Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

şimdiye kadar ay'a çıkan o meşhur astronatlar acaba çıkmadılar mı.? bizi şimdiye kadar NASA uyuttu mu? kime inansak..? ayrıntılar aşağıda.

.............

60822.jpg

Gönderi tarihi:

ilginç belkide gitmemiştirler amaaan lazımda değildi zaten nevar sanki ayda :)

olur mu ya taş yürek niçin bizlerle eğlenmişler.. o basılan toprak yani ay değil.. şimdiye kadar hep o şekil düşündürttüler bize..

Gönderi tarihi:

vay hainler :angry: ama ben okadar önemsememiştim zaten aydur da nedu sançi haçan cidupta yerleşecek değiluk oriya :)

allahtan gidipte yerleşmeyi düşünmedin.. yoksa resimdeki yere gittiğinde karşında başka yer bulacaktın.. artık hiç düşünmeye gerek yok nasıl bir yer olduğunu yakından çeken bukadar net bir fotograf henüz yok..

ancak bildiğiniz şeyler yüzeyindeki kraterkerden başka birşey değil. bence oraya gitmişlerse bile orada bauraklarını dikememişlerdir. yani bayrak olayı tamamen fiyasko..

Gönderi tarihi:

*Teşekkürler Modernjames.. :clover:

-Paylaştığın için..Senin gibi alternatif fikirlere açık

ve türeten beyinlere öyle ihtiyacımız var ki... ;)

sagol iltifatın için.. ama bu tür paylaşımlar sayesinde bir çok bilinmedik şeyler aydınlığa çıkıyor..

destegin için tekrar teşekur ederim.

Gönderi tarihi:

amerika nın 3.dünya ülkelerine oynadığı fazlasıyla oyun var..bu iddialar doğru olabilir de

ama buna basının ve bilim adamlarının büyük bir tepki vermesı gerekmezmıydı?böyle bir gerçek neden gizlensin sence?

paylaşımın için teşekkurler

Gönderi tarihi:

amerika nın 3.dünya ülkelerine oynadığı fazlasıyla oyun var..bu iddialar doğru olabilir de

ama buna basının ve bilim adamlarının büyük bir tepki vermesı gerekmezmıydı?böyle bir gerçek neden gizlensin sence?

paylaşımın için teşekkurler

sedelina be bunun tamamen yalan olduğunu iddia etmiyorum. belki bir hitimal yalandır. ama şimdiye kadar inandıklarımızın doğruluğundan artık şüphe duyuyorum. çünkü yalanlama iddiaları çok kuvetli isbatlanmış. metni ve fotografları iyi analiz ederek okursan sanırım sen de dogru olmadığına inanacaksın. basın tepki vermeşise belki bilmiyorlardı. NASA bu düzmecedir diye açıklayıp açıklamadığını da merak ediyorum.. eğer şimdi bu yalanları bulunduysa artık basın tepki veriyor diye biliriz. sonuçta biz de basın sayılırız.

Gönderi tarihi:

haklısın arkadaşım tabıkı de doğruluk ıhtımalı vardır,hiçbrşeye körukörune inanmamak gerekıyor

her zaman şüphe ıhtımalı olmalı.hele de dünya genelınde oynanan komplo teorılerını düşünürsek

her şeyin maddı kazançlı yapıldığı bir dönemde herşey mübah görulurken daha ne gerçekler duyacağız kımbılır?

mesela gerçek tarıhın gızlendiği de gerçek.bır çok devlet işine gelen kendını yücelten medenıyet tarıhı yazmıştır

Gönderi tarihi:

*** OKUYUN !!!!***

aşağıda bu konuyla ilgili bir önemli yazı..

ABD AYA GİTTİ Mİ?

Focus dergisinde okuduğum bir yazı dikkatimi çekti.Aya gerçekten gidilip gidilmediği konusunda Marcus Allen (Nexus dergisinin yayın yönetmeni) ve Robert Matthews'ın (Focus dergisinin bilim danışmanı) görüşlerine yer vermişler. Markus Allen aya gidilmediğini savunanlardan Robert Matthews ise aksini iddea ediyor.Sorulan birkaç soruya verdikleri cevapları kıyaslayın ve hangisinin haklı olduğuna karar verin .

Fotoğraflar:

MARCUS ALLEN:

Güneş ışığı Aya paralel ışınlar halinde çarpar,dolayısıyla paralel gölgeler yaratmalıdır.Apollo fotoğraflarında ise,gölgeler tamamen birbirinden ayrılıyor:tıpkı yakından çekilen bir ışık kaynağıyla yapılan çekimlerde olduğu gibi.Bu da , bir stüdyo fotoğrafçısının flaşla çektiği fotoğraflara benziyor.

ROBERT MATTHEWS:

Paralel olmayan gölgelerin nedeni:Bunlar perspektif etkisinden kaynaklanıyor.Bu etki,genellikle Güneş gökyüzünde alçak bir noktada bulunduğunda yaşanır.(Apollo görevi sırasında da alçaktaydı.)Gölgedeki parlak cisimler ise .Ay yüzeyinden yansıyan zayıf ışığı açığa çıkaran fotoğraf çekiminden kaynaklanıyor.

Radyasyon:

MARCUS ALLEN:

Güneş,ışın demetleri ve tahmin edilemeyen aralıklarla ölümcül oranlarla radyasyon saçar.Dolayısıyla Ay'a yolculuk yapacak astronotların, kurşun kalkanı gibi radyasyon korumasına ihtiyaçları vardır.Apollada kurşun kalkanı yoktu.Bilindiği kadarıyla,mürettebattan kimse radyasyona bağlı rahatsızlık geçirmedi.

ROBERT MATTHEWS:

Ay'ın keşfi sırasında yaşanacak ışık ve ani radyasyon yayımı,kuşkusuz mürettebata büyük zarar verirdi.Böyle bir durumda ,tek bir radyasyon yayımı, hayatları boyunca karşı karşıya kalacakları dozdan çok daha büyük miktarlarda olurdu.Onları hasta eder ,kanser risklerini çok yükseltirdi.Buna rağmen böylesi ani radyasyon şokları görece olarak çok nadir rastlanıyor.NASA işini şansa bırakmıştı,başarılıda oldu.Normal koşullarda, uzaydaki radyasyon yüzeyi çok zararlı değil.Bu durumu Sovyetler Birliği 1968'de kanıtlamıştı.

Sizce hangisinin söyledikleri daha mantıklı?Aya ayak basıldı mı yoksa ABD'nin Sovyetler Birliği'ne üstünlük sağlamak için geliştirdiği bir aldatmaca mı bu Ay Projesi?Karar sizin... Gika -27.06.2003

Gönderi tarihi:

bende dıyodum nasıl gıtttıler o kadar uzak yere yaw :huh: yalanmıs meger :lol::unsure:

NASA aya giddigini iddia ettiği astronatlara konuşma yasağı getirmesi şüpheleri doğrular gibi..

Gönderi tarihi:

ben daha önce o astronatların ağızlarından çıkan bir açıklamayı okumuştum. açıklamaya göre onlar aya çıkmış ancak o fotografları ayda değil dünyada çektirmişler. aydaki ortamın benzerini (simülayson) oluşturum ve poz vermişler. yani aya çıktı ABD ancak fotolar dünyadan..(benim fikrim de bu)..

Gönderi tarihi:

ben daha önce o astronatların ağızlarından çıkan bir açıklamayı okumuştum. açıklamaya göre onlar aya çıkmış ancak o fotografları ayda değil dünyada çektirmişler. aydaki ortamın benzerini (simülayson) oluşturum ve poz vermişler. yani aya çıktı ABD ancak fotolar dünyadan..(benim fikrim de bu)..

bu durumda kesin bir şey var demek o da fotografların ayda çekilmediği.. aya gidip gitmedikleri hala muamma..

teşk

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.