Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
lütfen kuranın mealini ve risale-i nur okuyunuz...

Ben de aynı şeyi tavsiye ediyorum. Dinden çıkmanın en kolay yolu Kuran okumaktır. Müslüman forumdaşlardan ricam Kuran ve hatta Risale-i Nur okuyunuz.

Saygılar.

• Cevaplar 371
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ama burası ciddi bir platformdur ve binlerce insan bu sitede bu forumlarda bizleri takip etmektedir..

Alay yok, meydan okuma var.

Eğer suheda'nın dediği gibi, yazacağı şeylerle alay edeceğimi, eğleneceğimi düşünüyorsa, yine tekrarlıyorum, sizin dininiz eğlencelik duruma düşmüştür.

Eğer eğlencelik durumda değilken ben eğlenmeye çalışıyorsam, kendimi maymun ederim zaten.

Al sana meydan.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
ipekçim saol görmemiştim ben...

din alay veya acınma konusu değildir ve olmayacaktır..

amacın dini aşağılamaksa bunu doğru insanların yanında yap ..

böyle cddi bir forumda değil

Ben dini aşağılamıyorum. Din hakkındaki gerçekler burada dökülünce ortaya çıkan tablo hoşunuza gitmiyor. Dinin gerçeği o, napabiliriz ki? O gerçek sizi rahatsız ediyorsa, o dinin sorunu, inananların sorunu.

Ayrıca birşey eklemek istiyorum: Müslümanlar ne zaman zorlayıcı "beyin tokatlayıcı" bir soru ile karşılaşsalar hemen ya kararter tahliline girişiyorlar ya da inanca hakaret var muhabbetine giriyorlar.

Çok mu zor geldi soru?

Allah'tan başkaları da ebedidir diyor Kuran. yalan mı söylüyoruz?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ben de aynı şeyi tavsiye ediyorum. Dinden çıkmanın en kolay yolu Kuran okumaktır. Müslüman forumdaşlardan ricam Kuran ve hatta Risale-i Nur okuyunuz.

Saygılar.

Risale-i Nur ne alaka? İslam'ı Risale-i Nur mu temsil ediyor? Bence gidip Mesnevi, Yunus Emre Divanı, Ahmet Yesevi'nin Divan-ı Hikmet'i vs vs vs okuyun... Kat ve kat daha iyi anlatır size İslam'ı... Risale-i Nur biraz yavan kalır...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Eğer suheda'nın dediği gibi, yazacağı şeylerle alay edeceğimi, eğleneceğimi düşünüyorsa, yine tekrarlıyorum, sizin dininiz eğlencelik duruma düşmüştür.

Soru sorma ve tartışma üslubundan bahsediyorum..

Senin alay etmen benim dinimin eğlence konusu olduğunu göstermez..

Bende şuan çok ciddi şeylerle alay edebilirim..

O zaman o ciddi şeyler eğlencelik duruma mı düşmüş oluyor..

Gönderi tarihi:
Soru sorma ve tartışma üslubundan bahsediyorum..

Senin alay etmen benim dinimin eğlence konusu olduğunu göstermez..

Bende şuan çok ciddi şeylerle alay edebilirim..

O zaman o ciddi şeyler eğlencelik duruma mı düşmüş oluyor..

kralım, ekselansım,

Ben de aynı şeyi söylüyorum.

Ben eğlendim diye, ciddi şeyler eğlencelik olmaz.

Ciddi şeylerle eğlenmeye kalkarsam kendimi maymun ederim diyorum.

O nedenle suheda'ya diyorum ki. Eğleneceğimi düşünsen dahi yaz sen cevabını.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Ciddi şeylerle eğlenmeye kalkarsam kendimi maymun ederim diyorum.

Ben kendi adıma dinimi cidi buluyorum ve yazılarımıda ciddi yazıyorum..

Bu konuda başka birşey söylemek istemiyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
arkadaşım benim kaçtığım felan yok sen cennetin olduguna inanmıyorsun ki bana cennetle ilgili soru soracaksın

Neden semitik dinlerle mücadele ettiği anlattım sanırım. Soruyorum, çünkü semitik dinlerin hurafeler yığını olduğunu herkese göstermek ve onların -varsa eğer- Tanrı'dan gelmediği, semitik dinlerin Yehova'sının/Allah'ının Firavun Akhenaten'in güneş ilahı Aten olduğunu göstermek istiyorum.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sayin kral yazilariniz ciddiyetten ziyade çok strik...Siz biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz ancak amaciniz dogru veya yanlis, bilincli veya bilincsiz dini savunmak....Umarim elestirim sizi kizdirmaz...Sadece dusundugumu yazdim....Affiniza sigindim

Zaten senden alkış bekleyemem.:)

Beni destekleyenler bana yeter..

Teşekkür ederim..

Hazır yeri gelmişken..

Kimin yazılarını ciddi ve tutarlı buluyorsunuz, kimin yazılarını gayri ciddi ve tutarsız buluyorsunuz diye bir bölüm açlım oylayalım..

Var mısınız..?

Gönderi tarihi:
Zaten senden alkış bekleyemem. :)

Beni destekleyenler bana yeter..

Teşekkür ederim..

Hazır yeri gelmişken..

Kimin yazılarını ciddi ve tutarlı buluyorsunuz, kimin yazılarını gayri ciddi ve tutarsız buluyorsunuz diye bir bölüm açlım oylayalım..

Var mısınız..?

Ben herzaman Sedat'ın yazılarını takip ediyorum ve hiçbi zaman tutarsız bişi yazdığını görmedim.Aksine herzaman ondan öğrendiğim bişiler olmuştur.Yazılarının aynı tutarlılıkta devam etmesi ümidiyle..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bizler tartisma ortamina dahil olmamak adina her zaman bir seyler yazmiyor olabiliriz.Bu tartismalari takip etmedigimiz anlamina gelmiyor.Sedat ve diger arkadaslarimiz bizler adina en dogru sekilde,en uygun uslupla yazdigi icin uzerine cevap verme geregi duymuyoruz.Ancak sizler onun ciddiyetini elestirmek ve dini alay konusu etmekle bana ve benim gibi dusunenlere de dokundunuz.Ben sahsen bu forumda,bu konuda Sedat'tan daha ciddi emek veren birisini gormedim ki,siz de direk onu muhatap aliyorsunuz.Onu destekliyorum,guveniyorum,yazdiklarinin arkasindayim,ciddiyetine kefilim,altina imzami atarim. :) Sizi biraz daha saygiya davet ediyorum

Gönderi tarihi:

Sayin Bosig neden dini bir butun olarak ele almiyorsunuz?....Dini yamalarsaniz pek kalici bir sanuc cikmaz!!

Olur mu Sayın la-boheme? Nur Risaleleri henüz daha en fazla 80yıl önce yazılmış islamiyetin bir "yorumu"dur... İslamiyetin kendisi değildir. İslam dinini o kitabı okuyarak tanıyamazsınız. Yamalamıyorum yani dini, içiniz rahat olsun...

Gönderi tarihi:
Neden semitik dinlerle mücadele ettiği anlattım sanırım. Soruyorum, çünkü semitik dinlerin hurafeler yığını olduğunu herkese göstermek ve onların -varsa eğer- Tanrı'dan gelmediği, semitik dinlerin Yehova'sının/Allah'ının Firavun Akhenaten'in güneş ilahı Aten olduğunu göstermek istiyorum.

Saygılar.

senden sadece ciddiyet isteniyor cidiyetten sonra konu üzerin de durulur mevzuları oraya buraya çekmene gerek yok ciddi olmayan konular yanlış olur saygılar

Gönderi tarihi:
senden sadece ciddiyet isteniyor cidiyetten sonra konu üzerin de durulur mevzuları oraya buraya çekmene gerek yok ciddi olmayan konular yanlış olur saygılar

Benim yazılarımda ciddiyetsizlik yok. Din "öyle" ne yapayım? Makyajlayayım mı? Oaraya buraya dediğin ne? Soru soruyorum ve kendi düşüncemi yazıyorum...

Hala konuya bir katkınızı göremedim, "şahsımla" ilgili yazı yazmaktan başka bir şey yazmadınız konuya ilişkin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Saplantı değil o, soru soruyorum. Hacer-ül Esved için daha iyi bir teorin varsa yaz, biz de okuyalım.

O taşın cennetten geldiğini iddia etmek saplantıdır.

Saygılar.

Neden öyleyse imzanda ilahi entüstürmanları kullanıyorsun....

Niye pentegram değilde hacer-ül esved :lol:

Ben hiç bir zaman saplantılara ait hissetmedim kendimi.

Burada yazdığınız şeylere saygı duymakla beraber boş

bir bilinçaltı tanrı serzenişi sezinliyorum. Biraz psikoloji bilirim.

Ve dahası brain seni dahada farklı konularda iddialı görmeyi arzuluyorum.

Ben inanmışsın inanmamışsın bununla asla ilgilenmem.Ben senin çırpınışına

bir saptama yapıyorum.Yoksa gerçekten saygıdeğer ve seviyeli tartışan

bir arkadaşımsın.Bunun için anı defteri bölümüne bir sayfa açıp seni

övmemi istemezssin herhalde.Sen istesende en azından ben istemem.

Şimdi birazda ( asla istemiyorum ama mecburum ) dinler konusunu ele alalım.

Dinlere nesnel bakış akışınızı anlayabiliyorum,ancak bu denli gırtlak patlattığınız

meselenin içinde iki farklı kavram söz konusu sevgili brain. Birincisi bilimsel

görüş,ikincisi ise inanca dayalı görüş....Bir insan hayatı boyunca bu iki kavramı

aynı potada eritebilir yada özümseyebilir.Zaten insanın içinde oluşan kavram

kargaşasıda yalnızca birinde yoğunlaşma üzerinedir.Ateist arkadaşlarımızın

inanılmaz derecede dinlere ve tanrıya ( bize göre ) saldırmalarıda genel

kabul gören hayat bakışına zıta zıt bir durum arz eder görünüyor.İnanmak

çok farklı bir duygudur brain.Bu bilimle yada başka birşeyle açıklanamaz.

Bu Dünyayı algımasıyla birebir orantılı bir kavramdır.Ve ne denli kutsala

saldırırsan saldır (ki doğal olarak bu senin için kendini ifade etme biçmindir)

Bu tarifsiz içsel huzuru insanların yüreğinden söküp atamazssın.Yalnızca

tartışma ortamlarının malzemi olma durumu ön plana çıkar.

DİN ler konusundaki ön yargılara birde şu pencereden yaklaşalım.

Dinler,Adam öldürmeyin,hırsızlık yapmayın,zina etmeyin,kul hakkı yemeyin

faizle insanlara para vermeyin (faiz kazığını hala nıçkımda hisseden biri olarak)

Komşusu açken tok uyamıyın,insanları dil din ırk ayrımı yapmadan kucaklayın

kazancınızın 7/1 ni yoksul insanlarla paylaşın (eskiden osmanlıda esnaf loncalarının

yaptığı uygulama) Ana ve babalarınıza hayırlı evlatlar olun,onları üzmeyin

heleki analar cennet onların ayakları altıntadır,hiç bilenle bilmeyen bir olurmu?

Liste uzayıp gider brain. Ben dinleride ve yüce tanrıyıda bu kavramlar iiçinde

özümsüyor ve ona göre değerlendiriyorum. ( İlhan Erselden,Turan Dursun'a

Muazzez İlmiye Çığ'dan Anton Lavey'e kadar bir çok yazarı okudum)

İçimdeki inanç pınarı bir gram eksilmedi.Çünkü hayat senin baktığın

kadar berrakttır yada fludur....Yada büsbütün karanlık.......

saygılarımla,

Gönderi tarihi:
Saplantı değil o, soru soruyorum. Hacer-ül Esved için daha iyi bir teorin varsa yaz, biz de okuyalım.

O taşın cennetten geldiğini iddia etmek saplantıdır.

Saygılar.

Sayın BrainSlapper... Bir çok konuda farklı düşünüyoruz ama bu konuda haklısınız yaa... Valla aksini söyleyemicem... Cennetten inme bir taş yada kaynağını cennetten alan bir su falan yoktur... Bunlar hep ticari maksatla uydurulmuş Cahiliye dönemi adetleri. İslam'a Zerk/Enjekte edilmiş o kadar... Görmek lazım...

Gönderi tarihi:
Niye pentegram değilde hacer-ül esved :lol:

Niye pentagram kullanayım? Bir "kutsalı" eleştirirken, diğer kutsalı benimsemek çelişki olmaz mı?

Ben hiç bir zaman saplantılara ait hissetmedim kendimi.

Burada yazdığınız şeylere saygı duymakla beraber boş

bir bilinçaltı tanrı serzenişi sezinliyorum. Biraz psikoloji bilirim.

Benim Tanrı serzenişim yok. Buraya gelip, "neden bebekler ölüyor, neden aç insanlar var, neden kötülük var" muhabbeti yapmadım. Varsa, Tanrı ile bir sorunum yok. Serzenişim, düşmanlığım, küskünlüğüm, kırgınlığım da yok. Var olup olmadığını bilemediğim bir şeye serzenişte bulunamam. Yaptığım tek şey SORU SORMAKTAN KORKMUYORUM, ÖNCELİKLE KENDİME, SONRA FORUMDAŞLARA. Sorduğum sorulara bulduğum cevaplar, "semitik/semavi/göksel" dinlerin Mısır ve Filistin ve Mezopotamya kültürlerinin bir sentezi olduğu, vahy diye birşeyin olmadığını, Baal'e, ineğe tapmak ile, semitik/semavi dinlerin Allah'ına/Yehovasına/Aten'ine tapmak arasında "putperestlik" açısından fark olmadığını söylüyorum.

Ve dahası brain seni dahada farklı konularda iddialı görmeyi arzuluyorum.

:clover:Sadece dini konularda yazmaktan ben de rahatsızım. sevgili la_boheme de söylemişti aynı şeyi

Ben inanmışsın inanmamışsın bununla asla ilgilenmem.Ben senin çırpınışına

bir saptama yapıyorum.Yoksa gerçekten saygıdeğer ve seviyeli tartışan

bir arkadaşımsın.Bunun için anı defteri bölümüne bir sayfa açıp seni

övmemi istemezssin herhalde.Sen istesende en azından ben istemem.

İltifatın için teşekkürler. sadece dini konularda yazmam rahatsızlık verici, haklısın, ama emin ol varsa Tanrı ile bir alıp veremediğim yok.

Dinler,Adam öldürmeyin,hırsızlık yapmayın,zina etmeyin,kul hakkı yemeyin

faizle insanlara para vermeyin (faiz kazığını hala nıçkımda hisseden biri olarak)

Komşusu açken tok uyamıyın,insanları dil din ırk ayrımı yapmadan kucaklayın

kazancınızın 7/1 ni yoksul insanlarla paylaşın (eskiden osmanlıda esnaf loncalarının

yaptığı uygulama) Ana ve babalarınıza hayırlı evlatlar olun,onları üzmeyin

heleki analar cennet onların ayakları altıntadır,hiç bilenle bilmeyen bir olurmu?

Liste uzayıp gider brain.

Ne benim yazılarımda, ne de herhangi bir ateist/agnostist/dinsiz sitede, yukarıda söylenen şeylerin eleştirildiğini göremezsin. Biz sadece yanlışla, başkalarına dayatılan yanlışla uğraşıyoruz. Bize göre din de sadece bir ideoloji ve yaşam tarzıdır. Bu yaşam tarzının iyi ve kötü yönleri vardır. İyi yönlerini alır, kötü yönlerini atar, yeni yaşam tarzları oluştururken diğer kültürlerden aldığımız unsurlarla birleştiririz.

Ben dinleride ve yüce tanrıyıda bu kavramlar iiçinde

özümsüyor ve ona göre değerlendiriyorum. ( İlhan Erselden,Turan Dursun'a

Muazzez İlmiye Çığ'dan Anton Lavey'e kadar bir çok yazarı okudum)

İçimdeki inanç pınarı bir gram eksilmedi.Çünkü hayat senin baktığın

kadar berrakttır yada fludur....Yada büsbütün karanlık.......

Bence dindarlık, iç huzuru tarifi zor bir olgu. kaynağını belirlemek de zor.

Benim düşüncelerimi buradan az çok görmüşsünüzdür. Ama benim yaşam tarzıma, insanlara yaklaşımıma, düşüncelerime bakan insanlar, (Allah ve din hakkındaki fikirlerimi belirtmediğim takdirde) benim "dindar" bir insan olduğumu söylüyorlar :blushing:

sevgili katakuta şöyle bir başlık açmıştı, galiba benim durumum biraz öyle.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
İlk cevap suhedadan geldi, teşekkür ederim. Demekki neymi ebedilik Allah'a mahsus değilmiş.

Mavi işaretli yeri yazma da iyi olmuş. Zaten ben de ona dikkat çekmek istiyorum Amacım Cennetin ne kadar "anlamsız" bir yer olduğunu göstermek.

Mavi işaretlediğim yeri yazman da iyi oldu. Beni doğrulamış oldun. cennet öyle bir yer ki, insan baştan başa formatlanacak, insanı insan yapan herşeyden arındırılacak, üzülen, ihtiyaç duyulan yerleri ameliyatla alınacak. Oraya giden insan, insan olmaktan çıkacak.

Şeytan da Allah'ın karşısına dikilip "ben sana söylemiştim topraktan yarattığın şey adam olmaz diye, bak onu topraktan ve toprağa ilişkin herşeyden arındırmak zorunda kaldın ey Yanılanların En Büyüğü diyecek heralde.

Haklımıyım suheda'cığım?

Dokundukça dökülüyor...

Eğlenilecek durumda ise senin dinin, acınacak duruma gelmiştir. Tok eğlenilecek durumda değil de, ben buna rağmen eğleniyorsam, maskara maymun olurum zaten. Sen yaz.

Sana çiçek veren kralx de yazsın.

Saygılar.

Önce kıyametle ilgili ayetlere bakalım ne deniliyor sonra konumuza dönelim.....

Mearic suresi kıyamet gününü çok güzel anlatır mesela,gerçi baştan sona okumanızı tavsiye ederim ama ben bir kaç alıntı yapayım size.

8.Gökyüzünün erimiş maden gibi olacağı gün;

9.Dağlar da (etrafa uçuşmuş) rengarenk yün gibi olacak.

10.(Böyle bir günde) Hiçbir yakın dost bir yakın dostu sormaz.

11.Onlar birbirlerine gösterilirler. Bir suçlu-günahkar, o günün azabına karşılık olmak üzere, oğullarını fidye olarak vermek ister;

12.Kendi eşini ve kardeşini,

13.Ve onu barındıran aşiretini de;

14.Yeryüzünde bulunanların tümünü (verse de); sonra bir kurtulsa.

15.Hayır; (hiçbiri kabul edilmez). Doğrusu o (cehennem), cayır cayır yanmakta olan ateştir:

16.Başın derisini kavurup-soyar.

17.Yüz çevirip arkasını döneni çağırır-durur.

18.(Durmaksızın mal ve servet) Toplayıp bir yerde (üstüste) yığmakta olanı.

19.Gerçekten, insan, 'bencil ve haris' olarak yaratıldı.

20.Kendisine bir şer (kötülük) dokunduğu zaman feryadı basar.

21.Ona bir hayır dokunduğunda engelleyici olur (veya cimrilik eder).

22.Ancak namaz kılanlar hariç;

23.Ki onlar, namazlarında süreklidirler.

24.Ve onların mallarında belirli bir hak vardır:

25.Yoksul ve yoksun olan(lar)için.

26.Onlar, din gününü tasdik etmektedirler.

27.Rablerinin azabına karşı (daimi) bir korku duymaktadırlar.

28.Şüphesiz Rablerinin azabından emin olunamaz.

29.Ve onlar, ırzlarını (ferç) korurlar;

30.Ancak kendi eşleri ya da sağ ellerinin malik olduğu başka; çünkü onlar (bunlardan dolayı) kınanmazlar.

31.Fakat bunun ötesini arayanlar, artık onlar sınırı çiğneyenlerdir.

32.(Bir de) Onlar, kendilerine verilen emanete ve verdikleri ahde (harfiyyen) riayet edenlerdir.

33.Şahidliklerinde dosdoğru davrananlardır.

34.Namazlarını (titizlikle) koruyanlardır.

35.İşte onlar, cennetler içinde ağırlananlardır.

Mükafatı hak edenleri gördünüz değilmi?Rabbim onlardan olmamızı nasip etsin,cennet ve cehennemde ki ebedi yaşama gelince bunun nesini idrak edemiyorsun onu anlayamıyorum 100 yaşına gelmiş bir insana sor "bunca uzun yıl yaşadın ne anladın"Hiç birşey diyecek şairin dediği gibi "52 yıl geçti 52 gün gibi"yada kendinden pay biç yeterlimi sana yaşadığın ömür bugüne kadar yaşadığın gün kadarını istemezmisin emin ol 100 yaşına kadar değil 1000 yaşına kadar yaşasa insan daha çok yaşamak ister.

Bizim yüz yaşını aşmış bir dedemiz vardı şimdi rahmetli oldu bize nasıl dua ederdi biliyormusun?Allah size uzun ömür versin sizede banada"ebedi hayat bence bir insan için en büyük ödüldür.

Orda ki hayatta dünyevi isteklerin arzuların olmayacağı doğrudur evet belkide haklısın yeniden yapılanacağız ama zaten ölüm yeniden doğuş değilmidir?Bizlere göre...

Eğlenmek konusuna gelince neyi kast ederek yazdığımı zaten biliyorsun benim bildiklerimi eminim sende biliyorsundur demek istedim,doğuştan ateist değildin herhalde yanılıyormuyum Brainciğim.

Bak Mearic suresinin bir diğer ayetinde ne der...

36.Şimdi inkar edenlere ne oluyor ki, boyunlarını sana uzatıp koşuyorlar.

Sevgilerimle.

Gönderi tarihi:
Önce kıyametle ilgili ayetlere bakalım ne deniliyor sonra konumuza dönelim.....

Mearic suresi kıyamet gününü çok güzel anlatır mesela,gerçi baştan sona okumanızı tavsiye ederim ama ben bir kaç alıntı yapayım size.

8.Gökyüzünün erimiş maden gibi olacağı gün;

9.Dağlar da (etrafa uçuşmuş) rengarenk yün gibi olacak.

10.(Böyle bir günde) Hiçbir yakın dost bir yakın dostu sormaz.

11.Onlar birbirlerine gösterilirler. Bir suçlu-günahkar, o günün azabına karşılık olmak üzere, oğullarını fidye olarak vermek ister;

12.Kendi eşini ve kardeşini,

13.Ve onu barındıran aşiretini de;

14.Yeryüzünde bulunanların tümünü (verse de); sonra bir kurtulsa.

15.Hayır; (hiçbiri kabul edilmez). Doğrusu o (cehennem), cayır cayır yanmakta olan ateştir:

16.Başın derisini kavurup-soyar.

17.Yüz çevirip arkasını döneni çağırır-durur.

18.(Durmaksızın mal ve servet) Toplayıp bir yerde (üstüste) yığmakta olanı.

19.Gerçekten, insan, 'bencil ve haris' olarak yaratıldı.

20.Kendisine bir şer (kötülük) dokunduğu zaman feryadı basar.

21.Ona bir hayır dokunduğunda engelleyici olur (veya cimrilik eder).

22.Ancak namaz kılanlar hariç; 23.Ki onlar, namazlarında süreklidirler.

24.Ve onların mallarında belirli bir hak vardır:

25.Yoksul ve yoksun olan(lar)için.

26.Onlar, din gününü tasdik etmektedirler.

27.Rablerinin azabına karşı (daimi) bir korku duymaktadırlar.

28.Şüphesiz Rablerinin azabından emin olunamaz.

29.Ve onlar, ırzlarını (ferç) korurlar;

30.Ancak kendi eşleri ya da sağ ellerinin malik olduğu başka; çünkü onlar (bunlardan dolayı) kınanmazlar.

31.Fakat bunun ötesini arayanlar, artık onlar sınırı çiğneyenlerdir.

32.(Bir de) Onlar, kendilerine verilen emanete ve verdikleri ahde (harfiyyen) riayet edenlerdir.

33.Şahidliklerinde dosdoğru davrananlardır.

34.Namazlarını (titizlikle) koruyanlardır.

35.İşte onlar, cennetler içinde ağırlananlardır.

Mükafatı hak edenleri gördünüz değilmi?Rabbim onlardan olmamızı nasip etsin,cennet ve cehennemde ki ebedi yaşama gelince bunun nesini idrak edemiyorsun onu anlayamıyorum 100 yaşına gelmiş bir insana sor "bunca uzun yıl yaşadın ne anladın"Hiç birşey diyecek şairin dediği gibi "52 yıl geçti 52 gün gibi"yada kendinden pay biç yeterlimi sana yaşadığın ömür bugüne kadar yaşadığın gün kadarını istemezmisin emin ol 100 yaşına kadar değil 1000 yaşına kadar yaşasa insan daha çok yaşamak ister.

Bizim yüz yaşını aşmış bir dedemiz vardı şimdi rahmetli oldu bize nasıl dua ederdi biliyormusun?Allah size uzun ömür versin sizede banada"ebedi hayat bence bir insan için en büyük ödüldür.

Orda ki hayatta dünyevi isteklerin arzuların olmayacağı doğrudur evet belkide haklısın yeniden yapılanacağız ama zaten ölüm yeniden doğuş değilmidir?Bizlere göre...

Dünya hayadında değişim, devinim var. Durağan değil. Durağan olmadığı için insan uzun yaşamak istiyor. Umutları, hayalleri, istekleri, merakı bitmiyor. Bunların olmadığı yerde uzun yaşamanın anlamaı kalmaz.

doğuştan ateist değildin herhalde yanılıyormuyum Brainciğim.

Doğuştan dinsiz değildim, Kuran okudum dinsizleştim.

36.Şimdi inkar edenlere ne oluyor ki, boyunlarını sana uzatıp koşuyorlar.
Benimle veya konuyla alakasını anlamadım.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

BrainSlapper

Aynı fikirde olduğumuz için birçok başlığa yazma gereği duymuyorum. Sanırım sende benim için aynı şeyleri yapıyorsun.

Aksi halde bütün başlıklarla tek başımıza ayrı olarak uğraşmak, beyin dumuru oluşturacak.

İyiki varsın.

Gönderi tarihi:
BrainSlapper

Aynı fikirde olduğumuz için birçok başlığa yazma gereği duymuyorum. Sanırım sende benim için aynı şeyleri yapıyorsun.

Aksi halde bütün başlıklarla tek başımıza ayrı olarak uğraşmak, beyin dumuru oluşturacak.

İyiki varsın.

Sevgili TARAFSIZ, emin ol senin burada yazmandan dolayı çok mutluyum. O nedenle senin bu foruma katılmanı çok istemiştim, ve gelmene çok sevindim. Yükümü hafifletiyorsun :clover:

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

aslında bir zamanlar buyraya girmek bana mantıksız gelmişti..

çünkü burda tartışan ateistlerin çoğunun amacı dinden saptırmak...

risalelere gelince..

madem ateistsiniz ..

bilim istiyorsunuz..

hepsini bunlar açıklıyor..

kuran kısmıda öyle..

allah kuranı benim eksiğimi bulsun kullarım(haşa...onun kusuru olamamıştır olmayacak) die göndermemiş..

böyle bir acemiliğe düşenleri de tekrar tekrar düşünmelerini söylüyorum..

ben inanıyorum..

ne kaybettim allah aşkına..

hiçbirşey..

sizin dediğiniz gibiyse benim için sorun yok..

ama ya biz doğru söylüyorsak(imanımdan zerre şüphem yok) siz ne olacaksınız?

Gönderi tarihi:
Alahın varlığı üzerinde şüpesi olanlarla, Allahın varlığını kabul etmeyenler arasında çok büyük fark vardır. Birisine birşeyler anlatırsın, ön yargısı yoktur anlar. Diğerine anlatırsın, dönüp dolaşıp tekrar anlatırsın, doğruyu görür fakat gene anlamaz... Burada ikinci grub sıkıntısını çekiyoruz..

Saygılar..

matematik (1) siz sozsuz hiçliktir.

Allah sadece birliği ile anlam verir,yarattıklarına .

Kristaller.

Gönderi tarihi:
Benim yazılarımda ciddiyetsizlik yok. Din "öyle" ne yapayım? Makyajlayayım mı? Oaraya buraya dediğin ne? Soru soruyorum ve kendi düşüncemi yazıyorum...

Hala konuya bir katkınızı göremedim, "şahsımla" ilgili yazı yazmaktan başka bir şey yazmadınız konuya ilişkin.

Saygılar.

Arkadaşım bana katkıda bulunmuyorsu diyorsun senin şimdiye kadar yazdığın yazılardan hangi inanan arkadaş yararladı sadece kralx arkadaşımız cıddıyetle anlattıklarını ciddiye almıyorsun

önce samimiyet gerek yazılarının birinde kalbim sızladı ciğerim parçalan dı sözler ederim ama inanmam çünkü et parçası demiştin beyinin de et olduğunu biliyorsun nasıl düşünüyor herşeyı nasıl proğramlıyor saygılar

Gönderi tarihi:
önce samimiyet gerek yazılarının birinde kalbim sızladı ciğerim parçalan dı sözler ederim ama inanmam çünkü et parçası demiştin beyinin de et olduğunu biliyorsun nasıl düşünüyor herşeyı nasıl proğramlıyor saygılar

Orayı tekrar okuyunuz. Kalbim sızladı, ciğerim parçalandı demek, dile girmiş kalıplardır. Yani bu duygular beyinde oluyor, ciğerde veya kalpte değil, onu dedim ben. Bana parolayı söyletmeyin.

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.