Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Osmanlı Türk'ü aşağılamadı.Türk'ü aşağılıyan ümmetçi zihniyettir.Osmanlıyı senin atan senin deden kurdu.Elin almanı gelip te Osmanlıyı kurup bize bırakmadı.Ama şöyle katılırım 1750den sonra senin dediğin doğru.Sen selçuklu diyorsun ama selçuklunun niye anadoluya akın yapma ihtiyacı duyduğunu biliyor musun?................... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Osmanlı Türk'ü aşağılamadı.Türk'ü aşağılıyan ümmetçi zihniyettir.Osmanlıyı senin atan senin deden kurdu.Elin almanı gelip te Osmanlıyı kurup bize bırakmadı.Ama şöyle katılırım 1750den sonra senin dediğin doğru.Sen selçuklu diyorsun ama selçuklunun niye anadoluya akın yapma ihtiyacı duyduğunu biliyor musun?................... 13428[/snapback] KARAKURT kardeş Osmanlı Türk'ü basbayağı aşağıladı.Bu değişmez bir gerçek Osmanlı belgelerinde de Türk kavramının ne manada kullanıldığı basbaya ortada.Eğer ''Osmanlı Türk Düşmanı mıydı? forumuna girip orda verdiğim kanıtları okursan bu fikre senin de geleceğinden eminim.Olayında 1750den sonra başladığını nerden çıkardın Osmanlı'yı Türk soyundan bir hanedanın kurduğu doğru ama onlar kendilerini hiç bir zaman Türk olarak görmediler ve onu aşağıladılar.Türkü aşağılayanın ümmetçi zihniyet olduğunu söylemişsin zaten problemin cevabını kendin vermiş oldun ümmet politikasını Türk'e karşı uygulayan ve Türk kimliğini eritmeye çalışan 600 yıl boyunca Osmanlı'nın ta kendisiydi.Bunların hepsi ,tarihi belgelere dayanan gerçekler acı ama gerçek... Biraz empozelerden sıyrılıp araştırmak yeter Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Diğerleri esirleri mal yerine koymuşken Osmanlı da onlara da yepyeni bir hayat verilmek istenmiş... Devşirmelerin yararlarını da gördük zaten... Osman Bey kuruyor... Padişahlar onun soyundan... Bunu da mı dert edindiniz??? 13419[/snapback] Bu yazdıkların ezberin tekrarından başka birşey değil.Sorularımın cevabı da değil.Ben diyorum ki Osmanlı'yı Osman Bey adında bir Türkmen Bey'i kurdu doğru ama onun torunları Anadolu Türk halkına ne verdi kendilerini Türk olarak mı gördüler,Senin köle dediğin devşirmeler ailerinden koparılan balkan kökenli hristiyan çocuklardı ve öz mü öz Türk evlatları Osmanlı tarafından tarlada ırgat orduda harcanabilir kuvvet olarak görülürken yine Osmanlı tarafından devşirmeler Türk soykırımı yapmaları için Anadolu'ya gönderildi.Osmanlı Sadrazamıı Rum Mehmet Paşa Karaman'ı zapt edip soykırıma başladığın da ilk sözü ırkımın öcünü Türklerden aldım oldu.Hırvat kökenli Kuyucu Murat Paşa 100000'den fazla Türkmeni canlı canlı kuyulara doldururken aman dileyen Türklere verdiği cevap vurun şu pis Türk'ün başını oldu.Bunu Türk bildiğin Osmanlının en büyük devlet kademelerinde görev alan adamlar yaptı.Sen hala Osmanlının şanlı tarihinden bahset bakalım.Sen neyi savunduğunun farkında değilsin çünkü beynin empozelerle dolu sana bu öğretilmiş. Say bakalım kaç tane Türk kökenli sadrazam sayabileceksin şu çok sevdiğin Osmanlıda. Kendinin burda Türklüğü,ecdadını savunduğunu sakın sanma Türk'ün hakkını burda ben savunuyorum çünkü gerçekleri görebiliyorum sizin gibi kafamı kuma gömmüyorum... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Empoze yok.Araştırma var.Ben 18 senedir tarih kitabi karıştırıyorum.Bak sana bi örnek Osmanlı niye Hint Deniz seferlerinde başarılı olamadı?Çünkü önemsemedi.Dedigin bozulma Kanuni nin oğlu şehzade mustafayı öldürtmesiyle başladı.1750 2.dönem.İsin tamamen çığrındançıktığı.Türk kanı bozuldu.Bu gerçek ama Cumhuriyeti kuran Ulu Gazi de çok iyi bir Osmanlıydı ve o dünyanın en milliyetçi insanıydı... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Empoze yok.Araştırma var.Ben 18 senedir tarih kitabi karıştırıyorum.Bak sana bi örnek Osmanlı niye Hint Deniz seferlerinde başarılı olamadı?Çünkü önemsemedi.Dedigin bozulma Kanuni nin oğlu şehzade mustafayı öldürtmesiyle başladı.1750 2.dönem.İsin tamamen çığrındançıktığı.Türk kanı bozuldu.Bu gerçek ama Cumhuriyeti kuran Ulu Gazi de çok iyi bir Osmanlıydı ve o dünyanın en milliyetçi insanıydı... 13442[/snapback] Kardeş Türk kanından bahsediyorsun da Osmanlı'da padişah analarından kaç tanesi Türk.Şöyleki adamlar yanlışlıkla kanı bozar diye hareme Türk kökeninden bir kadın bile almamışlar.Bunlar hep belgelerde var.Sorun aslında Osmanlının kendini zaten Türk olarak görmemesi ve daha önceki cevaplarımda açıkladığım gerçekler. Sen ne kadar Osmanlının Türk olmasıyla övün adamlar biz Türk değiliz diye belgelerinde basbayağı niyet beyan etmişler,gerçek bu işte... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 evet tarihte çok belge var ama %90ı yanlı ve uydurma.Senin belgelerin de bunlardan olmasın sakın?Kanuniye kadar türk kavramı değiştirilemez.sonrası zaten hekesçe biliniyor Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2005 evet tarihte çok belge var ama %90ı yanlı ve uydurma.Senin belgelerin de bunlardan olmasın sakın?Kanuniye kadar türk kavramı değiştirilemez.sonrası zaten hekesçe biliniyor 13455[/snapback] Yok kardeş keşke öyle olsaydı.Hepsi tasnif edilmiş eski Osmanlı belgelerine dayanıyor.Zaten hepsi artık sanal ortamda araştırmak da kolaylaştı.Osmanlıcam da iyidir hani.Üniveriteye gelmeden önce bende senin gibiydim ama üniversiteye gelip de biraz da işin içinde olup araştırmaya başlayınca tam anlamıyla nevrim döndü.İnsanın gerçekleri görüp öğrenince tüm düşünce sistemi çöküyor bilgi ve empoze arasındaki farkı tam anlamıyla kavrayabiliyorsun... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Osmanlı yı Türkler kurdu... Osmanlı yı yıkılışa götüren ittihatçıların ise çoğunluğu sabetaydı... Fazla hoşgörü bize zarar verdi... İçimize fazla yabancı aldık... Tarihi belgelere artık güvenemiyoruz... Eski arşiv belgelerinin yok edildiği bilinen bir gerçek... Tarihimizi sadece batılı kaynaklarla öğrenemeyiz... İsmat İnönü döneminde vagonlarca arşiv belgesinin dışarı çıkarıldığını ve daha sonra bir kısmının geri satın alındığını biliyoruz... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Osmanlı yı Türkler kurdu... Osmanlı yı yıkılışa götüren ittihatçıların ise çoğunluğu sabetaydı... Fazla hoşgörü bize zarar verdi... İçimize fazla yabancı aldık... Tarihi belgelere artık güvenemiyoruz... Eski arşiv belgelerinin yok edildiği bilinen bir gerçek... Tarihimizi sadece batılı kaynaklarla öğrenemeyiz... İsmat İnönü döneminde vagonlarca arşiv belgesinin dışarı çıkarıldığını ve daha sonra bir kısmının geri satın alındığını biliyoruz... 13542[/snapback] Kardeşim senin ya yeterli bilgin yok ya okuduğunu anlayamıyorsun.Ben ne söylüyorum sen neyin yorumunu yapıyorsun.Sana vereceğim cevap artık yok sen nasıl biliyorsan o yolda devam et... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Tarihi belgelere güvenmeyenler, yanli tutum izlediklerinden, güvendikleriyle birlikte tarihin derinliklerinde kaybolmaya mahkumdurlar. Arkadasimiz bir de osmanliyi yikan su sebetaycilarin adlarini yazsa daha mutlu olacagiz? Enver-Talat-Cemal pasalar mi, yoksa, M.Kemal, ali fuat, karabekir pasalar mi? saygilar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 kime ne benim neyin yorumunu yaptığımdan??? Kastettiklerim açıkca ortada... Beni Atatürk düşmanı göstermeye çalışıyor vatandaşımızın biri... Başka türlü bir şey yapamıyorlar çünkü... Daha önce söyledim... Atatürk ittihatçı düşmanıydı... Bunu önde gelen Atatürkçü lerden Atilla İlhan da söylüyor... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Ali0_1 senin gerçekten kafan çok karışık git en iyisi bir hava al.Hadi bakiim Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Havamızı aldık zaten Bak Atatürkçü bir yazarın kabul ettiği şeyleri söyleyince nasıl oldunuz??? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar... Atatürk aklı başında bir insandı neyin ne olduğunu sizlerden iyi biliyordu... İttihatçılar meşrutiyeti düşünürken Atatürk Cumhuriyet diyordu... Çünkü diğerleri kendilerini düşünüyorlardı... Meşrutiyetle yönetim hanedan ailesinden ittihatçılara geçti... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Alicim canım kardeşim zamanın ittahat terakki üyelerinin kendilerini mason localarının karmaşık ritüellerinin perdesi arkasına sakladıkları,Atatürk'ün ise Selanik'deyken padişah'ın ehliyetsizliği ve despotizminden olduğu kadar ittahat ve terakki'nin içindeki yahudi sermayesi ve diğer uluslararası çıkar gruplarından da nefret ettiği ve ülkeyi bu konuda kurtarmakla da ilgilendiği zaten bir gerçek.Ama konumuz bu değil ki güzel kardeşim. Ayrıca Osmanlı'nın Türk bir hanedan tarafından kurulduğunu belki 10 kez yazdım ama sonrası önemli sonra ne oldu da Türklüklerini inkar noktasına geldiler.Onu soruyorum ben sana... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Türk düşmanlığı hiçbir zaman olmadı diyorum... Niye diye sormaya gerek yok... Birkaç söze bakarak Osmanlı Türk düşmanıydı diyemezsiniz... Şimdiki gibi ozamanlarda da admın biri kendi düşüncesini yazmış diye bu böyledir diyemeyiz... Birkaç kendini bilmez destekliyor diye sözde Ermeni soykırımı iddalarını kabul edecek miyiz??? Sizi bilmem ama ben asla kabul etmem... İşte... Olaylara geniş açıyla bakın diyorum yine... Anadolu da büyük Türk kıyımı mı yapılmış??? Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Kardeşim hay Allah'ım ya Rab'im hala anlatamıyormuyum derdimi Alooo ermeni mevzusuyla bu konunun ne alakası var,hem senin bir kaç kişi dediğin şey 600 yıllık siyasetin ürünü bunlarla ilgili binlerce belge var.BİR ADAMIN DÜŞÜNCESİ DEĞİL, DÜŞÜNCE DEĞİL; UYGULANAN RESMİ DEVLET SİYASETİ.Burda onlarca örnek verdim hala karşıma belge diye tek bir inandırıcı karşı cevap yazamadınız. Geniş açıdan bakın olaylara dar açılı yaklaşmayın diyorsun da aslında kendi eksikliğini bize yamamaya çalışıyorsun,sen ister kabul et ister etme gerçek budur kardeşim... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Yahu bir kerede yıkıcı değil de yapıcı olarak eleştir... Ermeni meselesini örnek olarak verdim... 5 yaşındaki çocuk bile anlar bunu... Ayrıca belge belge diyorsun... Ne belgesi??? Şu şöyle şiir yazmış... Efendim Anadolu köylerinde sanat eseri yok... Türk den nefret eden bir kaç isim sayıyor... Peki uygulama var mı bir soykırım??? De bakalım Osmanlı şu belgede denildiğine göre şu tarihte şu yerde şukadar masum Türk ü katletti diye... Ayrıca Hanedan ailesi bize düşman aman ben Anadolu da eziliyorum diyen var mı??? Kimseye el sürülmemiş üstüne üstlük hizmet götürülmüş... İstediğini söyle kardeşim... Şunları söylemek olaylara bakışımın sığlığını gösteriyorsa tamam... Ama şunu söyleyeyim laflarımı her zaman çarpıtıyorsunuz... PES ETMEM YİNE DE Her bir kelimenin ne manaya geldiğini açıklarım gerekirse... Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Yahu bir kerede yıkıcı değil de yapıcı olarak eleştir... Ermeni meselesini örnek olarak verdim... 5 yaşındaki çocuk bile anlar bunu... Ayrıca belge belge diyorsun... Ne belgesi??? Şu şöyle şiir yazmış... Efendim Anadolu köylerinde sanat eseri yok... Türk den nefret eden bir kaç isim sayıyor... Peki uygulama var mı bir soykırım??? De bakalım Osmanlı şu belgede denildiğine göre şu tarihte şu yerde şukadar masum Türk ü katletti diye... Ayrıca Hanedan ailesi bize düşman aman ben Anadolu da eziliyorum diyen var mı??? Kimseye el sürülmemiş üstüne üstlük hizmet götürülmüş... İstediğini söyle kardeşim... Şunları söylemek olaylara bakışımın sığlığını gösteriyorsa tamam... Ama şunu söyleyeyim laflarımı her zaman çarpıtıyorsunuz... PES ETMEM YİNE DE Her bir kelimenin ne manaya geldiğini açıklarım gerekirse... 13590[/snapback] İNSANIN ÖNYARGISINI PARÇALAMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR... Albert Einstein Boşver arkadaşım bukadar örnekten sonra sen hala kabullenemiyorsan ben ne yapayım,sen doğru bildiğin yolda böyle devam et,ben de kendi yolumda devam edeyim,daha ne söyleyeyim... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Hadi söyle... Osmanlı şu belgelerde denildiğine göre şu tarihte şurada şukadar Türk ü katletti diye... Osmanlı Türk e ne yapmış??? Ayrıca kullandığınız söz dinsizlerin körükörüne savundukları bir şeyin yanlış olduğunu ortaya çıkaran bir adam tarafından söylenmiştir... Neyse konuyu değiştirmeyelim değil mi??? Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Hadi söyle... Osmanlı şu belgelerde denildiğine göre şu tarihte şurada şukadar Türk ü katletti diye... Osmanlı Türk e ne yapmış??? Ayrıca kullandığınız söz dinsizlerin körükörüne savundukları bir şeyin yanlış olduğunu ortaya çıkaran bir adam tarafından söylenmiştir... Neyse konuyu değiştirmeyelim değil mi??? 13593[/snapback] Arkadaşım kusura bakma ama ne tarihten ne bilimden zerre kafar anlamıyorsun. Kendini birşeye inandırmışsın körü körüne onu savunuyorsun.eğer araştıracağını bilsem sana okuman için kaynakda göstericeğim ama nerdeee... Sadrazam Kuyucu Murat Paşa'nın Türk katliamını anlatayım... Sana tarih veriyorum 1606 yılında sadrazam olan kuyucu Murat Paşa 1607'de Anadoludaki isyanları bastırmak için Anadoluya serdar olarak gönderildi.3 yıl süreyle Anadolu'yu birbirine kattı.Kadın,çoluk,çocuk demeden 150000 Türkmeni katletti.Yeniçerilerinin ve kendinin çocukların ve kadınların başlarını gözünü kırpmadan nasıl kestiğini RESMİ OSMANLI TARİHÇİSİ(DİKKAT ET OSMANLININ KENDİ SARAY TARİHÇİSİ) Naima'nın vakainamelerinde de bulabilirsin.Tabii senin şimdi Osmanlıcan kıttır,araştıracak zaman da kendi çapında bulamazsın ama ben yine de sorduğun sualin cevabını vereyim dedim... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Kuyucu Murad Paşa 1.Ahmedin vezir-i azamidir senin masum dediğin kadın çocukta osmanlıya isyan etmiştir olayın tam tarihi 1607 ilkbaharı.ama şunu es geçmiyorumkurunun yanında yaşta yanmış. Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Kuyucu Murad Paşa 1.Ahmedin vezir-i azamidir senin masum dediğin kadın çocukta osmanlıya isyan etmiştir olayın tam tarihi 1607 ilkbaharı.ama şunu es geçmiyorumkurunun yanında yaşta yanmış. 13606[/snapback] 4-5 yaşındaki çocuk,sütten kesilmemiş ana kucağındaki bebeler koca osmanlıyı yıkıcak diye başları kesilerek öldürülecek bak ALLAH'ın işine... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 bak o halde metenin oğuzun attilanın başlarıda kesilse şimdi biz olur muyduk. Alıntı
Misafir efatalit35 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 bak o halde metenin oğuzun attilanın başlarıda kesilse şimdi biz olur muyduk. 13611[/snapback] O halkın içinden çok Mete,çok Oğuzhan çıkacaktı belki de osmanlı izin vermedi... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2005 ama şunu dedim unutma kurunun yanında yaş ta yandı.şunu da gözardı etme onların içinden çok kabakçı mustafa da çıkabilirdi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.