten gene dindir. Allahın yarattığı sonsuz güzellikleri aramak bulmak ve öğrenmektir. Asıl sizin görüşünüz yani darwinizm fantastiktir. Hala evrim kanıtları yazmamışsınız, ne iş? yoksa kanıtlar suyamı düştü... Saygılar... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 Gene bıkmıyorum gene yazıyorum. Din fantazi değildir, bilim adamlarını araştırmaya iten gene dindir. Allahın yarattığı sonsuz güzellikleri aramak bulmak ve öğrenmektir. Asıl sizin görüşünüz yani darwinizm fantastiktir. Hala evrim kanıtları yazmamışsınız, ne iş? yoksa kanıtlar suyamı düştü... Saygılar... Hala kanıt sunmadı diyor... Uzaylılar fikri dini kitaplardan mı çıkmıştır?? Günümüzde NASA uzaya gidip gelmesinin en büyük nedenlerinden biri de bu uzaylı fikridir. Bunun Din'le alakası nedir? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 evrim teorisi ortaya atıldığı günden bu yana, evrime arka çıkan hiçbir bilim adamı, onu elindeki bilimsel delillerden dolayı savunmamıştır, ama evrimi cürütecek delilleri de oldugu halde evrimi savunmus!!! evrimci İngiliz zoolog D. M. S. Watson bizzat kendi demis ki: "Evrim teorisinin yaygın kabul gören bir teori olmasının nedeni bu teoriyi ispatlayacak yeterli delilin var olması değil, diğer alternatifin, yani doğaüstü yaratılışın tümüyle kabul edilemez olmasıdır." aslinda evrimi kanitlayacak delilleri yok ama o zamanda yaraticiya inanma alternatifiyle karsi karsiya kalacaklar ee napsinlar mecbur safsatalara devam..bunlar önyargili bilim adamlaridir yani önce evrimci ya da materyalist sonra bilim adami Harvard Üniversitesi genetikçi ve evrimci oRichard Lewontin, "önce materyalist, sonra bilim adamı" olduğunu itiraf ediyo: Bizim materyalizme olan bir inancımız var, 'a priori' (önceden kabul edilmiş, doğru varsayılmış) bir inanç bu. Bizi dünyaya materyalist bir açıklama getirmeye zorlayan şey, bilimin yöntemleri ve kuralları değil. Aksine, materyalizme olan a priori bağlılığımız nedeniyle, dünyaya materyalist bir açıklama getiren araştırma yöntemlerini ve kavramları kurguluyoruz. Materyalizm mutlak doğru olduğuna göre de, İlahi bir açıklamanın sahneye girmesine izin veremeyiz." DNA'yı keşfeden Francis Crick'tir. Crick, DNA'da keşfettiği inanılmaz derecedeki kompleks yapı karşısında, yaşamın kökeninin tesadüfle açıklanamayacak bir mucize olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştır. Crick, koyu bir evrimci olmasına rağmen, DNA'nın mucizevi yapısına şahit olduktan sonra soyle demis: Bugün sahip olduğumuz bilgiler ışığında, dürüst bir adam ancak şunu söyleyebilir: Bir anlamda hayat mucizevi bir şekilde ortaya çıkmıştır." i. Akıllı Tasarım Teorisi'nin bilimsel merkezi konumundaki Discovery Enstitüsü, ünlü "Wedge Document"da amacını şöyle özetlemiş: "Bilimsel materyalizmi, tüm yıkıcı ahlaki, kültürel ve siyasi miraslarıyla birlikte yenmek; materyalist teorilerin yerine, doğanın ve insanların Allah tarafindan yaratıldığını öngören Teistik anlayışı yerleştirmek." Teori amacına emin adımlarla ilerliyor. Yüzlerce bilim adamı tarafından destekleniyor. ABD'nin bazı eyaletlerinde Darwinizm'e alternatif olarak ders kitaplarına girmeye başladı. O kadar güçlü ki, dünyanın en ünlü ateist düşünürlerinden biri olan İngiliz felsefeci Anthony Flew'ün bile "ateizmi terk ediyor ve kabul ediyorum ki bir Yaratıcı vardır" demesine neden oldu. Akıllı Tasarım teorisinin en önemli yönü ise, karşı tarafın, yani materyalistlerin aksine, bilimin tanımı üzerinde egemenlik kurmaya çalışmaması. O taraf "bilim materyalizme dayanmak zorundadır" diyor. Ama Akıllı Tasarımcılar "bilimi özgür bırakalım, objektif kılalım" diyorlar sadece. Materyalizmi yıkmak için o kadarı yetiyor zaten. Aslında bilim, materyalizmi hiç bir zaman onaylamamış, ama materyalizm onun üzerine empoze edilmişti. 20. yüzyılın en önemli ateist düşünürlerinden Anthony Flew. 81 yaşındaki İngiliz düşünür Flew, geçtiğimiz ay içinde bizim basın dahil tüm dünyada yankılanan bir açıklama yaparak 'ateizmden vazgeçtiğini' açıkladı. "Evreni bir Akıl yaratmış olmalıdır" dedi Flew, "bir tür Süper-Akıl, yaşamın kökeni ve doğanın kompleksliği karşısında yapılabilecek en iyi açıklamadır." Bu gerçeği görmek için illa 81 yaşına kadar beklemek de gerekmiyor. Sadece, "Bilim ateizmi varsaymalıdır" gibi hükümleri bir kenara bırakmak lazım. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Bu kaçıncı söyleşiyim artık hatırlayamıyorum bile evrimi savunup duran arkadaşlara defalarce kez buyrun en başından canlılığın tesadüfler sonucu nasıl oluştuğunu ve bu tesadüfler sonucunda insanların nasıl evrimleştiğini anlatın dedim ama hala bu sorularıma cevap veren yok çünkü verebilecekleri mantıklı cevapları yok bunu yapmak yerine inanca saldırmaya çalışıyorlar çünkü amaç zaten dine olan öfkelerini kusmak sonuçta inançlrın tartışılamıyacağını anlamıyorlar ne denli yırtınsalarda inançların ispatlanmak zorunda olmadığını anlıyamıyorlar bilimsellik diyip duruyorsunuz işte size evrim konusunu anlatın diyoruz ama hiç biri en başından tutarlı bir şekilde evrimin kademelerinden bahsedemiyor ve komik oluyorlar .... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2005 Gene bıkmıyorum gene yazıyorum. Din fantazi değildir, bilim adamlarını araştırmaya iten gene dindir. Allahın yarattığı sonsuz güzellikleri aramak bulmak ve öğrenmektir. Asıl sizin görüşünüz yani darwinizm fantastiktir. Hala evrim kanıtları yazmamışsınız, ne iş? yoksa kanıtlar suyamı düştü... Saygılar... Hala kanıt sunmadı diyor... Uzaylılar fikri dini kitaplardan mı çıkmıştır?? Günümüzde NASA uzaya gidip gelmesinin en büyük nedenlerinden biri de bu uzaylı fikridir. Bunun Din'le alakası nedir? 12839[/snapback] Hiç gülesim yoktu frag nasanın uzaya gitme nedenlerinden biri de uzaylılarmı..??..))) Allahım yarabbiiiiiiim..neyse.. Adamlar muhteşem uzay araçları yapmış uzaya çıkmış, biz hala onların uzaya çıkış sebeplerini bilmiyoruz. Bakıyorum hala kanıt yazmamışsınız, ya lütfen rica ediyorum yalvarıyorum. Çok bilimsel bir şekilde şu evrim meselesini ve tesadüfleri yazarmısın... Ama bilimselinden olsun, hikaye cinsinden değil.. Alıntı
Φ ..::uslu_cocuk::.. Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 YAHU ARKADAŞLAR, GERÇEKTEN MERAK ETTİM; CİNLERİN VARLIĞINA İNANMAYAN VAR MI? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Allahın varlığına bile inanmayan var. Cinlerin varlığına inanmayan olmazmı... Saygılar.. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 YAHU ARKADAŞLAR,GERÇEKTEN MERAK ETTİM; CİNLERİN VARLIĞINA İNANMAYAN VAR MI? 15308[/snapback] Bu konuyla ilgili bir topic açılmasını öneririm... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Topiç mi? Açalım arman ne demek hemen açıyorummm.. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Bana evrimi savunanların şunu açıklamasını istiyorum; Size göre varoluş nedir İlahi olaylar size göre savsata mıdır Dünya üzerinde bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm peygamberler yalancı mıdır Bu dünyanın %90'ı deli de siz mi akıllısınız. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Sevgili karakurt artık bu konu baymaya başladı. Ne yoruyorsun kendini. İnanmayan inanmasın. Biz inanıyoruz, inanmayan inanmıyor. Eğer inandıklarımız gerçekse, diğer tarafta biz kazanırız, gerçek değilse hiç birşey kaybetmeyiz. İnanmayanlar içinse, durum farklı, gerçek değilse hiç birşey kaybetmezler, ya gerçekse..... Saygılar.. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Ki gerçek ateşin manasını öğrenirler.Bu terörle evrim konularını kapatmak gerek. Sürekli aynı şeyleri ısıstıp ısıtıp geliyorlar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Bir molöküldeki mükemmel dizaynın. Tesadüflerle meydana gelme olasılığı 10 üzeri eksi 16 tır. ki bunun matematiksel açılımı yaparsanız, bu ihtimal için gereken süre dünyanın yaşından fazladır. O halde tesadüf buysa dünya nerede, e dünya buradaysa tesadüf nerede.. konuyu böylece sonlandırıyorum dicem de, cıx gene olmaz.. Devam eder bu konu abi.... Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Bana bilimsel olarak Allahın var olmadığını kanıtlayan birinin ayağını öperim... Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 KRAL kaRDEŞ bilimsel olarak kesinlikle ve kesinlikle allahın olmadığı ispat edilemez aksine buradan allahın varlığı bulunur. çünkü allah bu yüzden bize okuyup araştırmamızı emrediyor... ama bunu anlamak istemeyen insanlar var... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Evet sana katılıyorum. Bilimsel olarak bunu kimse ıspat edemez.. Ama idda ettikleri şey hep budur.. Güya inanç bilimsellikten çok uzakmış.. O zaman siz bilimsel olarak inançsızlığınızı ıspat edin..! Saygılar.. Alıntı
Φ edjo Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Yaklaşık 150 yıldır okul kitaplarından bilimsel yayınlara kadar her yerde bilimsel bir gerçek gibi sunulmaya çalışılan evrim teorisi gerçekte son derece çürük temellere dayanmaktadır. 150 yıldır evrimcilerin ortaya attıkları her iddia, bilim tarafından teker teker yalanlanmıştır. Evrimciler ise, artık teorilerini ispatlamaya çalışmaktan vazgeçmişler, ancak propaganda, demagoji, göz boyama gibi yöntemlerle bu teoriyi ayakta tutabilmenin yollarını aramaya başlamışlardır. Amaçları bilimsel bir gerçeği savunmak değil, sözde bilimsel olan bir safsatayı, materyalist ve ateist dünya görüşlerini devam ettirebilmek uğruna yaşatmaya çalışmaktır. (alt) Saygılar.. degerli arkadaşım evrim teorisinin 150 yıdır okullarda okutuluyor olması onun göndemde kalmasını sağlayan bazı gerçekleri içeriyor olmasındandır aksi takdirde hiç bir yanlış bilimsel teori 150 yıl savunulmaz. anlayamadığım insanların evrimin beli bir kısmına değilde evrimin tamamını karşı çıkmaları Alıntı
Φ edjo Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2005 Bu kaçıncı söyleşiyim artık hatırlayamıyorum bile evrimi savunup duran arkadaşlara defalarce kez buyrun en başından canlılığın tesadüfler sonucu nasıl oluştuğunu ve bu tesadüfler sonucunda insanların nasıl evrimleştiğini anlatın dedim ama hala bu sorularıma cevap veren yok çünkü verebilecekleri mantıklı cevapları yok bunu yapmak yerine inanca saldırmaya çalışıyorlar çünkü amaç zaten dine olan öfkelerini kusmak sonuçta inançlrın tartışılamıyacağını anlamıyorlar ne denli yırtınsalarda inançların ispatlanmak zorunda olmadığını anlıyamıyorlar bilimsellik diyip duruyorsunuz işte size evrim konusunu anlatın diyoruz ama hiç biri en başından tutarlı bir şekilde evrimin kademelerinden bahsedemiyor ve komik oluyorlar .... inançların tartışılamıyacağından bahsediyorsunuz yanılmıyorsam siz müslüman olmalısınız ,siz dininimizi de bilim gibi yarım yamalak kavramışsınız islam dini hiç bir şekilde tartışılmadan kabul edilmekten hoşlanmamımıştır.Evrimsel gelişime gelince; evrim derki bütün canlıların kaynağı su ve topraktır,islam dininin farklı bir şey söylemediğini kuran okumuşsanız anlamışsınızdır. ancak burada bir olgu söz konusudur ''ruh'' dikat ederseniz evrim de bu konuda yorum yapmaktan kaçınmıştır çönkü ıspatlanamayacak bir konu hakkında yorum yapmak bilime ters düşer zira ruhun varlığını bugünkü bilimsel kriterlere dayanarak ıspatlamanız oldukça göçtür. işte bu noktadan dolayı evrim(daha doğrusu Bilim) ve din birbirine zıttır burada başka etken aramak (maymun vs.) çok yanlış olur zira darwin hiçbir şekilde insan maymundan gelmiştir dememiştir inanmıyorsanız evrimi açıkladığı türlerin kökeni adlı eserine bakınız Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 arkidiş evrimin bittiğini hayal olduğunu anlata anlata ağzımda tüğ bitti kardeşlerim yeni gelenler bilhassa geçmiş sayfalarda tartışacakları konular için bir gezinti yapsalar çok iyi olur. birazdaha seyri anlamış olursunuz. ve yine söylüyorum evrim teorisi bir kaç çıkarcı düzenbazın kendi kafalarına göre uydurdukları bir hikayedir günümüzde kriminal laboratuarlar sayesinde elek. mikroskoplarla canlıların genleri incelenmiş durumda. hatta genlerde değişiklik yapıp insan ömrünü uzatmaya çalıştılar felan anlaşıldıki hücre en ufakbir değişikliğe maruz kalınca kendi kendini öldürüyor. charles darwinin kitabında yazanları biliyorum. ama diyor ki tek hücreden çogaldı canlılar bizde onlardan geldik. bu kadar imkansızı çocuklar bile olur yapmaz şunu antıklı düşünün... evrim teorisi zaten tüm dünya bilim adamlarınca dışlanmıştır çünkü bilimselliği olmadığı darwinin bir maymun çene kemiğini insan kafatasına monte ettiği bunuda kanıt olarak piyasaya sunduğu ortaya çıkmıştır. evrim sonbuldu... not: darwin insanın maymundan geldiğini hem türlerin kökeni adlı kitabında hemde başka kitaplarda bu şekildeki beyanatlarına rastlıyoruz. lütfen komik olmayın... Alıntı
Φ ..::uslu_cocuk::.. Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2005 inançların tartışılamıyacağından bahsediyorsunuz yanılmıyorsam siz müslüman olmalısınız ,siz dininimizi de bilim gibi yarım yamalak kavramışsınız islam dini hiç bir şekilde tartışılmadan kabul edilmekten hoşlanmamımıştır.Evrimsel gelişime gelince; evrim derki bütün canlıların kaynağı su ve topraktır,islam dininin farklı bir şey söylemediğini kuran okumuşsanız anlamışsınızdır. ancak burada bir olgu söz konusudur ''ruh'' dikat ederseniz evrim de bu konuda yorum yapmaktan kaçınmıştır çönkü ıspatlanamayacak bir konu hakkında yorum yapmak bilime ters düşer zira ruhun varlığını bugünkü bilimsel kriterlere dayanarak ıspatlamanız oldukça göçtür. işte bu noktadan dolayı evrim(daha doğrusu Bilim) ve din birbirine zıttır burada başka etken aramak (maymun vs.) çok yanlış olur zira darwin hiçbir şekilde insan maymundan gelmiştir dememiştir inanmıyorsanız evrimi açıkladığı türlerin kökeni adlı eserine bakınız içinde bulunduğun durumu kendi cümlelerinle çok güzel izah etmişin bir kere islamın yarım yamalk kavrandığını nereden çıkarttın, ikincisi , ruh kavramının sizi korkuttuğunu açık açık söylemişsin ispatlanamıyor diye yorum yapmaktan kaçınmak bilimsellik değildir, o sizin korkunuzdur bilimin bu konuda yorum yapmaktan kaçındığı falan yok, aksine bu konuda araştırılmakta, ayrıca evrim=bilim eşitlemende komik istersen forumu baştan sona bi oku da aynı şeyleri tekrar etmeyeyim bilimin evrimden uzak, islama yakin olduğunu sağır sultan duydu. AYRICA YUKARIDA YAZDIKLARIN VE SAVUNDUKLARIN SÖZDEN İBARET BANA EVRİMİ BİLİMSEL OLARAK ANLATSANA VARMI İNSANLARI AKIN AKIN EVRİM TEORİSİNE DAHİL EDEN BİR BİLİMSEL GELİŞME AMA İNSANLAR AKIN AKIN İSLAMA DAHİL OLUYORLAR BU KONUDA KENDİ KENDİNİ Bİ SORGULA İSTERSEN "NİYE" DİYE DÜNYANIN 3,5 MİLYARI CAHİL DEĞİL HERHALDE. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Materyalist felsefenin şablonunu taşıyan bütün gruplar kendi felsefelerine bilimsel bir taban bulmak gayesi ile şiddetle evrimi savunurlar. Burada maksat evrimin doğru yada yanlış olduğunu anlamaktan çok ne pahasına olursa olsun savunulmasıdır. Evrim bir teori olduğu halde evrime inandıklarını söylerler halbuki teori bilimsel olarak bir şüphe halidir. Kesin bir hüküm yoktur ortada. Teori kendi zatında savunulacak bir şey değildir. Şüphe durumunu savunma malzemesi olarak kullanmanın bilime hizmet olmayacağı bellidir. Fakat önceden edinilmiş bir felsefeye hizmet ettiği ortadadır. Teoriyi inanç haline getirip savunan bir kişide bilimsellik ve objektifliğin kalmayacağı ise kesindir. (yorumsuz) Saygılar.. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Bir molöküldeki mükemmel dizaynın. Tesadüflerle meydana gelme olasılığı 10 üzeri eksi 16 tır. ki bunun matematiksel açılımı yaparsanız, bu ihtimal için gereken süre dünyanın yaşından fazladır. O halde tesadüf buysa dünya nerede, e dünya buradaysa tesadüf nerede.. konuyu böylece sonlandırıyorum dicem de, cıx gene olmaz.. Devam eder bu konu abi.... Saygılar.. Kralx,evet agbi haklisin, olasilik hesabini H.yahya kafasiyla yaparsan o isin icinden cikilmaz.Bu isin olasilik hesabi o sekilde yapilmaz kardesim,sanki her molekul her molekulle her aminoasit her aminoasitle birlesebiliyor gibi hesaplarsan 10^16 az bile kalir.Bunu biraz kimya okumus insan bile bilir.Mesala bir H ile He `yi birlestirmeye calis,olmaz ama bir de H `i O ile dene.Goruyorsun ya doga kaosu eler,duzeni korur.Bu durumda o bahsettigin tesadufler zorunluluk halini alir.Anlasildi mi? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bana bilimsel olarak Allahın var olmadığını kanıtlayan birinin ayağını öperim... Cok dogru ve ayni sey tersi icinde gecerli.Kaldi ki evrim teorisi Allah`in varligini veya yoklugunu ispati hedefleyen bir teori degildir. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bu kaçıncı söyleşiyim artık hatırlayamıyorum bile evrimi savunup duran arkadaşlara defalarce kez buyrun en başından canlılığın tesadüfler sonucu nasıl oluştuğunu ve bu tesadüfler sonucunda insanların nasıl evrimleştiğini anlatın dedim ama hala bu sorularıma cevap veren yok çünkü verebilecekleri mantıklı cevapları yok bunu yapmak yerine inanca saldırmaya çalışıyorlar çünkü amaç zaten dine olan öfkelerini kusmak sonuçta inançlrın tartışılamıyacağını anlamıyorlar ne denli yırtınsalarda inançların ispatlanmak zorunda olmadığını anlıyamıyorlar bilimsellik diyip duruyorsunuz işte size evrim konusunu anlatın diyoruz ama hiç biri en başından tutarlı bir şekilde evrimin kademelerinden bahsedemiyor ve komik oluyorlar .... Arman ogrenmeye bayagi hevesli gordum seni ,al ogren o zaman. http://www.evrimcik.cjb.net/ Bu arada dine olan bir kinim yok sahsen hatta cok da yararli oldugunu savunurum,sadece evrim teorisinin olduguna inanmak neden dinsizlik olmak zorunda onu anlayamiyorum. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx arkidiş evrimin bittiğini hayal olduğunu anlata anlata ağzımda tüğ bitti kardeşlerim yeni gelenler bilhassa geçmiş sayfalarda tartışacakları konular için bir gezinti yapsalar çok iyi olur. birazdaha seyri anlamış olursunuz. ve yine söylüyorum evrim teorisi bir kaç çıkarcı düzenbazın kendi kafalarına göre uydurdukları bir hikayedir günümüzde kriminal laboratuarlar sayesinde elek. mikroskoplarla canlıların genleri incelenmiş durumda. hatta genlerde değişiklik yapıp insan ömrünü uzatmaya çalıştılar felan anlaşıldıki hücre en ufakbir değişikliğe maruz kalınca kendi kendini öldürüyor. charles darwinin kitabında yazanları biliyorum. ama diyor ki tek hücreden çogaldı canlılar bizde onlardan geldik. bu kadar imkansızı çocuklar bile olur yapmaz şunu antıklı düşünün... evrim teorisi zaten tüm dünya bilim adamlarınca dışlanmıştır çünkü bilimselliği olmadığı darwinin bir maymun çene kemiğini insan kafatasına monte ettiği bunuda kanıt olarak piyasaya sunduğu ortaya çıkmıştır. evrim sonbuldu... not: darwin insanın maymundan geldiğini hem türlerin kökeni adlı kitabında hemde başka kitaplarda bu şekildeki beyanatlarına rastlıyoruz. lütfen komik olmayın... Zaman, senin bitti demenle bitmiyor be arkadasim,hergun yeni deliller cikiyor.Evrim teorisinin kesinlikle tum dunyada bilim adamlarinca dislandigi falan yok,karalamalarla dogruya ulasilmaz arkadasim.Bak sana ispat ediyorum simdi;oldugu gibi yaziyorum; Taking into account only those working in the relevant fields of earth and life sciences, there are about 480,000 scientists, but only about 700 believe in "creation-science" or consider it a valid theory (Robinson 1995). This means that less than 0.15 percent of relevant scientists believe in creationism. Bu 1995`te Amerika`da yapilan bir anketin sonucu,yani sizlerin inandigi anlamda ki yaratilisa inanan bilim adaminin sayisi bir elin parmaklarini gecmez. Ve Darwin insanin maymundan geldigini soylememistir ama atalarinin ortak oldugunu soylemistir,ikisi farkli seyler. Delil istiyorsun ya al en son cikan delillerden ornek; yeni bir tur sinegin dogusu gozlendi http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4461827.stm HY`nin kitabinda da bahsettigi sinek deneyinden cikan sonuc,yeni bir turun baslangici, http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3790531.stm Daha var da dur yavas yavas,birden agir doz size fazla gelebilir. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Materyalist felsefenin şablonunu taşıyan bütün gruplar kendi felsefelerine bilimsel bir taban bulmak gayesi ile şiddetle evrimi savunurlar. Burada maksat evrimin doğru yada yanlış olduğunu anlamaktan çok ne pahasına olursa olsun savunulmasıdır. Evrim bir teori olduğu halde evrime inandıklarını söylerler halbuki teori bilimsel olarak bir şüphe halidir. Kesin bir hüküm yoktur ortada. Teori kendi zatında savunulacak bir şey değildir. Şüphe durumunu savunma malzemesi olarak kullanmanın bilime hizmet olmayacağı bellidir. Fakat önceden edinilmiş bir felsefeye hizmet ettiği ortadadır. Teoriyi inanç haline getirip savunan bir kişide bilimsellik ve objektifliğin kalmayacağı ise kesindir. (yorumsuz) Saygılar.. Kralx,bu teori defalarca kanitlanmis bir teoridir ki bilimde sadece teoriler degil kanunlar bile degisebilir.Sonucta teoriler ve kanunlar bizim matematiksel,kimyasal,fiziksel bilgilerimiz dogrultusunda aciklayamaya calistigimiz doga olaylaridir.Ortaya bir teori konur,hipotez gelistirilir,denenir,test edilir olmazsa yerine bir baska hipotez denenir veya yeni bir teori bulunur.Sizlerin inandigi anlamda ki bir yaratilis metafizik (fizikotesi) olduguna gore ve buna dair delil toplanmasinin bu bakimdan imkansiz olmasindan dolayi rasyonel bir kisinin yapmasi gereken bilimin dedigine inanmaktir ki her zaman derim Kuran`dan illaki evrime destek isteyen bir inanan icin Kuran`da bu konuda isaret de bulunur. Sizler eger bu kadar kanita karsin senin deyiminle "yaratilisi ne pahasina olursa olsun savunursaniz" bende Allah size akil fikir versin derim. Saygilar... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 evrim teorisi ne bilim adamları tarafından dışlanmıştır ne de çürütülebilmiştir. sadece o teoriyi ömründe okumamış tipler buralarda " çürütüldü hacı şöyle oldu böyle oldu" şeklinde konuşmaktadır. bir teori 40 kere çürütüldü demekle çürütülmez . bu iddaları yapanalr karşıt hipotezin ne olduğunu bilim dünyasının evrimin karşıt hipotezioalrak neyi kabul ettiğini yazsınlar o zaman. o yok anca bitti çürütüldü T Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 geçenlerde trt 2 de bir belgesel izledim muhteşem birşeydi saat 01:00 civarlarıydı vahşi avrupaydı sanırım ismi. milyarlarca yılı dünyada bulunan fosillerle destekleyerek anlatıyordu izlemenizi isterdim. sanırım vcd si vardır büyük mağazalarda.. düşünebiliyormusunuz akdeniz belki 10 defa kuruyup tekrar dolmuş bunun sebebide afrikanın kıtasının kuzeye doğru olan hareketi ile yükselip alçalan cebeli tarık boğazı çok ilginçti gerçekten bulabilirseniz izleyin.. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 tamam bilgier dostum sen bana 10 sene önceki araştırmaları getirdin ama ben sana günümüzün isdatistiğini getireceğim. bekle beni. hemde harun yahyanın eserlerinden faydalanmayacağım... yanlış konuşmak istemiyorum. aklımdada var ama bunu sana ispat edeceğim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.