Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Tarafsız kardeş, kusura bakma ama iki sözünden biri kanıt..Kusura bakma ama, kanıt gösteremiyorsan kimse sana inanmaz Anamdan nasıl doğduğumu kanıtlayamam, videoya çekmemişler.. sonuçta sen varsın, duyu organlarımızla varlığını algılayabiliyoruz. Ama şuan varım..Şimdi dicenki senin doğumun bilimseldir.. doğumun önemli değil, sonuçta varsın, önemli olan bu. Nereden biliyon hadi leylekler getirdiyse beni..Nereden biliyon hadi tarlada yetiştiysem.. Nereden biliyon palamuttan çıkmadığımı..? Böyle bir olay yaşanmadığı için, bütün insanlar bir anadan çıktığı için, seni leylekler getirmiş olamaz, eğer seni leylekler getirmişse, daha önce leyleğin getirdiği bir insan göstereceksinki, senide leyleklerin getirmiş olabileceğine inanalım. Gördün mü ben doğarken..Ha...!! Eğer sen bir canlıysan, seninle aynı türdeki bir canlının doğumunu görmem yeterli, aynı türdeki canlılar, aynı şekilde doğarlar, bunun aksini iddia etmek için başka tür bir şeyden doğduğunu ispatlaman gerekiyor. Demekki veriler, bir şeyin varlığına delalet eder dimi.. Evet. Somut veriler bir şeyin varlığına dalalet edebilir rahatlıkla, ama soyut kavramlar hiçbir şeye dalalet etmez, çünkü ortaya çıkan sonuç görünmez, bilinmez. Kaç kez söledim, bir şey görünmüyor diye o şey "yok" değildir.."Var" da değildir. Var diyebilmek için duyu organlarımızla bilmek gerekiyor. Evrendeki veriler Allahın var olduğuna delildir.. Evrendeki veriler, bir çok şeyin varlığına delil olabilir, sadece Allah'ın değil Kısaca herşey olması gerektiği gibidir..Özelilkle yaşam için olması gereken herşey tam olması gerektiği gibidir..Bir milim dahi şaşmaz.. Yani Anthropic Principle.. Göreceli bir kavramdır. Sana göre herşey olması gerektiği gibi olabilir, ama bana göre değil. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 ipek Yazdıkların Allah'ı kanıtlamaz. Bilinmeyenler var diye Allah var diyemeyiz. Bende sana hiçbirşey kendi kendine olmadı, birkaç tane Tanrı bir araya gelerek yaptı desem ne yapacaksın ? Hemen diyeceksin ki Allah birdir tektir ondan başka ilah yoktur !!! Yani inanç meselesi bu, nasıl inanırsan inanırsın kimse sana karışamaz. Kendi ön kabullerini koyup kendin çalar kendin oynarsın. Ama gerçek nerede, nasıldır, nedir, ne değildir, bunu bilmiyoruz. Önemli olan asıl gerçeklerdir, ön kabuller, şartlanmalar, inançlar, teoriler değil. Gerçekleri bilmek ise bilimsel kanıtlarla(bilimsel metodolojiyle) mümkündür. Felsefeyle değil. ALLAH VAR DEMEKLE, ALLAH GERÇEKTE VAR OLMAZ !!! ALLAH YOK DEMEKLE, ALLAH GERÇEKTE YOK OLMAZ !!! Kanıtlamak gerekir. Aksi halde sonsuza kadar senin görüşün doğru veya benim görüşüm doğrudur diyemeyiz. Arkadaşım bana ilk canlının oluşunu ispat et edilemiyorsa yaratan oldugunu kabul etmek lagzım Alıntı
Φ yolcu_ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 yaradana kurban.. insan topraktan gelir, toprak olur.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 yaradana kurban.. insan topraktan gelir, toprak olur.. Bence de... Cennet, cehennem vs.. hikaye.. Dolayısıyla cennev ve cehhenem var diyen kişiler (peygamberler) de hikaye, bunu iddia eden dinler de. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Göreceli bir kavramdır. Sana göre herşey olması gerektiği gibi olabilir, ama bana göre değil. Anthropic Principle bilimsel bir olaydır arkadaşım.. Herşey yaşam için olması gerektiği gibidir.. Bu bir bilimsel sonuçtur.. Havadaki gaz oranları bir kaç mol değişse yaşam imkansızlaşır.. Güneşin uzaklığından tutta, atmosfer kalınlığına kadar, Suyun erime kaynama noktasından, topraktaki Ph faktörüne kadar hepsi terazilenmiş, milimetrik ayarlanmıştır.. Size bol araştırmalar öneriyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 brainslapper, nerden biliyorsun öldün de geri mi geldin ? yoksa bilim mi öldü de geri geldi? Yoksa ölüpte geri gelen mi var? Yok eğer öyle ise haberim olsunda boşuna tırmalamayayım hani diyorum Benim bilimsel olarak anladığım şu ki bu evrende gücü elinde bulunduran güçsüzü tepeliyor ve bu evren geriyede gitmiyor daima gelişiyor.Sen bir insan iken toprak gibi (tarafsızın dediği ) cansız bir maddeye mi dönüşeceksin?Hani bir söylem var altın çamurada düşse altındır diye sen altınsan çamur olmassın asite atsalar değerin artar!ama sen altın kaplama bakırsan bakır olursun aslına dönersin!!!Senin aslın toprak ise toprak olursun.Ve gerçek şu ki senin bedenin topraktır ve geldiği yere dönecektir.Ama ben bu et yığını beden değilim ve hayvanlar gibi sadece onun besin,zevk ve üreme ihtiyacı için olmadım..O işi hayvanlar yapıyor.Yiyor içiyor ürüyor sonrada toprak oluyor :)Ben bir besin iken çürüyüp toprak olacağımı diyenler oldu,ben meni ikende wc deliğine gideceğimi söyleyenler oldu ama ben 1 milyonun içinden birinci geldim bana anamın rahminin son durak olduğunu söylende oldu ama ben dünyanın varlığına inandım anamın rahminden dünyaya doğdum bana şimdi gene toprak olacaksın diyorlar hayır ben toprak olmayacağım wc deliğine giden 999bin999 sperm den biri olmayacağım ben daha güzel,daha gelişmiş bir evrene açılacağım çünkü ben meni iken tekrar dışkı olanlardan değilim..Ben inandığım o güzel dünya için gerekeni yapıyorum sende inandığın toprak için gerekeni yap :)Ben bir gün bu 5 duyu denen zincirleri kıracağım bu beden denen toprak yığınından daha fazlasıyım ve onunla toprak olmayacağım bulunduğum her evrede ayaklarımdan yaklayıp geriye çekenler oldu onları orada bıraktım ben buradayım ve inanıyorum ki burasıda geride kalacak Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Ve gerçek şu ki senin bedenin topraktır ve geldiği yere dönecektir. "Gerçek şu ki " diye başladığın bir cümlenin sonrası kanıtlanmış demektir. İnsanın topraktan geldiğini nasıl kanıtlayacaksın ? Birisi söylemiş, o zaman doğrudur, diyemi ? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 brainslapper, nerden biliyorsun öldün de geri mi geldin ? yoksa bilim mi öldü de geri geldi? Yoksa ölüpte geri gelen mi var? Yok eğer öyle ise haberim olsunda boşuna tırmalamayayım hani diyorum Valla ne sen bilebilirsin, ne ben... Ama bir gerçel var. Ölenler toprak oluyor... Üzerinde tartışmaya gerek olmayan tek şey, ölen her canlının toprak olduğu. Sadece ölüm ve yaşamın bu yönü ele alınırsa putperestler haklı idi, budizm de, semitik dinler de. Yani Topraktan geldik, toprağa gidiyoruz. Putperestlerin inancındaki Toprak Ana'ya "Tanrı" adını verirsek, semitik dinlerdeki inanç da doğru olur. Tanrı'dan (Toprak'dan) geldik, Tanrı'ya (Toprak'a) dönüyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 meni ve yumurtalıklar neden oluşuyor? yeyip içtiklerinden başka bir şeyden mi?ya o yeyip içtiklerin nerden?sen meni ve yumurtalıklardan oluşmadın mı?Gökten mi düştün ? Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 brainslapper işte orada ayrılıyoruz ben toprak olmayacağım her evremde bir üst kademeye atlıyacağım ana rahminde olduğun zamanlar bu dünyayı red etmek gibi bir şey bu...Sen sadece ana rahminden dışarı çıktığını görüyorsun ikiz kardeşinin ve ona öldü diyorsun yok oldu gitti..hayır o başka bir boyutta tıpkı bu dünyadan ayrıldığımızda bizim geçeceğimiz boyut gibi bir üste atladı ya da ölü doğdu çöpe attılar cenini yani ya cennet gibi bir dünyaya geldi eski haline nazaran yada cehenneme düştü..tıbbi atık çöplüğüne.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Konuyu bölmek yada sabote etmek niyetinde değilim. Sadece son günlerde bir tartışmadır gidiyor.Aya insan ayağı değmedi diye.Bir kısım bilim adamları ayın yüzeyine inecek bir mekiğin oradan yeniden dünya yüzeyine dönmesi için epey bir yakıtının olması gerektiğini.Ancak bu yakıtın mekikte olmasının mümkün olmadığını söylüyorlar.Çokta konuyu derinlemesine incelemedim.Yani kısaca ABD lilerin insanlarla kafa bulduklarını,görüntülerin nevada çölünde kurulan bir platformda holywoodu kıskandıracak şekilde çekildiğini söylüyorlar. Ruslar uzaya ilk insanı gönderdiler. Yuri Gagarin uzayda bir atıp tekrar geri döndü.Aya inmeyi beceremedi.ABD liler bunu başardı!!! ama yaklaşık kırk yıldır ikincikez gitmediler. Bence şimdi ayda ABD lilerin fink atması gerekiyordu. Acaba bilim insanlığı kandırmak içinde kullanılabilen bir olgumudur.Etik olarak olmaz demeyin Atom bombasını dedem icat etmedi.Bilim adamı icat etti. Bilim adamlarının çoğu aya ayak basmanın palavra olduğunu söylüyorlar.Sadece uzaya mekik gönderilebilir bunun dışında bir enerji dünyada henüz mevcut değil diyorlar.Bakın şimdide aklıma ABD deki Mormon tarikatı geldi.Onlarda dünyanın ve uzaydaki yıldızları tepsi gibi yuvarlak olduğunu iddia ediyorlar. Bir tek şey soruyorum "Henüz aya bile gidemeyen ***** bir bilimsel duruşla" nasıl oluyorda insanların Tanrı inançlarına basit bir yaklaşım gösterebiliyorsunuz. Üstelik bunu yaparken kiminiz mal bulmuş mağribi edasıyla yazıyor düşüncelerini..Ve ne gariptirki forumun din bölümünü en çok ateist kişiler meşgul ediyor.Anladık inanmıyorsun da kırk kere yüz kere çevir döndür aynı plağı dinlemekten hiç sıkılmadınızmı??? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Konuyu bölmek yada sabote etmek niyetinde değilim.Sadece son günlerde bir tartışmadır gidiyor.Aya insan ayağı değmedi diye.Bir kısım bilim adamları ayın yüzeyine inecek bir mekiğin oradan yeniden dünya yüzeyine dönmesi için epey bir yakıtının olması gerektiğini.Ancak bu yakıtın mekikte olmasının mümkün olmadığını söylüyorlar.Çokta konuyu derinlemesine incelemedim.Yani kısaca ABD lilerin insanlarla kafa bulduklarını,görüntülerin nevada çölünde kurulan bir platformda holywoodu kıskandıracak şekilde çekildiğini söylüyorlar. Ruslar uzaya ilk insanı gönderdiler. Yuri Gagarin uzayda bir atıp tekrar geri döndü.Aya inmeyi beceremedi.ABD liler bunu başardı!!! ama yaklaşık kırk yıldır ikincikez gitmediler. Bence şimdi ayda ABD lilerin fink atması gerekiyordu. Acaba bilim insanlığı kandırmak içinde kullanılabilen bir olgumudur.Etik olarak olmaz demeyin Atom bombasını dedem icat etmedi.Bilim adamı icat etti. Bilim adamlarının çoğu aya ayak basmanın palavra olduğunu söylüyorlar.Sadece uzaya mekik gönderilebilir bunun dışında bir enerji dünyada henüz mevcut değil diyorlar.Bakın şimdide aklıma ABD deki Mormon tarikatı geldi.Onlarda dünyanın ve uzaydaki yıldızları tepsi gibi yuvarlak olduğunu iddia ediyorlar. Bir tek şey soruyorum "Henüz aya bile gidemeyen ******** bir bilimsel duruşla" nasıl oluyorda insanların Tanrı inançlarına basit bir yaklaşım gösterebiliyorsunuz. Üstelik bunu yaparken kiminiz mal bulmuş mağribi edasıyla yazıyor düşüncelerini..Ve ne gariptirki forumun din bölümünü en çok ateist kişiler meşgul ediyor.Anladık inanmıyorsun da kırk kere yüz kere çevir döndür aynı plağı dinlemekten hiç sıkılmadınızmı??? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sadece son günlerde bir tartışmadır gidiyor.Aya insanayağı değmedi diye.Bilim adamlarının çoğu aya ayak basmanın palavra olduğunu söylüyorlar. Bir tek şey soruyorum "Henüz aya bile gidemeyen ****** bir bilimsel duruşla" nasıl oluyorda insanların Tanrı inançlarına basit bir yaklaşım gösterebiliyorsunuz. 1. Aya gitme hikayesinin palavra olduğu, son günlerde tartışılan bir vaka değildir. Aya gidildiğinin iddia edildiği günden bu yana vardır. 2. Aya gitme hikayesi, ABD ile SSCB arasındaki ideolojik yarışta, SSCB'nin uzaya adam göndermesi üzerine moral olarak geri kalan ABD'nin "elindeki diğer gücü, Hollywood"u kullanarak yaptığı bir hamledir ve "tarihte, işe yarayan" en okkalı yalanlardan biri olup ABD & SSCB yarışında, ABD'yi "moral açısından" öne geçirmiştir. Vietnam Savaşı sırasında piyasaya sürülmüş, O savaş bittikten sonra da bir daha gündeme getirilmemiştir. 3. Altı çizili yere dikkatini çekerim. Aya gidilmediğini ispat edenler de bilim adamlarıdır. Senin tabirinle, o işi "kıçıkırık bilimsel duruşla" yapıyorlar. Eğer Aya gitmenin tartışılması tabu olsaydı, mirac'a çıkmak gibi, onun da konuşulması tabu olurdu, kabullenmekten başka alternatif kalmazdı, kabullenmeyenler de "imansız" addedilirdi. Mirac'a çıkmayı kabul etmek dışında alternatif düşünemeyen kafalarla, Aya gidildiğini kabullenmenin dışında bir alternatif düşünemeyen kafalar aynıdır. Hepsinden "*******" bilim şüphe eder ve en doğrusunu bugün bulamazsa yarın bulur. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sevgili Brain.. Aya gidilmediğinide ortaya çıkaran bilimdir doğru ama bu bilmi marcusun vasıflandırdığı kelimeden arındırmaz.. Çünkü sadece gidilmediğni ortaya çıkarabilmiş, gidememiş.. Yani ortaya çıkaranlarda gidememişler, gittik diyenlerde gidememişler.. e arkadaşım daha uydumuza gidememişiz, neleren bahsediyoruz.. Ama sevindiğim birşey var, artık bir çok arkadaş tasarlayanın kim olduğu konusnda mutabakata varmamış olsada bir tasarımın olduğunu kabul ediyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sevgili Brain..Aya gidilmediğinide ortaya çıkaran bilimdir doğru ama bu bilmi marcusun vasıflandırdığı kelimeden arındırmaz.. Çünkü sadece gidilmediğni ortaya çıkarabilmiş, gidememiş..Yani ortaya çıkaranlarda gidememişler, gittik diyenlerde gidememişler.. e arkadaşım daha uydumuza gidememişiz, neleren bahsediyoruz.. Ama sevindiğim birşey var, artık bir çok arkadaş tasarlayanın kim olduğu konusnda mutabakata varmamış olsada bir tasarımın olduğunu kabul ediyor.. Saygılar.. Bugün gidememiş olması yarın gidemeyeceğini göstermez. İnsanlar 100 yıl önce Satürn'e, Merküre'e Venüs'e de gözlem uydusu gönderemiyorlardı, denizlerin altına da inemiyorlardı. 100 yıl önce yapamadılar, bugün yaptılar, birgün aya da giderler. Sevgili kral, atestlerin, agnostistlerin, deistlerin, bilimum dinsizlerin sorunu tasarım var mı yok mu, değildir.tasarım var mı yok mu bilimsel buluşlarla bu ortaya çıkar zaten. İtiraz edilen şey. Tasarım varsa dahi, bu bu tasarımı yapan "şey" ile irtibatta olduğunu söyleyerek insanları kandıran sistemler, dinbler ve kişilerdir. Ben hiçbir yerde Tanrı vardır veya yoktur demedim, çünkü varlığına da kanıtım yok, yokluğuna da. Kanıtım olmayan şey sadece benim düşüncem olarak kalır, senin inancın olarak, bir başkasının teorisi olarak. İlk insandan beri insan varlığının ve çevresinin varlığının nedenini ve bu varlığın işleyişini anlamaya çalışır. Benim kabullenemediğim şey, birileri çıkmış ortaya "hey, uğraşmayın, ben sizin binlerce yıldır bulamadığınız şeyin cevabını buldum, Tanrı diye bişey var, ona sordum, cevapları bana söyledi." Varmı bööle birşey ya? Tanrı'dan diye pazarladığı cevap da cevap olsa, gam yemiycem... Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Bugün gidememiş olması yarın gidemeyeceğini göstermez O halde gittiğinde konuşulur.. Şuan için ilk okul çocuğunun akademik bir problem çözmesine benziyor.. İlk önce beynin sırrı çözülsün, hastalıklara çare bulunsunda, daha sonra varaluşa belki bir akıl erdirilebilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 İlk önce beynin sırrı çözülsün, hastalıklara çare bulunsunda, daha sonra varaluşa belki bir akıl erdirilebilir.. Özlü sözler söylemeye başladınız. İnsan daha bu dünyanın sırrını çözememiş, birileri gelip ben "varoluşun sırrını çözdüm" diye ortaya fırlıyor ve bunu herkese yutturmaya çalışıyor. üstelik kendi çözümünü kabullenmeyenlere de tehditler savuruyor. Saygılar. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Cok komik ya edilemeyen her seyi siz Tanriya atmak istiyorsunuz....Tamam sen bana ispat et ben de DINE DONERIM.... Kendi kendine oluştu diye siz söylüyorsunuz önce sizin ispatlamanız gerekir Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Özlü sözler söylemeye başladınız. İnsan daha bu dünyanın sırrını çözememiş, birileri gelip ben "varoluşun sırrını çözdüm" diye ortaya fırlıyor ve bunu herkese yutturmaya çalışıyor. üstelik kendi çözümünü kabullenmeyenlere de tehditler savuruyor. Saygılar. Özlü söz güzel sözdür neyse geçelim bu kısmı.. O gerçekleri söylüyor ve ben o na inanıyorum.. Ama ben yutmadım kabul ettim iman ettim.. Yutturmak ifadesi körü körüne bilmeden anlamı taşır.. Bu ifadeyi reddediyorum.. Aklımla ve mantığımla doğru yolda olduğuma inanıyorum, aklederek iman ediyorum bu durumda yutmuş değil, bilerek kabul etmiş oluyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 İnsan daha bu dünyanın sırrını çözememiş, birileri gelip ben "varoluşun sırrını çözdüm" diye ortaya fırlıyor ve bunu herkese yutturmaya çalışıyor. üstelik kendi çözümünü kabullenmeyenlere de tehditler savuruyor. BrainSlapper, çok haklısın, sana katılıyorum Alıntı
Φ casalu25 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 İnsan daha bu dünyanın sırrını çözememiş, birileri gelip ben "varoluşun sırrını çözdüm" diye ortaya fırlıyor ve bunu herkese yutturmaya çalışıyor Düzeltiyorum daha insanlar kendi var oluş sırrını bilmiyor, kalkmış evrenin nasıl oluştuğunu bize yutturuyor... Unutulmaması gereken şudur, bilimde ve felsefede çözüm her zaman size en yakından başlar. Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Düzeltiyorum daha insanlar kendi var oluş sırrını bilmiyor, kalkmış evrenin nasıl oluştuğunu bize yutturuyor... Unutulmaması gereken şudur, bilimde ve felsefede çözüm her zaman size en yakından başlar. Evrenin nasıl oluştuğu konusunda sana birşey yutturmaya kalkan yok. İnsanlar fikir yürütüyorlar, yapabiliyorlarsa bu fikri test ediyorlar, test edemiyorlarsa, mantık yoluyla test ediyorlar. Bir fikir yanlış ise, başka fikirler üretiyorlar. Ürettikleri herhangi fikire, kesin doğru demiyorlar. O fikre itiraz edenlerei cehenneme atmıyorlar. O fikir çürütülünce ağlamıyorlar. O fikre karşı çıkanları hakaretle suçlamıyorlar. O fikri savunanlara cennet vaadetmiyorlar. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 meni ve yumurtalıklar neden oluşuyor? yeyip içtiklerinden başka bir şeyden mi?ya o yeyip içtiklerin nerden?sen meni ve yumurtalıklardan oluşmadın mı?Gökten mi düştün ? Bu ne sorusu şimdi? Zaten biz diyoruz topraktan geldik, toprak olacağız, başka bişey değil diye. Bu soruyu neden bana soruyorsun anlamadım. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Evrenin nasıl oluştuğu konusunda sana birşey yutturmaya kalkan yok. İnsanlar fikir yürütüyorlar, yapabiliyorlarsa bu fikri test ediyorlar, test edemiyorlarsa, mantık yoluyla test ediyorlar. Bir fikir yanlış ise, başka fikirler üretiyorlar. Ürettikleri herhangi fikire, kesin doğru demiyorlar. O fikre itiraz edenlerei cehenneme atmıyorlar. O fikir çürütülünce ağlamıyorlar. O fikre karşı çıkanları hakaretle suçlamıyorlar. O fikri savunanlara cennet vaadetmiyorlar. Saygılar. İnsanlar fikir yürütür doğru zaten İnsan fikiri olmaz ise nedirki yani düşünmese. Şimdi buradan yola çıkarak evrenin nasıl oluştuğunu izah eden bir çok görüş düşünce var? acaba hangisi doğru. Buradan hareketle test edilemeyen fikir teoride kalıyor iyide mantığı nasıl test ediyor insanlar yanlış mantık ise doğruyu bulana kadar mantık mı üretiyorlar(fikir) tamam ürettikleri her fikre kesin doğru demiyorlar devamlı üretiyorlar da kesin doğru nedir misal "SU" Suyun , kimyasal formülü H2O'dur. Bunun anlamı bir su molekülünün iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluştuğudur. İyonik olarak da, (H+) bir hidrojen iyonuna bağlanmış, (OH-) hidroksit iyonu; yani HOH şeklinde tanımlanabilir. Standart sıcaklık ve basınçta, suyun buhar fazı ve sıvı fazı arasında dinamik (değişken) bir denge vardır. Saf su, kokusuz, tatsız, renksizdir; fakat havadaki karbondioksit kalıntıları ile karbonik asit çözeltileri oluşturmaya başladığı andan itibaren tadı bozulur ve tehlikeli bir hal alır. Bu suyun kimya sal formülüdür iyide "SUYUN" gerçeği oluşumu meydana çıkışı yani hakikati nedir. Birde fikir diyoruz ya bu fikir nedir görülürmü görülmezmi onu harekete geçiren nedir "AKIL" mıdır "MANTIK" nedir onu harekete geçiren nedir görünürmü "AKIL" mıdır "AKLIN HAKİKATI NEDİR" gibi bir sürü sorular sorulabilir tabi bunlara itiraz edenlere gerici,yobaz,bilimsellikten uzak, dememek lazım değilmi nede olsa iki karşı kutuptan hareketle "İNSAN" gerçeği arıyor. Acaba hangisi doğruya ulaşacak merak bu ya. Beyin?" sorusu Bedenin şuurlu hareketler yapmasının sebebi beyin midir? "Beyin" denilen, % 9O'ı sudan müteşekkil olan, yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığındaki kütle; şuur, akıl, irade ve ideal sahibi olabilir mi? insan için tercihte bulunabilir mi? Sevebilir, kızabilir mi? Bu maddî kütle akıl denilen "akılalmaz" hakikati üretebilir mi? Kafatası içine hapsolmuş durumda, dış dünyaya kapalı, fakat beş duyu vasıtasıyla dışarıdan gelen renk, ses, koku, tat ve dokunma duyusuyla ilgili bilgileri zahirî sebebler açısından ışık ve ses dalga boyu, koku ve tat molekülü, sertlik, yumuşaklık vs olarak algılayan beyin, varlıkları mânâlarıyla idrak edebilir mi? Bu fizikî birimleri insan aklı, iradesi, inancı ve değer hükümleri açısından anlamlı bilgilere nasıl dönüştürüp yorumlayabilir? Bunların, hem fizikî âlemde bulundukları hâl ve yerler, hem de temsil ettikleri fizikötesi mânâlar açısından insana faydalı mı zararlı mı olduğunu nasıl temyiz ve tefrik eder? Kısacası, "beyin" denilen maddî kütle, varlığa nasıl mânâ verebilir? Akıl ve irade nerededir? Madde üstü, şuurlu ve aklî bir temayül olarak niyet, irade ve muhakeme merkezi vazifesi gören yanımız neresidir? Dünya üzerinde hemen her dilde "ruh" mânâsındaki bir terimle ifade olunan ve insanî özümüzü teşkil ettiği kabul edilen "bedenötesi bir kıymetle midir? şimdi burada da "SU" var ama "AKIL" da var "DUYU" da var yani var oğlu var şimdi mutlak olan hakikati bilmeyi nasıl bileceğiz yani bir sürü sorular acaba "MANTIK" üretenler ne der?. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 .... Yazınızı birkaç kez okudum, ama birşey anlamadım, nereye varmaya çalıştığınızı anlayamadım. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.