Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Evet bir rivayete göre isyanları bastırırken çok kan dökmüş, hatta öldürttüğü insanları kuyulara attığı için kuyucu lakabını almış... İyi de bu adam yine de İran akarşı başarılı oluyor, isyanları bastırıyor... Hata yapmış olabilir ama isyankarların hiç mi payı yok bunda??? Devlet zaten zor durumdayken ayaklanıp masum halkın da zarar görmesine neden olmak hangi akla hizmet... Bu olay Osmanlı Türk düşmanı demeye yetmez... Ha gayret... Olacak... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Kalenderoğlu Mehmedin çıkardığı isyanın ne boyutlarda olduğuna bir bak... Üstelik adam yenilince İran a kaçıyor... Özellikle Manisa ve dolaylarını tahrip etmiş... Ankara ya giderken kervanları soyduğu için halk onu kente sokmamış... Göksun ovası nda bir savaşla yenilgiye uğratılmış... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Osman lı 5000 yıllık Türk tarihinin en parlak taşıdır. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Adam istanbulu tehdit etmiş Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 ama şunu dedim unutma kurunun yanında yaş ta yandı.şunu da gözardı etme onların içinden çok kabakçı mustafa da çıkabilirdi. 13615[/snapback] Kardeşim burda isyan değil isyanın nedeni önemli.İsyan da Safevi parmağı yok değil ama zaten Safevi Osmanlıdan daha fazla Türk'tü.Daha önce de dedim osmanlı kendini Türk olarak zaten görmüyordu.İsyanın kaynağına in KArAKURT osmanlının yönetiminin tüm kademelerine girmesi yasaklanmış Türkmen halk,ağır toprak vergileri altında aç ve eziliyor,yanı başında tamamen Türkmen aşiretlerin yönetimde bulunduğu Safevi Devleti var sen olsan hangisini tercih ederdin.Olaya şimdinin gözlüğüyle bakma o tarihte yaşamış halktan biri olarak bak... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Alicim bu tartışma senin çapına yetmez... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Devlete isyanın sonu ölümdür eğer devlet kendini satmamışşa. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Osman lı 5000 yıllık Türk tarihinin en parlak taşıdır. 13621[/snapback] ..ve ayni parlak tasi, ayni osmanli, her nedense, ingilizlerin avucuna kendi elleriyle birakip londra´ya kacmis saygilar Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Osmanlı kendini devşirmelere satmıştı... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 İyi de halk da bu adamlara tepki göstermiş... 80 kişiyle başlayan isyanın bu kadar büyük boyutlara ulaşması bunun nasıl kurgulandığını apaçık ortaya koyuyor... Haklı bir sebepten mi tahrip edildi kentler, soyuldu insanlar... Hadi canım sizde... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Şunu da dedim isyan satılmışa karşı olabilir ancak ama o tarihta osmanlıda o boyutta bi kimlik yitimi yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Tüm devşirmeler iyi olacak diye bir zorunluk yok... Ama çoğunluğu büyük işler başarmıştır... Osmanlı nın döneminin geçtiğini zaten biliyoruz... Kendi içindekiler yüzünden yıkıldı Osmanlı... Bunu zaten biliyoruz... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 efatalit35; Verdiğin bilgiye bilgi ile karşılık veriyorum... Söz oyunlarıyla bir yere varmaya çalışma... Anında verdik işte cevabını... Karakurt a selamlar... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 aleykümselam dediğin çok iyi tespit.mevlana nın moğol ajanı olduğu söyleniyor buna da mı inanalım.savaş meydanında canını veren yeniçeri de devşirmeydi şehitlerimize hain mi diyelim. Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Eğer osmanlı safevi mücadelesinden safevi galip çıksaydı şimdi burda nasıl osmanlı propagandası yapıyorsanız o zaman da safevi propagandası yapacaktınız,çünkü düşünmeyi araştırmayı bilmiyorsununuz size inandırılanları aynı papağan gibi tekrar ediyorsunuz mevzu bundan ibaret.Hiçbir inandırıcı kanıt ortaya koyamadınız,hala şaçmalıkları cevap verdik diye yutturmaya kalkıyorsunuz bir de buna kendiniz de inanıyorsunuz,inanmakla bilmek arsındaki farkı anlasanız ama olmuyor işte herkesin bir sınırı var... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Eğer osmanlı safevi mücadelesinden safevi galip çıksaydı şimdi burda nasıl osmanlı propagandası yapıyorsanız o zaman da safevi propagandası yapacaktınız,çünkü düşünmeyi araştırmayı bilmiyorsununuz size inandırılanları aynı papağan gibi tekrar ediyorsunuz mevzu bundan ibaret.Hiçbir inandırıcı kanıt ortaya koyamadınız,hala şaçmalıkları cevap verdik diye yutturmaya kalkıyorsunuz bir de buna kendiniz de inanıyorsunuz,inanmakla bilmek arsındaki farkı anlasanız ama olmuyor işte herkesin bir sınırı var... 13651[/snapback] Bir örnek istedim... Verdi... Ben de cavabını verdim... Şimdi bunları söylüyor... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Eğer osmanlı safevi mücadelesinden safevi galip çıksaydı şimdi burda nasıl osmanlı propagandası yapıyorsanız o zaman da safevi propagandası yapacaktınız,çünkü düşünmeyi araştırmayı bilmiyorsununuz size inandırılanları aynı papağan gibi tekrar ediyorsunuz mevzu bundan ibaret.Hiçbir inandırıcı kanıt ortaya koyamadınız,hala şaçmalıkları cevap verdik diye yutturmaya kalkıyorsunuz bir de buna kendiniz de inanıyorsunuz,inanmakla bilmek arsındaki farkı anlasanız ama olmuyor işte herkesin bir sınırı var... 13651[/snapback] Bir örnek istedim... Verdi... Ben de cavabını verdim... Şimdi bunları söylüyor... 13653[/snapback] Kardeşim ben sana Osmanlı niye Türklere sırtını döndü Fatih'ten sonra niye Türk sadrazam yok diye soruyorum sen yorumunu bana söylüyorsun.Ne cevabı verdin verdiğin cevap değil saçmalık... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Öyle olsun Canım arkadaşım Tamam... Okuyanlar yeteri kadar bilgilendiler sanıyorum... Niye saçmalıyor muşum??? Hem sen tüm sadrazamları biliyorsan say hangileri Türk değil diye??? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Eğer osmanlı safevi mücadelesinden safevi galip çıksaydı şimdi burda nasıl osmanlı propagandası yapıyorsanız o zaman da safevi propagandası yapacaktınız,çünkü düşünmeyi araştırmayı bilmiyorsununuz size inandırılanları aynı papağan gibi tekrar ediyorsunuz mevzu bundan ibaret.Hiçbir inandırıcı kanıt ortaya koyamadınız,hala şaçmalıkları cevap verdik diye yutturmaya kalkıyorsunuz bir de buna kendiniz de inanıyorsunuz,inanmakla bilmek arsındaki farkı anlasanız ama olmuyor işte herkesin bir sınırı var... 13651[/snapback] Bazi seyleri bazi insanlara anlatabilmek cok güctür sayin efltalit. Düsünmek gerekir ki, cagdas insanlik degerlerinin benimsemis insanlarin utanc duyabilecegi bir durum olan: baska uluslara ait olan topraklarin, oralari ihya etme yutturmacasi ile, talan ve isgal edilmesini övünülecek bir olay gibi resmi tarih kitaplarina sokup, beyinleri sulandirdigindan, gercek tarihi kimilerine anlatabilmek cok güctür. saygilar Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Bize papağan diyorsun ama olaya kendi yanılgı payını hiç koymutorsun.biz senin doğrularına eyvallah diyoruz ama sen diyemiyorsun bunu. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Öyle tabi Karakurt... Bunlar hep aynısını yapıyor... Daha dur şu başlık altında fasulyenin yararlarını bile tartışırız Bir türlü hatalı olduklarını kabullenmeyip, başka şekilde çıkıyorlar karşımıza... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gelsin amaç doğruya ulaşmak belki kansere çare buluruz fasulyeden Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 En kötüsü de ne biliyor musun??? Ben fasulyeyi hiç sevmem... Huyum kurusun sevmem işte... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Öyle olsun Canım arkadaşım Tamam... Okuyanlar yeteri kadar bilgilendiler sanıyorum... Niye saçmalıyor muşum??? Hem sen tüm sadrazamları biliyorsan say hangileri Türk değil diye??? 13657[/snapback] Forumu baştan sona okuyorum senin şöyle bir tane kanıtlı,tarihi belgeleri de örnek gösterdiğin bir cevap bulamıyorum kardeşim... Bize ortaokul,lisede ne ezberlettilerse o şekilde sloganlı cevaplar yazıyorsunuz.Burda cevaplar belgeye karşılık belgeyle olacak ki işin zevki çıksın.Yoksa tartışmaya nekadar devam edebilirsin slogan atarak.Ben yeterince hatta Osmanlının kendi tarihçisilerinin yazdıklarından bile örnekler verdim doğru düzgün belgelere dayanan karşı görüşe ait hiç bir cevap gelemedi.Buda bizim haklılığımızın ispatı...benim şimdi hatırladığım Fatih'in devşirme paşalarının da tahrikiyle boğdurttuğu Çandarlı'dan sonra anca 200 yıl sonra köprülüler devrinde bir Türk sadrazam olabildi oda devşirmeler tarafından ayağının kaydırılmaması için geniş yetkilerle... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Cok okumak gerekir inancindayim. Cok cesitli kaynak arastirilmasi gerekir. sizlere yalnizca islam ve Türk sünüz dendi. Bunun disina cikarsaniz, eliniz yanmaz. Buraya gelen yazilar, kafadan atilarak yazilmiyor. herkes bir seyler arastirmis, okun,us olarak foruma geliyor.Ama siz ayni seyleri tutturmus gidyorsunuz. Tamam anladik, ben de Türküm. EE noolcak simdi? Okuyup incelmeyelim mi. Varsa yoksa eski islam misyonerleri gibi önümüze ha bire kuran koymayi birakin da gözlerinizi acip biraz gecmiste neler oldu, kimler ne yapti, sevdigimiz, saydigimiz bazi insanlar gercekten bunu haketmisler mi deyin lütfen. Hayir, her sey nasilsa ortaya cikiyor. Hic bir sey gizli kalmaz. Gecmise tutkun bagliliklariniz ne kadar gec yikilirsa, o kadar büyük sarsinti yasayacaksiniz. Düsünmek gerekir ki, cagdas insanlik degerlerinin benimsemis insanlarin utanc duyabilecegi bir durum olan: baska uluslara ait olan topraklarin, oralari ihya etme yutturmacasi ile, talan ve isgal edilmesini övünülecek bir olay gibi resmi tarih kitaplarina sokup, beyinleri sulandirdigindan, gercek tarihi kimilerine anlatabilmek cok güctür. saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.