Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Herkese merhabalar,

Benim fikrinizi almak istedigim konu biraz kurgu gibi ama önemli oldugunu dusundugumden ve aklımı mesgul ettiginden tartısmaya acmak istedim. Olası bir ABD - İran savasında eger Türkiye olarak ABD yanında olup, ABD'ye üslerimizi açıp, burdan kalkan uçakların İran'ı vurmasına izin verirsek (İran direk bize saldırıda bulunmadan ya da savaş ilan etmeden bunu yaparsak) ve bunu üzerine İran'da bize savaş ilan edip, sıcak çatışmalar çıkarsa, burada emperyalist ve hıristiyan ABD ile birlikte bir müslüman devlete onlar neden olmadan saldırıp bizim gibi müslüman İran askerlerini öldürürsek, şehitlik mertebesine erişebilir miyiz? Eger ulasılamayacagını dusunuyorsanız ne yapılmalı?

Görüşlerinizi merakla bekliyorum...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Fade to black, demek istedigim sehidin sozluk anlamındaki seklinde degil, ben dinimizce kutsal sayılan sehitlik mertebesinden bahsediyorum, ona erismis sayılıyormuyuz, onu merak ediyorum

Gönderi tarihi:

bizim iranla birlikte Amerikaya karşı savaşmamız gerekir, aksi halde ne şehit oluruz ne vatan için ölmüş oluruz..ölmemiz ABD sürüsünden bir ******** eksiltmiş olur!!!Bunun düşüncesi bile kötü, gavurun yanında müslümanın karşısında olacak iş değil ve bir hiç uğruna..

Gönderi tarihi:

bizim iranla birlikte Amerikaya karşı savaşmamız gerekir, aksi halde ne şehit oluruz ne vatan için ölmüş oluruz..ölmemiz ABD sürüsünden bir ******** eksiltmiş olur!!!Bunun düşüncesi bile kötü, gavurun yanında müslümanın karşısında olacak iş değil ve bir hiç uğruna..

vakti zamanında ormanda üç inek varmış bu ineklerin biri siyah biri alaca biride beyazmış ormanda bir de aslan varmış

aslan kafaya koymuş bu inekleri yiyecek ama üçü bir yerde olunca bi türlü cesaret edemiyormuş

ne yapsam ne yapsam derken aklına bi fikir gelmiş

hemen ineklerle arkadaş olmuş

birlikte gezmeye başlamışlar

az sonra beyaz inek grubtan biraz ayrılmış az ötede otlamaya başlamış

hemen aslan geriye kalan siyah ve alaca ineğin yanına sokularak ya bu beyaz inek varya

eeee demişler

ya bu sizin için tehlike bu beyaz olduğu için benim gibi yırtıcı hayvanlar bunu gece hemen farkederler

yemeye gelirler bunun yanında sizide görürler sizide yerler

inekler demiş eeee neolcak ne yapalım

aslan demiş siz görmezden gelin ben onu yiyeyim böylece sizin için olan tehlike kalkmış olur

tamam demişler ve beyaz ineği aslan yemiş

bir kaç gün sonra bu sefer alaca inek az aralanınca

aslan bu sefer siyah ineğin yanına vararak demiş

aslında tehlike tam kalkmış değil

nasıl yani demiş

e bu inek alaca ne kadar da beyaz olmasa buda farkedilebilir bunun yanında senide yiyebilirler

ne yapacaz demiş

sen görmezden gel ben bunuda yiyen böylelikle sana karşı hiç bir tehlike kalmasın

nitekim aslan alaca ineğide yemiş

birkaç gün sonra aslanın karnı acıkmış tabi varmış siyah ineğin yanına

seni yiyeceğim demiş

inek anlamış hayır sen beni şimdi yemiyorsun sen beni beyz ineği yediğin gün yemiştinde ben anlamamıştı der

ve aslan siyah ineğide yer

öyle yada böyle seneryo müslümanlar üzerinde böyle değilmi ne dersiniz?

Gönderi tarihi:

Herkese merhabalar,

Benim fikrinizi almak istedigim konu biraz kurgu gibi ama önemli oldugunu dusundugumden ve aklımı mesgul ettiginden tartısmaya acmak istedim. Olası bir ABD - İran savasında eger Türkiye olarak ABD yanında olup, ABD'ye üslerimizi açıp, burdan kalkan uçakların İran'ı vurmasına izin verirsek (İran direk bize saldırıda bulunmadan ya da savaş ilan etmeden bunu yaparsak) ve bunu üzerine İran'da bize savaş ilan edip, sıcak çatışmalar çıkarsa, burada emperyalist ve hıristiyan ABD ile birlikte bir müslüman devlete onlar neden olmadan saldırıp bizim gibi müslüman İran askerlerini öldürürsek, şehitlik mertebesine erişebilir miyiz? Eger ulasılamayacagını dusunuyorsanız ne yapılmalı?

Saygılar...

Böyle birşeyin olmasını zayıf bir ihtimal olarak düşünelim.Ancak,böyle bir savaş çıkarsa,vatanımızı savunduğumuz için askerlerimiz vefat ederse,Hristiyan destekli bile olsa,Müslüman askerlerimiz tabii ki şehit sayılacaktır!

Gönderi tarihi:

Herkese merhabalar,

Saygılar...

İster kabul edin ister etmeyin İran ve ırak terör konusunda önceleri ABD tarafından desteklenmiş sonra da

oluşturduğu tehlikenin farkına varan ABD tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır. Eden bulur misali. Allah bozgunculuğu sevmez iran ve ırak bozgunculuk yaptı cezasınıda çekiyorlar. Sen bizi savaşa sokma istersen

ama olası bir durumda biz kendi devletimizin çıkarları doğrultusunda davranmak zorundayız.

Aksi taktirde bizde onların durumuna düşeriz. Her halükarda vatanımızı savunduğumuz için bizim askerlerimiz şehittir. Ama ne olur sen yine de savaş çıkartma korkuyorum yaaa

Gönderi tarihi:

İster kabul edin ister etmeyin İran ve ırak terör konusunda önceleri ABD tarafından desteklenmiş sonra da

oluşturduğu tehlikenin farkına varan ABD tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır. Eden bulur misali. Allah bozgunculuğu sevmez iran ve ırak bozgunculuk yaptı cezasınıda çekiyorlar. Sen bizi savaşa sokma istersen

ama olası bir durumda biz kendi devletimizin çıkarları doğrultusunda davranmak zorundayız.

Aksi taktirde bizde onların durumuna düşeriz. Her halükarda vatanımızı savunduğumuz için bizim askerlerimiz şehittir. Ama ne olur sen yine de savaş çıkartma korkuyorum yaaa

Ben de tabi ki savas istemiyorum ama bir de su acısı var olayın, diyosun ki İran ve Irak ABD tarafından destekledi, kim destekledi? Yöneticiler, idareciler dimi? Peki ya o zamanlarda yasamamıs ve olası savasta bize karsı savasacak sucsuz ve emir altında olan askerlere nasıl kursun sıkalım? I. ve II.dunya savasında idarecilerin hırsları yuzunden olen milyonlarca insan orada olmak istedi mi? Hepsi bir hic ugruna cıkan savasta olduler. Demek istedigim yine orda olmak istemeyecek on binlerce insan bir hic ugruna cıkan savasta olecek ve ustune ustun sehit bile sayılamayacak olurlarsa cok yazık olur di mi?

Yane cok kucuk dengeler war, bu sehitlik sorusunu bunun icin soruyorum, öldürecegimiz insanlar belki de hicbir zaman ABD yi desteklememis ve orada ne isi oldugunu kendine soran insanlar olacak...

O zaman sehit olur muyuz?

Allah hepimizi korusun...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.